Yorkshire terrier

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Yorkshire terrier. Du kan også legge inn egne erfaringer om Yorkshire terrier.

Yorkshire terrier bilder

Yorkshire terrierYorkshire terrierYorkshire terrierYorkshire terrierYorkshire terrierYorkshire terrierYorkshire terrierYorkshire terrierYorkshire terrierYorkshire terrierYorkshire terrierYorkshire terrierYorkshire terrierYorkshire terrierYorkshire terrierYorkshire terrierYorkshire terrier

Erfaringer med Yorkshire terrier

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Yorkshire terrier

Ricky sier: Hei. Jeg har en Yorkshire Terrier som blir 4 mnd. nå i August. Den får ca. 58-60 gram med for ila et døgn, men har allerede rukket å bli 2,95 kg. Er dette normalt? Den er på jevnlige turer, og får passe bra mosjon
22.07.2017

Marte sier: Vi er en familie på 5 som ønsker oss en Yorkshire terrier.
Hvordan er den som familiehund? Vi har barn på 7,12,14 år. Kan den være alene mens barna er på skole? Vi ønsker oss en tispe. Leser at de er vanskelige å holde rene? Hva er deres erfaring rundt det? Bjeffer de mye?

Vi tenkte å skaffe oss den mot sommeren slik at vi har en lang ferie på å være masse sammen med den.

Vi trenger råd!!!!!!
19.11.2014

line sier: Hei. Jeg har en yorkshire som blir 6 mnd nå 4 oktober. Jeg har veldig lyst på en til, men leser rundt på nettet at man skal vente til den første hunden er voksen. Stemmer dette? Er det noen som har noen erfaringer med dette ifht yorkshire terrier?:) håper på raskt svar!
29.09.2013

line sier: Hei. Jeg har en yorkshire som blir 6 mnd nå 4 oktober. Jeg har veldig lyst på en til, men leser rundt på nettet at man skal vente til den første hunden er voksen. Stemmer dette? Er det noen som har noen erfaringer med dette ifht yorkshire terrier?:) håper på raskt svar!
29.09.2013

Hemmelig sier: tobestevenner.tk

-Det er en kul side selv omm det er ikke min side men jeg har sett den siden og jeg anbefaler den til andre og jeg håper at dere liker den siden som jeg :)

tobestevenner.tk
13.05.2013

Malteser sier: Hei, jeg har ikke lest så mye om denne rasen. Men høres ut på mange at den er litt sen i å bli husren. Jeg kunne kanskje tenkt meg en sånn hund, de er utrolig søte og jeg hører mange fine ting om den! Men jeg har i det siste blitt så interessert og glad i hunderasen malteser! De er utrolig søte, jeg tror de blir hakket større en yorken men av den skjønne helheten så bryr det ikke meg! Hehe. Men høres ut som noen fantastiske hunder, har en toller selv, men det blir noe annet.
Jeg anbefaler malteseren veldig mye! Jeg har laget en liten blogg om den, sjekk den ut: www.malteser.blogg.no :-D
04.04.2013

Nina sier: Hei. Jeg har to yorkier. En gutt og en Jente.
Utrolig fin rase. Veldig barnevennlige, nysgjerrige, lekne,
snille og ALLTID i godt humør.
Syns det var vanskelig å få de renslige helt til noen tipset meg om en metode og den virket veldig bra.

sett hunden i et bur eller lignende.
La hunden få servert mat i buret og vent i 30-45 min før du
tar med hunden ut. Da gjør den garantert i fra seg. Gi skryt og godbit.
Ingen hunder liker å gjøre fra seg på samme sted som de får mat og sover.Pass på hunden hele tiden når den er ute av buret og luft den med en gang etter lek og soving. Avgrens området den kan bevege seg på.

Setter hundene i bur når jeg er på jobb og om natten.
Mine ble veldig fort renslige med denne metoden....

Verdens herligste rase....:)
22.03.2013

molly sier: En yorkshire terrier har løpetid to ganger i året og guttene tisser ikke oftere inne enn jentene men det krever arbeid og få de stue rene som med alle andre raser ...ta de ut etter de har sovet etter de har lekt etter de har spist og tisser de ute må de få mye skryt og etter en stund vil de selv gå til døra ...mine york har blitt stuerene etter ca 6 mnd ...men jeg vil annbefale en gutt jeg har begge deler men gutten er lettere og ha med og gjøre selv om begge er snille og kosete
12.03.2013

oooo sier: Heei .jeg er veldig usikker på om jeg skla ha gutt eller jente. Lest at jentene er sinte under løpe tid osv. Men lurer på hvor ofte har dem løpetid i året? Tisser guttene ofte inne en jentene gjør? Har oplevd gutte hunder som tisser inne men det var bichon frise.
15.01.2013

Hilde sier: Vi har hatt en Yorkshir teriier i noen måneder nå. Hun har virkelig kontroll over den andre hunden vår og katten vår. I går satt hun seg rett oppå katten vår, men hun bryr seg ikke. En tøff liten hund som elsker oppmerksomhet. Hun er ekstremt leken og roter litt. Vet denne hunderasen bjeffer mye, men det gjør ikke hun. Vi har en Cavalier King Charles Spaniel fra før som er veldig rlig, Yorshier terrieren tar til seg hennes oppførsel. Det er utrolig bra for oss siden hun er en utrolig snill hund. Tar vi med oss Cavalieren gjør terrieren det samme som den andre hunden. Veldig kjekt å ha de to hundene. Annbefaler virkelig de små søte hundene der.
07.01.2013

Turid sier: Yorkien røtter ikke. Ikke min i alle fall. Den er vel allergivennelig, og sllergivennelige hunder røyter ikke. Det kan du lese om på nettet.
31.12.2012

hundeintresert222 sier: Jeg er en 12 år gammel jente som er veldig hunde intresert i hunder og spesielt denne rasen den virker utrolig snill, søt og barnevennlig.
Det er bare en ting jeg lurer på, og det er om de røyter mye?
30.12.2012

Anne Karin sier: Jeg mistet min lille yorkshire terrier for 2 uker siden,hun var ett lite sjarmtroll på bare 2 år.Jeg har hatt andre raser før,men ingen kan måle seg med yorkien.Hun var veldig lydig,kjærlig,henjiven og hun gjødde nesten aldri.Jeg reiste samme dag og kjøpte ny av samme rase(vi bor i spania)Jeg vet at jeg aldri får Ronja tilbake,men jeg har enda mye kjerlighet å gi til min nye Yorki,Frøya.
23.12.2012

Anne sier: Tolo ...har du gitt bort hunden din ennå?
Har bare så lyst på en slik hjerteknuser,
Har fått inntrykk av at denne rasen egner
seg som familiehund.
17.12.2012

Vilde sier: yorKen røyter lite eller lngenting,men den kan kliPpes tìl valpeklipp!
Da slipper du mykje jobb:)
20.10.2012

Vilde sier: Lissi: Yorken er en sunn hund men kan få hudproblem og grå stær.
Den kan kan få småhundssyndrom, da den gneldrer helr tiden, trur at den er sjef og sånn:)
09.10.2012

RAMBO sier: Til alle dere som lurer på allergi og Yorkshire terrier. er en fam på 5,hvor 2 er veldig allergiske mot hund,og en har astma,men ingen reagerer på hunden vår,så endelig er vi lykkelig hundeeiere. Vi testet ut mye allergivennlige raser,men Yorkshire terrier er den eneste de ikke reagerer på. Vi bader hunden 2 dager i uken m hundeshampoo,man kan reagere på ting hunden drar med seg fra ute som setter seg i håra. Et supert hundeslag vi stortrives med. Han ble fort stueren,går lange turer,liker barn,legen,er i bur på dagtid men vi er på jobb/skole uten problem og sover hele natten i egen seng...en drømmehund.
07.10.2012

Lissi sier: Hei, skal få en liten jente Yorkshire terrier om noen dager. Jeg bare lurer på om det er noen spessielle sykdommer yorshire terriere kan få. Trenger svar!
07.10.2012

Vilde sier: Kanskje hunden vil ha fred om natta og vil ligge i buret?
Eller vil den ha selskap og vil ligge i senga med deg? Eller ein liten hundeseng ved siden av deg?
Det er mange ting ein hund trives med.
En hund vil nok ikke drite i sin egen soveplass. Men husk at etter den har spist, drukket og lekt må den ut.
01.10.2012

hundelover spør sier: ok vilde men har du noen tips når det hgjelder hund senger eller ?? Du skjønner at jeg vet liksom ikke hva som er best om den skal ha hunde seng eller bare sover i buret. og så et spørsmål vis jeg lar han ligge i senga må jeg vente til han er blitt stueren eller spiller ikke det noen rolle?? svar snart hilsen meg.
01.10.2012

vilde sier: kanskje noen kan holde kaninen så kan valpen få snuse på den. Husk at viss valpen flekker tennene eller har halen mellom bena så skal du flytte den vekk!;)
25.09.2012

Karenloverhunder sier: Ok men skal jeg ta på begge bånd eller skal i bur? Jeg er litt redd for at kaninen min skal sparke valpen. Men jeg tror nok at Nusse tusse kommer til godta valpen.
25.09.2012

Vilde sier: Ja da, om du får deg valp vil den nok bli venn med kaninen ganske fort.
Men husk! Aldri la hunden og kaninen være alene! Siden yorken faktisk har instinkt som sier drep til alle smådyr!
22.09.2012

Karen lover hunder sier: Ok takk Vilde du er kul pappa og mamma sier at vi skal ha en hann som ikke får ligge i senga det er fordi at pappa er redd for at den skal klore i sengene og jeg har fått ny seng skjønner du !! Men Vilde kan yorkshire terrier bli vant til kaniner har nemlig en kanin også??
22.09.2012

Vilde sier: Ein klikker kan man kjøpe i de fleste dyrebutikker:) Veldig lurt å ha skjønner du;) Da lærer du hunden positiv trening!
21.09.2012

Karen lover hunder sier: Takk!! Men hva er en klikker jeg skjønner ikke helt hva du mener hvor får man kjøpt den jeg kan kjøpe den men hvor får man kjøpt den.
21.09.2012

Vilde sier: Hei igjen!

Ein york, vel det avhenger hvor du kjøper den. Seriøs oppdretter eller ein voksen York fra Finn.
Men ein York med stamtavle, ca 15 000-25 000. En York uten stamtavle, ca 10 000. Betalte rundt 11 000 kroner for mine to. Uten stamtavle da. Det var 2 år siden.

Liste om hva du kan kjøpe.
Mat(Om du skal ha valp, valpemat) Spør dyrlegen eller vetrinæren. Anbefaler ikke mat fra matbutikken, da desse har veldig mye fett og sånn i seg. Royal Canin for er dyrt men bra.

Børste for kort og lang pels. Lang pels skal børstes hver dag! Yorkier røyter lite men får ekstremt lang pels og snø i pelsen som gjør vondt. Deler best å klippe den men da må den ha eit dekken.

Dekken og refleksvest.
Viss du velger å klippe hunden da. Refleksvest for da du går i mørket. Og viss du vil ære ekstra "snill' kjøp "hundesko" Kan brukes om veien er saltet, for da kan hunden få vondt på labbene.

Leker.
Om du skal ha valp er det best å kjøpe pipeleker, trekktau og noen andre leker så valpen ikke gnager i stykker katten, sofaen eller fingrene dine;) Husk å bytt leker av og til, hunder er nemlig ikke dumme og blir fort lei.

Klikker.
Dette er smart å ha ein klikker, viss du vil begynne med klikkertrening. Da kan du lære hunden masse kule tricks! Som å hente ting fra kjøleskapet til deg eller spille poker! Det er ein york i USA som spilte poker med eieren sin faktisk, den vann trur eg og:)

Grind, bur og sånn.
Ein valp skal ikke være i hundegården og den kan få eit for stort område å "passe" på når den er alene hjemme. Da kan den bli redd og engstelig.mha heller eit bur i stua elelr noe og ha døra open, da kan hunden bestemme selv. I noen dager skal valpen være inne på eit rom å sove i. Eit rom uten så mye dill dall, og ting dere er redde for. Ha ein grind framfor der slik at valpen ikke kommer ut.
Også er det bilbur da.

Tips fra meg:)
20.09.2012

Karen lover hunder sier: Hei du Vilde vær så snill og svar meg på dette spørsmålet hvor mye koster en ordentlig York egentlig og et spørsmål til kunne du lage en liste over hva jeg må kjøpe??
19.09.2012

Karen lover hunder sier: Tusen takk men jeg har enda et spørsmal hvor mye skal egentlig en perfekt York og ja jeg skal kose meg med hunden takk Vilde du har vært til stor hjelp jeg skal annbefale denne siden og deg til andre som ønsker seg en york
18.09.2012

Vilde sier: Gutter er oftere litt vrangere enn jenter, altså litt staere. Min erfaring er at jenteyorkier er bedre førstegangshunder enn guttene. Men guttene har den sjarmen da:)
Det er egentlig veldig inviduelt, noen er snille imens andre er stae og vrange.
Men husk at yorkier opprinngelig jakter på rotter, og må bli trent svært godt før den blir sluppet løs!
Eit lite tips fra meg:) Kos deg med hund!
18.09.2012

Vilde sier: 1.Den skal bruke sele viss den drar. Du skader nakken dens viss du drar i halsbåndet.
2.Om du barberer hunden så pelsen blir kort, kan du ha på den klær om vinteren, om dere er kaldt.
3.Små hunder vokser fort trur eg. 4. Bestemmer hunden selv hva den liker best, ingen bestemt rase liker best pipeleker imens andre liker andre leker.
5. Trur den liker best å ligge i senga di eg:) De gjer mine yorker.
6. Sløyfer? Det er ein hund, like mye hund som ein Schæfer! Ikke ta på en hund Sløyfer! Det er Sååå unøvendig. 7. Børste til lang pels, og ein til kort pels, viss du skal babere den.
17.09.2012

Hunde lover sier: Jeg skal ha en York men jeg skal vente til jul gleder meg skikkelig he he . Jeg gleder meg til og få en liten tass men jeg gruer meg til alt den stellinga med pelsen. Men er det noen av dere eksperter som kan gi meg litt vink og tips??? Dette er spørsmål som jeg lurer på: 1. Hva slags halsbånd trenger den eller sele? 2. Er det dyreplageri og kle på den?? 3. Blir den fort voksen eller vokser den veldig veldig sakte??? 4. Liker den best ball leker eller pinne leker eller ting som piper? 5. Liker den og ligge i en enkelt hundeseng eller sover den inni buret påmadrassen? 6. Kler de sløyfer?? Hva slags børste er best?? 8.
16.09.2012

Astrid sier: Hei Tolo. Jeg vurderer å skaffe meg en Yorkshire. Har du gitt den bort og hvor bor du? Jeg bor i Oslo og kom bort i denne siden ved en tilfeldighet nå som jeg driver og leser og googler om rasen.
02.09.2012

Tolo sier: Hei! Jeg har en yorkshire som er 7 mnd gammel. Veldig søt, livlig hann,elsker å leke med barn. Jeg har dårlig samvittig for jeg er mye borte hjemmefra. Jeg må nok gi fra meg. Er det noe som vil ha den?
31.08.2012

Ingrid Helene Østvold sier: Om man ønsker en YT eller lære mer om rasen les mer på www.nytk.no
Dette er hjemmesiden til Norsk Yorkshire Terrier klubb.
26.06.2012

mini sier: De er ikke helt allergi sikkre!! de er bedre en andre raser pga pelsen . men jeg har to som jeg har testet på .de er velldig allergiske mot alt. de tålte ikke tispen min :( test før dere kjøper !
28.05.2012

maria sier: Jeg lurer på om det gjør noe om man alltid klypper pelsen så den ikke blir så lang? greit med litt pels, men ikke om den blir altfor lang :)
18.05.2012

Pia sier: Vår yorkie har blitt dårligere til å tisse ute eller på nappies, men hun er 7 mnd så kan det ha noe med løpetiden å gjøre( har ikke fått den ennå)
09.04.2012

lurk sier: Hei... Kom hjem fra Sverige på lørdag med en fantastisk flott yorkie gutt... Har en hund fra før... og var veldig spent, men det har gått over all forventning... Lurer på en ting... når skal ørene reise seg..??

Tror nok jeg hadde valgt annen rase til å være alene Kathrine...
Det kan bli litt lenge mener jeg da :)
28.02.2012

Kathrine sier: Jeg har veldig lyst på hund og har hatt lyst på det i mange år nå.
Dette ser og høres ut som en perfekt hund, men bare et problem.
Mamma, Pappa og jeg er jo på
Jobb og skole fra ca 08.30 til 14.00. Kan denne rasen være alene hjemme den tiden? Eller blir den veldig opphisset og livlig da?
Om man går tur før 0830 eller med en gang man kommer hjem..går det bra da? (eller begge deler)
26.02.2012

Tuvaee.blogg.no sier: Hei! En super god venninde av meg har akuratt fått en yorkshire terrier. Alle i min familie har falt pladask for denne hunderasen, men vi har et ganske stort problem. Min tvillingbror og min far er begge allergiske mot hund. Min bror er mer allergisk, og har reagert på hver eneste hunderase han har hatt kontakt med i løpet av noen dager/vært sammen med i noen dager. Vi håper og ber for at han ikke skal reagere på denne hunderasen!
Er det noen som er, kjenner eller hvet om noen som er superdupermegasuper allergisk mot hund som ikke har reagert på denne hunderasen? Er såååå tomt uten et dyr i huset!!

TUSEN TAKK FOR SVAR! :-)
28.01.2012

Tuvaee.blogg.no sier: Hei! En super god venninde av meg har akuratt fått en yorkshire terrier. Alle i min familie har falt pladask for denne hunderasen, men vi har et ganske stort problem. Min tvillingbror og min far er begge allergiske mot hund. Min bror er mer allergisk, og har reagert på hver eneste hunderase han har hatt kontakt med i løpet av noen dager/vært sammen med i noen dager. Vi håper og ber for at han ikke skal reagere på denne hunderasen!
Er det noen som er, kjenner eller hvet om noen som er superdupermegasuper allergisk mot hund som ikke har reagert på denne hunderasen? Er såååå tomt uten et dyr i huset!!

TUSEN TAKK FOR SVAR! :-)
28.01.2012

Anonym sier: Meg og min familie lurer litt på å kjøpe hund.
Er Yorkshire terrieren en fin førstegangshund?
Noen som har noen tips til andre raser som er en fin førstegangshund? :)
25.01.2012

Pia sier: Vi har en nydelig liten frøken på 4 mnd. Hun er med på jobb og er godt sosialisert både med hunder og mennesker. Litt utfordring på tisse og bæsjesiden men nappies funker bra. Ellers så handler det litt om tidspunkt på året og hastverk for henne. Som valp må jeg si at jeg er imponert over hvor lite hun bjeffer. Pels er jobb, men det handler om å ta et tak hver dag. Vi har nok klart å gjøre en feil siden vi har henne i senga vår, men det er nesten umulig å unngå når hun er så kosete. Verdens beste yorkie,,
15.01.2012

Paulina sier: Hei. Til Adeline. Den kan være alene mens du er på skolen, men du må venne den til å være alene litt etter litt. Ellers er Yorkshire terrieren en kjempefin hnd. Glad, interlligent og snill. Anbefales!!
29.12.2011

Adeline sier: Hei:) jeg lurer på om Yorkshire terrier kan være alene hjemme mens jeg er på skolen(ca.5-6 timer pr. dag)? Har hørt at de ikke liker å være alene så lenge!.
28.12.2011

monicha sier: hei hadde en yorkshire tispe som het fiffi,den beste hund jeg har hatt.bjeffet neten aldri, og når hun bjeffet var det som regel av gledenår det kom noen.hun levde til hun var 16 år. ønsker meg så en eller 2 igjen.
01.11.2011

june emilie sier: hei jeg skal kjøpe meg en yorkshire terrier så lurte eg på om den kan ver aleina når eg e på skolen fra halv9 te 14.00 går det greit :) ??
15.10.2011

Anonym sier: ja de som har den hunden kan jeg ha den hjemmealene når jeg er på skolen fra halv ni te 14.oo går det greit eller ??
15.10.2011

Martine sier: Hei! Jeg har veldig lyst på YorkShire terrier.. men hørt og lest at den kan være veldig agresiv mot andre hunder, å har en hund i huset som er en Japansk Spisshund på rundt 3år..
Ingen unge barn her i huset yngste er 16år..
Jeg vil ha en litt rolig, kosete, liten hund , som ikke trenger mange timers turer hver gang den er ute! er dette er rase for meg? eller har dere en annen å annbefale meg`?
takk på forhånd
22.09.2011

Martine sier: Hei! Jeg har veldig lyst på YorkShire terrier.. men hørt og lest at den kan være veldig agresiv mot andre hunder, å har en hund i huset som er en Japansk Spisshund på rundt 3år..
Ingen unge barn her i huset yngste er 16år..
Jeg vil ha en litt rolig, kosete, liten hund , som ikke trenger mange timers turer hver gang den er ute! er dette er rase for meg? eller har dere en annen å annbefale meg`?
takk på forhånd
22.09.2011

Yorkie eier på 13 år ;) sier: Svar til Christel:
Hei, jeg er eier til en yorkie på 2,5 måned.
Hun er en tispe, er allergivennlig og pelstell trenger du ikke bry deg så mye om i begynnelsen.
Yorkier har ikke pels, men hår.. og det vokser hele året så røyting er det ikke noe av.
Når de blir eldre må du nesten lære deg hvordan man klipper hunden, hvis du klipper "feil" kan den se litt fæl ut :P
Jeg anbefaller Yorkien, det er en kjempe fin hunderase...kansje ikke best som første hunden i livet ditt... :)
15.09.2011

christel sier: Hei:) Jeg er en 17 år gammel jente som har bestemt meg for å kjøpe en yorkie terrier, neste sommer etter jeg har fylt 18.
Åssen er denne rasen med tanke på pelsstell, røyting og allergi?
01.09.2011

Boxer-eier sier: Hei:) Jeg har en et år gammel boxer hann. Er det for tidlig å skaffe seg en yorkshire, el. evt. en yorkshire blanding? Tenkte da på tispe. Håper noe har synspunkter på dette. På forhånd takk :)
28.07.2011

Anonym sier: hei, har hørt att disse hundene kan få rygg problemer, noen som vet noe om det?
27.07.2011

Anonymissen sier: Surryada:
Det burde kanskje vært litt mer fakta her, ja.
Når den på året den får barn er avhengi av når du parrer den.
17.07.2011

Elin og valpen min sier: Jeg hatt en yorkshire terrier som er 13 uker . Den er rolig ,snill, aktiv og vil altid være min bestevenn
27.04.2011

Elin og valpen min sier: Jeg hatt en yorkshire terrier som er 13 uker . Den er rolig ,snill, aktiv og vil altid være min bestevenn
27.04.2011

Elin og valpen min sier: Jeg hatt en yorkshire terrier som er 13 uker . Den er rolig ,snill, aktiv og vil altid være min bestevenn
27.04.2011

NYTK sier: Nytk er Norsk Yorkshire Terrier Klubb;) masse nyttig info om du vil vite mer om denne rasen.
Http://www.nytk.no
19.04.2011

NYTK sier: Se www.nytk.no :)
15.04.2011

Surryada sier: Dere burde få mer fakta her!
Som f.eks. når på året den får barn...
07.03.2011

Allergivennlige hunderaser finnes IKKE sier: Yorkshire terrier har mer "hår" en pels, og røyter derfor ikke. INGEN raser er 100% allergivennlige. Er du allergisk og lurer på å skaffe deg en yorkie anbefales det å låne en yorkie, og se hvordan det går.
15.01.2011

Sandy sier: Hva er hensikten med dette forumet om ikke folk deler sine erfaringer, og svarer på spørsmål som andre har. Det er hyggelig å lese om andre sine hunder, men det jeg og mange med meg venter er å få svar på spørsmål vi stiller om utfordringer vi har med våre under.
20.12.2010

Maria sier: Glemte å si at denne rasen nok ikke er 100% allergivennlig, men at vår lille hund ikke røyter noe i det hele tatt. Pelsen er nok uansett det verste, vi synes det er ekstremt vanskelig å holde styr på den.
23.11.2010

Maria sier: Fikk en liten "Yorkie" like før nyttårsaften i fjor. Han er altså helt fantastisk! Jeg vet ikke om vi kanskje har vært svært heldig, men han er glad hele tiden! Ekstremt kosesyk, uten å "kreve" kos, slik jeg vet mange andre raser gjør. Utrolig glad når han treffer fremmede og blir helt fra seg av glede når vi kommer hjem. Vi har han faktisk løs i leiligheten når vi er på jobb på dagtid. Han biter ikke på ledninger og da ser vi ingen grunn til å ha han i bur. Han sover hele dagen og kvikner til på ettermiddagen. Passe enkel å trene opp og ekstremt flink å gå tur. Er med på toppturer uten problem! Utrolig morsom hund å ha med å gjøre. Verdens beste uten tvil!!
23.11.2010

Sandy sier: Vi har en hannyorkie på 10 måneder som jeg oppfatter er totalt motsatt i gemytt i forhold til de jeg leser om her.
Han er meget skeptisk til alt folk han ikke kjenner, og han nekter fremmede å røre ham. Ikke er han særlig kosete heller, og trekker seg unna oss om det ikke passer ham å kose akkurat da. De eneste gangene han er superglad i oss er når noen av oss har vært bort i 10 minutter eller 10 timer. Hvor lang tid spiller ingen rolle. Samtidig er han veldig glad for å se oss om morgenen. Han liker ikke å sitte i fanget, og forsvinner ved første anledning.
Jeg vet ikke om årsaken til at vi fikk denne hunden er at den var den siste som ble levert i kullet, og vi kjøpte den usett en annen plass i landet.
14.11.2010

Vilma sier: Er yorkshire terrier lette å trene med? Tar de ført til seg triks?
Håper på svar!
Takk på forhånd.
30.10.2010

Karita sier: Det er riktig som veterinæren din sier, første løpetid er en ny opplevelse for hunden, men det går bedre neste gang. Ingen ting å uroe seg for, jeg har en yorkie tispe og opplevde det samme som deg første gang, men nå er det ikke noe problem (hun blir 6 år til jul).
08.10.2010

Sookie sier: Hei all yorshire-eiere... Er ikke det en fantastik herlig hund i liten kropp så hvet ikke jeg.
Har en tispe på 8 mnd. som har hatt løpetid nå i 6-7 uker.. Jeg må le litt, men hun vifter halen til side og er helt klar for alle flotte herremenn som hun passerer.. Men 6 uker da dere.. det er vel 3 uker for mye. Men ringte til min dyrlege,og han sa første gangs løpetid kunne være veldig uryddig.Håper jo bare ikke dette skjer hver gang. Er det noen som har samme opplevelse med en ung yorki tispe?
Jeg har hatt noen hunder i mitt liv. Men denne lille føkna slår alt. Flott hår, perfekte sort klare inteligente øyne, lydhør, sterk, uttholdende, elsker å løpe ved siden av sykkelen,elsker andre hunder over alt, lærer lydighet på 5 min, ved å gjenta det 3 g.Elsker å hente freezbi, ball m/tau.
Min elskede lille Sookie.
Hilsen Mette Lise
08.10.2010

Meg sier: takk for opplysningen Idun
30.09.2010

Idun sier: Hei "Meg",

Yorkshire terrier er av de små hundene, og små hunder er ikke kjent for å være "barnevennlige". Med barnevennlig menes ofte hvorvidt hunden er egnet i familier med _små_ barn, du kan å skrive og lese, jeg tror ikke du faller inn under denne gruppen. Av små hunder er Yorkshire terrier en av de mer snille rasene, ikke så sint som feks pomerianian og miniatyr terriiere.

Yorkshire terrier er en rase som trenger muye stell, på grunn av den lange pelsen. Spiser den litt flytende mat blir den fort skitten i ansiktet, og du må gjerne vaske den etter hvert måltid. Bading vil jeg si at 1 gang i uken holder i massevis. Det blir enklere om du klipper pelsen slik at den ikke blir så lang.

Du får mye hund i en liten kropp med en yorkshire terrier, de er svært aktive og blir gjerne med ut på en lengre tur. Du får en snill hund om du gir den sosialisering, oppmerksomhet og alt det en hund trenger.
30.09.2010

Yorkshire terrier gla! sier: Hei hei jeg har utrolig lyst på en Yorkshire terrier,med mamma'en min er ikke
helt sikker. Å derfår lurer jeg på disse spm(spørsmålene)?
Tisser disse hundene inne mye?
Er de Barnevennelig?
Er de ofte agresiv?
Trnger de å bli badet ofte?
Håper noen kan svare påå disse spm(spørsmålene).

Hilsen Meg
30.09.2010

Auto_hel123 sier: Hei. Jeg synes de er kjempe søte.
24.09.2010

dotten sier: Har en nyyyyyyyyyyyyyyyydelig liten york som kan masse rart, henter bamsen sin og båndet sitt når jeg ber henne om det. Veldig kosete og trenger masse kjærlighet av eier. Anbefaler denne rasen til alle da den ikke krever store plassen i bur i bilen eller i huset. Var også stuerein 8uker gammel, men kunne ha ett å annet uhellet når jeg var 6/7 timer på jobb. Elskelig liten skapning ja:))))))
08.09.2010

nikkemor sier: Har foresten prøvd den såkalte vidundersprayen på min valp, kunne sikkert like gjerne brukt vann. Hadde ingen effekt på henne. Syntes det var rart så jeg sprayet sengen hennes for å sjekke om det virkelig ikke virket (Da jeg har hørt masse positivt om Get Off)Svaret hennes var å tisse i sengen:((((( EKKE ENKELT M DISSE SMÅ NEI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27.08.2010

nikkemor sier: Vil ikke anbefale denne rasen om du ikke er godt
forberedt!!! Er veld vanskelig å få husrene, elsker min lille frøken, men tror jeg blir sprø snart. Hun skjønner masse og er utrolig smart, men alt jeg prøver å lære henne er ikke interesant:( Deriblant det m å gjøre fra seg ute, klikker snart....... Er jo en valp enda, men sitter igjen med intrykk utifra det jeg erfarer fra min hund og det jeg har lest om rasen via faktabøker og diskusjonsforum at denne rasen er TREIG til å bli husren og er ganske egene!!!!!
27.08.2010

ch sier: "med en gang han ser en annen hund begynner han å trekke", "liker ikke høye lyder" og fortsatt ikke husren etter 3 år.. Å dette vil du anbefale som en familiehund??????????????????????

HERRE!!! Skrekk og gru..... gla du ikke er en oppdretter
16.08.2010

Juli sier: Vi har en yorkshire hann som blir tre i oktober.
han er glad i gå tur, og det virker som om han aldri blir sliten.
Med en gang han ser en annen hund begynner han å trekke for komme til den.
Han liker ikke høye lyder eller støvsugeren.
vi må ta han ut på trappen når vi kommmer hjem fordi at han ikke har kontroll over blæra.
han er veldig kosen og liker å ligge mykt.
han elsker unger, så den er å anbefale til familiehund.
16.08.2010

wenche sier: Hei Jeg har en Yorkshire tispe på nå 10 mnd,, er kjempe fin og snill kan bjeffe litt når den hører lyder ute og vil varsle oss,,,
Er med på lange turer og koser seg,,, løper fort og er en glad hund, elsker mennesker og ikke minst barn og andre hunder,,, og katter men må passe litt på der så ikke kattene finner på noe sprell hun trur alle er snille,,,kan annbefales,,;-)
06.08.2010

Tina sier: Hei:) har en stund tenkt på å få meg en York, men lurer på forskjeller på hanner og tisper? Og bør man ikke ta seg fri fra jobb i noen uker når man får seg en, isåfall hvor lenge før man kan begynne å venne den til at man drar på jobb noen timer om dagen?
26.05.2010

Miss sier: Om dere vil lære mer om rasen kan dere bli medlem på et yorkforum
www.yorkforum.all-forum.net
26.05.2010

Irmelin sier: Hei
Jeg kunne tenke meg en liten hund. Er 63 år. Har tenkt litt på tibetansk spanier, men den bjeffer kanskje like mye. Det er dette jeg er skeptisk for?
Bor i leilighet og vil ikke ha en bjeffende hund hveren når jëg er hjemme eller går på tur.
Det må da være mulig å venne den av med det,men kanskje samtidig ta fra dem egenskapen.
Kan dere anbefale meg en annen liten hund?
Har forreste vokst opp med hund i hele min barndom.
16.04.2010

Happychap sier: Til dere som sliter med å få Yorkien stueren.

Min ble stueren når den var 6 måneder. Da var jeg i ferd med å gi opp. Jeg gikk uendelig mange ganger ut med den, så det var hunden som rett og slett var sen.

En dag gikk jeg innom en dyrebutikk og kjøpe en flaske "Wash and get off". Jeg sprøytet stoffet på alle gulv og oppetter hjørner i leiligheten. Det stinket sitron i hele huset. Dette virket umiddelbart på yorkien - og siden den dagen har han vært husren.
12.04.2010

Tord sier: Flott hund. Hadde min i 10 år, før det tok slutt. Elsket å gå tur i skogen!
09.04.2010

elisabeth sier: Fant denne siden da jeg hadde et lite problem med min tispe paa 7 1/2 mnd - hun blir ikke stueren.
Jeg ogsaa hadde nesten gitt opp, men saa ser jeg at dette ligger litt til rasen. Vi faar jobbe videre og haape at det ikke tar for lang tid.
Min lille frøken er ogsaa kjempe glad i alle folk og hunder, veldig enkel aa ha med seg overalt, ikke redd for noe, bort sett fra høye lyder, bjeffer ikke. Har en tendens til aa spise paa ting, dette haaper jeg blir borte saa fort alle "melke-tenner" er felt og nye er paa plass.
03.04.2010

Anonym sier: ¨har 2 yorkshire tisper og de er en kjempe rase...hvis det skal være noe negativ med de er at de bjeffer når det ringer på...men vi trener på saken...de er snart 1 og 1 1/2 år...det med tissing er av min erfaring er at yorken er litt trege der... mine har vært 6 og 7 mnd da de ble stuerene...jeg begynte me de på terassen og da de skjønte det slapp jeg de ut i hagen... går på døren og bjeffer...og det var noe jeg trodde aldrig mine ville gjøre... og holdt på og gi opp...men er sta så jeg forsatte med de samme rutiner etter lek søvn og mat og plutselig så skjedde det... og gitt om de fikk skryt da de klarte og gi beskjed... mine har aldrig fått noe godis eller noe hvis de tisset ute men masse skryt og jeg brukte og tisse i annet hvær ord....og da jeg slapp den ut brukte jeg kom skal vi ut og tisse og så flink du var og tisse osv
men de er mine følgesvenner ...de elsker og gå tur og være med på hundetreff en gang i uken hvor vi treffer andre miniatyr hunder....har noen bekjente som er meget alergiske...men de reagerer ikke på mine....men har hørt og noen som har reagert...så det er best og sjekke ut før en går til annskaffelse av en york...for det om de bli kalt "alergivennlige" er det noen som reagerer selv på yorken
12.02.2010

Anonym sier: jeg har en yorkshire terrier tispe som er bare helt fantastisk. Har også en springer spaniel og disse to er blitt bestevenner. Selv om yorkien er liten har hun fått en oppdragelse som en stor hund. Hun elsker lange turer og bjeffer lite og er utrolig smart. Nå er det godt kjent at yorkier er vanskelig å få stuerene det første året. De er bitte små hunder og har små blærer. En tissepadd kan være en god løsning, de bør også tas ut ofte når de er hvalper. Ikke kjeft på den hvis den tisser inne ta den bare rett ut. Ikke la den løpe fritt i hele huset. De er små men trenger daglige turer som store hunder. Merket også at hun tisset mer før hun skal ha løpetid, eller markering. Ta bort tepper og avgrens områden hun får være på til hun er blitt stueren. Ikke legg tissepadden i nærheten av der hun sover og spiser. Bor du i en leilighet med terasse kan du lage en trekasse med jord og så gressfrø, blir et fint tissested.
23.01.2010

Nano sier: hei
vi har nå vært yorkshire terrier eiere i 2,5 mnd. dvs at hun er 5 1/2 mnd nå.
hunden er nydelig og snill, veldig leken. og ikke minst stille. den gir aldri lyd fra seg. kun om man eggler den opp massse.
her er litt av problemet. vi får den ikke stueren. den vil ikke slutte gjøre fra seg inne. vi har prøvd 2-3 forskjellige metoder nå.
først ta den ut hver gang den har spist,lekt eller sovet. fulgt den ut til fast plass ute og rost den når den tisser ute,
vi har også fulgt etter den og tatt den på fersken inne stoppet den i tissingen og løftet den ut til plassen.
i det siste har jeg gitt litt opp. de siste gangene har jeg blitt streng og gitt henne skjenn. jeg kan se at hun forstår at hun har gjort noe galt. rett etter hun har tisset blir hun veldig skyldig i ansiktet og redd. da er det bare å lete og jeg finner en våt flekk eller bæsj en plass.
er det noen som har noen bra metoder som jeg kan prøve. det hadde vært flott å fått Nano stueren
10.01.2010

Henri sier: er dte noen som vet om en yoykshire terrier som vi kansje noen trenger avlastning for??? kansje da vi kunne prøve eller noe sånt, men vi må jo bli enige først ;) ( meg mamma og pappa ) så er det noen dere vet om som treneger avlastning eller nå hva det er det heter???? = )
23.11.2009

hilde sier: Har ikke erfaring med denne rasen, men det høres ut som en kjekk hund. Lurer på om de må/bør klippes?
17.11.2009

Ingri sier: jeg har så lyst på en yorkshire terrier, men foreldrene mine er fast bestemte på at vi ikke skal ha noen hund! er det noen som har tips til hvordan jeg kan få overtalt dem?
15.11.2009

Viola sier: har dere noen tips hvordan jeg får huden min til å stå "fint" på bordet mens jeg gres han, og klipper klor? Ikke lett! Noen som har noen leke tips for en valp på 4 måneder :)?
11.11.2009

Jutta sier: Jutta sier: hei har en utrolig søt og nusselig yorkshire tispe,hun er så snill og god en fam.hund. Mia elsker å gå laaaaange turer ute i all slags vær. Anbefaler denne flotte rasen til alle som vil ha en fam.hund.
27.10.2009

Henri sier: hei! Jeg er en jente på 12 år, som ønsker meg så utrolig mye en yorkshire terrier. pappaen min er skeptisk fordi han har asma og er alergisk mot katt/hund. han reagerrte på en hund vi kjenner, som er en terrier ( ikke en yorkshire terrier). vi lurer/håper å i første omgang om å få låne en yorkshire terrier på prøve. vi er en en familie som liker å være på tur i enten skog eller fjell. er det noen som har et tips om hvordan vi kan få dette til, siden vi ikke kjenner noen med yorkshire terrier?
25.10.2009

Henri sier: hei! Jeg er en jente på 12 år, som ønsker meg så utrolig mye en yorkshire terrier. pappaen min er skeptisk fordi han har asma og er alergisk mot katt/hund. han reagerrte på en hund vi kjenner, som er en terrier ( ikke en yorkshire terrier). vi lurer/håper å i første omgang om å få låne en yorkshire terrier på prøve. vi er en en familie som liker å være på tur i enten skog eller fjell. er det noen som har et tips om hvordan vi kan få dette til, siden vi ikke kjenner noen med yorkshire terrier?
25.10.2009

Viola sier: Jeg har en liten hann valp på 4 måneder! er super fornøyd med kjøpet! Han er så utrolig snill, og kosette. Men som alle valper er han jo utrolig aktiv og veldig glad i å løpe rundt både ute å inne. Skal du ha en med stam tavle må du vel gi bort i mot 14-15 tusen. Jeg ga ikke så mye for min fordi den var uten stamtavle, men fikk se vatrinær attest på både mor og far, og valpen :) Lille Mons blir bare mer og mer god for hver dag som går, han har fått en nydelig personlighet! Og bjeffer ingenting :)
24.10.2009

aksel sier: åh jeg har så lyst på sånn hund hilsen lisa 9 år og tante kari
18.10.2009

suzie sier: korr mye koste dissa ca?
22.09.2009

mimmi sier: til deg som lurte på det med allergi=) de er veldig allergi vennlige..har samboer som er allergiker og han lever fint sammen med yorkshireterrier tispa mi;) svigermor er hyper allergisk og hun skal ha en valp fra neste kull pga hun elsker tispa mi og fordi de er en av de rasene hun klarer å leve med pga allergien..de har ikke pels , de har nemlig hår.tror det er derfor de ikke reagerer sånn på det de som er allergisk:)anbefaler i allefall denne rasen til folk som er sosiale.de elsker å være med overalt. men hater å bli satt igjen hjemme alene hele dagen . da kan de faktisk bli deprimerte.du bør være menneske som møter andre mennesker og dyr når du har en slik hund..men de er små så de er lette å ta med..mange sier de er veldig energisk men det tror jeg handler om hva du venner dem på..mine hunder har alle vært veldig snille og rolige å tålmodige:) ikke bjeffer hun inne heller. kun viss noen river i døren , ellers bråker veldig,..men det er vel for at de er supre vakthunder:) har ikke angret en dag på at jeg kjøpte min tispe i allefall..har nå hatt et kull på henne og hun er fortsatt leken når jeg tar fram lekene hennes:))elsker å leke med kattungen min:))
10.08.2009

I sier: Jeg ønsker meg en slik :] Anbefales de?
29.07.2009

Hilde sier: Hvordan er disse hundene ift allergi?
25.07.2009

Amalie sier: Jeg har lyst på en sonn hund, er de snille?
24.07.2009

Guro sier: Jeg har en yorkshire på 10 mnd. Han er utrolig snill, oppmerksom og en skikkelig kosehund. Eneseste man kan si er litt dumt er at han er veldig utålmodig. Noe han alltid har vært. Men det viser jo bare at han er ivrig. Men rasen i seg selv, er helt nydelig. Selv om han er liten, er han en aktiv hund som elsker tur, kos og lek. En ting som også er positivt, er at han elsker alle. Om det er dyr, mennesker, barn og andre hunder. Det er et stort pluss. Bjeffer på ukjente lyder, men man må få lov til å være nysgjerrig :)
20.07.2009

Anonym sier: har en slik hund. kjempe grei hund. glad i alle folk og bjeffer minimalt. kun vis den ser noe nytt på gulvet, så er den veldig skeptisk.
barne venlig og snill hund;D
05.04.2009

tonje sier: har selv 1 york tispe å må si at denne rasen er nydelig! utrolig snill og leken og har alltid godt humør!
men må si at jeg mener de er "bjeffete/gneldrete"! men ellers så er det ikke noe negativt, denne rasen har masse energi og er en super turvenn...denne rasen elsker alle folk og dyr og er bare intr hele tiden, vil være med på alt som skjer:)
dette er da min erfaring! (har også en nabo som er oppdretter, og kan si det samme om samtlige av hennes hunder- men det er ikke alle som er like "bråkete" noen er det og noen er det ikke, varierer veldig på hund til hund)
04.02.2009

tonje sier: har selv 1 york tispe å må si at denne rasen er nydelig! utrolig snill og leken og har alltid godt humør!
men må si at jeg mener de er "bjeffete/gneldrete"! men ellers så er det ikke noe negativt, denne rasen har masse energi og er en super turvenn...denne rasen elsker alle folk og dyr og er bare intr hele tiden, vil være med på alt som skjer:)
dette er da min erfaring! (har også en nabo som er oppdretter, og kan si det samme om samtlige av hennes hunder- men det er ikke alle som er like "bråkete" noen er det og noen er det ikke, varierer veldig på hund til hund)
04.02.2009

Ivar augestad sier: Veldig gode erfaringer. Har en York som snart fyller 3 år.Veldig bra gemytt. Glad i unger. Livlig, liker lek, men er ikke bråkete. Samtidig veldig kosete. Elsker å ligge på fanget eller krype inn i armkrken. Kan vaskes ofte, en fordel siden den liker seg i sofaen. Har en hann som liker lange spaserturer. Lettlært, men litt sta.
Vårt eksemplar er ikke fullverdig siden testiklene ikke kom frem i dagen. Er nå kastrert. Men et herlig familiemedlem som gir "alt". Tøff. Ikke til pynt, men en hund.
15.11.2008

Din kommentar om Yorkshire terrier:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Yorkshire terrier var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase