Pomeranian

Pomeranian er en miniatyr hunderase primært brukt som selskapshund. En populær hunderase i både Norge, og slett ikke et uvanlig syn i de fleste vesstlige land.

Pomeranian bilder

PomeranianPomeranianPomeranianPomeranianPomeranianPomeranianPomeranian

Fakta om Pomeranian

Pomeranian

Pomeranian er en spisshund rase med opphav fra den tidligere Pomerania regionen i Sentral-Europa (som i dag er en del av østlige Tyskland og nordlige Polen). Dette er en ren selskapshund, men kan likevel brukes til for eksempel agility og er en fin turkamerat for de ikke-så-alt-for-krevende turer.

Pomeranian har tjent konger og dronninger siden 1700-tallet. Dronning Victoria eide en pomeranian som var mindre enn normalt for rasen på den tiden, og dette gjorden nok sitt til økt etterspørsel etter småvokste pomeranian hunder. Under tiden Victoria var dronning ble faktisk størrelsen på denne rasen redusert med 50%.

Pomeranian er en rase med forholdsvis god helseprofil. En sjelden hudsykdom som gjør huden helt svart og medfører at all pelsen faller av ligger genetisk til rasen, men det er heldigvis i ytterst få tilfeller man har sett dette hos norske pomeranian hunder.

Erfaringer med Pomeranian

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Pomeranian

45492915 sier: Vi skal selge blanding av chihuahua og pomeranian nå. leveringsklare 18 oktober 2014. født 23.august. En gutt og jente igjen. pris 13.000
07.10.2014

Hund sier: Finn.no er det perfekte stedet å skaffe seg hund, men viktig å se på info om rasene før man velger ... Jackrussel, Daks og andre jakt hunder er vanskelig å oppdra
18.08.2014

jenny sier: jeg har hatt to katter (søsken) som nå har bodd hos oss i 6 år. jeg tenker på å kjøpe pomeranian valp, men er litt nervøs om det kommer til å gå bra, altså uten slossing.
håper på svar
11.05.2014

Lissie sier: Hei.
Vi har fått oss en liten pomeranian dott Hu er dyrebar. Omplassert.1,5 år.
Sosial, god og snill men skvetter når hun ser oss(fordi hun er glsd ?) og skvetter litt ellers også. Noen der ute som har gode råd ?Kan vi få henne til å slutte med dette ?
Hilsen lykkelige hunde eiere.
11.04.2014

Bella Hope Pedersen sier: Er det noen som kan fortelle meg hvor jeg kan kjøpe en pomeranian?:) kontakt meg gjerne på Facebook om du vet noe
15.02.2014

OPO sier: Vi har en pomeranien tispe på 5 og ett halvt år. Vi skal sette hvalper på henn,e og har funnet en hannhund (pomeranien)til formålet. Vi har ikke erfaring med parring så er det noen der ute som kan gi råd ifht parringen så vil vi være takknemlige.
05.01.2014

mulig hundekjøper sier: Lurer på å kjøpe en pomeranian.
Er det mye styr med pelsen?
Bjeffer de mye?
Kommer de godt overens med katter?
Er det mye pesing?
08.02.2013

June sier: Eg har en pelsdott, og eg overtok han i fjor februar fra min søster.. Er ganske enig i det dere sier, men eg har ikke prøvd å gå så mye tur, er forsåvidt en lat person, men de gangene eg har gått med han, har det ikke vært noe problem. Eg har gått lange turer med han og han har ikke i nærheten blitt sliten.. Eg syns pomeranian er en behagelig hunderase å ha.. Eg slipper han ut, å da løper han fra seg og kommer til døren og gir et lite bjeff når han vil inn igjen,, er selvfølgelig mye energi i dotten, men eg syns det er godt å komme hjem til en liten søt dott som hopper opp og ned helt til du sier hei til han! Og vi har nett fått en baby som er nå 6 måneder, og det har gått kjempe bra.. Hunden holder seg litt på avstand, men hver gang babyen kommer, kommer han forsiktig bort, sleiker han på hånden og går igjen :-)
20.12.2012

Irnene sier: jeg vil så gjerne ha en lite dott. men de er så dyre, og det er så synd, for da får ikke jeg oppfyllt min drøm om å ha en. :/ er vel ingen som vet om noen som ikke skal ha 25-30.000kr for de?

håper på svar :)
04.11.2012

Helen, Daisy & Theo sier: Har hatt pomme jenta mi i nesten et år & er blitt kjempe glad i henne.
Hun elsker skog turer & å løpe i hagen dagen lang. Leker gjærne med ballen på stuegulvet i flere timer. Ble mye pels så jenta mi er kort klipp nå om sommeren, et hete slag var allt som skulle til før jeg løp til hundefrisøren med a, hu er liten samnenlignet med andre pommer vi har møtt & har en sjelden farge kombinasjon jeg er kjempe fornøyd med ^^, kjempe bra gemytt også, hu er glad liten dått som sjelden bjeffer. har nylig skaffet meg en liten Yorkie han på 2.5 mnd & etter noen dager med sjalusi går det nå kjempe fint de små leker villt hele dagen & sover sammen om natten :) er en fryd & se dem løpe rundt ute i gresset :D
08.07.2012

Hula-baby sier: Jeg er egentlig allergisk mot hunder, men denne hunden kunne jeg kose med uten å begynne å klø i øynene. Den er visst ganske fin for enkelte allergikere....
29.08.2011

idiot sier: Denne rasen heter Pomeranian
13.08.2011

line sier: Er enig i det du sier, bortsett fra angående turer. Dette er en energisk rase, min pom må i alle fall ha 1-3 timers tur/trening hver dag. Ellers blir han slitsom å ha innedørs. Og fjellturer er null problem, jeg er et friluftsmenneske. Og bikkja er med i fjell og skog. Jeg blir sliten før han gjør det. Men alle individer er forskjellig. Som jeg ser det er en pomeranien langt i fra en ren sofahund :)
06.05.2011

Stig sier: Samboeren har en pomeranian. Høy og veldig lys bjeffing, blir plagsomt i lengden hvis du ikke klarer å kontrollere det på et vis. Må passe på hvor man setter føttene når man går innendørs, plutselig ligger det en pomeranian og akkurat der du skal gå. Skal ikke så mye til før den brekker beina, gud forby om noen tråkker på den... Liten hund men kan likevel gjøre skade stor i ansiktet på et lite barn, ikke la den være alene med små barn - dette er noe som gjelder alle hunder... Ellers en søt liten pelsdott, for stor til å ha i en liten veske, for liten til å ha med på lange fjellturer, men akkurat passe størrelse for den som vil ha en selskapshund og en turkompis til mindre krevende turer. Hvis du liker å dille med pelsstell og ikke er for oppttatt av hva en hund kan brukes til, utenom kos og små turer i skog og mark, så kan denne være aktuell. Jeg synes den blir litt for puslete og kjedelig, men det er bare meg. Jeg er nok typen som heller vil trives med en større brukshund, ikke en hund for meg, men samboeren er i hundre og elsker pelsdotten sin, jeg må fint vente på tur når hun skal kose med hunden sin...
06.04.2011

Din kommentar om Pomeranian:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Pomeranian var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase