Shiba

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Shiba. Du kan også legge inn egne erfaringer om Shiba.

Shiba bilder

ShibaShibaShibaShibaShiba

Erfaringer med Shiba

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Shiba

... sier: Vi hadde en Shiba som hadde verdens beste personlighet og var så sjarmerende. Han fant på mye sprell. Han var virkelig verdens beste hund, men problemet kom med kloklipping, hannhunder og dusjing. Helt fra valpestadiet bet den når vi klippet klørne. Hylte det berømte shibahylet, og til og med veterinærer måtte bruke munnkurv for å klippe klørne. Skjønte han tegninga før munnkurven var på måtte vi fint vente noen dager for å klare å overraske han. Etterhvert begynte han også å bite uprovosert ved rutiner som på vei inn til buret etter morgenturen. Etter flere blodige episoder hvor han bet oss eierne turte vi ikke lengre å ta sjansen fordi neste gang kunne det være et barn som ble bitt. Noen sier vi var uheldige med valden vi fikk, men uansett kreves det noen med mye tid og peiling for å ha en Shiba. Krever mye trim og trening, dette er en energibunt :)
18.01.2013

Louise sier: har en Shiba inu hanne på snart 4 år. han er oppvokst med katter og småbarn, og stortrives med det. dette er en rase med fantastisk gemytt, han går løs ute, der han spreller fra seg,( han vet hvor tomtegrensen går, selv om vi bare har gjerde rundt halve hagen...) for der etter å bare deise ned på gulvet når han kommer inn. helst skal han ligge midt på gulvet der du hele tiden må tråkke over han, eller helst oppå bena dine... =)sånn er han på besøk hos folk også. meget kosete.
men absolutt ikke en hund for nybegynnere da treningen er viktig at man har tid, tolmodighet og erfaringen til... vår shiba røyter også mye underull hele tiden, så selv om de er enkel å børste/pelsstell, må jaffal vår børstes to ganger i uken!
du skaffer deg ikke en shiba uten at du vet hva du begir deg ut på!det er viktig!! men får du de til, så elsker du dem for resten av livet!! =)
05.12.2011

Silje sier: Min shiba er en skikkelig spesiell hund. Pleier si hun er katt faktisk, for lynnet er mer som én katt. Hun er veldig hengiven og stikker aldri av når hun er løs, men normalt sett er vel ikke shiba kjent for å kunne gå så mye løs. Hun ble tidlig sosialisert med hunder og fremmede, og hunder går fremdeles bra å møte, men fremmede har hun ikke så mye til overs for. Det uten at noen har vært slemme med henne. Hun har bare vokst det på seg, men rasen kan være reserverte mot fremmede så ikke uvanlig det. Har bare vært litt vanskelig for meg å gå fra det stadiet der alle kunne hilse på henne til at kun de hun har hatt mye kontakt med kan hilse. Ellers er hun sta, veldig kosete og lager mye gøyale lyder :-) Nå har hun desverre fått kraftig middallergi og har generelt vært plaget med noe helt siden hun var 9 mnd. (Ørebetennnelse, allergi) Allergi skal visst være den plagen som er vanligst hos shiba selv om den generelt er en ganske frisk rase.
03.12.2011

Zutaki Wanatabe sier: Husker denne hunderasen godt fra mitt hjemland.Var kjent for å ha problemer med å finne seg til rette på nye steder, og bli kjent med nye mennesker,eller andre hunder etter valpestadiet.Må preges tidlig sosialt,og lydighet må inn så fort som overhodet mulig. Har man ikke vært flink med sin Shiba før den er seks måneder,vil læringskurven raskt gå nedover. Triks vil den alltid kunne lære uansett alder. Men den glade,tolmodige,lydige og sosiale Shibaen må skapes/dyrkes frem fra den dagen du tar den med deg hjem fra valpekassen.
En Shiba vil raskt prøve å dominere over andre hunder, men med positiv aktiv trening på å få kontakt med din Shiba i de fleste situasjoner kan man unngå agressivitet. Man skal ikke hilse på alle hunder som kommer forbi. Dette vil uansett bare stresse hunden. Den må få slippe å etablere nye forhold flere ganger om dagen.
Av sykdommer var den kjent ( i Japan) for å kunne ha problemer med astma/luftveisinfeksjoner, og en del fikk HD-lignende symtomer,nærmest leddgikt ganske tidlig.

Z.W.
28.09.2011

olvei sier: shiba er kjempe søt og kul.
den er en snill hund og en herlig hunderase.
09.10.2010

une sier: Shiba Inu må bare oppleves...den ville gå gjennom flammer for deg...men du kan glemme å skulle lære den å ikke drepe naboens kaniner eller husets undulat og marsvin...godbiter er for pingler, og det du vil den skal lære må være en utfordring for hunden...praktisk utøvelse i trad med løsningstenkning..majestetisk og stolt, det gjelder virkelig å tisse høyest på treet...
28.02.2010

Maria sier: Shibaen er en hærlig hunderase. Den er rolig, har en behagelig væremåte, men den er veldig bestemt og sta. Shibaen er også veldig resnslig. Man skal være bestemt og tydelig overfor en Shiba, men den må ikke kues. Den egner seg veldig godt som familehund, men kan også brukes på jakt, av alt fra fugel til elg.
Shiba inu er bare en helt hærlig og nydelig rase.
24.02.2009

Din kommentar om Shiba:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Shiba var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase