Portugisisk vannhund

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Portugisisk vannhund. Du kan også legge inn egne erfaringer om Portugisisk vannhund.

Portugisisk vannhund bilder

Portugisisk vannhundPortugisisk vannhund

Erfaringer med Portugisisk vannhund

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Portugisisk vannhund

Stemor sier: Hei. Jeg lurer på hvor mye kulde tåler en portugisisk vannhund. Kan de stå ute i minus grader? Nå er det jo minus 13 f.eks. Hvilke råd har dere?
20.01.2016

Anne-Grete sier: Vi har 6 blandingsvalper av portugisisk vannhund og Alaska Huskey! Prisen diskuteres gjerne. Vi er ganske sikker på at det er 3 jenter og 3 gutter. Ønsker GJERNE kjøpere!
17.06.2015

Mari sier: Kanskje bruke litt meir tid med hunden din ALEINE, uten mann, barn eller Noke sånt :)
Det kan hjelpe, få litt tid til å bli 'kjent igjen' Lite tips fra meg :)
16.11.2012

Mari sier: Kanskje bruke litt meir tid med hunden din ALEINE, uten mann, barn eller Noke sånt :)
Det kan hjelpe, få litt tid til å bli 'kjent igjen' Lite tips fra meg :)
16.11.2012

Fortvilet portis mor sier: Jeg elsker portisen min som er en to år gammel hann hund som har vært helt fantastisk. Men nå i det siste har han endret oppførsel mot meg som er mat mor. Han er agresiv mot meg. Det har han aldri vært på noen måte før. Jeg har kunnet gjøre hva som helst med han. Men vi har også en ti mnd gammel baby i huset som har begynt å bli veldig aktiv. Hunden min unngår meg og går lange veier rundt meg og står bak mat far. Og han tolerer at babyen er i huset og også at den kommer bort til han og han går også bort til babyen og slikker han og legger lekene sine i fanget hans.
Jeg er usikker på hva jeg burde gjøre med hunden min. Jeg tror det har noe med at han ikke får like mye oppmerksomhet fra meg lenger. Og nå stoler jeg ikke på han. Men hvis vi er alene om morgenen så er han seg selv og vil kose og klø og leke, men med en gang han ser at jeg er med babyen endrer han oppførsel.

Hva bør jeg gjøre
16.11.2012

portisblanding sier: og selvfølgelig, om noen andre har en portisblanding så blir jeg glad om dere deler deres erfaringer:)
27.08.2012

portisblanding sier: til Stolt portisblanding eier: har hatt lyst på hund en god stund nå og har tenkt lenge på portugisisk vannhund, men vil gjerne ha en blanding. Hva slags blanding er din portisblanding? Røyter hun? På forhånd, takk for svar:)
26.08.2012

Stolt portisblanding eier sier: Har portisblanding og er kjempe fornøyd med henne! Betse bikkja jeg har hatt, og jeg har hatt en god del hunder. Alt fra boxer til labrador til dachs. Min Portis er best. hun er snill mot barn, mot ukjente, liker de fleste og kjempe nysgjerrig på liv og andre mennesker samt dyr. hun setter seg ned når det er noen hun vil hilse på og rikker seg ikke før hun har fått hilse. Største kosebamsen og hun er blitt jenta mi. jeg ble allergisk mot hund da jeg gikk gravid med sønnen min(aldri vært allergisk mot hund før), jeg har pollen og andre dyreallergier, men ikke reagert på hund før. Men min portis reagerer jeg ikke på i det hele tatt, ikke sønnen min heller.
Jeg kan anbefale portugisisk vannhund, og jeg står ved det uansett! Alle raser har sine mangler, alle har feil og alle har mangler. Ingen hund er perfekt! Men etter og ha hatt 7 forskjellige raser i mitt liv, så mener jeg at portis er den beste som jeg har hatt. Uten tvil! jeg klipper henne også kort da pelsen hennes kan bli veldig stygg når den blir for lang. Og hun HATER den børsten. Haha! Skal bare leke og bite på den, men børste? DET får jeg ikke lov til :)
06.07.2012

Tara sier: Hei.

Jeg lurer på om det er noen som kan hjelpe meg med et spørsmål. Hvordan steller man pelsen til Portis valper? Jeg børster, klipper han rundt øyne og nese samt steller klør og poter. Jeg ønsker å holde pelsen kort/ gjevn kort (3 cm ?) over hele kroppen. Burde man begynne å klippe den allerede som valp? Eventuelt når er det lurt å starte med klipping ettersom han skal bytte valpepelsen rundt et halvt år gammel. Har lett etter info om dette overalt men det er ikke så lett å finne.
12.05.2012

Binky sier: @Eva: Sånn generelt kan man si at ---

--- Mankehøyde er høyden opp til toppen av skuldra, altså der nakken begynner å gå oppover.

--- Hanner og tisper er omtrent like rolige/urolige, lydige/ulydige og lett-/tunglærte. Det har mer med eieren å gjøre enn hunden.

--- Tisper blir ikke mer avslappet av å få valper. Hvis en tispe stresser under eller etter løpetiden, vil hun gjøre det samme etter at hun har hatt valper. Dessuten er det mye ansvar forbundet med å avle valper. Du skal finne bra eiere til dem også, og følge dem opp etterpå.

--- Alle kan utvikle verre allergi med årene, eller bli allergisk mot noe man har tålt helt normalt tidligere. Jeg er selv allergiker, og har tre hunder av en helt annen - såkalt ikke-allergivennlig - rase. Det går helt fint. Derimot reagerer jeg på min søsters Bichon Maltese, som skal være allergivennlig.

--- Det er ikke alltid like lett å se på en valp om den får krøllete eller bølgete pels. Begge deler krever mye stell, hvis du ikke klipper hunden kort.

:-)
21.03.2012

Eva sier: Vi er en familie på fem hvor to av barna er allergiske for pelsdyr, men vi har så veldig, veldig lyst på hund, og ungene har mast i flere år ( er nå 16, 14, og 9) og nå har vi for alvor begynt å undersøke mer mht allergivennlige hunder, og oppdaget Portugisisk vannhund. Men iom at vi er så uerfaren cså er det flere spørsmål som dukker opp mht PWD:
Mankehøyde? Mulig jeg spør dumt, men er det hundens totale høyde? vi bor i en rekkehusleilighet og kan ikke ha en stor hund, men vil ikke ha en liten bichon frisse heller...
Hva er roligst/ lydigst/ av hann eller hunn? Må en hunn få valper for å bli "avslappet"?
Er det vanlig og utvikle verre allergi for hund i løpet av noen år, selv med allergivennlig hund, eller er tilellene svært sjeldne?
Ser det finnes to pelstyper: bølgete eller kort krøllete. Hva er lettest å holde i orden? Har prøvd å se på bilder, men klarer ikke å skille disse pelstypene fra hverandre når de har lenger pels. Eller er det slik at kort krøllete alltid er kort?! Hvordan vil bølgete se ut når det klippes kort/ halvkort?
Er det noen som kan svare på disse " rare" spørsmålene? Ellers så var dette en veldig informativ side :-)
17.03.2012

Eivind sier: Eg har ein portis på 9 måneder. Eg er alergisk mot alle andre raser, men ikkje portugisisk vannhund. Ann befaler denne hunden til alle som ønsker seg hund. Veldig lett lært, første gang eg har hatt hund .
14.02.2012

Teddy sier: Har en flott portis han på 3,5 år.
Han bader sjeldent. Klippes ca 3-4 ganger i året. (lit floker og av og til en liten dott hår på gulvet. Børstes sjeldent så da kunne flokene sikkert være undgået. Spiser vanlig hundemat supplert med 1/2 porsjon middagsrest ca hverannen dag. Er alene hjemme ca 5-6 timer om dagen. Springer frit 2 ganger hver dag. Oftest ca 15 min. Noen ganger lengere om vi møter andre løse hunder. Og luftes noe små ekstratisseturer.

For det, svarer han med; ALLTID å være klar til lek. Vil både leke med oss og andre hunder. Han har et veldig tydelig kropssprok med andre hunder. Blir han en sjelden gang angrebet av en annen han (eller 2) så forsvarer han seg flott eller bruker sin fart eller smartnes så han kommer seg flott ut. Har aldrig set ham angribe ennda han er dominerende. Kommer like flott ut av det med Dobberman som Beagle.
For barne er han selvskap. Og de herger mye med ham. Og elsker ham.
Ingen har reagert på ham. Han ble anskaffet fordi 2 i husstanden har allergi overfor hunde. Der er gået flott. Flere barn som aldrig har kunnet leke med hunde eller rørt hunder pga. astma og allergis har kunnet leke med ham + kost+ sovet.

Veldig Intelligent! Finder selv pinner vi kan leke med. Han definere ennda selv spilleregler som er retferdig for leken. Utbryterkonge fra både hus, bur, bånd og døre.
Lett å lære nye ting/triks/regler. Kunne følge spor uten opplæring!
Tåler nyttårsaften fint.Hurtig stue-ren.

Er med på tur uansett om vi sykler, jogger, kjører ski, sparker eller 6 timer i bil.

Gir ca 2-3 bjeff fra seg hverannen uke.

Dette er en hunderase som kan anbefales til de fleste. Men de er livlig og dåkker bør gi de utfordringer.
Vi er fornøyed og møtes hverdag av en glad hund. Og vi har aldrig hat hund før!
Vi kjøte den hos portisinor
09.01.2012

Molly sier: Hei..
Jeg har en Portisjente på 9 mnd... Hun er nett kommet i løpetiden. Alt jeg har sett av det er 3 bloddråper.. hun er utrolig flink å vaske seg... Har 3 katter også som hun vasker og koser med.... Portiser er en fantastisk hunderase.. lettlært og deilig familiehund.... Ungene elsker henne.... Ang pelsstellet så kjemmer jeg gjennom henne hver dag... kos for meg og henne.... hun nyter det og ergo så slipper jeg floker og stygg pels.... Tar kun 5 min om kvelden....Så hun har lang pels og det går helt fint... Hun er Vakker med pelsen... Den bølger så tøfft når hun løper.... Portiser er absolutt en hunderase som er verd å prøve..... Nyter min og kose masse med henne.... Hun tar ting utrolig fort og hun husker ting hun har lært tidligere også uten at vi terper på det... Artig hund... Når hun ser meg så smiler hun... Overleppen vrenger seg i et smil... Hun er bare skjønnfornydelig..... Absolutt en hund etter mitt hjerte og en hund for mange andre der ute..... Godt valg isåfall om du velger en Portis......
30.12.2011

Hilsen Kathrine (Drammen) sier: Hei!
Er det noen som kjenner til Vasco Da Gama? Tror den bor på Rygge.
Jeg har forelsket meg helt i bildet fra VG- bidraget til norges vakreste hund. Dersom noen kjenner til denne, vil jeg gjerne høre om hvilken kennel den kommer fra, vi ønsker å skaffe oss en Portis.
18.10.2011

Hilde sier: @Eline JunliangPuddel-eier Det er en grunn til at mennesker finner frem portugisisk vannhund, så de har sikkert vært innom Puddel.
Beklager for å si det men puddel er for mange blitt et tabu-ord. Passet en puddel da jeg var barnet og det var sikkert den mest gærne hunden jeg noensinne har møtt. Men også i ettertid har hatt gode erfaringer med rasen så ikke si at puddel er "plettfrie".
Man skal heller ikke anbefale puddel til "førstegangseiere". Det er altfor mange puddel eiere der ute som ikke vet at hunden må børstes 3-5 gang i uken og klippes en gang i måneden og vaskes 2. Greit nok at de er intelligente og forholdsvis lett å sosialisere men Toypuddel for eksempel er faktisk på liste over de mest aggressive hunderasene!

Så det var som du sier: "De velger kanskje å skaffe seg Border Collie, fordi de har sett at de er så flinke og lydige, og glemmer helt at det kanskje har noe med eieren og gjøre!!!"

Alle hunder har sine feil og puddel er ikke bedre enn portugisisk vannhund. Det har alt med eierne å gjøre.
10.07.2011

Stressa sier: Min portis: Han ble først overtrent, men nå som det har gått lang tid med minimalt av stimuli - ser jeg jo at personligheten hans er særdeles lettstresselig! Han tåler nesten ingenting og han må ligge i bilen hvis jeg skal på skitur eller langtur i skogen/fjellet.... Noen andre som har samme erfaringer? Er dette noe han kan vokse av seg????? Han er nå litt over to år, og det er jo mye som skjer frem til 3-4 års alder.
28.06.2011

DOG LOVERRRRRR sier: jeg har veldig lyst på Portugisisk vannhund, vært fall nå som jeg har lest alle disse kommentarene! jeg har veldig god tid hver dag,kan trene den og leke og gå tur nesten hele dagen lang vis jeg må(hehe) jeg er veldig glad i hunder, men min bror er alergisk så jeg lurte på er det sånn at det går helt fint med en portugisisk vannhund da? hadde vært fint og vite kanskje vi også får en hund en vakker dag....
22.06.2011

Heidi sier: Hvis du ikke skal stille ut hunden, eller absolutt vil at den skal ha raseklippen - så er det jo ingenting i veien for å klippe hele hunden. Min er kortklipt hele tiden (i mer eller mindre grad avhengig av sesong). Det krever 4-5 klipp i året og man slipper floker og børsting:) Dessuten tror jeg hunden synes det er veldig behagelig (i alle fall min, som synes det nesten alltid er for varmt....)

Bare et tips....
10.06.2011

Hilde sier: Ian finnes en spray på markedet nå man sprayer på hunden som gjør at det proteinet de produserer som forårsaker allergi ikke forårsaker så sterk allergi. Så om noen har en hund og så blir allergiske er dette lurt å tenke på før man eventuelt omplasserer de! Heter Petal ett eller annet.

Ellers kan jeg anbefale å dra til en familie med hund og se om man er allergisk (mot den voksne, valper har annen pels).
22.05.2011

Ian sier: til hendevenn: vet du noe om det finnes en behandling av hundeallergi? Er jo fryktelig vanskelig å ta inn over seg at man ikke kan ha hund når man er glad i hunder...

Hva om andre i familien er allergiske? Går det bra å ha en "utehund" eller vil da dette allergiske familiemedlemmet blir allergisk mot deg også, fordi du har kontakt med hunden?
07.03.2011

hundevenn sier: Ingen hunder er allergifrie. Hadde puddel i mange år, og det gikk bra. Fikk en portis, og det gikk bra i 4 år, også, pang, allergisk så det holder. Tåler ingenting av hunder lengre. Legen sa at hvis man er disponert for allergi, så kan det funke i mange år før det plutselig smeller, og da kan det bli ille.
07.03.2011

hunde elsker sier: har sykt lyst på en portugisisk vannhund
jeg er alergisk mot huner egentlig men den er jo allergivennlig:)
26.02.2011

vov vov sier: har en vakker liten portis gutt 13 mnd.Han er svært aktiv. og vi har en utfordring med at han stjeler ting i huset, tygger og gjemmer unna. Vil gjerne at vi skal løpe etter å fange ham. Litt slitsomt når vi har ham med bort. Noen gode råd??
22.12.2010

PORTIS EIER: sier: Ja...alle hunderaser har sine utfordringer. ALLE raser/hunder må følges opp og stimuleres.

KLIPPING/PELS:For de med problempels-dvs.pels som tover;ville jeg klippet helt ned!!Klippemaskin gjør det veldig enkelt,og dette vender valpen seg fint til fra den er liten. Selv har jeg en kortklippet og en med løveklipp.Jeg grer hver 14 dag+klipper klør da. Dette er intet unntak fra andre raser jeg har hatt tidligere av både røytende og ikke-røytende raser.Det anbefales at du går gjennom pels,hud,kropp,poter osv på ALLE hunder regelmessig-slik oppdager du om hunden din er frisk, har skader osv... Og det forsterker båndet mellom deg og din hund.

Man kan se på pelsstell som brysomt eller en kosestund med hunden din-ditt valg.

TISPE MED LØPETID/HANNHUNDER: er det samme på alle raser

ALLERGI: det kan være forskjellige ting man er allergisk for på en hund: hår, hårrot, svette/sikkel,støv i pelsen osv... Slik sett er ingen hunder allergi-fri..men man kan kalle noen raser allergivennlige!

ØNSKER DEG EN PORTIS?
Besøk noen som har de som familiehunder. Raseklubben har "besøkshjem" hvor man kan få oppleve de, og snakke med eierne og deres erfaringer.Det finnes også forskjeller i pelsstruktur,

Uansett rase er en hund til glede og belastning, og et stort ansvar. Man må finne den hunden som passer inn i sitt eget liv, og det går vel ikke ann å diskutere om en rase er bedre enn en annen.

www.portugisisk-vannhund.no
31.08.2010

Vil kanskje ikke ha portugiser likevel.. sier: Bra å få med det som ikke er bra også! Ingen hunderaser er perfekt, og Portugisisk vannhund er ikke noe unntak.
24.08.2010

Litt å tenke på sier: Det er ofte så unyanserte uttalelser om hund. Har en Portis som jeg er noe allergisk mot. Hun har sin første løpetid nå og driver å skvetter rundt i stua. Pelsen er helt uregjerlig og krever masse stell. Den tover seg og det ligger små ulldotter rundt i hele huset. Jeg må børste henne hver dag. Ta bort nye floker med en flokekniv, klippe snuten siden jeg ikke får bruke klippemaskin. Nappe ørene, klippe klør, pusse tenner og gå masse tur. Ellers er hun søt og grei....
24.08.2010

inis sier: har kjøpt hund:) få den om fire uker, det er en portis!
26.07.2010

inis sier: Har sykt lyst på hund, men er har vært alergisk kan man bli alergisk igjen vis jeg kjøper en hund som ikke er alergivenlig?, men har litt lyst på portogisisk vannhund uansett.
17.07.2010

Anonym sier: Vi har en 4,5 mnd gammel portis. Oppdretteren ga oss rikelig informasjon om pelsstell. Det må tas alvorlig eller så blir pelsen forferdelig stygg. Noen velger å klippe dem ned slik "Obamahunden", mens andre klipper ned i overgangen fra valpe- til voksenpels.Vi er blitt fortalt at det tar ca 1 år før den tilbake til normalen. Noe å tenke på hvis man har lyst å være med på utstilling.
14.05.2010

Eline JunliangPuddel-eier sier: Til "Tinka" her, så er dette noe man bør lære om FØR man kjøper valpen....

Pelsstell er veldig viktig på hunder, spesielt de "allergi-vennlige" hunderasene....

Vi får puddel nå om ca 3 1/2 uke, og har fulgt opp siden, før valpene blei født! (dvs. valpene blei født i febr. og jeg tok kontakt med oppdretter aug. året før...) -dette er ikke såå normalt, men lurt!
Da spør man gjerne spørsmål til oppdretter, og ho/han kan svare på det! (om de driver seriøst, vet de jo mye!)

"Portis snart" har jo også noen spørsmål å stille seg....

Selv om naboen din kanskje har "verdens beste hund" er nok ikke alle av denne rasen så snille og rolige...
Man må finne den som passer seg best, og legge hard trening i det.... Desverre er det nå alt for mange hunde-eiere som bare velger ut rase i løpet av en helg! (ikke at du gjør det!) De velger kanskje å skaffe seg Border Collie, fordi de har sett at de er så flinke og lydige, og glemmer helt at det kanskje har noe med eieren og gjøre!!!

Slike mennesker blir jeg irritert på!
Anbefaler å skjekke opp raseklubbens hjemmeside..

Og for "Portis snart"... Puddelen er en kjempe-rase ved problemer med valg av str.!

Den er allergi-vennlig... Veldig klok!
Anbefales til førstegangs-eiere!
Finnes i 4 str (stor/konge, medium, dverg og toy)
Ulike farger, ensfarget: svart, hvit, rød, aprikos, brun og sølv....
15.03.2010

Churchill sier: Angående det med klipping: Klippen stammer når de ble brukt på båt, og det er slik rasegjengen vil at den skal se ut (iallefall på utstillingen). Men dersom du ikke har fiskebåt, eller du allerede har fanget kvota di kan du jo gjøre som portugiserne gjorde når det ikke var fiskesesong: nemlig å klippe den kort gjevnt over. Om du ikke vil klippe den så mye så kan det iallefall være greit å klippe den litt ved øynene så den klarer å se litt.
15.11.2009

Eivind sier: Er det vanlig at man klipper bare "bakenden" på portugisisk vannhund slik som det vises på bildet her på hunderaser.org?
27.10.2009

Fornøyd portis eier sier: Til alle som vil ha en portis, sjekk ut raseklubben sin hjemmeside for å finne oppdrettere. http://www.portugisisk-vannhund.no/
Jeg er en stolt eier av en portis han på 1,5år. Det er en rase som krever mye stimulering, jeg trener både agility og lydighet med min, og selv om han får lange turer hver dag så går han aldri tom for energi. Men det er verdens herligste rase!! De er så sjarmerende at en kan ikke unngå å falle for de. Jeg har hatt flere raser før, men ingen kan måle seg med portisen! Den er så fantastisk snill, sjarmerende, livlig, morsom, lærevillig og allsidig!!! Det er en hund som liker å samarbeide, og de lærer veldig fort. Det er ikke den ting de ikke klarer. De kan brukes til det meste, ettersøkshund, redningshund, agility, lydighet, freestyle, spor osv. Men på tross av energien er det veldig rolig i hus! De ligger fint å slapper av, men om barna i huset inviterer til lek er de klar med en gang. =) når det gjelder pelsen så krever den en del stell, men til gjengjeld så røyter den ikke. Man bør ha noen gode børste, og litt tålmodighet. Vi har klippet ned hele hunden vår om sommeren, og latt det bli langt til vinteren. Han klarer seg fint, og fryser ikke selv om han mangler underull. Men bruk gjerne dekken om det regner/snør mye. De blir kalde om de må gå ute når de våte. Alt i alt en kanon bra rase.
27.10.2009

Store Ønsker sier: Hei jeg er mann som har familie og ønsker oss en Portiser. Jeg møtte en på gaten og syntes den var utrolig rolig og snill. Har lest litt om den og tror denne hunden er det som passer oss best. Er det noen som kan hjelpe meg med å finne en oppdretter.
01.10.2009

Tinka sier: Jeg har en Portis som er 3 år. Er det noen som har tips til stell av pels?
Hun får utrolig mye store "lurver" og flokedr i pelsen.
01.09.2009

havglad sier: Hvordan tåler hunden vinternorge med kulde og snø? Jeg leser at den ikke har underull.
30.07.2009

Anonym sier: Vi får vår lille Casper hjem 9 september .Gleder meg veldig
29.07.2009

portis snart? sier: Man må ikke klippe den som en løve;)

Jeg tenker på og skaffe meg en portis, fordi vi er usikre på om broren min er allerisk(portisen er jo allergvennlig), og vil ikke ha en hund som røyter eller bare er 20 cm høy. Naboen min har en et års gammel portis jeg noen ganger låner for og gå tur med, den er veldig snill og flink til og lære.
22.06.2009

VASCO sier: STOLT PORTIS MAMMA SIER; PORTISER ER EN UTROLIG FIN HUNDE RASE, DE ER INNTELIGENTE OG LEKNE, FULLE AV LIV OG MORRO, OG EN FLOTT FAMILIE HUND,MEN DE KREVER EN AKTIV FAMILIE SOM HAR TÅLMODIGHET OG TID TIL FYSISK OG MENTAL MOSJON.IVERTFALL HVIS MAN HAR EN AKTIV HANN HUND SOM OSS. MEN DA FÅR MAN OGSÅ VERDENS BESTE KOMPIS TILBAKE.MAKEN TIL GLEDESSPREDER SKAL MAN LETE LENGE ETTER.SMIL FRA MATMOR TIL EN 8 MND PORTIS VALP.
12.05.2009

cess sier: kan man ha den langhåret eller må den klippes i løveklipp
01.05.2009

Hundefyren sier: Portugisisk vannhund er en allergivennlig hund,og har ikke underull. De er flotte familie hunder og fungerer bra som vakthund. Rasen oppstod/ble avlet frem i middealderen. De ble brukt i fiskebåter. I 1900 ble rasen nesten utryddet,men i 1970 ble rasen gradvis populær igjen. De har en fin personlighet,og er veldig utholdene.
21.04.2009

dyrejente sier: det er en allergifri hund =D
den røyter ikke og er veldig smart og lettrært
10.03.2009

Din kommentar om Portugisisk vannhund:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Portugisisk vannhund var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase