Shih tzu

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Shih tzu. Du kan også legge inn egne erfaringer om Shih tzu.

Shih tzu bilder

Shih tzuShih tzuShih tzuShih tzuShih tzuShih tzuShih tzuShih tzuShih tzu

Erfaringer med Shih tzu

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Shih tzu

mormor66 sier: Hei. Jeg har akkurat skaffet meg en Shih tzu. Han er 9 uker. Jeg sliter med å få ham til å gå "på tur". Han bare setter seg ned og ser dumt på meg. Men han elsker å være ute ellers. Har noen noe tips om hva jeg kan gjøre for at han skal like å gå på tur?
23.03.2017

Familien Rebnord Antonsen sier: Vi har en Shih tzu som elsker når kjente folk kommer. Hun løper bort til de, og blir veldig glad. Hun liker også hundesnacks.
11.10.2016

exena sier: hei allesammen. setter stor pris på om noen med ærfaringer med shih tzu, kunne gitt meg svar på mitt forrige spørsmål. min mor har veldig lyst og annskaffe seg enten en renraset shih tzu gutt. eller blanding av den rasen med enten bichon frise, eller Lhasa apso. håper og få svar. hilsen exena.
02.08.2014

exena sier: hei alle her. jeg har et spørsmål til dere, har shih tzu noen arvelige sykdommer, og hvor utsatt er de for det.
29.07.2014

Siri sier: Ang valper til Grethe N. Ser at valpene ikke har d så bra. Så våte og skitne. Stakkars valper... Håper noen griper inn snart. Tragisk!!!
19.04.2014

Graze sier: Grethe nygård har valper på finn nå ser jeg!helt forferdelig at sånne mennesker får lov til å ha dyr idet hele tatt!
16.04.2014

caisa sier: Molla,var jeg deg så burde du anmelde Grethe nygård for vanskjøtsel. Det står at valpene er vaksinert og helseattest. Behandler hun valpene dårlig så anmeld d til dyrevern. De tar bekymringsmelding alvorlig!
06.04.2014

Molla sier: Vi kjøpte ein valp for 2 mnd siden av ei dame i Nittedal,valper døde 4 mnd gammel det er eit stort sakn snillere valp har eg ikkje hatt i hus,valper hadde sikkert vært syk fra begynnelsen men det sa ikkje selger noe om,ho svarer ikkje på tellef eller meldinger.Ho hadde store pusteproblem hull på hornhinna som vart operert dyrlrgen gjorde al for henne.Så mitt råd kjøp ikkje valp av Grete Nygård
21.09.2013

Henriette sier: Har begge deler jeg. Shih tzu/bichon frise blanding, 80% shih tzu som bjeffer når det kommer noen på eiendommen. Min bichon havanese bjeffer når det ringer på døren,.
13.06.2013

Snuppa. sier: Shih tzu bjeffer ikke mye. Har tre stykker. Svigermor har en bichon havanese og den bjeffer i ett. Kan virkelig anbefale shih tzu.
12.06.2013

nelenna sier: Min erfaring er at Bichon Havanese bjeffer endel mer.Men det kan jo variere fra hund til hund,selvsagt.
21.05.2013

Bella sier: Vi er en familie på 4. Guttene mine er 9 og 13 år. Vi vurderer å få hund for første gang. Vi har tenkt lenge på dette. Valget har nå havnet på Shih Tzu eller Bichon Havanais. Tror dette er hunder som vil passe oss. Er det noen som kan anbefale den ene over den andre ? Shiz tzuen bjeffer den mye ? Hunden må være alene hjemme på hverdagene i ca 5 timer. Liker noe av disse hundene å være ute i garde på sommerstid ? Eller trives de best inne når de er alene ?
Takker for alle svar og anbefalinger.
07.05.2013

Nel sier: Det er vikig å fjerne hårene inne i ørene ,ellers er de utsatt for øreinfeksjoner.Hårene nappes forsiktig bort,jeg bruker bare fingrene.Dette må gjøres ofte,hundene mine reagerer ikke på det.Dessuten er de nøye med å vaske hverandre inne i ørene og øynene, og det har nok sammenheng med infeksjonsfare og er nedfelt i dem at de skal hjelpe hverandre med fra naturens side.
05.04.2013

linni sier: Hei, hvordan fjerner dere hårene inne i ørene og er det viktig? Har en shih tzu tispe. Pelsen har også blitt veldig grå, den var helt svart før...hva kan jeg gjøre for å få den svart igjen?
24.03.2013

Yorikie Pincess sier: Litt nybegynnertips:
Har nettopp fått en liten tispe på 9 uker. Fantstisk herlig rase! Siden det er veldig kaldt ute, lar jeg den gå på do på en valpematte ved verandadøra. Når det blir varmere, bare flytter jeg matta ut og etter hvert fjerner den helt. Håper det skal gå greit så hun blir renslig i løpet av sommeren.
Hun sover i sin lille seng ved siden av puta mi, veldig koselig siden jeg er alene!
Tørrforet og vann står framme hele tiden, og hun får tyggebein (av hud), aldri menneskemat (etter anbedfaling fra veterinæren).
Hun bjeffer sjeldent, virker veldig rolig og trygg. Jeg tar henne med overalt så hun vender seg til folk, hunder og lyder. Lar henne være alene hjemme ca en time hver dag (mens jeg handler el.l.) etter å ha gått en lang tur med henne. Det har gått kjempefint,hun sover når jeg kommer hjem.
Jge har tenkt å holde pelsen kort og gå til frisør ca hver tredje måned. Det koster kr 500.
Har også en to år gammel, rolig yorkie tispe som koser seg veldig med den nye valpen. De leker og sover sammen......Passet på å få den nye valpen rett etter at hun hadde hatt valper selv, så var hun vant til det.
10.03.2013

Tutta sier: Jeg har en Shih tzu valp på ca 7mnd. Den er verdens skjønneste valp, men ble ikke renslig før ved 6-7mnd alderen.Han har ett veldig godt gemytt, bjeffer av og til ved ukjente lyder Og hvis vi ikke skjønner hans kroppsspråk.Har forsøkt forskjellig valpefor men han spiser så lite, da er det fristende og gi ham noen godbiter inni mellom, noe som sikkert er dumt? En bør vel også få mat tilbestemte tider? Ellers er han veldig kosete og snill, lett dressert. Vi har gått på valpekurs noe som var ok. I vinter har det vært sparkføre der vi bor, da har jeg tatt ham med, sagt på plass (venstre side)og han har sprunget i passende tempo hele veien.Liker seg veldig godt ut i snøen
15.02.2013

Roger sier: Har ikke noe imot hunder, eller shih tzuer, men ikke alle kan ha hund, og det har denne familien bevist. Gneldrebikkje....
31.12.2012

hundeintresert222 sier: oki takk for svar, siden jeg bor i en leilighet så det var bra å få svar på det
håper det blir bedre med hunden til naboen din :)
30.12.2012

Roger sier: Det gjer den ja. Det er ein vokterhund som bieffer når det kommer besøk.
Naboens shit tzu bikkje bieffer hele tiden. Jeg kan ikke en gang hoste i min egen leilighet uten at kjøteren bieffer. Ikke nok med det. Den er hele tiden på verandaen og driter. Lukten kommer over til meg.
30.12.2012

hundeintresert222 sier: Jeg er en 12 år gammel jente som er veldig inteisert i hunder spessielt denne hunderasen.
Jeg har ikke noe hund selv, men skulle gjere hatt en.
Jeg har lest på mange nettsteder om Shih Tzu og den virker kjempe snill, kosete og søt!
Jeg lurer på om den bjeffer mye?
30.12.2012

shih tzu sier: Ja,planen var det...for å lære noen triks:-) men med tid og stund får jeg det vel til selv da:-) hva klipper en med?er det spesialklippere eller vanlig klippemaskin?har du erfring med tannstell...er dette noe vi bør gjøre?til tidliger til bedre tenker jeg,vist det må til:-)
27.10.2012

Mona sier: Hei shih tzu!

Først og fremst, gratulrer med snart ny hund!
Men. EIn shih tzus pels kan bli ødelaggt viss du klipper den feil, så gå til hundefrisør dei første gangene så lærer du det nok:) Det er dyrt men sånn er det å ha ein hund:)
27.10.2012

shih tzu sier: Hei:-) jeg skal hente min shih tzu om en uke....vi gleder oss alle:-) men siden vi har noe allergi i familien tror jeg at jeg vil hilde han korthåret.er dette mulig å gjennomføre på egen hand????eller må jeg til hundefrisør????og tannstell,noen som har erfaring med det?hvor kjøper dere shampoo ol?
26.10.2012

Camilla sier: Milla*

Men dette avhenger sv at du er veldig observert! Følger valpens miste bevegelse
Vintervalper har jeg null erfaring med (=
13.10.2012

Camilla sier: Til mila: angående stuerenhet: dette er meget enkelt- ta den ut rett etter mat/søvn/kraftig lek-

Personlig har jeg valpen ute hele dagen i strekk(finvær) -eneste jeg gjør er å løfte den inn i senga si hvis den sovner- jeg går ut igjen, da vennes den sakte til å være alene også! Og den vil automatisk lete etter deg, komme ut, tisse når den våkner- bare IKKE lukk døren, la den ha mulighet til å komme ut til deg- min ergaring(3 hunder)- blitt stueren på maks 5 dager!
13.10.2012

Wenche sier: Har hatt shih tzu i mange år, han døde i februar 10 1/2 år gammel. Makan til flott hund har jeg ikke opplevd. Han var bare snill og god hele tiden. Aldri noe tull, han bjeffet ikke engang når det ringte på døren men løp logrende til ytterdøren for å se hvem som kom. Veldig sosial, glad i alle og stille og rolig. Det som kunne være litt slitsomt til du ble vant til det var snorkingen hans. Han snorket verre enn en voksen mann.Likeledes å være hjemme alene var heller ikke noe problem, han elsket da å sitte i vinduskarmen å se eller sove litt der. Selvfølgelig overlykkelig når jeg kom hjem. Han var heller ikke sta før han ble gammel men da kom det... hahaha men ikke mer enn at jeg kunne flire av det.
Personlig mener jeg det er fortidlig å ta en valp fra mammaen når den er 6 uker, bør være minst 8 uker. Holt han kort i håret og syntes ikke det var noe problem å stelle det. Lykke til til nye shih tzu eiere dere blir ikke skuffet hvis dere oppdrar denne kosebamsen som man skal.
10.10.2012

Oda sier: Noen glemte å ta av Caps locken....
Shih tzuen blir leveringsklar like fort om andre valper.
6 uker er for tidlig, vent to uker til. Om det er eit problem for 'eieren' er det synd for h*n
16.08.2012

Laura sier: NÅR BLIR SHIH TZUER KLARE FOR Å FORLATE MOR? VI HAR RESERVERT EN SHIH TZU VALPE OG SELGEREN SIER VI KAN HENTE HAN NÅR HAN BLIR 6 UKER GAMMEL. ER IKKE DET FOR TIDLIG?
15.08.2012

fanatisk sier: Dette er en flott rase... skal bli kjempegøy med denne hunden som førstegangshund med barn i familien : )

Er de litt stae slik som mopsene/pekingeserne er?? :-)
01.08.2012

Ann-elen sier: Kan bare skrive under på det alle andre over her skriver om rasen: vi har 2 shih tzu hunner,importert fra Spania.de er nå 3 år ca.Utrolig enkle hunder,med massevis av sjarm og personlighet.Vi har de med OVERALT, til Spania,Danmark,bilturer osv. Bjeffer sjelden,røyter ikke, er snill og glad og kosete.Krever pelsstell,men er enkelt om en velger å klippe de jevnlig ganske kort:)Kjempesøte er de og.
30.03.2012

freddy sier: denne shih tzuen som vi har er en morsom og snill familiehund. det er en hann hund på 5 år som er både tålmodig og veldig glad i unger. den bjeffer kun på ukjente lyder og ellers en meget glad gutt.den kan være sint på større hunder, men ellers en veldig flott hund som tar liten plass.
dette er rett og slett en herlig hund.
30.11.2011

Leo73 sier: Min er 13.7 år gammel da og er en hann.
Lurer på om det går an å parre ham? Har stammtavle. Eller om det er for sent!
13.10.2011

Anonym sier: vi har en blanding mellom shih tzu og malteser, men han er mest shih tzu da.
han har kjempe mye persolighet og en smart og snill :)
Han biter aldri og er snill mot andre hunder.
Men vi har et problem og det er at når vi går på tur med han og han ser en annen hund, bjeffer han kjempe mye, og det virker som om han har tenk å angripe den andre hunden. men når han går løs, er han kjempe snill mot andre hunder.
21.08.2011

Lone sier: Jeg har en herlig Shih tzu gutt som heter Buse på bort i mot 2 år. Han er svært rolig, men også leken og glad. Veldig knyttet til meg og følger meg over alt. Bjeffer kunn når det kommer folk. Han kan være litt nervøs med nye folk, men blir god venn med alle når han bare får litt tid på seg. Det er svært mye pelsstell med shih tzu, selv når jeg har han helt kortklippet. Jeg bruker ca 1/2 time hver dag og klipper han selv. Han dusjer 1 gang i måneden. Han er kjempeglad i mat.
Bjørg du spør om shih tzu er allergi vennlig, min familie har allergi men har ikke reagert på min hund.
Han røyter ingenting.
Helt herlig rase!
10.08.2011

petlover186 sier: Jeg har en fantastisk shih tzu blandings 26% papillon og 75% shih tzu!!
han heter Gizmo og er helt herlig anbefaler denne rasen til alle som har lyst til å skaffe seg en hund :D
vi dro til og med til sverige en dag uten papirene hans , men politiet merket ikke den lille ulldotten i buret :p
Det er en utrolig morsom hunderase og ha med å gjøre!! :D og lett sefølgelig!!
08.08.2011

Bjørg sier: Hei til noen som kjenner godt til denne hunderasen. Jeg har aldri hatt hund før, men har veldig lyst på en slik hund. Har forstått det som den kan være bedre om man har litt allergi. At den er allergi vennlig. Stemmer dette?
Synes ellers den ser veldig søt ut. Ønsker å holde pelsen ganske kort. Må man da hele tiden til hundefrisør, eller klipper man selv? Takknemmelig for svar.
13.06.2011

Åse sier: Jeg har også en Shih tzu som heter Bonzo. Blei anbefalt denne rasen av noen venner da jeg ville anskaffe hund. Det har jeg ikke angret på.....maken til tillitsfull og herlig hund, Den følger med meg over alt, og når han må være aleine heime, så bare sier jeg det til han at"Nå må du være litt aleine", så forstår han det. Da hopper han opp på en kommode som står ved vinduet. Der han jeg laget en seng til han. Og der sitter/ligger han helt til jeg kommer heim. Og sånn glede når jeg kommer!!!!
21.05.2011

Anonym sier: Ella sier: Vi har en nydelig blanding av shih tzu og bichon havanais, mest shih tzu.Hun er flink til å si ifra når noen kommer, bjeffer, men det er nettopp dette som barna våre opplever betryggende når de er alene hjemme. Hun er utrolig snill og grei, både mot voksne og barn og går også fint sammen med andre hunder, spesielt de som er på hennes størrelse. En gang skulle noen venner av oss passe henne når vi var borte, men da sørget hun slik at vi prøver ikke å gjøre dette for ofte.
17.04.2011

anna sier: har en superherlig shih tzu-gutt,en skikkelig sjarmør og kosegris,ultrasosial,elsker å gå tur(lange turer) hadde han med på 4,5 t fjelltur i fjor høst-det gikk veldig bra! vi holder pelsen helt kortklipt-kjempesøt! røyter så og si ingenting,lett å ha med over alt-digger denne rasen-anbefaler de som lurer på å skaffe seg småhund å sjekke ut shih tzu-rasen! me
26.03.2011

Liv Tesdal sier: Jeg har kjøpt en Bichon Havanais!!. Født: 7/11-10. Etter å ha lest om denne fantastiske rasen her på youtube, så var jeg ikke i tvil....Jeg ble så heldig å få kjøppe Lukas (fra Sverige). Han er en skjønn liten "teddy". Han er hvit med aprikosfarge på ørene. Utseende og personligheten hans er så herlig...
Hadde kjøpt meg en Shih tzu..hvis jeg ikke hadde visst om Bichon havananais, for begge to rasene er aldeles nydelige.
Men...er noen i tvil...så se på youtube da vel..
10.03.2011

- sier: Vi har en blanding mellom shih tzu og malteser, men han ser ut som en shih tzu og oppfører seg som en
Han er utrolig dominerende over andre hunder, men elsker folk og barn.
Han er kjempe snill :)
02.01.2011

cezar sier: jeg har en to år gammel hannhund shih tzu, det er min første egen hund men vi har hatt to shih tzuer før med familien. han er en utrolig hengiven hund med masse personlighet og kjærlighet. er flink med barn og alle elsker ham. han bjeffernesten ikke i det hele tatt,men er flink å snakke og synge. han liker å sove med pute under hodet, er glad i mat men spiser bare til han er mett, veldig leken og stolt. mye pelsstell,men holder han kort, da han ser ut som en valp året rundt.min beste venn!
03.12.2010

tintin sier: jeg har en 3 år gammel shih tzu. den er stille bjeffer lite og er en utrolig snill hund.den står ute i hundegård om dagen når vi er på jobbe/eller ligger inne i bur. Den bjeffer ikke der. De eneste gangene den gir litt lyd i fra seg er når det kommer folk på besøk...kan gledlig anbefale denne rasen..
24.09.2010

anette sier: noen som vet hva forskjellen mellom bichon havanais og shih tzu er? skal anskaffe ed hund, men har skjønt at shih bjeffer og bråker med enn bichon havanais....
23.09.2010

milla sier: hallo hallo jeg sitter her og leser litt om meninger til hunde raser å det er mye meninger.Vi har nå bestilt oss en shih tzu og gleder oss til det.Har hatt mops før men den rasen røyter hele året det syntes vi var mest plagsomt.Men den var utrolig kjek og grei utenom.Håper at denne rasen faller i smak å så er det et pluss at den skal hvist ikke røyte noe.
Så nå går vi og venter til vi skal få dette nye familie medlemme.Har noen tips om å få den fort stue ren
12.09.2010

Nenne sier: shih tzu er en nydlig hund .Er rolige og veldig kosete . Min shih tzu følger meg over alt ,og ligger alltid ved sengen min om natten . Nå fortiden ligger den i sengen min nede ved føttene , da min andre shih tzu døde pga hjerte . Dette er et savn for henne og meg . Venter nå på en ny shih tzu valp . Kan ikke få
en mer kjærlig hund en denne rasen . Den er også barneglad og liker og leke med de .
07.01.2010

Polly sier: Vår 5 år gammle Shih tzu er utrolig glad i andre dyr. Storkoser seg med katten, og leter fortsatt etter hamsteren som døde for et år siden. Den har lært mange triks, som å spille død når vi sier pang, ruller rundt og mer. Den elsker å fange snøballer om vinteren,nyter hver solstråle på verandaen om våren, og elsker å være med overalt hvor matfar skal. Vi har valgt å ha forholdsvis kort pels(ca 10cm)på han. En viktig ting med denne hunderasen er å passe på håret rundt øynene. På vår grodde håret inn i øyet og den måtte opereres. Kjedelig utgift og vondt for hunden. Utrolig kosete og familievennlig hund. Kan anbefales
05.04.2009

Ida sier: Shih tzuer har enormt mye personlighet. De er rolige, men også lekne. Veldig glade i mat. Lett å ta med seg rundt, og er veldig hengivne og tillitsfulle. Kan bjeffe en del. Det er MYE pelsstell med disse dersom man vil ha lang pels på dem. Men utrolig søte hunder :)
01.04.2009

Bolette sier: Mine to Shih tzuèr er en fryd for sjelen .Rasen er rolig og avbalansert , og passer like godt for unge som eldre .De er små og lettvinte , og kan følge deg nesten over alt .Den ene min har tilog med vært med på en Gudstjeneste til prestens store overaskelse .
30.07.2008

Din kommentar om Shih tzu:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Shih tzu var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase