Pointer

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Pointer. Du kan også legge inn egne erfaringer om Pointer.

Pointer bilder

PointerPointerPointerPointerPointerPointer

Erfaringer med Pointer

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Pointer

pointereier sier: Min familie har nå hatt pointer som første hund i 7 år. eg har nylig flyttet hjemmefra og kan meddele at den eg merker mest at ikke er her hver dag og den eg "savner mest" er hunden. Det er den mest fantastiske gladeste kjærligste hunden eg noen sinne har møtt. Fantastisk fin, full i muskler og ser ut som en skikkelig HUND. ikke noe veske fjas.

Som eg leste lengre oppe her angående stuerenhet så kan eg bekrefte at pointeren vår også omtrent aldri har gjort fra seg inne. Den sa fra første dag fra at den ville ut og hvis vi ikke forsto ka den ville eller ikke var hjemme var den hyggelig nok til å finne noe avispapir fra stuebordet, dra det ned på gulvet og gjøre fra seg oppe. helt utrolig omtenksom og smarte hunder.


det eneste problemet med vår pointer at det ble skudd redd som liten, veldig kjipt da dette egentlig skulle være en jakt hund. Men hunden er nå er rein familie hund og tur kamerat og både vi og den trives med det.

Krever mye mosjon, så om du bor på landet og har mye ute areal er den perfekt. Vi har kjempe stor hage den hunden går fritt rundt hele dagen. er det fint vær står terrasse døren åpen og hunden spaserer rundt i hagen som den vil. aldri prøvd å stikke av!

kan absolutt anbefale pointer videre og eg gleder meg veldig til eg blir noen år eldre (20 nå) så eg kan selv skaffe meg en egen hund. Vil da uten tvil gå for pointer igjen.
06.07.2014

mozarteum sier: Har nettopp fått min 4de pointer. Den er nå en herlig valp på 4 1/2 mnd. Bruker pointerne mine utelukkende til jakt og tur. Har hatt andre hunder som Labradorer og til og med Tysk Jaktterrier, også disse brukt til Jakt og tur. Når det gjelder gemytt så skal du lete for å finne en bedre rase enn Engelsk Pointer. Det er den minst agressive rasen jeg noen gang har vært bort i, og den er svært enkel å dressere. Pointeren er en liten rase, og har derfor få sykdommer, og det er lett å luke bort flere av disse samt eventuell agressivitet med skikkelig seleksjon og avl.

Pointeren forstår konsekvent dressur, og den innordner seg dette fort. Den er ganske myk og liker ikke for hard behandling, men tåler mer enn det som skrives om i mange hundespalter. Jeg har med suksess dressertt forskjellige hunderaser siden 70 tallet, og har lært meg at konsekvent dressur som likner på den hundemor eller flokken bruker, gir både bedre og raskere resultat enn tullete klikketrening og lignende. Pointeren er en enkel hund å dressere til generell lydighet. Jaktdressur er noe helt annet, men også der er Pointeren kanskje den letteste fuglehundrasen å dressere.

Pointere er svært renslige hunder, og med unntak av tiden som valp/ unghund og som "gammelhund", bærsjer ikke mine Pointere i hundegården, men gjør det når de tas ut av hundegården for lufting. Min første Pointer var så renslig helt fra valpestadiet at den hadde aldri såkallte uhell inne, den ga fra første dag av beskjed om at denne ville ut (3mnd. gammel). En Pointer er en korthåret hund med enkel pels. Den røyter derfor svært lite, og enda mindre hviss den får for og tilskudd som gir god pels. Sammenlignet med langhårede hunder drar Pointeren med seg lite sand, skitt og støv inn i huset når den kommer fra tur, og den er svært lett å vaske ren.

Pointeren er en snill og glad hund, og passer godt som familiehund. Siden den er svært lite agressiv går den ekstremt godt sammen med barn. Det eneste en må passe på er svært små barn og kontakt med Pointerens labber. For Pointeren tror av og til den er et "menneske", og bruker forlabbene som armer for å berøre og ta på alle den møter.

Tilbake til agressivitet. Jeg jakter sammen med flere jegere og flere i hunder. I startuken for rypejakten er vi 4 - 5 jegere sammen med 10 - 14 hunder. Typisk for Pointeren er at den legger seg sammen med jaktkameratene, selv om dette er relativt ukjente hunder, og de ligger ofte i en haug om en annen uten knurring, biting eller slåssing. Jeg kan desverre ikke si det samme om de andre fuglehundrasene. Min erfaring fra felles jaktsamvær med disse er at det forekommer agressivitet langt oftere enn hos Pointeren, og de tåler ikke å ligge sammen på gulver eller dele bur med ukjente hundere. I denne sammenheng er Pointeren unik. Det er en sterk påstand å sette fram, og settereiere og Vorsteheiere er sikkert svært uenig med meg, men dette er min erfaring gjennom mange år. Den står jeg for, og det er en av de viktigste grunnene til at jeg valgte og fortsatt velger Pointer. Jaktet sammen med 5 Pointere og 4 Irsksettere nå i September, og ble overrasket av Irsksetteren sammenlignet med de andre setterrasene. Bortsett fra litt normal knurring så var de lite agressive.

Som jakthund er Pointeren fjellets gentleman og du skal lete etter noe mer elegant enn en Pointer i stand. Det er kun setter rasene, og spesielt da Engelsk Setter som kan konkurrere med Pointeren når det gjelder å være god på å finne fulg.

Pointeren kan være litt sensitiv overfor dårlig vær, men jeg har jaktet med mine Pointere med temperaturer ned mot minus 15 grader uten problem.

En flott hund som kan passe i alle sammenhenger. Den er "av" inne, men "på" ute. Tenk imidlertid over; --- Den trenger mye mosjon og må av og til få løpe fritt ---- Den er ingen vakthund, og om du stoler på dens vaktegenskaper vil du om uhellet er ute bli rundstjålet. Den vil ikke løfte enn labb eller ei tann mot fremmede inntrengere.
15.10.2012

Marianne Steenland norsk pointerklubb sier: For info om pointeren i Norge se www.pointer.no. Her finner du også mange linker.
15.02.2012

Magnus sier: Min Pointer er 7 mnd og er meget lydig. Han kan triks som: Sitt, dekk, Bli, kom, Tilbake (Gå baklengs) Spinn og twist (Snurre begge veier) Vente med å spise Etc til han hører Værsågod, Lukke igjen dører, Rulle rundt, spille død, Ikke ta godbiten før jeg sier 3. Kan skrike alle andre tall, men da jeg sier tre tar han. Touch (Røre godbit eller leke med nesa. Ta på den ( Ta på med beinet. Sitte ekorn (Bamse) Tror det var det. Men da vi skal gå tur i bånd, så rakner det helt. Han drar som værst. Noen tips???

Magnus
08.07.2010

Uran sier: Vokst opp med pointere både som rene jakthunder som for det meste sto i hundegård, og innehunder. Jeg vil påstå at det skal MYE til for å få en pointer aggresiv, det er den alt for selvskapsyk og gla til. Verdens snilleste hund, men rasen er avlet for jakt og bør kunne springe/bevege seg mye i løpet av en dag for å synes at det er ok å slappe av i en stue. Har også erfart at de fort kan bli utolmodige og stressa (piper en del). Sikkert mange som kan trene pointere til alle mulige slags triks og til å være like lydeige som hva slags som helst annen hund, men våre hunder ble stort sett bare trent til jakt og ble etter en stund rimelig uinteressert i all annen form for trening.
06.02.2010

Din kommentar om Pointer:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Pointer var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase