Staffordshire bull terrier

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Staffordshire bull terrier. Du kan også legge inn egne erfaringer om Staffordshire bull terrier.

Staffordshire bull terrier bilder

Staffordshire bull terrierStaffordshire bull terrier

Erfaringer med Staffordshire bull terrier

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Staffordshire bull terrier

Marius sier: Wow! Får håpe staff mentaliteten til folk har endret seg... Når folk dømmer en rase ut fra hva de føler og ikke hva som er realiteten. Har han staff på 3 år og aldri opplevd en eneste problem med denne rasen. Har 4 venner og beskjete som har denne rasen å! Snille, trofaste og meget intelligente. Følger eier enn å ta løpeturer på egenhånd. Fantastiske sofagriser, men sier absolutt ikke nei til løpe trening eller mentaltrening. Viktig å sosialisere de ved tidlig alder og med begge kjønn, når dette er generelt viktig for de fleste hunder. Værste jeg ser er en fru Blommenholm med en liten chihuahua som er gneldrete og bjeffer, å når disse personene går imøte så er deres hund som er aggressiv. Så at disse rasene ikke gir signaler eller sier ifra er rett å slett tull. Normalt oppegående hjerne fungerer ikke sånn uansett hunderase. Da vil jeg heller påstå at du ikke vet hva du skal se etter hvis man kommer med slike påstander. HD og ad er noe som kan forekomme på disse rasene. Sjekk ut attester på mor og far sv kullet for å sjekke at de er fri for HD og AD. Har fortsatt ikke møtt en eneste aggressiv staff når det kommer til mennesker. Når det gjelder hunder er den ikke noe mer aggressiv enn andre hunder, engelsk staff er mindre aggressiv enn en chihuahua etter mine erfaringer. Straffene går pent ved eier. Igjen chihuahua bjeffer, trekker bånd, glefser og gneldrete.
Min mor har sånne små vaskekluter som skal oppføre seg som hund, men det er de som oppfører seg dumt når de er sammen.
Når min nåværende kompis tar kvelden, vet jeg at det er denne rasen jeg kommer til å falle tilbake på 10/10 ganger. Alt går på eier og hvordan du oppdrar "barnet" ditt.
09.03.2016

ellis sier: Ser det er en del som skriver at de er intressert i rasen men er redd den skal være aggresiv o.l. Vil bare si at jeg har ei tispe selv, og de er helt utrolig! Har hatt hund hele livet, men dette er definitivt yndlingsrasen min. De er utrolig kosete, lærer lett og er gode familiehunder. Det er selvsagt viktig å se på foreldrene til valpen, og velge en god oppdretter. Dette gjelder alle raser. De er ikke mer agressive en andre raser, og tispa mi går utrolig godt med barn, katter og andre hunder, store og små. Hun har aldri vist tegn til å være aggresiv. Når disse hundene blir aggresive er det enten pga dårlige gener/sykdom eller så er det eier sin feil. De trenger mye sosialisering med andre hunder og mennesker, og uten dette ville en hver hund blitt aggresiv.
09.05.2015

Malin sier: Jeg har en staffie som er en tipse, helt fantastiske hunder. ELSKER mennesker. Det som er viktig før du skaffer deg en staff er å finne riktig oppdretter ikke skynde seg, finn en med godt lynne. Verdens herligste hund 😍
05.04.2015

Roger Korup sier: Vi har en 5 måneder gammel Staffe hann. Vi har også en Berner Sennen hann på 3 år. Disse går flott sammen. Berneren er sjefen, mens Staffen er den litt rampete lillebroren. Vi har store barn Jente på 16 og gutt på 15, men Staffen går godt med mindre barn også. Jeg synes man skal være VELDIG nøye på oppdretteren. Kontakte Staffeeiere og forhøre seg hos flere (dette bør man uansett hvilken rase man velger). Videre bør man IKKE ha hverken Berner, eller Staffe hvis man ikke er villig til å ta jobben med å etablere lederskap og oppdra hundene. Vi var ikke særlig hundevante når vi fikk Berneren, men har gått på kurs jevnlig. Bra for oss å lære em hund, og bra for hunden å sosialiseres, samt ha mål å trene mot. Synes det å ta bronsemerket i dressur bør være et mål for alle. Da har man en grei hund som man må ha trent litt med. Selv om vi nå kan en del om hund velger vi å gå nye kurs med både Berneren og Staffen. Bra for oss, og ra for hunden. Man lærer hele tiden nye ting, og nye metoder på kurs. Jeg kan anbefale Staffen som en flott familiehund. Den er i stor grad en innehund. Berneren anbefales også, men det er en stor hund som krever mer plas (ute). Vi stoler på våre hunder, men vi lar dem ALDRI leke alene med barn. Kort sagt rasen Staffe har for vår del vært perfekt. Oppdretteren følger opp og har nok valgt å oppdra veldig gemyttlige Staffer. Helt i vår ånd.
06.01.2015

Anne sier: Har hørt at "såkalte kampbikkjer" ikke varsler med knurring og at de ikke bestandig går sammen med andre hunder. Grunnen til at jeg spør er at jeg har shis tzu, og min sønn ønsker seg stafforshire bull terrier og er da litt bekymret. Har erfart en fæl hendelse fra tidligere med da en papilon og en rottwailer, den angrep uten forvarsel?
25.03.2014

SBT13 sier: Har ei tispe på 14 mnd.
Vekker meg ikke kl 06 om morgenen fordi hun vil ut å gå tur. Hun sover gjerne like lenge som eier.
Da vi står opp slipper jeg henne en tur ut i hagen så hun får gjort i fra seg. Når hun vil inn igjen legger hun seg gjerne forran varmepumpa resten av formiddagen.
Tar gjerne en kveldstur med henne, da blir hun glad. Men krever ingen ting. Om kvelden ligger hun gjerne på ryggen i sofaen mellom meg og min samboer.
Liker også og leke i snøen. Men om det regner vil hun helst ikke ut for å gjøre fra seg en gang. Er det sol/fint vær ute vil hun helst ligge i sola.
Er stort sett rolig og lydig. Men kan bli litt vel vill om vi får besøk.
Er veldig inteligent.
Kan finne på noen få pøbelstreker en sjelden gang. Men skjønner raskt selv at hun gjør noe galt.
Men er egentlig en fantastisk snill hund. Det var absoludt et riktig valg av hunde rasen SBT . :)
25.02.2014

Amalie sier: er denne rasen godkjent i Norge? har veldig lyst på en, men er usikker på om den er godkjent :) Syntes de er fantastiske hunder ^^ snille og elsker barn...
13.01.2014

Trond sier: Jeg har ei staff tipse 5 år, ho har ved to anledninger angrepet to katter og en hund.. På katten hadde den no knekt nakken på den. Og den andre hunden kom fra det uten store skader, men det satte en støkk i. Meg, som det. Lir sagt, den angrep uten forvarsel. Tør aldri la den gå løs, selv om den ikke stikker av. Har ei jente på 6 og mot ho er den snill som dagen er lang, men tør ikke la henne gå tur eller være med hundene alene over lengre tid, må si at dette er en omplasseringshund og jeg har kun hatt den i ett år, men er ellers en typisk staff som er lojal, kosesyk, eier kjær og aktiv. Går fint at den er alene i 8 timer siden jeg jobber på dagtid. En staff eier må være myndig bestemt og tydelig. Ingen tvil, om dette, og ikke la seg lure av at den som regel er snill og grei., ett angrep er nok til at den tar liv av andre katter og dyr, men mye er sikkert avhengig av dressur og oppvekst også... Vil gjerne høre synspunkter og tilbakemeldinger. En må aldri slippe en staff ut av syne,, er mitt budskap...


Trond.
17.11.2013

Rune Larsen sier: Hei, vi vurderer denne rasen. men jeg er litt skeptisk. jeg har et inntrykk av at de kan "angripe" uten forvarsel. jeg hadde en slik opplevelse i dag hvor min hun, en RR, blir bitt. ikke noe alvorlig, men jeg reagerer på at der er ingen flekking med tenner, reiser ikke bust.
er alle staffer slik ??

Rune
22.08.2013

Celine og robin sier: Jeg har en staffetispe på 3,5 år og min svigerbror har en staffetispe på 1 år.
Jeg har og en nevø på 4 og en på 5,samt en niese på 1,5 år.

Våre 2 staffer er helt utrolig med disse små, og jeg husker spesielt når vår niese var 1-2 mnd og den eldste staffen vår fikk gå bort å hilse på henne.
Vi satt oss ned på et teppe og hun kom bort og la seg på magen. hun begynte å krype litt nærmere og la snuten sin inntil de store bollekinnet til babyen.
Hun låg ved siden av henne i sikkert 10-15 min og var helt rolig og avslappet.
Niesen vår har vokst opp tett sammen med staffen, og når hun skulle begynne å gå, så var vår staffetispen på 3 år der og støttet henne på stuegulvet.

De har en slik tålmodighet og forståelse som man blir helt fortryllet av.

Man treffer alltid på mennesker som er dømmende mot ting som er uvitende for dem, jeg kaller dem rasister.
Ting og utrykk som "pitbull familien må forbys","pitbull familien må utryddes", "ustabile hunder" osv.

Selv om dette er mennesker som jeg ikke kjenner, så må jeg innrømme at jeg får litt vondt i hjerteroten av den enorme dømmekraften deres av frykt for det uvitende.

Det negative med staffen er at de ikke lever like lenge som oss
03.08.2013

Ida sier: Ingen hunda e fødd farlig, men blir den mishandla eller ikkje tatt godt nok vare på av sin eier kan sjøl verdens snillaste hund gå fra vettet ja...
04.07.2013

Rasjonalist sier: mama26, det var et fint innslag av selvmotsigelser og generelt lite reflektert innlegg du presterte å vrenge ut av deg her. Selvfølgelig finnes det farlige hunder, du sier det jo selv, eller du sier først at de ikke finnes, og så presterer du å si at de faktisk finnes likevel i samme setning. Det synes jeg er en utrolig prestasjon: " Det e ikke nån hunda som e farli, d e folk som gjør hunden sin farli". Jeg tror jeg forstår hva du mener, og kan være enig i noe av det, men når du ikke klarer å uttrykke deg bedre har du ingenting å gjøre i denne debatten.
25.06.2013

mama26 sier: Man kan jo likesågodt avliv farlige folk også da... Eller så kan man jo bynn me "sertifikat" til de som vil anskaff sæ hund og sørg førr at ingen kriminelle får ha sånne hunda! Førbanna uvitende folk! Det e ikke nån hunda som e farli, d e folk som gjør hunden sin farli ved å gjør den usikker og idiot..! Så d..... Beste hunde- rasen æ har vært borti! Og ja, æ har ei sjøl :))
25.06.2013

Karma, den blir hva du gjør den til sier: Jeg skulle en tur på butikken en gang, og der sto det en løs staffe forran inngangen og ville ikke slippe meg inn. Den var tydelig aggresiv. Knurret og bjeffet. Typen min ble nødt å gå mellom hunden og meg da den var på nippet til å angripe. Å la den stå igjen løs utenfor butikken da den ikke er oppdratt rett er helt uforsvarlig. Jeg er av oppfattningen av at dette kun skyldes eier (som var inne på butikken), da han tydelig har oppfordret hunden til slik oppførsel.
Når det er sagt, har ikke dette skremt meg fra rasen en smule en gang. Det kunne like gjerne vært en liten pincher eller en hvilken som helst annen hund.
Selv kommer det en liten staffe-jente i hus hos oss om bare to uker, og jeg gleder meg helt utrolig mye! Alt jeg har lest om denne rasen og har opplevd fra veloppdratte staffer tyder på at de har potensiale til å bli helt fantastiske hunder, og med rett eier og trening er det en kort vei å gå for å få et fantastisk familiemedlem. De som sitter å skriver vondt om rasen her inne har enten bare hatt dårlige erfaringer, som med den jeg nevnte over her, eller ikke hatt noen erfaring i det hele tatt. I nabolaget mitt er det minst fire staffer og de er alle helt fantastiske å omgås. Hunden blir hva du gjør den til.
23.06.2013

Karma, den blir hva du gjør den til sier: Jeg skulle en tur på butikken en gang, og der sto det en løs staffe forran inngangen og ville ikke slippe meg inn. Den var tydelig aggresiv. Knurret og bjeffet. Typen min ble nødt å gå mellom hunden og meg da den var på nippet til å angripe. Å la den stå igjen løs utenfor butikken da den ikke er oppdratt rett er helt uforsvarlig. Jeg er av oppfattningen av at dette kun skyldes eier (som var inne på butikken), da han tydelig har oppfordret hunden til slik oppførsel.
Når det er sagt, har ikke dette skremt meg fra rasen en smule en gang. Det kunne like gjerne vært en liten pincher eller en hvilken som helst annen hund.
Selv kommer det en liten staffe-jente i hus hos oss om bare to uker, og jeg gleder meg helt utrolig mye! Alt jeg har lest om denne rasen og har opplevd fra veloppdratte staffer tyder på at de har potensiale til å bli helt fantastiske hunder, og med rett eier og trening er det en kort vei å gå for å få et fantastisk familiemedlem. De som sitter å skriver vondt om rasen her inne har enten bare hatt dårlige erfaringer, som med den jeg nevnte over her, eller ikke hatt noen erfaring i det hele tatt. I nabolaget mitt er det minst fire staffer og de er alle helt fantastiske å omgås. Hunden blir hva du gjør den til.
23.06.2013

frownupon sier: Staffer ER en pit bull. Det har jeg blitt fortalt.. Pit bull en betegnelse på en gruppe hunder, og må ikke forveksles med pit bull terrier som er en rasebetegnelse.
19.06.2013

Mi sier: Ingen staffer er like pit buller selv om de ser ut som dem på utsene va så de er familie vennlige jeg bor i et hus me 4 barn snart 5 og alle elsker vår lille staffe eller han er ikke liten han er snart 3.

Når staffer er 3 år stopper hode og vokse og musklene, men når de er sånn ca 2 stopper de og vokse.
19.06.2013

Lorentz sier: Jeg har en staff på 4 mnd. han er bare så herlig! han lyer og lærer nye triks hver dag! utrolig smart og snill hund.. den han kommer best overens med er guttungen på 3 år =) de leker så fint med hverandre =) også elsker han ALLE mennesker som vil hilse på han... dette er min første hund å jeg angrer ikke litt en gang! beste hunderasen!!
30.05.2013

Yvonne sier: Det er ikke samtlige hunderaser som skulle vært forbudt. Det er heller hunde eiere. Det komiske er at de som skriker høyest om hvilke hunderasser som er farlige har ikke greie på hundene overhode. Og etter min mening er det de som er farlige, jævla uvitende høylytte bedrevitere.
Jeg har ikke hatt denne rasen, men jeg hadde en Dogo Canario. Da var det flere bedrevitere som fortalte meg at min hund var ulovlig (han var nå registert og godkjent an NKK) og han var selfølgelig farlig. Min hund gjorde aldri en flue fortred. Men han blei derimot angripet av en chihuahua, som hang seg fast i lappa hans. På grunn av at den ene eieren fikk hysterisk anfall når mannen lot de hilse. Noe som faktisk gikk helt fint til den "gærne" kjærrina kom.
Og mine barn har aldri hatt noe som helst ubehagligheter med han. Men min søn derimot var lenge redd for chihuahua, for han har blitt bitt FLERE ganger, av hunden til en kamerat. Jeg spurte mora hans om hva hun hadde gjort hvis min hund hadde bitti hennes sønn. DÅN. hysteri. Det er ikke greit at noen hunder biter. OG ALLE HUNDER TRENGER OPPDRAGELSE, UANSETT STR OG RASE.
24.05.2013

Bendik sier: Der hvor jeg bor har vi tre staff'er i området. En er eid av typen asosial tøff tattoo-gutt med hakeskjegg og solbriller som bevisst bruker hunden for å være tøff. Det skremmer barna så klart. De to øvrige er familiehunder og fungerer bra.

De positive trekkene ved staff'er som skrives om på denne siden er ikke særmerkt for rasen - det er noe man finner ved en haug med hundraser. På den negative siden kommer hardt bitt og uklart kroppspråk.

Å diskutere farlige hunder med hundeeiere er oftest som å diskutere håndvåpen med NRA i statene. Man er døv og blind for motagumenter. Uansett vet jeg klart at det går en rekke barn rundt i Norges land som ikke har blitt alvorlig skadet og ødelagt fordi vi har forbud mot farlige raser. Det er mye statistikk på hvilke hunder som er farligst, dvs som dreper barn og skader voksne - og pit bull rager øverst.

Staff'er er ikke en farlig rase i dag etter mitt syn. Heldigvis. Men den kan bli det med uvettig avl. Her i ligger mye ansvar på miljøet rundt rasen.
19.05.2013

pingu sier: Vi har 2 barn på 3 og 6 måneder og har ei staff tispe på 17 uker. kan anbefales til alle barnefamilier er veldig snill og koser seg sammen med barna:) veldig kosete hund:)
29.04.2013

Tone sier: Må også få med at dette er en rase som opprinnelig ikke har jaktinstinkt!
De har vel egentlig ikke noen svært utpregede instinkter. Det gjør livet litt lettere. Han stikker ikke rett til skogs om han slippes fri. Han jakter ikke etter biler og dyr, eller gjeter familie og unger. Han er i det store og hele ganske så balansert og avslappet.
Desverre er det heller ingen stor vakthund. Han blir bare overlykkelig når noen kommer.

De er svært lojale, og jeg tror han ville fulgt meg gjennom ragnarok om han måtte.
28.03.2013

Tone sier: Til Usikker?? så vil jeg si at Staffen er en flott hund. Jeg har 3 barn i alderen 5 til 11 år, og hunden er nå snart 3 år. Det er en hann som er kastrert pga at testiklene ikke kom ned slik de skulle. Han er en veldig rolig og bedagelig hund på ca 22 kg. Han er høy i forhold til rasestandarden, og også litt tung. Uansett så går hunden godt sammen med unger og andre dyr. Kattene sjefer i heimen, og hunden må bare finne seg i det.
Ang om en 12 åring kan gå tur med den, så vil jeg si at det avhenger hvor godt trent den er! Dette er en kraftig hund som virkelig kan trekke i vei, og har man en som sliter vilt i båndet og som mangler hemninger, så vil det bli en tøff tur! Det er også viktig at dere skifter på å gå med han i bånd, slik at han blir vant til at det ikke bare er far som styrer.
Som alle andre hunder så trenger også en Staffe en tydelig eier. Jeg mener at det gjelder alle raser, uansett størrelse. Man får det man selv gjør det til.

Til slutt så vil jeg absolutt anbefale rasen. Jeg elsker den! :-)
28.03.2013

Bjørg sier: Denne hunderasen er ein av de beste familiehundene spør du meg.
Men en hund burde vel aldri være alene med barn, uansett rase...
Men det går sikkert bra, men du må sosialisere den med andre hunder(Innse det, ein staff har mer sinne over andre hunder enn andre hunderaser) Det hadde i alle fall mine fire, men med masse sosialisering burde det gå bra ;)
23.02.2013

Usikker?? sier: Vi vurderer å anskaffe oss en Staffordshire bull terrier, men har ingen erfaring med denne rasen. Har lest meg opp på det som er å lese, og vurderer nå for og i mot. Men det vi som barnefamilie er opptatt av, er å involvere barna våre, og la de få delta aktivt med hunden. Så det jeg lurer på, er om dette er en rase som jeg kunne latt min 12 åring gå alene på tur med etter skolen f.eks? Vi ønsker å ha en hund som vi kan dele å gå tur med, og ikke en hund som blir for avhengig av "far i huset". Hvilke erfaringer har dere med dette?
23.02.2013

titogutten sier: Jeg måtte bare legge inn et innlegg om mine erfaringer om denne fantastiske rasen. Godgutten min er nå 5 år.

Jeg har hatt stort fokus på sosialisering. Han er fra dag 1 blitt sosialsert med andre hunder, i alle størrelser og fasonger. Fram til han ble tre år unngikk han alt som het bråk. Han ble vedig god på å dempe andre hunder, og trakk seg unna når han ble usikker. Ofte stod han helt musestille og gjorde seg så lang han kunne. Det så helt komisk ut.

Men da han passerte 3 år skjedde det noe i hans møte med hannhunder. Ut fra det blå kunne han begynne å bråke. Han lager i utgangspunktet svært lite lyd, men når han nå møter enkelte hannhunder brøler han i vei. Men dette gjelder som sagt bare enkelte hanner, men jeg klarer ikke på forhånd se hvem han vil reagere på og ikke. Jeg har derfor valgt å bare sleppe han sammen med hoer, eller hannhunder som jeg vet han kjenner.

Ellers er titoen min en svært glad kar, som elsker mennesker og da spesielt barn, lek og kos på fanget står også høyt på listen. Turer løs i skogen er en av favorittene. Han er en klovn til å finne på rare ting for å få oppmersomhet og kos. Han girer seg opp fra 0 - 100 på under 5 sekunder. Han viser tydelig hva han vil og ikke er interessert i å ta del i, som eksempel vil han ikke på tur i bånd når det regner, viser tydelig hvilke vei han vil gå på tur, og at han synes at det er altfor tidlig å måtte stå opp klokken 7 når vekkeerklokken ringer.

Etter min erfaring trenger staffen en tydelig, konsekvent, men vennlig hånd. Jeg har klikkertrent titoen nå i 5 år, og han bare elsker det.

Jeg er helt enig med at staffen er en fantastisk rase, men jeg mener også at vi må få fram at staffen er en hund med masse muskler og kraftig kjeve som kan gjøre stor skade hvis den av en eller annen grunn skulle angripe en annen hund. Uansett hvor dyktige vi er som hundetrene og hvor lydig hunder er, så kan det oppstå situasjoner som er helt utenfor vår kontroll. Men som sagt flere ganger så bare elsker jeg staffen
17.12.2012

Marita sier: Hahaha, min staff heiter og Luna :D Ho er ingen hund som hoppet oppå bordet da:)
Min Luna er 6 år og ein helt! Vi var å gikk tur i skogen for 3 år siden, da fann ho to pinnsvinbabyer uten mor. (Moren fann vi død) Vi tok med pinnsvina hjem og kalte dei Dasy og Puppy XD Begge lever ennå og Lunaen min er totalt overbeskyttende overfor dem. Ingen får røre dem utenom jeg og dattera mi på 10 år.
Luna er en hund spm er eit godt forbilde. Hun er sykehund der jeg bor, men vi gjør det bare for gøy. Det er mange andre som søker med hundene sine og:) Luna er og ein 'visehund' Hun er med på lydighetstreningen og viser triks.
Elsker hunden min, den kloke staffen min Luna :)
19.11.2012

Dyreelskeren sier: Har ei jente som heter Luna (Måne) og er rundt 3 år gammel. Hun er verdens nydligste. I starten var hun veldig vill og skulle kravle under sofaen, skli på golvet og kræsje i bordet. Så var det ordet: "Mat" hun er det matvraket men det har vi rettet godt oppi. Hun elsker mat, og ville helst oppå bordet. Men heldigvis er hun lettlært. Nå MÅ vi si versegod før hun rører maten i matskåla. Veldig grei og liten kosegris. Da hun va lita sleit hun ei cene i bakfoten fordi ho landa skeift. Så overbelasta ho den andre og leit den og.. Så vi måtte operere. Men vi har trent ho opp igjenn. Legen sa at hun aldri kom til å bli helt frisk igjenn. Men se på hun no! Hun ER helt frisk igjenn! Hun gr også veldig godt med kanina mi: Lucy. Hun tror sikkert hun er valpen hennes xD
18.11.2012

Enur sier: Mange argumenterer med at små hunder er like hissige/farlige som store,men tror nok jeg hadde foretrukket å hatt en pappilon el ihælene fremfor en Amstaff ;)
04.11.2012

Synne sier: @Jens - saklighet bør gjelde for alle parter. Å diskutere på nett er dessverre ikke alltid like lett. "Arguing on the internet is like running in the Special Olympics... Even if you win, you're still retarded."
29.08.2012

Jens sier: @Synne; Enig i dine kommentarer.

Men som staffeeier selv, forstår jeg at noen blir frustrert og forbannet over folk som kommer med fordommer mot både rasen og de som liker rasen. Fordommer er jo ikke fakta og logikk, og folk er utrolig bastante om hva som er riktig, selv om man egentlig ikke har peiling.

Jeg leste gjennom noen av de siste kommentarene som er lagt igjen her, og det virker på meg som at mange gjør seg opp en mening om rasen ut i fra media, eller hva man har hørt, eller at den ligner på en pit bull.

Skal de som liker rasen være saklige og bruke fakta, bør vel det gjelde for de som ikke liker den også?
29.08.2012

Synne sier: Enkelte av de som eier en staff tenner på alle plugger når noen sier det minste kritisk om rasen. Forstår man blir lei av fordommer og slikt, men man vinner aldri ved å hamre løs på tastaturet i sinne.

Det eneste man oppnår da, er å bli likestilt med det hissige temperamentet som enkelte kritiske røster mener at staffen har.

Hvorfor må noen av dere staff-eiere som til svarer her inne, synke så lavt at dere begynner med personangrep og noe som ligner på et forsøk på å begrense ytringsfriheten.

Du vet du har gått for langt når du må sensurere dine egne banneord ;-)

Kommentarene deres oser jo av sinne og aggresjon......

Forstår dere ikke at dette er en ufordelaktig måte å diskutere på?

Er man rasende over andres kommentarer, ta heller en pause, og kom tilbake når du er roligere, og klar for å tenke rasjonelt.

Er man interessert i å bevare et godt rykte for staffordshire bull terrier, bør man bruke fakta og logikk som utgangspunkt.

Dersom noen kommer med negative kommentarer om rasen eller om individ(er) av rasen, som er basert på sannhet, hvorfor ikke svare på en god måte ved å bruke logikk og rasjonell retorikk.
28.08.2012

Synne sier: @KONGEN - Håper for guds skyld du ikke er representativ for den gjengse eier av staffordshire bull terrier! Hvis du ikke er her bare for å trolle selv, så synes jeg faktsik synd på deg.

Takket være grundige undersøkelser på nett, har jeg nå funnet ut at staffordshire bull terrier er en aktuell rase å anskaffe for meg, men jeg er utrolig glad for at jeg har fått kunnskap om eventuelle problemområder som jeg ikke ville fått greie på om jeg kun hadde snakket med de som var utelukkende positive til rasen.

Jeg faktisk mer interessert i å høre om problemområder ved de ulike hunderaser, enn det som fremkommer hos enkelte oppdrettere som lover deg bare fryd og gammen.

Når jeg skal velge rase er det for meg en selvfølge å lese standarden, men det som deles av erfaringer, både positive og negative, er vel så interessant for en fremtidig hundeeier.

Skeptikere er nyttige skal jeg si deg, la oss alle behandle hverandre med respekt - og diskutere saklig.

Innlegg som det KONGEN kommer med forsterker bare de uheldige fordommene mot "staff- og pitbull-eiere".

Synes også det litt sånn komitragisk å se at de som stiller seg kritiske til denne hunderasen har det intelektuelle overtaket i en rekke nettdebatter, og det vises også her.
28.08.2012

Eivind sier: Til hans majestet KONGEN over her... jeg visste ikke at sosiale arenaer på internett var et sted hvor man bare hadde lov til å skrive om det man liker. Beklager.
28.08.2012

KONGEN sier: Hvorfor f**** gidder folk som ikke liker rasen å kommentere på denne siden? Hva er poenget?

Hvis du ikke liker rasen - så hold til andre da for h*******. Vi andre er ikke interessert i å høre på driten deres!!!!
28.08.2012

Terrier sier: Nei, jeg forstår vel ingenting - siden jeg ingen steder i den refererte teksten greier å se at det er tale om dominans/underdanighet. Det som fremgår sier faktisk det motsatte.

Jeg oppfordre deg til å lese om igjen, og gjerne sammen med en norsk/engelsk ordbok, så vil du se at eksemplene ikke er uttømmende, jf bla. "This behavior, however, is used in several different situations". Poenget til Rugaas er at "frysing" er noe hunden benytter i flere ulike situasjoner, det er altså ikke slik at "frysing" = aggressiv, eller "frysing"= usikkerhet/underdanighet. For øvrig er teksten over bare en kortversjon av et omfattende emne, og tatt fra en artikkel av Rugaas.

Og så er det vel slik at Rugaas sine funn, støttes av forskere ellers i verden. Hundens signaler er langt mer sammensatt enn det man tidligere trodde og hundens behov er annerledes enn man trodde. Feks har man gått bort fra forestillingen om at hunder som bor med mennesker vil prøve å "klatre på rangstigen" dersom den får muligheten til det.

Jeg har for øvrig gått ut i verden i mange år og sett på samspillet mellom hunder, men det blir enda mer interessant å observere når man har lest litt om det og ikke fortsatt tolker ethvert signal en hund gir innenfor rammen "dominant/underdanig" eller "selvsikker/usikker". De siste års forskning viser at dette er alt for enkelt og at samspillet mellom hunder er langt mer sammensatt enn som så.

For all del, kanskje jeg tar feil, men av en eller annen grunn velger jeg å lytte til dem som kan vise til vitenskapelige resultater og har brukt store deler av sitt liv til å kartlegge og forstå hundenes signaler - enn såkalte hundeinstruktører i tyveårene som har så begrenset intellektuell kapasitet at de tror de vet alt allerede.

Så lykke til, til deg også.
27.08.2012

TIL TERRIER sier: Ja så fint at du fant dette da.... Dette forteller meg at du fortsatt ikke skjønner ingenting!! Det som står der beskriver en underdanig hund/lite mot i settinger som jakt som da gagner den selv ved at byttet ikke skal stikke! Og det beskriver også at hunden blir usikker når eier blir sint fordi hunden har dårlig mot!! Hvis du noen gang har sett en dominant hund eller en hund som er usikker som later som ha/hun er dominant så kan vi snakke sammen da! Du forstår åpenlyst ikke hva dette dreier seg om..........

Gå ut i verden og se hunder i virkeligheten enn å finne beskrivelser av et ord som du finner på nettet! Det er min oppfordring.

Lykke til!
16.08.2012

Terrier sier: CW: Jeg beklager sleivsparkene, og tror nok vi kan være enig om å være uenig.

Dog; http://www.canis.no/rugaas/onearticle.php?artid=1:"Freezing" - is what we call it when the dog is stopping while standing completely still, sitting or laying down and remain in that position. This behavior is believed to have something to do with hunting behavior - when the prey is running, the dog attacks. Once the prey stops, the dog will stop too. We can often see this when dogs are chasing cats. This behavior, however, is used in several different situations. When you get angry and aggressive and appear threatening, the dog will often freeze and not move in order to make you be good again. Other times the dog may walk slowly, freeze, and then move slowly again. Many owners believe that they have very obedient dogs who is sitting, lying down or standing completely still. Perhaps they are actually using calming signals? Very often a dog will stop and remain calm when someone is approaching. If your dog wants to stop or move slowly in a situation like that, then let him. Also, should your dog be in a conflict situation with a human or dog, and is unable to escape, freezing may be one way to calm the other dog or person."
06.08.2012

Terrier sier: CW: Jeg har drevet med Staff i nærmere 40 år, både i Norge og utlandet. Din belæring er på grensen til det pinlige.

Du uttaler deg på en måte som er alt annet enn "unbiased" og det er skuffende. Kunnskapsnivået ditt om rasen fremstår dessverre også lavt, for en hundeinstruktør å være.

Og vakthunder ikke avlet for aggressjon mot mennesker? Hva er da poenget med en vakthund? Hvorfor brukes vakthundene som militær og politihunder over hele verden? Fordi de er skjødehunder? Eller fordi disse har iboende egenskaper som gjør det enkelt å lære disse å gå til angrep på mennesker?

Og du presterer å anklage meg for å trekke inne sammenligninger (hvilket er temmelig vanlig når noen inviterer til en diskusjon om en rases egnethet i ulike sammenhenger - det kalles å sette ting i perspektiv), når du selv kommer med uttalelser av typen; "hva hadde skjedd om staffen veide 30 kg?". Som du vet gjør den ikke det. Hva om puddelen hadde horn i pannen? det er på samme nivå. Årsaken til at rasestandarden sier at hann staffer skal veie maks 18 kg, har absolutt ingenting med potensielle skader på andre hunder å gjøre. Hvor i all verden har du det fra?

Og du diskvalifiserer nærmest deg selv ved å slå fast at; "staffen er sosial mot mennesker og flokken sin ikke andre hunder". Som om dette var en vitenskapelig sannhet. Man kan ikke generalisere noen raser på den måten, utover å si at noen raser trenger mer sosialisering enn andre for å være velfungerende i samfunnet. At noen raser ikke er sosiale med andre hunder som følge av genetikk er ikke riktig.

Og hva gjelder aggressjoner - du påstår jo at staffens reaksjoner på andre hunder per definisjon er aggressjon. Det vitner jo litt om kunnskapsnivået ditt. Du vet selvsagt at det også er betydelig forskjell mellom tisper og hannhunder når det gjelder staff. Det virker for øvrig som at du tolker det meste som aggressjon. Vil du si at en hund som glefser til når den blir tatt på uforvarende viser aggressjon? (Jeg håper for din skyld at du ikke gjør det...)

Og språk? Enhver hund, uansett rase, må lære språket hunder har seg i mellom. Det er ikke fullt ut medfødt. Dvs - uten sosialisering - intet språk. Med skikkelig sosialisering - kan enhver rase, også staffen, utviklet et fullgodt språk. Jeg har opplevd staffer som er så tydelige i sine signaler at selv en som aldri har hørt om disse signalene vil se dem - men jeg har også sett det motsatte. Og det samme kan jeg si av erfaring for en rekke raser. Skyldes det rasen? Eller er det gjerne eieren som ikke har gjort jobben sin?

Når ble at en hund stivner til en invitasjon til kamp? Blant annet Turid Rugaas, som er vel en av de fremste på dette med språket mellom hunder, mener det stikk motsatte. Å stivne til er ett av de tydeligste signalene en hund kan gi (ved siden av å legge seg ned og snu bakenden til) for å si enten; "jeg er ingen trussel og ønsker ikke bråk", eller "jeg synes du er noe nærgående nå".

En diskusjon mellom oss mht raseres egnethet i samfunnet, vil for øvrig være dødfødt, da jeg mener det ikke er noen raser som er uegnet i samfunnet. Det er imidlertid et stort antall hundeiere som aldri skulle fått eie en hund. En hundeeier som er sitt ansvar bevisst og har tilegnet seg tilstrekkelig kunnskap, kan få enhver rase til å være et fullt ut velfungerende individ i samfunnet. Det er for staffen som alle andre uglesette raser - det er eieren som har skylden.

Til sist - vis meg en annen hunderase (hvilken som helst) som har "totally reliable" i rasestandarden mht temperament.
03.08.2012

Felicia sier: Staffer er nydelige hunder! Ville helst ha pitbull men da jeg så staffordshire bullterrier ble jeg paff!
Nå er jeg lykkelig med to av verdens beste hunder, Abby og Maddie. Desse hundene er bestevenner. Spesielt Maddie elsker døtrene mine imens Abby liker best mine tre døtre sine seks kaniner. Abby elsker å leke med dem, og vi stoler på henne, at hun er snill. Hun ligger ved siden av kaninene(Spesielt Wanda) Og vasker pelsen deres. Kaninene ligger der å spiser gress. Helt rolig.
Maddie er kyssegal og med ein gang Katrhine, Othelie og Andrine kommer hjem hopper hun på dem og kysser dem over hele ansiktet.

Maddie blir seks år om to uker og Abby blir snart åtte som fire månder.
Alle elsker mine hunder, veloppdragne, nydelige hunder som liker å drage i båndet men prøver intens å lære dem å ikke dra, søte hunder, Abby og Maddie.
Abby er svart og hvit imens Maddie er mørkebrunt med hvit og svart snute.
03.08.2012

CW sier: Det at mennesker synd denne type hund virker skremmende har ingenting med at denne rasen ikke er avlet til å vise aggresjon mot mennesker... Det burde du skjønne, at utseende som samfunnet ser kontra det den er avlet til.....
Det du sier at staffen ikke gjør noe uprovosert og det er "de andre" hundene som starter er vel litt feil å si. Hvis du har studert hvordan atferden til disse hundene er og sett noen i virkeligheten hvordan de er mot andre hunder så akjønner jeg ikke hva som får deg til å si noe sånt. Litt fakta om rasen til deg. Disse hundene har ikke noe godt hundespråk og det er nettopp dette som får andre hunder til å reagere. Derfor "starter alltid de andre" hundene... Og en ting til som disse hundetypene gjør er at de stivner og hever halen mot den andre hunden som er en oppfordring til bråk/slåssing osv osv... Og ja dette gjelder ganske mange terrier raser ja, men nå snakker vi om Staffordshire Bull Terrieren, gjør vi ikke? Kan godt snakke om de andre rasene også hvis du ønsker det.

Jeg vet ganske mye om aggresjoner og aggresjoner er faktisk ikke bare "en sint hund"! Hunder viser aggresjoner hele tiden, og det er ganske mange forskjellige typer aggresjon. Så nei "styrkeprøver" ser ikke jeg på som en aggresjon. Det kalles for dominans og kan gå over i en type aggresjon....

Og når det gjelder Labradoren som jeg kom med som et eksempel så snakker du om str. Hva tror du hadde skjedd hvis staffen veide 30kg? Det er ikke uten grunn at de skal veie maks! 18kg... Ihvertfall ifølge rasesatandarden! Kan godt nevne en annen rase som er på str med staffen hvis du ønsker det. Sheltie, toller, mellom puddel, mellom pinscher osv osv. Som sagt Labradoren var et eksempel...

Jeg kan gjerne ta opp en diskusjon om hvorvidt staffen er egnet eller ikke til dagens samfunn, for det syns jeg er en meget intressant diskusjon. Og som sagt så snakker vi om rasen Staffordshire Bull Terrier så holder meg til den. Men ja det er jeg enig i. Det er mange fler raser som ikke egner seg til dagens samfunn pga de egenskapene de har å tilby, sånn som vakt og kamp. Og tilbake igjen til ulike type aggresjoner for du sier jo at noen hunder er avlet til å vise aggresjon mot mennesker. Hvor i huleste får du det fra at disse rasene er avlet frem til å vise aggresjon mot mennesker??? Det vil jeg veldig gjerne vite!! Skjønner heller ikke hvordan du kan dra inn raser med bruksegenskaper og molosser/mastiff/vokterhunder...?? De har vel litt forskjellige egenskaper?... Ja disse hundene kan være vanskeligere å håndtere enn en staff men det er vel kanskje fordi alle klarer å holde igjen en staff kontra en boerboeler... Nei detta blir for dumt. Bare så du er klar over det så synes ikke jeg noen raser som kun har egenskapene til kamp og vokting har noe å gjøre i dagens samfunn.
ALLE eiere må være bevisst på rasevalg og rasekunnskap, ikke bare staffe eiere. Staffen er sosial mot mennesker og flokken sin ikke andre hunder. Dog det finnes unntak.
02.08.2012

Terrier sier: CW: Det er med en viss undring jeg leser denne typen kommentarer fra en som påstår å ha eid to staffer og angivelig er hundeinstruktør.

At folk, fullstendig ubegrunnet, blir "skremt" av rasens utseende? er det er argument fra en som kaller seg hundeinstruktør? Mener du dette seriøst - at man skal legge vekt på hva folk, som ikke har kjennskap til rasen, men kun har lest medias misvisende historier, synes om utseende? Det blir jo også et paradoks at du fremhever dette når du samtidig erkjenner at rasen nettopp er avlet frem for ikke å vise aggresivitet mot mennesker...

Selv om det for så vidt er riktig at SBT kan (og jeg sier kan - for gjennom riktig sosialisering fra valpestadiet, kan dette minimaliseres) ha kort lunte - er det et allment trekk ved rasen at den meget sjelden er den som tar initiativ eller "går løs" på andre hunder uprovosert. I det overveiende flertallet av tilfeller, er det en annen hund som har først har vist tegn på aggressjon mot staffen. Dog, det er riktig at staffen da (særlig hannhunder) kan ha lav terskel for å ikke la en slik provokasjon gå upåaktet hen. Men som med hannhunder flest - det er sjelden mer enn en "jeg er tøffere enn deg" situasjon - hvilket selvsagt innebærer at det blir knurring, bjeffing, knuffing og flekking av tenner - men ikke så veldig mye mer enn det. Som hundeinstruktør er du selvsagt klar over at når to hannhunder braker sammen, ser det alltid mye verre ut for oss mennesker enn det egentlig er.

Dette er imidlertid et trekk som gjelder for samtlige raser i terrier gruppen - hvilket du som hundeinstruktør bør være klar over. Og staffen, sammen med de andre "bull-and-terrier" rasene, er langt mindre pågående enn de andre terrierrasene - med mindre den blir provosert først. Den tar gjerne igjen, men er stort sett ikke den som "lager bråk" i utgangspunktet - så hvorfor skal staffeeieren være den som må ta konsekvensen av at andre ikke har kontroll på sin egen hund?

For meg virker det som om du oppfatter alminnelige "styrkeprøver" blant hunder som aggressjon. Dersom du har oppdatert deg på nyere hunde (og ulve) psykologi, vil du selvsagt vite at dette ikke har noe med aggressjon å gjøre. Det er en del av språket.

Og når det gjelder at du viser til feks labrador som en alternativ rase, vet du at denne er betydelig større enn en staff. For mange er størrelsen på staffen et viktig moment i valget av rasen - du kan ha den i en mindre leilighet uten at dette blir problemer. Den mindre størrelsen gjør også at det er mindre sjanse for at hunden ufrivillig blir et problem i forhold til småbarn - som kan være tilfellet med større raser. Boxeren er jo et ypperlig eksempel på en hund som er snill og grei mot barn, men størrelsen gjør at den blir litt mye for mindre barn.

At staffen ikke er egnet i dagens samfunn, som du påstår, blir også temmelig forfeilet. Den er ikke mindre egnet i dagens samfunn enn samtlige andre raser. Egentlig innebærer påstanden din at hund generelt, ikke har noen plass i dagens samfunn - og det er det mange som mener. At en spesifikk rase skulle være mindre egnet, blir imidlertid temmelig tullete å påstå. Og jeg vil da også stille spørsmålet om hvorfor raser som er avlet for å kunne vise aggressjon mot mennesker, som german sheperd, rottwieler, doberman, mastiffrasene og andre vakthundraser er egnet i dagens samfunn? Disse er generelt, på grunn av sin styrke og størrelse (som for alle disse langt overgår selv en unormalt stor staff) langt mer utfordrende for den jevne hundeeier enn en staff vil være. Og hva med alle de andre terrierrasene? Flere av disse er kjennetegnet ved å være "enmanns hunder" som ikke tåler å komme i kontakt med andre mennesker. Hvorfor har disse en plass i dagens samfunn?

Til sist vil jeg også nevne Dogo Canario - en rase som ene og alene er avlet for kamp. Den er lovlig i Norge og er på størrelse med en rottweiler. Men denne har en plass i det moderne samfunn, mens staffen ikke har det?

Det er en selvfølge at enhver staffeeier skal være sitt ansvar bevisst og sette seg godt inn i rasens opprinnelse og ha respekt for "kamp opphavet". Men dette gjelder for alle hunderaser - da det er de færreste raser i dag som blir brukt til det de opprinnelig ble avlet for. De fleste raser i dag er utelukkende brukt som selskapshunder/familiehunder - og som slik, er staffen langt bedre enn veldig, veldig mange andre raser - fordi den er så sosial av natur.
02.08.2012

cw sier: les det Christine har skrevet til Jiha litt lenger opp.
Da får du litt nyttige tips. Men husk at en staff vil alltid ha aggresjoner i seg mot andre hunder.. Hva med en Toller istede?? Passer det du beskriver.

Lykke til :)
13.07.2012

Lilo sier: HEI!

Jeg har lyst på en middels stor hund, med middels energi som jeg kan ta med på joggetur 2-3 ganger i uken. Jeg vil ha en hund som er sosial og glad i mennesker, men også andre dyr. Om vinteren må den kunne være med på skiturer! Jeg har ikke tenkt til å bruke den til annet enn en god familiehund. Vil selvfølgelig utfordre den mentalt gjennom lek og lydighetstrening. Passer denne rasen for meg da??

Jeg har i over et år vurdert å kjøpe meg en staffe. Det eneste jeg er usikker på er hvordan denne rasen går overens med andre hunder (evt. av samme kjønn)? Jeg orker ikke tanken på å ikke kunne stole 100% på at hunden ikke vil gå til angrep på andre hunder. Tidligere hadde jeg en eng. cocker som var godt sosialisert, og som jeg bombesikkert visste at aldri ville bli aggressiv (noe den heller aldri ble i løpet av sine 12 år). Derfor hadde jeg den mye løs, noe som både jeg og hunden synes var fint. Det eneste vi måtte være forsiktig med var andre løse og upålitelige hunder som gikk til angrep. Cockern min ble i hvertfall bitt 5 ganger av ulike og løse hunder, dessverre.

Jeg føler staffer har mange av de samme kvalitetene som min forrige hund, bortsett fra hundebiten. Jeg vil gjerne ha tilbakemelding fra staffeiere på om det er mulig å kunne trene denne rasen til å være ok med alle andre hunder gjennom sosialisering og god trening?Gjerne tips på hvordan! Vil bare ha svar fra staffeiere som har hatt hunden til voksenstadiet (altså minst 2 år). Selv om staffen som unghund går overens med alle så kan dette forandre seg!!

Håper noen gidder å svare!:)
12.07.2012

sleiperen sier: Nei som forventet er det vel tkke mange seriøse hundefolk her inne. Når det gjelder den aktuelle hunderasen så er den ikke spesielt konfortabel med og oppholde seg utendørs i 10 til 15 minus selv om mange selvfølgelig ikke legger noe vekt på det.
De beste hundene er de som er sosialisert i forhold til nennesker. Da tenker jeg på raser som trives iNordisk klima.Desverre virker det som om mange skaffer seg hunder som er en buffert mot sin egen usikkerhet.
Se jeg har en kamphund. Ikke kødd for mye med meg.Desverre altfor mange mennessker idag som ikke har de egenskapene idet med hundehold. Kunne godt tenke meg og skaffe meg en staffonshirreterrier,
09.07.2012

co sier: Staffen er virkelig nydelige hunder og jeg kommer nok aldri til å bytte rase så lenge den ikke blir forbudt. Har en tispe på 3 år (sterilisert pga sykdom), veldig rolig type som nesten aldri blir oppspilt eller overivrig av noenting. Hun har vokst opp med katter, hunder og barn men opplevde en gang at hun ble uprovosert aggressiv av nabohunden når hun var inne i hagen vår. Stoler på henne men lar henne aldri være alene med barna fordi hun er en hund! Noe alle ansvarlige foreldre gjør regner jeg med;-) Kjenner jeg blir litt provosert når jeg leser her at så mange har staffene sine løse, det mener jeg er direkte uansvarlig for det er da farlige situasjoner kan oppstå som igjen kan føre til at rasen blir forbudt. Ja de fleste kunne aldrig funnet på å bite et menneske men skulle det først skje så har de jo veldig kraftige kjever å bite med! Altså folk må ta ansvar selv og passe på, det er nødvendigvis ikke bare feil oppdragelse som gjør at en hund biter, det kan være situasjoner hunden ser som truende eller at hunden har vondt uten at eieren har merket det eller et barn som slår osv... Jeg mener at STB er flotte hunder som passer alle så lenge eierne har litt vett i hodet noe som gjelder alle hunder av denne typen. Jeg er også for at Pit bull er forbudt faktisk, da jeg var yngre og bodde i sverige kjente jeg flere seriøse hundeeiere med pit bull men ingen av de ville anbefalt den til noen som ikke er ekstremt flinke med hunder eller nærmest experter da 1 liten feil kan trigge dem og ødelegge psyken dems helt resten av livet. Når alt dette er sagt så har jeg og folk i min omgangskrets blitt bitt av følgende hunder: Labrador, Golden, Boxer, puddel, shiTzu, dachs og russisk toy terrier. Så ikke glem at en hund er en hund og alle kan gjøre skade!!
28.06.2012

Staffgutten sier: Skal få meg ein staff gutt om 3 dager:-)
Har fra før ein samojed/collie lh/schæferhund/pincher mix på 4 år.
Lurer på hvordan detta vil gå:-D

Mina og.....? Vet noen hva jeg kan kalle valpen min?
Det blir ein kraftig guttevalp som er svart og hvit.
Fine mønster på ryggen og ørene. På nesa er ein stor svart flekk og fire tær er svarte.
Det er ein kosete og lat valp:-)

Kanskje jef skal kalle han Linus eller Nemo? Hva synes dere??
20.06.2012

cw sier: TIL LUNA:

Kan du si helt ærlig at du aldri har hatt noen "problemer" med staffen din på 12 år? Har den aldri blitt hissig på andre hunder uten noen spesiell grunn, blitt litt for ivrig i lek slik at du måtte gå inn å dra henne vekk i halsbåndet eller roe henne ned? Har hunden din aldri fått en negativ reaksjon fra andre hunder? (og da mener jeg hvis du går tur forbi en annen hund og den huneden plutselig gjør utfall eller har vist uønsket atferd mot din hund uten å skjønne hvorfor? Har hunden din aldri "skremt" et annet menneske med dens "farlige" utseende som samfunnet sier?

Kan du gi meg en ærlig tilbakemelding på dette? For da vil jeg veldig gjerne ta en prat med deg for da virker du for meg som en person som virkelig klarer å håndtere hund både psykisk og fysisk! :) Det høres spennende ut, Hvis du kan svare ærlig å si at ingenting av det jeg har nevnt har skjedd.
30.04.2012

Luna sier: Når man ikke kan ha pig bull uten å være livredd for at politiet kommer å killer den er ein staff nydelig å ha! Har ein på 12 år. Luna heter hun, ikke sta i det hele tatt, bare nydelig:-)
28.04.2012

Luna sier: Når man ikke kan ha pig bull uten å være livredd for at politiet kommer å killer den er ein staff nydelig å ha! Har ein på 12 år. Luna heter hun, ikke sta i det hele tatt, bare nydelig:-)
28.04.2012

cw sier: Til staff_86:

Jeg har ikke nevnt noen steder eller antydet at en staff er mer hissig enn andre raser. Men det jeg skrev derimot hvis du hadde lest nøyere var at staffene har en meget lav terskel for å komme inn i aggresjon enn mange andre raser. Dette er jo avlet spesielt frem i terrier rasene fordi før i tiden var jobben deres å fange rotter og andre gnagere på og rundt gården de tilhørte. For å klare dette så må de ha en lav terskel for å komme fort inn i aggresjon/kamp/jakt modus.

Jeg var litt kort når jeg nevnte det med labradoren. Skal forklare litt dypere hva jeg faktisk mente. Det jeg mente å si er at alle disse gode kvalitetene som dere trekker frem om denne rasen som er grunn til at de er så fine, f.eks: sosiale, flinke med barn osv osv. Og det er da jeg begynner å lure litt, for alle disse gode kvalitetene som blir nevnt om akkurat denne rasen finnes i så ufattelig mange andre raser som er bedre egnet i dagens samfunn og uten denne lave terskelen for aggresjon som disse staffene/terrierne har. (og nei jeg sier ikke at en staff/terrier er noe bedre på aggresjonsbiten enn en rotweiler, schæfer osv, men dette er brukshunder og har helt andre egenskaper så ikke dra inn det..)

Og jeg må faktisk ta deg litt på det du skrev.

Du skrev følgende: "labrador er fantastinske hunder de også men passer kansje ikke inn i alle familier der familien ikke har tid til 3 timer lang tur i skog om mark hver dag, kansje derfor noen velger en rase med mindre energi,"

Hvor får du fra at en labrador skal gå minimum 3 timer tur i skog og mark hver dag? Vil veldig gjerne vite kilden din til dette utsagnet.

Mener du da også at en Staffordshire Bull Terrier er en rase med lite energi? Der er jeg meget uenig da disse små muskelbuntene er meget spreke og har masse energi som må "tømmes" hver dag. Og hvis du visste noe om denne rasen så skjønner du at det var litt feil formulert fra din side.

Den dokumentaren du nevner vil jeg veldig gjerne se. "Hissigheten", som jeg da kaller lav terskelverdi til å ty til aggresjon, i denne rasen er ikke fjernet, det tar nok litt lengre tid enn som så. At de har klart å dempe det til en viss grad (som jeg også sa i det jeg skrev sist) gjennom bevisst avel, ja det har de klart sånn nogenlunde.

Jeg har ikke noe med ditt valg av rase, det er helt opp til deg. Hvis du mener du har god nok info om rasen, rasens egenskaper, rasens temperament, opprinnelse, hva den har blitt brukt til, hva som har forandret seg både i fysikken og mentaliteten siden de første STB'ene ble godkjent som rase osv osv ved bare å se på en dokumentar som bare blir "backet" opp av at en vetrinær er med så ønsker jeg deg lykke til.

Et lite tips, meld deg på hundekurs så tidlig som mulig så du og hunden din kan få oppfølging og masse gode råd underveis.
06.04.2012

staff_86 sier: Svar til cw..

Virker ikke så du har jobbet så mye med hunder hvis du har den innstillingen.. sier du at en staff er mer hissig enn en chiuahaha? eller puddel? (bare for å ta noen eksempler. men disse blir kansje sett på som skjønne når de skaper seg?... en labrador er fantastinske hunder de også men passer kansje ikke inn i alle familier der familien ikke har tid til 3 timer lang tur i skog om mark hver dag, kansje derfor noen velger en rase med mindre energi, men det finnes også tullinger så skaffer seg staff for å se "tøffere" ut... pluss eg har sett en dokumentar om staffer (pluss andre raser såklart) der de forteller at denne hissigheten er forsvunnet de siste årene pga seriøs avl, slutt på kamper og mange andre saker... er foreksempel bevist at hvis du avler rev i "fangeskap" som en kjæledyr så vil det etter en del generasjoner få kortere negler, mindre tenner og oppføre seg mindre vill.. dette vil så klart ha det samme å si på hunderaser... hvis en raser blir behandlet som et kjæledyr i mange generasjoner så vil den hissige oppførselen forsvinne..
de var kansje en del verre for en 10-15 år siden men med rett oppfølging og seriøs avl så har dette problemet forsvunnet...

Dette var en man så har vært vetrinær i over 40 år så snakket mye om på denne dokumentaren ( jeg undersøkte lenge og mye før jeg bestemmte meg for hvilken rase vi ville ha )..
så tror eg heller tar hans ord enn ditt..
beklager ikke vondt ment.. alle har rett te sin mening
14.03.2012

JBM sier: He he moro å lese alle disse kommentarene, og det er jo selvfølgelig de negative jeg ler mest av.
Jeg er en jente på 31 år og kjøpte meg en amstafftispe for snart 11 år siden, det vil altså si at hun er lovlig ettersom loven om å forby amstaff kom i 2004. Hun er verdens herligste dame hun ser på tv, er sofagris, elsker å kjøre bil, frisbee,leke svømme og ellers alt annet som er sosialt. Andre hunder går som regel også greit, men tar alltid forhåndsregler hvis det skulle være en annen dominant tispe, men per dags dato har hun aldri vært i noe stort håndgemeng bare sagt ifra hva hun godtar og ikke som andre normale hunder også gjør.

I fjor sommer tenkte jeg hun skulle få seg en lillebror og jeg var egentlig fast bestemt på at jeg ikke skulle ha en SBT da mange av de jeg har møtt tidligere er veldig mye hund i liten kropp og veldig stressa, men så fant jeg en staffegutt på nett etter å ha tråla i lang tid og han var så spesiell, så da var det gjort, kjørte 60 mil inn i sverige for å titte på han 3 uker gammel og jeg var solgt. Hentet han i august og han ble tatt vel i mot av storesøster inntil hun oppdaget at han var en plageånd som bare beit og plagde henne, det ble et par måneder der hun ikke ville gå ned på gulvet til han, men nå som den verste valpegreia er over har hun virkelig godtatt sin nye lillebror og det ser ut som de har mye selskap i hverandre selv en aldersforskjell på 10 år. Begge to er oppdratt med mye kjærlighet, en god del dressurkur av forskjellige slag og vært sosiale siden de kom i hus og de er begge verdens herligste på hver sin måte.

Så når det er sagt så er det ikke hundene det er noe galt med, men eierne. Burde for lenge siden kommet dyrepoliti i landet vårt og ikke alle disse dårlige forbudene. Vi er et av verdens rikeste land så hvorfor fortjener ikke dyrene våre også den samme rettferdigheten som oss. Burde pålegge alle som skal ha hund et sertifikat/kursing/dressurskurs om det er liten eller stor hund for det sitter fryktelig mange der ute som ikke engang skulle hatt lov til å ha dyr.

Så den uvitenheten folk sitter med der ute som forøvrig mest er mediekapt, viser jo bare at det er stor mangel på kunnskap og de vet faktisk ikke hvordan de skal tilegne seg denne kunnskapen til å kunne føre en ordentlig diskusjon på temaet engang. Synes det er litt synd jeg da, for alle skal selvfølgelig få ha sin mening om en ting, men det burde da også bli begrunnet på en saklig måte.

Cw: er enig med deg i mye av det du sier, men selvfølgelig ikke alt. For min del bruker jeg hundene mine som turkamerater de gir mosjon, de har spesiell personlighet, de er glade og gjør meg glad, de gir meg selskap, de er morsomme, de lager gode lyder osv.... Må de brukes til så mye mer?
Det er ikke alle hundeeiere som har jaktinteresse eller andre brukskriterier og hva skal de med en slik hund da? Kanskje hunden blir stressa fordi den ikke får utført de sterke instinktene for eksempel fugl,gjeter ol.
Også: Er det ikke litt kjedelig hvis alle skulle ha Labrador da? Sier heller ikke at alle skal ha SBT, men at folk selv må sette seg inn i det å ha hund og hvordan rasene er på forhånd. Og de burde oppsøke forskjellige hundemiljøer/ parker ol for kanskje og se rasen de har sett på et bilde og lest om live.

Selv har jeg møtt mye skepsis og dårlige kommentarer når det kommer til tispa mi og i begynnelsen tok jeg meg veldig nær av det og forklarte og diskuterte i det vide og det brede, men en dag skjønte jeg det, disse menneskene er jo ikke ute etter verken kunnskap, bli kjent med meg eller hunden min, de er faktisk bare ute etter en dårlig diskusjon og noe å rakke ned på for dette hadde de lest alt om i media. Så jeg begynte å lukke ørene, snu ryggen til å gå. Det er det lureste jeg noensinne har gjort for hundeholdet mitt, for jeg vet hva jeg gjør og ikke gjør og må ikke forsvare det ovenfor vilt fremmede uvitende folk.

Nok om meg og mine, synes både Amstaff og SBT er supre raser, men man må vite hva man anskaffer seg og hva de krever. En burde være konsekvent og bestemt og ikke gi seg. Selv om en valp er fryktelig søt og snill så må den ha retningslinjer å forholde seg til slik at den plutselig ikke ender opp som sjefen i huset og man lurer på hvor man feilet.

Gå kurs, det er eier som først må lære for så å overføre til hunden

Lykke til med Staffene og alle gjenlevende Amstaffer
12.03.2012

cw sier: Nå får jeg sikkert en haug med komentarer tilbake, men må bare si min mening...

Er ikke meningen å rakke ned på rasen, har selv hatt 2 staffer selv og det er fine hunder det..

MEN.. Har etterhvert fått et litt annet syn på disse "bulle" hundene, altså SBT, Pitbull Terrier, American Staffordshire Terrier osv.. Jeg har jobbet som hundeinstruktør i noen år nå så har hatt en del av disse på kurs. (ikke Pit Bull Terrieren såklart da.. )

Ja de er supre familiehunder og veldig glad i mennesker. Men det er jo en labrador også. Uansett hvor bra kunnskap eieren har fra før og uansett hvor mye ansvar eieren tar så vil disse rasene alltid ha aggresjon i seg og en meget kort lunte. Dette er avlet på bevisst og det er arvelig og kan ikke fjernes 100%. Ja det går ann til en viss grad å dempe det litt under kontrollert avel og seleksjon av valper og framtidige avlsdyr. Men dette tar jo selvfølgelig litt tid og det kreves at kjøpere av denne rasen kjøper valp fra en seriøs oppdretter og ikke fra et kjøkken oppdrett eller en som bare vil ha litt ekstra kroner i lommeboka eller setter et kull på tispa fordi den er så søt, snill og pen... Det er det som ødelegger for disse rasene og selvfølgelig andre raser.

Men hopper litt tilbake. Jeg nvnte jo dette med at de er så super sosiale og går så bra overens med alle mennesker og barn. Ja det er sant. Og grunnen til det er jo fordi de skulle gi ALT for eieren sin under hundekamper da de ble brukt til det før. Eierene stod som regel inne i kamp ringen med hundene og da er det jo fryktelig dumt å ha hunder som går på mennesker, så dette bl avlet bort pga det.

Det jeg ikke skjønner er hvorfor folk på død og liv skal ha denne rasen. Ja den er pen å se på og fungerer greit i lydighet på litt lavere nivå. (fins selvfølgelig unntak)Og ja den er super sosial og fin med TOBENTE. Men disse vil alltid ha en veldig lav terskel på aggresjonsbiten. Det er jo det vi har fremmet i rasen! Teit eksempel, men en border collie vil alltid vise interesse for sau som en fuglehund vil alltid ha interesse for fugl uansett om det er avlet på jaktlinjer eller ikke.

Det at disse hundene er så sterke mentalt, ikke gir seg så lett og går fort inn i aggresjon pga terrierens beryktede korte lunte og dårlige signaler (hundespråk) er en dårlig kombo. Spesielt i dagens samfunn hvor vi bor så tett på hverandre. Det er egentlig veldig unaturlig for en hund å ha mange av samme artsfrender som ikke tilhører flokken så nærme sitt eget "teritorium".

Og da er spm mitt. Hvorfor ikke kjøpe en labrador istede? Den funker utmerket som brukshund, lydighet osv, vennlig mot barn, enkel å håndtere og et mye bedre valg for dagens samfunn. Hva kan man bruke staffene til? Sånn helt seriøst, og da tenker jeg ikke på lydighet på bronsemerke kurs nivå eller weight pulling eller no sånt. Denne rasen er jo ikke representert noen steder når det kommer til konkuranser eller tjeneste hunder osv. Det er en grunn til det, desverre..

Men jeg skjønner også kjærligheten dere har til denne rasen, som sagt jeg har hatt 2 stykker selv. Men de egner seg rett og slett ikke inn i dagens samfunn.
11.03.2012

odin_SBT sier: har nettopp fått en staff valp fra en utrolig god kennel i haugesund (waagbull kennel). dette var ikke den første rasen vi så på når vi bestemte oss for å få et nytt familie medlem. var å så på mange forskjellige raser og fant ut at staff var den hunden så passet oss best, mye med at vi har en 9 måneder gammel datter å staffen blir anbefalt til familier. jeg har selv hatt mange forskjellige raser i barndommen og i det voksene liv å fram til no virker det så at staffen e den så e flinkest, mest rolig og villig til å lære enn det jeg har erfart før.
Men noe så irriterer meg er det e denne "rasismen" mot denne rasen, hører å leser mange meninger forskjellige plasser å må si at noen folk e helt på bær-tur, hvis folk skal si sine meninger så burde de undersøke å lese om denne rasen å andre såkalt "farlige" raser før de utaler seg. i 2004 kom det en lov mot disse rasene pga en unge ble angrepet å faren mente de burde bli ulovlig men den ungen ble angrepet av en grønnlandshund ikke en pittbul, amstaff eller mastiff... å grønnlandshund er ikke ulovlig.. hvor er rettferdigheten i dette?... etter ca 100 meter på den første turen til meg å min nye hund møtte jeg en kvinne i 55-60 alderen, hun syntes valpen var helt nydelig å satt seg på huk for å kose med den.. så spurte hun meg om hvilken hund det var å jeg svarte: staffordshire bullterrier. etter det var ikke valpen så nydelig lengre å hun bare gikk.. etter 100 meter til møtte jeg en ny kvinne i ca samme alder, hun var på tur med sin hund, de snuste på hverandre og begynte å leke, hun sa det samme så hun første jeg møtte: nydelig hund, helt fantastisk osv. osv. men så spurte hun meg hvilken rase det var å jeg svarte: staffordshire bullterrier, fikk tilbake: jaha å et forferdelig blikk, hun avsluttet det hele ved å si: bra de hilste no for seinere blir det umulig.. jeg kunne ikke holde meg å ble ganske irritert... ga hun et par fakta om staffen å hva den egentlig er, virket så hun iallefall hørte på meg.

Avslutter med: stopp fordommer mot hunderaser!!
05.03.2012

byebye83 sier: Hei.. Lurer på å skaffe meg en STB, men hvordan er disse i forhold til allergi? Har svak allergi, men kan ta medisiner og vaske staffen med "allergi" såpe..
02.03.2012

lillehjerte sier: Har en sju måneder gammel pie, hun er bestandig gla å sprer glede. Hun gjør alt før at du skal like henne, av og til litt i meste lage. elsker å leke å da spesielt med en boxser som er to uker yngre enn henne. Det var mange meninger om kring valge mitt med denne rasen. å da spesielt fra familen som trudde den nok til å spise alt og alle. nå vet de ikke hvor de fikk tanken e fra. stor sjarmør fra topp til tå. hun kommer kjempe godt i mot den andre hunden vårs også (eurasier 4 år) to helt forskjellige raser men de elsker hverandre. når den ene er ute å den andre er hjemme sitter de ved døren og venter. forresten om du vil ha en rase som virkelig elsker og sitte i bil er dette en perfekt rase.
23.02.2012

charlotte sier: Har ei staff tispa på 5 månda å ho e rett og slett værdens herligste. Elske menneska, dyr og spess unga:-) vill virkelig anbefale staff:-)
21.02.2012

Vito sier: Hei Happy

Valget om hann eller tispe kommer vil gå mer på om man for tispa sin del ikke ønsker det ekstra med løpetid eller for hann hunden sin del ikke ønsker dette med markering over alt.

Jeg har selv en hann på grunn av at jeg ikke ønsket det ekstra arbeidet som følger med løpetid. Tenker da først og fremst på hvordan andre hunder reagerer på tispe med løpetid.

Mange her skriver at dette ikke er en førstegangshund. Vel, i så måte er ingen hunder førstegangshunder.... Det som er viktig er at man som hundeier har tatt et valg. Fra da har du ansvaret for et "barn" som formes slik du vil, og staffen er ikke vanskeligere eller farligere enn andre raser. Men hvis du som hundeeier gjør jobben rett, så får du en hund som er trygg på seg selv. Og det er denne tryggheten som sikrer en god hund.

Anbefaler Turid Rugaas: http://www.turid-rugaas.no/valpen.htm


Og som en siste kommentar:
Staffordshire Bull Terrieren en av få hunderaser som har fått sin hengivenhet ovenfor barn beskrevet i rasestandarden, og den eneste rasen som beskrives som ”fullstendig pålitelig”....
05.02.2012

Happy :) sier: et spørsmål til!!er det en av kjønnene man helst anbefaler til en førstegangs eier av staff? hann eller hunn? eller går det for det samme? har hatt mest erfaring med rottweilere..og der anbefales det helst hunn til førstegangs eigere...bare en tanke som e kom og tenke på!
01.02.2012

Happy :) sier: Dette er første gangen jeg er på denne siden, bynte og lese alle kommentarene, blei lit interesant og se folks meninger om denne fantastiske rasen! jeg selv har hatt rottweilere og dobermann og puddel i hus, men har vært uten hund no i mange år, no bynner vi og få lyst på en ny rase og forholde oss til..en skjønn liten familiemedlem!og jeg er ute etter en barnevennlig rase, har to barn..og tro det eller ej..dem som synest dette ikke er enn barnevennlig rase..så har jeg fått det fantastiske intrykket av disse hundene at det er akkurat det dem er!!Barnevennlige!!:) har vært mye med folk som eiger denne rasen, og hilst på mange...lest om den veldig mye! jeg bynner og bli såå otrolig forelsket i denne rasen at vi har bestemt oss for denne rasen, men vet ikke helt enda hvor og hvilken kennel man tør og stole på...vil at ting skal gå ordntlig for seg såklart! er det noen som har gode tips?:) tar gjerne imot:) og et spørsmål til dem som har rasen ..har lagt merke til at denne rasen liker veldig godt og småbite..den vil jo bare leike...men uansett har dere samme erfaring..og er det noe som gårr fort og lære vekk? bare nyskjerring på hvis det er noe spec..jeg må vite om denne rasen:) på forhånd takk:)
01.02.2012

Vest sier: Ser det er noen som ser på denne rase som farlig, jo den kan være det. Men da lurer eg på hvilken hund med litt muskler som ikkje kan bli det. En hund blir det du gjør den til , det er ikkje hunden som feiler noe . Eg har hatt Flat å golden å nå staff , alle er snille å ingen problemer med . Den staffen eg er eier av nå, lære fort , rolig å et fatasisk gemytt .
Det er nok sånn at denne rase ikkje bør være sammen med bare en person , men det e det mange andre som ikkje ska ha en person å forholde seg til heller . Så fordommer skal en få ha , men bli kjent med hunden før en dømme, det gjelder oss menesker også :).
25.12.2011

staffykidd sier: hei, jeg er en 17 år gammel gutt som har kjøpt meg en staffe, den er nå 5 måneder, tispa er lydig som bare det, bare snill å elsker alt, aldri sint. de som sier at staffe er kamphunder å så farlige tar heilt feil, kan hende den brukes som kamphund, de ser kansje fule å sinte ut men er som et lam mot mennesker,elsker alle mennesker.. kommer aldri til å ønske meg et annet dyr, elsker staffy :- ))
11.12.2011

Maria sier: BA

Du burde skjerpe deg, den kunne like gjerne ha blitt angrepet av en katt..
Jeg elsker dyr, hadde noe sånt skjedd kattene mine eller hundene mine så hadde jeg ALDRI anmeldt angrepet men heller tatt en alvorsprat med eieren og fått han til å betale regningen for hunden skal ikke gå løs i utgangspunktet.

Labrador er ikke verdens snilleste hunderase heller, om det noen gang skulle skjedd deg hadde du likt å få bikkja di avlivet?

Akkurat folk som DEG har gjort at de hundene får et stygt rykte!
29.11.2011

BA sier: Jeg og min Labrador ble angrepet av en løs staffordshire bull terrier i går. Nå må jeg til
legen for behandle hundebitt og hunden til dyrlegen.
Deretter til politiet for andmelde angrepet.
21.11.2011

TV sier: Har en SBT selv, han er 15mnd nå og jeg er storfornøyd med han. skikkelig kosegutt.. underkaster seg ALT han har møtt. han ble bitt, og selv da tok han ikke igjen.

Tenker stadig på den episoden til CM når ei dame drev på med pittbuller og hadde EN chiuaua. Hvem var sjfen?? jo det va den lille blodhissige chiuaua'n. den cesar måtte hjelpe hun med, ingen av pitbullene.

som han alltid sier så spiller det ingen rolle hvordan rase det er, hund er hund.
selvsagt har noen genetiske trekk med seg, men når det skjer noe er det stort sett eieren sin skyld. Så når det gjelder Amstaff, Pittbull osv er jeg enig med andre her at det burde vært visse kriterier for å kunne anskaffe seg slik en hund.

Men SBT derimot vil jeg absolutt anbefale hvis man tåler snorking :) han blir også veldig ivri når det kommer besøk, men det må jeg jo bare jobbe med :) ellers storfornøyd. Han og minn sønn på 5 kan leke i det uendlige, det er kjempe stas når de får lov til det :)

Og til deg CMFK; ville begynt med et lite bur, ikke den str til en voksen. større sjans for at de har uhel i buret hvis det blir for stort :) Husker ikke målene på de :( skal selv få ei tispe neste høst, gleder meg! kos deg masse med Leo :)
21.11.2011

CMFK sier: SBT er en henngiven, trofast og lojal hund spess mot familien sin. Men også mot fremede. Jeg hadde denne hunderasen som 7åring og hadde han frem til han var 15 år. Han het Trofast. Så jeg støtter dere fullt ut dere som ikke vil ha hunderasen forbudt i norge. Og dere som vil ha pit bull terrieren lovlig, Jeg støtter dere. Det er helt sant som dere sier det er ikke rasen som er farlig men hendene den kommer i som er farlig :-) Stå-på... Og si i fra om det er noe jeg kan gjøre for å hjelpe til med ved å ikke få hunderasen ulovlig i norge. Dette er jo en rase som har blitt svært populær de seneste årene. Vi får en ny SBT i Desember som skal hete Leo, han er da 8 uker. Er det noen som vet hvilken størrelse en bør ha på buret til en sånn rase?
13.11.2011

CMFK sier: SBT er en henngiven, trofast og lojal hund spess mot familien sin. Men også mot fremede. Jeg hadde denne hunderasen som 7åring og hadde han frem til han var 15 år. Han het Trofast. Så jeg støtter dere fullt ut dere som ikke vil ha hunderasen forbudt i norge. Og dere som vil ha pit bull terrieren lovlig, Jeg støtter dere. Det er helt sant som dere sier det er ikke rasen som er farlig men hendene den kommer i som er farlig :-) Stå-på... Og si i fra om det er noe jeg kan gjøre for å hjelpe til med ved å ikke få hunderasen ulovlig i norge. Dette er jo en rase som har blitt svært populær de seneste årene. Vi får en ny SBT i Desember som skal hete Leo, han er da 8 uker. Er det noen som vet hvilken størrelse en bør ha på buret til en sånn rase?
13.11.2011

Madko sier: Har min første staff nå, har aldri hatt det så moro med en hund før! vil lære noe hele tiden, men sta til tider kan han være, men elsker alle! og så mange rare lyder dem lager, han kan høres ut som en katt eller fugel! hehe, helt nydlig rase om du spørr meg!!
Hermine: jeg har med min over alt! i bilen, på buss å av å til på jobb..Min gjør ikke fra seg noe i buret sitt, men piper når han vil ut på do! ellers så er han stille der hele tiden, eller sover til vi skal hjem igjen! :)
12.11.2011

hermine sier: Heia.. mange meninger her. Vi er en familie på 4 som får staffen vår om ei uke, en liten gutt, og gleder oss utrolig.
Men jeg trenger litt inputt på bur og slikt. Vi tenkte i utgangspunktet å ha den på kjøkken mens vi var på jobb, så kom forslag om å ha den i bur, så forslaget om å ha den i bur med på jobb ( i bilen, og seff ikke om sommeren), det er også splitta meninger om en trenger å være hjemme emd den i starten, jeg hadde egentlig bestemt meg for å være hjemme en uke, men så kom et forslag om hvorfor utsette det? først drar du valpen fra familien sin, så venner du den til deg- og så stikker du og? (dra plasteret raskt av- metoden) det gir litt mening, er litt mer på hjemme noen dager, tar den med på jobb. Men trenger litt inputt, hvordan skal jeg kunne lære den å ikke tisse inne hvis den alltid er på farten? eller aleine i buret?
31.10.2011

bestemor sier: ikke helt som over men en fin hund og den er flink til å skjønne hva du sier. den er er litt ulydig.ggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg
17.10.2011

coyote sier: Jeg har ingen SBT, men naboen vår passet på en. Vi har en dvergschnauzer, å en kveld når jeg skulle ut å lufte den så var naboen litt uoppmerksom med Staffen de passet på. Det gikk ikke mange sekundene før at staffen hadde klart å bite hull i huden på brystet til dvergschnauzeren vår. Smaken er som baken, jeg liker ialfall ikke staffene!
14.10.2011

schæfer sier: Jeg synes SBT er flotte hunder, har ikke en selv, men møtt mange. Synes det er helt teit at folk legger alle hunder i samme rase under samme kam. Som mange har skrevet, er det eierens oppdragelse som gjør at hunden er som den er. Jeg har en schæfer hann på 5 år, utrolig rolig og snill hund, men merker at til noen andre hunder er han aggresiv, og til noen ikke.. Dette er noe jeg ser på som et problem. (har hatt han siden han var 3 år) så desverre var jeg ikke med på oppdragelsen siden han var valp, men prøver så godt jeg kan med å sosialisere han. Men uansett ; budskapet mitt er, schæfere er den mest populære politihunderasen.. men de kan være ''drapshunder'' de og. slutt å skriv negative ting om STB ! jeg blir så forbannet !
20.09.2011

lisa sier: Hei oluf, har ei venninne som har 3 unger på 3, 6 og 9 år å hun har en staff tispe på snart 4 år. Hunden elsker barna å når de først er i rom sammen så e barna første prioritet for staffen. Hun er ikke agressiv i det hele tatt men veldig glad i barn.
Har snakket selv med en kennel nå ette som om 1 år så skal jeg selv kjøpe meg en staff. Fortalte litt om hvordan livet mitt blir videre angåne unger osv, da sa de at det er lurest med tispe rundt små barn. men selvfølgelig så er ikke en han feil. Fikk tips i fra denne kennelen www.rogstaff.com veldig hjelpsom og seriøs kennel.
28.08.2011

oluf sier: Hei, har hatt en rottweiler hanne i 4 år. Men måtte ommplasere han for 1 år siden pga jobb. Men nå har tilng endre seg. Vi har 4 barn 2,4,12 og 14. Og savnet etter hund er stort.Lurer på å kjøpe SBT. Noen tips? Tror dere hunden kan passe foe oss?
28.08.2011

Carina sier: Er en stolt eier av en Blue SBT på 13 måneder. Har en papillon hann på 3 år med hjertefeil, derfor bestemte jeg meg for å få i en hund til. De er som søsken, og min SBT er kjempeflink med min papillon. De raser, leker og sover ilag og min staffe har full forståelse for at han ikke kan være hardhendt med den lille. Har ALDRI angret på at jeg fikk tak i Staff, elsker alt med han, og har fått formet han akkurat som jeg vil, for det virker som disse hundene gjør alt for sin eier/sin familie. Han elsker og få sove i senga atmed meg (sniker seg oppi etter samboeren har dratt på arbeid :P ) tigger om å få bli med i dusjen (elsker vann, og å svømme) vil helst være med over alt der resten av "flokken" skal. Han har bestandig likt unger, og unger liker han (hundevante unger, siden denne rasen-værtfall min er litt brå av seg, og når han blir ivrig og skal hilse på, vil han hoppe opp for å vaske/nuppe forsiktig i ørene på den personen) Og han er VELDIG lettlært når det gjelder triks og vanlig oppdragelse, ei uke etter vi fikk han hjem var han husrein. Ikke har han tatt etter bjeffingen som min papillon bruker for å varsle at det kommer noen, ikke sutrer han. Kan bjeffe når vi leker og han virkelig vil ha leken. Har vært bestemt på at det var staff jeg ville ha som min 2. hund, så sambo hadde ikke så mye å si på dette. Men nå er han helt frelst, de kikker på hverandre med stjerner i øynene, forelskelse ved første blikk :)Eneste negative jeg har å si, er at jeg har 2 som snorker på soverommet nå istedet for 1. Så lenge man har samme regler om oppdragelse, og starter med dette fra første dag er dette en helt perfekt men meget aktiv og bestemt hund :)

De som bruker statistikk fra Amerika ang. staffer som har angrepet mennesker, må kanskje sammenligne med statistikk over hvor mye mer hunder blir brukt i kriminalitet i Amerika (gjenger/hundekamper/narkotikamiljø)Desverre tenker mange av de bare på muskler, skremmende utseende og beskyttelse når de går til anskaffelse av hund og det blir på helt feil grunnlag, og hundene gjør det de er blitt opplært til (angripe dyr i hundekamp eller beskytte sin eier fra fiender med å angripe) hvis de er blitt belønnet for dårlig adferd. Dette gjelde ALLE hunder, ikke kun staff,pitbull,rottweiler osv.
29.06.2011

Anonym sier: Så mye fint å læse om staffa hær!!Åsså har æ lært nåkka nytt:næmli at staffan ikkje e så flink på hundespråk!!Æ har ei tispa på 8 år.Har gådd valpekurs og dressurkurs me ho når ho va lita.Brukte mye tid på sosialisering.I sine yngre daga va ho akkorat sånn som rasen hær e beskrevet,snill og gla mot alt og alle.Men når ho va ca seks år gammel fikk ho nåkka galt me ryggen sin.Har brukt en liten formue på operasjona og idag får ho medisin på daglig basis.Dettan har ført tel at ho ikkje lengre e særlig hyggelig mot andre hunda,uansett om d e tispe,hannhunda eller valpa!!Men heldigvis så e ho utrulig veldressert og vældi lite interessert i andre hunda.Æ går alltid me ho laus(såfremst d ikkje e trafikk) og om d kommer andre hunda,så overser ho dæm blankt!!Æ mene at dettan e en like god familiehund som andre mer "anerkjente" familiehunda og anbefale rasen på d sterkeste!!Mi tispa e no gammel og grå,og sia ho får medisin hver dag,så regne æ me at d vil redusere levetia hennes litt.Æ følge me sånn at ho ikkje ska bli gåanes å ha ondt,nåkka som kan være vanskelig ettersom rasen gjerne e ivrig og aktiv på tross av smerte.Æ ska etterhvert få mæ valp ijæn og angåanes rase så e valget enkelt:en gang staff,alltid staff!!
26.05.2011

thoms sier: hei alle staff elskere. jeg husker jeg var redde disse hundene en liten stund pga alke rykter å media. men så fikk en kompis en SBT. og jeg falt for den rasen med eing gang. aldri sitt en huns skille seg så mye ut før den er rett og slett bare til og elske. så nå har jeg kjøpt en SBT selv. en liten tispe som jeg gledder mg skjempe masse til og få. og til alle dere som skriver at den rasen bør være forbudt. bør finne på noe anet og fordriva tiå med. for jeg og alle andre SBT vi snakker ikke drit om deres hunder. så slutt og snakk drit om våres. dere som snakker drit vett ikke litt engang hva dere snakker om bli voksne. og tussen takk til alle derre andre.
25.05.2011

staffe-eier sier: Jeg er litt enig med denne hundefører i politiet:) Jeg har selv en staffe hann og han er verdens herligste hund og digger virkelig rasen:)

Men synes det ligger litt sannhet i at det er ofte to ekstremer, enten er man totalt i mot og helt blind ellers så er man helt for og blind...SBT kan være en like fin familie hund som en annen rase, men som det blir nevnt over, en hund skal aldri være barnepike:)
Men som det også blir nevnt, SBT kan bli farlige også, men dette gjelder alle raser, det kan ha med arv å gjøre eller miljøet de vokser opp i, eierne...

Jeg synes det er latterlig at folk er i mot raser bare fordi man har sett et individ som var på kanten... slike individer finnes det i alle raser:) Jeg skjønner ikke hvorfor SBT skal være forbudt og f eks ikke Rottweiler eller bull terrier... eller en golden retriver for å si det slik! Det er på kanten og potensielt farlige individer i alle raser!

Jeg elsker min lille kosegris:) Rasen er perfekt for meg:)

Mange er veldig opptatt av at denne rasen trenger ekstra trening eller en hardere hånd enn andre raser og det mener jeg er BS:) ALLE hunderaser trenger trening, som hundeier skal man bruke tid på hunden sin, bygge forhold til den, lære den forskjell på rett og galt osv:) Dette med en hard hånd... det er så teit, man må bare være konsekvent og det gjelder igjen: ALLE raser:) Man trenger ikke denge noen hund, ikke riste den, ikke slå, ikke sprake, ikke skrike osv.... Det er da hunden din en vakker dag sitter i ansiktet ditt!

Ja den trenger fysisk aktivitet, det gjør ALLE HUNDERASER:)

Jeg kommer 100% garantert til å fortsette med rasen SBT :) De er kjempe fin hunder, både utseende og i sjelen:)
02.05.2011

Ingerm sier: Disse hundene er utrolig lettlærte og glad i folk- ikke minst unger, noe som er utrolig positivt.
De har endel energi, noe som da vil si at dem trenger mye trening og mosjon.

Har selv eid alt fra Papillon til Schäfer. Har en staff nå, og må si at det er herligste hunderasen jeg vet om :-)
27.04.2011

eliza. sier: hei jeg har en staffordshire bull terrier på 15 mnd beste hunden som har hendt meg.... verdens snilleste å elsker mennesker.... de som sier stygt om denne rasen har faen meg ikke peiling....har dere noen gang møtt en? eller er det rykter å det noen andre sier dere hører på ? har hatt masse hunder oppover åra, å må si at golden retriveren min var ikje til å stole på..... mens staffordshiren stoler jeg 100 % på. har også 3 barn som er hennes beste venner
11.04.2011

Pia sier: Alle hunder KAN være farlig! Det er snakk om både hvordan de er "oppdratt", av hvilke eiere, og hvordan regler.. MEn samtidig kan faktisk den SNILLESTE, flinkeste , lydigste hund -bite.. eller som mangne sier ; Klikke...
Og hva skjer da?...
Jo den kan fly på deg...
Er man så dum at man lar et lite barn være alene med en hund, så kan det få fatale følger... UAnsett hviulken hund det er..
Selvsakt gjør en rottweiler mer skade enn en tibetansk spaniel.. men begge er kapitable til å gjøre skade...

Nannydog ja.. det er vel for å sette et stempel på hunden som en god familiehund..
ikke som en barnepike.. Det er sånn jeg ser på det ihvertfall...

Når det er sakt så har jeg hatt fler rottweilere opp igjennom, vi hadde to( en hann på 5 år og ei tispe på 9 mnd) da første datra vår ble født og det gikk utrolig bra... :-)
Nå har vi ingen dyr og savnet er stort...
Og jeg planlegger at om ett til to år så skal det være en liten staffordshire bull terrier i huset vårt...:-) da er minste jenta 1-2 år og ho største rundt 4 år...

Jeg har falt for staffen på grunn av dens hengivenhet, oppvakthet, og utseende...
08.04.2011

Hundefører i politiet sier: "Nannydog" er ikke et tilfeldig valgt ord. Det kunne man riktignok benyttett om flere raser som er kjent for å ha et vennligsinnet gemytt. Kallenavnet nannydog er vel heller et motsvar på medias beskrivelser som "drapsmaskin" og lignende begreper. Å la en hund være barnepasser for små barn er uansvarlig, det finnes jo mange fatale eksempler på hvordan dette har gått, enten det er små hunder som pomeranian, eller litt større hunder som amstaff og alaskan malamute.

Hunder skal ikke være barnevakter for små barn, og derfor mener jeg bruk av begreper som nannydog er tragisk uansvarlig. Ord som drapsmaskin er selvfølgelig også uberettiget dersom det rettes mot raser, og ikke individer av hunder som faktisk har begått menneskedrap. Hunder går jo under tilnavnet "menneskets beste venn", og i historisk sammenheng såvel som i samfunnet i dag er det en veldig god beskrivelse.

Media svartmaler, men forkjemperne for staffen rosemaler. Sannheten ligger et sted midt i mellom, dette er ingen engel i forhold til andre hunder, men heller ingen djevel. Ethvert individ har en genetisk tilbøyelighet for ulike adferdsmønstre, og utover dette kan hundeeieren former hundne sine som de vil, etter kompetansenivå.

Utrolig hvordan enkelte hundeeiere skal ufarliggjøre denne hunderasen. Den er ikke farligere enn mange andre raser om den oppdras riktig. Det endrer ikke på fakta, at denne hunden - som mange andre raser kan være farlig i visse situasjoner.

Er også uenig i alle de som sier at alle hunder er totalt ufarlig, det er bare hundeeieren som kan være farlig. Hva er dette for en debatt?? Da kan man si det samme om de som holder eksotiske dyr? En løve i bur er ikke farlig, men det er uansvarlig sikring av buret som er farlig? Generalisering og logiske brister på høyt nivå... En hund er en hund. Både mennesker og dyr kan være farlige.
03.04.2011

eliassen20 sier: er vel ikke uten grinn denne hunderasen blir kalt "THE NANNYDOG" det er fordi den er verdens beste barnevakt hos småbarnsfamilier.
03.04.2011

Staffen sier: Til deg/dere som er så jævli i mot Staffer, har dere noen gang sett eller møtt en staff?

jeg har selv en staff, og den er verdens snilleste.

Å om det hadde vært en pitbull, hva så? De er også kjempe kjempe snille hunder.

Man kan ikke bare forby hunder helt uten grunn.
Skulle man forbydd rotweiler å da, det er nemlig de som skader mest mennesker, men dette er da i USA.

En hund blir hva en gjør den til.
Feil hundeeier=feil hundeoppdragelse
30.03.2011

Sarpestaff.com sier: Staffen er uten tvil den beste rasen, når du først har hatt en staff vil du aldri ha noen annen rase, sier ikke dette for å se ned på andre raser men det er sannheten. Brukes til utstilling,agility,weight pulling,blodspor og ettersøkt av forsvunnende mennesker. De er passe store og lett å ha med seg på turer o.l. De er menneskets beste venn, bare synd de typer hunder har fått et så dårlig rykte pga media, de skriver aldri noe når en labrador eller golden retriver biter noen og den statestikken er mye høyere enn hos staffen.
Koselig å se at det blir flere og flere staffer her i landet.
Ha en koselig uke, Kos dere med de 4 beinte vennene våre.
28.03.2011

Mina sier: Det er aldri hunden som er farlig, det er eieren som har gjort feil ved oppdragelsen.

Fantastiske hunder! Krever selvfølgelig mye sosialisering fra starten og riktige regler, men det gjør alle hunder. Staffen min er snart 2 år, fantastisk snill og smart frøken!
27.03.2011

Tone sier: Har en Staffegutt som snart er ett år. Han er en fantastisk hund, og jeg er så glad for at jeg valgte denne rasen!Han er snill, hengiven og utrolig underholdende! Han går godt sammen med kattene, og han er trygg med andre hunder. Vi har barn, og det går også kjempefint!

En politimann sa en gang at hadde det ikke vært for at de er litt små, så hadde det vært en opplagt politihund! Dette pga styrken, den gode psyken, og intelligensen!
21.03.2011

hmmm sier: eg var var vitne til en SBT og rottweiler sloss. SBTen holdt på å drepe rottweileren.... Dritt hunder....
20.03.2011

C&L sier: Fint å se at de useriøse og dårlig argumenterte kommentarene er fra folk som ikke har staffe og som mest sannsynlig ikke har vært borti en fra før. Finner ikke en eneste negativ kommentar fra folk som HAR staffe - kan du tenke deg?
Har selv en liten 2årig god"klump" på hele 21kg som er superlydig og kjempesnill! Han er veldressert, går kjempebra sammen med mennesker og kan til og med være med på café og ligge å snorke på fanget. men han kan kanskje være litt opp og ned når det kommer til andre hunder. Dette har mer med at han blir så kjempeivrig i leken at små "lap dogs" ikke er noen god lekekamerat. Når det kommer til lek med valper er han kjempeflink! Legger seg ned i bakken og "taper" med vilje for at valpen skal kose seg. Resulterer dessverre i en gjennomvåt hund, full i slev fra den andre hunden :p
Som så mange her har fått frem; dette er en hund som trenger god kustus, en fast hånd og disiplin på daglig basis. Begynner du tidlig med disiplinen og viser hvem som er sjefen vil dette gå lekende lett senere og alt du trenger er bare å "opprettholde" det du har lært hunden. Det skal litt til å slite ut en staffe - 2-3 turer i løpet av en dag er mest sannsynlig ikke nok. Merker på min at han er like leken etter en time og to i marka som før vi gikk ut. Men er jo så søtt når han legger hodet på kneet mitt, titter på meg med trill runde øyne og logrer så mye med halen at hele kroppen svaier :D
Bare så det er sagt; Eldre mennesker skygger fort banen når jeg kommer på tur med nurket mitt. Yngre mennesker blir sjarmert og forhekset av ham, så etter min mening er det en gammel skrekk at hunder som havner under begrepet "bull terrier" er farlige kamphunder som biter deg med en gang du snur ryggen til. Folk som ikke er villig til å bli kjent med en staffe burde heller ikke uttale seg om den!
17.03.2011

ui sier: Jeg personlig eier ikke en Staffe selv (enda), men har vært hundepasser for flere Staffer over lengre perioder. Jeg kan ikke si annet enn hvor fantastiske disse hundene er! Nå har vi bestemt oss for å kjøpe en om et halvt år. Jeg gleder meg ufattelig, spesielt til treningen!! For en smart og kosete hund, helt utroilg!
05.03.2011

Awake sier: Hei! Lurer på å anskaffe meg en Staffordshire Bullterrier. Noen som har noen tips råd til meg?
24.02.2011

Hundens beste venn:) sier: Tusen takk!! Synd at noen folk ikke liker SBT:( De er jo så flotte!!! (Jeg er ikke den typen som synes at de kule fordi de har store muskler)Men heller de gode egenskapene:) Jeg ville blitt knust hvis de ble forbudte:( !
02.02.2011

happy days sier: til Hundens beste venn:) Kjempe bra:)... Mektig imponert
28.01.2011

Hundens beste venn:) sier: SBT = pit bull!!!???!!!Jeg sytes det er idiotisk å legge ned et hat mot SBT. For det første: har du lest noe om den ?
for det andre: har du noen gang møtt en SBT?
For det tredje: så er jeg 12 år og skjønner at det er eierne som har skyld hvis hunden er agresiv!
27.01.2011

jærstaff klepp sier: jeg har hatt hund i 40 år snart og synes at staffen er den beste og mest stabile rasen vi har hatt.Jeg har aldri hørt om engelsk staff som har angrepet noen mennesker her i norge eller andre fæle historier.jeg leser i innlegg før meg at staffen er ulovlig i noen land?vilke land? det er slike folk som driver med ren løyn,bedrag og drittkasting som skaper alle de meningsløse debattene.ellers vil jeg si til dere som ønsker dere staff lykke til med verdens beste hunderase.
:)
17.01.2011

happy days!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sier: Veldig mye positiv og negativ omtale om staffen her. Eg har en nydelig staff som elske alle mennesker i alle aldere. Mer i møtekommende hund fnnes ikke. For min del kan de dra så mange paraleller mellom staffen så de berre vil... Det er ikkje samme hunden.. Om staffen har pit bull i seg så er staffen ikkje forbudt!! Som nevnt ovenfor er staffen så jævli farlig at den einaste måten er å forby den... Staffen min ligger å sover i samme seng som min datter hver natt. Rasen er i enkelte tilfeller litt lett å tirre opp (av andre hunder) men dersom man velger den type hund så må man følle spille reglene til hunden.. Staff, am staff og pit bull er de kjekkeste hundene i verden!!! har du opplevd den type hund så finner du ikke en hund med den ENORME personligheten. Kikk inn i øynene til hvilken som helst rase og sammenlikn med rasene nevnt ovenfor... Ingen personlighet... kun instinkt og livsnødvendige lyster..... SBT, AM STAFF, PIT BULL er hunden for de som har kunnskapen, pågangs motet og ikke minst lyst på noe annet enn en kjip og upersonlig hund!!!!
18.12.2010

Sessa og Aroc sier: Staff er helt klart en flott familiehund,om eieren oppdrar den riktig.Jeg har overtatt en Labrador,og er sikker på at han er mye mer hissig enn en staff!Jepp,tenk dere det en labrador!Så eieren er problemet!!!!
18.12.2010

Anonym sier: Har du CAPS LOCK på, feelix? Thomas, sletter du dette innlegget eller? Jeg stemmer for å slette dette og alle tilsvarende innlegg, uansett kvaliteten på innhold i innlegget.
10.11.2010

feelix sier: STAFFORDSHIRE BULLTERRIER ER DEN BESTE RASEN UANSETT HVA ANDRE MENER. HAR SELV 4 STK OG NESTEN HVER GANG VI LUFTER DE MED EN GÅTUR KOMMER ANDRE HUNDE EIERE BORT FOR Å HILSE, DE SETTER GJERNE SIN EGEN HUND I ETT GJERDE ELLER STOLPE FOR Å HILSE PÅ EN STAFF.
DET MÅ BETY AT DE KANSKJE VALGTE FEIL RASE SELV.
STAFFEN ER UTMERKET TIL MANGE FORMÅL, KOMMER ANN PÅ HVA EIEREN VIL.
DE ER UTROLIG SMARTE OG LETTLÆRTE, DE ER UTHOLDENDE OG BLIR SJELDEN SLITEN, DE BJEFFER NESTEN ALDRI, DEN ER PASSE STOR TIL Å HA SOM INNE HUND, BESTE AV ALT ER AT DEN ELSKER MENNESKER, SPESIELT BARN.
MER INFO SJEKK UT VÅR HJEMMESIDE: HTTP://WWW.SARPESTAFF.COM
09.11.2010

Staffen Oddvar sier: Til "Forskjellige Hunderaser":
I hvilke land er Staffordshire bullterrier forbudt???
09.11.2010

Påsan sier: Kansje man burde forby miniatyrhunder også...Bjeffer og kjefter på alt og alle,biter gjør de også.Er hissige som f......!
05.10.2010

Forskjellige hunderaser sier: STOPP!! Staffordshire bull terrier er ikke ulovlig i Norge. Amstaff er det.

Staff = Staffordshire bull terrier, 11-17 kg. IKKE forbudt i Norge. Står imidlertid i fare for å bli forbudt i Norge, rasen er forbudt i flere andre land.

Amstaff = Amerikansk staffordshireterrier, 16–23 kg. Forbudt i Norge.

Pitbullterrier = Amerikansk pitbullterrier = 14–27 kg. Hunderasen er forbudt i Norge.

Bull terrier = 20–38 kg. Lovlig i Norge.

Miniature bull terrier = 6-9 kg
Lovlig i Norge (skulle jo bare mangle, dette er jo miniatyr hunder).

Pitbull hunder / Pitbuller = ingen spesiell hunderase, men en gruppe hunder: Amerikansk pit bull terrier, Amerikansk staffordshire terrier, Bull terrier, Miniature bull terrier, Staffordshire bull terrier. Velger man å bruke begrepet pitbull er man ganske så uspesifikk! Noen pitbull hunderaser er forbudt, andre ikke (se over).

Norsk Kennel Klub er en autoritetsorganisasjon som politikere bør lytte til i forhold til hundehold. De søtter heller ikke raseforbud mot enkelte hunderaser. Årsaken til bittulykker med hunder kan henføres til uansvarlig eller mangelfult hundehold.
05.10.2010

Kriminelle amstaff eiere sier: Til alle dere som anskaffer dere amstaff i Norge i dag, til tross for forbudet: Driter dere i loven?
Det er mange lover jeg er uenig i, men jeg gjør meg ikke til lovbryter av den grunn. Hvis alle skulle følge bare de lovene som passet for seg selv, ville vi hatt et lovløst samfunn. Anarki er det dere støtter med slik oppførsel. Gratulerer!
05.10.2010

Gunn og Kjell Erik sier: Heisann.Vi har nettopp kjøpt oss en staff,og mer herlig hund skal man lete lenge etter.Vi fikk oss en hannhund.Han heter Chico,og er nå snart 11 uker.Også våres liker ikke regn,og jeg er jo litt spent på hvordan det blir å dusje han....Han er også en skikkelig sofahund og kosete.Han snorker litt også,men jeg ler når jeg hører han.Ellers er han utrolig lett å lære,og jeg har aldri sett en så ung hund ta så god kontakt med eier.Har sosialisert han litt med andre hunder,av alle raser.Dette går kjempebra,han spretter rundt og leker med de andre.Han bjeffer så å si aldri.Vil også legge til at jeg har eid schæferhund før,ikke for å si noe negativt om den rasen,men føler at staffen har mer positive sider.Den er mindre,og således lettere å ha med seg bort.Den lærer også ting lettere.Den har kortere,og mer lettstelt pels.Derfor røyter den heller ikke så mye.Den er veldig glad i alle mennesker,logrer og spretter når den vil hilse.Så jeg kan på det varmeste anbefale rasen til den som vil ha en meget bra familiehund.Det er vel ikke uten grunn den blir kalt "the nanny dog."Til slutt vil jeg si til følgende rasehatere,og andre negative her:Slutt å fordømme!Prøv å sette deg inn i ting,før du i det hele tatt uttaler deg om ting du ikke har det minste peiling på!Alt kan være farlig,spesielt hvis det kommer i hender på negative som deg!!
04.10.2010

Jostein sier: Mannen lever med skylapper! staffe elsker sier: "Bare for at rasen ser litt barsk ut i utseende betyr det ikke at den er livsfarlig liksom!"

Se på statistikken over DRAP begått av hunder i USA! Pit bull type hunder ansvarlig for flere døsdfall på mennesker enn noen annen hunderase/hundetype de siste 50 årene.

Du som er hundeinstruktør vil nok kunne håndtere en amstaff på en forsvarlig måte. Likeledes vil en politimann håndtere sine våpen forsvarlig. Det betyr ikke at vi kan dele ut amstaffer og mp5-er til hele befolkningen, da går det galt. Se bare på hvordan det er i USA der det ikke er noen restriksjoner på disse dyrene.

Rottweiler er forøvrig også en rase som ikke burde vært lett tilgjengelig. I dag kan alle, hvem som helst, få seg en rottis. Alle hunder kan være uforutsigbare ting, men når det gjelder rottis og amstaff har jeg ikke sett maken. Ta for eksempel rottweileren som så lidenskapelig slikket sin eier i ansiktet da han datt sammen på bakken pga hjerteanfall. Litt senere observerte vitner at hunden begynte å spise eierens ansikt. Til tross for at slik absurd atferd er uvanlig for alle hunderaser, så er det mer vanlig hos rottweiler, amstaff, ulv-hund hybrider og pitt-type blandingshunder. Her er det ikke bare media som ukritisk går rundt å hater noen få utvalgte hunderaser. Se på bakgårdsoppdrettere av disse rasene, så får du rasens sanne ansikt.

Pedigree oppdrettere og hundeinstrukterer som gjør alt etter boken er ikke problemet, men de er heller ikke representative for rasen i helhet. De fleste rottiser og amstaffer kommer ikke fra en lidenskaplig engasjert oppdretter som legger sjelen sin i å fremskaffe prakteksemplarer som kun overlates til egnede personer. Bakgårdsoppdretteren og hobbyoppdretteren som setter hundene sine ut på for avler ukritisk og stiller få spørsmål til den nye hundeeieren.

Til amstaff og rott sier jeg: Streng sertifisering, og kun til brukshundformål! Sikkerhet må gå foran spesielle interesser. Jeg er ikke for forbud, men hvem som skal få eie hund bør reguleres og lovfestes.

Rottweiler, amstaff, pit bull type hunder og blandingshunder er gjengangere på drapsstatistikken, alle andre hunderaser kombinert utgjør majoriteten av hunder i USA, likevel representerer de bare en liten brøkdel av fatale skader.

Hva er ditt forsvar til dette?

Kilder:
http://americaagainstbsl.tripod.com/fatal_dog_attacks.html
http://www.dogbitelaw.com/PAGES/danger.htm
02.10.2010

staffe elsker sier: Jeg blir helt forbauset over dem som mener at denne rasen bør være ulovlig... Da burde bulldog vært ulovlig, rottis, schæfer osv også vært ulovlig da... Bare for at rasen ser litt barsk ut i utseende betyr det ikke at den er livsfarlig liksom! Dem fleste er jo snille, og om hudnen er gal, uansett rase, er det oftest eier sin feil, ikke hunden i seg selv... Synes det er trist at folk ikke ser det!
Jeg og sambo skal snart få hjem en liten staffe hann og vi gleder oss så mye! Har ønsket meg en i over to år nå og endelig skal jeg få meg en:)
Vi skal gjøre alt vi kan for å gi SBT et godt rykte:) Jeg er hundeinstruktør og skal bruke han som maskot på kursene mine:) Så kan dem se at disse hundene er herlige:)! Og ikke farlige og slemme!

Så, go to h*** de som mener denne fantastiske rasen skal være ulovlig! Dere vet ingenting om hund hvis dere mener denne rasen burde være ulovlig!
02.10.2010

Anita sier: Takk igjen Christine:)) Ja jeg er forberedt på å ta ut hunden minimum 3 ganger om dagen,så å lufte henne før jobben er logisk for meg:)) Da gjelder det bare å lære hunden opp fra barnsben av. Takktakk:))) Jeg heller mer og mer over på en Staffe:)

Mvh
Anita
10.09.2010

Christine sier: Bare hyggelig :)
Jada alle hunder tåler og være alene.. Det kommer bare ann på hva den blir vandt med fra den er liten. Jeg jobber 7,5t hver dag og bruker ca 30min fra og til jobb, det vil si at hunden er hjemme i ca 8timer hver dag og det går helt fint! :) Men det skal sies at jeg lufter hunden min 30-45min før jeg starter på jobb (da går den løs i skogen og får løpt fra seg) og ca 1,5time når jeg kommer hjem og en kveldstur på ca20-30 min..

Mvh Christine
09.09.2010

Anita sier: Tusen takk Christine for svar:) Jeg leste dine andre svar også. Jeg har vært innom Jahvestaff sine sider og de virker veldig seriøse:) Tåler den å være litt alene da? Jeg jobber turnus og er alene,så litt alene-tid blir det på den:)
08.09.2010

Christine sier: Hei Anita!

les det jeg har skrevet lenger opp :) Der får du mye info. Jada du kan kjøpe deg staff som 1.gangs hund men lurt av deg å ta tispe først. Tispene er litt enklere. En ting du å passe på er at du kjøper staffen din fra en seriøs oppdretter, gjerne en oppdretter som har barn og mange hunder da staffen trives med mange rundt seg. Kontakt kennel Jahvestaff.(www.jahvestaff.com) De har mange fine hunder både utenpå og inni :)

Lykke til!

Mvh Christine
07.09.2010

Anita sier: Hei! Jeg vurderer staff,hu-bikkje. Men jeg har aldri hatt egen hund før. Er den å anbefale som en førstegangshund? Jeg vil bli en seriøs eier,gå kursing,trening,etc.. Og jeg tror staffen vil passe min personlighet:))
07.09.2010

Staffi sier: Staffi er en fantastisk rase, og trene mulighetene er så mange. Agility, svømming, trekk, lydighet, spor osv.
Har aldri hatt så flotte hunder som det jeg har nå. Og alle er staffer, etter å ha prøvd forskjellige raser. En sterk annbefaling!
Er man flink til å sosialisere hunden fra den er valp, så er ingen andre hunder noe problem i senere tid. Dette gjelder selvfølgelig alle type raser. :) Det er helt opp til eieren selv, om hvordan man former hunden.
04.09.2010

christine sier: Takk for det Jiha! Lykke til du også og håper du finner drømmerasen din:)

Hilsen Christine
25.08.2010

jiha sier: Takk Christine!Liker at du kaller en spade for en spade. Hvis flere hundeeiere var slik ville mange feilkjøp hva angår rasevalg for den enkelte vært unngått, - og dermed mindre "problemhunder" og avlivninger. Å skryte av en fantastisk rase på bakgrunn av erfaring med valp, sier ingen ting.Vis meg en valp som ikke er søt, herlig og fantastisk...
ALLE raser har sine negative risiko faktorer, enten helse og/ eller gemytt. Det betyr for meg at vi som kjøper hunden skal få informasjonen og gjøre oss opp en mening om hvordan vi kan møte dette evt problemet. Lykke til videre med hundene dine.
15.08.2010

christine sier: Hei Jiha :)

Staffene snorker ikke i nærheten så fælt som en bulldog. Bare litt grynting i ny og ne. Det er fordi de har lenger snuteparti.

Det er det jeg prøvde å formidle ja, det med kroppsråket. De andre skjønner ikke hva bully typene mener med kroppsråket sitt og gjør som du sier, enten trekker seg unna fordi de føler seg truet eller blir aggresive. Da nøler ikke staffene med å si fra.. Det er litt dumt. Så dette må læres inn fra de er små. Hvordan den er løs kommer helt ann på hvor flink den er med andre hunder.. Tispa mi går overens med alle men det gjør desverre ikke hannen min.. Det eneste man må være obs på med en staff er at lek kan fort gå over til alvor. Derfor kan man ikke la staffen leke uten tilsyn. (selvfølgelig finns det unntak) Hvis den andre hunden sier ifra at det er nok lek med et knurr kan staffen fort misforstå dette og gå i "kampmodus", men dette kommer helt ann på som jeg sa tidlige at de må lære seg hundespråket så de ikke tolker alt som negativt. (f.eks en hund som har fått nok av lek og sier ifra med et knurr eller en hund som vil ligge i fred og ro og tygge på beinet sitt og gir fra seg et knurr når staffen nærmer seg)

Jeg holder alltid hannbikkja mi i bånd, men det er fordi jeg vet at han ikke alltid er like snill mot andre.. Tispa mi går løs over alt. Har ikke hatt noe problem med henne. Grunnen også til at andre hunder blir fort lei staffen er fordi de kan bli litt mye for dem.. De er så glade og hypre at de hopper rundt og skal leke og de gir seg ikke før vi som eiere sier nok. Dette må også læres inn fra de er små, det å være rolige.

Jeg føler egentlig at staffen er en ren familie hund som burde være samme mennesker og ikke en hund som skal tas med på hundehjørnet i oslo.. Det kan fort gå galt. Desverre.. Men ikke misforstå meg nå for nå ble det mye "negativt" her. Det er en herlig hund men den krever oppdragelse fra dag 1. :)

Hilsen Christine
05.08.2010

Jiha sier: Takk Christine, nyttige erfaringer du deler. Jeg har bla hatt en bulldog tidligere, kjempegrom og personlighet type ingen over ingen ved siden. Helsa skal jeg ikke gå inn på her, men snorking som vibrerte i hele eneboligen var fortvila. Angående kroppsspråk; andre hunder skjønte ikke bullisens kroppspråk. enten trakk de seg unna eller ble aggressiv mot henne. Og folk med "vanlige" hunder mente ofte at det var min hund som var aggressiv, sikkert fordi den oppleves som skummel av mange. Anyway, tror det er noe av det samme du prøver formidle..? Noe å være obs på.Hvordan er den løs? har lest påstander om at spes hannhundene alltid må holdes i bånd der det er andre hanner.

Hilsen Jiha
04.08.2010

Christine sier: Hei Jiha!

Jeg har en hannhund på 5år og en tispe på 1år så har fått en del erfaring med rasen. Håper dette hjelper:)

Staffen er en terrier ja men det vil ikke si at de graver i hagen fordet.. Alle hunder elsker å grave men er ikke noe problem i denne rasen. Hvis han skulle gjøre det så er det bare å si nei fra starten av :)

Kan ta litt minus med rasen først..
Uansett hvor mye og hvor flink du er til å sosialisere staffen din så vil den alltid ha litt kjønnsaggresjon i seg. Det ligger i genene dems. Akkurat som en setter som er familiehund, den vil alltid være interessert i fugl:) Jeg har også lagt merke til på hannhundene at etter fylte 3år så må man passe ekstra på! Hann bikkja mi var kjempe snill mot alle hunder til han ble 3år og 4mnd... Det samme skjedde med venninna mi sin.. desverre..

Et veldig godt tips til deg der er å sosialisere staffen din med andre raser enn staffer!! For da lærer den seg hundespråket. Det er nemlig det som er hovedårsaken til at andre hunder blir sinna på staffene fordi de blir usikre. (Staffene har ikke noe godt hundespråk). Og når en staff blir provosert så vil den ikke nøle med å svare. Jeg hadde et lite eksperiment med mine staffer. Hannhunden min fikk jeg da jeg var veldig ung, (18år) han var nesten bare sammen med hunder i samme rase og amstaffer og pitbuller.. Det som skjedde da var at han ikke fikk muligheten til å lære seg hundespråket.. Dette kan også være noe som utløste aggresjonen hans da han fylte 3år..

Med tispa mi skulle jeg prøve noe annet, hun har bare hilst på og lekt med rottweilere, schæfere, fuglehunder og huskyer. (Alle stabile hunder i hodet). Hun går nå kjempebra overens med alle hun møter. Men selvfølgelig, det vet jeg desverre ikke før hun hvertfall er 2,5år.
De kan også bli veldig fort stressa fordi de vil så gjerne være med på ALT PÅ EN GANG.. Det er bare å lære de tidlig at det ikke skjer noe før de er rolige. Da går dette veldig fort over så lenge du er konsekvent på akkurat det:)

Så litt pluss om rasen :)
Herlig familiehund, elsker alt og alle! Dette er ikke en vakthund pga nettopp dette. (selvfølgelig det finns unntak ;) ) Det kan jo egentlig også være litt minus med rasen med tanke på at de med glede kan bli med fremmede mennesker hvis han f.eks. står bundet utenfor en butikk eller lignende... De er også veldig flinke med barn. Tispa mi hadde aldri sett barn før så møtte vi på en barnehage som var ute på tur (ca 15barn) de løp rett bort til henne og skulle klappe og kose.. Det eneste hun gjorde var å sette seg ned å nøyt kosen, hun sovna nesten!! hehe

Størrelsen på de er også veldig hendige. De blir ca40cm høye og skal veie maks 18kg. Så de tar ikke så stor plass som f eks en rottweiler. Det kan være greit siden de elsker å sitte på fanget og få kos:)

Med tanke på str så spiser de heller ikke så veldig mye. En 15kg sekk varer ca i 5uker og de koster ca 600kr (Pro Plan)

Det med snorkinga er bare søtt og sjarmerende:) Du kommer til å le deg ihjel når du hører det :)
Staffen bjeffer VELDIG sjeldent, mine bjeffer kun hvis de er veldig oppspilte i lek med meg for eks hvis jeg kaster ball med de :) Men... de lager desverre mye "sippe" lyder.. hehe det kan være litt slitsomt til tider.. Har aldri hatt en rase som syns så synd på seg selv som staffen... hehe

Men kort oppsummert så er staffen en veldig fin hund, men trenger mye sosialisering med riktige hunder! Absolutt en rase å anbefale:) Hvis du ikke har hatt en staff før så anbefaler jeg tispe i første omgang. Det fikk jeg erfare... Hadde jeg skulle gjort det om igjen idag så hadde jeg kjøpt meg tispe først.

Mvh Christine
02.08.2010

Jiha sier: Hei Dere som har staffer som er voksne: Terrierblodet, betyr det at de graver mye i hagen?? Gneldring? Og hvordan er det med den nevnte snorkinga, plagsom eller putrende??
Lukter på rasen, men vil ha ærlige + og - ved rasen av dem som har erfaring av mer en valper...
01.08.2010

Nikita`s eiger sier: HEY!! "Staffordshire bull terrier = pitbull"!!!

ser du har fordomsfulle meninger om denne rasen.. men er det naboen som skremmer deg, eller media?? ta en litt grundigere titt, så finner du fort ut at denne rasen egner seg ikke som vakthund! den er lojal mot eigeren sin, og familien. i england og andre plasser blir den til og med kalt "nanny-dog". dette er en hund med masse energi, og kjærlighet for de som velger å oppdra hunden sin med hundeskikk og ikke som penisforlenger/status. dette er en nydelig hund og hunde rase. og viss du har fått med deg programmet så har du kanskje fått med deg at nesten alle hundene hans er av type pit bull, staffordshire bull terrier og am.staff. vit hva du dømmer, før du publiserer det blandt mennesker som har respekt for hundene sine. PASS KJEFTEN!
29.07.2010

jaja sier: Hannbikkja mi var helt eksemplarisk ovenfor andre hannhunder helt frem til han ble 3år og 4mnd.. Det samme har skjedd med venninna mi sin også.. Så mitt råd til alle som har staffer, pass litt ekstra godt på når de runder 3tallet ;)

Bortsett fra det er de verdens beste hunder!! :)
26.07.2010

Anonym sier: har ikke staff selv men passer en gode gutt av og til,snillere,gladere og mer tilpassningsdyktigt vesen skal du lette lenge etter,høyst intelligent og lærevillig og elsker barn.ikke aggressiv med andre hunder men hvis den blir angrepet sparer de ikke på kruttet,eskalerer til full kamp på et øyeblikk,men det er lov å forsvare seg men vær opps på det,enormt sterk og utholden hund,psykisk og psykisk,har hatt 5 forskjellige raser og det blir definitivt staffe når eg skal ha hund neste gang
10.07.2010

Anonym sier: våkn opp. Har enm på 3 år . må være den beste rasen som finnes . ikke et bjeff , lydig tolerer andre hunder (hanner).en mer menneskjær rase finnnes ikke.
13.06.2010

Kristoffer sier: Nettopp!! ...et fora for hundeinteresserte, og da burde vel hundens sanne natur komme frem og ikke det medieskapte "farlige" bildet! Jeg har selv en to år gammel tispe og kunne ikke vært mer fornøyd med valg av rase. En snillere og mer hengiven og lærevillig hund skal du lete lenge etter. Jeg er aldri redd for å introdusere henne til hverken barn, voksne, eller andre hunder. Hvis jeg var ute etter en vakthund ville nok SBT vært et elendig valg.

Jeg vokste opp med en liten Dachs og kan trygt påstå at aggresjonsnivået hos Dachsen er mye mer bekymringsfult. Dette er en rase som blir sett på som familiehund men samtidig topper bittstatistikken. Så hvorfor er det ikke et sterkere ønske om å forby Dachsen i stedet da??

Foreldrene mine (spesielt min mor) var veldig skeptiske da jeg fortalte at jeg skulle få meg en SBT, men de forandret mening fort. Nå skulle de gjerne hatt en selv pga det selvsikre, snille og lærevillige gemyttet.

Når det kommer til Amstaff er dette en godlynnet hund det også, og argumentasjonen for å forby dem gikk kun på utseende. Den ligner for mye på Pitt Bull og det var vanskelig for politiet å skille rasene. Det hadde ingenting med gemyttet til Amstaffen å gjøre!

En tommelfingerregel er å se an eieren før hunden, samme hvilken rase man møter. Det er tross alt de som står for oppdragelsen. For mange skaffer seg hund uten å være klar over hvilket ansvar og jobb som følger med.
06.06.2010

rasehater sier: Enevelde her for dere som synes disse staff - utyskene er bra! Nå er vi inne på et fora for hundeintresserte..!
Jeg mener hele Staff o bull slekta burde vert ....
forbudt o utrydda!! -udyr!
30.05.2010

Knut Bjarne sier: Hvordan er en vanlig staff vs amstaff? Er amstaff større og sterkere (og dermed potensielt farligere)? Hva er det som gjør den ene rasen lovlig og den andre ikke?
28.05.2010

En som tvilte sier: Vi hadde snakket om å få oss hund lenge, jeg var mest skeptisk men ga etter til slutt. Nå har vi en 10 mnd gammel staff som heter Lillegutt og han er blitt min beste venn. Uansett hva som skjer er han bare glad, jeg trodde faktisk ikke det var mulig å få en hund som det bare er positive sider med.
Lillegutt er en utrolig balansert og rolig FAMILIEHUND som alltid er med oss han er bare snill kosete og alle de som mente at jeg hadde kjøpt meg kamp hun og slåss kjeft kommer nå og spør hva jeg har gjort med hunden for å få den slik. Til og med min mor som nektet å komme på besøk da vi hadde kjøpt staff er overbegeistret. Det eneste vi har gjort er å gi ham masse kjærlighet omsorg og være bestemte med han fra første dag. Jeg har alldrig måtte ``ta `` hunden min for at den har dårlig adferd. Lillegutt går uten bånd og ligger og koser seg hjemme katter og andre hunder er uinteresangt. Vi har fire barn som avguder staffen vår, det samme gjør han med dem. Når minstemann gråter eller har slått seg er det staffen som kommer først for å trøste. Staffen vår har gitt oss et herlig løft i en ellers travel hverdag, bare det å se på hvor morsom den er i lek alle sovestillingene snorkingen +++ dette må dere som er skeptiske bare oppleve

Til de som tenker på å anskaffe en stabil trygg vennlig lojal familiehund:

Ta dere en tur på Staff treffet den 12 juni og la dere bli sjarmert over dens fantastiske egenskaper.
http://www.staffordshirebullterrier.no/index.php/aktiviteter

Takk til Furstaff.org for en fantastisk hund
28.05.2010

staff4life sier: no e verden blitt gal!!!!!!
SBT e ein fantastisk hund.... det e familien og spessielt barnas bete venn.
Kvifor ikkje forby golden retriever, det e den hunderasen som angripe og drepe mest barn!!!
02.05.2010

Faust sier: Jeg har en staffegutt på 11 mnd, og det er min første hund. Det har vært en sann glede fra dag én. Utrolig lett å kommunisere med, oppmerksom, hengiven og fremfor alt sosialt intelligent ovenfor både folk og andre hunder. Har lagt spesielt godt merke til hvordan han forholder seg til barn. Totalt trygg og rolig, selv under ekstremt hølydt og vilter lek.
Er til tider sta, men det er lett å takle når man kan kommunisere riktig.
Ellers må jeg innrømme at jeg fryder meg over å ha gjort familie og venners fordommer grundig til skamme. Til å begynne med kom det: "Jasså, e d en sånn kamphund...en Pitbull??? Fy f...at du vil ha sånt utyske i hus"
...og nå er d heller: "ååå, kan vi ikke værs så snill å få låne hunden i helgen, du ser vel at han elsker å være hos oss?".
Likeså når vi går tur og møter rabide småhunder som snerrer og flekker tenner, mens staffen logrer og nærmest smiler fra øre til øre mens han luntrer videre....UTEN bånd... I love it!
13.04.2010

Bjørn sier: Har vært opptatt av hunder så lenge jeg kan huske og også på forskjellige måter hatt med mange hunder å gjøre, både egne og andres, både renrasede og mixer. Nå har jeg en staff, og bedre hund skal man lete lenge etter. Balansert og stabil. Kjempefin med mine barnebarn. Hengiven og utadvendt. Dessuten en såkalt "førermyk" hund, som i hvert fall ikke jeg har vært nødt til å oppdra på annen måte enn med andre hunder. Positiv til andre hunder, spesielt valper, men kan reagere litt negativt på noen tisper. Overser gjerne hunder som viser negative signaler.
Negativt med min staff er: Hun er vanskelig å få på tur i dårlig eller kaldt vær og hun snorker. Takk og lov liker hun å ligge i senga på natta, gjerne på armen, men så var det den snorkinga,da.
Fordommer og rasisme finnes overalt, også når det gjelder staffer.
Bjørn
13.04.2010

tonje sier: Jeg har virkelig ingen som helst forståelse for at noen kan si at dette er farlige hunder!!! Jeg har staffordshire bull terrier og dette er verdens beste hund! Han er smart, snill, god og intelligent. Glad i alt som går på to bein, ukjent og kjent! Og blir de sosialisert i tidlig alder vil heller ikke dette "kamphund" innstinktet komme.

Ja, staffordshire bull terrier kan være farlig når den har feil eier.. I likhet med alle andre hunder??!?! herregud, folk må ta seg sammen!
26.02.2010

Caroline sier: Vi skulle gå til anskaffelse av en hund,valget var lett det måtte bli en staff.Er selv oppvokst med 5 forskjellige raser,men ønsket en hund som passet vårt liv.Vi har nå en staff som er 1 år og 4 måneder,verdens FANTASTISKE hund som ELSKER oss ubetinget.Favoritten i familien er vår datter på 7 år,de kan sitte i times vis å leke.Han passer henne som en smed.Alle som har barn burde hatt en staff,mer lojal rase finner du ikke:)Han er en skikkelig sofa gris,men liker også lange turer (hvis været er bra,hehe).Det eneste minuset er andre hann hunder(gjelder også veldig mange andre raser også),så det må vi jobbe litt med.
10.02.2010

rottis sier: til mamman til selli:

det er nok den delen med rottis som gjør at hu ikke vil ut i regn!! hehe vi har en rottis, og regner det så holder hun seg opptil 2 døgn om hun må. vi har prøvd, og prøvd men hun nekter!! snur i døra!! hehe
02.02.2010

hehe sier: mammaen til selli skriver at den lille valpen ikke vil ut å tisse om d rengner ute. d vil ikke min heller. men om det er fint vær, vil hun heldst ligge ute og kose seg.
hun er veldig glad i folk og andre dyr, både store og små. hun bjeffer så og si aldri. jeg har bare godt erfaringer med denne rasen, og vil absolutt anbefale den til andre :)
10.01.2010

Mammaen-til-Selli sier: Jeg har nettop fått mei ei lita prinsesse...Hun er ikke rein staff ,det er 25% rottis i henne...Vi er helt mål-løs ..hun er nesten 11 uker men like lydig som en valp på 6-7mnd.....Håper hun ikke blir så mye større en rein rase ...(lov å håpe,vel ?)

Har hatt hund i alle år , men lillegull vil jo ikke tisse ute ...hva er det med denne rasen ?? Og om det regner litt ..ja da vil hun iallefall ikke ut ....
Vi gleder oss til hun blir større og viser orntli' hvem hun har blitt til !!
14.12.2009

Huldra sier: Som mange her sier så blir hunden slik du gjør den! Disse hundene blir veldig knyttet til familien sin og de tar det som sin oppgave å ta vare på de små også. Denne hunden er med andre ord et utrolig bra familiemedlem å ha i et godt hjem, ikke i hendene på machomenn på leting etter en farlig vakthund.
Gennerelt så er sjansen for å få et dårlig resultat stor om man velger hund ut i fra utseende, uten å tenke på at dette er et levende vesen som du skal gi et godt liv til.
Rasetrekk er viktig å vite om også, men det som er avgjørende er deg.
20.11.2009

Mona sier: Forferdelig hund?! En voksen Staffordshire bull terrier er den mest barnevennlige hunden man kan ønske seg, og med en vekt fra så lite som 11-12 kilo, så det er ikke så store hunder heller. "ehe" vet ikke hva han prater om.
09.11.2009

ehe sier: Hvorfor kommer denne forferdelige hunden opp når man ber om en liten, barnevennlig hund? Idiotside!
08.11.2009

rocky sier: vi har en slik hund og jeg må si at den er en utrolig snill og god hund.var selv skeptisk til denne hunderasen,men det gikk fort over.den er sosial,blid,snill,lydhør og rolig,ja det meste.har også små barn i huset og de er verdens beste lekekamerater.en skikkelig nanny dog.så intet å være redd for.en får den hunden en vil uansett rase mener jeg.er hunden gal,så er eieren det også.
25.10.2009

Ken sier: Du som mener at staffer skulle vært forbudt burde vært beskyttet mot deg selv. Argumentene dine holder ikke mål i det hele tatt. Oppfordrer alle til å ignorer utspillet i fra denne dusten.
30.08.2009

Moloss sier: Staffordshire bullterrier er vel altfor liten til at den kunne gjort særlig skade uansett om den hadde vært aggressiv....
26.08.2009

Rita sier: Staff er den beste hunderasen jeg har hatt! Har et nurk på 11uker,gleder meg kjempe mye til vi kan begynne å trene!
19.08.2009

våkn opp!!! sier: de ligger på ca 10-12 tusen
14.08.2009

våkn opp!!! sier: de ligger på ca 10000-12000.

btw staffer er en fantastisk hunderase som ikke fortjener ¨å bli "diskriminert" pga utseende og enkeltes folk forvridde måte å "oppdra" sin hund på. til og med en golden kan drepe! måten man oppdrar som teller, ikke rasen i seg selv.
14.08.2009

Mats sier: Hva ligger de på i pris ?
29.07.2009

Undheim sier: Har ei søt staffie tispe på nesten 8 mnd. Det er det beste som har hendt meg. Hun heter Elvira og elsker alt av folk og dyr, Spesiellt og vokte gjeitene til naboen, da nabohunden har lært henne det:)
21.07.2009

Staff elsker. sier: Staffordshire bull terrier er lovlig. Amstaff er dessverre ulovlig siden 2004! Men Jeg og mange andre hunde elskere skal gjør noe med den loven.
Vi har sendt mange lager og begrunnelser, og forhonds regler til Justis-og politidepartementet,
for å gjør de lovlige! Det er ikke hunden som er farlig,,, men eierne...
06.07.2009

andy sier: du har ikkje mye peiling hvis du sier disse hundene burde vært ulovlig..

faen for en klovn..
27.06.2009

Silje sier: Jeg hara også staffordshire bull terrier og han er bare helt herlig. Har i tilegg 2 newfoundlandshunder og desse går utrolig godt sammen. Men det er som med andre hunder viktig å sette grenser osv. Har ikke merket at han har vore så sta, men så er jeg utrolig sta selv så kanskje derfor;) Også viktig å sosialisere med hunder av samme kjønn. Ellers er staffen utrolig lojal mot familien sin og snill med fremmede. Men viktig å sosialisere så klart:) Dette er vertfall mitt inntrykk:)
21.06.2009

Camilla sier: Ja Staffordshire bullterrier er lovlig men Amerikansk staffordshireterrier er ikke lovlig.

Husk at alle hunder er uforutsigbare. Aldri la en hund være alene med et barn.
19.06.2009

Wenche sier: Jeg har en Staffordshire bull terrier.Elskar denne rasen.Har vokst opp med forskjellige hunder,& mange i familien min har div slag hunder,men må bare få si at Staffen er det beste jeg har hatt & opplevd. han ELSKER folk & dyr!!! Kan ikke tenke meg noen bedre rase i det hele tatt!!! Blir irritert av folk som sier denne rasen er farlig....Mamma har en bitte liten hund som alle syns er såååå søt...men den er jo STEIN GÆRN!!! Sinna & sur for alt...!!Man kan få alle hunder farlig hvis det er det man vil!! Så ikke utal dere om Staffen hvis dere ikke har en!!
03.06.2009

love_staff sier: Hvor kan jeg kjøpe Staff? Jeg elsker dette fantastiske hundene!!!
02.06.2009

molla sier: Fantastisk rase! Jeg har en staff på 1 1/2 år og han er kjempekosete og elsker mennesker!
26.05.2009

Staffie4life sier: Jepp. Her er en annen liste hvor staffordshire bullterrier er rangert som nr.2 på lista over de 10 beste familiehundene:

http://www.gomestic.com/Pets/10-Best-Family-Dogs.366231

Det er en god grunn til at de har fått kallenavnet "nanny dogs" :)
24.05.2009

staff4criminals sier: spar meg... en uoffisiell topp-10 liste ??
23.05.2009

Staffie4life sier: Staffordshire bullterrier er på 3.plass på en uoffisiell topp-10 liste over de beste familiehundene:

http://www.dogguide.net/blog/2008/05/the-best-family-dogs-10-breeds-for-homes-with-children/
23.05.2009

Petter sier: Hei du: "Staffordshire bull terrier = pitbull sier"

Bra du har peiling på denne rasen! kanskje vi bare skulle forby alt som kan være farlig.
Skal vi begynne med bil, sykkel, såper, trapper, alkohol, godterier, pizza.. Lista er uendelig.

Denne hunderasen er på ingen måte farlig i seg selv, men klart om du går inn for å trene den opp til å være farlig kan den bli akkurat like farlig som alle andre hunderaser som finnes rundt i de norske hjem.
24.04.2009

G.R. sier: Staffordshire bull terrier er regnet som en pit bull, hva så?! Det er kule hunder.
19.04.2009

Staffordshire bull terrier = pitbull sier: disse hundene burde vært forbudt. de tilhører pit bull gruppen og kan være farlige våpen i feil hender. Selv om mange staffordshire bull terrier hundeeiere er seriøse så jelper ikke det nårr noen bruker disse hundene som våpen og penisforlenger..
14.04.2009

tito sier: Vi bruker klikkert i oppdragelsen av vår kjære hannstaff. Han er nå 15mnd gammel. Vår oppdragelse av han er konsekvens, men kjærlig hånd! Elsker turer og da spesielt lek med andre hunder. Trener mye `hodetrening`-triks, spor, lydighet! Jeg elsker rasen - den er helt fantastisk med sitt herlige og glade humør.
12.04.2009

Atrum sier: En fantastisk hunde rase,
Har en stk prinsesse full av energi og lykke, hun mangler kanskje litt kvinnelig finesse til å være en jente/prinsesse men det er vel en del av sjarmen ved rasen også.

Veldig intelligente og lærer fort, man kan lære de omtrent hva som helst med nok trening og de begynner å lære i ung alder.
Utrolig hengivne til familien den lever med og sjarmerer de fleste :-).

Generelt veldig gla i mennesker, om det så er kjente eller fremmede.
Meget Snille Soffagriser og supre familie hunder.

De trenger derimot en ganske streng og bestemt eier.
De kan være litt ivrige i enkelte situasjoner og trenger en fast hånd som har kustus og kontroll.

Har eid mange hunder av forskjellig rase oppover tidene og dette er rasen jeg har landet på som det beste valget for min del.

Anbefales.
12.03.2009

catharina sier: Har ei frøken på 10 uker og hun har tatt hjertet vårt og smelter alle som tvilte og var skeptisk til at vi skulle anskaffe oss en"sånn" hund. Hun er krevende og sta men det viste vi på forhånd men for en artig hund,hun finner på så mye rart og er så lærevillig;)Vi bare gleder oss for hver dag sammen med vårt nye familie medlem.Håper vi kan bidra til at mytene og redselen rundt denne rasen forsvinner.En må kjenne til rasen før en utaler seg,gjelder alle hunde raser.
11.03.2009

vlada sier: Helt fantastiske hunder.Veldig snile, energetiske og omsårgsfulle. Bare god erfaring.
18.01.2009

Sev sier: Krevende hunderase som TRENGER en fast hånd, og mye mosjon. Bjeffer relativt sjelden. Ekstremt hengiven over familien, skikkelig sofahund som bare vil sitte på fanget ditt.
28.12.2008

Din kommentar om Staffordshire bull terrier:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Staffordshire bull terrier var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase