Shar pei

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Shar pei. Du kan også legge inn egne erfaringer om Shar pei.

Shar pei bilder

Shar peiShar peiShar peiShar peiShar peiShar peiShar peiShar peiShar peiShar peiShar peiShar peiShar peiShar peiShar peiShar peiShar peiShar pei

Erfaringer med Shar pei

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Shar pei

Sara sier: Jeg har hatt lyst på hund i flere år, men ikke hatt mulighet før nå. Aller helst vil jeg ha en sharpei, og er helt obsessed med rasen. Er det noen som kan anbefale en kennel eller vet hvor jeg bør hendvende meg?
Mvh. Sara
24.03.2014

Enok sier: Vi fikk leve med vår Kinesisk Shar Pei gutt i nesten 9 år. Var en udelt positiv opplevelse. Men så brukte vi mye tid på å sosialisere den med barn, andre dyr og miljøer. Vakthunden i han ville bjeffe på alt og alle, men lærte fort at dette var fyfy, og hvis han da bjeffet, viste vi at det var fremmedfolk som kom på døren. Han brydde seg lite om andre enn oss, så etter en liten hilsen gikk han å la seg.
Perfekt på hytta der han fikk spinge løs, og kom på innkalling uten promlemer fra dag 1. De er veldig nær sine familiemedlemmer og foretrekker være nær de.
Dette er en rase jeg kan anbefale til tross for en del fysiske plager. Noen vokste han av seg, men øynene måtte oppereres 2 ganger.
Denne rasen er sta av natur og trenger derfor en bestemt personlighet som vet hva den krever av sin hund. Den er meget løyal og trofast, og en kjempefin turkompis, samt at den tåler å ligge i sofaen en dårlig vinterdag.
17.01.2013

Enok sier: Vi fikk leve med vår Kinesisk Shar Pei gutt i nesten 9 år. Var en udelt positiv opplevelse. Men så brukte vi mye tid på å sosialisere den med barn, andre dyr og miljøer. Vakthunden i han ville bjeffe på alt og alle, men lærte fort at dette var fyfy, og hvis han da bjeffet, viste vi at det var fremmedfolk som kom på døren. Han brydde seg lite om andre enn oss, så etter en liten hilsen gikk han å la seg.
Perfekt på hytta der han fikk spinge løs, og kom på innkalling uten promlemer fra dag 1. De er veldig nær sine familiemedlemmer og foretrekker være nær de.
Dette er en rase jeg kan anbefale til tross for en del fysiske plager. Noen vokste han av seg, men øynene måtte oppereres 2 ganger.
Denne rasen er sta av natur og trenger derfor en bestemt personlighet som vet hva den krever av sin hund. Den er meget løyal og trofast, og en kjempefin turkompis, samt at den tåler å ligge i sofaen en dårlig vinterdag.
17.01.2013

von Paulzen sier: Kinesisk kamphund står det i bøkene. Vår Shar Pei skvetter av sin egen skygge, hehe. Godgutten vår er snart 3 år. Han har operert skinnet rundt øynene som gnagde på hornhinnene. Han holdt på å bli blind.. Operasjonen dekkes ikke av hundeforsikringen. Det var smelldyrt og ble utført i 3 omganger. Stakkars hund! Øreoperasjon dekkes av forsikringen fikk vi høre.. Vi har ikke gjort det, men vurderte det når han var yngere, siden han fikk så mye infeksjoner pga trange øreganger. Må rense ørene hans minst annen hver dag. Ellers er han sunn og sprek. Nå ser han jo også, hehe. Han liker ikke å bli holdt for å klippe klør!! Det er ikke vondt, for jeg kan klippe en klo nå og da når han sover. Han merker ingenting. Han er bare litt sta. Han er aktiv på turer, men ligger ellers bare og sover. Snorker høyt! Sokkene til far er spennende å gnage på!Han er ikke rasetypisk som fagfolk kaller det. Han er bare snill og glad. Leker fint med alle 4beinte og 2beinte. Flott vakthund - ingen kan snike ved dørene uten at han sier ifra. Vi elsker han høyt og synes han er vakker :)
04.07.2012

Atilla sier: Karelsk ulvehund hva er det ,jo en gjeterhund,og en shar pei har vel de samme instinktene ,Den svarte varianten er ett avvik fra rasen , kun den brune er original. Verdens beste hund , men jeg anbefaler å gå ett lite kurs på f eks Oslo hundeskole, og ikke la for mange ha hunden din når du er på ferie ,kanskje bestemor og bestefar thats it. Husk den er en militærhund

Love Hannibal
01.03.2012

sam sier: kor kan eg kjøper en shar peiiiiiiiiiiiii eg il ha en og de er vanskelig å finne en kem kan hjelpe meg
28.02.2012

Leopold sier: jeg lærer om shar pei bjef bjef !!!
22.05.2011

Hanne sier: Shar pei er verdens herligste hunder! kjempe personlighet, trofaste, vakthund, og den er ikke vanskelig å trene (som det står i mange bøker). Min shar pei kan forklare ALT hun vil. Denne hunderasen er absolutt å anbefale!
11.04.2010

HVIT PUDDEL EIER!!!! sier: Til Elizabet 666;

Jeg hører fort at du ikke har PEILING PÅ HUNDER!!!

Hunder er ikke bare utseende!!!
Skal man velge hund, er utseende det siste man skal tenke på!!!!

Først skal man tenke lenge igjennom om man i det hele tatt burde kjøpe seg hund! (det er gansek krevende!!!) - tipper neppe du ville klart det!

Derretter kommer spørsmålene om hva du vil se etter i en hund! jakt-egenskaper, apporterende hunder, hunder til selskap o.l.

HADDE ALLE SETT PÅ UTSEENDE!!!! Hvem ville da hatt en bulldog??? (selv om denne hunden er ganske så krevende, og det er ikke noen hund for "lat-sabber" selv om det ser ut til at hunden ikke kan springe!) hvem ville da hatt en Grand Danois??? Den er jo "altfor høy", og i alle fall ingen chihuahua, for den er jo så liten!?!?! (selv om chihuahua-en har et kjempe-gemytt! trofaste og lærer-villige!!!)

DU BURDE TENKE DEG OM FØR DU ENDER OPP MED Å SI:

BARE EN HUND!!!!

En hund er mer enn bare utseende, og de aller fleste erfarene hunde-eiere vet det!!!!

Selv er jeg bare 14år, men har lest og snakket med oppdrettere, fagfolk, hunde-eiere o.l. i snart 9år!!!! Vi får puddel-tispe (HVIT) nå om 1uke og 5dager!!!

Å viss noen som helst sier: haha, puddel er jo en sånn jåle-bikkje!, da får de høre! Jeg er ikke redd for å skjelle ut folk, om de sier noe "stygt/negativt" om hunder!!!!

Holdte faktisk på å slå til rektoren min, fordi han sa: bare en hund!

Ta deg en titt innom www.ilovemypoodle.blogg.no, (bloggen min!) har mange hunde-elskere der! Kanksje du lærer noe!!!

Imellomtiden (om du ikke vil titte innom) anbefaler jeg deg å lese: Hvordan kunne du?

En fantastisk historie, der eieren! (som er DUM og U-ERFAREN) setter igjen bikkja si på et pensjonat, fordi han m. familie skal flytte, i leilighet der hund ikke er lov!!?!?!?!


SERIØST!!!!! DA KJØPER MAN JO IKKE DEN LEILIGHETEN!!!!! Får så lyst til å BANKE opp mennesker som ikke tenker før de kjøper hund!!!!

PS: Har lagt igjen kommentarer både på portugisisk vannhund, puddel, border collie, pit bull, shiba m.m.
29.03.2010

Albert sier: Vi har skaffet oss herlig hund med masse rynker på hodet. Den er bare klok og herlig, lettlært. Det gikk ikke lange stunden før vi slapp den løs. Den kom tilbake på den første innkallingen. Nå slipper vi den løs så fort vi får mulighet. Selvfølgelig tar vi hensyn til andre. Slipper den bare løs når vi er alene og har full kontrolt. kunne gjerne lest litt mere om rasen. F.eks. gjennomsnittsalder, sykdom osv.
Er det noen som kan hjelpe meg hvordan jeg finner opplysninger om rasen.
25.01.2010

Elizabeth 666 sier: Det er ikke så rart at denne rasen har problemer... se bare på den, så skjønner man da'det!
06.12.2009

Troy sier: Men jeg anbefaler ikke rasen...dette pga de trange ørekanalene,som oftest fører til kronisk ørebetenelse,hudproblemer pga foldene og øyeproblemer(entropium)Til sammen har vi vell brukt rundt 60 000 kroner i veterinærutgifter.
En tanke for de som vurderer denne rasen. Veterinærene kaller oppdrett av rasen for dyreplageri( en uttalelse jeg etter hvert har fått forståelse for)
27.09.2009

Troy sier: Har ein shar-peigutt på 3 år.Utrolig fin,men er en meget spesiell kar:) egen,sær,sin egen herre,løper etter sola,agressiv og har hatt alle tenkelige sykdommer en shar-pei kan få.
Har jobbet mye med han,og vært flinke på sosialisering men ingen bestemmer over denne gutten..Fint å se at ikke alle deler min erfaring med denne rasen:)Men uansett alle disse ulempene er han gogutten:)Og ingenting er mer sjarmerende enn disse rynketrollene:)
27.09.2009

sharpie sier: sosialisering er meget viktig fra tidlig av for en shar pei. la han få møte andre folk, naboer etc. samt andre hunder/valper. min shar pei er nå 18 mnd og oppfører seg meget bra overfor andre, både folk og hunder. knurrer/bjeffer aldri, utenom at det kommer et par bjeff hvis han hører noen ringe på eller nærme seg huset vårt.
06.06.2009

turbo sier: Hei. Vi har akkurat fått oss en shar pei valp. Første gang med denne type rase. Han er så rolig til valp å være. Elsker å drasse på alt av klær, koser med barna våre og snorker mye. Han knurrer mot fremmede som går forbi på gaten. Noen som har noen råd for hvordan vi bør forholde oss til dette?
10.05.2009

Erteknert sier: Jeg har en liten skrukk på 6 mnd. Han er en herlig familie-hund, spiser nesten alt (ikke frukt og grønt) og er kjempe positiv og sosial. Han er relativt rolig til å være valp, født gammel. Han elsker barn og av en eller annen merkelig grunn har han en forkjærlighet for sokker. Er en skikkelig kose-klump og mammadalt. Det er grådig spennede å kjøre bil, men litt vanskelig å forstå konseptet med glassruter. Det hender han tror det bare er å gå rett på.
En storsjarmør.
29.03.2009

Bergen sier: En Shar Pei er verdens snilleste hund. Jenten vår er snill, kjærlig, lærer fort, bestemt, tålmodig og barnevennlig. Eneste problemet med Shar Pei er at de er så sensible i magen. Tåler så og si ingenting. Ingen matrester, ingen bein og du må har "riktig" hundemat fra dag 1. Kan ikke velge mat ut i fra pris nei. Men selv om de er "sarte" ville jeg med glede valgt Shar Pei igjen og igjen. De gir så mye glede. Og hun elsker barna våre. Liker å leke og gå lange turer. Korte turer er også fint. Liker å utforske. Liker opperksomhet
09.01.2009

Goody sier: Skulle skrive so mytte meire om skjinflukksa,men plassen e før stutt!Evalueringa mi utav rasen er:
ER du seriøs,skaffer deg grundig inform. og virklig vil ha ett levende individ, som møter deg like trofast som livsledsager, som ei 60 år gammel kone etter 40 års samliv:Hent deg ein SHAR PEI! Har hatt 4-5 rasar i oppvekst o ungdomstida mi,men erfarte ittje korr god kompis ein hund kunne være før skinfluxa SHARPY kom i heimen!
(meir info./utvexling mm?(vondendagenbolt@hotmail.com)
04.12.2008

Goody sier: NO (05.12.o8)e han drygt året.Det har ittje vøre berre solskinsdagar!Ittje på grunn av "goytingen", m pga.uforstand tå FØLKET!Honden er spesiell,o e er nåke forundra over att guten,uten spec. "oppdrager-rolle"fekk kjøpe heim skinflokksa! FOR ditte e ittje nåke "nybörjar" rase.I SO FALL MÅ EIN TILEGNE SEG GRUNDIG KJENNEDOM!Han e utan tvivel denn fødde nestleiar!O den pos. forsvarar han,MEN:Dei du som 1.ste har kommandoen over,gjeng han i dauda førr!Derimot,om nåkon av dei forsøker å kåme myljå dig o han,vert d noke jobbigt! Han e nr2 o de forsvarar han!
04.12.2008

Goody sier: Gutongen på 20,flott gut m.dyretekke o. "barne-erfaring" frå månge 4 beinte og bevinga skapningar,komm heim,ein haustkveld;m ein shar pei! Inpulskjøp--,våre med kompisen til ein kennel for å hente en liten dvergsak,o blitt so grundig affisert tå ein 6 veker gamal kvalp tå SP.
Henta skinnflukksa 7 veker seinare!O du hildrande du,for ei skapning!Snorka so ein drukken dampmaskinist i longfart,skjefa so ein nykåra sokneprest og åt so ein varg!
Merka på halvtimen kvenn so var skjefen i basen, o fylde m fotfast kvart steg,grein om han ittje fikk sitte på innsida tå dodøra!Ein klår vinnar!
04.12.2008

Din kommentar om Shar pei:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Shar pei var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase