Rottweiler

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Rottweiler. Du kan også legge inn egne erfaringer om Rottweiler.

Rottweiler bilder

RottweilerRottweilerRottweilerRottweilerRottweilerRottweilerRottweilerRottweilerRottweiler

Erfaringer med Rottweiler

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Rottweiler

Erling sier: Overtok en Rottweiler-hann 2 år med skikkelige hormonproblemer - Det var min første hund - men hadde jobbet med andres hunder i årevis i forkant med veldig stor variasjon i forhold til raser - Hormonkjøret hans gjorde den første tiden tøff - ja - Gutten kunne jo ikke hjelpe for situasjonen da det ikke lå i adferden . Redningen ble en Østrogensprøyte som gjorde at GoO-Gutten med et stort Hjerte kom fram . 10 utfordrende og givende år jeg aldri ville vært foruten ! INGEN har vært mer rettferdig mot meg i sitt mål! Og han traff Blink hver gang !
Detaljene i og lese Hundens signal RETT bør samtlige sette seg grundig inn i før et hundehold starter . Husk også det at en Hund faktisk alltid har RETT i SIN vurdering AV DEG som dens Flokkleder . Du skal ha den Tittelen fordi den anser DEG VERDIG ! Jobben den består av gir deg mangfold tilbake ! Velg Rase med omhu og husk først og fremst at de er INDIVIDER ! Vi er alle elever i lag med en Hund som er eksperten på sitt eget område ! Vær ydmyk ovenfor den tanken men alikevel med TRYGGT OG FAST Lederskap i en aktivitet som metter Hundens hode og som lar dens selvfølelse vokse . Les Turid Rugaas sin Bok . Se på Cesar Milan . Dere vil aldri angre på innsatsen dere legger inn !
Jeg har i løpet av årene blitt kjent med Samojed-Schæfer-Boxer-Dvergpinscher-Tibetansk spaniel-Puddel-Dobermann-Irsk Ulvehund-Skotsk Hjortehund-Welsh Corgi osv osv - Totalt ulike Personligheter selv om Hundespråket er det samme .
Så Vurder din egen Personlighet først og hva kunne tenkes og passe deg ? Det er et utsagn som sier ; Du får ikke den Hunden du vil HA - Men du får den Hunden du TRENGER ; Les imellom linjene på utsagnet så ligger det noe der og hente ; For de blinker raskt ut våre svake sider og våre sterke sider ! Ønsker samtlige Lykke til !
09.05.2015

joa sier: Hei! Jeg har faktisk god erfaring med hund, men har aldri eid en hund før, men har passet familiens hund mange ganger, det er riktig nok ikke en rottweiler da, men jeg har erfaring med hund. Jeg har tid til hund. Jeg vet hva det krever og ha en hund. Har ennå ikke fått hund, tenkte jeg skulle vente til jeg flytter hjemmefra. Har snakket med folk som har rasen Rottweiler, og de sier at jeg fint kan klare og ha rottweiler som førstegangshund så lenge jeg setter meg godt inn i rasen. Men jeg kommer til og gå på dresurkurs med den, og dessuten så kommer jeg nok til og velge tispe når det er min første hund. Mvh Joa!
17.11.2013

snart rottis mamma :) sier: Hmm... jeg har respekt for hunder generelt jeg- uavhengige størrelse. Er vokst opp med blandingshund (border collie/collie)og vi var velsignet med den.

Snill og god, til tross for han ikke fikk sine "laaaaange" turer eller spennende treningstider.. Riktignok ikke en hunderase som er kjent for å angripe folk, men som kan være noe "borderline" alt etter stemningen i hjemmet og sin eier.

MEN..han fikk være med overalt når vi dro på besøk, bilturer, ble aldri stengt inne i bur og avvist, kos i tonnevis av oss alle i familien og besøkende, han hadde mat i skåla hele tiden, uten å sluke den i seg til det var tomt- han spiste når han var sulten og var ikke beskyttende ovenfor matskålen sin.. Noen synes kanskje det er feil ovenfor bikkjer- men det fungerte supert hos oss. Og...til ham, leste vi oss ikke opp, men brukte sunn fornuft underveis.

Nå har oppdragelsen blitt litt anderledes- med mindre fysisk makt, og mer positiv stimuli. OG det ER en annen hunderase vi nå skal anskaffe oss..

Jeg skal snart bli rottismamma- og vi gleder oss- med respekt ovenfor de firbente. Jeg/vi har lest oss opp på rottweileren, meldt oss på valpekurs, plukket ut hunder fra særiøse oppdrettere- som selv holder valpekursene, og som tilbyr seg å være behjelpelig i oppdragelsen. Har hilst på mor, tante, onkel og bestefar til valpen vår- og de er store flotte, og sosialiserte hunder som liker å bli lekt med og klødd bak øret. Få helseplager, og med et oppfølgingsprogram med personlighetstest ved 1 år og røngten uavhengig plager- bare for å se at alt er bra...

Jeg kan ikke si annet enn at så lenge man følger opp å skaffer seg kunnskap og søker deltagelse blandt erfarne hundeeiere- så både tror jeg og håper jeg at dette kommer til å gå strålende!

Hunden kommer til å få det godt hos oss, og vi med den. DET har VI bestemt oss for- nemlig- gjøre det beste uttav det;)
29.08.2013

Harald Mølø sier: Det er bra at Rottweileren har et dårlig rykte, det forhindrer at den blir motehund, og avlet i hopetall av useriøse oppdrettere. Mange fine raser er ødelagt på denne måten.Det er veldig lett å forelske seg i Rottveileren.Min kone ville ha en liten hund, max buhund størelse, men jeg lurte henne til å bli kjent med Rottweileren.Den sjarmert hennei senk.Jeg kan bare si meg enig med alt det posetive som er skrevet om den.
Jeg er en gammel hundemann og vil gjerne gi noen enkle tips til den som skal skaffe seg hund. Husk hver enkelt hund er en selvstendig personlighet, du må lære den enkelte hund å kjenne. Velg ikke hund, la den velge deg. Hunder blir ofte forelsket i et menneske og velger dette som sitt.Innenfor samme rase finnes det veldig forskellige lynner.
Skaff deg en bok av Anders Hallgren (skandinavias beste hundepsykolog) der lærer du å forstå din hund.
Til sist,satt på spissen: Skyt ikke hunden, skyt eieren. Eller som hundeviskeren sier: Sosialiser hunden og dresser eieren.
24.04.2013

oppgitt hundeeier sier: Uff her sto det mye dumt. Alle hunder kan utagere, og noen raser kan gjøre større skade enn andre. Derfor er det viktig å vite hva man har og gi hunden den stimulien den trenger, ifra. jakt, trekk, spor etc. De forskjellige rasene har jo forskjellige bruksområder, kjøp hund utifra bruk!! Hvis hunden din skader noen har ikke DU som eier gjort jobben din når det gjelder valg av rase og oppdragelse, og da er det DU som eier som skal holdes ansvarlig. Så enkelt/vanskelig er det..
20.01.2013

Einar sier: Ein rottis kan alltids passe som 1 gangs hund. Men du må ha litt erfaring, og hunden må passe til livsstilen din. Den trenger mye mosjon hver dag, har du tid til det f.eks?

Alle hunder kan jo passe som 1 gangshund. Jeg hadde ein bordercollie/alaskan husky blanding, to krevende hunder, klarte oss godt :) Det spørs vel bare om du har erfaring.
Viss du kjenner noen med rottis kan du vel spørre om å få låne den ei uke eller to? Sjekke om det er denne rasen dere vil ha ! :)
01.12.2012

joa sier: Hei.
Er Rottweiler en fin nr 1 hund? Jeg har aldri hatt hund før, hvor gammel kan den være før man begynner med dressurkurs og sånne ting? Jeg har litt erfaring med hund, har vært hundepasser før, men har aldri passet en Rottweiler før..
01.12.2012

Rottis elsker sier: Hei!
For det første så er nesten alt dere har skrevet her langt i fra det jeg opplevde da jeg og samboeren min tok rottweiler som førstegangshund. Familiene våre har hatt hund før så vi kunne jo en del fra før av, men vi lærte utrolig mye etter at vi fikk vår tispe. Av alle hundan jeg kjenner så er ho desidert roligst, snillest og lydigst. Rottweilera er ikke kjent for å bite mer en noen andre hunda, vertfall ikke i norge. De hundan som er i blant annet USA er oppdrettet for å være gode vakt hunda og derfor mer skeptisk og aggressive mot fremmede. De hundene i norge er avla så mye til familiehunda at dem har ikke like mye vakt instinkt. Hvis noe skulle tyde på at rottweilere er farlige og aggressive så er det fordi MEDIA fremstiller det sånn og hvis feks en fuglehund biter noen setter de ut bilde av en rottis. Jeg dro på besøk en gang med hund og så møtte vi bestemoren til en kompis og hun syntes at hund min var så snill og lydig til hun sporte hvordan hund det var. Da jeg sa at det var en rottweiler fikk hun bakoversveis og trakk seg tilbake.
En av grunnene til at store hunder topper listene er fordi at når små hunder som chihuahua, tibetansk spaniel og lignende biter blir det ikke registrert eller anmeldt. Små hunder gjør så liten skade på voksne mennesker i forhold til store hunder at folk ikke bryr seg om å anmelde det.
Til folk som ikke er vandt med hund og vet hva det innebærer vil jeg ikke si at dere burde kjøpe en annen rase for det mener jeg ikke. hvis rottisen blir en drapsmaskin vil nok den andre hund også bli det. Rottweilere er veldig bestemte hunder og trenger en fast, bestemt og rolig hånd helt fra starten av. De lystrer gjerne en av gangen, men så lenge de vet at alle mennesker er over den så er de fantastiske familiehunder. Hvis dere lar den hilse på folk og dyr vil de bli så gode familiehunder at de faktisk ikke duger til vakthunder i huset.
Vi har nå to hunder på 2 år, en rottweiler tispe og en rottweiler/cane corso hann og de er verdens herligste hunder.
14.11.2012

Kristine 1985 sier: Jeg har rottweiler som førstegangshund, og vi har fått hjelp med han fra vi fikk han. Først valpekurs, deretter unghundkurs, til slutt dressurkurs. Med hjelp og tips fra dyktige krusledere, har vi lært hvordan vi skal takle denne rasen. Og han er en fantastisk flott hund.
Jeg har aldri hatt hund før, så for meg har dette vært en kjempepositiv opplevelse.
16.08.2012

Bjørn sier: Jeg hadde Rottweiler-hannhund som 1.gangshund. Det gikk knirkefritt og han var godheten selv. La ned masser av tid med han naturligvis, var jo derfor jeg fikk han. Det kom unger i hjemmet når han var godt voksen og han tilpasset seg et nytt miljø eksemplariskt. Spedbarnet kunne ligge å grafse i maten hans og han lå ved siden av å snuste og sleika hånda.
Jeg har ikke lest noe statistikker og har vondt for å tro at Rottweileren er den som biter mest. Men den lager nok størst skade om det skulle skje.
Min gikk bort for noen dager siden, 10 år gammel. Om jeg skal ha en hund igjen vil det utvilsomt bli en Rottweiler.

For alltid i hjertet
02.08.2012

Eks rottweiler eier sier: Min nydelige rottisgutt døde etter fjorten år med eit slitesterkt vennskap.
Har ikke hatt noen problem med han.
Gikk løs på gården, lærte ekstremt fort og var snill og grei mot alt og alle til ein hver tid.
Når ungene kom hjem med bussen lå han der og ventet på dem, alle sa at rottweileren vår var klok.
Vi kunne gjøre alt vi ville med han(Sefølelig, vi har alltid vore snille, men småunger er småunger)
Ungene har ridd på han og brukt ørene som tøyler.
Vi ga dem streng beskjed om å holde opp men hunden gjor ingenting med det.
Bare lå der, som eit lam.

Sov søtt Bajas(Død: 15.05.12)
Vi får ein ny men du blir aldri glemt.
20.07.2012

Even sier: Jeg er overbevist om at 90 prosent av dere rottweilermeiere som leser dette aldri burde eid en rottweiler. Krevende hunder hvor eieren har et enormt ansvar. At man er fysisk sterkere enn hunden burde være et krav.

Jeg har selv hatt en rottweiler, og i seks år var det problemfritt. Plutselig endring i atferd etter det, sannsynligvis sommfølge av latente helseplager hos min hund. følte alltid jeg hadde kontrollen over min rottis, både psykisk overtak og fysisk sterkere. Men en dum feil er nok til å få fatale følger. Jeg brukte et kobbel som var slitt, og feilet å oppdage underliggende helseplager hos min hund før den plutselig fikk et innfall og en adferd som var helt fremmed for meg. To ungdmmer i en park uten respekt eller forståelse for hunder terget den med deres kroppsspråk, hunden provosert, jdg holder tilbake og kobbelet røk. Enden på visa var et stygt angrep men det var heldig det gikk så bra som det gjorde, kunne endt fatalt uten å gå mer i detaljer. Min historie er ikke unik, og man kan ikke overlate noe til tilfeldighetene om man skal ha ansvaret for en rottis.

Så er det synd at noen alltid skal ta hundene i forsvar, det er enten offeret eller eieren sin skyld, ikke hunden. Faktisk må vi som har ansvar for store hunder har et enormt ansvar. Så må vi også kunne akseptere strengere grenser. En rottweiler er minst like krevende som en pit bull og kan gjlre stor skade på et hvilket som helst menneske.

Tenk mer på offrene før dere tenker på egne behov. Ikke alle burde få lov til å eie store hunder, spesielt ikke rottweiler og andre skarpe hunderaser, dette bør primært være brukshunder hvor man har stålkontroll på hunden til enhver tid.

Vern av medmennesker veier høyere enn folkets rett til hundehold, i Norgd er det strengere enn i andre land, men fortsatt skades tusenvis i året som følge av hundebitt og hundeangrep. Tenk på de uskyldige barna før dere kommer med ignorante kommentarer om rettigheter til hundehold...

Se denne og vær litt mer ydmyk neste gang dere tar alle andre enn offerene i forsvar...

http://www.youtube.com/watch?v=u2VTE11sdL0&feature=youtube_gdata_player

Jeg har trenet hunder på oppdrag for politiet og i militæret, så erfaring har jeg mye av.
19.07.2012

cw sier: Til Jon-Kjetil:

Det vil jeg si var et vanskelig spørsmål du kom med gitt... :P Hva skal du bruke hunden til? Hvor mye tid til mosjon/trening har du? Orker du mye pelsstell? osv osv.. Hvis du sier litt om hvordan du ønsker at din "drømmehund" skal være så blir det litt enklere å komme med forslag til deg ;)
14.07.2012

Boxereier sier: Kjenner flere med rottis. Utrolig fine hunder, men krevende. MEN det er boxern min også. Valg av hund må basere seg på livssituasjon, tid man har, personige preferanser etc. Noen liker store og andre små hunder. Om rottisen er førstegangs hund kan vel ingen gi noe eksakt svar på, men hvorfor skal man skaffe seg en cocker spaniel for å trene i 12 når man har lyst på, tid til og tålmodigheten til å skaffe seg en rottis?

Ikke hør på stigmatiseringen av hundrasen. Bli kjent med noen som har den så oppdager du fort om den passer til deg.

Naboen min har forresten en liten puddel som er oplært til å passe på "far" sine ting. DEN er jeg redd...
09.05.2012

Jon-Kjetil sier: Hei. Lurer på om noen her kan gi meg tips om hva som er en grei "førstegangshund"?
er ute etter en middels til stor hund. på størrelse med rottweilier,berner sennen og lignende.
Noen som har peiling?
og sier takk for svar på forhånd.
04.05.2012

Dogs sier: Vil veldig gjerne ha hund når jeg har mulighet. Er veldig glad i store hunder, men Rottweiler har alltid fanget min oppmerksomhet. Har vært med noen som har Rottweiler og har lest mye om rasen, og har gjenkjent mye etter det jeg har lest. Virker som en veldig utfordrerne rase, og jeg selv er glad i og trenger utfordringer, og er veldig klar over konsekvenser som kan dukke opp og at hunden har sin personlighet. Har lært veldig mye av å se og høre forholdet mellom hunden og eieren. Har aldri prøvd å "være sjefen" ovenfor hunden, for jeg vet at det ikke er min jobb som gjest. Men når jeg selv har ansvaret for noe, tar jeg veldig tak. Er veldig glad i å være ute og ha det gøy med noen. Er en veldig omsorgsfull person og vil kun alt godt med de jeg omringes med.

Men siden mange sier at Rottweiler ikke er bra som førstegangshund, blir jeg veldig usikker og redd for å få et nei om jeg forteller det til eieren, uansett hvor sterke meninger jeg har om dette. Men har lest at for noen så var Rottweiler dems førstegangshund fra en voksen alder uten å ha store erfaringer som hundeeier og alt har gått helt fint. Da tenker jeg litt "What?"
Sier det seg ikke litt selv hvordan du selv oppdrar hunden fra starten, men alikevel er klar over hundens egenskaper?
22.04.2012

Anita sier: Jeg har fått en omplasseringshund, en rottweiler ved navn Max.
Han skulle avlives når ingen vil ha ham pga størrelsen. Tenkte meg om to ganger, siden dette er den første hunden jeg har på flere år og jeg er vant til terriere.

Viste seg å være en skikkelig bamse. Tålmodig med barna, lett å håndtere og ELSKER å være med på tur. Han er også av den underdannige typen. Selv om jeg må være bestemt, nytter det ikke å bruke for mye energi i ordrene.
Det jeg reagerer mest på, er reaksjonene rundt meg. Min datter på 6 år leier Max nedover gaten, med klar kontroll. Enda går menesker i en stor ring rundt hunden mens de skumler ned på ham.
23.02.2012

Freebird sier: Til dere som mener at Rottweiler er så aggressive - les denne artikkelen i VG - http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=193346
26.01.2012

ILoveMyRottis :) sier: Er det noen her som kanskje kan forklare meg hvorfor min Rottis ikke tåler fremmede og små barn? Jeg har sosialisert henne med alt og alle, men plutselig en dag så klikka hu fullstendig på lillesøsteren til venninnen min. Og hu satt jo bare i sofaen. Men etter det så har hu reagert sånn på alle barn og voksne fremmede. Har prøvd å få besøk av venner hun ikke har sett, og barn som er litt i voksenalderen, og hu takler det fint så lenge hun ikke blir trengt opp i et hjørne, og får hilse selv. Men hun er knurrete og glefser til hvis noen prøver å ta på henne. Og hun bjeffer villt når fremmede hilser på meg. I need some answers. Kanskje jeg kan fikse det selv med litt gode råd, ellers så tar jeg henne med på dressurtrening igjen. :)
24.01.2012

Juni sier: Hallo der! Broren min, som har flyttet ut, har en Rottweiler. Rambo er en omplassert hund, som ELSKER mennesker, store og små! Viss han IKKE er forbredt på noe men bare slapper av, kan han styrte mot døren viss noen åpner opp. Men han gjør ingenting annet å lukter på dem og går vekk igjen.

Rambo er en fantastisk kamerat som er livlig og kjempe grei. Han er en kraftig Rottweiler utpå, og ,for meg, en PUDDEL inni!! Han er snill som bare juling! En person som han ALDRI har sett før, kan si: Sitt, og rumpa han detter ned! Avlyder ALLE! En herlig familiehund, er han ja!
15.01.2012

Olga sier: Hei :)

For noen uker siden fikk jeg en rottweiler valp. Han er snill og go som dagen er lang. Men hen er 3 mnd og jeg må jo begynne med trening av ham (har så smått begynt) Jeg lurer på om dere har noen gode tips til lydighet når jeg går tur med lille gutt. ?? takk for evt svar :))
11.01.2012

Mikasissi sier: Jeg har min 4 Rottweiler en stor han på 2 år.Min erfaring med denne rasen har vert bare positiv, fantastisk familiehund. Det er viktig at hunden for mosjon og mental trening, får de dette er de fornøyde lykkelige hunder. Jeg har hatt mange raser før jeg endet opp med Rottweiler alltid store hunder,av alle hundene jeg har hatt det er faktisk 14 i tallet har jeg bare en gang opplevd en hund som var aggresiv og det var en Schafer, men etter min menig så betyr det ikke at alle Schafere er aggresive for det.
Vil en ha hund så må en sette seg inn hva det innebærer både av tid og trening, her tror jeg mange ikke vet hvor mye arbeid det er spesielt de første årene.En lykkelig hund er som oftes en god hund uansett rase.
03.01.2012

uno sier: Jeg har en rottishann på 2,5 år, valgte å kastrere fordi han var/er overkant veldig aktiv og hormonell. Han endret ikke personligheten, like aktiv og veldig nysjerrig;-) Han fungerer fint med alle typer raser, bryr seg mindre om små hunder, unngår eldre og større hannbikkjer. Finnes ikke aggressiv. Men krever mye tur og mentaltrim, vær konsekvent, gi masse kjærlighet, men passer ikke til folk med "svak psyke", da tar de helt av, og prøver kontrollere. Veldig kosete, jeg jobber turnus, og han fikser helt fint å være alene hjemme. Men de første årene krvere mye både av oppdragelse og at eieren er tilstede på alle plan. Anbefaler rottiser til aktive og bestemte eiere. Vi bodde i Oslo sentrum de første to årene, fungerte helt fint;-)En valp KREVER mye uansett rase, nesten som et barn, lykke til;-)
25.12.2011

Erik D Karlsen sier: Det er helt utrolig hvor mange menesker som ikke vet hva de snakker om.

Jeg vil gjerne se disse "statistikkene" og gjerne en oversikt over disse drapene det refereres til.

Lykke til, og for guds skyld: Kjøp KATT
14.12.2011

Tessa sier: Jeg er stolt eier av en rottweilertispe på snart 6 måneder! Kjæresten min har hatt Rottweilere under oppveksten, selv har jeg ikke hatt hund før i det hele tatt. Hunden vår er snill med alle; ukjente voksne, unger, hunder og til og med katta vår! :) Jeg har henne på kurs, trener med henne hver dag og vi er ute på minst en skikkelig lang tur hver dag i tillegg til korte lufteturer. Hun går pent i bånd og kommer når jeg kaller henne inn da hun går løs. For meg er dette verdens skjønneste hund og jeg angrer ikke et sekund at det ble en Rottweiler som flyttet inn hos oss! :)
Har også lest en masse negativt om rasen, men tror som flere har sagt her at det er eieren som bærer ansvaret for hvordan hunden blir. Uansett hund og rase må de trenes, mosjoneres, grensesettes og bli kost med. Da får man en sunn og glad hund som ikke vil bli en del av bitestatistikken!
15.09.2011

snoop dogg sier: har selv en rottweiler tispe,9 år nå. denne har "kurert" min mor for hundeskrekk og går stort sett fritt uten bånd de fleste plasser.ekstremt barnevennlig rolig og lydig hund..noen dårlige eksempler er det alltid i en så utbredt rase men det er som regel pga eieren og ikke hunden......de som ikke forstår at både hunder og mennesker er forskjellige individer uansett rase,kan kommentere på dass papiret sitt og bruke det der sånt hører hjemme..
14.09.2011

ove sier: jeg ønsker meg en rottweiler. aldri eid hund selv, bortsett fra da jeg bodde hjemme hos foreldrene mine. det var en blanding mellom belgisk fårehund og husky. hyperaktiv sak! men oppvokst med trekkhunder. hovedsaklig husky, men også grønlandshunder og litt av hvert. fårehund, golden etc. så er en rottweiler noe for meg?
24.06.2011

Kristian sier: Jeg blir så trist når folk sier så mye fælt om denne rasen. Tenk dere om 2 ganger. Jeg kan takke en rottweiler for at jeg er i live. Etter at jeg ble funnet av norske redningshunder. Etter dette har jeg lest en del om rasen. Å vil si det er trist om de skal forby en av de beste redningshund rasene som finnes. Tenk på det!
23.04.2011

Sarah sier: Må si det var mye latterlige kommentarer her.. Dere vet vel at schæfer og FAMILIEHUNDEN GOLDEN RETRIVER er de som biter mest. Når jeg gikk på videregående var det ei i klassa som hadde med chihuahua'n sin. Den knurra og glefsa bare noen gikk forbi, men folk mente allikevel den var så "søt og liiten" at det gjode ikke noe. Hadde min rottweiler gjort det, hadde det stått på framsiden av VG, og jeg måtte sikkert ha avlivd den. Når vi er ute og rottisen min har på jakke (sliter med lungebetennelse på vinteren) syns alle han er sååå søt og vil hilse på - uten jakke går de 2 meter i ring rundt. Har hatt Rottweiler i 5 år, har vært på valpekurs, unghundkurs og konkurransekurs med alle mine 3 (før de var 2 år) og jeg kunne aldri tenkt meg en anna rase! I USA blir de brukt som kamp- og vakthund, og shabby folk som ikke vet hva de driver med, så statestikken KAN IKKE SAMMENLIGNES. Personlig syns jeg at ALLE som skaffer seg rottweiler bør delta på minst et valpekurs, der lærer hunden bl.a grenser og DU lærer å bli en god leder. Er man innstilt på å trene og bygge en god familiehund, vil jeg absolutt anbefale rottweileren på det sterkeste! Jeg mener også at drt ikke er noe problem å ha den som førstegangshund hvis du er innstilt på dette. Å finne en god oppdretter som gir oppfølging, og mulighet for å hilse på foreldre er også viktig, da valpene formes av sin mor og oppdretter før du kjøper.. Anbefaler å ta kontakt med rottweiler klubben, slik at du får en bra rottweiler med snille og sykdomsfrie gener:) Lykke til!
30.03.2011

Lykkelig Rottiseier sier: Her var det mye artig å lese, både seriøst og useriøst.

La det være helt klart: Uansett rase - så er det du som hundeeier som gjør hunden din til det den er. Vanskelige individer med uønsked adferd vitner vel bare om hundeeiere som dårlige ledere.

Jeg er en voksen dame på 40 år som nettopp har skaffet meg en omplasseringshund - en Rottweilertispe på 7 år. Jeg er rusten i hundehold og har fra tidligere liten erfaring med rasen. MEN - som aktiv hesteeier over mange år har jeg dratt mange paraleller fra oppdragelse av hest og til oppdragelse/håndtering av hund.

Jeg kan bare si at jeg er overveldet over denne tispen. Hun er veloppdragen, høflig, mild og kjærlig, klok og lettlært. Hun har et fantastisk lettlest og tydelig språk. Hun er en akkurat passe vakthund som varsler når noen kommer. Hun ser på meg, min mann eller min sønn om det er OK om våre besøkende kommer inn, får bkkreftelse og legger seg ned og sovner igjen. Hun reagerer ikke på ringeklokken en gang - kun først når noen er på vei inn.

Hun er den største kosegrisen jeg har sett i mitt liv. Glad, leken, snill med andre hunder av alle raser i alle alre. Snill med barn, snill med alt og alle.

MEN - rasen er tilsynelatende tøff, men trenger som et par andre her nevner - en mild, rettferdig og konsekvent leder. Hun krymper seg fort, blir usikker og engstelig ved høy stemmebruk, brå bevegelser og det kan virke som om hun har blitt tatt litt vel hardt tidligere.

Det er bare trist og beklagelig at denne flotte rasen har fått et dårlig rykte. Det er også trist og beklagelig at de havner i hendene på feil type mennesker. Mennekser som håndterer de for hardt og som dermed skaper utrygge og dermed farlige hunder.

Til slutt: Uansett rase så skal de bandles med respekt, de skal ha gode rutiner, rammer og regler og forholde seg til. Godt grunnarbeid gir glade, sunne og friske hunder.
29.03.2011

sikkler etter Rottweiler sier: Synes det er helt unødvendig å snakke stygt om Rottweilern! Har ikke mye erfaring med Rottweiler selv, men de jeg har møtt osv er rolige og snille dyr. Har mye erfaring med golden retriever, og de kan være mere krevende enn Rottweilern til tider.


synes Rottweiler er fine hunder og ikke minst trofaste. Har veldig lysst på Rottweiler selv, men har ikke funnet tid og økonomi enda.
20.03.2011

Rottiselsker. sier: Det sies at Rottweiler ikke er en førstegangshund,men jeg vet ikke jeg. Jeg har aldri hatt hund før jeg fikk min Rottweiler. Da var jeg 49 år. Rottweileren jeg fikk,var ei tispe på 17 mnd. Det var en skillsmissehund.Noe snillere hund tror jeg du skal lete lenge etter. Så jeg hadde ikke noe problem med min Rottis, selv om jeg ikke har hatt hund før. Vi var på mange kurs i sammen, å var veldig lettlært.Hun gjorde alt for en gobit.Hun fikk tarmslyng å døde en uke før hun skulle fylle 9 år. Jeg tenker på henne hver dag.
16.03.2011

Rottis eier sier: Leser at det er mangen som spør om rottweiler er en første gangs hund, der må jeg svare som det alle svarer om det. Dette er definetivt ikke en første gang hund. Har Rottweiler selv og har vokset opp med hund. Erfaringen min er at selv om en har hunde erfaring så er Rottwiler en hund som krever en del, her er det ikke godt nok med en tur i parken. Den skal ha en god del mosjon og hjernetrimm. Bruker 2-3 timer på min egen hund pr dag. Så folkens tenk dere om.
13.03.2011

Mariell Widvey sier: Ahhhh, Rottweiler!

Den nydligeste hunderasen jeg vet om!
08.03.2011

Svein Knudsen sier: Understreket bare viktigheten av å gi korrekt informasjon. Selv om Rottweiler ligger høyt på drapsstatistikken på verdensbasis, betyr det likevel ikke at disse hundene er skapt som drapsmaskiner eller noe slikt, og det mener jeg absolutt ikke. Rottweiler er en flott hunderase. Når det gjelder statistikk så er det jo noe man kan bruke til å forvrenge virkeligheten også. En golden ligger høyt på bitestatistikken fordi 1) det er mange av den, og om jeg tillater meg å tippe litt, så legger jeg til 2) fordi de ser "snille" ut, og folk glemmer at de er faktisk har en hunds instinkter. Tilsvarende ligger nok en rottweiler høyt på drapsstatistikken på grunn av måten den blir oppdratt og håndtert av hundeeier, og ikke på grunn av rasen i seg selv.
25.01.2011

LouLou sier: Til Svein Knudsen. Nå er det ikke ufarliggjøring jeg driver med, men jeg bekjemper det negative omrykte. Og deler egne erfaringer. Og om NOEN, har opplevd noe negativt med denne rasen, del dette gjerne her. Men la det være personlige erfaringer, og IKKE hva dere har hørt og lest. Det er som regel ALLTID en ustabil og hissig eier, bak en ustabil og hissig hund! Uansett rase...
25.01.2011

Svein Knudsen sier: Jo det stemmer at Rottweiler er på listen over de hunderaser som har drept flest, på en liste sammen med ulike bull hunderaser og ulvehybrider. Har ingen referanse for hånden, men vet du å finne google så er det ikke langt unna. Golden når høyt på bitestatistikken i Norge, det stemmer. En Rottweiler er avlet mht bl.a. vakt, angrep og forsvar, og når den først går til angrep blir det ofte fatalt. Ikke en hat kampanje mot denne hunderasen, jeg liker rottweiler, men ufarliggjøring er farlig det!
25.01.2011

LouLou sier: Hei hei!

Jeg er en jente på 20 år som har kjøpt meg en rottweiler tispe. Jeg fikk hun når hun var 2 mnder gamme, og hun runder 6 mnder nå straks. Etter valpekurs og møte med mange andre hunder, så er det ingen tvil om at rottweilern er den mest balanserte og rolige av dem alle. Og at dette er rasen som har skadet/drept flest, stemmer IKKE. Det er golden retriver som har høyest statestikk på de områdene der! Alle sier til meg at jeg har valgt feil rase, men jeg kan ikke forstå hva de mener! Ikke har hun bjeffet, ikke har hun knurret, hun har hoppet 2,3 ganger, men det ga seg med en gang hun fikk beskjed om at dette ikke var lov. Det er en perfekt hund, og jeg vil anbefale denne rasen til faktisk de fleste! Det er mer slit og mas med småhunder! Hilsen en som kjøpte seg rottis som førsteganshund og er superfornøyd. Alle hunder snill, så lenge vi er snille med dem!
25.01.2011

Rottis :D sier: Er en jente på 20 år som har en rottis på 16 måneder. Hun er utrolig god hjemme, med familien, og med venner hun har kjent fra før av. Hun liker ikke barn, og fremmede, men har aldri vist at hun vil bite. Hun bare knurrer litt, for å vise at hun ikke vil ha noe med dem å gjøre, og det er det. Alle rottweilere har en vaktinnstinkt, og jeg lurer bare på når folk skal skjønne at de er helt utrolige familiehunder, så lenge de blir trent riktig. Jeg har ikke tatt med min på valpekurs, grunnkurs og alle de dressurtimene som andre har anbefalt meg å gjøre. Hun er hjemmetrent, og både jeg og Kira trives med det. Det er min første hund, og jeg klarer meg helt fint med henne. Alle hunder, inkludert rottweilern har det bedre med treningen, så lenge den får en lang tur, og da snakker vi timer, for at den ikke skal være oppspilt og helt i hundre under treningen. Godbiter er viktige, og klikketrening har vært til stor hjelp for henne, for hun assosierer klikkinga med noe positivt. Jeg sier ikke det har vært lett, å trene henne alene, turene i kulden osv, men tålmodighet er utrolig VIKTIG da det gjelder en så krevende rase! Hvis folk forbinder vaktinnstinkt med at dem er aggressive, at dem knurrer litt og ser litt farlige ut, nei, da har det gått til helvete med denne verdenen!Til og med de minste og søteste hundene har en tendens til å knurre og vise tenner mot de dem ikke liker. Hunder er som barn, de trenger rett oppdragelse, og formes som det eierne vil at dem skal bli! Du kan ikke tvinge hunden til å like noe den ikke liker i utgangspunktet. Det kan man ikke med mennesker heller! Så nå syns jeg alle de ''skeptiske'' kan slutte dømme en rase etter det de har hørt eller lest på nyhetene. For rottweileren er min beste venn
22.12.2010

Hundeeier sier: E så lei av folk som skal uttale seg om at de er livsfarlige og burde vært ulovlig osv. Selvfølgelig gjør en fucka rottis som angriper mer skade enn en knøtte hund, men fordommer og et ufortjent dårlig rykte fører til at folk i belastede miljø skaffer seg rottis og wips der har vi dårlig statistikk.. På tide at folk som ikkje har peiling på hund slutter å snakke så høyt. Har hatt en Leonberger tidligere, den var mange folk redd pga. størrelsen. folk sa den hunden var farlig osv. bare fordi den var stor. Ja den kunne gjort stor skade om den hadde villet det. Men om du hadde prøvd å få den til å bite deg tror eg hunden hadde vært død før du hadde blitt bitt.. Men jada en livsfarlig hund :P haha, men etterhvert som tiden gikk innså de fleste naboer osv. at hunden vår var 100% trygg, så endte faktisk opp med at folk som hadde vært redd for hund hele livet plutselig ikkje var redd hund lenger. siden en så farlig hund var så snill.. Men problemet er at folk biter seg merke i alt det negative veeeeldig lenge, og skal veldig mye til før de innser at de kanskje har tatt feil.
19.10.2010

Sills sier: Jeg synes det er utrolig mange idiotiske utsagn her... Att en Rottwailer er farlig er bare tull, ja, de er store, og sterkere enn de fleste andre raser, men samtidig er det hva DU gjør, som avgjør hvordan hunden din blir... Alle hunder har potensiale til å bli farlige, men du som eier må være en god leder, og en som setter grenser og lærer opp hunden din på en vennelig, men bestemt måte... Dette gjelder jo alle raser... Det er faktisk mange flere småhunder som er verre enn store raser, som biter, gneldrer og drar som tullinger, men mange mener att det ikke er så nøye, for hunden er jo liten... Men de hundene jeg har blitt bitt av oppigjennom årene er faktisk små hunder som er altfor dårlig oppdratt... Alle hundeeiere, uansett rase, har ett ansvar for att hunden din skal være en trygg hund... Men det er dessverre kun de store rasene som får størst oppmerksomhet når det skjer noe... Såklart har de muligheten til å angripe hardere enn mindre hunder, men det er som sagt eieren som oppdrar!
Jeg har hatt hunder siden jeg ble født, og hundene vi har hatt(en er død av alder, den andre lever fortsatt hos oss... ) er snille, glade i både barn og voksne, de har blitt tilvent både andre hunder, katter, hester og andre dyr... De har aldri reagert på om du har rørt ved maten deres, eller om du har klipt negler eller noe... Vi har oppdratt de til å være snille, til å høre etter, og de har fått MASSE kjærlighet! Og ikke minst fått være i fred når de sover, eller når de går unna deg for å være alene... Dette er kjempe viktig for å slippe hunder som stresser, eller misliker att du rører ved mat o.l...

Mange spørr her om Rottwailer som førstegangshund, og jeg vil si att det ikke er noe verre med en Rottwailer som første hund enn en hvilken som helst annen... Så lenge du vet hva du begir deg ut på! Du må vite nok om rasen til at du vet hva en Rottwailer trenger, og hvordan de er,alt som innebærer både trening, oppdragelse, atferd,lærebehov osv... En eier som kun vil ha en Rottwailer pga utseendet har ikke noe behov for en slik hund, da du må kunne klare å takle en så stor og sterk hund... For de er sterke både fysisk og psykisk, og er du klar over dette, er det ingen sak å få en snill, lærevillig og omgjengelig Rottwailer :D

Min neste hund blir Rottwailer, og jeg gleder meg utrolig masse til alt det innebærer! Da blir det valpekurs, kanskje aguilitytrening og masse turer i skog og mark, og såklart sosial trening :)
13.10.2010

Kråka sier: Er nå den lykkelige eier av en rottweiler tispe på 11 uker. Har hatt en hanne før som var snill som et lam:) Med godt grunnarbeid fra valpe stadiet,får du en flotters hund. Lykke til alle rottweiler eiere,vær bestemt,men rettferdig så har du verdens beste venn:))
11.10.2010

olmar sier: Her var det så mye bullshit fra siste innsender at det halve kunne vært nok.
Rottweileren er etterhvert blitt en av våre mest brukte og populære hunder ... også familiehunder.
For en godt forberedt ny hundeeier kan rottisen være en like god førstegangshund som en hvilken som helst annen rase.
Ord som drapsmaskin viser vel mer om IQ'en til siste innsender enn et korrekt bilde av rottweileren.
Dessverre begynner denne rasen også å slite med mye helseproblemer. Valg av oppdretter er viktig. Her er det dessverre for mange idioter som avler hodeløst og kun for å fylle opp lommeboka.
11.10.2010

Ikke kjøp en Rottweiler sier: Verdens farligste hunderase, hvis vi med farlig definerer den hunderasen som har drept flest mennesker de siste 75 årene. Rottweilier ligger ØVERSST på drapsstatistikken i USA, tenk på det før du skaffer deg en slik hund.

Ikke kjøp en rottweiler, om du vil ha en koselig selskapshund, dette er en brukshund og ikke noe annet (selvfølgelig finnes det unntak, mange rottweilere er snille som lam nesten hele tiden, men da igjen kan det komme unntakssituasjoner som får fatale konsekvenser).

Personlig synes jeg man enten må innføre streng kontroll på hvem som får lov til å eie disse dyrene. Det er den perfekte hunden i noen tilfeller, og jeg mener ikke at den bør forbys, men dette er så til de grader ikke en hund for uerfarne. Du må bruke den til noe, som vakthold eller politihund. Egner seg ikke som en bakgårdshund som du tar med på en daglig luftetur, det er lett å skape en drapsmaskin med ignoranse.

Her er statistikk som viser at rottweilier er den største drapsmaskinen blant våre hunder i moderne tid:

http://americaagainstbsl.tripod.com/fatal_dog_attacks.html
30.09.2010

Tarjej sier: Vil bare tipse om hunderasen Beauceron som til dels kan minne om Rottwiler, og som kan være av interesse for de som er interssert i rottwilere. De har ofte croppet ørene, slik som her:

http://www.hunderaser.org/beauceron

Hvis man ikke lager kunstig stående øre så ligner de til forveksling lik en rottwiler for et utrent øye. Hvis noen i famielien eller andre nekter deg å skaffe deg en rottwiler, så sjekk ut beauceron, det er en helt annen rase, men likevel mange fellestrekk.
25.08.2010

Rottweiler eier sier: Nok et uprovosert angrep fra disse hundene! Det er eierens feil selvsagt, men en påminnelse om at disse hundene ikke er for alle.

BORÅS 3 august 2010: "Attacken skedde vid 18-tiden i går i ett skogsområde i Sjömarken strax väster om Borås.
Kvinnan promenerade i skogen när hon stötte på en annan kvinna som var ute med sin rottweiler.
Helt oprovocerat attackerade hunden plötsligt henne.
- Ägarinnan lyckades inte hålla in hunden, säger Jan Eliasson, inre befäl vid polisen i Borås."

Dette er en hunderase for spesielt interesserte, og for STERKE mennesker som kan ha fysisk kontroll over hunden i de tilfeller hvor det måtte være nødvendig.
14.08.2010

ch sier: Bruk rottweiler foret fra RC sammen med litt Vom og Hundemat (valpeforet). Pluss fiskeolje fra Dr. Baddakys :)

Jeg har brukt dette i mange år og pelsen på bikkjene mine er helt fantastisk og de har fått en bra kropp av det! (muskler) Jeg har 2staffer og en rottweiler/cane corso blanding :)

Lykke til!:)
11.08.2010

Anonym sier: Hei alle rottis eiere. Mye bra og ''dårlig'' å lese her, men vet at mye av det som står om ''aggresiv hunderase'' ikke er fakta... Hvis alle kjøper hund etter statestikk så ender det med at de hundene får et dårlig rykte om 1, 2 eller 3 år. Når en hunderase blir veldig populær skal alle ha den rasen, det som skjer da er at noen idiotiske folk finner ut at det er penger i å avle hunder for salg. Når dette skjer blir det fort litt ymse folk som driver med det. DESVERRE!

For min/vår egen del har ikke statestikken noe å si, vi skal ha hund/valp nå og har stortsett sett på hunderaser uten ''jaktinnstinkt''. Vi har blitt enige om å kjøpe ei rottweiler tispe. Plukket ut ei vi var å så på forje søndag. Blir kos, dog MYE trening. min 2.hund men 1.Rottis.

Min erfaring med rottweiler er at min bror har hatt 2, den ene var mer eller mindre forstyrret, den ble solgt til en av mine venner og nå oppfører han seg kjempe bra.
Den andre han har igjen nå er ei tispe på ca 1,5år. kjempe jente når vi passer henne og når den er andre steder enn hjemme hos dem, men når de er hjemme hos seg selv der det er ei 4år gammel engelsksetter tispe blir rottisen en mye mer ''krevende'' hund.
Dette kan det være mye meninger om hvorfor men det er ikke noe poeng å dra inn i diskusjonen/spørsmålene mine...

Nå når vi får rottweileren vår, da skal den ha rottweiler valpe for, RC. er det noen andre kosttilskudd dere annbefaler? omega 3, som i tran f.eks? (fiskeolje har jeg hørt er bra for muskler og ledd.)

Mvh to rottweiler likende...
10.08.2010

dog lover sier: jeg har hatt rottweiler i flere år og jeg må bare si at rotweilere kan vere veldig tolmodig og passer veldig godt med barn, men du må vere flink til å trene den fra den er valp
09.08.2010

Anonym sier: Har ikke hund selv, men passer ofte ei rottweiler tispe på litt over 2 år. Dette er den beste hunden jeg vet om, det finnes ikke noe vondt i henne.

Jeg skjønner at noen er skeptiske på rasen i og med at de er skapt for å være oksejetere og at de er nr.2 på listen over å ha drept flest i USA, men jeg mener at dette ikke har noe med rasen å gjøre, men eierne, og de som oppdrar hundene! Hundene har en veldig kraftig kjeve, som gjør det lett å lage en ''drapsmaskin'' ut av de, men hvis hunden får en trygg oppdragelse så blir ikke dette noe problem!

Personelig er jeg mere redd små hunder som bjeffer 24/7!
31.07.2010

fra tidligere erfaring sier: Ikke misforstå meg nå men jeg skjønner dere som er skeptiske til denne rasen. Det har dere god grunn til også. Ikke bare er de vakthunder men de kan veie opp til 60kg med muskler som gir fra seg et skikkelig bitt.

Jeg elsker rottweileren men hadde ikke stolt på noen andre enn min egen hvis jeg hadde kjøpt. (dette er pga mange useriøse som har rottis nå til dags) Rottweileren er en vakthund. Blir ikke dette dempet fra de er små så kan det bli helt jævlig for eier og nabo.. Gikk tur i nabolaget med mine to valper en gang og plutselig spratt det 2 rottweilere rett i gjerdet maks 1,5m unna meg. De stod på to bein og knurra og bjeffa. De skulle faktisk "ta" oss. Det eneste som skilte disse to dyrene fra meg og mine små valper var kun et vanlig tregjerde på ca 1m med litt hjemme snekra gjerde på toppen. (det jeg gjorde når disse spratt opp var å gå litt lenger unna rolig og hadde samme tempo,snudde meg heller ikke for å se på de, bare fortsatte videre i normalt tempo) Jeg har mye erfaring med hunder og har selv to staffer og en cane corso/rottweiler blanding, men skal innrømme at der var jeg redd!!

Det er greit å ha en "rottis" som 1.gangshund men for guds skyld ikke la de vokte hus og hjem!! Greit med et vanlig "varselsboff" men ikke noe mer enn det. Hvis det er hunden som vokter hjem og hus så er det hunden som er sjefen i huset!! husk det....

Min blanding av cane corso/rottweiler hadde helt sykt vokterinstinkt i seg da jeg fikk henne (4,5mnd), dette har jeg brukt MYE tid på å dempe så nå kan faktisk venner komme rett inn i huset uten å ringe på. Det eneste hun gjør er å gi et varselsboff for så å se på meg om det er "ok" mennesker som kan komme. Sier jeg hei og går mot gangen så starter hun bare å logre for da vet hun at det er en av "flokken"
29.07.2010

Hege sier: Heisann! vurderer også å få meg rottweiler, har alltid hatt lyst på denne rasen da jeg synes den er utrolig fin. er alenemor med to små barn på 3 og 5,og vurderer å ta over rottweileren til broren min, da han ikke føler han har god nok tid med rottweileren. Han er 8 måneder, og utrolig snill gutt. er veldig rolig rundt barna, og også når vi møter andre hunder/dyr og barn på tur er den snill som ett lam. Jeg har hatt hund før. Syns dere jeg bør overta den? og hvis jeg gjør, bør jeg gå på kurs å slik med den? han har ikke vært på noen form for dressurkurs tidligere, men er godt dressert av bror min..
05.07.2010

Alexander sier: Jeg ønsker meg sterkt en rottweiler, men jeg er litt usikkert på oppdragelsen osv. Jeg har tenkt å kjøpe en når jeg fyller 18, men det er IKKE bare for å ha en tøff og macho hund, men for å få en jeg alltid kan ha det gøy med og en god bestevenn. Jeg er meget sikker på at jeg kommer til å greie å oppdra den godt, men jeg har aldri hatt noen hund før, selv om jeg har passet MANGE. Jeg bor også hos min mor som er vokst opp med hunder?? hva tenker dere?, bør jeg skaffe en rottweiler (blir mest sansynelig tispe)?? takk på forhånd
25.06.2010

Robin sier: Jeg har en Rottweiler tispe som min første hund, hun er nå 20 mnd. Og er bare en fantastisk hund. som bare er snill mot absolutt alle. Bor i Oslo sentrum, og der møter mange typer hunderaser på våre turer. Og har sett i praksis hvordan gemyttet på en del andre hunde raser er, og ikke minst eierne. Jeg seier bare, jeg er heldig som eier en rottweiler. Til dere som ønsker en Rottweiler som første hund, jeg hadde ikke tenkt meg om 2 ganger. Vist det er rasen dere drømmer om. Greit nok, den trenger og bli aktivisert, men det må stortsett alle hunderaser. Og jeg trur de fleste er oppegående mennesker som har tenkt nøye igjenom det med og eie en hund. Da jeg skulle anskaffe meg hund, så gjorde som mange andre, og oppsøkte forumer som dette, for og få råd. Men fant fort ut at det var 1000 ulike til dels useriøse meninger om rasen.
11.05.2010

RG sier: Hmmm, var mye synsing her.. Rottweileren er en brukshund, det indikerer at rasen er avlet frem for et formål. Rasen var i utgangspunktet en kveggjeterhund, noe som krevde robust fysikk og mental styrke. I 1910 ble den godkjent som politihund i Tyskland, ikke for at den var farlig og agressiv- men nettopp pga fysikk og stabil mental psyke. Om den egner seg som førstegangshund er egentlig et spørsmål om hva du skal bruke den til- dette er ikke en hund du setter ut i bånd og oppdrar seg selv. Skal du ha en brukshund må den nettopp det-brukes! Er du villig til å bruke tid og energi på trening, kurs og sosialisering kan det gå bare fint. Hvis ikke kan du bare glemme det, for å daglig skulle håndtere en hund på 50 kg som ikke kan gå i bånd, ikke oppføre seg blandt andre hunder,og som ødelegger ting for at den kjeder seg ikke en drømmesituasjon.. Jeg har nå min rottweiler nr 2, har full jobb og barn og det går helt fint- men det krever mye de første årene, men det gjelder å legge inn trening i alle situasjoner, alt fra ligge rolig til alle er påkledd, sist ut og sist inn, ikke hoppe ut av bilen før kommando, ikke inn på kjøkkenet før alle er ferdigspist osv. Fast, vennlig og konsekvent oppdragelse, så får du den beste kompisen i verden! Det skal litt til for å vippe en rottweiler av pinnen!! Alle tiders familiehund.
20.04.2010

mr rottis sier: rottweiler er en utrolig trygg og familievennelig hunderase. selvsagt trenger den trening og oppdragelse, og er muligens noe mere egen og sta en mange andre raser. uansett så mener jeg at det ikke er noe problem å ha dette som en førstegangshund så lenge man bruker sunn fornuft og er trygg og bestemt , man skal aldrig uansett hund la hunden bestemme.!!selvsagt er dette en noe mere krevende hund pga egenskapene, men det er slik at jeg mener rottweilern er mer krevende på enkelte områder og spesielt i oppdragelses fasen, det er også slik at rottweiler vil kunne prøve seg fra tid til annen hele livet. dette er dog en forholdsvis enkel og stabil hund. når man først har inne grunntreningen så er dette den morsomste og mest stabile glade og familiekjære hund jeg vet om- derfor så forstår jeg ikke helt all denne skepsisen til rasen. om man skal ha en hund så må man sette seg godt inn i hva det innebærer og man kan fint starte med rottweiler , jeg kan tenke meg til at andre raser er verre , dvs hunderaser der det står beskrevet at de trenger en sterk og fast hånd, der det er beskrevet at den ikke passer som familiehund er sky osv. slike raser som er egnet for erfarene eiere står det som regel spesfikk nettopp dette. rottweiler er en familiekjær og trofast trygg hund, som trenger noe fastere hånd en en fuglehund men er ingen utpreget vanskelig hund.
03.04.2010

Rottweilersomførstehund sier: Oppskriften på en fin rottweiler er såre enkel: Du må være konsekvent! Det største problemet blant folk som skaffer seg rottweiler (eller hund generelt), er at de menneskelig-gjør hundene sine. Det virker som om alt for mange "glemmer" at hunden er et dyr. Folk forventer at hunden skal forstå ting på et menneskelig plan. For eksempel de som lar hunden være i sengen/sofaen når det passer, men som når de blir lei av hundehår og sikkel-flekker plutselig nekter hunden det den tidligere har fått lov til. STOR feil. Ikke glem at hunder rasjonaliserer ikke. De forstår ikke hvorfor de først får lov, og så ikke. Og vips! Der har du en forvirret hund, som etterhvert utvikler seg til en nervøs hund, som da resulterer i ustabilitet. Jeg mener at alle som har hund, burde være klar over at det er en HUND de har. Ikke et barn. Men det er akk så alt for mange som duller og synes synd på og (jeg sier det igjen) menneskelig-gjør hundene sine. Les "Ikke skyt hunden"! Anbefales på det sterkeste. Tilbake til rottweiler. Har du peiling på hund generelt, er det ingen problem å skaffe seg rottis. Det er en fantastisk stabil, og hengiven rase. Skaffer du deg rottis, og følger et par enkle gyldne regler angående hundehold, så har du en FANTASTISK venn i mange år fremover!
30.03.2010

Anonym sier: Tar poenget ditt Realisten, og som det står i artikkelen: det har med oppdragelse å gjøre. En uoppdragen og berserk rottwiler kan gjøre større skade enn en dach, chihuahua eller en jack russel terrier til sammen. Rottwiler er flotte hunder det, men synes det burde vært litt strengere hvem som fikk eie alle typer større hunder.
08.03.2010

Realisten sier: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=193346
Tror denne artikkelen kan være overaskende for svært mange.
08.03.2010

Nala sier: Jeg og kjæresten min er et aktiv par som ønsker en hund som passer beskrivelsen/egenskapene til blant annet rottweiler..Men ingen av oss har eid en hund før..Leser at hunden passer for erfarne, er det for vanskelig da og begynne med en rottweiler? Husk at vi er ute etter en hund som skal aktiviseres og brukes tid sammen med..
02.03.2010

Elin sier: Kan noen svare meg? I familien min har vi alltid hatt hund hjemme, men nå når jeg har kommet meg for meg selv er jeg helt alene. Jeg har tenkt lenge på å kjøpe en valp, og da helst rottweiler. Jeg er er veldig glad i hunder, og elsker å gå på tur og være fysisk aktiv med dem, og jeg er veldig bestemt men også kjærlig på en gang. MEN hva skal jeg se etter når jeg vil kjøpe valp? Hva er viktig med tanke på hvordan foreldrene er, medisiner/vaksiner ol.? Og vet noen hvor lenge man bør være sammen med valpen, før den lærer seg å være alene(mens jeg er på jobb)? Og er det evt noe annet jeg bør tenke på når jeg skal skaffe meg Rottweiler?
16.02.2010

rotti09 sier: Rottweiler er en utrolig fin rase og energifull. Jeg som færstegangs-eier var litt skeptisk på å skaffe meg denne rasen men så fant jeg ut at med all den aktiviteten jeg har så må jeg nesten ha en rottis:) dette har jeg ikke angra på i et sekkund, dem er utrolig snille og kan lett sosialiseres.Han er nå på 9mnd og i trassalderen og fortsatt VELIG tålmodig.Det jeg kan tipse folk her er at mann skal være fastbestemt og gi masse ros når dem gjør noe positivt. Det med agresivitet har 99% med eieren å gjøre og ikke rasen.
15.02.2010

irritert!! sier: rottweiler er en nydelig hund, og jeg irriterer meg grønn når folk sier at den er farlig, den biter osv. og spesilt når de vil ha den forbudt!! hvis rottisen blir forbudt i norge, vil de som bruker rottisen "uforsvarlig" bare finne en annen hunderase. alle raser kan bli "farlige"!!! 99% av adferden hviler på hvordan eieren er!! så folk må slutte å være så sykt redde for alt annet en de små rottene av hunder som fins!!
02.02.2010

Hundeelsker2 sier: Jeg har en Rottweiler hann på litt over 3år,og synes det er alt for mye stygge rykter om både denne hunderasen såvel som så altfor mange andre hunderaser. Synes dette er utrolig synd,da spesielt for hundens del.Jeg er en av de som tenker at hunden blir som eieren vil ha den. Skal ikke motsi at Rottweileren kan være sta og til tider kan ha litt for mye dominans,tenker nå da spesielt på hann hunder,men ellers er dette supre hunder som ikke fortjener sitt rykte. Takk!
07.11.2009

hundehvisker sier: har en rottis på 7 tår,snill folk og barn,har tatt to katter,er også veldig bra i ettersøk av mennesker:) noen andre som har erfaring med ettersøk?
29.10.2009

breath of sanity sier: @ "Hundeelsker"

hold kjeft. vi vet godt at du vil gjøre alt som ikke får plass i en håndveske forbudt, DET er egoisme. at andre ikke skal få ha pene, lydige og kjærlige livskamerater for at du skal føle deg trygg, DET er egoisme. prøv å plante føttene på jorda er du snill.
28.10.2009

rottis sier: Harald og Cita, dere bør gje ho grise øre eller noe annet ho kan gnage på.
23.10.2009

Håkon sier: jeg har ei lita blandings tispe av airendale terrier som ikke er start hund og golden retriver og lundehund og elg hund, har tenkt å ta rottweiler etter ho kira. er 16 år og tar en når jeg er ferdig med alt av skole.
19.10.2009

ronny87 sier: haha 2 ganger :D
15.10.2009

ronny87 sier: utrolig mye dumt som blir sagt her av fordomsfulle mennesker uten forståelse for det som ikke ligner det de selv liker.
Rottweilere og alle andre raser kan være akkorat like snille og gode i seg som hvilken som helst rase. 99% av det du hører om andre raser er ikke dokumenter gyldig fakta om rasen generelt, det er hendelser som skjer med dårlige eigere.

Skall du hakke ned på noe du ikke liker må du først være sikker på at du kan backe opp det du sier fra en siker kilde. Og ikke som : media eller hørt fra en venn eller en tilfeldig opplevelse.
15.10.2009

ronny87 sier: utrolig mye dumt som blir sagt her av fordomsfulle mennesker uten forståelse for det som ikke ligner det de selv liker.
Rottweilere og alle andre raser kan være akkorat like snille og gode i seg som hvilken som helst rase. 99% av det du hører om andre raser er ikke dokumenter gyldig fakta om rasen generelt, det er hendelser som skjer med dårlige eigere.

Skall du hakke ned på noe du ikke liker må du først være sikker på at du kan backe opp det du sier fra en siker kilde. Og ikke som : media eller hørt fra en venn eller en tilfeldig opplevelse.
15.10.2009

Harald og Cita sier: Hei! Jeg har en Rottweiler som er ca 18 måneder gammel. Den er utrolig snill og har aldri bitt noen, men den liker å "holde" de som kommer bort til henne. Mitt problem er at hun gnager på møblene mine, og jeg vet ikke hvordan jeg skal gå frem for å få henne til å holde opp med det. Er det noen som vet hvordan jeg skal gå fram for å få henne til å holde opp?
12.10.2009

Hundeelsker sier: Fatter ikke at noen tør å ha en slik hund. Hva er vitsen? Egoisme på det verste.
Horribelt at ikke denne rasen forlengst har blitt forbudt her i landet.
17.09.2009

Søren sier: Jeg har hatt en rottweiler som førstegangshund - og det fungerte aldeles strålende! "Alle" sa at hun var aggressiv og farlig - og jeg er rullestolbruker som ikke har krefter til å holde igjen så mye som et marsvin. Utfordringene stod i kø, for hun var ikke vant til å treffe folk. Likevel ble det en braksuksess! Hunden aksepterte meg som sjef, samtidig som hun respekterte alle hjelperne mine. En utrolig morsom, kjærlig, lojal og intelligent hund. Krevende, ja - for hun hadde en sterk vilje. Men samtidig er det jo nettopp denne viljen som utgjorde mye av sjarmen.
06.09.2009

Burde vite sier: Rottveiler er ikke en forstegangshund. Man bør ha struktur i hjemmet når man skaffer seg hund i sin helhet. Forste er å se hvordan en selv har det,om man er klar for en hund.Å få hjelp til å finne den rette rasen. Har man svak energi tar rottveileren over før du har fått hilst på den. Mange velger en feil rase,å går etter den man "vil" ha. Har selv hatt rottveilere,hannhund. Rasen i seg selv er sterke,å burde kunne mer enn basic når man skaffer seg hund. Å bør berunne hvorfor en vil ha seg hund,selv om man skal ha den som kos,så trenger alle hunder mer enn det. Skaffer man seg valp,tenker man...Ja man skal bruke heeeeeele sommerferien på å bli kjent..Holder ikke det,man skal ivareta.Hunder er vanedyr.Å liker å vite hva som kommer etterpå,det liker å eier.Slik at når man har satt på båndet til hunden å skal ut..Å løper gjennom døren å sliter i armer å skuldrer..Så da så snart båndet er på så gjør hunden det den alltid gjør.Så lenge den ikke får beskjed om noe annet. Men hadde vært bedre om hunden fikk på båndet å hadde roet seg ned før en går ut..Tålmodighet er en dyd!!Hunden blir aldri for gammel,selv om det er å gjenopprette "feil" eier har begått. Hunden blir som eieren,å har man gjort hunden agresiv angrer de fleste etterpå..Å avliver hunden.
Er ingen unntak for en hund som er døv eller blind.
05.09.2009

rottwall:-) sier: bør nok ha hatt litt kunnskap om hunde generelt..men syns ikke at man skal la være å skaffe seg rittweiler som første gangs hund!!spess vis du får denne fra 8 uker. alle hunder trenger mosjon og hjerne trim!!
14.08.2009

Stine sier: Har hatt rottweiler i 11 år og må si dette er en stabil, rolig og ikke minst trygg rase å ha. behandler man en rottweiler bra rolig og bestemt får man verdens beste hund. de krever endel mosjon og å få brukt hodet på spor trening eller annet. det finnes og ett meget bra rottweiler forum i norge. http://www.rottweiler.forum24.se/rottweiler.html er adressen.
02.08.2009

Ola sier: Har min fjærde RottWeiler fekk den då den var 1år ,då var han ikkje så enkel å hanskes med men idag er han heilt topp, grei med både dyr og mennesker . Ein ting er skkert resom du annskaffeer deg Rottweiler for att du skall ha ein tøff hund .så glemm å anskaffe deg hund .
21.07.2009

Vicky sier: ville en rottweiler vært en fin førstegang- hund?

blir glad for svar
14.06.2009

Nina sier: Det er fordi Rottweilere i USA ofte (oftere enn her) blir brukt som kamphunder det. De avles opp til å bli mest mulig agressive.

Nytter ikke å sammenligne en godt og vennlig oppdratt Rottweiler med en statistikk fra statene.
13.06.2009

woff sier: petter: forhold i usa er kanskje ikke direkte overførbare til norge, men det er ikke tull at rotweiler er kjennt for å angripe i statene. der ligger rotweiler øverst på stattistikken.
05.06.2009

petter sier: dette er tull ALLE sammen!! sjekk opp statistikk her i norge over innmeldte rottweiler bitt opp mot andre hunderaser så får dere en STOR overaskelse.. jeg har selv en rottweiler og er 22år gammel og i min familie har det vært rottweilere i ALLE år og per dags dato har INGEN av dem vært agressiv å heller ikke "bitt" noen! bortsett fra når dem er valper da fram til 6-7mnd for da er dem lekne å biter på alt som er men min er nå 3mnd og sitter, gir labb, kommer på kommando, kan dekk, leker pent med andre hunder og katter å fungerer perfekt med barn.. Så når dere IKKE har erfaring med rasen bare utifra det dere har hørt så ikke døm!! BTW schæfer er den hunden i norge som har bitt mest folk. har selv blitt bitt 3 ganger av hund. 2 av schæfer og en av fuglehund!
05.06.2009

Skeptikkeren sier: Hei igjen..!

Dessverre er det nok sånn det er med han!
Han er ekstremt dominant!
Jeg er selv på besøk veldig ofte og er veldig på vakt når han omgåes mine to. Jeg hadde med en større schæfer/rottweiler hanne på dems ønske en gang. Denne hunden er snill som ett lam og omgåes barn og andre dyr hele dagen. Han har ingen problemer med noen dyr. Første gang jeg har sett han hissig mot andre var da jeg tok han med på besøk til venneparet mitt. De ville da prøve å få han omgjenglig. Det gikk tildels pent og rolig første møte. Vi slapp de løs på en større plass så de fikk møte nøytralt, men så fort jeg fikk min i bånd for å leie han opp til bilen så han andre sitt snitt og hoppa på han. Noen som veit noe mer om hvorfor dette skjedde?
12.05.2009

Mikael sier: Rettelse. En rottweiler trenger en erfaren eier.
12.05.2009

Mikael sier: Hei Skeptikkeren! Ja dette er definitivt ingen førstegangshund. Rottweiler som hunderase står ansvarlig for et stort antall av hundebitt, skader og selv drap på verdensbasis. I uerfarne hender er det en potensiellt livsfarlig hund. En rottweiler trenger en eier eier. Den kan bli en fin og lojal familiehund hvis den vokser opp i riktig miljø. En redd og usikker eier bør aldri eie hund, og spesielt ikke en rottwiler. Det høres litt ut som det venneparet ditt trenger kyndig hjelp, eller de bør la noen andre ta over ansvaret.
12.05.2009

Skeptikkeren sier: Hei!

Har et spm til alle om rottweiler rasen.
Har et vennepar som har rottweiler.
Alle sier rottweilere er snille og gode, osv.
Denne rottweileren det er snakk om er veldig... Skal vi si aggresiv i mine øyne.
Hans eiere forsvarer med at han er i den såkalte trassalderen, men jeg veit ikke helt.
Han er veldig domminerede når det kommer til andre hunder. Selv hanner som er større og eldre enn han vil han ikke bøye seg for og får mye bank. Han er ikke særlig flink med yngre hunder heller. Han flekker tenner og når man snakker hardt til han eller tar han på andre måter. Selv hans to eiere har blitt "gnagd" på? Og de er litt redd han. Selv er jeg ikke det så han lystrer meg helt greit. Venneparet har ikke lenger andre hunder på besøk sånn i frykt for slåsskamper og div. Han er også mataggresiv når det kommer til andre hunder, ikke nødvenigvis mennesker. Er dette den såkalte trassalder eller er dette noe annet? De vil ikke gjøre seg av med han på noen måter og har fått berpligende beskjed fra oppdretter at dette vokser han fra. Stemmer dette? Han er nå ca 2 år... Litt yngre... Noen som kan gi meg noen svar på dette? Leser at de fleste her skriver at det ikke burde vært en førstegangshund. Venneparet mitt har da hatt mye besøk av rottweileren til den enes mor, men aldri eid hund selv.
12.05.2009

Marianne sier: En hver hund uten riktig trening og oppdragelse vil kunne bli en aggresiv hund.

Rottweiler er intet unntak..

Jeg mener selv at Rottweiler ikke en "start" hund. De trenger ordentlig trening og masse hjernetrim.

Dette gir en lykkelig og trygg hund.

Jeg elsker selv rasen og kommer til å skaffe meg en selv. Det jeg kan om rottweilere tar jeg fra min brors rottweiler. :)
27.04.2009

t.o. sier: kjell, du bør ta hensyn til at rottwiler tilhører en av de "farlige" hunderasene hvis man definerer i forhold til omfang hundebitt og angrep mot mennesker. Dette er dokumentert i flere studier. Rotwiler er en god vakthund og kan bli en fin familiehund med riktig oppdragelse.
27.04.2009

kjell sier: Der skrives ofte at Rottweiler anbefales hunde-elskere med erfaring. Jeg har sinnsykt lyst på en rottweiler da jeg har venner som har det og siden de er blandt de peneste og også snilleste hundene. Men jeg har ingen erfaring som hundeeier. Mener dere da at jeg ikke bør skaffe rottweiler, og heller da få en annen hund (hvilket og kan være aktuelt, da jeg uansett skal ha bikkje) som er "enklere" å handskes med, for så, når denne er utlevd skaffe meg en rottis...? Kan man ikke lese seg til, spørre seg til å ta hunden med på kurs og kennel-klubber, eller er de så vanskelige at man bør ha erfaring...?
26.04.2009

theblacksheep sier: En rolig og stødig rase - krever "vennlig" bestemthet.MÅ ha denne formen for trening / oppdragelse.Kan bli egenrådige,og kan finne på å "bestemme" over fremmede.Tåler meget godt andre hunder. Fysiske minuser er skulderproblemer og Furunkulose.
20.02.2009

sol sier: Hei. Jeg har hørt at rottwieler er en ganske så agressiv rase, selv om den selvsagt kan trenes opp.
08.02.2009

pilza sier: hei..jeg har et par spørsmål dere kanskje kan hjelpe meg med??jeg fikk en rottweiler tispe fra omplassering for ca 1år siden nå..denne hunden er egentlig godheten sjøl men den reagere på enkelte mannfolk hvorfor??den reagerer også veldig på biler??og enkelte ganger når vi har hun på tur så går hun helt bananas hvorfor det??hun er jo egentlig den kosehunden når hun er inne...
06.02.2009

KVH sier: En liten rettelse av siste setningen. Det skulle stå:

Rottweilere er en av de snilleste, mest tålmodige - og ikke minst meget barnevennlige hunderasene som finnes, men trenger dog en bestemt (men vennlig) leder - MEN disse (erfaringsmessig) forholder helst seg til færrest mulig leder(e), så innen en gruppe, dvs: familie, så bør det være "klarert" på forhånd hvem som skal være sjefen i forhold til rottisen.
25.01.2009

KVH sier: Er enig i beskrivelsen av rottweilere, med egenskaper som utgangspunkt:-)

Vil gjerne tilføre at mange lever i troen at rottweilere er svært aggresive, og er farlige - mye av dette skapt av bl.a reklamebransjen som gjerne bruker rottweilere som "bad dog", hjernedøde idioter som skaffer seg rottweilere p.g.a deres "tøffe" ytre - og der oppdragelsen blir deretter etc.

Var skeptisk første gangen, mye grunnet feilaktige myter som er skapt om rottweilere - men første gangen jeg møtte den nydelige valpen til søster og samboer, var jeg solgt - og etterhvert så forstod jeg at mytene og ryktene om rottweilere som rase, hadde ingen rot i virkeligheten.

Rottweilere er en av de snilleste, mest tålmodige - og ikke minst meget barnevennlige hunderasene som finnes, men trenger dog en bestemt (men vennlig) leder - da disse (erfaringsmessig) helst forholder seg til færrest mulig leder(e).

Passer ypperlig som familiehund!
25.01.2009

JH sier: Dette er en veldig inteligent hunderase og det kan derfor fort bli kjedelig med ensformig dressur trening. viktig at det heller blir kort og ofte, de elsker ros og god biter:-)
Man må være tolmodig med rottweilere da de har en god posjon egen vilje. Ingen problem i forhold til barn og andre dyr.
Men det er viktig med kontinuerlig trening der du er bestemt.

Anbefaler at fra de er små. ta fra de maten innimellom og gi den tilbake med en gang, så de lærer at de alltid vil få den tilbake.Da rottweilere er veldig egen på mat og godbiter. De kan bli aggressive hvis noen nærmer seg maten deres.

Jeg trente min rottweiler på den måten og hun tålte at både barn og katter kom i nærheten eller katten smakte på den:-)

Anbefales til hundelskere med erfaring. Kjempeherlig rase!
25.01.2009

Din kommentar om Rottweiler:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Rottweiler var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase