Puddel

Puddel er opprinnelig en apporterende fuglehund, men regnes i dag hovedsaklig som en selskapshund. Puddelen finnes i ulike størrelser.

Puddel bilder

PuddelPuddelPuddelPuddelPuddelPuddelPuddelPuddelPuddelPuddelPuddelPuddelPuddel

Fakta om Puddel

Puddel

Varianter av puddel: Storpuddel (45-60 cm, 15-26 kg); mellompuddel (35-45 cm, 7-15 kg); dvergpuddel (28-35 cm, 3-7 kg); toypuddel (20-28 cm, 2-3 kg); samt en variant som fotsatt ikke annerkjennes (av FCI): Tekopp puddel (<20 cm, <1,9 kg)

Til tross for at puddelen har mange bruksområder, er den i dag først og fremst en selskapshund, og omtales i mange sammenhenger som verdens mest populære familiehund. Den brukes fortsatt som jakthund, men i mye mindre grad enn tidligere.

Hunderaser.org ønsker å presentere hunderaser fra eiernes ståsted. Hvordan rasen bør være kan man lese om i rasebeskrivelser. Hvordan hundeeiere opplever sin egen rase kan imidlertid være veldig forskjellig fra rasebeskrivelsen. Derfor vil vi på dette nettstedet gi dere hundeeiere muligheten til å dele erfaringer og kunnskap om de raser dere kjenner best. Du kan dele dine erfaringer og komme med spørsmål om puddel nedenfor.

Erfaringer med Puddel

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Puddel

Ulrix sier: Ulrik er min første hund, dvergpuddel på snart 1 år. fantastisk go`gutt med utrolig skjønn personlighet. Jeg ler så mye av alle de morsomme tingene han gjør. Jeg passer godt på han, men han passer søren meg på meg også ;)
Livet mitt har hvertfall blitt tusen ganger bedre med ulrikgutten min
06.04.2015

chrismas sier: jeg har ei puddel
that is soo nice
puddel er den beste eg veit.
og den er så søt og er hyggeleg mot meg
hunden min heiter Milli
11.02.2015

Colliemix Conan sier: Hei snipp. :-) Har samme blanding selv og har hatt akkurat samme problem som deg. Biting. Uansett det er helt normalt som valp. Kløe i tenner kan fører til biting på gjenstander og gnag på hender bl.a. da detter varer til nye tenner er kommet frem. Gi han bein som han kan tygge på, reduserer kløen. Men noe av bitingen kommer nok også av at han valp og leken. Men eier må også jobbe med valp ut i fra dette og ta det steg for steg, da det ikke er greit med biting. Blandingen er lydig og lærer fort. Men viktig og trene en stund for å være sikker på at uvaner er borte og hund har forstått :-) Håper dette var til hjelp :-D
14.06.2013

snipp sier: Hei. vi har nettopp fått en border collie /puddel blandingshund . kjempe fin,men vi sliter lutter med biting . noen som har gode tips på å få bort det?
30.10.2012

Mamman til pippa sier: Hei! Er det noen i oslo ( eller hvor som helst!) som har puddel border collie blanding? Ser " pappan til zico" har skrevet et innlegg over her... Noen som kjenner han? Eller leser du kanskje dette? Har ei svart tispe på ca 15 mnd og prøver å finne kullingene hennes- eller andre av samme blanding!
13.07.2012

miapia sier: Mange sier at puddel ikke kan brukes til jakt men det kan de de er nordeuropiske-jakthunder og er flink til det mesta jeg kjenner en dame som har to puddler en toypuddel og en dvergpuddel Honny og Prille de er så sjarmerende de kan prate:)
03.07.2012

ses sier: jeg er utkikk etter en aprikos, rød eller brun toy/dvergpuddel tispe med stamtavle. er det noen son vet hvor jeg kan få tak i det?
30.06.2012

Christin sier: Hei !
Vi har en sort dvergpuddel, tispe på 1 år. Hun har en herlig personlighet, og vi er veldig fornøyd. Hun er alltid glad, og utrolig hengiven. Hun er til tider litt rampete, men har sluttet å hente sko, som hun gjorde når hun var liten. Hun fikk i stedet mange leker i en lekekasse. Når hun vil ut, står hun å stirrer intenst på meg, som om hun sier ifra, nå vil jeg ut, så det er hennes måte å si ifra.
Hun elsker å løpe fort, og raser rundt på gresset som en rakett. Vi øver fremdeles på å rope henne inn, og har god erfaring i litt landlige omgivelser hvor hun holder seg i nærheten, og ikke får muligheten til å gå for langt unna.
Hun har et eget teppe i sofaen, og ligger helst helt inntil oss for å kose, og det er helt greit med en liten hund.
Det er også veldig greit å sette henne inni dusjen på dager med mye sand og skitt.
Vi har en forholdsvis kostbar forsikring på henne, men hun er ikke dyr i kosten. Varierer med å gi henne våtmat og tørrfor.
Det eneste minuset jeg kan komme med er at det til tider er litt bjeffing på enkelte hunder, og lyder hun ikke kjenner.
Det er alikevel mange flere fordeler, så da får en godta vakthunden:)
23.05.2012

rebecca sier: Hvordan får jeg min melompudl til og huske meg eter jeg har selt han ;( *er lei seg * og jeg vil ikke at han skal gleme meg for jeg er så glad i han :)
30.04.2012

rebecca sier: Hvordan får jeg min melompudl til og huske meg eter jeg har selt han ;( *er lei seg * og jeg vil ikke at han skal gleme meg for jeg er så glad i han :)
30.04.2012

Kris sier: Puddel er en kjempefin familiehund, men inntrykket er dessverre ødelagt av kvinnfolk som bruker den som frisørmodell. Gi disse fruentimmerne et par psykologitimer og la hundene få lov å være hund!
01.04.2012

Lise sier: Hei jeg og moren min har veldig lyst på hund til sommeren:) mamma er litt allergisk mot hunder men er det sant At man reagerer mer på svarte puddler enn hvite puddler. Hvor kan man finne brae kennler ?
21.03.2012

Mellompuddeln sier: Hei, vi tenker også på å få oss en puddel om ett eller to år. Jeg er litt allergisk mot hund, men har god erfaring med puddel. Pleide å lufte en hvit dvergpuddeltispe flere ganger i uka før, og kosa masse med den uten å merke noe til allergien. Vi har nå lyst på en mellompuddeltispe, eller kanskje en stor.. Men er usikker på fargen?
Har hørt noen ganger at man reagerer mer på mørke pudler enn på lyse? Er det noen som vet om det stemmer? Har også hørt at man merker mer til hannhunder og valper, derfor vil vi ha en tispe.
20.01.2012

Ine sier: Leser forresten at mange tror Puddler er aggressive???

Hvis det er tilfellet har du enten en dårlig sosialisert puddel eller en men dårlig lynne!!
Puddler er smarte, sleipe, snikete:D på en god måte som de fleste hundeeigere takler. Men spesielt de store puddelrasene er kjent for at de ikke sloss med andre hunder!!!

Dessverre er ikke alt avl av puddler like bra (for til mer populære de blir, til flere folk vil tjene penger på lett avl), og i det siste har jeg faktisk møtt hunder med mye dårligere lynne enn det som er kjent for puddelstandaren.
09.01.2012

Ine sier: Hei!
Har hatt storpudler i familien helt siden barneskolen, og eier nå en Sølvfarget Kongepuddel tispe på 17 måneder. Pudler er fantastiske hunder som kan brukes til det meste, og den eneste av de allergivennlige rasene som søsteren min tåler. Dessverre blir de veldig feilrepresentert som jålehunder i de fleste hundebøker. Tenker å skaffe meg en aprikosfarget storpuddel bare den jeg har er ferdig oppdratt :D

Ps: Man kan ikke kalle Puddelen for allerigifri!! Men den er en av flere allergivennlige raser som allergikere kan prøve å se om de tåler. Før vi landet på Kongepuddel testet vi mange andre allergivennlige raser som søsteren min ikke tålte. Idag skaffer jeg kun meg puddeltisper, ettersom søsteren min reagerer en del på puddelhanner (da disse skiller ut andre stoffer), hun tåler heller ikke puddelvalper særlig godt... Vi har og møtt noen som hun reagerer på puddeltisper, og ikke på hanner, så dette er veldig forskjellig.
09.01.2012

jt sier: Vi hentet vår aprikos kongepuddel tispe i Sverige nå i helgen, snart 5 måneder gammel, trapper var helt ukjent for henne, men etter 2 dager går det fint.
Hun er tydeligvis ikke vant til trafikk, så her har vi en jobb å gjøre!Virker svært engstelig, men det kommer seg med rett sosialisering.
I band går hun helt inntil fot, prøvde å gå med henne løs, da gikk hun på samme måte, må kikke på meg og sjekke at jeg er ved siden av henne hele tiden.
14.12.2011

Anonym sier: Jeg fikk netopp en nydelig kongpuddel som ikke er så flink i trapper, men det gjør ingenting får den begynner å få taket på det:)
13.12.2011

anonym sier: Får man like bra hunder på finn.no som hos en oppdretter?
Starter å lure for vi skal kansje få hund men det er ikke så mange oppdrettere nær oss. :p
18.11.2011

storpuddel sier: til jente 13 år.. jeg har en storpuddel gutt svart(11 mnd).. den hunden er med på kajakturer, han er med på teltturer, fiske og hummerfiske, også vært med i følge på rypejakt. tingen med puddel er at du får en hund som vil være med på alt! lett trent, tror det også er i frankriket eller noe hvor puddel når blir brukt som narko hunder. Og en fantastisk flink vakthund:) er utrolig fornøyd med rasen, er den 3 vi har nå.
16.11.2011

jente 13år sier: Hei... Vi skal kansje få hund, og jeg tenkte på en puddel siden det er en fin rase som er veldig positiv for min verdag.
Men pappa tror at en puddel er jålete kan dere hjelpe meg med å si hva pudler kan gjøre.... jeg har ganske mange ting men jeg må ha mer!
Håper noen kan hjelpe?
15.11.2011

:) sier: Heeeei :) Jeg er en jente som snart får seg en Golden retriver,puddel og Labrador valp.
Passer de rasene bra sammen ??
Kommer den til å bli lett og trene ?
kommer den til å bli stor ??

:)
15.11.2011

sonja sier: Hei til alle med stor og mellom pudddel. Har hatt mellompuddel i mange år. Nå har vi en storpuddel på 4 år. Ser at mange er opptatt av at den er allergi fri, noe som stemmer. Men husk når det er pollentid er den som andre hunder, pollenet setter seg i pelsen og da er det viktig med oftere bad av hunden. Ellers så er vi veldig fornøyd med rasen. Den er en veldig aktiv snill og sporty hund, men som og trenger en fast men kjærlig hånd i oppdragelsen. Vår hund en tispe,er ei snill og elskelig jente, men sta og prøver ofte sine egne innfall.Vi merker stor forskjell på henne og mellompuddelen vi hadde.Hun er mer krevende i forhold til mosjon, det er jo en større hund.Men hun er en elskelig lykkelig og sosial hund.sonja
09.11.2011

armani sier: jeg har en svart stor puddel, armani ( gutt) han er kjmpe koselig og leken han tok akkurat apellmerket og går nå for agility!
26.09.2011

Anette sier: Hei alle sammen :) Er det noen som vet om en sort mellompuddel tispe valp til salgs? Vi er et samboer par i Vestfold, som bor på gård med hest og ku. Savner så veldig å ha en hund. Min svoger har kjøpt en mellompuddel han, å vi har forelsket oss i han. Så tenker på avl. Jeg har hat Kongepuddel før, så jeg vet hva det vil si å ha puddel.

Har søkt over hele Norge og Sverige snart!
Håper noen kan hjelpe meg.

Lover godt stell, mye kjærlighet og turer i skog å mark. Valpen blir skjelden eller aldrig alene hjemme, da en av oss nesten altid er hjemme. Å svigermor i huset ved siden av.

Send meg gjerne en e-post: artmshest@hotmail.com
08.08.2011

"Pappa'n til Zico" sier: I vår familie så har vi en blanding av Stor Puddel (mor) og Border Collie (far). Han er svart og litt langhåret men røyter ikke så det blir klipp og stell med utstyr for den tette underpelsen. Han er utrolig snill og veldig glad i mennesker han treffer. Er veldig våken og lærevillig og har nok fått med seg egenskaper fra både mor og far. Dette er et individ som elsker å leke og liker fart. Hans beste leke er ball og den må med på tur så vi kan kaste og hygge oss på tur. Skulle ønske det ble flere av denne blandingen for dette er den perfekte hund for familier.
25.06.2011

Stor puddel sier: Jeg hadde min puddel som har full løveklipp med bukser i snøen. Det gikk helt fint så lenge det ikke var for kram snø. Da snøen ble for kram måtte derssen frem. Kjøpte dress på nettet. Sydd på mål. Med refleks m.m
13.05.2011

ann sier: er det noen som har en dverg puddel gutt som skal omplasseres
29.01.2011

Eline Junliang sier: Til Anonym: Selvsagt kan puddler gå på tur når det er snø! :D
Ikkeno problem... men potesokker og/eller varmedress/dekken er lurt når det blir så kalt som det er ;) Dette hjelper også mot klabbete snø! ;)

Hune-elsker: Puddler er hunder... Alle hunder kan bli aggressive, avhengig av hvordan den er blitt sosialisert!
Hvis du er flink med hunder, og behandler hunder som hunder, og ikke hunder som mennesker (signaliserer med hunden på "hundespråket") vil alt gå bra!

Hunder (også puddler) kan selvsagt bli aggressive om noen truer dem/går inn på dems territorium, men om du virkelig ikke klarer å takle slike situasjoner, burde man vente med å skaffe seg hund... Slike situasjoner kan skje den beste =)

Men puddler er veldig sosiale, og lærer fort! Såmed riktig trening, vil alt gå kjempebra! =)

Det første året kan kanskje bli litt vansklig, fordi HUNDEN viser "aggresjon", fordi den vil finne ut av hvor på rangstigen den ligger... Hos puddler gjelder dette omtrent hele livet.. Den prøver stadig å klatre opp på rangstigen og viser stooor foskjell på menneskene han/ho vet er "sterkere/større i rang" og de han/ho er mindre i tvil på/har "underkastet seg for hunden (viss du skjønte?) :p

Eksempel: Når jeg sier til min hund: Melis gå i buret! Går hu i buret...
Om min far sier: Nå må du gå i buret melis... kikker hu bare rart opp på min far, som om hu sier: eeeh, neii, trokke det du ;)

-sorry for langt innlegg... ;) :p
29.11.2010

Hunde-elsker sier: Jeg har hørt om at pudler er ganske agresive i blandt, jeg har kjempelyst på en puddel:)
15.11.2010

ch sier: Til anonym.
Ja pudler kan gå tur når det er snø.. Det dere må gjøre er å klippe ned pelsen litt og bruke dress med 4ben.. Men det trengs kun hvis dere skal i skogen.. Vanlig gåtur langs veien er ikke noe problem.. Ring en oppdretter og hør med de også :)
13.08.2010

Anonym sier: Hei, jeg e rei jente som ønsker meg en hund og har funnet ut at puddel er en bra og utrolig fin rase. Mamma er fortsatt ikke helt overbevist... :( Det store spørsmålet er. KAN PUDDLER GÅ PÅ TUR NÅR DET ER SNØ?

Håper jeg får svar :D
12.08.2010

Jenta som vil ha en Puddel sier: Jeg er en jente på 13 år som har fryktelig lyst på hund. Men mammaen min sier hele tiden at jeg må vente til jeg blir 16 år. Men hvis jeg klarer å finne en hund som jeg liker og er passende størrelse (hun vil helst ha en liten hund om vi skulle hatt en) så om jeg finner en hund som er liten i størrelsen så kansje jeg klarer å orvertale henne:) Men jeg har ett par spørsmål...det hadde vært fint om en som leser kunne svart meg på denne eposten: border-collie@live.no :D :D :D :D
okei her er noen spørsmål:
1. Hvor store blir disse hunde rasene ?
2. Hvordan og hvor ofte må man stelle dem ?
3. Er de veldig grettene og sånt ?
4. Hvor lenge kan en sånn hund leve ?
5. Er den lett til å trene ?

Takk til den som svarer! :D
01.08.2010

Eline Junliang sier: dette kan være tegn på: Innbilt svangerskap

Moren tror den venter valper, og begynner derfor å produsere morsmelk... Kna bli veldig opptatt av at hun vil ha leker/bamser e.l. for seg selv osv.

men... Har dere kontaktet dyrlege?
isåfall.. hva sa de?

Veldig nysgjerrig, siden dette kan oppstå for flere hunde-eiere, som ikke skjønner hva som skjer! :P
21.06.2010

Eline Junliang sier: du må nok spørre dyrlegen, om du vil vite helt eksakt hva dette kan være!

Noen tisper for jo også en sånn (husker ikke hva det heter) periode, der de tror de skal ha barn... Da vil de begynne å produsere litt melk, og kanskje bli veldig opptatt av at leker/bamser er hennes! (hun kan tro dette er barna)

vansklig og forklare... for jeg hukser ikke hva det hette.. :P

Lurt å ta kontakt med dyrlege!
Så kan du jo dele det her etterpå, hva dette kan være.. (om dette skjer andre også..) ^^)

Håper det går bra, og lykke til hos dyrlegen!
14.06.2010

puddelpia sier: Hei!
Jeg har selv en nydelig svart mellompuddel:) Hun er helt fantastisk! rasen kan ikke få nok skryt... alltid godt humør, leken, kosete, smart og ekspert på å tilpasse seg! kan slappe av en kveld på sofaen, men også alltid klar for en dag med fart og spenning...

har et lite spørsmål jeg håper noen kanskje kan hjelpe meg med, sider jeg ser det er mange med god erfaring her...

tispa mi er 10 år og jeg merket her for ikke så lenge siden at det kommer væske ut av pattene hennes hvis man klemmer på dem (ser ut som puss). merket det da jeg sjekket henne for flått/svulster osv. kan dette tyde på at noe er galt?? (tenkte ringe dyrlegen å spørre også....) takk for svar hvis noen vet:)
11.06.2010

Eline Junliang sier: hyggelig at så mange er positivt innstilt på puddler!

Synd puddlen har blitt en undervurdert rase, for de som aldri ahr møtt en "ordentlig" puddel. =(

Mange av mine "venner" likte ikke puddler... (syntes de så ut som jålebikkjer...) men etter at de fikk hilse på min hvite klatt (hvit mellom/dverg-valp, 15uker!) har innstillingen dems blitt svæært anderledes!
Nå er alle slik: åhhh, hunden din er såå søøt osv.. ;*
28.05.2010

Lucky_Girl sier: Jeg har bare positivt å si om puddel, min bestemor har vært oppdretter i 25 år nå, jeg har kjøpt min første puddel nå
23.05.2010

Eline Junliang sier: Lyst på svart puddel??

Kennel Regadog har valpet 3 sorte dverg-puddler. 2 er ennå til salgs, helst til utstillingsinntresserte... (hanne + tispe)

Er dvergpuddel for liten for deg??
Vel... hun venter sorte storpuddel-valper i uke 22.

http://www.regadog.net (klikk inn på valper)
18.05.2010

Bjørn sier: Her er en oversikt over de ulike puddel typene:

http://www.hunderase.com/hunderaser5/puddel
30.04.2010

Eline Junliang sier: heii heii collie&puddel:

Jeg ville prøvd å gi kommandoen f.eks. "kom" idat du så at hunden var på veg! Da er du nesten sikker på at han kommer, og han skjønner snart at dette blir en positiv ting! (siden man alltid skal rose når hunden kommer til seg!)

Om ikke dette hjelper, begynner man bare fra beg. av! ^^)

Start med å ha hunden på din venstre side! Gi kommando og bellønn!
Derretter tar du kanskje 2 skritt bak... Gi kommando, og belønn! Etterhvert som hunden din forstår dette, kan du prøve deg på lengre avstander, som f.eks. 5m., derreter 10, så kanskje 15...

Vet hva du mener med at det er plagsomt å ha en hund som ikke kommer på kommando! Har nettopp skaffet meg en hvit puddel-valp (10 1/2 uker), og ho er en engel å ha med å gjøre ^^)

- men vi sliter fortstt litt med både biting, det å gjøre hun rein og å komme på kommando...

Det å gå pent i bånd var og hardt i begynnelsen, siden oppdretter ikke hadde vert ute med valpene, men nå går hun fint på min venstre side! (har bare hatt hun i 2 1/2 uke)

Puddler lærer kjempefort, men desverre like fort uvaner som vaner!

Lykke til med trening!!!!!
26.04.2010

hundemor sier: Har en stor puddel på snart 4 år nå. Hadde lite omgang med den rasen før jeg fikk den, og har blitt positivt overrasket. Min var ekstremt energisk da hun var yngre, men roet seg da hun nærmet seg 3 år, og nå er hun bare engelen. Etter hun har blitt voksen er hun blitt veldig eierkjær og selv når vi er i lag med andre hunder holder hun seg i nærheten av meg og følger med på hva jeg gjør. Inne elsker hun å ligge på sofaen ved siden av meg, og ute er hun full av energi og kan være med på lange turer. Hun følger meg i alt, og har veldig tillit. Får stadig tilbakemeldinger fra de som har passet henne at hun er en engel og at de gjerne skulle stjelt henne, selv da fra folk som har vært negativ innstillt til puddler i utgangspunktet.

Har kun ett problem , skulle gjerne hatt valper på henne ( da hun har et kjempebra gemytt) , men orker ikke alt pelsstellet som skal til for at hun skal bli godkjent på utstilling. (pleier å klippe henne helt kort) Finnes det noen andre måter for å få såkalte godkjente valper på?
22.04.2010

collie&puddle sier: Hjeeelp,min storpuddel kommer ikke når jeg kaller inn!!!Gilde grillpølser duger kun til annen trening.Har trent innkalling fra vi fikk ham,får ros når han kommer, men.....Har også en 9 år gammel lydig og kjempesnill bordercollie ,som er en flott hjelp i oppdragelsen, hun kommer på innkalling med en gang, men ikke puddelgutten.Han er 2 år i disse dager.
Ellers så er han et stort sjarmtroll, en kan nesten se han smiler.Utrulig lykkelig og glad hunderase.Trenger mye bevegelse, så derfor har vi gjerdet inn nesten hele tomta ca.1 mål, springer på sykklene, kløv når vi går tur.Og så trening.
21.04.2010

Eline Junliang sier: hjerteknuseren har kommet!
Hvit mellom/dverg-puddel-tispe!
Ho er 2mnd, og leken og nysgjerrig på alt og alle!
Du ser bilder av ho på bloggen min:
http://www.ilovemypoodle.blogg.no
13.04.2010

Eline Junliang sier: heii heii ^^)

Til dere som ønsker å kjøpe svart puddel nå snart, vet jeg om 1 kennel som har 2 kull nå...

Et av kulla er blanding av mellom/dverg i sort, det andre er sort mellom.

Hvis du googler: kennel bazaar, kommer du til siden hennes...

Hun selger ikke bare til utstillings-inntresserte, men også til de som vil ha en familiehund/turkamerat o.l. ^^)
05.04.2010

Eline Junliang sier: heii heii ^^)

Vil du ha en turkamerat som kan gå mye på fjellet, både vinter og sommer anbefaler jeg deg nok storpuddelen...

Alle puddel-rasene er energiske og nysgjerrige, liker og gå på tur o.l., men det er grenser for hvor mye de minste rasene orker om gangen....

Puddler er jo heller ikke noen jåle-bikkjer, selv om folk tror dette, og derfor sier de fleste puddel-eiere at det beste er å la hunden bruke sine fire bein, altså gå på egen hånd!
Litt upraktisk blir det også om du skal gå å bære på toy-puddlen din, langt oppe på fjellet om vinteren, så jeg anbefaler storpuddel, eller ev.t. mellom (stor puddel: 45-60cm) (mellom: 35-45) (dverg: 28-35) og (toy: 23-28)

Dette er jo et valg du selv må ta, men vil du ha en tur-hund som kan gå noen kilometer, og som gjerne blir med deg og gå i alt slags vær ville jeg i alle fall valgt den mellomstore/store...

Prisen på puddler avhenger litt av oppdretter.... Ligger gjerne rundt 10-15 000,-...

-Håper du fikk svar på det du ville!
Ellers kan du gjerne skjekke opp bloggen min: www.ilovemypoodle.blogg.no

Anbefaler også å dra på utstilling, spørre oppdrettere om hva de anbfaler til dine ønsker, og lese mer om dette både på nett og i rase-bøker!
05.04.2010

Troms73 sier: Hei!
Liker å gå på fjellet sommer som vinter, og ønsker meg en liten turkammerat.
Leter etter en hund, men finner ut at prisklassene variere så voldsomt. I tillegg er jo blandingshundene nesten blit like dyre som renraset hund.
Hva koster en puddel, ønsker i utgangspunktet den minste rasen. Og er dem egnet til å være med på lengre turer?
31.03.2010

Eline Junliang sier: Svar til BRIVA: Laila (oppdreeren av ho jeg skal ha tispe av) har nettop oppdatert med at ho hjelper en annen en, med å få selge en sort mellom tispe..Kanskje du er inntressert?
14.03.2010

Eline Junliang sier: Pelstell kan du egentlig tenke på som litt positvit og.... Det er en fin stund for deg og hunden å vere alene på, og du for sosialisert hunden, og renset pelsen dens! Mange puddler liker å bli stelt med (ikke sånn som andre raser..) Selvfølgelig må det mer pelsstell til, og det må både bad og klipp til... men om du velger å ha pelsen kort, slepper du mye mer pelsstell! ^^)

Vet om en svensk oppdretter som har valper på 4 uker gamle... det er ikke det du ser etter desverre (dette er hvite dverg) men på siden hennes linker ho jo til andre oppdrettere og! Disse kan det jo vere greit å skjekke ut! Ellers er oppdretteren jeg skal ha valp av nå i april/mai også et alternativ! Ho venter et svart dvergkull og et svart storpuddel kull nå i sommer... kunne det vert noe for deg, eller vil du helst ha mellom... noen ganger må vi kjøpere og bare finne oss i ting... vi ville jo egentlig ha hvit mellom, men nå er "valpen vår" en blanding av mellom/dverg, pga mangel av avls-matriale på hvit mellom...

du kan også skjekke ut NPK 8norsk puddel klubb) de har liste over godkjente og reg. avlshunder!
Har skrivd litt om det på bloggen min idag.... skjekk den ut da vel! www.ilovemypoodle.blogg.no ^^)

Mvh Eline Junliang
07.03.2010

briva sier: Er d noen her som vet om mellompuddelkull nå i vår?? Vi ønsker oss helst en svart tispe. Vi har aldri hatt puddel før, men golden og labrador retriever. Lenge siden sist, men nå har vi tenkt, lest og diskutert i snart et år, og begynner virkelig å få lyst på hund.Jeg har hele tida tenkt på puddel som litt jålete..., men har forstått at dette ikke stemmer. Hva sysn dere puddeleiere om alt pelsstellet?
07.03.2010

Eline Junliang sier: Jaja, nå er tispa vi skal få født! (3 uker gammel) Og jeg gleder meg kjempe til å få komme bort å velge valp søndag 21.03.! Det blir gøy! Har alt møtt oppdretteren en gang, og ho virket både seriøs og snill!
Puddlene hennes hadde et flott gemytt! Rolige og snille, men også.. full av liv! ^^)

"Mina"... Moren din er vel sikkert klar over at en hund betyr 24timer/7dager/52uker/15år.... og... kanskje hun allerede har hatt en hund, eller er dette hennes første?
Puddelen er godt kjent som en kjempe familiehund, og småvariantene regnes som selskapshunder... kjempevalg for allergikere

Når det kommer til valg av blandingsrase... Hun ville at en av foreldrene skulle vere puddel... Da må ho ta neste skritt å bestemme seg får hvordan egenskaper ho er på jakt etter hos den andre rasen! Kanskje en liten bichon frisé? (bichnoodle) eller kanskje en malteser? (maltepoo) eller schnauzer? (schnoodle)

Dette er avhengig av hva moren din er på utkikk etter, siden hun har lyst på blandings-rase!

Husk at man må være kritisk å streng mot seg selv ved kjøp av hund! Den skal leve med ho i ca 15år!

-Ved kjøp av hund, er det smart av ho å få hjelp av noen... (f.eks. deg...) og det er bra du skjekker opp sider som dette... Søk på nettet... spør venner! dra på utstilling! (det fins en rekke blandings-hunder på utst.) eks. for sosialisering, agility eller lydighet... Bare spør i veg!

Q: Hvorfor vil ho ha blandingshund?
07.03.2010

Eline Junliang sier: Jaja, når er tispa vi skal få født! (3 uker gammel) Og jeg gleder meg kjempe til å få komme bort å velge valp søndag 21.03.! Det blir gøy! Har alt møtt oppdretteren en gang, og ho virket både seriøs og snill!
Puddlene hennes hadde et flott gemytt! Rolige og snille, men også.. full av liv! ^^)

"Mina"... Moren din er vel sikkert klar over at en hund betyr 24timer/7dager/52uker/15år.... og... kanskje hun allerede har hatt en hund, eller er dette hennes første?
Puddelen er godt kjent som en kjempe familiehund, og småvariantene regnes som selskapshunder... kjempevalg for allergikere (man må selvfølgelig skjekke seg selv, ved tegn på allergi... det andre tåler er det ikke sikkert man selv tåler..)

Når det kommer til valg av blandingsrase... Hun ville at en av foreldrene skulle vere puddel... Da må ho ta neste skritt å bestemme seg får hvordan egenskaper ho er på jakt etter hos den andre rasen! Kanskje en liten bichon frisé? (bichnoodle) eller kanskje en malteser? (maltepoo) eller schnauzer? (schnoodle)

Dette er avhengig av hva moren din er på utkikk etter, siden hun har lyst på blandings-rase!

Husk at man må være kritisk å streng mot seg selv ved kjøp av hund! Den skal leve med ho i ca 15år!

-Ved kjøp av hund, er det smart av ho å få hjelp av noen... (f.eks. deg...) og det er bra du skjekker opp sider som dette... Søk på nettet... spør venner! dra på utstilling! (det fins en rekke blandings-hunder på utst.) eks. for sosialisering, agility eller lydighet... Bare spør i veg!

Q: Hvorfor vil ho ha blandingshund?
07.03.2010

Mina sier: Min mor ønsker seg så en blandingsvalp. Og vil gjerne at mor eller faren skal være mellomstor eller mindre puddel... Noen som kjenner noen?
03.03.2010

Tula sier: Hei, puddelelskere!
Jeg vil også anbefale puddel, spes. storpuddel fordi den går for å være den sunneste og roligste. MEN det er viktig å si fra om pelsstellet. Selv om hunden ikke skal på utstilling, må den klippes og børstes, ellers vil den lide av alle tovene som fort utvikler seg i pelsen. Lær deg å klippe selv så blir det billigere. Lær hunden fra den er valp til å tåle at du har noe i pelsen dens, i ansiktet, potene og på halen. Den må dessuten bades i blant. Men det fine er at du samtidig med alt stellet får et veldig nært og godt forhold til hunden din. Den er lettlært, i godt humør og vil helst bare være sammen med DEG når den er ute og går.
01.03.2010

Eline Junliang sier: Hei, igjen dere!
Lenge siden jeg satt her å skrev....
Ville bare informere om den nye bloggen min ^^)
www.ilovemypoodle.blogg.no ( fint om dere ville stikke innom) Linken heter dette pga jeg snart skal få puddel, men temaet for bloggen er ikke spesielt denne rasen, men da altså...hunder!
27.01.2010

chica sier: puddel er meget spesielle hundene, er så ømme og likevel som om en del av en gjenspeiles i hans var så korte listen. privilegert som kan ha en.
28.12.2009

Eline Junliang sier: Heii, Linda?
Hva er Kennelnavnet på kennelen til mora di?
"Søta": En puddel kan brukes til mye rart. Den liker vann (er opprinnelig avlet for det)Den liker å gå turer, og er en flott familiehund! Har sett puddeler på både Agility, utstilling og lydighetskonkuranser, så tror puddel kan passe bra til deg =)
Puddelen er dessuten en veldig rolig og kjempefin hund, og dette er jo en fordel om du vil ha den med i stallen eller har andre husdyr (går nok over ens med ca alle dyr) Bjeffer lite og er en kjempeflott hund i seg selv!!!


-Lykke til, om kjøp av puddel ;-)
22.12.2009

Linda sier: Hei "Søta"! Hvor bor du egentlig? Jeg vet om mange kull med mellompudler rundt om kring. Jeg har faktisk en hvit puddel selv som skal få et kull. Moren min jobber i kennel, det er derfor jeg er blitt så interessert i hunder :-) Hilser til alle andre som også har hund, og elsker dem
15.12.2009

Søta sier: Hei! jeg lurer på om jeg burde kjøpe en puddel? jeg ønsker meg en hund som kan brukes til agility, turhund og å henge med i stallen;)

håper noen kan svare;)
14.12.2009

Eline Junliang sier: Hei, MultiCorvus!

Jeg er helt enig når det gjelder krysning av hunderaser. Nå er jo Labradoodlen ganske kjent, i alle fall siden kongefamilien har skaffet seg en. Skal ikke kritisere det, men jeg syns ikke noe om det, forde det da kanskje gjør at flere vil skaffe seg denne "rasen" (som du sa, ennå ike har blitt godtatt som egen rase i norge...ennå*)
Dette medfører jo da, at folk som eier disse hundene, avler mer på de. Dessuten vet man jo ikke hvilken egenskaper av de 2 ulike rasene man velger å krysse valpen kommer til å få.
-Det er en masse hunderaser (reg.som rene rasehunder)som man kan velge i! Om man ønsker å anskaffe seg en hund, finner du nok minst EN hund som kan passe til dine interesser! ^^)
-Husk at det faktisk bare ikke er bikkja som skal tilpasses til deg, men at også du, som eier, må tilpasses interessene til hunden din!
06.12.2009

MultiCorvus sier: Jeg vil anbefale puddel på det sterkeste. Fra jeg var liten hadde jeg alltid trodd at puddel var en jentegreie... pynte og farge puddelen i diverse farger.. osv. men når jeg da møtte en "ekte" puddel endret dette synet mitt. Nå har jeg en svart storpuddel og kan ikke være mer fornøyd med valget mitt.

Jeg leste høyere opp angående labradoodle. Det er en krysning jeg ikke vil anbefale ennå. For det første har den ikke blitt akseptert som en egen rase, og den har kun blitt avlet for 6-7 år. Og siden man skal blande en energisk puddel med en rolig labrador, så vet man aldri hva slags gemytt avkommet vil få. Kronprinsparet ønsket å ordne seg hund fra denne rasen, men ble bedt om å ikke gjøre det. Dette fordi de er rollemodeller for veldig mange, og det å ordne seg en hund som genetisk ikke er bra kan medføre store katastrofer. Kanskje labradoodle genetisk sett vil være en bra rase når genene og gemyttet er mer stabil, men dette om 30 år.
28.11.2009

Eline Junliang sier: Hei igjen....sorry* Jeg mente Toy-puddel ^^

PS: Fint at vi puddel-intresserte kan snakke litt sammen her, og dele våre erfaringer ^^)
18.11.2009

Nadia sier: Hei! Jeg ønsker så inderlig en svart toy puddel, men jeg finner ingen som kan tilby meg en!
Noen som kan hjelpe meg?
18.11.2009

Jorunn sier: Hei Vicky,

Ser at du vil ha litt informasjon om kongepuddel. Jeg har en kongepuddel tispe på 4 1/2 år. Har ikke hatt denne rasen før, men jeg er veldig fornøyd med henne. Hun er snill,kjærlig, aktiv, leken og positiv til alle vi møter. Er veldig grei med barn og ser ut til å trives godt med dem.
Hun deler alt, ikke opptatt av å passe på maten sin eller lekene. Det er nok forskjell på disse hundene også, men de fleste jeg kjenner som har denne rasen er veldig fornøyd med dem. At de ikke røyter er jo også en fordel.
Jeg er ikke interessert i utstilling. Bella skal få lov å være hund og være mest mulig ute i skog og mark. Lykke til hvis du skaffer deg en kongepuddel !
11.11.2009

Laila sier: Hvor bor du egentlig fra Eline?
10.11.2009

Laila sier: Lykke til foresten, Anonym og Eline Junliang, til å få dere hund :) Dere kommer ikke til å angre!
08.11.2009

Laila sier: Jeg har også en puddel som er kvit. Den er dødssøt og lærer kjempefort! Jeg ambefaler virkelig at dere får de hundene dere vil ha uansett om foreldrene deres er litt uenige. Det er bare å krangle seg til det. Hvis man virkelig har lyst på en puddel, så får man nok tak i en.
08.11.2009

Eline Junliang sier: Hei, "Anonym".
Jeg vet om ei jente i Asker (Laila Godager, Kennel Reagdog) som venter løpetid på ei av sine mellompuddel-tisper nå i november (hvit). Jeg skal forhåpentlighvis ha ei tispe fra dette kullet, men..vi vet jo ikke helt sikkert ennå om det blir noe da! (får håpe på det beste) Det som er litt spesielt her er at ho har tenkt til å parre med en dverg. Ho reg. valpene i NKK som mellom. men om det da blir valper, vil det bli både mellom og dverg i kullet. Grunnen til at ho velger å parre med en dverg er pga mangel av "avlsmateriale" på hvit mellompuddler..- (hannhunder) Saken er at... det er stor sjanse for at det blir noen mellom i kullet, forde både faren og 2 av kull-brødrene til tispa er ganske store. Alle hundene hennes har flott gemytt og er helsetestet osv... Anbefaler å ta kontakt med ho, eller i alle fall se på hjemmesiden hennes: www.regadog.net -Kanskje det blir kjøp på oss begge, snart? ^^)
05.11.2009

vicky sier: hei!

Jeg lurte på litt om kongepuddelen.
kan noen gi meg svar?
01.11.2009

ricke sier: har en puddeltispe på 1 år i følge papirer er hun en mellom puddel men ikke større enn en dverg. hun er i grunn en veldig snill hund, men meget ego, hun nekter og dele mat og hus med andre dyr så sliter litt med og ha min katter inne, håper det roer seg hun er i en overgangsfase no også på vei inn i voksen livet, kan ikke huske at den andre puddelen min var slik :) regner med det går seg til... ellers er hun utrolig flink til og gå i bånd og ikke så veldig når hun er løs, hun er litt for glad i biler og finnes ikke redd dem, men hun elsker og bade i sjøen og i vann så det er jo veldig bra.. men hun er no verdens herligste hund forde :)
14.10.2009

:P sier: Bestemoren min har en av de minste puddlene, han er veldig gla i å go på to føtter, men han gneller veldig mye å er veldig avhengig
04.10.2009

Laila sier: Jeg har vokst opp med puddel. Fikk den første da jeg var 7 år. Nå har jeg to herlige guttepuddler,Tino og Jonathan. Aprikos og hvit.Det er en herlig hunderase, og jeg kunne ikke tenke meg livet uten dem.Puddel er lettlært og utrolig inntelligent og er en fin familiehund.Absolutt å anbefale.
30.09.2009

snart mellompuddel-eier sier: Ja, men "poodle blanding", det heter labradoodle ;)

Jeg har ganske god erfaring med hunder (selv om jeg bare er 13år) (fordi naboen min har kennel)(og jeg har vert intressert i 8år!)
-Puddel er en kjempegrei rase!!! allergivennlig er jo en fordel for en god del, og den er både snill trofast og VELDIG SØT!!!

Vi har tenkt på å få oss puddel våren 2010, slik at vi har heile sommeren på å vere med "valpen" på. Det er mange som skaffer seg valp på sommeren, og det er LURT!!!! ^^)

Jeg har falt for den elegante , søte og sjarmerende fargen hvit!!! Desverre er mammaen min ikke helt enig med meg, ho vil heller ha aprikos...:S :( Det blir nok hvit da :P


DET ER VISST IKKE SÅ MANGE SOM AVLER PÅ HVITE MELLOMP., MEN JEG HAR SKJEKKET KENNEL REGADOG!!!
04.08.2009

rita sier: puddel er den beste hunde rasen. tro meg eg har prøvd mangen. men puddel er den beste og snilleste=)
01.06.2009

poodle blanding sier: populært å blande puddel med andre hunderaser. puddel + labrador = labroodle eller noe slikt :) det skal visstnok ha sine fordeler.
puddel skal være allergivennlig så det kan være noe med det å gjøre..
10.04.2009

Sunniva sier: Jeg har også en nydelig puddel..
Puddelen min heter Pippi, hun er en svart mellom puddel.
En puddel er en fantastisk og allsidig hund!
en leken, kosete, spretten og rolig hund.
De fleste som ikke har vært borti en puddel er ikke akkuratt dens største fan, men med engang du passer en eller andre kontakt måter med puddler, så kjenner du en styrkende kemi og en følelse man ikke viste om.
MITT BESTE RÅD: KJØP EN PUDDEL!!
07.04.2009

Anonym sier: Jeg har en helt fantastisk hvit mellompuddel. Han har vært med på fjellturer (Prekestolen, Gaustadtppen, Femunden i telt, etc..) og andre lange turer. Jeg har erfart at puddel er en undervurdert rase. De er ikke typiske Frognerhunder i Oslo, lang i fra...av de som tror det og sier det bør tenke seg om en gang til. De er utrolig robuste og sterke hunder som gir utrolig mye glede, og for de som tror at de er bare "kosehunder" tar grundig feil. De er absolutt en rase å anbefale hvis du liker tur i skog og mart. Min hund blir 10 år i oktober, men han lærer fortsatt nye ting. De siste mnd har han lært hele nye triks, og han går alltid løs, uansett hvor han er. De er lettrente hunder, med mye psyke. Han er den føste hunden jeg har siden jeg var liten jente, og skal ha en maken om ikke lenge, så hvis noen har en hvit mellompuddel, så skriv det her, og jeg skal følge med... Jeg anbefaler denne rasen på det sterkeste, og har intet negativt å si. Go for it:) Hilsen hundeelsker Vic
14.10.2008

Din kommentar om Puddel:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase