Utonagan

Utonagan er en domestisert hunderase som ser ut som en ulv, men som ikke har noe iblandet ulv i seg.

Utonagan bilder

UtonaganUtonaganUtonaganUtonagan

Fakta om Utonagan

Utonagan

Utonagan ble avlet for å ligne en ulv, men i avlsarbeidet ble kun tre domestiserte FCI-godkjente hunderaser brukt: alaskan malamute, siberian husky og schäferhund.

Utonagan har mye til felles med tamaskan hund, spesielt det ulvelignende utseende og at gemyttet er prioritert i avlsarbeidet.

Utonagan beskrives som en utmerket familiehund og med gode brukshundegenskaper. Den er imidlertid ikke en egnet vakt- og forsvarshund, ettersom den av natur har en vennlig innstilling ovenfor mennesker.

Utonagan er ingen ulvehund

Ulvehunder er hunder som har parret seg med ulv, der avkommet er en hybrid. Når hybrider igjen parrer seg med hund, regnes også dette som ulvehunder.

Ulvelignende hunderaser (som ikke har ulv i seg):

Europeiske ulvehundraser:

Erfaringer med Utonagan

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Utonagan

Stian sier: Utonagan finnes i Europa den! Dessuten er det amerikanske utonagansammfunnet du snakker om, The Utonagan Society, faktisk ikke amerikansk, men britisk. Ikke nok med det, det er ikke lenger aktivt det nettverket. Det fordi de ikke fikk til å innføre en enhetlig om standard for rasen eller etiske retningslinjer for avl, eller noe i den retning. Dette er en ny "rase", og ingen rasestandard finnes ennå.
Det finnes seriøse oppdrettere av utonagan i Storbritannia, så fullt mulig å importere til Norge!
16.01.2012

E. Berge sier: Denne hunden må nok importeres fra over atlanteren, ikke sikker på om det finnes så mange eksemplarer utenfor amerika (?).
Skal du gjøre det bør du forholde deg til The Utonagan Society, theutonagansociety.com da de har ansvaret for tilsyn med avlsarbeid. En utonagan oppdretter som ikke var registrert i T.U.S. hadde over 50 valper og dårlig stell på de, bare ett eksempel på en grådig oppdretter som ønsker å tjene penger på salg av hunder. Håper dersom noen importerer og fortsetter videre avl her, først gjør en god jobb med å velge ut bra eksemplarer...
03.01.2012

Din kommentar om Utonagan:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Utonagan var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase