Weimaraner

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Weimaraner. Du kan også legge inn egne erfaringer om Weimaraner.

Weimaraner bilder

WeimaranerWeimaranerWeimaranerWeimaranerWeimaranerWeimaranerWeimaranerWeimaranerWeimaranerWeimaranerWeimaranerWeimaranerWeimaranerWeimaranerWeimaranerWeimaraner

Erfaringer med Weimaraner

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Weimaraner

Elena sier: Vi har nettopp skaffet oss en weimaraner. Jente, nå er hun mnd gammel. Det er den mest intelligente hunden vi har vært borti. Bare 5 mnd gammel forstår hun flere kommandoer: sitt, dekk, døj, gi labb, bli. Hun er veldig sosial, er en magnet bokstavelig talt.
Hun er en sofagris, ja, men elsker å gå turer i skogen. Nyssgjerrig, interessert i dyr. Liker å leke med fotball, andre gjenstander. Hun har sin egen soveplass, men dersom ingen wer, kan hoppe i sengen vår og dovne der. Forstår godt hva bestemt "nei" betyr. Luker ikke hundeforet "Hills".
Elsker kokte gulrøtter, paprika, agurk, tomater og jordbær.
Tisser og bæsjer kun ute. Klarer å være hjemme alene når vi er på jobb, 8 timer i strek.
02.10.2016

Milla sier: Hei;0)

Vi har en weimaraner tispe på 13 mnd, nok litt mildere enn en han hund. Har siden hun var 14 uker gått på kurs med hennne, da dette var vår første hund. Dette var en valp med et stort aktivitetsnivå, jeg hadde derfor stor glede av å starte på kurs, da det jeg leste i bøker, samt råd fra "erfarne" hunde eiere ikke alltid fungerer når man prøver det ut i praksis. Ved å daglig trene med hunden fra den var liten ( søk etter godbiter, sit, bli, dekk, på plass o.l) samt gå små turer ofte, fikk vi en mye roligere hund. Det er også en hund som noen ganger trenger et tydelig Nei og vi erfarte at det måtte ropes ganske høyt den første tiden. Ellers har vi fokusert på trening via positiv oppmerksomhet. Har også trent på selv å ikke stresse noe jeg gjorde mye i starten. Ved selv å bli bevist hvordan jeg reagerer på det hunden gjør og slappe av i muskler og hodet samt puste dypt, blir også hunden mindre stresset og slapper av i situasjoner som før stresset henne. Hun er veldig var på mitt kroppsspråk, så det er noe jeg har jobbet mye med. Hun er i dag en avslappet og nydelig hund som trives i selskap med mennesker. Da vi ikke har barn selv har vi vært påpasselige med å oppsøke venner med små, hun er utrolig tålmodig og lunter etter de. Vi går ca 2 timer tur om dagen, 1 lang 2 små og trener på forskjellige lydighetsøvelser samtidig som vi er på tur. Inne har vi ikke leker da det skal være ro inne og lek ute. Hun er en sofagris og elsker å slappe sammen med oss( gjerne oppå oss, 30 kg er hun nå blitt, så det er kun hodet i fanget;0))Hun har vært i bur siden vi fikk henne og synes dette er trygt og godt, går også dit og legger seg om hun ikke får roen hun trenger andre steder. Ellers er hun også et matvrak og kunne sikkert spist hele dagen om hun fikk muligheten. Har derfor selv om vi aldri har gitt mat ved bordet o.l, trent mye på at hun skal holde seg borte når vi spiser og ligge på plassen sin. Ute er hun en flott og aktiv tur venn som aldri løper ut av syne og som elsker nye utfordringer, gleder oss derfor til trene noe annet enn lydighet snart. Hun har aldri vært aggresiv ovenfor andre hunder men er litt voldsom, så hunder som ikke gidder hennes tempo har satt henne på plass og da hører hun(iallefall på tispene, stor respekt). Er enig i at dette er en hund som krever en fast hånd, passe mosjon-ikke for mye ( det blir bare stress de dager du ikke rekker like mye) men heller ikke for lite, trimme hodet og viktigst av alt synes jeg, vær rolig selv, ikke ta det hunden gjør personlig og stress over det. Da har du den beste hunden du kan tenke deg, Vi har iallefall ikke angret et sekund og har henne med over alt.
26.07.2010

wilma sier: Hei.
Nå har weimaraneren min blitt 6 år og han er fremdelse like hyper.Da jeg fikk weimaraner visste jeg på forhånd at det ble mye jobb og det har det blitt.Han trenger minst 2timer tur hver dag og en god del hjernetrim.Jeg bruker min weimaraner til søk og dette er han supergod på.Han går både ettersøk,sporsøk,rundering og lavine.Han er en veldig sosial hund,han elsker å "være med i samtalen" når vi har besøk.Dette er jo en fuglehund så treningen må være ganske disiplinert og det er viktig med sosialisering da de kan være aggressive mot andre hunder.men det er en kjempe hund for jægere og aktive folk.Da jeg kjøpte hunden fikk jeg beskjed at denne rasen tåler kulde veldig bra,det er ikke tilfelle med min hund.er det mer enn 15- ute må han ha dress på seg ellers fryser han veldig(blir faktisk lilla på pungen).I forhold til barn vet jeg ikke om dette er den rette hunden.Min hund tolerer ikke at de små niesene mine drar han i halen og ører,han har rett og slett ikke tålmodighet til sånt virker det som.men nå har ikke jeg barn så han er ikke skikkelig vant til dem.noen har sagt til meg at han ikke får nok trening siden han er så hyper,men de fleste weimaranere jeg har møtt har omtrent samme gemytt.Og trim/trening får han iallefall nok av,men selv etter en 2 mils langrennstur er det bare til å nevne ordret tur så er han klar igjen.Han har veldig sterk personlighet og er lett å lese.kjempe fin hund for de som liker den jobben som trengs med trening og tur.
09.02.2010

Lillian sier: Hei Vicky.

Denne siden burde fortelle deg mye om rasen:
http://www.norweim.org/klar-for-weimaraner-p-116.html
27.08.2009

Vicky sier: Hei
jeg lurte paa om noen av dere hviste litt om
weimaraneren, som f.eks.hvor mye trening den trenger og om hva den brukes til.


blir glad for svar.
06.08.2009

Din kommentar om Weimaraner:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Weimaraner var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase