Puli

Puli er en hunderase som er lettlært og modig til tross for sin størrelse. Karakteristisk ved rasen er pelsen og godt humør.

Puli bilder

PuliPuli

Fakta om Puli

Puli

Temperament og væremåte til Puli

Den opprinnelige Puli ble avlet for å være modig og lettlært, og den er en god gjeterhund såvel som familiehund og turkamerat.

Bruksområde for Puli hunder

Den blir hovedsaklig brukt som selskapshund i Norge i dag, men har blitt brukt som gjeterhund, spesielt av sau. Den har et enormt mot, og "glir inn" i saueflokken med sin karakteristiske pels. Den gjeter gjerne en flokk på flere hundre sau helt alene, og den er langt mer lettlært enn for eksempel en border collie når det gjelder enkle gjeteroppgaver.

Puli utseende

Puli veier 13 kilo og skulderhøyden varierer fra 40-50 cm, og er således en mellomstor hund. Den lange og tykke pelsen beskytter mot kulde og vind, og hunden tåler derfor sterk kulde.

Puli historikk

Puli tilhører de eldre hunderasene, og ble bragt til Ungarn fra de store folkevandringene på 900-tallet fra Asia. Der ble den tatt i bruk av gjetere.

Erfaringer med Puli

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Puli

Tine A. sier: Hvordan er aktivitetsbehovet på Puli? Er de stressa? Har de mye energi? Hvordan er de mentalt? Lynne?
23.06.2016

Knut sier: Vi driver oppdrett av Puli, har sjekka dette med allergivennlighet, og det har ikke vært reaksjon i det hele tatt :)
Pulien er utrolig lærevillig, og en sånn type hund som man blir glad over å være sammen med. Ting som vanligvis tar lang tid å lære inn, tar en puli på "no time". Det er også en frisk rase.
Pelstell no prb :)
En gang Puli, alltid Puli !!! Anbefales !
Mer info: www.haxeboet.com
09.11.2011

rune sier: Puli er en helt fantastisk hunderase,har to stykker, en hvit hane ,og en tispe som er en masket fake.Vil anbefale rasen på det varmeste.Pels stelet er enkelt , når det blir floker i rastapelsen er det bare og dra remsene fra hverandre. Pelsen skal ikke børstes
26.08.2011

mills sier: Beklager å ta opp en gammel tråd. Men min kjæreste er svært allergisk mot hunder og vi hadde en puli på lån i 2 uker og han reagerte ikke i hele tatt. Vi skal derfor nå skaffe oss en puli. Det er helt riktig at man ikke er garantert å ikke være allergisk - men puli er på listen over Hypoallergenske hunderaser, så at de ikke produserer mine allergens er feil. Uansett vil anbefale alle å låne en hund av rasen først (ikke bare puli - flere raser regnes som allergivennlige eller hyopallergens) da mennesker reagerer forskjellig. Går det bra er det bare å skaffe :)
26.07.2011

tidligere puli eier sier: muffen: Vi måtte kvitte oss med en puli pga allergi. Finnes ingen allergivennlige hunderaser. Noen raser produserer mindre allergens puli er ikke en av de.
22.06.2009

muffen sier: e dette en alergivennlig rase???
21.06.2009

nemi sier: flott og herlig rase. men savner skikkelig info om stell av pelsen. kan noen ambefale ett eller annet?????
22.04.2009

Tomas Olaj sier: Vil du vite mer om rasen, så ta kontakt med oppdretter Tomas Olaj på post puli.no.

Klubben for ungarsk vakt- og gjeterhundraser (www.kur.no) er offisiell klubb for Puli.
28.02.2009

Din kommentar om Puli:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Puli var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase