Shetland sheepdog

Shetland sheepdog er en middels-liten gjeterhund med opphav fra Shetlandsøyene. Dette er en populær hunderase i Norge.

Shetland sheepdog bilder

Shetland sheepdogShetland sheepdogShetland sheepdogShetland sheepdogShetland sheepdogShetland sheepdog

Fakta om Shetland sheepdog

Shetland sheepdog

Temperament og væremåte til Shetland sheepdog

Shetland sheepdog er en passe energisk og aktiv familiehund med omgjengelig godt humør. Disse hundene er svært oppmerksomme og er derfor lett å trene.

Dette er fortsatt en gjeterhund ut fra væremåte, og dette kan være greit å legge merke til før man går til anskaffelse av en Shetland sheepdog. Den vil gjerne gjete alt som rører på seg, inkludert biler, traktorer, barn og syklister, og selv ville dyr.

Uten fysiske og mentale utfordringer kan den bli destruktiv, hvilket kan gå utover inventar og eiendom. Mye mosjon og aktiviteter gjør denne hunderasen tilfreds.

Litt forsiktig ovenfor fremmede, men Shetland sheepdog er en meget fin familiehund. Lyder helst bare en leder / eier, men tilpasser seg godt inn i familien.

Bruksområde for Shetland sheepdog hunder

Shetland sheepdog ble brukt til gjeting av sau, men i dag er det andre mer populære raser som har overtatt for dette bruksområdet, spesielt Border Collie.

I dag er Shetland sheepdog en utpreget turkamerat, familiehund og selskapshund. Imidlertid har den sine gjeterinstinter intakt og kan mer enn gjerne dresseres til å gjete sau.

Populær er den også i agility og lydighetskonkurranser, og er mye å se rundt om i Norge og verden forøvrig på slike lydighetsstevner og show, samt på hundeutstillinger.

Shetland sheepdog utseende

Shetland sheepdog er liten av vekst, og høyden er omtrent 35 - 37 cm, og vekten på bare 5-10 kilo. De små ørene er høyt plassert på hodet, og har fremovervendte øretipper.

Den har et våkent og intelligent uttrykk, hvilket gjenspeiler hundens egenskaper. Shetland sheepdog beskrives som mange som en "søt" og "sjarmerende" hunderase.

Den lange pelsen har grovere dekkhår, men mye kort og myk underull.

Shetland sheepdog historikk

Shetland sheepdog ble avlet på Shetlandsøyene, og hundene som ble brukt i avlen her var spisshuder fra Vestlandet (Norge). Langhåret collie har blitt krysset inn i rasen, noe som på mange måter er lett å se ettersom det er mange likheter.

Erfaringer med Shetland sheepdog

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Shetland sheepdog

skal få shetlie sier: jeg skal få en Shetland sheepdog, og jeg gleder meg utrolig masse. har ønsket meg hund siden jeg gjekk i barnehagen, og nå går jeg på ungdomskulen. jeg har lest mye om rasen. og den virker som en super første hund.de er jo greie på størrelsen også, mellom-store men kan gå lange turer til tross for den størrelsen de har
EG ELSKER HUNDER, SÆRLIG SHETLAND SHEEPDOG
14.10.2013

skal få shetlie sier: jeg skal få en Shetland sheepdog, og jeg gleder meg utrolig masse. har ønsket meg hund siden jeg gjekk i barnehagen, og nå går jeg på ungdomskulen. jeg har lest mye om rasen. og den virker som en super første hund.de er jo greie på størrelsen også, mellom-store men kan gå lange turer til tross for den størrelsen de har
EG ELSKER HUNDER, SÆRLIG SHETLAND SHEEPDOG
14.10.2013

Caroline sier: Jeg har en Shetland Sheepdog ;)
Ho heter Titti :)
Jeg syntes Collie og Shetland hundene er veldig like :)
15.10.2012

MUFFE sier: Altså, dette med husrenhet kommer helt an på hvor nøye og flink DU er med å følge opp, ingenting med rase og gjøre(tror jeg da), jeg har hadd tre hunder(cairn terrier og setter) og alle ble husrein i løpet av noen dager! Men selvfølgelig, du må trene riktig, være MYE ute, jeg tilbringer hele dagene ute, tar med mat, vann ut så de første dagene er hunden kun inne når jeg spiser osv. Da skal dere se dette ordner seg!
07.10.2012

Anonym sier: jeg og min familie har den fjere sheltien nå og vi har trent opp hundene til å ikke bjeffe de fungereer utmerket på mange måter jeg er bare 10 r men jeg har jævla god erfaring med denne sorten og jeg er helt uenig i at den bjeffer veldig mye sheltie er en fin førstegangs hund
11.09.2012

Anja sier: Har en shettis som heter Tinka. Hun er samme farge som hunden på bilde.
Hun er lettlært og elsker agilty. Jeg jogger tre timer dagen med henne hver dag.
Hun elsker å lære nye ting og er stolt over det! Hun går løs rundt på plenen med vennen sin, ein rottweiler gutt som Tinka elsker å plage. Tinka elsker og å sove med dei to kattene jeg har. Alle e ligger der i kurven mens Turbo(Rottisen) Ligger for seg selv på eit teppe eller med meg.

Lurer på å kjøpe ein shettis til, når Turbo går bort. Han er gamlegutten på 11 år.

Det negative med Shetland sheepdog er at dei bjeffer stort! Hunden liker å bjeffe veldig mye.
Har du leilighet i ein by bør du vudere ein annen rase. Shettisen liker å få røre på seg og bjeffe så det vil plage naboene. Min Tinka har jeg trent til å ikke bjeffe så stort men hun bjeffer jo mye fordiom.
02.08.2012

sheltidama sier: Til Ønsker meg syykt hund!

For det første tror jeg ikke det har noe for seg å skulle overbevise sine foreldre når man vil anskaffe seg hund. Der må dere komme til en enighet sammens.
Det første du bør gjøre er å sette deg ned å begynne å lese om det å ha hund og hvilket ansvar det innebærer. Personlig syns jeg det virker litt tynt når man stiller slike spørsmål i et forum når det finnes så mye lesestoff.
Det å være glad i hunder og å ha en er to forskjellige ting.
Dette vet dine foreldre og er sikkert nok derfor betenkt.
Jeg har to sheltier selv,to tisper på 2 og 9 år. Min erfaring er at om du ikke klarer å gjøre det til en livsstil å ha hund så vil det bli vanskelig.
Det er vanskelig å bestemme seg for hvilken rase man vil ha,det kan være ganske tøft/slitsomt når de er valp men oppå det hele som kommer det så uendelig mye mer som skal på plass for at man skal få et godt hundehold og ikke minst en lykkelig hund.
Jeg skal absolutt ikke dra ned sheltien som rase for jeg er meget fornøyd og de gir masse glede og kos. En grei førstegangshund. Men jeg ser folk stiller så typiske spørsmål som hvor lenge de lever..det er jo det første du bør vite..?
Så har hunder, som mennesker forskjellig personligheter.En rolig hund trenger ikke å være den som er enklest å håndtere og den som er veldig aktiv og gira trenger ikke å være den som spiser opp leiligheten din.
Den viktigste erfaring jeg har fått og som riktignok gikk opp for meg når jeg først skaffet meg hund, er at dette er et selvstudium.DU må skolere deg selv! Du vil møte utfordringer og problemer,du vil bli frustrert og glad, men dette krever.Det tristeste jeg ser er annonsene på finn hvor de selger med tungt hjerte en hund i pubertetsalder fordi utfordringen ble for stor.
31.07.2012

Ønsker meg SYYKT hund! sier: Hei!
Jeg ønsker meg kjempe,kjempe mye Shetland sheepdog!!
Hvordan skal jeg overbevise mamma og pappa?!?
De sier det blir for mye styr å bli vekket så masse den første tiden:( Er det masse styr? Hvor lenge må man ca. holde på med å bli vekket og sont? Det andre problemet e at de lurer på hvordan det blir i feriene hund.....

De er jo veldig glad i hunder! Begge har hatt hund selv.
Hvis vi i det hele tatt skulle fått en hund tror jeg et måtte vært denne rasen:)

Jeg har katt...tror dere det går bra?!?

Hva er best av å ha en tispe eller hann?
Hvem er best å ha med å gjøre?
Hvem er rolikst og sonne ting??
Ca. hvor lenge lever dem?...
Jeg vet man må gå tur med dem 3 ganger om dagen, men hvor lenge??

PS:

PLIZZ svar på dette! Superviktig:)
22.07.2012

carina sier: Heei! Jeg har fått en vakker sheltie som ble omplassert til meg. Hun har ikke hatt det så bra tidligere men hun viser det ingen tegn til det. Ser ut som om hun er en lykkelig liten jente hos meg. Nå har jeg veldig lyst til å finneoppdretterne og foreldrene hennes! Er det noen som har tips om hvor jeg kan finne dette enklest uten å måtte ringe alle oppdrettere i norge? Hadde blitt veldog takknemlig for innspill! Hun heter Senja, og er født i 2008! Mvh Carina
23.05.2012

Belba sier: Det går helt fint å skaffe seg en shetland sheepdog, selv om du har hund fra før av, men husk at sheltier generelt er skeptiske til ting den ikke kjenner fra før av, så ikke gå for fort frem i begynnelsen. Om dere har en annen hund fra før av, la sheltien få lov til å bli kjent med hunden i sitt tempo, på denne måten vil sosialiseringen gå best. Vår shetland sheepdog er ikke veldig hyper, vi har en hann og den er verdens snilleste! De klarer seg veldig fint alene om du trener på dette fra du får valpen i hus. Begynn rolig, bare med noen minutter av gangen, så øker du bare på. Vår hund er hjemme alene 7-8 timer av dagen, men den er da i buret sitt, og dette går veldig fint. Sheltier trenger ikke lange turer på flere timer hver dag, de setter pris på alle turene de får. Selv synes jeg at en times tur hver dag er selvsagt, men det får bli opptil den enkelte å bestemme. Sheltier tilpasser seg veldig godt det livet du selv lever, og så lenge de blir inkludert i "familien" er dette supert for dem. Vår sheltie elsker å ligge i sofaen å dra seg om vi ser på tv, så dette er ikke noe problem, men husk at også finnes individuelle forskjeller. Å kjøpe en shetland sheepdog er en investering, du får så mye mer igjen enn hva de selv gir. Shetland sheepdog er en fantastisk rase, rolig gemytt men våken og alltid klar for spenning og morro:)
20.05.2012

paceman sier: hei det er en sjanse vi skal få en hund og jeg tenkte, hvilken rase ? jeg ville ikke ha for stor hund og ikke for liten men og fant ut shetland sheepdog er perfekt! men så ville jeg finnne MASSE fakta om de men trenger shetland sheepdog veldig mye selskap eller klarer de seg noen timer alene? og er de veldig hypper eller klarer de og sitte på fange ditt når du ser på tv eller noe annet?
29.04.2012

Anonym sier: Jeg vurderer å skaffe meg en shetland sheepdog! Men vi har en hund fra før av, tror dere det vil gå bra? eller er det ikke noe lurt?
06.03.2012

Mari sier: Hei! jeg tenker å kjøpe meg en shetland sheepdog som førstehund. Har noen spørsmål jeg håper noen vil svare på.
1. Vil den være med på lange turer?
2. Tåler den lange løpeturer?
3. Er den lett å oppdra?
10.02.2012

Vivian sier: Vi har hundeplaner og har sett på flere raser, men ikke besøkt noen kennel ennå. Jeg og lillesøsteren min, mamma og pappa liker Shetland sheepdog.
Kan noen anbefale noen oppdrettere? Vi bor sør i Buskerud.
10.12.2011

Samantha sier: Hei. Jeg vurderer å skaffe meg en sheltie, men så skjønner jeg ikke helt det med mosjoneringen.. for på Wikipedia står det "Rasen trenger såvel mentale som fysiske utfordringer for å trives maksimalt, selv om den ikke er spesielt mosjonskrevende av natur" og noen sier den krever mye mosjon, mens andre sier den krever lite ? any help please? :))
29.11.2011

82 mod sier: Sheltien er en kjempefin førstegangshund.
Men man må jobbe for å få den sosial og trygg..

Min første hund var en shelti gutt, kanon snill hund! Veldig lettlert, lett å ta med og glad i alt som bevegde seg! Han var med over alt.

Vi gikk lydighet, flott hund å lære sammen med!
Men vil du ha litt utfordring og dersom du har interesse for mental trening, sånn litt mere enn d "vanlige" kan sheltien bli litt for "enkel" pga at den tar ting veldig fort..

Men man må være ops på tannfelling, som tidligere memnt, ømfintelig mage og epelepsi! Så sjekk slekten før du kjøper!!!

Sheltien vil alltid ha en spesiell plass i mitt hjerte, sånn er det bare, utrolig flott rase.

PS:
Det er IKKE normalt at sheltien er 4-5 mnd for den blir husrein!
1-2 uker tar d, visst du går inn for det og trener på rett måte!!
21.10.2011

Marita sier: Har vokst opp med hund og har hatt opptill 4 Bullmastiffer ( 3 tisper...og 1 gutt vi passet et 1/2 år)og 4 Tibetanske Spaniel ( 4 tisper), men nå med årene har det blitt fære og fære. Den ene Bulle tispa måtte avlives av sykdom i 2009, og to av de eldste tibbene på 11 år måtte vi avlive av kreft og sykdom nå i september 2011. Og godgutten har fått en nytt hjem...

Så nå har vi igjen 2 Bullmastiffer og 2 Tibbe jenter. Jeg går med kjøpstanker om å skaffe meg en Sheltievalp, som er min drømmerase og har vært det i snart 7 år.

Har satt meg på venteliste på et kull som blir født i Novemer, så jeg håper det blir en valp til meg der. Jeg ønsker en tispe (helst sobel m hvit, eller tricolor)som jeg vill ha som familie/tur/lydighet/agility og kanskje utstillings hund.....

Hvis det ikke blir en valp derfra, er det noen som vet om noen Sheltiekull av seriøse oppdrettere?
For meg er det meget viktig at mor og far til kullet har et stabilt gemytt (ikke nervøse, som noen sheltier er). Jeg trenger også en hund som ikke er dominant pga at hun skal gå i en flokk på flere hunder...

Hvis du vet om noen, kan ikke du sende meg en mail på marita-kira@hotmail.com =D

- Marita, 17 år
19.10.2011

Marita sier: Har vokst opp med hund og har hatt opptill 4 Bullmastiffer ( 3 tisper...og 1 gutt vi passet et 1/2 år)og 4 Tibetanske Spaniel ( 4 tisper), men nå med årene har det blitt fære og fære. Den ene Bulle tispa måtte avlives av sykdom i 2009, og to av de eldste tibbene på 11 år måtte vi avlive av kreft og sykdom nå i september 2011. Og godgutten har fått en nytt hjem...

Så nå har vi igjen 2 Bullmastiffer og 2 Tibbe jenter. Jeg går med kjøpstanker om å skaffe meg en Sheltievalp, som er min drømmerase og har vært det i snart 7 år.

Har satt meg på venteliste på et kull som blir født i Novemer, så jeg håper det blir en valp til meg der. Jeg ønsker en tispe (helst sobel m hvit, eller tricolor)som jeg vill ha som familie/tur/lydighet/agility og kanskje utstillings hund.....

Hvis det ikke blir en valp derfra, er det noen som vet om noen Sheltiekull av seriøse oppdrettere?
For meg er det meget viktig at mor og far til kullet har et stabilt gemytt (ikke nervøse, som noen sheltier er). Jeg trenger også en hund som ikke er dominant pga at hun skal gå i en flokk på flere hunder...

Hvis du vet om noen, kan ikke du sende meg en mail på marita-kira@hotmail.com =D

- Marita, 17 år
18.10.2011

Gjeterhund sier: Så klart kan man kombinere katt og sheltie, det er ikke noe problem så lenge du introduserer katten forsiktig, de må akseptere hverandre
12.09.2011

spørsmål dagen lang sier: lurer på om den kan gå an og ha en katt hvis du har en sheltie?
11.09.2011

tone sier: Hei! Jeg har en han shetland sheepdog på 4,5 mnd, den nekter å tisse og gjøre fra seg ute, hvordan skal jeg få dette til? vi går turer og med en gang han kommer hjem gjør den fra seg inne. Hjelp meg noen.....?Trenger noen smare triks.
30.08.2011

Bente S. sier: Jeg hadde sheltie som førstegangshund og har aldri angret på at mannen min fikk overtalt meg. Nå har vi vår andre og tredje. Denne rasen er født veloppdragen:) Den er vakker, livlig, sunn og lojal. Vi trenger aldri å ha dem på kennel selv om vi reiser utenlands to ganger i året, for folk står i kø for å passe dem. Våre hunder er med på jobb hver dag og er veldig populære hos kundene siden de er så rolige og lydige. De passer i alle familier uansett aktivitetsnivå!
05.08.2011

i sier: jeg lurer også på om det er en fin førstehund og om jeg har erfaring da du leste det jeg skrev over her.
20.07.2011

i sier: Har veldig lyst på shetland sheepdog, jeg har sett på mange raser og shetland sheepdog er den søteste til nå.

Hvordan kan jeg overbevise foreldrene mine om å få en da de sier det blir problem i feriene?

Vi har en katt og to fugler og håper det går bra. Jeg går mye turer med hunder i nabolaget og skal passe på en hund i en uke, og da får vi se hvordan det går. Men det er bare det at pappa ikke ville ha hund, men mamma vil det men, sier vi får problemer i ferien. Jeg lurer på om det er en fin rase å ha.


Jeg elsker hunder og jeg skjenner noen som har en døv og mishandla hund som de kjøpte da den var ett år. Ingen andre enn de han kjenner får klappe han ellers kan han bite. Vi bruker tegn. Han er veldig glad i oss, men vi kan ikke bare gå bort til han. Han har noen jentevenner. Den vi kaldte for kjeresten hans måtte desverre bli avliva. Vi er veldig glad i ham og han får masse kos når han vil. Jeg går mye tur,mater han mye, grer han innemellom,leker og koser når jeg er der. Jeg syntes det er gøy å gjøre sånne ting med han og vil alltid gjøre. Jeg elsker ham
20.07.2011

Roger sier: Når det gjelder høyde og vekt,er vår Hannsheltei mye større og tyngre. Vekt 18 kg.Høyde 48cm.
26.05.2011

ny på sheltie sier: Jeg får meg en sheltie til helgen. som er to måneder . Det er en hanne, jeg er litt redd den vil kreve mye oppdragelse, eller er de lett å lære. f. eks å ikke bjeffe mye, tisse ute, ligge i bur når jeg er på jobb.osv. Og hvis de må ligge i bur når jeg er på jobb, kan den bli ulydig, siden det ble tidligere nevt at den måtte aktiviseres ?
15.05.2011

Mine sier: Min erfaring med min Sheltie er at den fungerer veldig bra alene i min leilighet. Jeg bor i tredje etasje i en blokk, og hun takler fint at jeg er borte i 8-9 timer om dagen. Men det kan hende at dette er veldig forskjellig fra hund til hund!?
25.04.2011

annnnnnnnnn sier: jeg vurderer å skaffe meg shelti mn jeg lurer på hvordan den er i leiligheter når jeg er borte fra den i ca 7-8 timer ? vil den da spise opp leiligheten ?
24.04.2011

shelti girl sier: Jeg har hatt Sheltie,og det er noen hærlige hunder. Jeg har vært beundrer av Collien i mange år, men synes den var litt for stor.Og da ble valget en Sheltie,og det angret jeg aldri på.Jeg trivdes veldig godt med Sheltien, men de har en tendens til og bjeffe mye.Men det er jo noen kloke og lærevillige hunder og som er lette og dressere. Jeg hadde to stykker, ikke samtidig, men en om gangen. Og jeg vil si jeg fikk mye oppmerksomhet når vi var på turer sammen. Når jeg fikk den første sheltien, var det i ferietiden. Vi skulle på ferie og den skulle jo være med oss. På en av de første dagene vi var ute på tur, ble vi nesten forfulgt av en familie. De turte ikke ta kontakt med oss, men hver gang vi stoppet og snudde oss var de i hælene på oss.Til slutt måtte vi jo spørre om det var noe galt, siden de fulgte etter oss. Men de lurte så veldig på om det var en rev vi hadde i bånd.Han var nemlig sobel/hvit, og kunne nesten se ut som en reveunge.Dette var på 70 tallet, og da var Sheltien veldig sjelden. Men det er jo en litt morsom historie.
06.04.2011

karethe sier: hei jeg har to styk shetla den ene er bstøre en den andre . hun har vi hat lenst men hun er så salu at vi kan ikke sake ned andre mensker og andre dyr da døter hun dem bort.
11.03.2011

Evy sier: Av de rasene jeg har hatt er sheltien den desidert mest intelligente og lettlærte. De er supermorsomme å trene med, alltid klare for å lære mer. Viktig å bruke positive metoder i treningen da sheltien er en følsom hund. Jeg klikkertrener mine to, og det passer veldig godt.
De er såpass små at de færreste er redd for dem og de er lette å ta med overalt. Hannene mine røyter en gang i året, mens tispene røyter i forbindelse med løpetid.

Som mange små hunder kan de lett få problemer med tennene, så å følge med på det er veldig viktig. Mine to måtte begge til veterinær for å fjerne hjørnetennene da de voksne tennene kom opp og melketennene ikke løsnet.
I tillegg må tennene børstes hver dag for å unngå
tannstein.

Ellers er sheltien en frisk rase så noen store veterinærregninger bør en ikke få, utenom den årlige sjekken og vaksinen.

De blir gjerne med på lange turer, men kan også trives med kortere turer, men de bør få bruke hodet sitt ettersom de er så innstilt på det fra naturens side.

Anbefaler absolutt sheltie som førstegangshund, da den lett tilpasser seg livet man tilbyr.
Sheltien blir gjerne ikke renslige før de er 4-5 mnd og det bør man ha i bakhodet, og ikke stresse med.

Pelsstell er enkelt. En gjennombørsting en gang i uka, vær særlig obs bak ørene der pelsen kan tove seg.
Neglene må klippes annenhver uke, da hundene er så lette at de ikke sliper de ned selv, uansett aktivitet.
Sheltien er en super hund og har en kjøpt en vil man gjerne ha en til :)
05.02.2011

Curt sier: Vår Shetland Sheepdog Toya er en svært inteligent og glad hund. Den har vært veldig lett og trene og snill med barn. I tillegg har hun adoptert våre katter som hun passer på slik at hverken hunder eller andre katter får lov til å være slemme med dem. Hun har ved flere anledninger satt egen helse på spill å beskytte dem, til tross for at hun ellers ikke er spesielt glad i andre katter. Rasen er lett og trimme, men har har lett for å legge på seg hvis de ikke mosjoneres. Fysisk er de veldig raske, noe som er lett å undervurdere fordi de har såpass mye pels.
Vi har nå hatt to Sheltier og vil garantert kjøpe vår tredje, den dagen Toya faller fra.
05.06.2010

Anonym sier: Jeg anbefaler deg å ta en titt på hjemmesida til Norsk Shetland Sheepdog Klubb (www.nssk.no) og kontakte deres valpeformilder, de vil kunne svare deg på mye ang. Shetland Sheepdog, og gi deg råd ang. valg av oppdretter.

Lykke til!
11.04.2010

vurderer å skaffe en shetland sheepdog sier: heii jeg og familien min vurderer og kjøpe en shetland sheepdog, men det jeg lurer på er om det er en god førstegangshund?
01.02.2010

Lilla sier: Har Shetland Sheepdog nå, men har også hatt Collie. Min Seepdog virker mer robust,og psykisk sterk enn Collien.Seepdogen Er veldig aktiv for å være 8år.Hun er en stor jente på 14 kg. men slank.
23.08.2009

Anonym sier: Sheetlands sheepdogs er mer aktiv og tripper mer enn Colliene. De er skikkelig gladhunder, og viser det alltid. Colliene har mer ro (virker latere i uttrykket, uten å si at de er lat).
13.03.2009

ja den ligner på collie sier: shetland sheepdog minner igrunn veldig om collie. vært interessant å høre om noen som har erfaring med begge rasene og som kan si noe om hvordan de skiller seg i temperament
06.03.2009

Shetland sheepdog jenta sier: Shetland sheepdogene kan være i tre forskellige farger. Blueemerle: Hvit med "blå" prikker.
Sobel: Brun
og Trikcolor: Svart, kan ha hvit krage.
Men som oftes er det jenta som er svart, men hun kan være brun, å gutten brun kan være svart. Bluemerle er på begge, hvis man vil ha en bluemerle så er det litt vanskelig å skaffe, siden det er mest sobel og trikcolor som blir avlet.
19.01.2009

undrende sier: Shetland hundene ligner veldig mye på en collie på utseende, bare noe mindre. Kan de som har greie på det forsøke å skissere forskjellene mellom disse to rasene, hva er annerledes bortsett fra størrelsen?
24.10.2008

Din kommentar om Shetland sheepdog:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Shetland sheepdog var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase