Sibirsk husky

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Sibirsk husky. Du kan også legge inn egne erfaringer om Sibirsk husky.

Sibirsk husky bilder

Sibirsk huskySibirsk huskySibirsk huskySibirsk huskySibirsk huskySibirsk huskySibirsk huskySibirsk huskySibirsk huskySibirsk huskySibirsk huskySibirsk huskySibirsk huskySibirsk huskySibirsk huskySibirsk huskySibirsk huskySibirsk huskySibirsk huskySibirsk huskySibirsk husky

Erfaringer med Sibirsk husky

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Sibirsk husky

ar1ti sier: hvordan er siberian husky mot katter, kan det fungere.
og hvordan er blandingsrasen siberian husky/border collie
er det noen med erfaringer
29.06.2014

Adrianna sier: For 10 år siden kjøpte eg ein sibirsk husky. Eg hadde lest om at det er ingen førstegangshund, men eg har jo hatt både golden retriever og irsk setter, og huskyen er vel ikkje så mykje meir krevende enn dei to?
Eg fikk Simba og han var ein valp som skulle ule i tider og utider. Når han ville ut, når han ville ha mat, når han ville ha kos...Med andre ord heile tida.

Han skulle tisse på teppet sjøl om at han var ute for 2 minutt sidan. Han skulle bite på gardiner, buret og klærne våres og han var ein krevende kvalp. Han såg dumt på meg når eg prøvde å lære han triks. Men når han blei 1 år roa han seg litt. Da var han veldig lærevillig og an stakk av når han fekk sjansen. Da stakk han oppå fjellet eller jagde katten til naboen. Lenka fekk han seg ut av gang på gang. Ein gang kom han seg heim med ein levende kanin i munnen. Kanina var ikkje skada men dødde av sjokk eller noke :p
Men når alt det negative var sagt var han ein nydelig hund! Eg elsket han men han var for krevende for meg. Eg vuderte å gi han fra meg men ombestmmte meg. Eg elsket han for høgt!
Idag er han 10 år og har roa seg mykje ned. Han er ingen ungdom lengre akkurat.
Han elsker å sove men min neste hund blir ikkje ein sibir igjen! Eg har lært no. For å være ærlig. Eg valgte Simba p.g.a utseende. Eg elsker ulver og ville ha ein "ulv" i hus.

Tenk deg om 3 ganger før du anskaffer deg sibirsk huskt!
17.11.2012

lullis sier: Min sibirske husky har alltid gått løs, tispe på 9 år nå. Ho har stor personlighet, og har vært båndhund på hjortejakt de siste 7 årene. Og i sine yngre dager tok ho seg nok en liten ruslings på kvelden, men ikke lengre at hun hørte meg og var hjemme på trappa på tre-fire min. Bortsett fra når det gjelder grevling, blodfinder !!! Ho går med katter, hester, kuer, og til dels sauer. Har ldri angrepet noen av de. Bortsett fra grevlingen da. Jeg anbefaler polarhunder på det sterkeste som turkamerater !!! Første hunden min, og mer lojal og snill hund skal man lete lenge etter. Nå det er sagt så kommer mye an på deg som eier og. Cesar Milan er en av mine mentorer, energioverførsel fra deg til hund er vitalt !
13.11.2012

Karl Ivar sier: Elise Kristin: Akita er veldig lik hunden jeg har nå, Jumbo:-)
Rømmer fra hundegården for å møte meg, nekter å bli med på tur med noen andre einn meg og liker ikke sine kompiser, som er to Schæfer/huskyer.

Fine hunder med stor personlighet. Ikke førsegangshunder siden den er svært krevende(I alle fall min)
Ekstremt sta og det han ikke ville, nei det ville han ikke! Da er det bare å gi opp.
Han nekter å gå på eit fjell, det er eit fjell han NEKTER å gå på, alle andre går helt fint!
Han nekter å hilse på ein hund! Det er basset hounden til naboen min. Jumbo nekter å ha noe med han å gjøre.
Jumbo nekter å GÅ inn til vætrinær, nei han SKAL bærest! Han er den rareste hunden i hele verden, men snill som få, kosete og elsket å trekke meg.
25.07.2012

Elise Kristin sier: Vil si at Akita var brun og hvit:-) Lady var grå/svart og hvit.
Veldig søte hunder, og Lady var nok litt lydigere ein Akita, men Akita var nok min favoritt.
Lady var alltid favoritten til min kjæreste:-)
24.07.2012

Elise Kristin sier: Kjøpte ein sibirsk husky for sjuetre siden da jeg var nitten, for den var såååå søt!(Galskap)
Akita, som hunden het var snill og sånt med for eit slit! Den trakk meg avsted når vi skulle på tur og jeg var jo ikke sta av meg, men det var dessverre Akita, og hun fikk alltid viljen sin når hun var litt vansklig.

Hun var ekstremt lydig når hun ble eldre og hun lærte mange triks. Akita røyter kolosalt mye og var nok litt rastløs. Heldigvis fikk hun trekke meg på ski og sånt. Når Akita var fem år skaffet jeg meg ein malamute med kjæresten min, som het Lady. Mye lettere å ha med å gjøre.
Men Akita var ikke så glad i Lady. Dei sloss aldri men hun ville ikke være med henne. Så Akita rømte fra hundegården hver gang jeg hadde dem der. Og hun gikk rundt huset og satte seg med trappen for vente på meg! Når kjæresten min kom tok han med Lady på tur for Akita nektet plent å bli med, hun skulle vente på meg. Og etter timesvis med venting ble hun overlykkelig da jeg endelig kom!
Vi gikk ein lang tur og vi sto på ski. Alle sa at vi hadde eit spesielt bånd, og det hadde vi. Lady ble ti år. Hun fikk dessverre kreft og måtte avlives. Akita levde i femten år! Det er nok skjeldent for ein så pass stor hund. Herlig hund, mye jobb men rasen er herlig. Vil skaffe meg ein sånn igjen.Kanskje ein ny Akita 2 blir vårt neste familiemedlemmer vårt?
24.07.2012

cw sier: Du kjøper deg ikke en husky hvis du skal ha en innehund vettu! Jeg syns du skal låne deg en husky i 3uker og ha den som "innehund" så ser du hvordan det går! Latterlig! Du skulle ikke hatt hund en gang du....
14.07.2012

Ole sier: jeg har veldig lyst til å skaffe meg en siberian husky, det blir nok ikke til trekk men for turer i skog og mark og kansje den kan trekke snowboard etter snøen også? Men i hovedsak en inne hund, vet at de krever en del mosjon og stell, men det mener jeg det er værdt, dette blir nok min første hund, men har voks opp med hund og da, så vet jo litt om hva det vil si å ha hund, ser mange som sier at dette ikke er en familie hund, men også mange som mener det motsatte, så jeg tror det kan ha noe med oppvekst etc og gjøre. Hva mener dere?
28.03.2012

Leffy sier: Huskey er den flotteste hunden. Vi hadde 2 andre hunde raser men ingen var lik Huskyen.Det er en kose hund samtidig som en flott tur kamerat. Som trekkhund er den fantastisk.Lynne på hunden er også spesielt bra.Trenger mye trim. Trenger lange turer.Spesielt er det at den ikke bjeffer men uler. En herlig hund som man får mye glede av.
24.02.2012

Juni sier: Årh! Har så utrolig lyst på Sibirsk husky!! Jeg er 12 år og har hatt en Riesenscnauzer som ble 14 år, alså hadde henne siden jeg ble født. Var en utrolig livlig hund og elsket turer. Men nå er det veldig tomt i huset, fordi vi måtte avlive henne i Mai 2011...Foreldrene mine sier de er LEI AV HUND men det er ikke mulig i min verden! Så jeg krysser fingrene på at jeg en gang kommer til å få en husky!!
08.01.2012

Huskyeier i 16 av 16 år :) sier: Hvis du slipper løs en husky må du regne med at den stikker hvis den lukter noe interesant. De har ekstremt mye jaktinstinkt, så slipper du de løs kan det bli noen sure sauebønder. Ellers er de supre turhunder. Å skaffe husky som lydighetshund går ikke alltid bra. Mange er null interesert i godbiter, leker og slik trening. De tenker bare trekk, trekk, trekk og greier ikke å konsentrere seg om noe annet.
27.05.2011

Johannes sier: Du har jo loven om båndtvang som gjelder for alle hunderaser. Sibirske huskyer er en selvstendig rase som løper avgårde om de får muligheten, selvsagt individuelle forskjeller, men min husky stikker av og kommer ikke tilbake om den slippes løs.
04.11.2010

Husky sier: Så kan man ha sibirske huskyer løse som andre familie hunder??? er det lov i Norge?
04.11.2010

Huskey :) sier: Har hatt siberian huskey i 11 år,kjempe fint gemytt, kan være sta (som valp/unghund) men lett å håndtere ( myk i hodet) har aldri opplevd knurring eller tøff adferd, anbefales ikke som førstegangshund, da det kreves erfaring for å ha en slik hund, abolutt ingen vakthund, med riktig oppdragelse har du en bestevenn uten like, veldig artig rase som finner på mye rart, de kan ha en helt utolig artig personlighet med
mange morsomme fakter,en hund som kan gi deg mang en god latter, Huskeyen er ingen tøff rase alene, men kan være tøff i flokk.
De må brukes, viktig at de har oppgaver , får være mye ute i skog og mark,kan også brukes til spor lydighet ol. i tillegg til trekk. er du bestemt konsekvent ,rolig, vennlig og tålmodig med den unge huskyen, får du en helt unik hund,vil garantert ha flere av denne rasen.
02.10.2010

danilo sier: Alle norske siberian husky har hver sin personlighet, så man kan ikke si ossen en siberian husky er utenom gemyttet den har. Det er en hund som skal brukes til arbeid. Hunden blir til det du gjør den til.
10.01.2010

cecce sier: jeg har ein sibirsk husky sjøl.den heter dolly .snill som dagen er lang.men krever enn del morsjon og pelsstell.viss rasen ikkje får nok morsjon blir den veldig rastløs. ikkje direkte god vakthund.
09.09.2009

Anonym sier: Interessant å lese andres erfaringer om Siberian Husky. Det er sikkert mange individer som er litt utenfor standarden, og vi har alle forskjellige erfaringer med denne hunderasen. Dere kan også gå inn på siberian-husky.net for mer informasjon fra Norsk Siberian Husky Klubb.
04.08.2009

Karianne sier: Siberian Husky er en flott rase som virkelig lever livet fult tu! Glade, energiske og flotte hunder! Den perfekte turkamerat for de som liker natur og friluftsliv!
01.06.2009

Victoria sier: Sibrisk husky er noen nydelige hunder men de trenger ganske mye morsjon om dagen men ellers er de veldig fine hunder.
17.05.2009

forundret sier: siberian husky, en god vakthund?! Det kan jeg aldri tenke meg. Den lager kanskje noen lyder hvis det blir innbrudd eller nosånnt men de er jo ikke vakthund i den forstand at de angriper andre for å beskytte eieren sin. eller tar jeg helt feil?
30.04.2009

hundeelskeren sier: de er kjempesøte og nuslige og er en god vakthund
30.04.2009

Malin sier: Har en sankt bernardshund OG en Sibirsk husky :) De er noen veldig koselige dyr! Og elsker å være ute i -grader :)
08.03.2009

Johan sier: Sibirsk husky er de morsomste hundene i verden! Finnes ingen bedre turkamerat for friluftsliv mennesker.
24.10.2008

Din kommentar om Sibirsk husky:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Sibirsk husky var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase