Tsjekkoslovakisk ulvehund

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Tsjekkoslovakisk ulvehund. Du kan også legge inn egne erfaringer om Tsjekkoslovakisk ulvehund.

Tsjekkoslovakisk ulvehund bilder

Tsjekkoslovakisk ulvehundTsjekkoslovakisk ulvehund

Erfaringer med Tsjekkoslovakisk ulvehund

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Tsjekkoslovakisk ulvehund

nick56788 sier: ALLE ULVEHYBRIDER ER FORBUDT I NORGE!!!!
DETTE ER FAKTUM OG GJELDER DENNE OG SARLOOS ULVEHUND.

Dette er like mye grunnet i faren for hybrider i naturen, noe som pr. nå ser ut til å true ulvestammen i Skandinavia.

Forøvrig er jeg direkte skremt over nivået på innleggene her. Håper ikke dette viser nivået på fremtidens hundeeiere..
28.12.2013

Wolf sier: Man kan kanskje juge å si at det er bare en saarloos ulvehund og ikke en tsjekkoslovakisk ulvehund eller bare flytt til et sted i skandinavia eller Europa.
27.12.2012

oddvar sier: så vidt eg fatta så var det lov å ha denne hunden viss du hadde yrklig erfaring med hunden, sån som hundeserfikatet... eg jobber med omplasseringshunder og på ein kennel som me har rundt 100 hunder akuratt nå. og eg sjønner litt hvofor dei ikke vil gi alle ein sån hund/ulv... nå vett ikke eg hvor utavla denne hunden er men siden den ikke blei gokjent som hund før 1982 så kan eg tenke meg at inders inne så er det litt ulv igjen... det er drømmen min å ha ein sån hund, skal ha det om så eg må flytte til sverige.

noen som kan sjekke dette opp ein gang til sån at eg vett det, for eg skal ta hundeserfikatet i militæret og vil ha ein litt ulv aktiv hund som hjemme hund, siden eg mest sanysnlig får maller eller schafer i militæret. sa da vill eg ha enten husky eller ein type ulvhunde hjemme til å dra på lange turer med
25.06.2012

ripper1888 sier: Har ikke tenkt å skrive så mange ord om hunden . Derimot er jeg fristet til å skrive noe om innleggene her. Kun et FÅTALL kan betraktes som direkte seriøse . At noen overhodet vil ha en hund , UTELUKKENDE pga. av det vakre utseende , er i og for seg skremmende nok . Verre er det at de neppe har særlig (om noen), erfaring med hund fra før. Hunder skal anskaffes etter behov og bruksområde . For å si det mildt : Noen av innleggene er direkte avslørende .
08.06.2012

K sier: Dette må da være en populær sak samt være lett å spinne av gårde i media? Få fart på saken igjen og få ting til å skje? Hundenorge er stort, få kennelklubben og fagpersoner på banen i kryssklipp mot politikere (uten gårsdagens argumenter eller gårsdagens støtte fra særinteresser) på nyhetene?
07.03.2012

Juni sier: Dette må være den PERFEKTE rasen for meg!! Prikklik en ulv! Skikkelig vakker rase!!Men fysøren så synd at den ikke er tillat i Norge!!
15.01.2012

SWH sier: Jeg har satt meg litt inn i Ulvehundene som en kan kalle dem da, og møtt en del individer av disse i england. CZWen (tsjekkeren) er en vakker hund som helst krever en stor hage der den kan springe fritt. Den stammer fra Carpetihian wolf, som er en "enstøing av en ulv" og er derfor ikke like lett å forme til et liv blandt menneske som en SWH er. Derfor er hunderasen forbudt. Den har og et sterkt jakts instinkt, og blir tøff for dem uten særskilt mye hunde erfaring. CZWen trenger og èn person å forholde seg til. Den kan være tøff å ha i hus, så lederskapet og respekten må jobbes med fra starten av. Dette er det jeg har hørt om rasen, av mennesker som avler på den
07.12.2011

Hundefreak sier: Neppe lov, maestro. Da hadde jeg flyttet til Tjekkia for et år bare for å få med meg en slik hund hjem... De er vakre dyr.
09.10.2011

maestro sier: Eg bur i tsjekkia, og blir her i over 5 år til, veit nokon om det er mulig å eige ein sånn hund her nede, for da å få lov å ta deg med tilbake til noreg?
03.10.2011

Elle sier: Jeg må si meg enig i at den Tsjekkoslovakiske Ulvehunden er en fryktlig fin rase, og at det er synd at Norge forbyr den. Ville elsket å ha en selv. Finnes det ikke mulighet for spesielt interesserte å søke om tillatelse om å ha en med inn i landet? Noen kunne jo kanskje ha sendt et formelt brev til Justisdepartementet, med forespørsel om en revurdering av rasen! Jeg kan nok tenke meg at forspørselen ville blitt ignorert, men det utretter vel mer enn å skrive sinte kommentarer på et internettforum!?!?
15.11.2010

JBGJ sier: Antageligvis har myndighetene gitt forbud mot denne type hunder, fordi politiets tjeneste hunder ville kommet til kort i møte med en T.U. For hva skal politiet da bruke, våpen? Uff det kan jo hende de må skyte noen da, eller bruke for lang tid til å låse opp våpenkassen i bilen sin, og i en farlig situasjon kan man ikke risikere det.

Så lett å lese gjennom linjene i det de har kommet fram til , at grunnen er åpenbar.
Fytt i Katta for et feigt land.
31.07.2010

Lis sier: Hei :-) mankehøyden hennes er ca 64-65 cm.
26.06.2010

ulven sier: hei lis;) hadde vært gøy å sett hunden din. har selv kjennskap til en som høres ganske lik ut. hvor høy er hunden din?;)
18.06.2010

Lis sier: fiiin!! Ser akkurat ut som min egen hund faktisk.. blanding av husky/shåfer og kanskje litt mer... (ulv) da hun er mye større enn alle shåfer og husky tisper jeg har sett :-) Ser jo ut som en har vært ute på vidda å hentet inn "hunden" sin. :-) men så lenge det er avlet frem de beste egenskapene over tid,Å de som ikke er så bra tatt bort,, så ser jeg ingen grunn til å ikke la denne rasen få være i norge!!!ps,, Mange hunder som er mye værre ja!!
15.06.2010

Snuppa sier: He he. Dere høres ut som en gjeng fanatikere som ikke selv klarer å se hvilke utfordringer som ligger i en rase, men isteden prøver å overbevise hele verden om at en hund ikke har et instinkt utover å være kosebamse eller noe slikt. Lykke til med å fremstå som balanserte og fornuftige hundeeiere:)
05.06.2010

Tonny Braaten sier: sarloos wolfdog er lov å ha i norge. dene rasen er så å si identisk til tsjekkoslovakisk ulvehund.jeg har hatt en ulvehund i 11 år men ik sarloos eller tsjekkoslovakisk men en ulvehund blanda med schæfer å nord amerikansk timberwolf. beste hunden jeg har hatt.
28.03.2010

Sioux sier: Min egen erfaring etter å ha hatt en blanding av schæfer og ulv er at den jeg hadde var snill,superintteligent og grei på alle måter.Siden jeg holder på med hest,var det helt naturlig at hunden også var med på tur.Den jagde absolutt ingenting,hverken elg(var bare på noen meters avstand gang på gang)rådyr,hare eller katta til naboen som løp over veien rett foran snuta på,n.Vi hadde tom en rådyrkalv som ble flaska opp men hunden min som "onkel".Nå skal det sies at denne hunden ble oppvokst på gård med allslags dyr,og det eneste han gjorde var å "stjele" et egg om dagen i fra hønsehuset.Hvis jeg la fra meg noe og snudde meg,så kunne det være borte når jeg snudde meg tilbake og en hund som sto der med "gloria" over hodet(han hadde ikke gjort noe)Disse hundene bør absolutt ikke være forbudt,men det bør være en slags test for hundeeierne da dette er utrolig inntelligente skapninger,så i feil hender er det ikke dermed sagt at det er så heldig(det er ikke pudler heller) Utrolig herlige og morsomme hunder,og har du først opplevd en,vil du ikke ha noe annet.
28.03.2010

hundeelskern sier: ja ja idiotisk forbud. en så interesant hund, med et så stort potensiale og vakkert utsene burdte være prisgitt å importere. men så mye bønner som hater ulv så er det vel en senterpartidust som har påvirka lovforslaget. herrgud så frustrert jeg blir. fikk skikkelig lyst å prøve med denne rasen og ble lynforbannet når jeg oppdaget den var ulovelig, for øverig så er pittbull også hunderaser som er blitt forbudt på tross av godt lynne og gode kvaliteter, nå må vi nøye oss med andre hybrider og engelsk staffordshire. herregud så utrolig uvitende de som bestemmer rundt lovene om hunderaser er. men men man får glede seg over det som enda er lov da iallefall og håpe at idotene tar til fornuft endag
01.03.2010

Tropez sier: Astrid, du forsøker å avlive en myte ved å skape en annen. Unngå begreper som "verdens snilleste" for å beskrive hunderaser om du vil bli tatt seriøst.
31.01.2010

Astrid D.S. sier: I praksis er det ingenting med denne hunden som er farlig eller på noen andre måter gjør at den burde være ulovelig. I øst-Europa brukes den på galehjem i helbredings prosseser, og det er aldri dokumentert angrep på mennesker av denne hunderasen. Ikke engang når passientene har gått fysisk til angrep på hunden, og skadet den. I et tilfelle hadde en mann tatt takk i hundens tunge, trekt dem ut og tatt en "ordentlig jafs". Hunden hadde troket seg still og forsiktig vekk, og viste ingen tegn på agrisitivitet. Etter en tur hos veterineren var hunden tilbake på jobb.

Men grunnen til at rasen er forbudt i Norge er at den opprinelig ble alt frem av militæret, og pga en usanhet om at det var blitt verdens farligste rase ble den urettferdig behandlet og forbudt. Mens det i sanhet er den snilleste, mest rolige og trofaste hunderasen som finnes.
31.01.2010

polsa sier: Har lest flere steder at denne rasen er en veldig selvstendig rase og at en må være en rutinert hundeeier for å få kustus på denne. Synes forøvrig at det som er enda dummere er forbudet mot reptiler og herptiler i Norge.

Enig med skogens kongle;)
09.11.2009

overgitt hundekjører sier: har hatt en del med ulve-lignende raser å gjøre, husky, grønnlender, malamute og jâmt-hund, og jeg kan ikke fatte å begripe at denne rasen er ulovlig i norge..

en så lojal og flott trekk-og familie hund har jeg ikke sett noen gang..
jeg har da bare hatt med 3 tsjekkere å gjøre, men ut fra de erfaringer jeg har gjort meg om rasen, vil jeg si at den har et lignende lynne som Siberian Husky`en.. svært lunt behagelig og et noe lekent lynne :)

blir jeg nødt til å flytte til sverige for å kunne få jobbe videre med denne rasen??

for min del kan folk som forbyr en slik hund, heller holde seg til gull-fisk.. d må vel være d eneste dyret dere ikke er redd for..
dere kan ta tellfart, å sykle loddrætt t hælvete. go tur
04.11.2009

Kjell J Eide sier: Du får en hund akkurat sånn som du vil ha den til å bli!!!
08.09.2009

beaucheron jonn sier: hahaha. må si meg enig i den siste kommentaren der:)
blir jo faen meg tullete i hodet av å lese alle disse feilstavingene...
15.08.2009

Skogens Kongle sier: Det ser jo ut til at denne rasen har en stor tilhørerskare blant landets dyslektikere i allefall....!
15.08.2009

S sier: Typisk pottit-Norge. Ser det ut som en ulv - ja så må det vel være en ulv! Finnes vel langt større og farligere hunder i dette landet. Fadern å! Kunne godt tenkt meg en sånn hund.
14.08.2009

Haver sier: eg suns det e heilt idiotisk at den tsjhekkoslovakiske ulvehunden e ulkovli i dette land.. Norge e d perfekte land t å ha ein ellar flere hunder av denna rasen, me all natur osv..
sgo ha jort alt for at denna rasen sgo blitt lovlig i Norge. dei sivile snøsokkane så va på besøk hos justisdep. he jo ikje peiling i d heile tatt, å jus.dep. e så domme i håvane sine at di trur på dei sivile idiotane så kjeme der.. dar e så mange andre rasa i Norge så e farligare enn ulvehunden... Forresten: DET MEST IDIOTISKE OPPI DETTE HER ER AT NORGE ER DET ENESTE LANDET I VERDEN DER DEN TSKJEKKOSLOVAKISKE ULVEHUNDEN IKKE ER LOVLIG.

Hilsen en entusiast av denne rasen..
HAVER
20.06.2009

Anonym sier: Tsjekkoslovakisk ulvehund er fremdeles forbudt i Norge.
02.06.2009

kristus sier: Kan man få kjøpt tsekkosvakisk ulvehund nå??? til norge...
02.06.2009

nei til forbud mot tjekkoslovakisk ulveh sier: Lobbyister påvirket Justisdepartementet til å forby Europas yngste FCI-godkjente hunderase, den tsjekkoslovakiske ulvehunden i Norge. Fagfolk kritiserer forbudet. Norsk Kennel Klub skriver rett ut at forbudet ikke er faglig begrunnet, men er basert på private særinteressers kontakt med departementet. Her er historien hvordan forbudet kom i stand.

(...) Det finnes mye, dokumentert kunnskap og undersøkelser om tsjekkoslovakisk ulvehund, innhentet i forsøk gjennom årtier. Disse viser at rasens jaktinstinkt ikke skiller seg fra og i mange tilfeller er lavere enn schäferhundens, som opprinnelig er en gjeterhund og har langt mindre jaktlyst og selvstendighet enn for eksempel polare hunderaser som ikke er blitt forbudt i Norge. Er man interessert i fakta vil en også finne forskning som viser at det bare tar noen få generasjoners avl før ulvens mentalitet er borte.

Kilder:
Utdrag fra "Hund og fritid" nr 3/2005
http://www.liberaleren.no/arkiv/002628.php
26.04.2009

unknown sier: hei og hå!
03.04.2009

steve sier: Tsjekkoslovakisk ulvehund er en av de fineste hundene jeg har sett, jeg har sett en sånn i virkeligheten, og jeg har aldri sett en så menneskeskjær hund som det der, og den ulvehunden jeg var med, var helt forpult sterk, men ikke voldelig får noen prøvde og angripe den, da har ikke en gang rotweilere en sjangs en gang ass. at det er ulovlig og ha en sånn hund er idiotisk, en perfekt familiehund, en perfekt tur hund og en perfekt vakthund.
03.04.2009

steve sier: Tsjekkoslovakisk ulvehund er en av de fineste hundene jeg har sett, jeg har sett en sånn i virkeligheten, og jeg har aldri sett en så menneskeskjær hund som det der, og den ulvehunden jeg var med, var helt forpult sterk, men ikke voldelig får noen prøvde og angripe den, da har ikke en gang rotweilere en sjangs en gang ass. at det er ulovlig og ha en sånn hund er idiotisk, en perfekt familiehund, en perfekt tur hund og en perfekt vakthund.
03.04.2009

vilde sier: er det mulig å ha sånne hunder her i landet selvom det egentlig ikke er lov ?
26.02.2009

biff sier: tjekkiske ulvehunder er uvanlig kule! hadde muligheten til å se disse hundene i full sving i vinter, det er noe av det mest imponerende jeg har sett fra en hund! En utmerket brukshund og flott familiehund. Rasen er et resultat av et av de mest spennende (og kyniske) avlsprosjektene i menneskets historie. galskap at disse hundene er forbudt i norge , de som fattet lovforslaget kan ikke ha mye greie på hund. Tsjekkoslovakisk ulvehund må få bli lovlig å eie her i landet, det er noe som mangler i det norske hundemiljøet når slike fantastiske hunder forbys.
23.02.2009

M sier: Utrolig kjipt at en så flott hund skal være ulovlig...finnes verre hunderaser der ute...
19.02.2009

pj sier: burde tsjekkoslovakisk ulvehund vært tillatt? hva er det som gjør denne rasen så spesiell at den må forbys?
12.01.2009

synne sier: slik jeg skjønte det ble denne rasen ulovlig på grunn av personlige interesser og ikke erfariger med hunderasen
10.01.2009

ej sier: denne finnes det ikke mange av i norge..ettersom den er ulovlig
11.12.2008

Din kommentar om Tsjekkoslovakisk ulvehund:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Tsjekkoslovakisk ulvehund var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase