Tibetansk spaniel

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Tibetansk spaniel. Du kan også legge inn egne erfaringer om Tibetansk spaniel.

Tibetansk spaniel bilder

Tibetansk spaniel

Erfaringer med Tibetansk spaniel

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Tibetansk spaniel

Lara sier: Hei,vi er usikker om vi skal ha en tispe eller en han hund?☺ vi lurer på når/visst vi får en tispe om når den har løpetid. Håper vi får svar.☺
15.09.2014

Tonje sier: Hei!

Vi har akkurat fått en tibbe (hann) inn i hus - og er nå på dag nummer 2 i nytt hjem. Utrolig herlig vesen, som er veldig glad i kos, men som kan gråte litt til tider. Dette kan godt komme fra at hunden er fra en stor flokk og har sovet med sin søster helt til nå.

Vi gleder oss veldig, og vil egentlig bare høre om noen her inne kan komme med tips for oss i denne valpetiden! Takk.

Tonje :-)
03.09.2014

renate sier: Jeg har en nydelig tibetansk spaniel på 3 år,første hunden jeg har hatt. Kunne ikke vært mer fornøyd og stolt av hunden.spesiell personlighet,snill,sta og en perfekt vakthund. Han elsker å være med andre hunder,gå lange fjellturer,leke med katter. Tydelig på når det er noe som ikke stemmer eller om det er noe han vil. Mer avslappet hund har jeg ikke møtt før,han sover og slapper av dagen lang. Han kan sitte i bur en arbeidsdag,overlykkelig når jeg kommer heim fra jobb eller om jeg har vært borte i 5 minutter. En spesiell rase må prøves.eieren må ha tålmodighet og tåle at hunden ypper og er ute etter "bråk" altså leke:)
03.09.2013

renate sier: Jeg har en nydelig tibetansk spaniel på 3 år,første hunden jeg har hatt. Kunne ikke vært mer fornøyd og stolt av hunden.spesiell personlighet,snill,sta og en perfekt vakthund. Han elsker å være med andre hunder,gå lange fjellturer,leke med katter. Tydelig på når det er noe som ikke stemmer eller om det er noe han vil. Mer avslappet hund har jeg ikke møtt før,han sover og slapper av dagen lang. Han kan sitte i bur en arbeidsdag,overlykkelig når jeg kommer heim fra jobb eller om jeg har vært borte i 5 minutter. En spesiell rase må prøves.eieren må ha tålmodighet og tåle at hunden ypper og er ute etter "bråk" altså leke:)
03.09.2013

Grethe sier: Jeg har en tibbe på tre år, en nydelig hund. Glad i alle mennesker, og røyter ikke. Børster han bare en gang i uken. Har hatt Golden Retriever i 30 år, men de er mere sta og røyter kolosalt. Glad i korte og lange turer, men han ble sent voksen, ikke før to og et halvt år begynte han å lyde. Lykke til :-).
08.08.2013

nuffe sier: Har hatt tibbe i 15 år aldri vært noe problem litt sta og ulydig men verdens koseligste familiehund ikke noe problem å dra på jobben hunden er bare glad når du kommer hjem turer har vært så som så slipper den bare ut når jeg kommer hjem og han dukker alltid opp igjen på kvelden
27.07.2013

Emagn sier: Kan tibetansk spaniel gå lange turer? Og hva er forskjellen på han og hun? Jeg har veldig kyst på tibbe sjø, og håper den klarer og være hjemme mens jeg er på jobb.
07.06.2013

Idefix sier: Hei Lystpå tibbe.
Ja en Tibbe kan være alene, min lille tibbegutt tror at han må fortelle meg hver gang en katt eller et menneske går forbi,han elsker å ligge i vinduskarmen å passe på (samme sted som vår katt lå for flere år siden) derfor har jeg kjøpt et bur. Når jeg drar på jobben ligger han i det, da finner han roen. Så går du først en tur men han, slik at han lyst til å slappe av, er dette helt perfekt. Vedr.røyting, ja de røyter mye men det gjør de fleste langhårede hundene, men det er bare to ganger i året.Til slutt vil jeg bare si, Tibber er fantastiske, hengivende, kosete, krever ikke mye, bare husk å respekter at veldig mange er skeptiske til nye og ønsker selv å ta kontakt. Staheten flere har snakket om her, har vi ikke sett noe spesielt til, men en hund er en hund.Og samme hvilken hund du velger krever det stell, tur, plikter og mental trening, min elsker å bruke hodet. Så lykke til!
22.05.2013

Mino sier: Hei er det noen som vet hvor mange ganger i året en tibbe jente på to har løpetid?? Jeg lurer veldig på dette for jeg har tenkt og sette valper på henne og da kan det jo være lurt og vite hvor mange ganger i året de har løpetid
05.04.2013

Matmor sier: Har en snill og koseli tibbe jente, hun elsker minste mann i huset på fire, ribben er en super flott hund hun elsker blant annet og gå turer, men er ikke så glai å gå langt i snøen for da pakker den seg fast i pelsen. Tibben jeg har elsker og leke med katten i huset, hver gang hun bare får snurten av katta angriper hun (her er det ikke noe kjære mor nei) men di leker og koser seg. Jeg anbefaler denne hunde rasen på det sterkeste ;)
05.04.2013

Luca sier: Har en snill og vakker tibbe gutt. 10 mnd.Han har en tendens til å knurre til husets tenåring,som elsker han. Han gjør det bare med henne,men til oss er han bare hengiven og lykkelig når vi kommer hjem. Han møter sjelden tenåringen. Viser rett og slett at han ikke er interessert..Hva gjør vi???
17.03.2013

Lyst på tibbe sier: Hei! Jeg har veldig lyst på en liten tibbe, men siden jeg studerer er er avhengig av at han kan være hjemme alene. Vet noen om hvordan de fungerer i leilighet (ang bjeffing) og om de kan være alene hjemme (med vann selvfølgelig)
05.03.2013

chanel sier: hei:)jeg lurer på om det er noen som har en hannhund de kunne tenke seg og låne oss litt da frøkna vær har løpetid nå og vi skal prøve og sette valper på henne. hun er utrolig kosete og snill.hun er snart 4 år.:) hun heter chanel og vi bor i grenland.
27.01.2013

Celina sier: Hei
Tibetansk spaniel er en koste hund som liker familien sin!
Den trenger ikke å gå tur så mye som mange tror.
Jeg går tur med min hund 2-3 ganger om dagen.
Hvis du vil ha valper på den burde du vente til hunden blir 2 år!
Hunden burde spise 2-3 ganger daglig, så mat-skålen skal ikke stå fremme hele tiden,
Hunden skal ha vann tilgjengelig hele tiden.
Celina
17.11.2012

Tussi sier: Har lest det meste av innleggene,og er så enig at har du først hatt en Tibbe så er det vanskelig å tenke på å gå over til en annen rase.
Vi har hatt to grusomme dager nå etter at vår elskede lille Tussi døde momentant etter å ha blitt påkjørt av en bil som ikke kan lastes (bilføreren ).Det er så trist i hjemmet at tårene renner for ingenting nå,men jeg trøster meg med at hun slapp og lide.
Så konklusjonen er at all gleden hun har gitt oss i de 9 månedene vi fikk sammen gjør at vi vil ikke la sorgen stoppe oss for å få en ny og helst en Tibbejente.
Jeg tar gjerne en omplasseringstibbe men ikke eldre enn 1-2 år helst yngre, kanskje en ikke perfekt til utstilling som er igjen etter et kull,og den må ha forsikring som jeg kan vidreføre hvis den ikke er hvalp.
Er det noen som vet om noen som ønsker et godt hjem for Tibbe. ?
Er hjemmeværende og har god tid til den lille og vi bor fritt og godt til.
30.09.2012

marianne sier: Har for 2 mnd siden overtatt en Tibbe på 1,5 år.Er blitt helt betatt av han.Veldig lydig,bjeffer over hode ikke.Glad for alle han treffer til og med katten som vi hadde fra før.Elsker å dusje,ligger i ro når vi klipper klørne.Ja i det hele tatt en fantastisk rase.Vi er ny med hun og angrer ikke.Yns katten røyter mye mer enn han.Jeg børster han hver dag.Men det tar 10 min.Kommer alltid til å ha Tibbe.
18.09.2012

unni sier: Dette er en hund som ikke passer til barnefamilier eller til førstegangshund den er temmelig sta men la den få mye luft min hund sitter noe i sykkelkurven og løper noe ved siden av sykkelen men den liker best og sitte å se på verden i sykkelkurven jeg har hatt denne jenta i snart 3 år og håper jeg får ha henne lenge jeg kommer nok aldri til å kjøpe meg noen annen rase etter å ha hatt en tibbe de er så glade i eierene sine selv om de helst vil gjøre som de vil inne feks sove istedenfor å leke derfor passer de ikke helt for barnefamilier hilsen unni
16.09.2012

Anonym sier: Vi har hatt to tibetanske spanieler, far og sønn. Ambefaler ikke og å ha to hann hunder... de er ganske rolige men når man tenker på sloss kamper pga enen blir sjalu eller sloss om maten. Blir det ganske alvor til slutt, ene hunden er desverre avlivet pga det. og ble bare 4år, siden sønnen bitet over øyet og dyrlegen prøvde å sy igjen osv. men hunden ble desverre syk etter kort tid. Så før man skaffer seg to, ambefale jeg en hunn og en hann. men det er jo forskjellige persnoligheter på hunder også.. men bare for å ha i bak tanke. :)Men ellers blir du fort forelsket i rasen, de er kjempe kosete! Blir fort glad i eieren
11.09.2012

Trine K. sier: Hannhund har eg lest er mer lydigere ein tipper når det gjelder denne rasen. Om det er sant vet eg ikke, har aldri hatt denne rasen. Vet at den er veldig populær og er temmelig sta.
30.08.2012

Kjirsy sier: Hei!
Jeg lurte på en ting.. Jeg vil ha meg en tibbe, men er det best å velge en tispe eller en hannhund? :) Jeg vil ha en kosete og snill hund. Så hvilket kjønn har det beste!

Håper dere kan svare meg på det!!
29.08.2012

Tibetansk spaniel eller ikke ? sier: Har tenkt til å kjøpe en tibetansk spaniel, jeg har en volpino italiano. Men det står at tibetansk spaniel er ulydige. Er det sant?? Jeg lurer veldig om jeg burde kjøpe en tibetansk spaniel, de er så fine og perfekt størelse. Gjerne kom med svar FORT!
15.07.2012

Tibetansk spaniel eller ikke ? sier: Har tenkt til å kjøpe en tibetansk spaniel, jeg har en volpino italiano. Men det står at tibetansk spaniel er ulydige. Er det sant?? Jeg lurer veldig om jeg burde kjøpe en tibetansk spaniel, de er så fine og perfekt størelse. Gjerne kom med svar FORT!
15.07.2012

Kirsten Heistad. sier: Svar til GB ang irritasjon mot et barn på 11 år.Du gjør riktig i og si til sønnen din,at hunden skal ha fred når den spiser,og ellers la den få ro når den ønsker.Tibber kan i perioder sove og slappe av ganske mye,og da SKAL den få lov og være i ro.Vi liker ikke heller og bli forstyrret i utide,og barn er ofte sånn,at akkurat når det "passer" dem,skal dyret være opplagt og villig.Sånn er det ikke.Tibben er snill og god,men FØLSOM,la aldri dette gå utover hunden at den blir litt sur på sønnen din.Ha faste regler greie for de BEGGE to,så er jeg sikker på at det vil snu til det bedre.Vi har av og til besøk av barn,men hvis de skal leke meg vår Tibbe,kan det ikke nytte at de blir lei,og så skal leke igjen når DE får lyst med hunden.De får samarbeide som vi gjerne ønsker at den lille hunden skal.Like for like,så ordner de seg innunder hverandre.Håper det går bra for deg,hunden og gutten.
13.03.2012

Kirsten Heistad. sier: Svar til Rebecca lengre opp på siden her,som spør om tibben hennes blir roligere når den blir eldre?Ja,det gjør den,den kan i perioder i oppveksten være "spinnvill",men det går over,men den vil nok Alltid "klø" litt etter oppmerksomhet,og en liten tur,BARE du og den.Gå litt turer med den,og garantert at den vil roe seg masse.De ønsker så inderlig at noe"skjer".Lykke til.
13.03.2012

Kirsten Heistad sier: Vihar en nydelig Tibbe,hadde en før denne,men han fikk dessverre kreft,og måtte avlives,nesten 13 år gammel,den har grava si i hagen ved hjemmet der han vokste opp.Vi måtte raskt ha en ny Tibbe,og så kom lille,kloke Timmie til oss,4mnd gammel,er nå snart 18 mnd.En nydelig og glad liten "stor" tibbe.Han elsker livet,og han elsker oss,og vi elsker han.Men han har lagt seg til en litt "rar" egenskap,men en veldig OK egenskap,forlanger og legge seg tidlig,som regel i mellom kl17 og 18.00,i vindfanget,med døra lukket,da SKAL den være for seg selv,basta.Sover søtt og snorker mye,men forblir i vindfanget til det er en ny dag.Elsker og gå tur,løpe laus uten bånd er stas,kommer som regel på innkalling,et ord"HIT".Menikke hvis noe annet i øyeblikket fanger interressen.Han har så allverdens FINE,Gode Egenskaper på alle vis.Anbefaler alle som har TID,og skaffe Tibbe,Men TID er noe du må ha,selv om de ikke forlanger det,de trenger TID og mennesker som virkelig er der for dem.Lykke til.
13.03.2012

Linn sier: Jeg har en Tibetansk spaniel som er snart 2 år, med en fantastisk personlighet!
Syns han røyter en del to ganger i året, høst og vår. Man trenger ikke og gre hunden hver dag, jeg gjør det, men det er kun i de to periodene. Jo mer hunden er ute, jo mer pels får den.
Han er så sær at han liker brukte truser og sokker, Veldig ekkelt.. Men han er i det humøret vi vil han skal være i. Sover vi til 15.00 en lørdag, sover han med oss til da, og vil vi gå tur 07.00 blir han med. han elsker alle! Katter, hunder og mennesker.
syns ikke han er så veldig sta, det eneste er at vi ikke kan la han gå løs, da løper han alt han makter. Ellers syns jeg det er en perfekt hund, til kosing og masse leking. Men selv kjenner jeg mange eldre som han denne rasen, og de trives godt med det, så tror den passer til alle og en hver.

Denne rasen ambefales!!
01.03.2012

Ida Ayreon sier: Forøvrig "svarer" han meg når jeg sier at jeg elsker han, ved å sleike meg i ansiktet eller på hånden
29.12.2011

Ida Ayreon sier: Hei!
Jeg har en tibbegutt på litt over et år. Rambo heter han! Han er en liten skurk, men han har helt fantastisk personlighet. Jeg elsker det når han vekker meg om morgenen fordi han har lyst til å ligge oppi sengen sammen med meg en times tid før vi står opp. Han er full av kjærlighet, har masse energi og elsker å gå på tur. Han er veldig veldig snill med barn og ser ut til å elske dem! Han bjeffer svært sjelden, men driver med en del røverstreker enda
29.12.2011

Kimmeinne sier: Har blitt tilbytt en tibbe gratis av en fjern slekning!
Kjempe spent! :)
Hun heter Emma og er ca 1 år gammel! Particolor!
Slipper vi henne løs går hun etter oss hele tiden og bryr seg ikke om katter, ekorn osv...Fin hund!
I motsetning til vår 2 år gamele Engelsk-setter er hun veldig rolig og ikke så opphisset :)
Men...Har aldri hatt rasen før og jeg er litt urolig at jeg ikke kommer til å passe på henne skikkelig :I Etter å ha vokst opp med Engelsk Setter i alle de år så er hun så veldig sjør, og liten.

Men hun overasker oss på skitur! Springer ei halv mil i strekk, skikkelig sprekming1 :)
13.12.2011

Asbjørn Kongsness sier: Jeg har en tibbegutt som fyller ett år i desember. Til meg kom han ni måneder gammel fra oppdretter. Hos ham har det vært en sunn og god oppvekst for tibben.
Vi trives aldeles utmerket i hverandres selskap. For tibbegutten Prins Hugo har et fremragende gemytt.
Jeg er enig med deg, Norlandia. Hund beriker livet. Som 66-åring har jeg erfart meget med mine hunder av forskjellige raser i årenes løp. Gode minner jeg ikke ville vært foruten.
Prinsen vil helst ikke være alene og er med meg over alt. Hvis det en sjelden gang ikke er mulig, slår han seg til ro i buret i bilen. Best trives han i sele på passasjerplassen i forsetet. Der sitter han opphøyet på en pute og skuer utover riket. Som seg hør og bør for en prins !
Jo da, tibben kan nok være krevende hva oppdragelse angår. Man må være bestemt og konsekvent. Samtidig må man ha tålmodighet og ta dens mange påfunn i beste mening. Visst er han en skøyer ! Godgutt og kosete. Og jeg sliter meg ikke ut verken når det gjelder pelsstell eller lange turer. På hustrige dager holder det med fire lufteturer i kvartalet rundt blokken.
Håper vi får mange gode år sammen, - Prins Hugo og jeg.
17.11.2011

norlandia sier: Jeg har min andre tibbe ,en tispe nå. Min første var en hanhund,som jeg desverre måtte avlide 10 år gammel pga. skade. Jeg opplever at tispen er lettere å ha med å gjøre. Og hun er gladere,logrer nesten hele tiden. Og er veldig kosete. Snill mot barn,selv om hun ikke omgåes barn til daglig.Sier fra når nok er nok:-).Litt sta ja,men det hører til rasen. Nå da hun er 3 år gammel, har vi gått på kurs i hverdagslydighet,klikktrening,og det er kjempeartig å se hvor fort hun tar ting.Trener både hjemme og innimellom når vi går tur. Hun har vært med på fjellturer uten problem,både sommer og vinter. Og selvsagt har vi våre daglige lufteturer. Hun er hjemme alene når jeg er på jobb,og det går bra. Bjeffer litt på folk og andre hunder når hun står ute i bånd.Røyter vår og høst,men litt merarbeid må en regne med når en har hund. Vil ikke ha vært henne foruten,hun beriker livet mitt.Anbefaler rasen.
Ps. Må hun ha vært på utstilling for godkjenning før event.tanke på avl. Papirene hennes er i orden,men hun har uregelmessig tannstilling i underkjeven.
29.10.2011

ida87 sier: jeg har ei tibbejente som heter Sindy. hu ble 2 r i september. ei rolig og kosete jente. elsker alle mennesker og ELSKER å bli kost på magen. hu er ikke avhengig av å gå tur hver dag, men blir veldig glad hvis jeg sier vi skal ut å gå tur=) så prøver å få til 1 time om dagen:) røyter en del så kammer henne 2 ganger i uka.

Elsker tibber:) de er nydelige og skikkelig kosehunder:)
24.10.2011

Rebecca sier: Jeg har en tibbe gutt på 6 måneder :) Han er helt renraset. Jeg lurer på om han blir roligere når han vokser til? eller komme han altid til og være hyper? blir veldigt glad for et svar :)
17.10.2011

Rebecca sier: Jeg har en tibbe gutt på 6 måneder :) Han er helt renraset. Jeg lurer på om han blir roligere når han vokser til? eller komme han altid til og være hyper? blir veldigt glad for et svar :) jeg vet jeg skal vente på tolmodigheten men vill gjerne ha et svra :)
17.10.2011

Amatyst71 sier: Tibetansk spaniel er en nydelig hund,jeg selv har hat 4stk og alle sammen har vært fam.hunder,de er like glad i alle sammen som kommer inn,de kan jo bli litt bortskjemte,jeg pleier og si de gråter med øynene sine når de vil ha noe på bordet,men det blir jo til en hver som har rasen hvordan en vil ha det.jeg har bare hat glede av denne rasen og nå skal jeg få en ny en av min kjæreste på bursdagen min.jeg gleder meg som en unge og vel så det.MEN HUSK,selvom de er små så tror de at de er veldig store i sjelen sin.Så bestemt må man være,men jeg syns rasen er helt bedårene.
02.09.2011

Apple sier: Kan dei vere litt alene heime i 4 timer med 2 skåler vann og mat vist jeg er på jobb?? Og leketøy til dem, seng
22.08.2011

Padde^^ sier: Hei Anonym... Vanlig forventet levetid er 12-15 år. men det er ikke uvanlig at Tibber strekker seg så langt som opp mot 20 år. Jeg har hatt tibber i 19 år. Har nå nr 3, 4, og 5. 2 gutter å ei jente. å til deg GB. vil jeg anbefale at gutten din i en periode begynner å fore hunden og også gå små turer med den. hvor på gutten din alltid går først ut og inn av døra. Da har han tatt rangen over hunden etter en stund, og ting vil bedre seg etter hvert. og hvis han tar i hunden å den knurrer, så ikke rykk vekk hånda... vær bestemt, hunden vil nok ikke bite, bare si ifra. Men når den sover bør hunden få være i fred:)
26.07.2011

Anonym sier: Hei. min mor har en tibitansk spaniel på over 16 år. har aldri vært syk,er veldig sprek enda. Har blitt litt ondt i bakbena i det siste. noen som har noe erfaring med alder.
13.07.2011

GB sier: Hei , har en tibbegut på litt over to år som e veldig kosete og god ,liker turer godt men ligge veldig gjerne i arm kroken :-) , men har et litt "anstrengt" forhold til guten min på 11 år . Han kan plutselig bite til mot han når han vil klappe han , har prøvd å forklare gutten min at hunden må få fred både under måltid,og når han sover ,for om han er i djup søvn ,så må vi snakke til han før vi klapper den . Noen som har et godt tips for å få det bedre dem imellom ..?
13.07.2011

rh sier: kor lange fjellturer kan di gå? og kor lang tid må du stelle med pelsen om dagen ? og kor mange turer daglig må de gå?
12.07.2011

Arons eier. sier: Har nå den tredje tibben. Fra før 2 tisper, nå en herlig black tan tibbe gutt på 9 mnd. Det blir ofte sagt om rasen" stor hund i liten kropp!" og det beskriver rasen bra. De har stort sett god helse og godt gemytt. Er veldig selvstendige og sterke mentalt, men er du klar over det og takler det på en rolig og konsekvent måte er det bare herlig! Vi har bevisst tatt med vår dit den kan være med, og han er herlig tålmodig og leken med stort sett alle. Min erfaring hittil er ar guttetibber er litt "rundere i kanta" tispene er nok litt mer humørsyke, selv om jeg likte de godt og! Jeg digger rasen! Og de som mener denne rasen er kun til stas og må bæres mye har helt feil! Anbefales som familie hund!
10.07.2011

SH sier: Har en tispe på 2 år. Fantastisk snill og kosete. Kommer stadig å setter seg på fanget. Lydig ? Var veldig flink å komme i starten . Nå kommer hun når hun er ferdig med det hun hadde tenkt seg. Rynker på nesen når det er surt vèr og lurer på om hun MÅ ut. Elsker både 2 og 4 bente. Leste litt lenger oppe på siden om bæring og røyting. Den må absolutt ikke bæres ! Elsker å snuse å sjekke ut atl på bakkeplan! Røyter ikke så ille heller. Bjeffer kun når hun ser andre katter eller hunder ute som går forbi. Vil helst ut å hilse! Var til dyrlege i går og fant ut at hun har tannkjøtbetennelse. Hadde noen løse tenner som måtte trekkes. De sa det var vanlig på denne rasen. Noen som har opplevd det ?Trist . Håper det ordner seg. Tibber er absolutt å anbefale ! Sjarmører ;)
29.06.2011

Anita sier: Hei!Er så heldig å ha 2 tisper av rasen tibetansk spaniel som nå er 6 mnd. gamle. Har ikke hatt noe problemer med de, som ble stuerene (sier i fra når de skal ut og tisse) da dem ble ca. 3 mnd. Går kjempefint både med barn og andre dyr, kanin og katter. Har heller ikke merket at de er noe stae (som er nevnt flere steder). De sitter, gir labb og kan en del triks. Veldig interessert i å lære. De går løse med oss i hagen, lystrer og kommer med en gang vi roper på dem. Holder seg i nærheten av oss. Er som sagt kjempefornøyde, angrer ikke på at vi kjøpte 2 tisper av samme kull. Anbefaler denne rasen, også til dem uten erfaring, for det gjaldt oss (ingen erfaring).
10.06.2011

Kristoffer NS sier: Har hatt en tibetansk spaniel i 8 år nå. Hunden er nydelig, både hva angår personlighet og utseende. Den kan være sta og egen, noe som forøvrig også har sin sjarm. Den liker å kose omtrent når som helst på døgnet. Lekenheten har avtatt litt med årene, men den blir fremdeles med og leker av og til. Ellers er den veldig barnevennlig og viser forståelse for de aller minste.

En hunderase jeg med glede kan anbefale de som har litt erfaring
19.05.2011

kjell sier: hei! Har en kul tibbe som heter Tassen Han er snodig i væremåten.Hjemme er han helt tulling hvist det kommer gjester spesielt menn også gutter kan han finne på bite og rive i buksa det blir blåmerker også.jentungen min kan ha med venniner hjem da er det litt knurr og lukting og så er det greit mens guttungen med sine kamerater er en helt annen sak.Da er det rett bort og brøle og knurre og bite og riste og så er han ferdig med det.Er gutta på rommet og kommer ut er han på farta igjen og knurrer og lukter og viser at her er jeg og passer på.Dette er slitsomt da våre barn nesten alltid har med venner hjem fra skole etc.Et annet eksempel er Tønsbergmessen i Mai da tar vi turen alle sammen også Tassen vi går i hallene vi er på tivoli masse menesker mye bråk Tassen gidder ikke se på andre hunder bryr seg ikke om meneskene de trår over han men han ligger og slapper av og bryr seg ikke skulle ikke tro at det er samme hund jeg skriver om men det skjønner vi når vi er vel hjemme da er alt som før
25.04.2011

Daniel sier: Jeg kan huske min Onkel avla disse og vant masse konkuranser med de. Jeg kan huske at de var hærlige og leke med og kose, veldig gøy å gå på tur med dem også. Denne hunderasen anbefales på det sterkeste
01.04.2011

Emilie sier: Hvor lenge kan de være alene hjemme? :)
26.01.2011

Tonje sier: hei kan noen kanskje hjelpe meg med å finne ut om tibben røyter? jeg har tenkt å få meg en tibetansk spaniel men lurer på om den røyter veldig. har søkt mye på nettet men det kommer så mye forskjellig. noen sier den røyter masse noen sier den røyter normalt å noen sier den ikke røyter i det hele tatt. setter stor pris på svar:D
30.11.2010

Bente sier: Heii , Vi Har ein tibbe,
Det er en gutt som er snart 5 år gammel
Han fyller åre den 8 november .
Han eg ganske snill og er ikke så rolig, Men jeg er veldig glad i han, han er som ein familie for meg, så han er veldig rolig når han er inne men ikke når han er ute og se andre folk eller hunder ! : D

Kjempe glad i Hunden min !
14.10.2010

siljejam sier: ch tar helt FEIL!
30.08.2010

Line sier: Absolutt ikke enig med ch. En Tibbe trenger ikke 20 minutter pelsstell hver dag! Det varierer fra hund til hund hvor mye stell pelsen trenger. Tykkere pels = mer stell. Men absolutt ikke 20 min. De elsker å gå turer. Både korte og lange. De kan være med på langturer og elsker det. Og bære hunden?? Langt ifra. Tibben er robust og utholdende. Jeg vet ikke om ch har hatt tibbe, jeg har til nå hatt 3. Og den beskrivelsen hun gir er langt fra min erfaring
21.08.2010

ch sier: Jeg vil anbefale tibben til en som vil bruke 20minutter hver dag på pelsstell og til mennesker som ikke går mer enn kanskje 30minutter om dagen og for mennesker som liker å bære på hunden sin.
05.08.2010

tibber sier: hvem anbefaler dere tibben for ?
04.08.2010

Line sier: Jeg har nå 2 tibbegutter på 4 år. Begge er ukastrerte og er veldig gode venner. Jeg har tidligere også hatt en tibbejente. Det som er viktig å vite om denne rasen er at guttene er "lettere" å ha med å gjøre enn jentene. Jentene er som oftest ganske så stae og dermed vanskeligere å oppdra. En litt "kattete" væremåte. Guttene er også kjent for å være mer opptatt av sine eiere enn jentene. Men uansett er dette en utrolig kjekk rase. De trenger ikke mange og lange turer, men de kan det også. Er veldig glad i å klatre på ting. Min ene gutt må alltid hoppe på steiner og gjerder når vi er ute på tur. Det er store variasjoner i utseende og størrelse på tibbene.

Når det gjelder røyting er min erfaring at dette også varierer en god del. Men det er lurt å venne dem til børsting, helst daglig, men ivertfall et par ganger i uken. Noen får ofte knuter i pelsen hvis ikke. Pelskvaliten variere, men er utrolig myk og deilig å ta på.

De er veldig sosiale og blir kjempeglad for all besøk. Men dette er også en god vakthund i den grad at de bjeffer høylytt hvis noen kommer uventet i deres terretorium.

Oppsummert, en utrolig kjekk rase som fungerer veldig bra for alle aldersgrupper. Glade i både tobente og firbente. (mine liker til og med katter). Sta, kosete og hårete. Og utrolig søte, livet ut:-)
04.08.2010

Kira sier: Familien driver oppdrett/kennel av Tibetansk spaniel. Har selv ei flott tispe på halv annet år som var på utstilling for første gang i helgen. Hun fikk 1,3 Ck 1,1 Ck hun kom som nr3 i vinner ringen. Ganske stolt ja. Var en med maaaange års erfaring som sa hun var championmateriale, og at han ikke sa det om hvilken som helst hund^^
28.03.2010

Charlotte sier: Dette er en skikkelig familie hund :)
Biter aldri! Har selv, hun er nå 7år :)
Men ser ut som en valp!
Hun røyter ekstremt mye (Mister hår)
Husk og støvsug ofte! : )
11.02.2010

Annette sier: mister den mye pels?
23.08.2009

Stine sier: Min tibbe er en gutt på 9 månder. Den er veldig lettlært, snill, rolig og leken. Han liker mest og leke med ball, bamse og ting av gummi, som er gode og bite på. Han liker klapp og kos, men ikke så veldig nært. Han har en tendens til og bjeffe på folk eller hunder han ser eller vil hilse på. Eller er han en veldig god, grei og søt hund.
ANBELFALES!!
26.07.2009

ida sier: veldig snille hunder når de blir voksne men utrolig tunge å oppdra. ikke noe for første gangs hundeigere. står litt mer på canis.no
01.06.2009

May-Linn sier: jeg er heldig eier av en tibetansk spaniel gutt på 3 måneder, han kan sitt, dekk vent og gi labb, er en barnevenlig rolig rase med stor personlighet som med alderen elsker og gå på tur, og bli med overalt der den kan. dette er ikke en vanskelig rase, lettlært med riktig trening. elsker kos og lek med mennesker å noen hunder av rasen som min leker bra med andre hunder/dyr, tidlig sosialisering er viktig. min tidligere hund var Dobermann, flott rase, men jeg er mye mer fornøyd med min tibbe... man bør nok ha viss erfaring med hund før man velger tibbe ettersom de lett kan ta over styringen, jeg vil ikke si rasen er spessielt sta, uten klare grensesetninger lokker hvilken som helst rase ørene. tibetansk spaniel er en flott hunderase som kan anbefales. ps sett deg altid godt inn i valg av hund før den endelige avgjørelsen tas, tibben passer ikke til alle.
14.05.2009

Linda sier: Har en herlig liten tibbegutt på halvannet år!
Nydelig rase, både i utseende og personlighet. Og for en stor personlighet i en så liten hund!;) Veldig sta og stridig til tider, og har litt av et vaktinstinkt, men er for det meste veldig god og snill!:-)
Etter min mening er nok ikke dette den aller enkleste rasen å ha med å gjøre - grunnet dens store personlighet og egne meninger. Men er man klar over dette på forhånd, vil man nok bedre kunne håndtere det fra begynnelsen av:-)

Veeeldig glad i tibbegutten min!;)
08.04.2009

skrevet av elsa 29.03.2009 sier: har 2 tibetansk spaniel de er noen herlige gutter .Er glad i alle som kommer
29.03.2009

charlotte sier: Eg har ein knall kjekk tibetansk spaniel
Han er rolig og på kveldene ligger han under der gardinene henger eller under kanten på bordet , eller om det ligger ein sokk på golvet legger han hode oppå den ;)

Han er veldig kosete og han krever ikkje så mykje mosjon som mange tror , vi går tur med han 3 ganger til dagen når det er løpetid , men vanligvis , 1-2 så slepper vi han ut på tarrassen ellers ;)

Han er veldig glad i familien sin , å er faktsik ein bra vakt hund også , han gir beskjed når han hørrer uvante lyder , å ser ukjente folk inne i hans hus .Før bjeffet han for kvar hund som gjekk forbi , men nå har han lært seg og være snill å høre etter :) En veldig kjekk hund som ANBEFALES!!!!!!! Eneste som er med små hunder er at di avogtil kan være litt kvinete , men det er og etter korleis dei blir oppdratt ;)

VELDIG kjekk liten hund ;)
23.03.2009

jeg sier: jeg har hat en hund før
17.03.2009

jeg sier: jeg har hat en hund før
17.03.2009

Marianne sier: Nydelig hunderase.
Har hatt min lille i snart 11 år.Og hver dag elsker man de mer og mer.

Men det er en utrolig sta rase og de kan være LITT skye og tilbaketrukkent.
Rolige, snille, lydige (hvis de vil) og fantastiske dyr.
Fin familie hund, liker barn, liker å leke med ball, eller en bamse :)

ANBEFALES!
13.03.2009

camilla sier: denne hunden er en skikkelig kosehund!!
elsker barn og liker å ligge på soffaen med eieren:)
21.02.2009

Celine sier: Denne hunderasen er veldig rolig!
Trenger og gå tur 3-4 ganger om dagen..
Liker godt og kose , men ikke alt for mye
Det er en fin familie hund!
Den liker og gå ut og leke med ball :)
Og med andre ting
06.01.2009

Din kommentar om Tibetansk spaniel:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Tibetansk spaniel var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase