Tibetiansk mastiff

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Tibetiansk mastiff. Du kan også legge inn egne erfaringer om Tibetiansk mastiff.

Tibetiansk mastiff bilder

Tibetiansk mastiff

Erfaringer med Tibetiansk mastiff

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Tibetiansk mastiff

nuffepia sier: Veldig interessant å lese dine erfaringer Jan! Jeg nøyer meg med å lese om den og se på bilder da jeg vet hvor krevende rasen er, men det er en utrolig flott hund og det var gøy å endelig lese erfaringer fra en norsk eier også!

Hilsen nuffeier :)
07.01.2012

Trine sier: Heisan
Leser med interesse at du har Tibetansk mastiff. Vi registrerte vår første TM i Norsk Kennelklubb i 2000. Vi er ikke medlem i dag, da vi ikke stiller hundene våre. Men vi viste den første på noen få utstillinger, da vi hadde lovet oppdretteren å gjøre det. Dette er ikke en rase som liker utstillinger, men han fikk da alt av premier før vi ga opp utstillingslivet. Det passet hverken oss eller hunden. Vår første hund kom fra Finland, mens den andre hentet vi i Wales 2 år senere. Fra Wales tok vi også med oss en valp som skulle til Trondheim.
14.08.2011

Jan Tellef Aanonsen sier: Tibetansk mastiff er så definetift IKKE en hund for første eiere.Det er en stor og sterk hund med MEGET sterke egenmeninger.Som vakt hund bruk er de vel av de mere efektive siden de overhode er interesert i og diskutere sin mening eller motta en bestikkelse for og godta en fremmed.Men for all del IKKE belønn eller prøv og fremmheve vokter instinktet i disse hundene.
Vokteren ligger latent rett under huden og kommer momentant ved behov.Ved provosering av dette instinktet ender du meget raskt opp med en over vaktsom hund som ikke stoler på eierens avgjørelse om fremmede.Dette siden de er avlet i flere tusen år som frittgående voktere som måtte ta avgjørelser uten at eierene var tilstede.Dette er et veldig fremtredende trekk selv idag.
Derfor så er disse hundene ikke hunder for alle.Man må ha hodet kaldt og huske at man har med en hund og gjøre som ikke tar femm øre for og angripe en inntrenger eller en person som ikke leser hundens signaler om og holde seg unna eller på avstand.
Ikke ta dette som at det er en vill og farlig draps maskin.For imot flokken sin er de de deiligste venner og kosebamser.Barn i husholdningen kan behandle dem som leketøy og dukker og hundene elsker hvært sekund av det.
Dette gjelder også andre dyr i husholdningen,dær kommer gjeteren inn.Det er ikke unaturlig for den og rømme fra innhegningen for og redde pus om den er i krangel med andre katter.Da blir den fremmede katten bryskt og øyeblikkelig jaget og pus bæres i sikkerhet hjemm.
Men for all del ikke gå bort og kjøp en Tibetansk mastiff fordi at man synes at de er så pene eller fordi at man bare vil ha en stor hund.
Dette er hunder for ENTUSIASTER som vil ha nettop denne rasen for hva de er.En TM kan IKKE dreseres på lik linje som ALLE andre hunder,til det har de alt for mye viljestyrke.
De må behandles som et gammelt flokk dyr dær lederen er en VELDIG psykisk sterk person.(fysisk styrke er heller ingen bakdel)Siden disse hundene ofte setter spørsmål ved fornuften i din komando som leder.
Som eksempel så kan du godt få en Tm til og hente en pinne en gang,men gang to kikker den på deg som om du er helt tullete.Hadde de kunnet snakke så hadde du antagelig fått høre:nå var jeg grei med deg og hentet pinnen for deg,men du vil tydeligvis ikke ha den.så ikke engang tenk på og få meg til og hente en gang til:
Så dette er hunder for erfarene hundefolk som klarer og behandle denne edle ur hunden med den styrke og respekt som den fortjener og ikke minst forlanger.Ellers så vil den garrantert raskt ta kontrollen i flokken og du vil garrantert ikke leve i et hus dær en Tm på opp imot 100 kilo er sjefen og straffer deg om du ikke gjør som han vil.
En Tm trenger og forlanger en sterk leder.
De må behandles som de vakt og gjeterhundene de er og ikke som en diger lodden sofapute bare til kos.
En Tm vil belønne en flokk med en sterk leder med total og hengiven kjærlighet og vil samtidig passe på og beskytte ALLE i sin flokk med sitt (eller andres) liv om nødvendig.

Husk at det finnes hunder i denne værden og det finnes Tibetanske mastiffer.De er ikke som andre hunder.

Dette jeg skriver hær kommer ikke fra ting jeg har lest om rasen.Men det kommer fra egen erfaring siden jeg for ett år siden importerte Norges første Tm.
Nå blir det en ny tur til Finland i april for og importere en kone til vår lille gutt,så da har vi to av disse nydelige sjelene vandrene hær hjemme.
Forhåpentligvis blir det da valper om et par år og dermed større muligheter for det norske folk og bli kjent med disse vidunderlige skapningene.

Med hilsen eier av 2 stk Tibetanske mastiffer.

Om noen har spørsmål eller ønsker mere info om rasen så send en mail: jantellef@hotmail.com
05.04.2010

mastiff info sier: Spennende rase. Fant litt info om Tibetansk mastiff på nett og på wikipedia. Det er en molossertype og disse hundene er såkalt gigantstor i størrelsen. Det er en av de primitive hunderaser og kommer fra fra områdene rundt Himalaya. Tibetiansk mastiff ble der brukt som vakthund og vokterhund av nomadene i Tibet. Tibetansk mastiff passer ikke for andre enn spesielt interesserte hundefolk med erfaring med vaktsomme hunder. Den er primitiv av natur og trenger en tydelig leder som vet å ta hensyn til dette.

Hunderasen er utholdende og godt lynne. Den blir trofast men den kan ofte være egenrådig. Holder avstand til fremmede. Kan bli aggressiv mot folk og dyr hvis de ikke repekterer dens primitive natur. Voktsom og egnes som vakthund. Bjeffer høyt om det skjer noe uventet. Krevende hunderase for erfaren hundeeier.

Rasen trenger tildels store mengder mosjon for å trives. Må være mye ute. Pelsen trenger normalt vedlikehold på ukebasis.

Det opprinnelige navnet på denne hunden er do-khyi, som betyr «hund som kan bindes». Tibetansk mastiff er en svært gammel hundetype, men nøyaktig hvor gammel den er som rase er det vanskelig å si noe sikkert om. Det finnes fortsatt tibetansk mastiff i Himalaya, men dette kan neppe kalles samme hund som den man finner i dagens moderne vestlige samfunn, selv om nok også denne nedstammer fra den opprinnelige mastiffen i Tibet.

Mange kynologer regner tibetiansk mastiff som en stamfar til mange av dagens molossere. Det første man hører om tibetansk mastiff stammer fra Aristoteles. Marco Polo nevner denne store hunden under sin reise til det fjerne østen i 1271. Ble tibetansk mastiff ført til Europa med de asiatiske invasjonene. Mange kynologer regner tibetiansk mastiff som en stamfar til mange av dagens molossere. Holdt på å dø ut på 1800 tallet, men engelskmennenes interesse reddet den trolig fra total utryddelse.
05.02.2009

Din kommentar om Tibetiansk mastiff:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Tibetiansk mastiff var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase