Skotsk hjortehund

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Skotsk hjortehund. Du kan også legge inn egne erfaringer om Skotsk hjortehund.

Skotsk hjortehund bilder

Skotsk hjortehund

Erfaringer med Skotsk hjortehund

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Skotsk hjortehund

Jo sier: En fantastisk rase, men ikke for de fleste tror jeg! Den er så lett å sette pris på, krever lite (som voksen) - men trenger ofte langt mer! Det er vktig å være klar over. Dvs, den trenger mer morsjon enn den ber om, og å sprinte skikkelig over et stort område flere ganger i uka! Detye er viktig for levealderen og helsen generelt. Hjortehunden kan leve i 11-12 år, men det er ikke vanlig. Ofte lever de i 8-9 år. Det er ikke riktig å skaffe en hjortehund detsom du ikke kommer til å la den lange ut uten bånd på fjellet, ved stranda eller på inngjerdete områder andre steder FLERE ganger i uka. Ellers, som sagt før her, minst to måltider om dagen, minst en times hvile før og etter måltid:) Nydelige dyr, vennlige og stolte. Den kan være dyr i drift (pådrar seg lettere skader enn mange andre raser pga fart og bygning), tåler en del medikamenter og narkose dårligere enn mange andre mm. Jaktinstinkt er nevnt, og ikke alle hjortiser skiller mellom vilt og småhunder på avstand;) Men fine er de:)
18.02.2013

Hjortehundeeier sier: Min erfaring. Første hjortehund ble 12 år gammel, den var helt frisk og døde selv av alderdom. Hjortehunde er egentlig ikke så store som den ser ut til å værer. Fantastiske til å gå i fjellet, nærmest klatrer opp bratte fjellvegger. Kanskje veldig rolige og ekstremt tålmodige gemyt kan misforstås som å være gamle. Man må være litt forsiktig i den først fortvoksende tid mht. seneskader ved mye springing. Man venner seg til rutiner rundt spising og aktivitet, det behøver ikke vær et problem. Man skal være oppmerksom på at gammelt jaktinstink kan slå inn.Veldig lurt å venne dem til andre dyr fra de er små. Hjortehunden kan virke reservert, men kan ha lyst å hilse på folk og folk invitere ofte til kontakt, den tror alle elsker den, så jeg er varsom med hvor jeg har den løs. Tenk på hundeloven også. Folk kan jo forståelig nok bli skremt, det MÅ man respekterer. Ellers generelt lett å stelle, men krever din absolutte kjærlighet og elsker barn.
01.02.2013

Maja sier: Nydelig hund, men min ble bare 6 år. Han var stor, - og hjertet ble ekstremt stort. Men et nydelig vesen var han!
29.04.2012

deerhunter sier: hei igjen...min forrige hjortehund ble 9 år,og det er ikke uvanelig at de kan bli 10-11 år også...har hatt 3 hjortehunder og aldri opplevd magedreining på noen av dem,men jeg er nøye på at de sover en times tid etter et måltid,mine får mat 2 ganger om dagen..
16.12.2011

deerhunter sier: hei...jeg har 2 flotte hann hunder,og de lever i harmoni både med katter og høner,aldri opplevd noe rått jakt innstikt,men hundene mine er jo vandt til å leve sammen med andre dyr fra de var valper,og det har vel litt å si,at de vender seg til det fra de er små....hjortehund er en fantastisk hund,og alle skulle oppleve en hjortehund en gang i livet...
16.12.2011

Zhira sier: Hei.

Jeg lurer også på det som ble skrevet over.
Fint om noen med erfaring med denne vakre rasen kan skrive noen linjer angående dette.
13.12.2011

Soufian Dhallabi sier: Hei!

Jeg liker virkelig Skotsk Hjortehund veldig godt, men er litt engstelig for et par ting;

-Har hørt at de får ,pga størrelsen og den dype brystkassa lett magedreining. For å unngå dette må man alltid passe på at de ikke spiser rett etter trening, og ellers må fores meget forsiktig og nærmest på en spesialdiett beregnet på denne skjøre hunden. (er vel neppe noen storspiser som de fleste andre mynder,men..)

- Flere sier;" Kan gå løs, men hvis den får synet av en katt, eller en liten hund slår gjerne det sterke jaktinstiktet til hjortehunden inn, og vil da være umulig å stoppe..." Skremmende tanke,at den til vanlig så rolige og vennlige hunden plutselig skulle gå i "drapsmodus" og være et slags "hundeverdenens Mr.Jekyll and Mr.Hyde !

- Noen sier også at siden den er så stor vil den være gammel allerede ved seks års alder, og kanskje bukke under ved syv?! Det er veldig trist å tenke på at den flotte hunden som kanskje ikke er ferdig utvokst før ved 2,5 års alder ikke skal leve mer enn et halvt vanlig hundelivs lengde i familien!

-Hva er sant? Hadde vært fint hvis noen hadde erfaringer å komme med!
28.09.2011

deerhoundlover sier: den skotske hjorthunden kan nesten ikke beskrives,du finner ikke en hyggligere hund,enkel,rolig renslig,lydig uten å måtte lære den for mye,snill mot barn og andre hunder...rett og slett den beste vennen du kan ha...elsker sin eier og følger deg der du måtte gå..har du hatt en vil du aldri bytte rase...elsker hvertfall mine 2...
10.07.2011

keppoch sier: Nydelig hund både inni og utenpå. Absolutt et vidunderdyr for de som har interessen for disse hundene
16.03.2009

Din kommentar om Skotsk hjortehund:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Skotsk hjortehund var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase