Pit bull terrier

Få hunder er blitt hatet og elsket så mye som Pit Bull Terrier. En Pit Bull er et dødelig våpen, og bør forbys, mener mange. Andre hevder det kun er eierne som er problemet og ikke hunderasen i seg selv.

Pit bull terrier bilder

Pit bull terrierPit bull terrierPit bull terrierPit bull terrierPit bull terrierPit bull terrierPit bull terrierPit bull terrier

Fakta om Pit bull terrier

Pit bull terrier

Pit Bull er ingen hunderase, men faktisk et samlebegrep på flere hunderaser.

Hva er en pit bull terrier?

Hvis det ikke er en hunderase, hva er det da?

De typiske hunderasene som omtales som pitbull er American Pit Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, og Staffordshire Bull Terrier.

Hunderaser som assosieres med Pit bull terrier begrenser seg likevel ikke bare til disse tre. Pit bull terrier kan assosieres med mange hunderaser, her er raser som assosieres med pit bull terrier:

Elsket og hatet. Slik kan man summere opp holdningene til pit bull.

Pit Bull i media

Få hunder har vært så fryktet som pit bull og det er ikke uten grunn. Disse hundene har tatt livet av barn og voksne i en rekke land over hele verden, og er kjent for å ha høy smerteterskel.

Saker om pit bull i media er ganske vanlige, og da ofte i negativ sammenheng. Her er et typisk eksempel: Angrepet av rasende Pit Bull

Pit bull er en forbudt rase i Norge, men i Sverige har man mer liberale lover i forhold til denne hunderasen.

En viktig grunn til hatet mot pitbull hunderasen er alle de voldelige episodene som fremkommer i media. Media er dyktig på svartmaling, og pit bull er ingen unntak.

Pit bull angrep

Det finnes ingen vitenskapelig dokumentasjon som tilsier at Pit Bull hunder er farligere enn andre hunder. Det heter seg dessuten at det ikke finnes noen farlige hunderaser, kun farlige hundeeiere. Angrep og hundebitt fra pit bull terrier er vanskelig å analysere fordi begrepet "Pit Bull" refererer til mange ulike hunderaser. Forskjellene i utseende som separate hunderaser har er ofte vanskelig å fastslå. Vanligvis er hunderaser inndelt etter forskjeller i ytre fysiske attributter.

I en studie fra U.S. Centers for Disease Control and Prevention ble det funnet at "i løpet av 1997 og 1998, ble minst 27 personer drept av hundebitt og angrep fra hund i USA (18 i 1997 og 9 i 1998). Minst 25 raser har vært involvert i 238 drap på mennesker (der hunden biter med dødsfall som utfall) i løpet av de siste 20 årene. Pit Bull-type hunder og Rottweilere som gruppe står for mer enn halvparten av disse dødsfallene.

Pit Bull - ikke en drapsmaskin

Media fremstiller ofte pit bull som blodtørstige hunder helt ute av kontroll, som gjerne biter, angriper og dreper mennesker og andre hunder. Dette er som oftest lite nyansert, og det skrives lite om hvorfor hundene angriper. De fleste pit bull angrep tilbake til uansvarlige eiere.

NKK sine holdninger til Pit Bull

Norsk Kennel Klubb har tatt et klart standpunkt på hva de mener om hvorvidt pit bull hunder skal være lovlige eller forbys:

- Vår holdning til ulike kamphunder, og særlig pit bull terrier, har siden den først kom til Norge vært helt klar. Dette er hunder og en kultur vi må ha lov til å prøve å hindre utbredelse av. Like viktig og klart har det også vært å støtte det ansvarlig oppdrett og hundehold.

Se også NKK sin artikkel om farlige hunder (PDF)

Hva mener du om Pit Bull?

Få hunderaser har fått så mye negativ publisitet som pit bull terriere. De fleste pitbull eiere er positive til disse hundene. Burde man ikke lytte til de ansvarlige eierne, det er tross alt de som kjenner hundene best?

Erfaringer med Pit bull terrier

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Pit bull terrier

alfa dog sier: Om noen vet om et seriøst oppdrett om hvor jeg kan anskaffe en pitbull, så skal jeg ha slik hund igjen. Uten tvil ha den rasen igjen. Vil egentlig aldri ha en annen rase igjen. At pitbull er farlig er totalt motsatt av mine erfaringer med denne rasen. Den er så vennlig å snill med mennesker at den egner seg ikke til vakthund engang. Det må jo fortelle litt! Til alle dere med fordommer : deres mening er tydeligvis ikke basert på erfaring men det triste media skapte bildet så alt mange har desverre. Om noen kan gi meg et tips om hvordan/hvor jeg kan skaffe en pitbull fra seriøst oppdrett tar jeg gjerne i mot mail på: pocca82@Gmail.com tidligere har jeg fått fra Sverige, men vil ha en med andre linjer/stamtavle da min x har pitbullen vi hadde sammen etter samlivsbruddet
04.09.2014

alfa dog sier: Jeg har selv hatt 2 pitbull er på tross av forbud fordi jeg har en kjærlighet over for denne fantastiske rasen. Det er i mine øyner en meget stabil og kjærlig familie hund, gitt en stabil oppdragelse basert på kjærlighet. Har 2 barn og de elsker hunden og motsatt. Ingen av de har på noen som helst måte aggressive trekk. Hverken mot mennesker, andre hunder, katter eller andre dyr. Kan i aller høyeste grad bekrefte at det er isåfall eiere som det er noe galt med da. Ikke alle egner seg til å ha hund eller kjæledyr for den del.
04.09.2014

Irriterende sier: Jeg blir faktisk veldig sur når jeg ser hvor mye så mange nordmenn hater pitbuller. Jeg er 12 år og forstår såpass mer en mange av dere som har kommentert her. Ja ok jeg kan være enig i at pitbuller relativt sterke hunder som gjør litt som de vil. men det er tusenvis av andre som det. Så mange dømmer alle pitbuller for og være farlig. BARE FORDI NOEN ER TRENT OPP TIL DET SÅ ER IKKE ALLE DET. Jeg har sett utallige mange programmer og videoer med pitbuller. Akkurat like snill som en boxer, en malteser, en mops, en husky eller hvilken som helst annen hund. Noen mennesker dreper og er slemme. Noen hunder er sånn og. Betyr det at alle pitbuller er så n? Nei. Betyr det at alle mennesker er sånn? Nei. Jeg er 12 og forstår mer en veldig mange nordmenn som har fordommer mot pitbuller. Ja til pitbull i Norge. Takk for meg
16.08.2014

Irriterende sier: Jeg blir faktisk veldig sur når jeg ser hvor mye så mange nordmenn hater pitbuller. Jeg er 12 år og forstår såpass mer en mange av dere som har kommentert her. Ja ok jeg kan være enig i at pitbuller relativt sterke hunder som gjør litt som de vil. men det er tusenvis av andre som det. Så mange dømmer alle pitbuller for og være farlig. BARE FORDI NOEN ER TRENT OPP TIL DET SÅ ER IKKE ALLE DET. Jeg har sett utallige mange programmer og videoer med pitbuller. Akkurat like snill som en boxer, en malteser, en mops, en husky eller hvilken som helst annen hund. Noen mennesker dreper og er slemme. Noen hunder er sånn og. Betyr det at alle pitbuller er så n? Nei. Betyr det at alle mennesker er sånn? Nei. Jeg er 12 og forstår mer en veldig mange nordmenn som har fordommer mot pitbuller. Ja til pitbull i Norge. Takk for meg
16.08.2014

Eirik Mæhlum sier: Dere er faen meg skada alle sammen her ass.. drep alle pitbuller? skal faen meg drepe deg jeg, for jeg leser dritt om mennesker hver dag din jævla apekatt... hundens atferd er da ikke medfødt.. det er eierens eget ansvar... du kan få hvem som helst hund til å reagere sånn her, og jeg har planer om å skaffe meg pitbull her i norge, avle dem å selge/gi bort så mye jeg kan, bare for å irritere å plage små horeunger som deg.

Hundehater fra bærum sier ;"Den nå drapssiktede mannen stakk blant annet enden av en gaffel opp i offerets endetarm og slo ham med knyttete never. Han tvang også 17-åringen til å onanere før han kom inn i rommet med en pitbull og sa at offeret skulle ha sex med den."

åsså skylder du på hunden? så hvis jeg voldtar dattera di, å dreper a, men jeg har med meg en hund, så skal du ta liv a bikkja å la meg være? Så flott, da vil jeg veldig gjerne ha en adresse, for da har jeg noe å gjøre fremover.

Og kjære "johanne" litt lenger opp her... voks opp, slutt å vær ei sytete lita jenta, å bli tørr bak øra.. du er det minst intelligente mennesket her i landet, sammen med hundehatern fra bærum, oh ingen a dere 2 burde noen gang ha familie,hund eller noen å dele livet med. dere fortjener å råtne i helvette alene.

Jeg legger ut med fullt navn, gjerne adresse å hvis folk vil ha det. Er ikke en feig liten dritt som legger meg ut som så å si anonym som de fleste tullinger her inne... denna sia burde bli lagt ned, det er jo bare grønnsaker her...
06.05.2014

Apefant sier: Mongoleanske dunkeaper har så stor tissefant at den kan bolle en hest på ti meters avstand!!!
Den spiser nordkoreanske sneglebier og snoppefanter
20.03.2014

Pittlover sier: er dere skade hele gjengen eller hva faen..du kan få hvordan hund du vill til og bli idiot..har ingen ting med rasen og gjøre...dummeste jeg hører....skada folk..ikke skada dyr faen..
11.01.2014

Rikke sier: Golden retriver og sjefer er på topplista av hunder som har bitt flest mennesker i Norge. Allikevel er det di mest brukte familiehundene.. Har i dag en Presa Canario som er den snilleste søteste hunden jeg har møtt..nabobarna kommer og går tur med den og hun elsker mennesker og andre dyr. Hun bor med en chihuahua som den også elsker. Jeg blir stoppet av tilfeldige gamle å unge mennesker som sier at hun er så fin å søt til jeg sier navnet Presa Canario. Da blir di skeptiske. Noen bruker dem i kamp men egentli er di kveghunder som gjeter kveg . Som di bruker border collie til sauer i Norge. Det er ingenting som heter kamphunder. Men uheldige hunderaser som ser tøffe og halvfarlige ut blir desverre brukt til det for en Golden retriver ikker er "tøff" nok utseendemessig. Vi blir lært ifra vi er barn at pitbull terriere osv er farlige,jeg bladde en gang i en barnebok med hunderaser og med en gang bilde av pitbullen kom hadde den munnkorg på. Det er som di sier,det er ikke rasen det er noe galt med men eierene.
30.11.2013

Rikke sier: Golden retriver og sjefer er på topplista av hunder som har bitt flest mennesker i Norge. Allikevel er det di mest brukte familiehundene.. Har i dag en Presa Canario som er den snilleste søteste hunden jeg har møtt..nabobarna kommer og går tur med den og hun elsker mennesker og andre dyr. Hun bor med en chihuahua som den også elsker. Jeg blir stoppet av tilfeldige gamle å unge mennesker som sier at hun er så fin å søt til jeg sier navnet Presa Canario. Da blir di skeptiske. Noen bruker dem i kamp men egentli er di kveghunder som gjeter kveg . Som di bruker border collie til sauer i Norge. Det er ingenting som heter kamphunder. Men uheldige hunderaser som ser tøffe og halvfarlige ut blir desverre brukt til det for en Golden retriver ikker er "tøff" nok utseendemessig. Vi blir lært ifra vi er barn at pitbull terriere osv er farlige,jeg bladde en gang i en barnebok med hunderaser og med en gang bilde av pitbullen kom hadde den munnkorg på. Det er som di sier,det er ikke rasen det er noe galt med men eierene.
30.11.2013

heges sier: Ingen hund er født som en drapsmaskin... Det er eierne og deres måte de trener disse hundene på som gjør de til hva di blir..... Hva med staffordshire bullterrier? De omtales som nannyhund, men den kan også trenes til å bli " farlig". Har sel en staffe og hu er noe av det snilleste vesen som finnes. Nett som en pittbull blir om den oppfostres til å bli det.... Enkelt og greit!!!!!! dette er kun eieren sin skyld,ikke hunden.!!!!
09.10.2013

Stian Haugland sier: I debatten er det to dominerende synspunkter;

Pit bull terrier er en ...

- rase som ikke er farligere enn andre raser.

- farligere hunderase enn andre raser; (med ulike definisjoner av hva som inngår i begrepet farlig)

Subjektive erfaringer basert på bare noen få eksemplarer sier lite om hunderasen som sådann. Et respektivt utvalg må bestå av mer enn noen få hunder fra noen få kull.

Det er ingen grunn til å være enig i å være uenig. Virkeligheten er kompleks, men det finnes bare en sannhet.

Hvis begge parter kan være ærlige i debatten, er det lettere å komme til en konklusjon.

Har denne rasen fått et ufortnent rykte i media? Helt sikkert.

Har denne rasen vært involvert i relativt mange tragedier hvor menneskeliv har gått tapt? Uten tvil!

Hvis de som kjemper for denne rasens rykte forsøker å gjøre den "snillere" enn hva den virkelig er, vil dere selv bli "arrestert" for å ikke representere virkeligheten.

Synes det er uansvarlig å omtale pit bull som "nanny dog", uansett om dette har historisk korekthet. Ingen hunder bør fungere som en "nanny", og det bør alle hundeeiere vite - og ikke bare hundeeiere, men det er noe som burde være allmenn kunnskap.

Hunder, fra tilsynelatende harmløse miniatyrhunder til større hunder har vært involvert i tragedier der barn har mistet livet som resultat av uvitenhet blant voksne som har latt hunder og barn være alene sammen.

Det finnes bare en vei ut av denne debatten, og det er å begynne med sannheten.

Media har garantert ikke gitt denne rasen det riktige bildet av rasen. Nå er det likevel slik at denne rasen har et rykte som ikke stemmer overens med virkeligheten.

Enten man taler for å opprettholde eller oppheve forbud, så må man starte med å skape et riktig bilde av rasen. Her synes jeg begge parter feiler.

Jeg har fulgt denne debatten på nett, og det er frustrerende å se hvordan man ikke klarer å komme til enighet, selv om det finnes mye vitenskapelig grunnlag og kunnskap som tilsier at man skal kunne komme frem til en konklusjon.

Motstandere sier: Se her hva disse hundene har gjort. Så viser de deg noen grusomme bilder av mennesker som har blitt bitt og/eller drept av disse hundene. Det er ikke et pent syn.

Tilhengerene parerer med å vise hengivne pitbuller sammen med sin familie og barna sine. Virkelig gripende og flott å se på.

På den ene siden har pit bull terriere vært ansvarlig for tragedier, på den andre siden har de også vært den perfekte familiehunden som aldri i sitt liv har voldt noen skade.

Så hvordan skal man komme pit bull ryktet til livs? Det nytter ikke å bekjempe en løgn med en annen, slik mange gjør her inne.

Jeg har ikke tatt stilling til om det er riktig å opprettholde et forbud, og hvorvidt andre raser bør inkluderes eller ekskluderes fra et slikt forbud i Norge. Dette er nettopp på grunn av at jeg har for liten kunnskap. Dersom fremlegg til politikere har vært noe i nærheten av det jeg har lest her, forstår jeg godt at det er lett å bli forvirret - og at politikere kan ha falt på en feil beslutning.

Den som kommer til å vinne denne debatten og ellers få gjennomslag for sitt synspunkt andre steder, er den som kommer med et nyansert bilde av rasen.

Et video som viser en pit bull og en baby leke sammen beviser ingenting. Det er ikke et argument for å oppheve forbud. Et bilde av skadene en pit-bull er heller ikke noe bevis for rasens lynne, den bare dokumenterer en spesifikk hendelse. Det blir feil å bruke slike begivenheter som beviser for hunderasens lynne, dette er bare propaganda som er ment til å forsterke synspunktene til den ene eller andre parten. Når slike bilder benyttes av en av partene, ser jeg det som et tegn på desperasjon, fordi de ikke har noe bedre å komme med.

For å komme til bunns i en sak som dette er det kun riktig og nyansert informasjon som gjelder.

Til dere som kommenterer her: Hvilke fakta baserer dere alle disse utsagnene på?

Noen har klart å få igjennom gyldige poeng, men jeg er fortsatt ikke klokere.

Til begge parter vil jeg si; etabler en felles plattform basert på sannhet om rasen, så blir det lettere for sånne som meg å ta et standpunkt om hvorvidt forbud mot pit bull terrier er riktig eller ikke.

Denne debatten er interessant for meg, fordi det er to parter med et syn som står i sterk kontrast til hverandre, der det virker som de som roper høyest på begge sider vektlegger subjektive erfaringer høyere enn fakta. Ytterligere interessant blir det når media i over ti år har skapt et demonisk rykte av denne rasen.

Hvis vi som mennesker vektlegger subjektive meninger høyere enn de fakta som faktisk eksisterer, hvordan kan man da forvente at viktige beslutningstakere benytter en rasjonell tankegang ved langt mer alvorligere tema enn dette?

Savner en ærlig person som ønsker å oppheve forbudet som kan komme inn i denne debatten for å belyse saken på en krystallklar måte, og der alt er basert på faktainformasjon, representativ statistikk, kildehenvisninger, og rasjonelle argumenter. Om dere ikke klarer det her, er jeg sikker på at dere heller ikke klarer å fremlegge gode argumenter for politikerne.
15.04.2013

Mitt Navn sier: God eier god hund. Kan du ikke oppdra en så burde du heller ikke eie en................................................
15.04.2013

Ravielo sier: Fakta: den hunderasen som står for FLEST hundebitt i norge, er golden retriever! Ja, jeg skjønner at det er vesentlig fler av dem enn andre raser. Men allikevel. Statistikkmessig så er det mange flere bitt og ulykker med den, enn med pitbull. (Europeisk statistikk) problemet er at en pitbull er fire ganger så sterk som andre hunder. Derfor blir utfallet mye verre hvis det skulle skje noe. Og derfor blir den hengt ut mye mer i media. Tro det eller ei, men det er faktisk eieren som skaper hunden. Dresserer du den godt og behandler den bra, er den ikke noe verre enn andre hunder! Jeg har en hann selv, og den er utrolig snill med barn og veldig kosete. Aldri noengang vist aggressivitet, selv om den ble bitt av en annen hund. Noen av "hat-innleggene" her tar jeg med en klype salt, for jeg kan se at mange av innleggene er skrevet av 12-16 år gamle mennesker, som ikke har peiling! Ikke glem at i usa er pitbull en av de aller mest populære rasene. Akkurat som golden er i norge. Ergo, så vil det være flere ulykker.. Min mening, erfaring og kunnskap.
10.04.2013

Antonio sier: Vent, vent, vent... Ein pit bull på SYTTI kilo!
Min hann veier 38,5 kilo og jeg trodde han var stor! En pit bull veier jo til vanlig ikke mer enn 28-30 kilo! Forer du hunden med steroider eller?
06.04.2013

Antonio sier: Man er ikke tøffe bare fordi man har pit bull.
Jeg bar selv ein pit bull hann og jeg har den IKKE for å være kul/tøff what ever.
Jeg har den for jeg digger rasen og den er rett for meg, som at ein chihuahua er rett for noen mennesker.
06.04.2013

Lisa Pilsen sier: Dere er sååååååå tøffe som har pitt bull terriere. Skikkelig tøffinger altså!!! Så kule dere må føle dere. Haha.
06.04.2013

"doglover 1" sier: eg har en pittbull terrier(americansk). hunden min er 70 kilo og akkurat som andre hunder. men klart den har en extrem holdbarhet i fighting. sa lenge du ikkje bruker hunden til dogfighting eller attack vil denne hunden vere mere stabil den de fleste hunder,klart den har rundt 5000 kilo i kjeven og en lukkemekanisme som er unik men kan ogsa vere extrem farlig.min hund elsker barn ,mennesker 100 % men sa lenge denne hunden har slik en extrem power passe du litt extra pa.
eg har mott extrem mangen like hunder som er mannevonne men det NOK av hunder som er mye mere agressive den en pittbull.rottveiler,sjeafer,dobberman ext.alt kommer helt an.
pa eigeren.SLUTT OG RAKK ned pa pittbull terrier bare fordi de har en enorm styrke,se pa eigerene ikkje pa hunden
05.04.2013

"doglover 1" sier: eg har en pittbull terrier(americansk). hunden min er 70 kilo og akkurat som andre hunder. men klart den har en extrem holdbarhet i fighting. sa lenge du ikkje bruker hunden til dogfighting eller attack vil denne hunden vere mere stabil den de fleste hunder,klart den har rundt 5000 kilo i kjeven og en lukkemekanisme som er unik men kan ogsa vere extrem farlig.min hund elsker barn ,mennesker 100 % men sa lenge denne hunden har slik en extrem power passe du litt extra pa.
eg har mott extrem mangen like hunder som er mannevonne men det NOK av hunder som er mye mere agressive den en pittbull.rottveiler,sjeafer,dobberman ext.alt kommer helt an pa eigeren.SLUTT OG RAKK ned pa pittbull terrier bare fordi de har en enorm styrke,se pa eigerene ikkje pa hunden
05.04.2013

Gurimalla sier: Latterlig kommentar fra Anonym her, om Labrador som biter mer enn pitbull. Useriøst og uten noen referanser, er det hentet fra egen erfaring, noe man tror eller hva??

Statistikken forteller jo at pitbull-type hunder er blant de hunder som dreper mest mennsker i verden i de land hvor slik statistikk føres. I samme gruppen som rottweiler, dobbermann og ulvehund-hybrider. Når det gjelder rottweiler og dobbermann er det hunder som er trenet til å vokte og angripe, og det er litt mer naturlig at disse hundene faktisk påfører skade på mennesker. Når det gjelder pitbull som folk her betegner som familiehunden og barnepiken, hvorfor er den da på topp i drapsstatistikk i flere land (google det..) Noe av statistikken er dessuten henvist til over her.

Forøvrig er ikke pit bull klassifisert som en egen rase, men en betegnelse på en gruppe hunderaser og visse bastarder:

"The term pit bull refers to certain breeds of dog – namely, the American Pit Bull Terrier, the American Staffordshire Terrier, the Staffordshire Bull Terrier, and any crosses between the three."

Ser ikke ut til at det heller går inn helt her.
29.03.2013

Anonym sier: Labradorer er den type hund som har bitt mer barn enn det en pitbull har.
Alle tror at Labradoren er så fin og flott men det er den ikke...
Pitbullen er en hund sånn som alle andre hunder.
29.03.2013

Anne sier: Pitbullen er ett prakt eksemplar av en hund.
Jeg har en Pitbull og er stor fornøyd. Og jeg har en lille bror og en lille søster, pitbullen er så snill mot dem.

Skjønner ikke hvordan det går ann og si at dem er drapsmaskiner. Det er eieren som har en innflytelse på hunden og det er kun eieren som kan gjøre noe med hunden sin.

Jeg er veldig fornøyd med min pitbull, han er en red nose som egentlig er kjent for og være litt mer aggressive. Jeg kan merke det at han blir veldig ivrig hvis man leker med han, men da er det bare og stoppe leken.

Og la aldri barna være alene med hunden, for det er ofte sånn at det er barna som er slem mot hunden som gjør at hunden biter.
29.03.2013

Per antonsen sier: Er en 32 år gammel mann, bosatt i Bergen!
Mine to hunder er rene APBT (Amerikansk Pitbull Terrier).
Det er en han og en tispe på 2 og 3år.
Jeg har kun hatt APBT, og disse to er nr 3 og 4 i rekken.
Alle mine hunder har levd livet ut, og har aldri vært noe problem med.
Derimot så møter jeg andre hunderaser som ypper og er ustabile. Jeg har såpass kontroll på hundene mine at jeg kan gå blant mangen mennesker og dyr uten bånd (selvom jeg ikke gjør det så ofte, grunnet båndtvang). Blikk og kroppslige tegn gjør at hunden blir oppmerksom og lyer sin eier.
Jeg har kun to ganger måttet gripe inn i hundeslagsmål, og det iløpet av 4 pitbuller. Ene gangen var det en sort labrador som angrep min hund i bånd, og min hund bet seg fast slik at jeg måtte bistå med å løse han.
Andre gangen var det 2 hunder som gikk sammen mot min i en hundepark. Det var en husky og en buhund-blanding. Hunden min bet seg fast i huskyen, og nektet å slippe. De 2 hendelsene er det eneste jeg har vært borti, og jeg har vært mye blant folk og fe med mine hunder.

Jeg har familie som bor på landet, hvor det er sauer, kyr o.s.v, aldri har jeg opplevd bråk eller antydning til interesse av bla sauer og kyr fra mine hunder, og jeg har da gått både med og uten bånd. Derimot var det et lite ekorn som måtte gjøre en innsats for å hoppe oppi et tre, da den ene tispa mi brått kom på den. Men jeg velger å tro at hun antageligvis bare ville leke med den.

Regjeringen i Norge BØR sette seg ned og finjustere regelverket sitt.

6 hunderaser er pr dags dato ulovlig å holde i Norge, de som har peiling vet hva slags raser.

Bør Norge ulovliggjøre hunderaser pga utseendet og flere uheldige situasjoner i utlandet? APBT har drept flere liv i USA, jamen er det rart når dette er blant USA'S mest populære hund, og det trossalt er mangen ganger flere mennesker der borte enn i Norge??

Norge har ganske høy bitestatistikk hos bla Golden Retriever, skal vi ulovliggjøre den også da? "Nei, for den er jo så nydelig og skjønn."

"En pitbull må være ulovlig, for den er så farlig, og har så store muskler".

I Norge er det lov som menneske å bruke anabole steroider, men ikke å kjøpe eller selge. Skal vi utvise mennesker som bruker dette, pga dem ser farligere ut enn oss andre blek-fete nordmenn?

Hva med Innvandringspolitikken????

Skal vi utvise alt av utlendinger med annen hudfarge, pga det er dem som er mest i media når det gjelder overfallsvoldtekt og knivstikking??

Er ikke dem farlige for oss nordmenn også?


Bare spør jeg.Jeg vil bare si et par ting:


Ja til DYREPOLITI.

Ja til Kurs/sertifisering av dyrehold.

Nei til ulovliggjøring av enkelt-raser.
22.02.2013

Naive Dumme Nordmenn sier: Golden retriever er også selskapshund (familehund) men den er statistisk sett den hunden som biter mest. Å kalle Pitbull rasen for ubrukelig er som å si at alle famile hunder er ubrukelig...
15.02.2013

realist sier: @Naive Dumme Nordmenn - blir litt som å sammenligne ABB med Mike Tyson. Vold er fellesnevneren, forskjellen er at den ene har latt det gått ut over uskyldige, mens den andre har gjort det til en karriere. Malinois er en brukshund og en av få hunderaser menneskeheten skal være stolt av å ha avlet frem, pitbull er stort sett ubrukelig til annet enn selskapshund, men med det avlsmaterialet som finnes er den også for risikabel å bruke til det. Hunder er det jeg jobber med til daglig, og jeg vet hva jeg snakker om.
11.02.2013

Naive Dumme Nordmenn sier: Til alle dere som hater på Pitbull rasen ta dere en tur bort til Politiets hundetjeneste oppe på økern å få en demo på en Malinois... Eller se på noen videoer av Tyrkisk Kangal og se om dere fortsatt mener Pitbuller er de hundene dere karakteriserer som blod hunder.
11.02.2013

marianne sier: Det er faktisk de små hundene som biter mest...men dem er det ingen (eller få)som er "redde". Dette er oftest fordi eierne ikke bryr seg om å lære dem forskjell på rett og galt..og det er vel nettopp fordi de er så søte og små. Alle hunderaser trenger kjærlig men bestemt oppdragelse, akkurat som unger. Og akkurat som med unger må man rose positiv adferd og irettesette (forsvarlig) negativ adferd. (I Norge er det ikke lov å slå verken dyr eller mennesker) Det er alltid eierne/foreldrene som skal lastes om hunden/barnet ikke har lært seg hvordan man skal oppføre seg sammen med andre. Jeg har hatt hund selv i 20 år og er mor til 2 barn pluss at jeg er utdannet pedagog, så jeg har litt peiling.. Pitbull er nok ikke anderledes enn andre hunder om de blir oppdratt riktig og med kjærlig hånd. Utrolig søte og vakre er de også...
21.01.2013

Hannah, Mario og Linus :) sier: Helt enig med TJ :)
Har to pit bull hanner, Mario og Linus. Begge to er redd for kaniner og fluer er kjempeskumle når de plutselig skal fly.
Ganske artigt syn egentlig, å se Mario ligge på lur, og skal ta ein flue. Men da flua flyr så løper han og gjemmer seg under bordet :)
Linus ble bitt av ein border collie som valp, men han er kjempeglad i alle hunder fordiom. Møter han ein hanne så piper han litt, men ellers er alt ok. Ingen av desse to av noen gang knurret en gang!

Tidlig sosialisjon er viktig med alle raser, til og med pit bullen. Mine to har fått masse sosialisjon fra de var 10 uker gamle, og nå er begge 2 og 6 år, og lærer forsatt :)
Verdens beste rase! Ikke noe negativt untatt at de er kjempepysete, og verdens verste vakthunder.
21.01.2013

Hannah, Mario og Linus :) sier: Helt enig med TJ :)
Har to pit bull hanner, Mario og Linus. Begge to er redd for kaniner og fluer er kjempeskumle når de plutselig skal fly.
Ganske artigt syn egentlig, å se Mario ligge på lur, og skal ta ein flue. Men da flua flyr så løper han og gjemmer seg under bordet :)
Linus ble bitt av ein border collie som valp, men han er kjempeglad i alle hunder fordiom. Møter han ein hanne så piper han litt, men ellers er alt ok. Ingen av desse to av noen gang knurret en gang!

Tidlig sosialisjon er viktig med alle raser, til og med pit bullen. Mine to har fått masse sosialisjon fra de var 10 uker gamle, og nå er begge 2 og 6 år, og lærer forsatt :)
Verdens beste rase! Ikke noe negativt untatt at de er kjempepysete, og verdens verste vakthunder.
21.01.2013

TJ sier: Halvparten av dere har ikke møtt en pitbull engang. Media blusser det opp sykt å dere er dumme nok til å "høre"

Så til alle PITBULL HATERE: Ikke snakk om noe dere bare har lest et sted og ikke har peilig på hva dere prater om. Pitbuller er faktisk en utrolig fin familie hund.
21.01.2013

TJ sier: Pitbull er en så pen rase. ALLE DERE SOM "HATER" PITBULL: ÅPNE ØYA DERES, det er EIEREN isåfall som har gjort hunden agressiv. Det er en så utrolig pen rase, og det er verdens snilleste hund så lenge du ikke går rett bort til den eller plager den. Menneskets beste venn, pitbull. HELT klart, å¨jeg vet hva jeg prater om. og btw "johanne" du er en usakelig jente.
21.01.2013

Trine sier: Membee: Bare synd at enkelte folk tror de vet noe, og vil gjerne dele det 'de veit' med resten av verden. Dessverre er det ganske feil men mange tror på det. Det er tragisk. Mange av dere har ikke møtt en eneste pitbull! Jeg vet om mange, og alle er like fine og gode. Sefølgelig, noen hunder er født med klikk i haudet men det gjelder alle hunderaser. Pit bull, Berner sennen, chihuahua, leonberger, breton samma hva det måtte være. Alle hunder kan klikke. Ingen lettere enn andre. Ingen valp er født til å tenke "Jeg skal drepe" Det er noe den naturligvis må læres til. Ein valp er nullstilt ved fødselen. Om det er ein pit bull, Schæfer, kooikerhund, dachs eller noen slags andre raser.
11.12.2012

membee sier: Før du rakker ned paa hunderaser bør folk skaffe seg informasjon. Mange trangsynte folk her. Anbefaler alle og se beyond the myth - the truth about pit bulls.

Media har i stor grad paavirket mange sitt intrykk av pitbuller. Rasediskriminering...
11.12.2012

Geir sier: Kule og råe hunder? Du har ikke så mye om hunderasen, så hvordan vet du det? Utseende på hunden? Det er ein helt vanlig rase.
27.11.2012

Morra di sier: ok pit buller teriere er kule og råe hunder. de burde være tillat. jeg kann ikke så mye om pitbullterier men er interisert i og lære mer om pit bull teriere.
27.11.2012

Gunnar sier: Pit bull er ein av rasene som bør komme til Norge igjen. Den er omtrent like farlig som ein golden retriever! Eller, så er faktisk golderen meir farlig da den biter fleire menensker i USA enn ein pit bull gjør.
Men ingen i Norge hater goldneren, nei da her ar mange lagt sitt hat på den mest snilleste og søteste hunder du kan være borti. Nemlig ein pit bull!

Det var trist med Sarah, det er litt underlig at ein hund som har opplevd så mye vondt velger å stole på noen igjen egentlig.
27.10.2012

:) sier: Gunnar, du er virkelig en mann med kunnskap. PBT er den snilleste hunderasen jeg har vært borti. Jeg bodde 6 år i USA for noen når siden og i den perioden ble jeg godt kjent med de 4 hundene til landlorden min. 2 golden, 1 labrador og 1 pitbull. Pitbullen ved navnet Sarah ble adoptert fra dyrebeskyttelsen av min landlord. Sarah var der på grunn av tidligere eiere som hadde brukt henne i hundekamper. Sarah kom til oss uken etter at jeg flyttet dit og vi to fikk en helt fantastik kontakt.

Jeg blir lei meg når folk sier at når en "rase" er farlig så skal den utryddes.. det er mange som har skrevet sine meninger her og jeg har sett flere som mener dette.

Når Sarah kom til oss hadde hun ikke hale eller ører, de tidligere eierene hadde klipt dem av. Hun var full av arr fra kampene og hadde noen stygge nye sår. Det tok 4 uker før Sarah stolte på oss, men for en hengivenhet!! jeg har eid en del hunder, men har aldri opplevd enn sånn kjærlighet som jeg fikk fra Sarah. Landlorden og kona hadde en datter på 9 år som elsket Sarah. Datteren (olivia)var nok grunnen til at Sarah valgte å stole på oss. Olivia viste en enorm omsorg for akkuratt denne hunden og det førte til at hunden gjorde det samme.. De tre andre hundene som bodde der fra før av var nok også en stor faktor til at Sarah ble en slik god hund, hun fikk oppleve det å leke med andre hunder istedet for å sloss, noe som vi merket at var en helt ny verden for henne. Og hun strålte av lykke!

Så til dere som mener at det er rasen sin feil: gå å legg dere, dere har ikke peiling. denne hunden kom fra et hjem hvor hun ble mishandlet og trent til å sloss i hundekamper. når hun kom til oss gjorde hun ingen skader, hun var verdens snilleste hund jeg noen gang har kjent. desverre døde Sarah etter 2 år på grunn av de skadene som de tidligere eierne hadde påført henne.

Jeg må også få si at når jeg bodde der jobbet jeg på et animal shelter og av de som kom inn pga mishandling var PBT en av de få hundenerasene som klarte seg best i livet etterpå.
25.10.2012

Gunnar, ein mann med kunnskap sier: Jeg sitter i godstolen min i Sverige med min elskende pitbull på fanget.
Må nesten le av deres uvitenhet, dere burde holde godt kjeft om ting dere ikke har noe peiling på.
Min Diza er i allefall den mest søte og snille hunden jeg har vært borti. Kattene våres kan komme og bite og klore av den både ører og øyne, den ligger der og sover videre:)
Har ikke bjeffet mot dem en gang. Andre hunder går også veldig greit. Fikk ein labrador/terurven/collie blanding fra en slektning. Den hunden bet faktisk Diza to ganger så hun blødde. Hun peip bare men tok aldri tilbake. Labrador mixen måtte avlives fordi den bet eit lite barn. Da hadde vi hatt den i en måned. Den var aggressiv før den kom til min slektning også, og han hadde håp om at jeg greidde å få den ok. Nå skal jeg snart få to gatehunder fra Spania. Søsken.
Diza vil ta dem hjertelig imot. Det har hun gjort med alle hunder som har komt inn hit. Jeg har kun en negativ ting å si om Diza og det er at hun er egentlig alt for snill. Hun tåler alt. Unger har ridd på henne, kattene klorer henne, labrador mixen bet henne, alt for snill hund, men sånn er vel pit buller.
Nå har dere lest om min elskende Diza som nå er 9 år. Hun er av rasen amerikansk pit bull terrier. Det er en hunderase fleste folk her i Norge ikke har kunnskap om og har komt med fordommer om. Nå har dere og lest om ein typisk pit bull. Snill, altfor snill, lojal, trofast og rett og slett verdens beste.
12.10.2012

Mervitende enn de fleste her inne tydeli sier: Hallo hallo folken`s.....!!!

Skaff dere en slik en hund før dere begynner å skittne ned den flotteste hunden og mest loyale hunden du noen gang kan ha ved din side..... :)

Det er ikke hundens feil at den blir omtalt slik dere alle tror....! Få ordentlige folk som er villige til å ta vare på de flotte fine dyra..... Så skal du se hva den kan bli og hvor flink den faktisk er til det meste du trener den opp til.... :)

Utrolig flott og fin familie hund, passer godt inn både med barn, katter, hester, andre dyr generelt og ikke noe stress å ha med seg rundt.... Den er og blir bare utrolig glad for å få se alt som er rundt seg og følger deg med et stolt gemytt og rolig sinn....!

Har hatt mange forskjellige raser som det både har vært med ulv i og alt mulig....! Så utrolig rolige alle disse rasene jeg har hatt har vært....! :D

Pitbull har blitt undervudert i alt for lang tid....! Den har blitt skittna til av uvitende og redde folk som ikke takler hund....! Det synes jeg er jævelig dårlig gjort å slenge så mye dritt om en så flott hunde rase.....!!!

Konge puddel, labrador, golden retriver, schefer, rottweiler og mange andre små hunder som Terrier og slikt er mye farligere ville jeg da si...

Ta heller å få den lov i Norge og se ann folket som får ha en slik hund og de skal være skikket til å kunne ta vare på den og ikke gjøre den til noe den ikke er....!

Håper folket her skjønner litt mere enn å bare slenge dritt om noen dere ikke har hatt innpå dere men, bare sett i nyhetene eller i aviser....! BLIR FÅR DUMT....!!!

Håper nå at folket åpner øynene litt mere nå og kanskje tillater å få den hunde rasen + flere som er "ulovelige" inn i landet her igjen.....
10.10.2012

cw sier: Det blir litt for enkelt å si MIKAEL HENNINGSEN...
Ja jeg kan forsåvidt, teoretisk være enig at det for det meste er eieren uvitenhet sin skyld, men det er nok ikke riktig så enkelt å bare skylde på eieren hele tiden! Uansett rase..
Denne rasen for eksempel er avlet frem med bevisste hensikter at den skal ha spesielle egenskaper. I dette tilfellet så snakker vi om kjønnsaggresjon, sterk mentalitet, høy smerteterskel, utydelige signaler og en meget kort lunte. Denne sammensetningen er vel det vi kan si at "pitbullen har gjort feil".. Denne kombinasjonen i en hund er og kan være livsfarlig. Desverre. Men nå må dere snart innse fakta og forstå hvorfor mange mennesker er redd en slik kombinasjon i en hund.
03.10.2012

Mikael Henningsen sier: hva pokker har pitbull gjort for noe galt ? ingen kan dømme en pitbull det er heller noe galt i andre enden spør du meg.. om en person avler hunder til og drepe er ikke det hunden sin feil men personen som gjør dette mot hunder.. kan vel egentlig få mange hunder til og drepe tror eg så tenk før dere snakker piss om pitbull ..
01.10.2012

Charlotte sier: Hva er så latterlig med den kommentaren? Er helt enig med han!
Det lurer eg på, pitbull 4ever!
31.08.2012

Bulle sier: Gudbedre så mye innkompotente folk!finn ut mere om hunderasen før dere utaler dere i det hele tatt... sånne som dere som burde hatt gaffel i ræva så dere hadde våkna opp litt,men der er det vel ikke plass pga dere har hue oppi tarmen.!!!

så lenge alle hunde raser blir dresert på rikti måte,får nok mosjon,omsorg og kjærlighet.da skjer det ikke sånne duste exempler som enkelte suppehuer her har kommet me..!!!

men derimot 0 trening,omsorg og sosialisering ,og du banker bikja og gjør det hatfull og aleine,kan sånne exempler dere ull huer prater om.. MEN DET GJELDER DA FORR POKKER ALLE RASER.. skal jg hate alle irakere pga jg blei flydd på av 4 irakere..? nei.!!! det var 4 pers a alle de irakere som har kommet hit til lande..!! de fikk sin straff,på alle måter.men bakgrunn dems var krig,hvor de hadde mista sine kjære + mishandling av soldater osv osv osv..

samme er det me hunder og alle andre vesen som er skapt her på denne planeten. og alle andre untatt pitbull får får opp til flere sjanser til og vise at de er folkelig..

trodde Norge var mot rasisme.lærte vi ikke enn dritt a 1 og 2 verdeskrig.? vi alle burde spesielt ha fått me oss historien om 2verdenskrig,og hva dn største grunnen til att dn starta..

fått 0 respekt forr detta lande...
30.08.2012

Pro-pit bull sier: Helt vilt mye dumme folk her til lands. Pit bull ble aldri avlet frem som en kamphund, den ble avlet frem som en arbeidshund. Få, om i det hele tatt noen hunderase, er såpass lydige, trofast og lettrent som en pit bull. Men Norge er jo et av landene hvor folk tenker minst selv, og stoler mest på media. Her til lands svelges alt rått.

At en hel rase skal straffes for utseendet sitt som desverre har dratt til seg feil type folk tidligere er helt fantastisk dumt. Men her til lands skal jo alle ha noen forbanna stygge, late hunderaser som de kan jobbe minst mulig med. Latskapen lenge leve.

Skal være helt enig i at det trengs en eier som har litt energi og vett, men sånn er det med mange raser. Gi en puddel til feil person så blir det ikke no koslig kjøter det heller.

Og janette, neste gang du skal dikte opp en trist historie om noe sånt, del det opp i noen avsnitt her og der.
08.08.2012

Andrine sier: Jeg sa ikke at dei var ein rase men like raser.
Utseende, væremåte, bruksområde osv...
Synes ikke selv at bulldogen og pitbullen er serlig lik men Okei:-)
29.07.2012

cw sier: PITBULL_LOVER:
Ja det sier jeg å.. At du tør. Jeg vil nok heller kalle deg for egoistisk men... Hvis en sladrer på deg så må bikkja di bli avlivet fordi DU syns rasen er så fiin... Hvilken rett har du til å ha et individ i livet ditt som hele tiden må "passe Ryggen" sin for samfunnet???

og til deg andrine. Amerikansk Bulldog er en rase, det er også Amerikansk staffordshire terrier (amstaff) og Pit bull terrier.... Hvem har du hørt det fra da???
28.07.2012

Andrine sier: At du tør pitbull_lover! At du tør!
Har så ekstremt lyst på ein pitbull men siden det ikke er lov har jeg takket meg til to Labradorer isteden. Men pitbull er herlige hunder. Kjenner ein amerikansk staffordshire bullterrire/amerikansk bulldog mix som heter Frikko. Han er ekstremt lydig og snill hund. Er så stolt over triksa han kan og sitter gjerne bamse foran oss mennesker så vi skal se hvor flink han er:3
Om noen er sure og lei legger han hodet på fanget deres og ser på dem med intense brune øyne.
Frikko vil bli savnet når han ein gang dør. Han er idag(2012) 7 år.

Hat hørt at amerikansk bulldog, amerikansk staffordshire bullterrier og pitbull er like hunderaser:-)
28.07.2012

pitbull_lover sier: jeg har en pitbull og jeg bor i norge han er 10 år gammel og har ALDRI gøort noe galt mot andre, han elser barn,.. og nå har jeg skjøpt en til. Så derre er barre..skal ikke si noen ting..
28.07.2012

Tikkende Bombe sier: Til Erlen Berge.

Her er en typisk pittbull eier..


http://www.liveleak.com/view?i=a08_1330123297


Det er like stor forskjell mellom hunder som mellom mennesker. Brødre og søstre under samme oppvekstvilkår hvor en blir drapsmann og den andre det inverse. Samme med en valpeflokk noen blir (og er fra fødselen)rolige og andre villbasser - og utagerende. Alle vet dette.. VI ER ALLE FORSKJELLIGE - også hunder tro ikke noe annet.

Mener du virkelig at en tenkt vill sulten pittbullflokk ikke hadde kommet til å angrepet et menneske -

Når en studerer intervju med fortvilte eiere av pittbuller, etter de har drept, sier de alle som en at den var snill som et lam?!

Selv om PB har fått en god oppdragelse kan det ligge latent i genene et monster. Derfor er det etter min oppfatning helt tilfeldig om en PB angriper eller ikke.

Heldigvis er vi tenkende individer og de fleste av oss ser galskapen. Noen er ekstremt partiske (og fanatiske)og gjør det dessverre ikke.

Men ta med kona og barna og kos dere med videolinken jeg ga deg. Øø.. har du ikke kone og barn sier du.. hmm - det kan jo forklare en del..
25.07.2012

erlend berge sier: pitbull er en mye trygger hunde rase en mange andre hunderaser, enneste problemer er eierene.

enten kan de ingen ting om å ha en hund, så går de til innkjøp av en pitbull som er en sterk rase og krever mer en det en labrador gjør. eller så vill de ha de som kamp hun og status symbol. rasen i seg sjøl er mer lojal og lydig med riktig behandlig og eiere en det mange andre hunder er.

man hører om mange hunder som kommer opp til en vis alder så klikker de.
det folk glømmer er at alle hunder er rovdyr og i stand til å drepe vist de må, de har ikke følelser og lover som vi har, de følger lederen om det er menske eller hund og gjør det lederen sier.

folk som sier det er pitbullen som er farlige er stok dume, alle hunder er farlige vist de har ustabile eiere eller uvitene eiere, eneste forskjelden er at pitbull krever en mer stabil og trygg leder. ingen hunder er født med problemer, det er menesket som lager det på grunn av sin uvitenhet og feil måte å forholde seg til hunden på, de er ikke menesker men rovdyr, de har ikke navn i naturen.

det er en skam at disse nydelige dyrene er ulovelige på grunn av eiere som ikke kan en dritt om hund eller skal ha de for kamp.

da syns jeg at vi også skal kaste ut alle innvandrere. for vist du ser på statestikken i fenkselet og på antall kriminelle hendelser som skjer av invandrere.

mennesker er roten til alt ondt, det er menesker som får hunder til å gjøre feile ting på grunn av enkelte meneskers uviten het og idiotiske tanke gang.

skal dyr få svi på grunn av onde og talentløse meneskers.
det syns ikke jeg. dyr gjør aldri noe galt, dyr gjør det de har blitt lært opp til og trent til.

hadde de vokst opp ville, hadde de jaktet på andre dyr og fisker for å få føde, gode eksempler er løshundene i flere uland som har lært seg til å fiske for å få mat, det hadde en pitbull også gjort vist den var født vill, den hadde ikke sprunget hen å drept et menekse, seriøst hva er det enkelte folk tenker med, prøver å uskydig gjøre menesket idiotiske oppførsel og talentløse tanker og handlinger. latterlig.

har sett flere løshunder med flere pitbuller i floken, men det er ikke pitbullene som er ledere. det er ikke de som er de mest frampå hundene, det er de som forholder seg mest rolig og tilbake truket.
det beste eksempelet var på en flok med 3 pitbuller og en chiuvava, der var det chiuvavaen som var lederen og pitbullene fulkte den.

så folk som henger ut pitbuller på den latterlige måten er rett og slett uvitene.
se på eierne og måten de hånterer de på.
det er menesker som gjør feilen og lager problemene i en hund.
en hund blir født uten problem og er helt stabil.
25.07.2012

Pitbull lover sier: Pitbull er ikke lov i Norge.....Jeg skal selv flytte til Sverige, bli bonde og få to- tre pitbuller:-)
Elsker rasen! Kjenner mange som har hatt den og den er så snill med rette eiere
24.07.2012

janette sier: jeg håper denne rasen blir utryddet!! ikke det at hunden ikke kan være en fin familie hund med riktig eiere og trening.men det r de kriminelle psykopater som skaffer dem.for å være så tøffe. i g¨r kveld drepte to pitbuller min afganske mynde uten noe grunn.jeg skulle dette han i bilen plutselig hang det to pitbullr i buken på han å dro han ut av hendene på to voksne menneker!!! hunden min visste ikke engang at det var to hunder der for de startet å sku drepe han! jeg nagrep og parket de så jævlig men måtte gi meg med den ene heldigvis kom eieren.å dro løs den ene den andre sparket jeg køs.men min hund var ikke til å redde! de hadde knust forbene hans og revet opp buken!!! vi var hele natten på dyreklinikken å prøve å redde han.men det var ikkke noe vi kunne gjøre enn å la han slippe smertene han gikk igjen,jeg selv og kompisen min var full av blod.og jeg kommer til ha maretitt for mange uker etter dette!!! de drepte min hund for ingenting!!! folk kan diskutere opp og ned så mye de vil om hvor fin og snill disse jævlene er.men ser jeg noen ganger en pitbull nærheten av min nye hund igjen så vil jeg skyte den pga at den kan drepe min hund for morro skyld!! dette skal anmeldes og settes i alle aviser .alt er dokumenter hvor mye min hund måtte lide fordi noen absolutt skal ha en hund de synes er tøffe og som kan drepe alt de kommer over hvis de klikker.visse mennesker er faen så svak at de må ha en pitbull for å vise hvor "tøøff" de er.....jeg er glad de ikke er lov i norge.og ser jeg noen gang en hund som ligner så anmelder jeg dem til politiet!!for de er livsfarlig! jeg har bestandig med min datter med på turer med hunden min jeg bare takker gud for at hund ikke var der denne ene gangen!!! tennk hvis hun hadde havnet under dette?? det var bare flaks at min datter er bortreist på ferie....men hva skal jeg si til henne når hennes prins er borte? jeg kommer til å arbeide aktivt for at alle kamphunder inkl.mastiffer blir ulovlig i norge og sverige.for tydeligvis er 90 prosent av eierene kriminelle faen som bruker hund som drapmaskin og kamphund.....da nytter det lite at det kun er 10 prosent som behandler og miljøtrener dem riktig....ja jeg vet det ikke er hunden sin 100 prosent feil.men de er avlet or en ti g og instinkt kan man aldri avle bort!!! de drepte en hnd som sku hoppe inn i bilen min.og ikke visste at det fantes andre hunder der løs!!!!
23.07.2012

Anonym sier: Brutaliteten som kommer frem i media om pit bull er heller undervurdert enn hva noen hevder her. Du finner ikke de mest brutale videoene på youtube eller i nyhetssendinger. En kompis har en samling med ekstremt makabre videoklipp, deriblant flere involvert pit bull hunder, ett der en vonsen mann blir rever i filler av to pit buller, etterpå nærbilde av hodet til mannen, han har ikke lenger noe ansikt... Værste jeg har sett, finner klippet på div torrent sider
19.07.2012

Han som elsker pitbuller sier: Har hatt tre pitbuller på samme tid før den ble forbudt her til lands.
Jeg lot dem løpe fritt på garden, brukte bånd når jeg skulle til vætrinæren med di.
Jeg brukte båt over sjøen istedenfor for å kjøre og når jeg ropte "Båttur!" Løp alle hundene ned mot båten og satte seg. Da tok jeg på dem bånd. Mange som var redd hunder generelt turte å klappe mine tre gutter. Mange som møtte dem sa at dette var noen fantastiske hunder, lydige og rolige.
Dei lekte fint med ikke-dominerenden hunder. Dei hatet EIN hund. Og det var ein chihuahua som beit den ene hunden min i benet. Synes så vidt men hunden fikk jo vondt.
Hadde tre katter i tillegg. Bestevenner alle i hop. Krøllte seg sammen og sovnet på gulvet, alle seks dyrene.

Nei vett du nå hva, savner mine tre pitbullgutter, Titten, Tobias og Emil.
Alle døde av alderdom. Titten var tretten, Tobias var tretten og Emil vart femten.
Godgutter all sammen, ble født på nabogården faktisk så jeg har kjent dem hele deres liv.
Aldri bitt, aldri knurret(Untatt mot chihuahuaen) Aldri flekket tenner.

Dere som bare har fordommer på grunn av media om pitbullen, kjenner ikke rasen!
Har dere møtt ein pitbull? Har dere hatt ein? Mange jeg kjente hadde pitbull, ikke ein gang har desse viste aggressjon. Ikke EIN gang, og det var sikkert ti-tolv stykk.
Elsker pitbullen, vuderer å flytte til Sverige, få meg nye Titten, Tobias og Emil!
18.07.2012

Pit Bull beskuytter sier: OMG ! hvor dumme er noen av dere`?
Det kommer helt ann på hvordan eieren er !
Ja,de er jo stekere enn andre hunder,men halloo... det er eieren som spiller en stor rolle på hvordan pitbullen blir !
IKKE HUNDEN ! Hvis du lar den buke hjernen og energien til noe nyttig og bra,så blir de ikke så sinna ;( Hunden er sin eier lik,eller hva?!...

Faen og respektløse folk her er assa!
Hvis jeg hadde trent en Labrador til å drepe så hadde jo det vært såsi det samme... man trener opp bikkja til det,og om du bruker tiden fornuftig,sosiliserer den og holder den unna bråk,så er det fint.

Får den en fornuftig eier,går det BRA ! Får den en dum eier ,så NEI !

Dette er enn så misforstått rase....
17.07.2012

Fuckforforest sier: Jeg har selvt to pitbuller og de er topp trent på alle mulige måter. Jeg bruker ca 4 timer hver dag på å sosialisere og stimulere disse to! Det er hunder som overhodet ikke må undervurderes. De må behandles med respekt slik som enhver levende skapning. Det er verdends beste hund til det du vil den skal bli verdens beste til!!!! Jeg ville ha familiehunder og det fikk jeg. Vil du ha en drapsmaskin kan du sikkert få det men det har ikke jeg tenkt og prøve. Men så lenge hundene får bruke hjernen og energin til noe nyttig så blir de ikke agressive og utagerende.
16.07.2012

CW sier: TIL KAWADUDE!!!!!!!

Det var bra du flytta til Sverige. Er en grunn til at de er blitt ulovlige. Det vet du også innerst inne, selvom du kanskje ikke vil innrømme det.

Du sa at hunden din har fått valper. Da håper jeg virkelig du har gjort en grundig jobbog parret to individer som har gode framtidige linjer, begge har tatt mentaltest, øyelyst og at du er en registrert oppdretter???!!!!!!!!!!!!!

Hvis ikke så strør du bare salt i såret ditt når det gjelder denne rasen. Så egentlig det du gjørnå er å ødelegge for alle andre fordi DU syns rasen er så fin!!!

EGOIST!!!
12.07.2012

kawadude sier: prøv å ha en pitt sjøl før dere er så jævla dømmende
ovenfor disse hundene.jeg har ei nydelig tigra pittjente (som fikk 7.valper i går),hun er snill,god mot alle mennesker/dyr uansett hva/hvem hun måtte møte på.Dere pitt hatere har veldig liten kjennskap til disse hundene må jeg si.Jeg har flytta til sverige hvor det fortsatt er lovlig med disse utrolige flotte og "smarte"hundene.så kutt ut pisspratet før dere vet hva dere prater om.Arne Kristiansen.
12.07.2012

mannen i gata sier: Det var da volsomt Erika, det er vel ingen som har sagt at de hundene der er Pittbuller - de fleste mennesker i gata vet ikke forskjellen men er livredde alle kamphundlignende dyr (ligger sikkert i genene våre fra langt tilbake i tid), og det nettopp det, som du forhåpentligvis forstår, som er hovedessensen i navnet mannen i gata.

Husk ingen Pittbuller er lovelig i Norge, da skulle de siste lovelige vært 18 år nå og de lever i 10-12 år så... derfor er det heller ikke noen angrep fra disse i Norge, det må i så fall komme fra de ytterst få som er her ulovlig.

Når du nevner ironi var det nok av det i min første komentar 4 hakk opp (fengsel og avlivning)..

Ironien min i svaret mitt fra Ina var nettopp den ironien du ikke skjønete - der skrev hun jo helt tydelig at jeg hadde mangel på kunnskap om hund, så hvorfor skulle jeg skrive at jeg ikke forsto henne da om ikke det var ironi!?

Og Ina jeg føler ikke at jeg ikke kan oppdra hunden min bra, så tenk ikke på det - det skal mere til enn en trådebatt for at jeg skal bli rød i toppen, heller ikke folk som skriver at jeg er dum klarer det - det sistnevnte har forresten mye å si hvem addresanten er..

Ulovlige hunder i Norge får et høyst ublidt møte med giftsprøyta på lik linje med andre ulovlige dyr som slanger etc. Så er det noen som har Pittbull, gi den vekk til noen i et land hvor det er lov å ha den, her blir den sannsynligvis avlivet, bare det å lufte den en runde i frykt for at den skal bli oppdaget og anmeldt må være en belastning.

De ulovlige hunderasene i Norge er:
•pit bull terrier
•amerikansk staffordshire terrier (amstaff)
•fila brasileiro
•toso inu
•dogo argentino
•tsjekkoslovakisk ulvehund
10.07.2012

Ina sier: mannen i gata, jeg mere ikke at du ikke har peiling på hvordan man skal oppdra en hund, men det du sa i den første kommentaren var feil, derfor sa jeg at i har lite peiling på hund. jeg mener ikke å si at du ikke kan oppdra hunden din bra, og hvis du følte det sånn så beklager jeg det.
09.07.2012

Erika 25 sier: Fy faen Mannen i gaten! Det første Ina sa om at du har peiling om hund var jo IRONI!!
Trodde alle med IQ over 50 visste det!

Dessuten var det INGEN pitbull som angrep noe som helst! Det var rasene:
Fransk mastiff.
Blanding(Rottweiler og dobermann)
Amerikansk bulldog.
Ingen pitbull!
08.07.2012

mannen i gata sier: Litt forvirrende her Ina.. først sier du at jeg har mye kunnskap og så sier du det tvert motsatte!? du må begrunne svaret dit skal dette være saklig.. Leste akkurat om et nytt (av maaange denne sommeren) hundeangrep fra de beista her i Norge. Tviler på at hun her har særlig lyst til å beholde den snille bissevoven av type Amerikansk bulldog sin særlig lenger. Håper hun slipper å ampurtere armen (den var nesten av. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10058917
Når det er snakk om hund kommer nesten alle bort å vil klappe min og skryter av hvor søt og fin den er. faktisk folk som er livredd hund har kommet bort og vil klappe (for den er så tillitsvekkende at den ikke teller). Den er midt på treet i størrelse, trekker seg unna bjeffende hunder, bryr seg overholdet ikke om katter, kaniner, rådyr, sau, og stikker aldri av. har ikke hatt bånd på den for den går alltid ved siden av meg, og jeg bor i en by - jeg har aldri lagt hånd på den eller kjeftet. Kan du si det samme om din - om ikke kan du jo gråte en skvett..
08.07.2012

Ina sier: wow, mannen i gata, du har mye peiling på hund! vet ikke om jeg skal gråte eller le av din manglende kunnskap...
04.07.2012

mannen i gata sier: Alle kampunder er potensielle drapsmaskiner, Pitt Bull, Amstaff, rottweiler, Mastiff osv. Avliv alle og nekter eierne, kast dem i fengsel. Joda de fleste av dem er sikkert snille men vi (og eierne) vet ikke vilke. Heldigvis så er det som regel eierne selv som får det når sussebassen klikker. Menneskene som bor her aner jo ikke hvilke av de som er snille Her er et bloferskt eksempel fra Norge fra noen styggedommer som tydligvis ikke har fått den rette oppdragelsen: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/--Kamphunder-forsokte-a-dra-toaring-inn-i-skogen-6936389.html
04.07.2012

stb sier: Det som skremmer meg av å lese her er at det virker som om folk glemmer at dette er hunder vi snakker om ikke roboter, selv om du er en flink og snill eier som ikke misshandler hunden din så har de både innstinkter og personlighet. Jeg er ikke intressert av å få en pittbull etter meg fordi eieren ikke har trimmet den nok den uken pga sykdom eller what ever.. eller hvis barnet mitt på 5 slår nabogutten på 5 der det bor en pittbull som skal forsvare flokken sin til enhver pris og plutselig sitter i strupen hans. Eller hvis jeg skal gå forbi en person som går tur med pittbullen sin og snubler i en stein rett på dem så skal den forsvare. Dette er jo hunder som er veldig lojale og jeg kan virkelig forstå at det må være fantastisk å være eieren til en hund som er så glad i familien sin, men det er jo ofte denne lojaliteten blandet med kort lunte som blir farlig for oss andre! Jeg har faktisk aldri møtt en pttbull eier i virkeligheten som sier at det er "verdens beste familiehund, han elsker alle og kommer aldri til å gjøre noe galt"
29.06.2012

Anonym sier: dette blir jo rasisme..skl vi avlive alle svartinga og da for dem kommer ulovlig til norge selger dope voldtar norske damer og snylter på staten vår ? det gjør faen ikke pit bull`n. blir kvalm av dere som er så jævlig høyt på strå om bikkja deres..golden har jo flest tilfeller av biting av eier og andre mennesker...herregud våkn opp!!!
29.06.2012

Linn sier: Det er ikke hunderasen sin feil, vet om folk som har pittbull som er så snill som et lam, det er eierene sin feil at hunder blir som dem blir. Innskrompa i hue dere er altså.. Blir kvalm av dere... Jeg skal trene opp pittbull en gang i livet mitt og vise at pittbull kjennerelt ikke er slemme.
22.06.2012

Anonym sier: En jeg kjenner har en liten unge på ett år, og ikke langt unna bor det en "små kriminell" kar med tre pitbuller som går løs. Disse har fler ganger vært hos andre i nabolaget og gått til angrep. Mener du at disse hundene skal få leve intill de går på noen uskyldige, som f.eks. ungen til hun jeg kjenner?
21.06.2012

Hundefører sier: Pit bull står for flest fatale angrep på mennesker.

Alle hunder kan være farlige, men pit bull hunder troner øverst på all tilgjengelig statistikk over mennesker som har blitt drept av hunder.

Uansett årsak er dette realiteten, og da må man starte med virkeligheten som utgangspunkt. Det spiller ingen rolle om det er hunden som er problemet, avl, eller eier. Det endrer ikke på statistikken at du har møtt 100 snille pit buller, de er fortsatt den type hund som dreper flest mennesker, uansett hvor snill akkurat din pit bull er.

Så er det jo like tragikomisk hver gang en pit bull angriper og/eller dreper eieren sin. Den som var så snill og aldri hadde skadet en flue! Alle hunder kan miste forstanden i noen forvirrede sekunder, og alle hunder kan i relativitetens navn være farlige, men er det tilfeldigvis en pit bull som klikker i et lite øyeblikk, og du er den som står ved siden av, så er det ofte svært uheldig for deg.

Se for eksempel på USA og Tyskland som har godt loggført statestikk over hundedrepte, her er pit bull godt overrepresentert, og det er et stort hopp ned til neste "drapsmaskin", som er rottweiler. Dette til tross for at pit bull er mye mindre utbredt i disse landene enn andre raser.

Pit bull er underrepresentert i antall, overrepresentert i drapsstatistikken i mange land. Man må være ganske fjern for å da å avfeie pit buller ikke er mer farlig enn andre hunder.

Pit bull er overrepresentert når det gjelder hundeangrep med dødelig utfall. Det er fakta. Her er det ikke mye rom for diskusjon, dette er tallenes tale.

Pit bull er forøvrig ingen rase, men et samlebegrep for mange nært beslektede hundetyper, rasehunder og bastarder.

Det som også er fakta er at pit bull er ulovlig i Norge. De som vil ha pit bull får heller bosette seg i Sverige, men det er vel bare snakk om tid før en pit bull dreper noen mennesker der også ** søke på nett ** pit bull har visst allerede flere menneskedrap på statistikken i Sverige allerede, jaja!

En ting helt til slutt. Her inne ser det ut som det er 50/50 hva holdninger til pit bull angår. Vær klar over at dette slett ikke er representabelt for befolkningen som helhet. Nå har ikke jeg tatt noen meningsmåling på dette, men det jeg ser fra diskusjoner og inntrykket jeg får fra holdninger ellers er en enorm motstand mot disse hundene.

Dere forkjempere kan skylde på medias "svartmaling" og alle fordommer, eller skal man kanskje begynne å se på virkeligheten.

Det kan ikke sies ofte nok, for det ser ikke ut til at "forkjempere" for disse hundene tar det inn over seg i det hele tatt:

Pit bull hunder står for flest fatale angrep på mennesker.
21.06.2012

Marita sier: Herregud for noen drittunger dere er som skal klage og syte på at pitbull er farlige?? pitbull er en utrolig nydelige hunder, Alle hunder kan være farlige, jeg har en utrolig nydelig hund på 2 år blanding av nakenhund og cavlie som er helt nydelig og mamma har en engelsk staffordshire bull terrier som er så utrolig snill og ELSKER mennesker, blir så utrolig glad når hu ser noen, vil jo bort med en gang og hilse :), så dere som sier at bitbull er farlig så syns jeg dere burte kjøpe dere en pitbull valp og se hvor nydelig de hundene der er! så kansje dere faktisk skjønner det litt bedre !
for dere burte faen ma kjerpe dere noe jævlig !
alle hunder kan bite mennesker,
hvis eiern misshandler hunden sin så selvfølgelig blir hunden usikker og redd på grunn at eieren var slemme mot dem. mamma har blitt biti av en schæfer og hu gikk ikke bort
til hunden engang, og den bare angrep mamma forde bikkja følte seg redd og usikker som MANGE hunder gjør når det skjer noe med de! jeg har oppvokst med hunder siden jeg var født så jeg elsker hunder, vi hadde en hund blandings hund. husker ikke åssen raser det var, men når en dame fikk den så var det en jente som var slem med den hunden og stakk en finger i øye på den hunden, og den var ikke helt seg selv etter at vi fikk den tilbake igjen. og vi tok med hunden på ett sted der det er mange mennesker, og det kom en jente bort til den hunden når vi ikke var der og hu beit den jenta ( hu fikk ikke marke engang ) og moren og faren sa at vi måtte avlive den, hvis den jenta ikke hadde stikki en finger i øye på den hunden hadde den aldri biti den jenta som mot den, for den hunden var en utrolig snill og lojal hund og var s utrolig glad i eiern sin og gikk etter mamma og stakk aldri fra hu når hu gikk løs ute. så husk at en hund som blir misshandla blir redde og biter ! ikke kom her og skyld på rasen skyld heller på eieren da! De som misshandler en hund burte settis i fengsel !! så pitbull er en fin og nydelig rase :)
20.06.2012

Aurora og hennes 3 pitbuller sier: Jeg har blitt bitt TO ganger av hund når jeg var mellom 7 og 12 år.
I gata jeg bodde bodde hadde nesten alle hund. Det var to pitbuller, ingen var dei var farlige. Nydelige hunder skal man se lenge etter! Je ble bitt av ein labrador og ein pomerianian.
Første gangen var med pommen. Jeg var sju og hadde passet ham tre ganger. Jeg løftet og koste med han. Også var vi og satt på benken utanfor huset vårt. Jeg skulle løfte han opp og han tok tak i to fingre og bet til. Han ble avlivet.

Andre gangen var labben. Jeg skulle gå til den gamle mannen som eide han med avisen. Den hadde komt i feil postkasse. Labradorene hans, Goldy, Blackie og Luna var ute. Jeg klødde dem bak øret, uten brå bevegelse. Plutselig bet Goldy til hånda mi og ruska til. Det ble infeksjon og alt ting. Goldy ble avlivet sommeren 1989. Da jeg var 10 år.
Pitbullene Guro og Vilja var så snille. Eieren synes jeg var så snill mot dem. Jeg elsket spesielt Vilja. Hun var kjempesnill og elsket å leke, spesielt med andre hunder. Hun hoppet og man kunne nesten ikke se halen for den for så fort. Begge elsket å kysse. Vasket hele fjeset mitt imens jeg lo høyt. Jeg elsket dem og dei elsket meg. Guro og Vilja gjor at jeg ikke ble redd for hunder selv med det som har skjedd meg. Guro døde oktober 1996, 12 år. Vilja døde mai 1995, 10 år.

Begge er dypt savnet. Jeg bor nå i Sverige med tre pitbuller, Vilja,Guro og lille Lillebror.
Alle er lekne, snille, lettlærte og øsne middels store hunder. Alle liker andre hunder. Bestisen er border collie/eurasier blandingen Jumbo.

Dere som snakker stygt om pitbullen, vet ikke ein dritt om dem!
Dere har aldri sett ein sikkert.
Aldri hatt ein!
Dere blir formet av media!
For noen år siden drepte ein pomerainan ein liten baby, og cocker spaniel har hatt flere bittulykker, hvem i verden er redd for di to hundene??????


Aurora
20.06.2012

Andreas sier: Jeg syns dere som sier at Pitbull skulle blitt forbud i Norge er helt på jorde! Bare fordi det fins mennesker som ikke kan trene hundene eller de misshandler de selvfølgelig biter de da fordi de blir redde og usikre. Jeg vet det er mange her som har skrevet det samme allerede her, men jeg kan ikke få sagt det mange nok ganger hvor forbanna jeg blir på dere som sier at det bare er pitbull som er farlige. Dere må huske på at alle hunderaser kan bite/drepe folk dersom de blir mishandlet. Jeg har ikke hund selv men jeg har alltid vært rundt hunder og jeg har faktisk en hund vedsiden av meg nå. Det er en blanding mellom Nakenhund og Cavale han er akkurat blitt 2år og han er verdens skjønneste hund. Når han var 2 måneder gammel så ble han angripet av en Chivava og han er fortsatt redd for chivavaer. Jeg ber dere som sier at pitbull er draps maskiner og komme dere til h****** vekk fra denne siden her og gå og kjøp dere en pitbull valp og se hvor nusselige de er. Jeg klarer ikke gå inn på en diskusjons side der hvor de fleste sier at den og den hunden er farlig, skaff dere et liv og stopp og klag på noe dere ikke klarer og gjøre noe med!!!!
20.06.2012

Wenke sier: Jeg har selv hatt to pitbull, den siste og nåværende kom til oss gjennom omplassering, og ingen vet helt hvor den kom fra. Han dukket opp som en halvtårgammel valp med et trangt, gammelt halsbånd på og et avrevet tau etter seg. Han er nå ca. et år, og vi har kun hatt ham en måneds tid.
Heldigvis bor jeg i Spania, og de har ikke denne idiotiske loven som forbyr visse hunderaser. Det de derimot har, er påbud om et slags sertifikat for eiere av "potensielt farlige hunderaser", som du får etter at du har blitt testet fysisk og psykisk, og som politiet kan forlange vist. (Og påbud om munnkurv på offentlige steder)

Min erfaring med disse hundene: Utrolig snille, lekne og litt klossete. En stor baby.
Vi har også en hund til, en blanding av labrador, og to katter. Gjett hvem som får mest juling?
Når de lekeslåss, er det labradoren som biter mest, og den eldste katten vår,som er litt fornærmet over en ny inntrenger har prøvd å klore ham på nesa mer enn én gang. Reaksjon? Han rister godmodig på hodet og lusker unna.

Og om ikke jeg kan kalle meg en ekspert, så kan jeg bare vise til den mest berømte hundeeksperten verden over, Cesar Millan...
24.05.2012

Ina sier: For det første, selvfølgelig kommer pitbull opp først når du søker på drap av hund. hvorfor? pga media! de gjør alt de kan for å få solgt aviser! Pitbull har, desverre, blitt symbolet på hundedrap. Nå nylig var det en sak om et gutt som hadde blitt drept av en "hund". Gjennom hele artikkelen skrev de "drept av hund", ikke før i nest siste linje nevnte de hvilken rase det var. hvorfor ikke? fordi det var ikke en pitbull. hadde den gutten blitt drept av en pitbull hadde overskriften vært "drept av pitbull". Ser dere det ikke? Det er det jurnalistene gjør! Hvor mange historer har dere lest om pitbuller som har blitt drept i forsøk på å redde liv? Det er neppe mange. dere er så narrow-minded, naive å forutbesluttet at jeg blir helt oppgitt. du kan nesten sammenligne det med mat. hvis du skal prøve ny mat for første gang, hvis du allerede har besluttet at du ikke blir å like maten, guess what einstein, da kommer du ikke til å like den. Jeg synes synd på mennesker som dere, som ikke er åpen for noe annet enn det dere er vandt med. Har noen av dere som er "pitbull HATERE" noensinne hatt en pitbull, eller i det hele tatt møtt eller vært nær en? Dere er så naive å bare tar imot all propagandaen media mater dere. Jeg takler ikke sånne personer. Det eneste dere gjør er å komme med usaklige argumenter som "Pitbuller er drapsmaskiner, utrydd dem!!" eller kopiere tekster dere finner på nettet. Har dere ingen meninger selv? Finn svaret selv og i alle fall PRØV å se ting fra begge sider. Prøv å tilbring litt tid med en pitbull, se hvor fantastiske dyr de er. For det andre, hvorfor fokusere på en hunderase når det er en behavior det handler om? 99% av drap på mennesker av hund er eierens feil. Hvis man hadde gått til familiene og sett hvordan de oppdrar hunden hadde an garantert funnet svaret. Hva skjer med de familiene? De får en bot men hindres de i å kunne eie en hund igjen? Nei, og det er der man er nødt til å starte! Pitbuller er ulovelige i Norge. Hvorfor? I hundeloven står det fordi de er "farlige hunder". "Farlige hunder" er ikke noe som kan baseres på hunderaser. Det er noen individer som er "farlige hunder", ikke en bestemt rase. Adolf Hitler indirekte drepte tusener av mennesker. Han var en katolikk. Betyr det at alle katolikker er massemordere og burde drepes? Nei! Det er akkurat det samme når det kommer til diskusjonen om pitbull, bare i en annen setting. Så, APBT er forbudt i Norge fordi det er en "farlig hund". Men, en pitbull har ALDRI drept et menneske i Norge. Grønnlandshund derimot har drept et menneske i Norge, men den rasen er fremdeles lovlig. Hva betyr det? At drap ikke klassifiseren en hund som farlig? Uansett hvordan du da ser på det så kommer jo dere men dårlige argument for dere kaller dem "drapsmaskiner" men når det kommer til hvorfor rasen er ulovlig så har jo ikke det noe å si. Så jeg har et spørsmål til dere, mener dere det samme om andre hunderaser? Ordet "drapsmaskin" er noe som går igjen her så det er tydelig at probemet dere har med pitbullen er at den er farlig og kan drepe. Som sagt har aldri en pitbull drept i Norge i motsettning til noen andre raser. Schæfer har drept flere enn en person i Norge, mener dere at at den rasen burde bli utryddet også? Hva med pomeranian? Eller hva med vår alles kjære familiehund labrador? Labrador har drept MANGE mennesker så hvorfor er ikke de forbudt? Hvis dere klarer å ikke være så narrow-minded, i alle fall prøve, så kanskje dere hadde sett ting som det er tydelig at andre har skjønt, at media mater dere med det de vil at dere skal tro. JEg skal være ærlig, da jeg vokste opp ble jeg fortalt at pitbull var en farlig hunderase, men i stendet for å kunne ta i mot alt media gir meg gjorde jeg min egen research, og det jeg fant ut var at pitbullen er den mest fantastiske rasen! So open your minds people, gi det en sjanse. Who knows, you might be surprised. Det opplevde i alle fall jeg, noe jeg er så glad for. Så herved oppfordrer jeg alle til å lese litt fra begge sider, with an open mind:)
22.05.2012

Julie sier: Den eneste som har tjent på svartmalingen av pit buller i media, er media selv, som har solgt flere aviser og fått flere seere som resultat. Mange former meninger fra medias forvrengte virkelighet, og forkjempere av pit bull føler seg tvunget til å overdrive de positive sidene ved disse hundene. En slik debatt er ingen tjent med (igjen: utenom media selv som tjener på dette).

Nå prøver noen journalister å være mer politisk korrekte, og presenterer den overdrevne positive siden ved disse hundene. Igjen er media med på å forvrenge virkeligheten, og tjener virkelig ikke andre enn seg selv.

Det er viktig at vi forholder oss til faktainformasjon. Når det gjelder pit bull, så er det som han over her sier, de er faktisk den type hunder i verden som representerer flest menneskedrap i verden, basert på tilgjengelig statistikk. Dette er konkret informasjon vi kan forholde oss til.

Om det er et eier-problem eller et hunde-problem forblir en debattsak, men vi må ha en felles plattform. Det jeg tror vi alle kan være enige om er at man må iverksette tiltak for å forhindre at pitbull dreper andre mennesker. I Norge har forbud vært svaret, så kan man på en saklig måte diskutere andre løsninger. Så har vi redselsfaktoren i samfunnet, mange er faktisk livredde for disse hundene, og selv om dette er en medieskapt frykt, må man på ett eller annt vis ta hensyn til dette også. Hvilke egenskaper har pit bull som ingen andre hunder har, dette må også komme frem.

Svartmaling og glorifisering er ingen andre enn media tjent med, jeg vil tro den som er saklig og forsøker å belyse alle sider av saken, vil være den som kommer til å bli den tydeligste røst i debatten. Sannheten vinner som regel frem til slutt.
15.05.2012

pit bull HATER sier: Vokne opp da folkens!! Pit bull hunder dominerer menneskedrap blant alle hunder/raser i verden.

De siste årene har 12-18 mennesker blitt DREPT HVERT ÅR av en pitbull bare i USA, og da tar vi ikke med alle drapene av denne rasen i andre land, som heller ikke er ubetydelig (kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fatal_dog_attacks_in_the_United_States )

Se på drapsstatistikken folkens! Jeg tror ærlig talt jeg ikke trenger å si stort mer. I rest my case.

Jeg forstår jo at det ikke nytter å argumentere ovenfor dere som vil ha pitbull i landet til enhver pris. Til dere som er skeptiske, så kan følgende smakebiter på VIRKELIGE hendelser, ikke noe media har "diktet opp" kanskje hjelpe dere til å trekke konklusjoner selv:

- Pet Pit Bull Kills Pregnant Woman in Pacifica California

- Pit bull kills girl in Australia

- Pit bull kills 1-year-old boy in West Montgomery County home

- Pit bull kills Melbourne four-year-old

- Rescued Pit Bull Kills Owner Joseph D. Hines

- Pet Pit Bull kills 6 year old boy - Mother regrets buying the breed

- Pit bull kills 4-year-old; boy found after overnight

- Neighbour's pitbull dog kills elderly man

- Pet Pit Bull kills baby in front of parents

- Family Pit Bull kills 72 hour old baby

- Claudia (36) ble angrepet uten forvarsel og bitt i hjel av sin egen pitbull (dagbladet)

- Skjedd igjen: Pitbull drepte baby! - Dyr - VG Nett Debatt

- Plutselig gikk bestemorens hund, en pitbull, til angrep på toåringen (VG)

- En to år gammel gutt fra Brasil døde etter at en pitbull gikk til angrep på ham (hundebitt.no)

- Pitbull drepte Ellie (5) (Nettavisen)

- Fireåring bitt ihjel av pitbull - TV 2 Nyhetene

- Jente på 3 år som ble drept av familiens pitbull på tenerife (hunden.no)

- 2-åring drept av pitbull i Spania - faren blir tiltalt - spaniaavisen.no

- Baby drept av pitbull - Hundesonen.no

- Skoleelever og hjelpeløse lærere var sjokkerte vitner til at en seks år gammel gutt ble bitt ihjel av to kamphunder (av typen pit bull) i Nord-Tyskland i dag (Dagbladet)

- En ett år gammel gutt døde i går kveld etter å ha blitt angrepet av familiens hund i England. (VG Nett)

Dette var bare en liten smakebit. Pit bull hunder dreper barn og voksne og ødelegger familier over hele verden. Det er ikke noe USA-fenomen som tidligere angitt her.

HVOR MANGE FLERE BARN MÅ DØ FOR AT NOEN FÅ SKAL LEVE UT FANTASIENE SINE OM Å EIE EN SØT PIT BULL???? At vi faktisk forbyr pit bull i Norge er jeg stolt av, det er en ting politikerne har gjort som vi kan være takknemmelige for.

Pit bull eiere, noen av dere må være verdens mest naive mennesker! Vi mennesker har avlet frem disse mutantene, med deres forvirrede mentale skavanker som plutselig og uventet fremtrer.

Heldigvis er pit bull forbudt i Norge. Lovlig kommer de aldri til å bli igjen.

Therese. Jeg har møtt flere pit buller. Alle har vært flotte hunder, stort sett menneskekjære hunder. Problemet med disse hundene er ikke adferden i det daglige. Tikkende bomber. Er det en ting vi burde ha lært nå, er det at disse hundene har en tendens til å plutselig endre adferd og utvise en ekstremt fiendtlig holdning ovenfor andre mennesker, helt uventet, som lyn fra blå himmel.

INGEN annen hunderase har utrettet så mange drap på mennesker som disse hundene. Golden biter sikkert mange flere (men de er også langt mer utbredt).

Jeg har ingen sympati ovenfor foreldre som mister sine barn fordi de var så naive å anskaffe seg en pit bull, det er mest tragikomisk, men det triste er at så mange barn blir utsatt for en ukjent risiko av sine naive foreldre.

Pit buller er uforutrigbare, det vet vi. Selv om det gjelder kun 1 av 100 hunder. Du vil aldri vite hvilken pit bull som vil bli en uforutsigbar menneskemorder.

Familiens kjæledegge kan i et øyeblikk totalt endre adferd og gå mot eieren, barn eller andre, før den igjen faller tilbake til det familiekjære lynnet igjen. Det hjelper ikke at disse hundene er fantastiske 99,999% av tiden. Tikk takk, tikk takk. Du vet aldri hvilken hund, og når noe kommer til å skje.

Pit bull i USA representerer under 5% av populasjonen av hunder, og likevel står de for over 80% av alle menneskedrap i det landet. Temmelig svakt og igrunn ganske skremmende at pit bull eiere ikke tar innover seg de tallene som faktisk finnes. Som jeg har vært inne på tidligere er det ikke et USA-spesifikt problem, pit buller er også overrepresentert på drapsstatisikken i andre land (nei, ikke i Norge, kan det ha noe med å gjøre at disse hundene er forbudt her tro?)

Pit bull folket liker å snakke om at golden retriever biter mest, og at schæfer også dreper.... joda golden biter mye, men langt sjeldnere har det medført fatale angrep. Pit bull er menneskemorder nummer 1, forhold dere til fakta før dere forsvarer denne type hunder.

Pit bulls are dangerous, especially the sweet ones who earn the trust of their owners;
15.05.2012

Therese sier: Til!!!! pit bull HATER

Hur många pit bull har du træffat?????

Og så trenger de ikke vare skattebetalerne som ska betale før det. Det kan vare de som vill ha rasen som må betale før det. VAD BYGGER DU PÅ ATT DET IKKE ER PRAKTISKT MULIGT? BARA FØR ATT DET ÆR DINA ÅSIKTER SÆGER IKKE DET ATT DET IKKE ER PRAKTISKT MØJLIGT.

Det er ikke bara de som vill eie en pit bull som borde ta test om man er læmplig for at eie hund.

DET SKULLE ÆVEN SKAPA ARBEITSTILLFÆLLEN at mænnniskor bedømmer om du kan eie ras.

Har du læst om positiva sider om pit bull?? Eller kommer detta hat från att du læser och fokuserar bara på det negativa om rasen som skrivs i AVISER OG TV. Har du læst om familjehunden pit bull.
14.05.2012

pit bull HATER sier: Helt klart at disse dyrene ikke kan eies av hvem som helst. For en gangs skyld gjør Norge noe riktig og forbyr enkelte hunderaser. Alternativet, som ville vært en omfattende sikring for at kun spesielt skikkede eiere skulle fått eie disse hundene, er ikke praktisk mulig. Skattebetalerne kan ikke betale for et slikt system, og da er forbud det eneste riktige.
08.05.2012

Google Drept av hund sier: Jeg søkte tilfeldigvis på drept av hund i Google, og neimen var det ikke pit bull terrier som dukket opp gjentatte ganger!

"(VG Nett 2009) En hund angrep og drepte en fire år gammel gutt i iverpool i England mandag. Fireåringen ble angrepet av hunden i et hus i Wavertree i Liverpool mandag morgen. Gutten døde på stedet. Hans 63 år gamle bestemor prøvde å redde gutten uten hell. Kvinnen ble sendt til sykehus med bittskader i beina og i overkroppen. Det skal ikke være fare for at hun vil få varige mén. Ifølge Sky News ble også fireåringens 13 år gamle bror vitne til den grusomme hendelsen.

Hunden ble skutt av politet kort tid etter dødsfallet. Hunden var ute i hagen foran huset da politet kom til stedet. Den var urolig, og det ble vurdert at den var en fare for omgivelsene. Han ble raskt avlivet på en human måte, sier Ashley.

Naboer sier ifølge Sky News at hunden var en pitbullterrier."
08.05.2012

pitbull elsker. sier: jeg syns at pitbull og amstaff skal få lov til å være i norge!! syns det er teit at folk sier at pitbull og amstaff er farlige -.- det er eiern sin feil at hunden klikker. alle hunder kan klikke vist eiern er styggt med hunden. virker bare helt idiotisk å si at pitbull er farilig og det er den værste hunden som er på denne forbanna jord!! FUCK dere som er i mot.
29.04.2012

JF sier: Katrine, Cesar Millan du tener på? Å være kjent betyr ikke at man har rett. Mange erfarne hundetrenere er svært kritiske til hans metoder. Det er også mange som er kritiske til pit bull, og som har relevant statitiskk å vise til. Dette gjelder ikke bare hundebitt og angrep, men også i forhold til hvilke miljø som dannes rundt denne rasen.

Greit nok at det finnes hundeeiere som er skikket til å eie spesielt krevende raser, men man må faktisk ta tak i problemer i virkeligheten. Jeg har ikke alle løsningene, men et sertifiseringssystem som medførte at kun skikkede hundefolk fikk eie bestemte raser hadde vært ideelt. Dette er i såfall en stor kostnad, og jeg vet ikke helt om det er rettferdig å la skattebetalerne finansiere utvikling og oppfølging av et slikt system.

Synsing på dette forumet vil ikke hjelpe å oppheve forbudet. Interesserte eiere må selv ta ansvar og legge frem et system som hindrer at uvedkommende får eie slike hunder.

I dag finnes det ingen lovgiving i Norge som i praksis regulerer hvem som får eie hunder. Forbud mot raser er en ting politikerne i Norge har gjort riktig, og selv mener jeg at forbudet burde vært utvidet til langt flere raser, men da med mulighet til å få innvilget eierskap med spesiell tilatelse.

Det holder ikke bare å endre lovverket, og så er problemet borte. Det må et system på plass som hindrer at en ny oppblomstring av en "pit bull kultur" forekommer, jeg har jobbet i felten i politiet og vet godt hva jeg snakker om. Jeg har sett hva en pit bull er i stand til å gjøre i feil hender, og uten å gå i detalj kan jeg si det er ikke et pent syn. Mitt inntrykk er at forbudet har tjent formålet. Det er selvfølgelig leit at de som virkelig er skikket til å ha en slik hund ikke kan det i Norge, men sikkerheten må gå først og i mangel på noe konkret statistikk så bruker jeg egne erfaringer i felten, her er jeg overbevist om at forbudet har spart oss for en bredere utvikling av hundekamp miljøer såvel som bruk av pit bull hunder som et våpen og som en slags artefakt som er ment til å true en annen person.

Det eneste problemet med et slikt system er finansieringen, hvem skal finansiere dette?
10.04.2012

Katrine sier: hvis pb hadde vært så farlig så er det rart at noen av verdens mest kjennte hundetrener mener det motsatte og det har vært hendelser hvor barn har blitt drept av en pomeranian eller cihuahua, bare så det er sakt. jeg skjønner godt hva Tikkende bombe menner med at man er redd for barna sine, men er du ikke det når det kommer til golden retrivere, dobberman,rotwailer,boxere osv? det ligger veldig mye hos eieren hvordan hunden blir. min mor har en blandings hund som har blitt misshandlet som valp (skut, slått osv) men er verdens snilleste hund. selvfølgelig mener jeg også at noen har avlet frem feil i pb men i steden for og gå i roten av problemet som er de som holder på med hundekaper (for det er ikke noe en hund blir født til) så gjør de bare hundene ulovlig!Da er det bare neste rase som står for tur og til slutt har vi ikke lov til og ha en eneste hund! Så myndighetene må ta seg sammen, og ta hovedproblemet og ikke bare skyve det vekk!
09.04.2012

Eplerensern sier: Hunder på over 20kg skulle vært ulovlig, dere sitter alle og krangler om raser og eiere. Men det størrelsen som er farligst, det sier seg selv at en liten fjottebikkje du kan plukke opp med en hånd å kaste 3 meter opp ikke får voldet like mye skade som en som har ett kjeveparti som veier like mye som forrige nevnte eksempel.

Videre skal det sies at Amerikansk Bulldog(vet ikke om det faller inn under pitt kategorien, men den ser ihvertfall like jævla skummel ut) Er en slu jævel av en bikkje, den smyger seg rundt deg for å angripe bakfra helt nonchalant og lager ikke en lyd før han hopper på deg og glefser til.
09.04.2012

Tikkende bombe sier: Tror dere virkelig at alle Pb angrep skyldes feil oppdragelse? – Neppe!
Ikke alle dyr passer i menneskers fangenskap, et av dem som faller under den kategorien er dessverre Pit Bull. Det finnes hundrevis om ikke tusenvis av eksempler på internett som viser uskyldige mennesker og dyr blir lemlestet av PB. PB er mikset sammen av mennesker og tilhører kamphundene. De er blitt mye brukt i kriminelle miljøer til å angripe, true men også brukt i hundekamper(veddemål). Ryktet som Pb har opparbeidet seg har ikke blitt noe bedre etter alle de brutale drapene de har forårsaket på mennesker og dyr, dessverre alt for mange ganger også på forsvarsløse barn, gravide og eldre. Pb vil aldri bli godkjent mere i Norge, det har den altfor dårlig rykte til – frykten er imidlertid alle de uregistrert og lignende kamphunder som vandrer rundt omkring.
Dere som elsker PB over alt på jord – klarer dere å resonere objektivt, har dere prøvd å sette dere inn i tankegangen til hva majoriteten av samfunnet mener, frykten vi føler når vi ser en slik hund – redselen for barnet vårt?
Her er et par linker til dere som forklarer hvorfor vi ikke kan ha de normalt stabile hundene i landet.

http://vimeo.com/11121787

http://vimeo.com/15739834

http://www.liveleak.com/view?i=69f_1327285704
06.04.2012

Katrine sier: Jeg synnes det er veldig trist og høre så mye dritt om disse hundene, de blir som eieren vill at de skal bli, og hvis vi skal begynne og snakke om hunder så er golden retriveren den hunden som bitt flest mennesker men de er lovelige i Norge. Jeg synnes at man skulle gjort sånn som de har gjort i svergie i steden for og ødelege for hunderaser i Norge og skape frykt for om vi fortsetter og skal gjøre hunder ulovlige i Norge ender vi bare opp med små vekse hunder alle sammen! Men bare så det er sakt, vet du ikke hvordan hundene du møter på gaten egentlig er.... så jeg mener at man skal oppheve loven om farlige hunder og lage en ny lov som gjør det umulig for folk som behandler hundene dårlig eller driver med kamphunder og IKKE ha hunder! Jeg og min samboer vurderer foresten og flytte til svergie for og kunne ha en pitbull siden jeg har ønsket meg det i mange år de er bare en nydelig rase, men på grunn av mange mennesker sin frykt og snakker om ting de ikke har peiling på så har det ødelagt for noen hunderaser... Dette er nesten som om man skulle sakt at en gruppe mennesker fra et land ikke skulle kommet inn i Norge fordi de har en annen relgion,menneske synn eller andre ting. Så tenk på det før man dømmer en hunde rase igjen!
30.03.2012

Guri sier: I 1994 anslo amerikanske forskere at det i USA alene ble bitt 4,7 millioner mennesker det året. 800 000 av disse trengte medisinsk behandling og 14 døde som følge av skadene de pådro seg. Over 50 % av de bitte var barn, men de sto for nær 75 % av den medisinske behandlingen. Hele 77 % av bittene skjedde med et familiemedlem eller en venn av familien. I mer enn 61 % av tilfellene skjedde hendelsen i, eller i tilknytning til hjemmet/eiendommen. Pitbull og rottweiler var de rasene som var hyppigst involvert i de alvorlige tilfellene (dødsfall, der de fleste var barn).

En større studie i privat regi, basert på offentlig tilgjengelig informasjon gitt i pressen og gjennomført av redaktør Merritt Clifton for Animal People i perioden september 1982-november 2006, viser at to hunderaser utmerker seg i negativ retning som «verstingene på dødsstatistikken» i USA og Canada. Amerikansk pitbullterrier og rottweiler står alene for mer enn 60% av angrepene der menneskeliv gikk tapt. Til sammen ble 40 hunderaser og bastarder (der blandingsforholdet var kjent) identifiserte i ulykker der menneskeliv gikk tapt, men ikke alle dødsfallene skyldtes at hunden angrep. Noen var også rene ulykker[2]. Rottweilerens høye andel har ført til at en rekke lands myndigheter, der forbud mot visse raser alt eksisterer, nå har uttalt at de vil se nærmere på denne hunderasens representasjon på statistikken. Dette har ført til at mange nå håper/frykter at rottweiler kan bli oppført på listen over forbudte raser i flere land.

Et hovedargument for å føre opp rottweiler er hundens popularitet og ulykkesstatistikk står i grell kontrast til hverandre. Rottweiler var USAs 17. mest populære hunderase i 2006 (den 16. i 2005)[3]. Mest populære var labrador retriever (123 760), yorkshire terrier (48 346) og schäferhund (43 575). Til sammenligning ble det registrert 14 709 rottweilere dette året. Tallene er i henhold til registreringer ved AKC og har ingen sammenheng med undersøkelsen som ble utført av Merritt Clifton.

Når man vet at 60% av alle bitt i USA utføres av en liten prosentandel hunder, nemlig pitbull/rottweiler, så må man være totalt idiot om man ikke kan se at pitbull/rottweiler er farligere enn andre hunder, og at innføring av pitbull vil øke bitstatistikken i norge vesentlig.

For mange er aggressive og farlige hunder det samme, men slik er det ikke i virkeligheten. En aggressiv hund trenger ikke å være farlig, og en farlig hund trenger ikke å være aggressiv. Nå er det jo også slik at en hund kan være både aggressiv og farlig, og det er dessuten slik at dette er svært situasjonsbetinget.

Aggressive hunder er ofte tydelige og tilkjennegir gjerne klart at de ikke er fornøyd med situasjonen. Den kan virke pågående i den hensikt å avskrekke, men ofte vil den selv trekke seg unna dersom det oppstår en situasjon som vil medføre fysisk konflikt. Om årsaken til aggresjonen avtar eller forsvinner opphører gjerne aggresjonen raskt. Slik aggresjonhar med hundens overlevelsesinstinkt å gjøre, og bunner gjerne i usikkerhet.

Farlige hunder søker fysisk konflikt på et stadium der dette ikke er nødvendig. Dette kan skje uten noen form for aggresjon, noe som gjør slike hunder svært vanskelig å forholde seg til.
27.03.2012

Ida sier: Til alle dere som rakker ned på pitbull og andre hunderaser:

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
07.03.2012

Anti pitbull hater! sier: Har Amstaff selv som er snill som et lam + at jeg har blitt bitt av hund mange ganger da jeg trener de, men da alltid av andre raser.
28.02.2012

SandraChill sier: Jeg syns det er veldig synd at så mange mennesker ser ned på denne rasen. Jeg er ikke naiv, så jeg vet at pitbull er lettere og trene opp til og bli " drapshund " en mange andre hunder kan være. Men jeg vet også at så lenge du gir en pitbull kjærlighet og tolmodighet så opplever du en virkelig snill hund. Isteden for og virkelig hate pitbull, så kanskje dere skal tenke over eieren dems som faktisk ødelegger livet dems ved og la de være voldelige. Jeg er selv oppvokst med pitbull terrier og sånn vi oppdro den hjemme, så ble det en utrolig fin familiehund som var veldig glad i oss barna.
30.01.2012

Alex sier: Fy ass. At det går ann og være i mot slike herlige bikkjer,hvis noen egentlig hviste hva en pit bull var, og man hadde en ordentlig eier så er jo ikke den ett problem, om den er aggresiv og dårlig, men den har en eier, hvem er det som har skylda da? jo det sier seg selv, eieren. Goldenretriver biter oftere en en pit bull, men kommer det i avis media osv? neej da, for den er jo så fin og lydig sånn ellers, vet du hvorfor? Fordi de som har den hunden er som oftest ordentlige eiere, for de trenger ikke en bikkje for og se kul ut eller tøffe seg. Pit bull er den eneste rasen som kan dra 30 ganger sin egen kroppsvekt, det vil si, dette er en arbeids hund som liker og gjøre ting for eieren for og gjøre han eller hun glad. Jeg synes det er heelt banalt at dette har blitt helt opp i styr og at det er en spesiell rase som er farlig, når det er eieren som gjør slik.!!! Og som Liv sier, så biter som oftest pit bull en gang, fordi den har innoverbitt, som gjør at den kan holde fast enklere, og er ikke rart at de ville ha en slik hund innen for politiet. Mens en schæfer biter flere ganger eller river i armen, gjør pit bull mindre skade med og holde seg fast bare. Det er flere pit buller som har reddet menneske liv en noen aner, for ikke så lenge siden så jeg på nyhetene i usa, der en kvinne ble angrepet av en mann på gaten og slått og slått, så var det en pit bull i nabolaget som så det og løp ut og bjeffet og skremte han vekk, og la seg ved henne og bjeffet etter hjelp, pit bullen reddet henne!!!!Men siden pit bull er sterkere en de fleste andre bikkjer har den blitt blåst opp i media, og som du ser og hører ! Det er folk som ikke har andre bikkjer og plager bikkja si og gjør den aggresiv for og få respekt av andre,
i usa er det over 440000 som dør av røyk nesten hvert år! og Over 430000 som dør av bilkræsj. og flere som dør av passiv-røyking, mens pit bull som dreper var bare 3!! tenk litt over det, det er gir jo ingen mening at en rase er farligere en andre!! Synes det er latterlig at folk sier at en rase er farligere en den andre, skjerpings folkens!!


På 70 tallet skyldte de på dobberman, og rundt 80 tallet skyldte de på schæfern, og rundt 90 tallet skyldte de på rottweiler, og nå så skylder folk på pit bull? når vil vi skylde på menneskene?
16.01.2012

Ina sier: Det kommer ann på hvordan han behandler den. Hvis han er en god eier ser jeg ingen grunn til at du burde si i fra for da går det egentlig kun ut over hunden, den blir jo avlivet. Men hvis det er en som ikke behandler hunden sin bra hadde jeg kanskje vurdert det. Men før du sier i fra,bør du vurdere om det er verdt det siden det er hunden som må lide....
02.01.2012

quest.. sier: Kjenner en som har en pitbull, falske papirer.. og jeg liker egentlig ikke typen. Men bikkja er herlig da.. snill som dagen er lang..

Men burde jeg si fra til noen?
02.01.2012

Pondus Maximus sier: Jessica, du toppet useriøsiteten din da du drar inn typiske familiehunder. Selvfølgelig topper disse bittstatistikken! Det blir det samme som å si at typiske personbiler topper ulykkesstatetikken på veiene - og da må det vel være bedre og tryggere å kjøre i en ferrari?!? Skal du dra statistikk inn i debatten må du i det minste operere med riktig utganspunkt. Golden er mer utbredt, dermed flere innrapporterte bittskader enn en hund som er langt mindre utbredt pga. forbudet. Dessuten må vi se på den faktiske situasjonen, ikke drømmesituasjonen. Hadde det kun vært ansvarlige hundeeiere som hadde eid pit bull, så hadde alvorlige hendelser vært minimalt, det samme gjelder hver en hunderase. Se virkeligheten slik den er, ikke slik du ønsker at den skal være. Folk kunne eid ulver og bjørner om de hadde vært sitt ansvar bevisst, problemet er pit bull som et symbol, og dens anvendelse i enkelte suspekte miljøer.

Pit bull og rottweiler er verstingene i USA, ikke bare takket være disse rasenes gemytt, men på grunn av eierne, som du sier. Det beste hadde selvfølgelig vært å hatt 100% kontroll med eierne, men det er ikke praktisk mulig, hvem skal finansiere dette, skattebetalerne? Nei, her er det må ønsket til en liten gruppe mennesker vike for det store flertall. Totalforbud er eneste pratiske løsning, punktum finale.
13.12.2011

Jessica sier: Man skal ikke lete lenge for å finne uvitende folk! Uvitenhet blandt mennesker er den største epidemien!! Fler her nevner om en pit bull i storbritania som bet en 5 år gammel jente, (eid av en dame i narkorus) Ja, fikk dere med dere Jack russel Terrieren og Engelsk Staff som faktisk drepte et spedbarn mens bestemor var drita full på alkohol?? Nei, for ingen vil vel kritisere den agilityflinke jack russel som er bl.a. på topplisten over bittskader på barn og voksne. Og som faktisk heller IKKE anbefales til barnefamilier, derimot er pit-bull kjent som "nanny-dog" fordi den gjenneom titalls år er kjent som beste hund for barn!! Så å si ALLE episoder med pit-bull eid av mennesker som er påvirket av narkotika og alkohol. Først og fremst for den er en av de billigste og letteste hundene å få tak i og er i tillegg blitt et statussymbol takket være gangstere uten ryggrad på 70-80 tallet! Hvis Norge er såååå redd pit bull, hvorfor er engelsk staff, presa canario (som jeg lover er 20 ganger mer farlig), Boer boel, kjent for sin aggressjon og vaktsomet over tomt og gård, rhodesian ridgeback (jakter på løver)er inget bedre enn dogo argentino (jakter villsvin)! Små bortskjemte terriere er på topplisten av bittskader. Etter det er typiske familiehunder som golden, labrador, cocker, setter etc! Grunnen til at det er få bittskader fra Shæfer, Rottweiler og doberman, der shæfer er i dobbelt så høyt antall som golden (verdens mest populære hund) er at vi som eier disse rasene og ikke er påvirket av narkotika og alkohol, FAKTISK OPPDRAR BIKKJA!! Noe typiske puddel og terrier eiere kan begynne å lære seg!! I stedet for å skylde på rasen der media er verste fiende, hva med å skaffe seg litt kunnskap og se på hele bildet og ikke kun enkelte episoder!! Skal pit-bull være ulovlig er det maaaaange raser til som bør ulovliggjøres, da Pit bull består av flere og ikke en enkelt rase, vil selvsagt tallet bli høyere! Slik regner de allt av husky mix=husky biter! Shæfermix=shæfer biter! pitbullmix=American pit bull terrier! Slik kan man ikke regne raser! Det er eieren som er problemet, og nettop slik uvitenhet som jeg leser her som dømmer dyr til døden og sørger for at mennesker blir skadet!!
13.12.2011

Mona sier: Jente, 7 år... ?? Siste linje ødelegger et ellers godt innlegg. Hvorfor prøve å være seriøs når du slenger på denne hilsenen. Jeg personlig hater alle pitbuller og skulle helst sett at de ble avlivet en etter en, men før avliving skulle eierne fått kjenne aggresjonen som disse hundene kan utøve hvis de blir presset til det, dette er lettpåvirkelige dyr..

hørt om den pit bull terrieren som spiste av hele ansiktet til eieren under/etter et hjerteinfarkt? De historiene som kommer frem om disse dyrene er bissarre og barbariske, kun rottwiler som har like grusomme historier til sitt navn. Hadde jeg vært dere ville jeg heller vurdert en annen rase, enn å velge en rase som gjør at dere blir sett ned på, barnefamilier og andre hundeeiere ser ned på dere som eier pit bull, en rase som aldri burde eksistert.
11.12.2011

Heldigvis har vi loven sier: Til alle dere hunde eksperter/hundepsykologer - i og med at dere kan si at alt er bare eierens/oppdretterens feil om PBT går til angrep. Blir skremt av at det er så mange som har unge PBT her på tross av at det er totalforbud her i landet. Har dere PBT eiere hørt om; avl som forsterker arvelig betinget aggresjon. Har dere stilt dere spm om kanskje de snille koselige dyra deres kan virke skremmende og fryktingytende på andre mennesker som bor rundt om i landet vårt.

Anbefaler alle å lese hundeloven (og 15 forbud mot farlige hunder) som også viser hva andre land har kommet frem til.. http://www.regjeringen.no/nb/dep/jd/dok/regpubl/otprp/20022003/otprp-nr-48-2002-2003-/15.html?id=173055

Der står det også: NVH har vært involvert i en rekke saker der en er blitt bedt om å dokumentere (ved hjelp av molekylærgenetiske metoder) raseopphav til hunder. Dette gjelder i første rekke hunder der det er mistanke om at hunden er en Pit Bull Terrier eller krysning av denne rasen.

15.5 Departementets vurderinger


15.5.1 Videreføring av kamphundloven

Innledningsvis viser departementet til at det er forholdsvis bred enighet om å videreføre kamphundloven med forbud mot de fire hundetyper som går inn under loven i henhold til den forskrift som er fastsatt. Likevel er det grunn til å reise spørsmål om loven fullt ut har fungert etter sin hensikt og om reglenes virkeområde og avgrensing bør vurderes nærmere. Departementet foreslår at problematisk hundehold blir motvirket ved en videreføring og utvidelse av kamphundloven, altså forbudet mot særlig farlige hunder.

Departementet foreslår i tråd med gjeldende rett et forbud mot å holde, avle eller innføre farlige hunder, og mot å innføre sæd og embryo fra farlige hunder. Departementet foreslår også å si klart i lovteksten at farlige hunder skal avlives eller pålegges utført fra riket ved vedtak av politiet.

På delstatsnivå kan det gjelde ytterligere regler. F.eks. er det for Berlin bestemt at følgende hunder og krysninger med dem regnes som farlige hunder (Verordnung über das Halten von Hunden in Berlin av 5. november 1998 § 3):
1.
Pitbullterrier

2.
American Staffordshire Terrier

3.
Staffordshire Bullterrier

4.
Bullterrier

5.
Tosa Inu

6.
Bullmastiff

7.
Dogo Argentino

8.
Dogue de Bordeaux

9.
Fila Brasileiro

10.
Mastin Espanol

11.
Mastino Napoletano

12.
Mastiff.


Ut over dette setter forordningen kriterier for at også andre hunder kan regnes som farlige.

For farlige hunder er det gitt en rekke bestemmelser. Mest vidtgående er et forbud mot avl av de hundetypene som er nevnt i § 3 nr. 1-5.

Hilsen Jente 7 år
11.12.2011

Ida sier: Kjenner jeg blir skikkelig sint når jeg leser mange av de kommentarene her!

Det kommer bare an på eieren eller oppdretteren om en pitbull skal være aggressiv. De ble brukt til hundekamper før fordi de er så utholdende. Og media har bare fokus på de "farlige" rasene hvis de gjør noe galt. Om hvem som helst annet rase som ikke blir sett på som "farlig" gjør noe blir det så vidt pratet om.
Det er så feil!

Jeg har selv en engelsk staff. Det er jo mye snakk om at de også skal bli ulovlige. De er jo "livsfarlige" de også.
Hunden min er en kjempe snill og rolig hund. Han er ikke så veldig glad i andre hannhunder men det er det mange hannhunder som ikke er, så det har absolutt ingenting med rasen å gjøre!

Hunden min elsker mennesker i alle aldre.

Før hadde jeg en border collie. Hun var aggressiv. Hun kunne man ikke stole på når det gjaldt barn feks. hvis jeg hadde besøk av et lite barn og barnet nærmet seg henne mens hun spiste er jeg ganske sikker på at hun faktisk kunne glefsa og biti ungen. For hun var så eiesjuk! Hun var heller ikke glad i andre hunder. Men ingen brydde seg om det for hun var jo ikke en farlig rase.

Han jeg har nå elsker barn. (det er ikke for ingen grunn at de før ble kalt for the nanny dog.) Barn kan herje med han og han er ikke noe truende mot unger i det hele tatt. Det ENESTE problemet hans er at han ikke er gla i andre hannbikkjer.

Når jeg fortalte familien min at jeg skulle skaffe meg en engelsk staff ble fler av de skeptiske for de hadde jo tross alt hørt så mye om disse rasene, men aldri sett noe. Etter å ha møtt min, og sett han i alle mulige slags settinger, skjønte de fort at det som står i media bare er piss!


Det er ihvertfall helt klart at mange av dere som skriver her inne aldri har møtt en pitbull eller staff! Det er så stygt at dere dømmer disse uskyldige hundene som ikke VIL gjøre noen vondt.

Hundene VIL ikke drepe, de VIL ikke sloss, men EIEREN vil at de skal drepe eller sloss, og da kan de trenes opp til det.
27.11.2011

Daniela sier: Staffeier, hva er det du ikke skjønner? Pitbull er ikke et rasenavn, og heller ingen offisiell forkortelse for en rase. Du setter likhetstegn mellom amerikansk pitbull terrier og pitbull - førstnevnte er et rasenavn, sistnevnte er et diffust begrep som ikke har noen offisiell definisjon. Wikipedia om pitbull: A Pit bull is any of several breeds of dog in the molosser breed group.

NKK har da heller aldri forbudt pitbull og amstaff, det har de ikke myndighet til.
06.11.2011

staffeeier sier: Nei nei nei nei. Hvis dere vil gå rundt å tro jeg driver med pitbull fordi jeg driver med staff er det helt greit. Jeg vet at mine hunder ikke er pitbuller, og det vet nkk, og de fleste som driver seriøst med staffer. Syns det er dårlig gjort at dere skal prøve å ødelegge ryktet til staffen ved å si det er samme hund som pitbullen.
Men kan forså dere er redde for de, da de kan se skumle ut for folk som ikke kjenner de. Dere får tro hva dere vil, men jeg er totalt uenig, og er overrasket over hvor trangsynte og dømmende folk er ovenfor hunder..!

At the turn of the last century, the American Dog Breeders Association and the United Kennel Club were already registering pit bulls. When the American Kennel Club accepted the pit bull into their stud books in 1936, UKC and ADBA registered pit bulls got their registered names changed to "Staffordshire Terriers. To add to the confusion, the name "Staffordshire Terrier" was changed to "American Staffordshire Terrier" in the 1970's when the AKC decided that the pit bulls still being bred in England had enough variation in type to warrant being called a different "breed".

So, while the dogs all originated from the same group of animals from the United Kingdom, the dog show world turned them into three different "breeds". The American pit bull terrier, the American Staffordshire terrier and the Staffordshire bull terrier.
when the original British dogs came over, they became American Staffs and American pit bulls, however, the dogs which remained in Britain are somehow significantly different from the American dogs.

all three of the "breeds" originated from the same group of British dogs, but have been bred along different lines and for different purposed long enough now to be separate breeds.
(workingpitbull.com)

Alle hundene stammer fra de samme, men de amerikanske ble hentet i england, avlet videre på i usa for at de skulle bli annerledes, en annen type, med lengre bein og farligere gemytt. Ferdig!
Seriøst, når nkk har forbudt pitbull og amstaff kan man ikke komme å si at staffen er samme type hund. da kunne man heller ikke tatt blodprøver av de forskjellige rasene, for å finne ut hvem som var pit.
og svein erik, jeg gjentar, pit fortkortelse for amerikans pitbull terrier, amstaff forkortelse for amerikansk staffordshire bull terrier, staff fortkortelse for staffordshire bull terrier. og ovnsrør har ingenting med forkortelser å gjøre.

Takk for meg
06.11.2011

Svein Erik Lunde sier: Det var en skråsikker staffeier ja, men han tar grundig feil :) Det som står i introduksjonen til hunderaser.org er korrekt. Pitbull er ikke en betegnelse på en bestemt hunderase. Litt som betegnelsen "ovnsrør" som brukes på raser som dachs til pembroke welsh corgi... Forøvrig mener jeg bruken av pitbull som betegnelse av en type hunder bør begrenses i saklige hundedebatter, ettersom det omfatter flere raser og raseblandinger.
05.11.2011

staffeeier sier: Det er en grunn til at alle staffer som skal inn i Norge må ta en blodprøve på forhånd, det er for å utelukke at det ikke er en pitbull, siden de er så like når de er valper..Det er tydelig forskjell på blodprøvene til en staff og en pit og man kan dermed ikke si dette er samme hund!!!!!!
Gjentar det jeg har sagt, pitbull er ulovlig og staffen lovlig, det er dermed to forskjellige raser.
05.11.2011

Daniela sier: staffeier, du er like lite belest som et ekorn. Det er godt mulig betegnelsen er akseptert av deg og kanskje også noen andre i din omgangskrets, om dere bruker pitbull som forkortelse for APT er helt greit for meg, men Pitbull er ingen offisiell betegnelse for rasen amerikansk pitbull terrier!

*”Pit bull” is NOT a breed. It's a generic term often used to describe all dogs with similar traits and characteristics known to the public as "pit bulls." When we use the term “pit bull” here, it should be understood to encompass American Pit Bull Terriers, American Staffordshire Terriers, and Staffordshire Bull Terriers, and mixes of those breeds.
- pbrc.net / Pitbull Rescue Central

Does it not follow that if “pit bull” is a conglomeration of breeds and mixes rather than an actual breed, that statistics on “pit bulls” would be incredibly skewed? And because, indeed, statistics on “pit bulls” are skewed, they are false and therefore meaningless and worthless. Also, because “pit bull” or “pit bull-terrier” is not a breed, its usage in legislation has consistently been found to be unconstitutionally vague (in addition to breed-specific legislation having been found to be unconstitutional in and of itself).
- nopitbullbans.com

"Pit bull" is not a breed, but a "type" that encompasses several registered breeds and crossbreeds.
- pitbullsontheweb.com

Jeg kunne gitt deg hundrevis av andre kilder som sier det samme, både fra ledende hundeorganisasjoner, kennelklubber og blant andre. Å omtale pitbull som en rase er noe media har funnet på for å skade omdømmet til denne type hunder, og du burde vite bedre.

Håper du har lært noe nytt i dag.
05.11.2011

staffeeier sier: Pitbull er en forkortelse for amerikansk pit bull terrier på lik linje med at amstaff er forkortelse for amerikansk staffordshire bull terrier,og staff for engelsk staffordshire bull terrier...... dette trodde Jeg alle visste.. staff,altså engelsk staffiordshire bull terrier er Ikke det samme som pit eller amstaff. Og for at du Ikke skal misforstå er pit forkortelse for pitbull = amerikansk pitbull terrier ......
05.11.2011

Daniela sier: staffeeier: pitbull er ikke en egen rasebetegnelse, her er det nok du som er kunnskapsløs på dette området. American Pitbull Terrier derimot, det klassifiseres som en egen hunderase.
05.11.2011

staffeeier sier: Kjenner Jeg blir litt irritert når innlegget starter m at pitbull Ikke er en rase,men en samle betegnelse på amstaff og engelsk staff ? Lurer veldig på hvor mye kunnskap forfatteren av dette innlegget har om hunderaser.. Jeg har selv en staff som er fult lovlig i norge og hun er verdens snilleste hund,både mot mennesker og andre hunder. Rasen blir kalt nannydog i england,nettopp fordi de er så flinke med mennesker og da spesielt barn. Pitbull og amstaff er derimot ulovlig,pga det dårlige ryktet sitt. Er helt enig med en som skriver over her at det er eierne til hundene som gir hundene dårlig rykte,alt har m eierne å gjøre. En hund blir iike aggressiv av seg selv. De "farlige" hundene Jeg kjenner har aldri angrepet noen. Er sikker på at chiuauaer og schæfere har bitt flere i norge enn staffer og piter
05.11.2011

Pocca sier: Pitbull er en fantastisk rase. Og jeg uttaler meg fordi jeg har en selv og kjenner til flere andre i motsetning til mange her som uttaler seg av total uvitenhet! Det er en fantastisk familie hund som er kjempe snill med begge mine to barn på 2 og 6 år. Mer tolmodig og menneske kjær hund finnes ikke så vidt jeg vet. Med riktig oppdragelse blir det godt resultat. De må ha en konsevent eier og sosialiseres mye med andre hunder, barn, mennesker og gjerne andre dyr allerede fra den er valp. Min Pit har aldrig vist aggressive tendenser mot hverken mennesker eller andre hunder. Heller mindre aggressiv en flere andre hunderaser. Etter å ha opplevd hvor stødig og menneske kjær denne rasen er blir det aldri aktuelt å ha en annen rase en denne. Kan ikke få rost denne rasen nok! Desverre har dens atletiske kropp og egenskaper tiltrekkt seg feile eiere som har skaffet rasen et dårlig rykte! Feile eiere og media må ta på seg skylden for at denne fantastiske rasen er blitt ulovlig. Men når det er sagt så er ikke Pitbull hund for hvem som helt. Man skal helt ha erfaring fra hund tidligere. Mange som går til anskaffelse av hund undervurderer hvor stort ansvar det er. Anbefaler ALLE som vil skaffe seg hund til å undersøke tilstekkelig om rasen uansett hvilke, slik at de kan bli en best mulig eier (leder). Hilsen Pitbull elsker
04.07.2011

Pocca sier: Pitbull er en fantastisk rase. Og jeg uttaler meg fordi jeg har en selv og kjenner til flere andre i motsetning til mange her som uttaler seg av total uvitenhet! Det er en fantastisk familie hund som er kjempe snill med begge mine to barn på 2 og 6 år. Mer tolmodig og menneske kjær hund finnes ikke så vidt jeg vet. Med riktig oppdragelse blir det godt resultat. De må ha en konsevent eier og sosialiseres mye med andre hunder, barn, mennesker og gjerne andre dyr allerede fra den er valp. Min Pit har aldrig vist aggressive tendenser mot hverken mennesker eller andre hunder. Heller mindre aggressiv en flere andre hunderaser. Etter å ha opplevd hvor stødig og menneske kjær denne rasen er blir det aldri aktuelt å ha en annen rase en denne. Kan ikke få rost denne rasen nok! Desverre har dens atletiske kropp og egenskaper tiltrekkt seg feile eiere som har skaffet rasen et dårlig rykte! Feile eiere og media må ta på seg skylden for at denne fantastiske rasen er blitt ulovlig. Men når det er sagt så er ikke Pitbull hund for hvem som helt. Man skal helt ha erfaring fra hund tidligere. Mange som går til anskaffelse av hund undervurderer hvor stort ansvar det er. Anbefaler ALLE som vil skaffe seg hund til å undersøke tilstekkelig om rasen uansett hvilke, slik at de kan bli en best mulig eier (leder). Hilsen Pitbull elsker
04.07.2011

Adrian sier: Pitbull er et flott dyr som burde være lovelig alle hunder kan klikke helt å gå i angrep. Det er et flott dyr. Det er ingenting som indikerer at pitbull er mer hissige en andre, men den har et stykt rykte det er idiotisk å tro på sant dere oppfører dere som barn om dere tror desse hundene er drapsmakiner. Flotte familie hunder ingen ting å ver redd for. Det kunne ver slik man må søke om å få ha pitbull poletiet vet vel vilke typer som ikke burde ha slike hunder. Pitbull terrier er en flott hunderase, media har foret dere opp me alt for mye tull om pitbull flotte hunder.
30.06.2011

Pitbull Eier sier: Pitbuller er de mest fantastiske familiehundene du kan få. Dette er en rase som har blitt dratt inn i et dårlig lys av mediaen, det gjør meg kvalm å se hvor mye negativitet de får på seg.

Alle som har eid en pitbull kan si seg enig med meg, disse hundene er verdens beste hund.
31.05.2011

Hunderaser.org sier: VIKTIG MELDING!
Vennligst benytt kommentarfeltet slik det var ment, og hold dere til tema: Vi ønsker at dette nettstedet skal være et sted hvor hundeeiere og oppdrettere deler sine personlige erfaringer om de raser de har kjennskap til.
11.05.2011

Espen sier: Fra kommentarene til de som taler for pit bull hunder ser man jo nivået, det er skremmende på flere fronter! Jeg henviser til ovenforstående innlegg, og skriver ikke mer her. Sier herved ingenting om hunderasen som sådan, kun om de som eier den. Løsningen er ikke forbud mot hunderaser, men et hundesertifikat og en lisensordning for å holde ordningen i live.
08.05.2011

minela sier: Til alle dere som hater pitbuller. vil jeg bare si at dere må jo ha dårli selvtilit som tydelivis ikke tror på at dere klarer og oppdra en hund på e fin måte, og da er jo svaret at det er dere som er monsterne og ikke hundene. hundekamper er forbudt, ikke bare i norge og det er de som gjør at pitbullen ender opp med og drepe, så hvem er det som tar pitbullen med til hundekamo? går den dit av fri vilije selv?
08.05.2011

Ina sier: Snatch, en Amerikansk stafforshire terrier (eller amstaff som idioter som du kaller det)er en pitbull. Du vet, det er en viss forskjell mellom pitbull og Amerikansk pitbull terrier som du kanskje mener å referere til...

Ja, hundesertifikat hadde vært perfekt, men når man ser hvor enkelt det er å skaffe seg hunderaser som er ulovlige, er det vel lite sannsynlig for at det vil hjelpe. Tror uansett ikke politiet ville giddet å brukt tiden på å sjekke sertifikat til alle de ser gå rundt med hund, for det er mange...
Det kunne ha fungert å innføre det slik at seriøse oppdrettere måtte sjekke om de de solgte til hadde sertifikat, men så tror jeg ikke de som da ikke hadde hatt sertifikat hadde brydd seg så mye om oppdretteren var seriøs eller ikke, og om hvordan stamtavlen så ut..... Det er dumt, men sånn er det bare :(
28.04.2011

Ida sier: Folk som legger sitt Hat mot Pitt Bull'er er utrolig uvitende nar det kommer til denne rasen. Man kan gjore hvilken som hellst hund aggresiv!!!! det er eierene d star pa og IKKE hundene. Det ma folk begynne a forsta! German Sheppards er store hunder, og personlig har jeg sett dem som mer aggressiv enn mange pittbuller. MEN, igjen...det er eierne d star pa og IKKE HUNDEN.
18.04.2011

Ella sier: Dårlige eiere søker til krevende raser, dette kaller jeg Liten-tiss-syndromet. Men det skal nevnes at det fortsatt er labradorer som biter flest folk i både Norge, USA og mange andre land.
Slutt å diskriminer hunderaser, når det er eierene som er farlige!

VÆR SÅ SNILL, NORGE, INNFØR HUNDESERTIFIKAT!
02.04.2011

kenny sier: en pittbull skal være veldig menneskekjært avlet. Men den har også ett barsk utseende, navn og rykte. Men den skal ha kort lunte og har ett utydelig kroppspråk som kan være farlig for dyr og kampinstinktet er i alle kamphunder, lovlige og ulovlige raser. Men som mange andre raser mye dritt avl. men etter at raser som pittbull, tosa mm ble bannlyst i mange land har ikke bitt eller draps stattestikken endret seg. så vil man ha en farlig hund greier man å få det til i de fleste tilfeller uavhengig av rase tror jeg.
01.04.2011

Snatch sier: Har selv vokst opp med pitt bull frammtil forbudet på 90 tallet og har også hatt amstaff og har engelsg staff nå og har også en Perro de presa. ( som dere idioter kaller pittbull) . Når jeg leser hva dere forståsegpåere skriver er det mange ting som slår meg for det første, 90 % av dere ser ikke forskjell på krokkodille og fugl. Og så har vi de som vill utrydde hele raser her , det blir like dumt forslag som og utrydde alle arabere/jøder. Jeg skjønner god at en puddel er best for dere. Blir bare flau på deres vegne
31.03.2011

Ina sier: Nå er jo rasen allerede forbudt da, men i Sverige er den lovlig :D

og du "Hundeelsker", dette er en side hvor det foregår en diskusjon om pitbull. hvis du føler så sterkt for å diskutere norsk og grammatikk finner du sikkert en side hvor du kan få gjort det......

det mest irriterende med hele diskusjonen er at de som ikke liker pitbullen og mener at den er en "drapsmaskin" oftest gir uttrykk for at de aldri en gang har møtt en, de bare foret av det media sier uten å tenke selvstendig eller å tenke om det er logisk.
21.03.2011

Mariell Widvey sier: Pit Bull Terrier er en flott rase, som faktisk er anbefalt for og ha i hjemmet.
Men den fungerer best med mennesker som er 14 år og oppover (trives ikke så godt med barn)
og hadde noen tatt imot en Pit Bull Terrier som var funnet på gata, hadde hunden ikke hatt noen problemer med og legge den tiden bak seg. Pit Bull Terrier'en er ganske sterk, tross høyden sin.
*Hund som gjør allt for eieren sin
*Lett og trene opp
*Lite pelsstell
*Kosete og kjærlig.
Jeg skal ha en Pit Bull engang, si hva dere vil om rasen, men blir den forbudt i norge så flytter jeg ;)
08.03.2011

Kenneth sier: Har aldri vært hundene sin feil, hunden blir slik du vil at den skal være. Mange sier at den biter bare du ser på den, andre sier at det er en fin familiehund. Hva skal man tro? Jeg mener at Pitbull er en super rase som godt kan være hjemme i stua med barna, og den kan også ligge foran døra og holde vakt. Det er bare du som bestemmer hva du vil at din hund skal gjøre :)
03.03.2011

Bill sier: Hold kjeft, og hold deg til tema! Du er ikke mye bedre!
02.03.2011

Hundelelsker sier: Hva ar prolbeme me folk som lieker pitbull hundrer og skriwefeil? Erjo JEVLIG pussgi.
02.03.2011

Hundens beste venn sier: Jeg er også så JEVLIG lei av at alle tror at PIT er så JEVLIG farlig. Dere bare løper rundt og tror dere vet alt om PIT å slenger rundt med dritt om rasen. Men det er faktisk sann at noen folk liker denne rasen og dere har ingen peil hvor dritt sure de blir, mange her kan ingenting om PIT . Dere har bare hørt at de er så veldig farlige. Jeg har selv blit overfalt av en shæfer da jeg var tre og jeg var på stranda og de ved siden av oss hadde en shæfer. Jeg skulle bare hilse på den , i neste sekund står den over meg og snerrer. Eieren kom jo med en gang og vi fikk 500 kr for ikke å annmelde den. Poenget er at alle raser kan være farlige, golden retriver erjo høyest på bitt stattestikken ( jeg har ingenting imot de to rasene)
02.03.2011

noen som faktisk har peiling! sier: Hei alle idioter som tror det de leser og hører om pitbullen!

en hund har alltid en grunn til å bite eller angripe, vandlig vis når den føler seg truet og bruker selvforsvar.

Noen stakkars forsvarsløse pitbuller havner i dårlige hjem, Som vil si at det er eieren sin skyld!

En pitbull som blir trent opp på riktig måte kan bli verdens snilleste mest lojale hund!
09.01.2011

Ina sier: "Mixed breeds SC Neighbor's loose dogs"
"Wolf dog NM Breaking up dog fight"

er liksom dette to drap som er påkostet av pitbull ??

skjønner ikke helt hva du mener med dette. ser vel mer ut som du også er en av de som er blitt foret med teskje av media og bare kopiert og limet inn fra en nettside du har funnet..
og hvis du mener at det ikke er det, kan du jo kanskje prøve å forklare dette med dine egne ord ?
07.10.2010

Fakta viser sannheten sier: Du er skutt i hue hvis du forsvarer pit bull som like ufarlige som feks golden retriever eller border collie. Det finnes tall som viser at pit bull er DEN hunderasen som har drept mest mennesker. Hvor lenge skal dere være helt idiot i hodet og holde på å pynte på statistikken?

Her er drapsstatistikken fra 2001 - 2003 i USA

Jan. 2001 (1) Bullmastiff MI Adult female/brother's dogs
Jan. 2001 (1) German Shep X GA Infant death
Jan. 2001 (2) Presa Canario CA Neighbor's dogs
Mar. 2001 (?) Strays/Unknown MO Boy killed in park
Mar. 2001 (1) Rott X KY Grandmother's dog
Mar. 2001 (1) Pit Bull CA Boy wandered to chained dog
Apr. 2001 (1) Chow Chow LA Owner trying to leash dog
Apr. 2001 (1) Wolf dog IL Boy wandered to chained dog
Apr. 2001 (1) Rottweiler IL Infant death
Jun. 2001 (1) Pit Bull UT Chained, breeding guard dog
Jun. 2001 (1) Rottweiler MA Boy released dog f/kennel
Jun. 2001 (1) Pit bull HI Chained dog
Jul. 2001 (1) Pit bull GA Chained dog
Jul. 2001 (2) Pit bulls AZ Trespasser / Guard dogs at business
Jul. 2001 (2) Bulldogs IL Dogs attacked elderly owner
Aug. 2001 (?) Mixed breeds SC Neighbor's loose dogs
Aug. 2001 (1) Rottweiler IL Chained dog broke loose
Sept.2001 (1) Rottweiler KS Infant at grandmother's
Oct. 2001 (3) Pit bulls AR Neighbor's loose dogs
Oct. 2001 (1) Rottweiler WY Chained, emaciated dog
Nov. 2001 (2) GSD & mixed OH Infant death
Nov. 2001 (1) Siberian husky CA Infant death
Dec. 2001 (2) Rottweilers AL Child wandered to dogs

Jan. 2002 (1) Wolf dog NM Breaking up dog fight
Feb. 2002 (2) Rott/Pug Xs CA Escaped from yard

Feb. 2002 (6) Rottweilers WI Unsupervised child
Apr. 2002 (?) Pack of strays GA Unsupervised child
Apr. 2002 (1) Rottweiler CA Grandmother's dog
Apr. 2002 (1) Am Staff DE Chained dog
Jun. 2002 (1) German Shep NE Police dog in training

Jun. 2002 (1) Wolf dog KY Chained dog
Jul. 2002 (4) Pit bulls TX Victim had possible seizure
Aug. 2002 (1) Pit bull IA Chained dog
Oct. 2002 (2) Mixed breeds GA Chained dogs
Oct. 2002 (1) Doberman WI Provocation
Nov. 2002 (1) Mixed breed MO Chained dog
Dec. 2002 (1) Malamute X CA Infant death
Dec. 2002 (1) German Shep NC Chained, starving dog
30.09.2010

LALUNA sier: herregud,mange meninger ute og går..lurer på om de som slenger dritt om disse"kamphundene"har hund selv eller har møtt mange"kamphunder"?har en amstaff.tispe på 6år som er kjempe snill mot alle dyr og mennesker.hun har en kanin som heter trampoline og de er kompiser.hun er også kompis med min 6månd.gamle datter!monster?NEI!alle hunder kan bli farlige hvis man ønsker det!hva med border collie?det eneste som skiller den og ulven er at den ikke dreper byttet sitt.ellers er de like.hunden min er livredd for dem,de gjeter.og så hopper de på henne..har vi erfart.men jeg hater dem ikke av den grunn.lurer på om noen av dere som er så frekke og slenger dritt om min beste venn og mange andres beste venn vet hva f...!!!dere prater om!?det er drit kjipt å bli møtt med skepsis og folk som går en annen vei når vi kommer på ukentlig basis!?er lei av å krangle og jeg er lei av å gråte fordi folk er så stygge i munnen,fordi jeg har valgt meg denne type hund!ikke f...!!at jeg ville hatt noen annen hund..men ikke sleng dritt før dere vet hva dere prater om.vi"kamphund"eiere er dritt lei av å bli hetstet pga.type hund.kan vi ikke snu dette og begynne å plage folk som har schæfer?man biter nr.1!eller ulven ,border collie?så kan dere se hvor kult det er?!!!?ikke hat hunden,ta det med eieren!!!!!!!!!!er ikke rasen pit bull det er noe galt med ,det er rasen mennesker det er noe galt med!!!!!!!!
17.09.2010

pitbullterje:) sier: pit bull er en kjempe fin rase elsker de hundene:)og det blir for dumt å si:jeg hater de hundene osv som jeg leser om her...hehe!ingen av de har sett eller hilst på en pit engang.nermeste er vel et bilde i seoghør.ikke bruk VG..sladder blader som lexikon og tro på de som står der.dere må begynne og tenke litt lengre en nesa rekker,det er ikke hunden som er ond,se heller på den andre siden av lenka der er svaret.d skal mye dritt til for å få de "slemme"og det blir alle raser av slik behandling.på 70/80 tallet var pit bull en av de mest vanlige familie hundene i amerika til og med i hæren:pit bullen"stubby"som reddet over 1000 soldater!!de som er med piten er at den har sinnsyk vilje,mot og er sterk atletisk,og blir utnyttet så mye pga av d,av mennesker med en stygg agenda.
31.08.2010

Nobody sier: Amerikanerene brukte pitbuller i første verdenskrig i (trolig) de fleste viktige troppene. En av hundene reddet faktisk ca. 800-1000 menn, etter at de var gasset i søvne. Deretter vekket hunden noen av dem opp, slik at de kunne ta på seg gassmaske og de fikk vekket opp flere. Hunden fikk (jeg tror det var) Purple Heart eller Medal of Honor for alt den gjorde. En annen gang ble en stor tropp spottet mens de sov av en tysker, men hunden stoppet tyskeren før han rakk å melde ifra.

Pitbuller er nøyaktig hva du gjør den til. Vil du ha en drapsmaskin, da får du en virkelig drapsmaskin. Men om du vil ha en kjærlig venn, så får du også en kjærlig venn.

Og til "pitbull hater fra bærum", hadde det vært annerledes hvis pitbull-eieren hadde tvunget offeret til å voldta en Chihuahua? Hmmm... Da tror jeg virkelig at bærumsfolk hadde kastet ut all hundene deres med en gang;)

Og ja, det er menneskebestemt hvordan hunden er. Uten å kunne referere vil jeg tørre å påstå at pitbulls vil ha litt igjen av aggresjon igjennom et par kull. Som for eksemper ulver, hvor det er mulig igjennom x antall kull å få helt rolige og snille ulver.
14.08.2010

Candy sier: Skjønner ikke hvordan disse herlige skapningene kan være forbudt.. Er faktisk litt engstelig av meg når det gjelder hunder, men passet en pitbull/bulldog mix her om dagen. Det var den mest kjælne, kosete og roligste hunden jeg har vært bortat. Både rund mennesker, hunder og andre dyr. Synes det er synd at pitbull er forbudt bare pga dårlige eiere. Mener en dårlig eier kan få hvilken som helst hunderase til å bli farlige!
12.08.2010

amstff sier: jo en skjefer hund kan bli like farlig som en pittbull om den trenes opp, men selgølgelig får den ikke samme utholdenhet og styrke nivå men det er jo en grunn til at tyskerene brukte sjefer under 2 verdenskrig
02.08.2010

bruk hodet sier: tid*
12.07.2010

bruk hodet sier: Daddy som er pitbullen til Cesar var IKKE en problemhund... Det var egentlig hunden til Redman (en amerikansk rapper) som ga Daddy til Cesar fordi han hadde ikke id til han mere...
12.07.2010

JATILPIT sier: EEELSKER DENNE RASEN!! VERDENS PENESTE HUNDER! ALLE BURDE HATT EN PIT :)


07.07.2010

Cecilie sier: Jeg har mange års erfaring med Pit Bull, og har aldri møtt roligere, lydigere eller kosete hunder. Oppdrettere og eiere har alt å si når det kommer til denne slags hunder. Man må ha en meget sterk personlighet for å trene dem riktig, og desverre er det mange dårlige mennesker og miljøer som misbruker disse hundene. Det at Pit'en blir brukt til vold og angrep er forkastelig, og det er rett og slett dyremishandling! Enkelte folk burde aldri hatt lov til å ha hund, og enkelte folk burde være bedre informert før de uttaler seg om en rase..
08.06.2010

0kriz sier: jo lettere det er og skaffe en pitbull jo flere vil få seg en. klart alle kan få tak i en pitbull og lage drapsmaskin av den, men det er få som gidder siden det er jobb med og skaffe en. mens om det blir lovelig så vil det ikke være jobb med og få tak i en. sansyneligvis kommer flere folk til og få interesse av hundekamp grunnet av at det er lett og skaffe en. jeg mener ikke at landet blir farlig og leve i eller at ALLE kommer til og kjøpe en og gjøre den til en drapsmaskin. jeg mener at om 0.1% eiere av pitbuller trener dem til kamp og det blir lovelig og ha pitbull i norge så vil denne 0.1 % kanskje bli over 0.3% og antall pitbuller vil kanskje 10dobbles. det vil si at det blir flere farlige pitbuller. men såklart ikke mange forold til antall snille pitbuller. men hvis 1 av 1000 pitbuller er kamphunder og det finner 5000 hunder i norge så er det matematisk sett 5 kamphunder. øker prosenten med 0.2% så blir det 0.3% kamphunder (grunnet av lett tilgjengelighet) og om antall pitbuller 10dobbles så vil dette bli 50 000 hunder og 150 av dem kan ende opp som kamphunder. og jo fler kamphunder jo mere kamp og jo mere kamp jo flere folk blir intreserte. saken er at det blir flere av dem blir det lovelig. ikke si i mot en gang ;) dette er bare helt logisk ;) har selv veldig lyst på pitbull men norge er ikke værdens beste land for ingenting ;) strenge regler er bra!
01.06.2010

Ina sier: selvfølgelig er pitbullen farlig fysisk, men så lenge den er stabil og balansert psykisk skal ikke det ha noe å si.

ingen av de så kalte "pitbull haterne" har skrevet at de har hatt selv eller erfaring med denne rasen så det er tydelig at de bare suger inn det mediene sier. de som faktisk eier eller har erfaring med pitbull sier hvor fantastisk de er. virker ikke det de som har rasen sier mer troverdig? hvis de hadde vært drapsmaskiner eller agresive tviler jeg på at de ville ha hatt dem.

til deg som sa at det blir mange flere som blir å lage drapsmaskiner av pitbullen. de som vil ha kamphunder driter vel i om det er lov å ha den rasen eller ikke. de gjør nok ting som er mer alvorlige enn å inportere en hund av ulovelig rase. kanskje noen gjør dem til drapsmaskiner uten vilje, fordi de ikke har erfaring, men det er vel kanskje ikke kjempe smart å anskaffe seg en pitbull som sin første hund hvis man ikke vet hvordan man skal få den til å oppføre seg.
30.05.2010

puddel-eier sier: jeg syns ikke du skal skrive slikt om hunde-eiere uansett rase....
Jeg er eier av en hvit puddel, og er utrolig glad i henne!
Men jeg har også stooor respekt for de som eier pit buller.....

Syntes det er synd at du skriver sånt... Vi har valgt rase etter våre kritiker, og syns du burde akseptere dette, i alle fall siden du også blir lei når folk skriver dritt om rasen din!

Jeg elsker alle slags hunder! Grand Danois, Pit bull, sch¨qfer, puddel, golden, chihuahua m.m.

Syns det var teit av deg å si at du håper andres hunder er slemme... Ikke noen god måte å løse ting på...
21.05.2010

0kriz sier: stine har ikke kjønt det :P
pitbull har stor kjeve og har mye muskler (nei jeg tenker ikke på american bully) pitbull rasens anotomi er laget for kamp. det er en av de rasene som kan gjøre mest skade av alle hunderaser.

MEN jeg mener ikke at disse er farlige og ha i hjemmet. kan ikke så mye om hunderasen men jeg vet at psykisk og fysisk er 2 HELT forskjellige ting.
hunden har fysisk kraft som gjør den farlig men psyken til denne rasen som jeg har forstått er veldig folke vennelig.

folk som argumenterer tenker ikke på at det er det fysiske som gjør hunden farlig og det psykliske som får hunden til og ta valgene om og angripe eller ikke. folk tar fysisk og psykisk under samme kamm. detter er helt feil og gjøre!
16.05.2010

Vidar sier: Trist å lese alt de uvitende "pitbull hatende" menneskene skrive.Magiske hunder!Har selv STB og mye kontakt med pitbull's.
Håper Huskyene, puddelene, scheferne+++ biter sine eiere i ræva.
13.05.2010

Er du arrogant Stine? sier: Stine, golden retriver er langt mer utbredt enn pitbull, det er en av de mest populære rasene så det argumentet holder ikke. Ingen hunder burde få være alene med barn, blir den plutselig syk eller får helseplager er det ikke sikkert dere oppdager det med en gang, og jeg kan garantere at dette vil påvirke atferd og muligens skape farlige situasjoner selv om den er "verdens snilleste hund".
05.05.2010

Stine sier: Golden Retriver er den hunderasen som har bitt flest mennesker siden 2008, noe forskning og statestikken viser.

Min pitbull er en hund jeg lar mitt eget barn være alene i stuen med men jeg selv er på kjøkkenet, de to deler seng, leker sammen og gjør alt sammen.
Hvordan kan jeg la de to holde på alene? Jo, fordi pitbullen er en rase jeg aldri har sett maken til barnevennlighet på. Aldri sett noe som helst tegn på agressivitet på min, så å ta alle pitbullene under en og samme kam synes jeg blir feil.

Er du uenig, så vær så vennlig å send meg en melding på nr 47717697. At noen kan sitte der å påstå at pitbullen er en farlig rase, uten å ha en selv, er bare helt bak mål.
05.05.2010

Cec sier: Herregud.. Normenn er faen meg idioter !

En pit bull som eies av et menneske med riktig hode
og rett innstilling er verdens beste hund!

Synes pit bull skal være lovlig i norge, men man må være sertifisert for å ha en..
02.05.2010

0kriz sier: Caroline Gulbrandsen. det er mange som har disse hundene og lager drapsmaskiner men logisk sett så vil dette antallet øke mye om det blir lovelig i norge.

putbull har fått er eget immage med og være laget for kamp. ligger jo i navnet. pitpull

det er trist at navn, rykte og eiere med feil mål for hunden skal ødelegge for alle oss andre, men unasett hva som skjer så kommer det til og bli mange flere farlige pitbuller om dem blir lovelig i norge.

hehe naivt land? er en jævelig god grunn til at vi har vært desidert værdens beste land og bo i over 5 år på rad ;) det har skjedd rundt 30 mord siden år 2000! hvorfor har det ikke vært fler? fordi norge har strenge regler.

norge er perfekt! folk har det for godt i norge og vil alltid være missfornøyd. menneskelig instinkt og ikke være fornøyd.
29.04.2010

Marthe sier: Jeg møtte Norges siste lovlige pitbull terrier her om dagen, kjeeeempe søøøt^^
27.04.2010

Caroline Gulbrandsen sier: og Ogkriz jeg vil gjerne si en ting. De som vil lage drapsmaskiner av disse bikkjene er jo allerede godt i gang selv om de er forbudte. staten tør jo ikke å gjøre noe med de. Alle sånn politisk spill og regler og forbuder treffer alltid middelklassen, vi som merker det. De organiserte kriminellene fortsetter jo bare å organisere seg bedre. Vi er virkelig et naivt land!
25.04.2010

Caroline Gulbrandsen sier: Jeg kommer alltid til å elske denne rasen uansett hva folk sier og mener. Alltid hatt bra erfaring med pitbuller, møtt en pitbull som var litt hundeaggressiv men den viste heller ingen agressjon mot mennesker i det hele tatt. Bare fordi noen gangstere tror de er kule når de bruker sånne hunder til å leke deilige, skal det gå ut over oss vanlige mennesker, eller disse stakkar bikkjene som ikke har gjort noe. Jeg kommer alltid til å eie en pitbull, og jeg trenger den hverken for beskyttelse, penger eller leke deilig. Og du finner ingen snillere hund enn bikkja mi. Vet du hva den gjør når en annen hund viser aggresjon mot den ?? den rygger unna og går bort.. Hørt på makan ?????
25.04.2010

Eva Hoel sier: 0kriz du traff da spikeren paa hodet! Det gaar nu aa lage familiehund av det meste med god dressur.

Jeg har nu en bekymring i tilvaerelsen, og det er opphaevelse av pit bull forbudet i kongeriket. Tenk paa alle barn som vil lide ved opphaevelse va forbudet. Jeg haaber det kommer flere forbud mot andre hunderaser: Presa, staff, og rott.
22.04.2010

0kriz sier: synes det er mye diskusjon om dem bør være i norge eller ikke. jeg har veldig lyst på en sånn hund men dem bør ikke være lovelige i norge. har ingen erfaring med hund men etter hva jeg har forstått så er det eieren som er problemet og ikke hunden. sant sant. men dem er jo drapsmaskiner uten like i feil hender. blir disse lovelige så blir det mange pitbuller som blir familiehund MEN! det er fortsatt mange som vil ha en for og lage en drapsmaskin av den.
dem kommer til og stå for mange skader og kanskje drap om dem kommer til landet.
21.04.2010

karina sier: Grunnen til at hunder generelt er agresive er somregel pga eier eller useriøse oppdrettere. Å vist man skal forby pit bull fordi den biter å kan være agresiv, hva skal man da gjøre med f.eks hester ? er sikkert flere folk som er drept pga hester enn pga pit bull. Jeg mener ikke det at jeg ikke liker hester, har selv hatt hest osv og syns de er fantastiske, men visse hester KAN sparke osv, ikke sikkert det er med vilje engang, men treffer de, så kan folk dø. Tror hester er MYE farligere enn pit bull, og synest denne loven om at pit bull skal forbys er helt idiotisk.
08.04.2010

HVIT PUDDEL-EIER!!!! sier: takk for at du hjelper meg med å forsvare disse nydlige hundene, "Tove"!

Dette avhenger alt av kunnskap, og folk burde forstå at det ikke er hunden, men eieren som skaper "Monsteret" i denne fine hunden!

Dessuten.... UTSEENDE BETYR INGENTING VED VALG AV RASE!!!!!!! Noe mer viktig er vel heller egenskapene til rasen, og menneskets kunnskap!

Besøke bloggen min??
Nettopp lagt ut et innlegg om det her!
06.04.2010

Tove sier: Jeg skulle akkurat til å navne Daddy og Cesar Millan. Siden Daddy er av pitbull terrier så burde han avlives? Nei! Daddy var en problematisk hund da han kom til Cesar, men se hva han fikk til!!! Her snakker vi om kunnskap om hunder, raser og hva instinktene "sier". Man må sette seg inn i hva slags rase man har med å gjøre og hva de faktisk trenger for å bli den hunden man ønsker.

Jeg hadde en blanding mellom shæfer og flat coated retriver og da han var rundt 6-8 mnd gammel hadde vi han med til noen som hadde to St. Bernhardshunder. Eierne syntes jo vår valp var kjempe søt og ville at deres hunder skulle får hilse på vår. Jaja vi aner jo fred og ingen fare vi som har hørt at dette er trygge og trauste hunder. Så ut av ingenting angriper den ene hunden vår hund. Dette endte med at vår hund ble aggressiv mot andre hunder. Hvor ansvarlig var jeg som eier? takk og lov hadde vi vett nok til å fortsette å sosialisere vår hund slik at vi fikk ordnet opp i dette. Men poenget mitt er at det er vi som eiere som må ta ansvar for hvordan vi "oppdrar" hundene våre! og hva vi gjør med uønsket adferd! Samtidig skal det nevnes at selv om man har et godt inntrykk av en rase (fordi man har møtt ett par og hørt mye) skal man ikke "dra alle over en kam". Det er dyr vi har med å gjøre, ikke mennesker, og det må man alltid huske på om man velger å anskaffe seg hund, hest, katt eller hva det måtte være. Dyr handler ut ifra instinkter og lært atferd, ikke følelser.

Videre vil jeg trekke inn media og hva de faktisk gjør med oss som mennesker. Jeg blir rett og slett sliten av hvordan media "velger" for oss om hva vi skal mene om diverse. De fremstiller saker fra ett lys og dytter oss inn i en retning. De er rett og slett ikke objektive, men manipulerende etter mitt synspunkt. De markedsfører pitbull terrierens egenskaper, og hvor da uansvarlige eiere rett og slett får det trykka opp i fjeset at de kan kjøpe en pitbull, trene den opp og tjene gryn! Når media utelater å skrive at pitbullen var trent til å angripe, ikke var vant med barn og barnet beit den i øret så synes ikke jeg at det er rart om den skulle bite. Igjen her kommer uansvarlige eiere og foreldre inn i bildet. Er du ikke hundekjenner så hold deg unna hunder til du vet mer om de. Og for guds skyld ikke gå bort til en hund du ikke kjenner. Spør eieren om du kan klappe den, får du ikke det, neivel da lar du vær!

Opparbeid deg kunnskap før du anskaffer deg hund!
01.04.2010

HVIT PUDDEL-EIER!!! sier: ET EKSEPEL PÅ EN GOD PIT-BULL-EIER er CESAR MILLAN!!!!

Hans kjæreste medlem av flokken, Daddy, er ofte med på noen av episodene!

Hunden er med som en "hjelper" for å få andre aggressive hunder (som f.eks. en liten chihuahua, shiba, schäfer o.l., som han har hatt på episodene sine et par ganger!)til å bli mer roligere!

Da er Cesar bestemt, men samtidig ikke sint på "Daddy", og ber så Daddy om å enten legge seg ned, eller bare "vise" en slags "strategi" osm han vil bruke på hunden!

Daddy er en perfekt pit bull!!!
Jeg kan sammenligne han, med den første hunden Cesar spillte inn video med... En liten chihuahua...

Det er eieren selv sin skyld at hunden er blitt aggressiv! (om den ikke er kjøpt fra omplasserings-plass o.l., der det kan være andre mennesker innblandet!)
29.03.2010

HVIT PUDDEL-EIER!!! sier: Heii heii!

Ser det er blitt en "liten diskusjon" om pit buller er søte eller monster...

Pit Buller er ikke monstre!
Disse hundene er avlet opp for å sloss!
Det er noen skikkelig vakthunder, og kamphunder, men kan samtidig (om eieren er seriøs og villig til å trene/sosialisere hunden, og IKKE gi opp!) bli en flott venn!

Egner seg nok ikke i fmailier med små-barn, da jeg vet disse hundene ikke er "selskaps-hunder".

Alle hunder stammer fra ulven... og ulver lever jo i flokker...
Derfor er det viktig at man samtidig som man trener og sosialiserer en pit bull også viser hunden hvem som er sjef!

En pit bull kan like greit underkaste seg for en golden retriever som en chihuahua kan, men alt avhenger av EIEREN!

Det er ikke hundens feil at den er blitt avlet opp til å bli en "kamphund"! Det er oss mennesker!!!

Jeg syns det er synd å se at pit bull "amstaff" og mange andre under gruppen "kamphunder" er blitt ulovlig i Norge!

Vet ikke om noen av dere som har skrivd kommentarer her har lest historien om Maijlo?
Amstaffen som kom fra Svarige!
Eierene visste ikke at denne rasen var ulovlig, og da politiet kom får å avlive hunden, var eierene villig til å betale mange mange tusen kroner får å få la hunden være i livet!

Etter 9mnd med hunden "vekk fra seg", fikk de endelig lov til å ha hunden.... På EN betingelse!

Hunden måtte ut av landet, og heldighvis hadde eierene slekt i polen som tilbø seg å ta vare på hunden!

Tenk å kjempe så mye for "bare et monster!?!"

Syns de som kaller denne hunden et monster burde lese historien "Hvordan kunne du?"

Linker til den her: http://www.123hjemmeside.dk/Igorgutten/3633903

HÅPER DERE LESER DEN!?!?!!

Hilsen en 14-åring med 9års erfaring og eier av en Hvit mellom/dverg puddel tispe!

DET ER SÅ ILLE Å SE FOLK SOM VIRKELIG IKKE HAR PEILING!?!?!?!

Akkuratt som puddlen!
Folk tror kanskje dette er en pynte-hund, men når du leser rase-standarden er det en skikkelig "Retriever-hund", som elsker vann og blei opprinnelig brukt til å apportere i vann, hente opp fugl fra vannet o.l.!

Kulene er ikke bare "jåleri", men til nytte for at hunden lettere skal få kunne svømme, beskytte lunger og hjerte, kul på halen for at eieren skal kunne se hunden når den dykker o.l.!IKKE SKU HUNDEN PÅ HÅRENE!!!!!!!!

En hund er ikke bare utseende og rykter!!!!
28.03.2010

Doggylover sier: Jeg synes absolutt alle hunderaser ser søte ut, men pitbuller er kanskje veldig sterke, men det er egentlig ikke deres egen skyld at de er farlige!
Egentlig er det eieren som har skylda for oppførselen til hunden, man bør aldri trene opp en pitbull til å være slem!
Hvis eierne hadde ikke lært dem opp til å være slemme, ville ingen ha fryktet pitbuller!
Pittbuller påvirkes faktisk av eieren!
18.03.2010

spoon sier: jeg har hatt en pitbull i snart 7 år nå.og det er verdens beste hunderase mener jeg.den er familiekjær og den har ALDRI vist agresivitet ovenfor mennesker.min sønn på litt over et år og min pitbull er kjempe gode kompiser og de leker sammen hele tiden.hunden min går også kjempe bra sammen med katter.selvfølgelig er den aggresiv mot andre han hunder,men det er jo de fleste raser.det er ikke tvil om at neste hund jeg skal ha kommer til og bli en ny pitbull.det er veldig synd at denne rasen er forbudt.norge er jo i ferd med og bli et komunist land.
vis man lurer på noe om denne rasen så sjekk opp hva feks cesar millan mener om denne rasen,han har vel 15 stk pitbuller eller noe og mener at det er helt klart den fineste hunden han vet om.og jeg regner med at "hundeviskeren"hvet veldig godt hva han snakker om.
synd at pitbullen har fått dette dårlige ryktet,men blir jo ikke noe bedre at sånne idioter som utaler seg her skriver om noe de faktisk ikke hvet en dritt om.kun det de har snappet om i media.
håper myndighetene i norge tar til vett og opphever dette forbudet.
leste feks om at tyskland ville forby disse hundene men fikk det ikke igjennom fordi de var med i eu.
så det er på tide norge kommer seg med der de også så vi kan få litt internasjonale regler på det her.
13.03.2010

Bernard sier: Det levner ingen tvil om at mange av innleggende her bærer preg av komplett uvitenhet. Typisk nordmenn å dømme ting basert på media og hva andre mener, istedetfor å ha førstehånds kunnskap og gjerne litt mer enn "jeg har lest at pitbull er farlig, så derfor syns jeg de ikke skal få leve", noe som for meg er det samme som å erklære alle innvandrere for kriminelle, basert på deres felles fysiske trekk.

Bare fordi enkelttilfeller blir blåst opp i media, skal ikke det måtte bety at alle skal skjæres over en og samme kam, noe som dessverre er altfor typisk norsk.

Jeg har selv aldri eid en pitbull-rase, men jeg har venner som har og har hatt dette i mange år, og -samtlige- hunder kan i korte trekk beskrives som fantastiske, lydige, hengivne og kjærlige. Alt dette er fordi eierne kan hundehold, kontra "gangstere" som har gitt disse vakre hundene en skamplett som det er vanskelig, om ikke umulig, å bli kvitt..
08.03.2010

Maria sier: Oi...jeg skjønner ikke helt hva enkelte mennesker tenker på?
Sjæferhund jobber ofte som politihund, ja de blir lært opp til å angripe de å, men de får man ha i Norge. Pitbull blir sett på som en blodig hund som dreper nesten alt den ser, bortsett fra eieren. pitbullen har en kraftig kropp og har derfor har ofte blitt brukt i hundekamper. Det kunne en golden retriever også blitt brukt til hvis den ble trent på en lik måte. Mange pitbulleiere gjør også at utseende skal se farligere ut, som å kuppere ørene og halen, ellers hadde den sett ut som en normal familiehund.
Jeg har sett flere ganger at pitbuller er blitt tatt inn til dyrepolitiet (pågrunn av eiere som ikke har hjerne.)og disse hundene har blitt kjærlige familiehunder.
Jeg er helt sikker på at dere finner videoer og filmer der pitbuller er farlige og dreper, men hvis dere ser på en pitbull som en vanlig hunderase så kan dere finne mange bilder av en glad pitbull med en glad familie også.

jeg vil bare si at hunder gjør alt for å få eieren sin til å bli fornøyd, men en eier skal ikke ødelegge hunden sin for det om.
Uansett, ingen hunder oppfører seg som drapsmaskiner på et naturlig vis, det må jo dere som HATER pitbuller forstå,eller?
18.02.2010

Ina sier: jeg blir så trist av å lese dette. det er så mange som kommer med usaklige argument.

pitbullen er ikke mer agressiv enn en toy puddel. saken er bare at om eieren er så useriøs at den lar hunden leve sitt eget liv og ikke setter foten ned når den knurrer osv. så er pitbullen farligere enn toy puddelen fordi den er sterkere.
så, ja den er på den måten farligere enn noen andre raser, men da kun om eieren lar den bli det.

en annen ting er at jeg forstår ikke hvordan noen kan si at det er hunden sin feil, og ikke eierens. om en pitbull blir slått om den ikke biter noen, vil den jo selfølgeli bite folk. den vet ikke hva som er rett og galt. den vet bare hva eieren mener er det. om mine foreldre hadde lært meg at det og drepe folk var bra ville jeg selfølgelig gjort det, for jeg hadde ikke vist at det var galt. en pitbull kan ikke lese i avisen at det er galt å bite, det er eierens ansvar!

og det å si at pitbuller er drapsmaskiner fordi et fåtall av dem har drept noen blir for meg helt feil. en kan ikke ta alle under en kam. det er det samme som å si at mennesker er drapsmaskiner fordi noen mennesker er så syke at de dreper noen.

selfølgeli har alle lov til å mene det de vil, jeg syns bare at en da må komme med saklige argumenter for det og ikke bare tro på alt avisene skriver for å tjene penger!
17.02.2010

Ina sier: jeg blir så trist av å lese dette. det er så mange som kommer med usaklige argument.

pitbullen er ikke mer agressiv enn en toy puddel. saken er bare at om eieren er så useriøs at den lar hunden leve sitt eget liv og ikke setter foten ned når den knurrer osv. så er pitbullen farligere enn toy puddelen fordi den er sterkere.
så, ja den er på den måten farligere enn noen andre raser, men da kun om eieren lar den bli det.

en annen ting er at jeg forstår ikke hvordan noen kan si at det er hunden sin feil, og ikke eierens. om en pitbull blir slått om den ikke biter noen, vil den jo selfølgeli bite folk. den vet ikke hva som er rett og galt. den vet bare hva eieren mener er det. om mine foreldre hadde lært meg at det og drepe folk var bra ville jeg selfølgelig gjort det, for jeg hadde ikke vist at det var galt. en pitbull kan ikke lese i avisen at det er galt å bite, det er eierens ansvar!

og det å si at pitbuller er drapsmaskiner fordi et fåtall av dem har drept noen blir for meg helt feil. en kan ikke ta alle under en kam. det er det samme som å si at mennesker er drapsmaskiner fordi noen mennesker er så syke at de dreper noen.

selfølgeli har alle lov til å mene det de vil, jeg syns bare at en da må komme med saklige argumenter for det og ikke bare tro på alt avisene skriver for å tjene penger!
17.02.2010

Thea sier: Jeg syntes det er rart at man ikke har Pittbull terrier her når vi har mange andre mer farlige raser her..
02.02.2010

En som liker hunder :P sier: Vell, det har mye med hvordan de hunderasene blir oppdratt da. Som Bordie collie, som ikke får den rette måte å være på altså den behove den rasen skal ha, mental trening, fysiske treningen og mye dommenanse så ville den blitt overnærvøs, englsig og begynne å bite folk, eller barn for den sags skyld. Og blir hunden slik og biter så er det bare å avlive den fordi den er for aggresiv for mennesker.

Men det er mange dummme mennesker som ikke gidder å høre på andre og er i sitt egen verden og bare se det de vil se. Så end of the story, bare la de dumme være fred og smarte få beholde de hundene de vil ha.
01.02.2010

knut sier: Pit bull terrier blir ikke brukt som kamphund pga agressivitet, men av smerteterskel.
Det er eierene som gjør hundene til "drapsmaskiner", ikke hundene!
Kjenner flere amstaffer, og det er noe av den mest tolmodige og lojale rasen jeg har møtt.
11.01.2010

K sier: Må også legge til at man må ta spesielle hensyn når man eier, passer eller trener en pit..
07.01.2010

K sier: Jeg blir også veldig trist og frustrert når jeg leser dette.. Jeg snakker av erfaring når jeg sier at både APBT og amstaff er noen av de mest menneskekjære hundene jeg noen gang har vært borti. De er tålmodige, lærevillige og smarte. Dessuten er de utrolig dyktige med barn. Jeg kjenner et helt kull fra 2008 som er blanding av pit og staff.. allikevel kan jeg snakke på dems vegne fordi det mest agressive jeg har sett av disse hundene er sleiking i ansiktet. Lillesøsteren min på 7 år stoler fullt og helt på disse hundene og jeg stoler også på disse hundene i nærheten av min søster, nettopp fordi de er så tålmodige.

Henrett eierne som trener hundene til kamp og ikke angrip uskyldige dyr som blir utsatt for vold eller urett fra uvitende eller kriminelle eiere! Hvor mye vett har man mellom ørene når man drar alle over en kam? Eiere med agressive hunder må selv ta ansvar, uansett rase. Man kan ikke skaffe seg en hund som et slags tilbehør og tro at hunden klarer seg selv eller er ferdig trent som valp. Ta ansvar folkens og tenk med hjertet før dere dømmer. Dette er ikke ondskapsfulle dyr- og å tro noe annet er jo rein dumskap.

Allikevel vil jeg ikke forsvare hundene som har angrepet barn eller skadet noen. Jeg skjønner at folk er redde og skeptiske- ja, til og med sinte. Men ta nå for Guds skyld sinnet deres ut på eierne av hundene og ikke selve rasen eller hunden. Dette er uskyldige dyr som ikke vet bedre.

Jeg anbefaler alle APBT-hatere å lese seg opp på rasen. Flotte og vakre dyr dette :)
07.01.2010

brukhodet sier: Må si jeg blir litt lei meg av å lese alt dette... Pit bull terrieren en en kjempeflott hund men den er også en krevende hund som trenger kurs og faste regler. Jeg har to staffordshire bull terriere (som er "nesten" det samme) og det er de herligste hundene jeg noen gang har hatt! :) greit de er litt kranglete mot andre hunder men derfor har jeg de i bånd og de får ikke lov å hilse på andre hunder uten min tilatelse.. De skal sitte pent ved siden av meg når jeg møter andre eller hilser på andre, å dette gjør de! Jeg har hatt begge hundene mine på valpekurs, grunnkurs og bronsemerkekurs:) Så det kommer helt ann på hva eieren gjør med hundene sine.. APBT er en ekstrem atletisk rase som trenger å løpe fra seg! Helst 2timer om dagen.. (som mange andre hunder trenger også selvfølgelig) Men det som er med pitten er at det er gladiatoren av alle hunderaser, når den ikke får brukt kropp og sinn så vil det gå ut i frustrasjon og frustrasjon vil da gå over til sinne. Så får at en hund blir aggresiv så er det allerede mange feil som er blitt gjort av eier/eiere.. Men dette gjelder også mange andre raser som f.eks. rottweiler, shæfer, doberman, malinois osv.. ja APBT ble avlet frem og "designet" av mennesker til å drepe men det er helt opp til eier hvordan hunden blir:) Jeg mener at alle skulle gått på kurs før anskaffelse av hund, ikke bare for å lære mer men da kan man også stille spørsmål og få bedre kunnskap så kanskje folk klarer å velge rett hund til sin personlighet og interesser. Det dummeste jeg ser er eldre mennesker (50+) som blir slept etter bikkjene sine fordi de har valgt rottweilere schæfere eller grand danois.. hehe må bare le litt når jeg ser det.. :) Det å ha en hund er et utrolig stort ansvar og det koster mye penger. Og man MÅ være konsekvent! HELE tiden... Håper noen av dere klarer å skifte litt syn på forskjellige ting og tang når det gjelder "farlige" hunder..

En hund er ikke farlig før vi som eiere tillater at de farlige ;)
21.12.2009

Jeasp sier: Har noen av dere AMPBT-hatere noen gang møtt en pitbull?
Jeg mener at hvis dere skal først hate noe må dere begrunne hvorfor dere hater det. Å jeg mener ikke at det er rett og hate noe dere aldri har hatt noe forhold til!
Ja, den har drept små barn, andre hunder og andre mennesker. Vet noen av dere hva som skjedde før pitbullen gikk til angrep? Ta en liten chihuahua og riv den i øret og se om den opptrer annerledes enn en pitbull da?
Og til litt off-topic mener jeg at det burde blitt strengere lover for hundehold i Norge. De kjører hunder på temperament tester, men gjør de det med eierne? Hunden blir slik eieren vil den skal bli. Hvis en kriminell person skal velge seg en hund er det jo ikke rart han velger en pitbull! Den gjør jo hva som helst for eieren, den gir aldri opp! Er ikke dette menneskets beste venn så vet ikke jeg. Det det handler om er i hvilken retning hunden blir styrt mentalt. Å jeg vil tro at med riktig trening med en riktig eier og sosialisering fra ung alder er dette en like flott hund som alle andre.
20.12.2009

kunden sier: APBT, som Amerikansk Pitbull Terrier er avlet opp for å bekjempe alt som kan stå på fire ben. Men mot mennesker er den snill. Såfremt eieren har hodet i behold. Som familiehund vil den fungere utmerket, men den må sosialiseres ved tidlig alder skal den gå sammen med andre hunder. Dessverre er/var der mange eiere av rasen, spesielt i Oslo indre øst som har brukt den som et macho-symbol. Men merk; disse hundene er ofte blandinger av AmStaff/"Pitbull" og har ikke noe til felles med hundeeiere, spesielt i USA, vil kalle for "pitbuller".
18.12.2009

jan langen sier: nå forstår jeg hvorfor pit bull er så populære hunder blant syke mennesker.... http://www.farmsexy.dk/farmcum/arwen_18_and_cums_with_pitbulls_cock/
06.12.2009

Annette Carlsen sier: Pit bull er ikke en FCI godkjent rase men et samlebegrep på forskjellige raser som går under kategorien kamphunder. Det betyr dermed ikke at disse rasene automatisk er kamphunder,men at de har hatt en fortid og historie som kamphunder. De er ikke født kamhunder, det må læres, en Pit bull er avlet for fart og styrke, dette vil si svært aktive og krevende hunder, som trenger en masse fysisk aktivitet og psykisk stimuli.

Disse hundene har fått et svært dårlig rykte som fortsatt henger igjen den dag i dag. Dette er 100%menneske forskylt, og det er så tragisk å se at oppegående mennesker kan være så dømmende og fordomsfulle mot en eller flere raser. Da det i utgangspunktet var menneskene som er skyld i at hundene har blitt brukt til feil type underholdnings aktiviteter.

Når noen kan ha fordommer og hat for en hunderase tyder dette på generell manglende kunskap om hunder hos den enkelte. Når mennesker kan ta seg den frihet å rakke ned på en hunderase, er det snakk om frykt og uvitenhet hos den enkelte.
Dette lager ringvirkninger hos folk, og fordommene sprer seg.
Man kan ikke komme med utsagn og påstander hvis ikke man kan fremlegge fakta.
Ser man på de ulike faktorene til hvorfor en hund reagerer som den gjør, ser man at dette er innlært adferd ikke bare innstinktiv.
Derfor kan vi utelukke at det ikke er rasen det er noe galt med, det er eierens manglende kunnskap.
Alle hunder behøver fysisk aktivitet hver dag, disiplin og ros, i den rekkefølgen.
Bytter man på rekkefølgen eller ikke tilfredstiller disse behov, kan hunden ende opp som disse som vi leser om i media.

Man kan trene bort aggressjon hos alle hunder uavhengig av rase, alder, kjønn, sålenge det ikke foreligger en medisinsk årsak til adferdsproblemet hos hunden.
At et individ skal være ansvarlig for ryktet til en hel rasebestand, er etisk og moralsk ukkorrekt og ikke minst urettferdig mot alle vi som har en lydig og veloppdragen hund.
Jeg har selv staffordshire bull terriere, og denne rasen er noe mindre i str enn de andre pit bull typene. Den er lovlig i Norge, og har en historie som har gjort den fortjent til tilnavnet Nannydog, fordi den er såpass pålitelig med barn. -Denne rasen ble opprinnelig brukt som kamphund på 1800 tallet, ettersom hundene ofte gikk løse i gatene var det svært viktig at de var omgjengelige med barn, det var slik at dersom en hund visste aggressjon mot et barn skulle den avlives!
I dag blir altfor mange hunder avlivet fordi eieren ikke har tatt ansvar,eieren får bot men hundene må bøte med livet.
Bytter man ut eieren, så får man se en ny side av hunden. Med all den kunnskapen og fakta tilgjengelig, kan vi fortsatt se en økning av fordommer mot kamphundrasene, tiltross for at fler og fler får seg egen hund, lever mange i troen om at pit bull hunder er en trussel mot samfunnet, da det egentlig er eieren som er trusselen med hunden som våpen.
Nå er det jo slik at Amerikansk Pit bullterrier har vært forbudt siden 1991, og dermed er det ganske usannsynlig at det finnes noen gjenlevende APBT i Norge i dag. Forbudet mot Amstaff tro i kraft i 2004. staffordshire bullterrier er stamfaren til den Amerikanske staffordshire terrieren, og ikke svært så ulik med unntak av høyde og vekt.
Staffordshire bullterrier gjør det bra både på utstilling og andre aktiviteter som agility, lydighet ol. I bladet hundesport kan man lese om en Amstaff som har gjort det veldig bra i spor.

Jeg har selv en såkalt kamphund, og jeg har opplevd å se både de gode og dårlige sidene hos min hund. Men etter å se begge sider har jeg også funnet ut hvordan jeg kan heve frem de gode og redusere de dårlige ved mye aktivisering og utfordringer. Hunden gjenspeiler deg som eier og påminner oss om våre svake sider, disse kommer til uttrykk ved at hunden viser sine dårlige sider. Det min hund gjør feil, er det jeg som er skyld i, og det er jeg som kan gjøre meg bedre innen det området til neste gang. Når vi forbedrer oss i lag med hunden gjør den det også.

Den største utfordringen man får med en hund er den man finner hos seg selv.

Rasen er ikke problemet, men holdningene til folk.
26.11.2009

Maria sier: Pitt bull har ikke no med saken å gjøre det er eieren som opptrer den sånn som den er i dag og det er sant at pitt bull kan være aggresiveste hunden men ikke så aggresiv som eieren gjør den!

Så Tenk om hva dere sier om den jeg skjenner mange som har pitt bull og de ignorerer sånne andre hunder og den bjeffer ikke en gang selv om den er American Pitt bull terrier!!!!!

Få det i hjernen deres!
24.11.2009

Jonas sier: Jeg synes pit bull hunder får vel mye negativ oppmerksomhet. Det finnes mange gladnyheter også om disse hundene, her er et eksempel:

Pit Bull ofrer sitt eget liv for to kvinner fra en dødelig cobra:

http://dogsinthenews.com/stories/070301a.php
12.11.2009

Likestilling, ovenfor de misforståtte sier: De er som alle andre, de er det de er lært opp til å være.. Hat de som har gjort mange av disse til monster i mange sine øyne, ikke hat et dyr som gjør det det er bedt om... Disse rasene komme som regel i feil hender å det er det som blir vist i media.. Ikke de som er gode familiehunder.. Ingen er født morder, det må læres.. Ingen av disse hundene hadde valg et liv der de må drepe, hvis de ikke måtte..
05.11.2009

pit eier sier: Pitbull er en bra rase, det er det mange grunner til.

På grunn av dens dystre fortid, har det blitt skapt en rase som er psykisk sterk og fryktløs.
Som alle vet, så er 90 prosent av de hundene som biter redde eller usikre. En selvsikker hund ser ingen trusel å vil heller ikke bite.

Pitbull har også noen problemer
Når mange hunder leker sammen, vil alltid de av samme kjønn havne i små klammeri. Når vanlige hunder slåss, er kampen vanligvis over etter 5 sekunder. Havner en pitbull i en slåsskamp vil den forsvare seg, å de med en hurtighet, styrke og råskap som få har noen kjangs til å stille opp mot. Å en uskyldig slåsskamp kan fort ende med døden.. Her er det store krefter i omgang..

en annen ting er om en famile kjøper seg en pitbull i et land den en lovlig. En pitbull er jo kjempe snill i hjemmet, en av de mest kosete og menneskekjære hundene man kan ha.

Så pluttselig en dag kommer det en hund uten bånd å små ypper seg på pitbullen mens familien er ute å går tur. Å pluttselig har den rolige kjælne hunnen forvandlet seg til et monster, som river den andre hunden i filler.

Problemet er at folk vet ikke hva som bor i en pitbull. en pitbull på 30 kg tar lett en hund på 60 kg.. Det er en hund med superkrefter rett å slett..

Pitbull burde være lovlig i norge. Men det burde vært en slags sertifikats ordning på det.. Det er ikke bare å kjøpe en pitbull man burde gå på kurs i et halvt års tid og ta et pitbull sertifikat rett å slett... alle eiere burde psykisk testes og ha plettfri vandel..

DETTE HADDE LØST ALLE PROBLEMER
Hilsen en som har to pitbull handhunder på 2 og 5 år.... De slåss aldri takket være god trening.. her er det jeg som er pack leader.....
04.11.2009

breath of sanity sier: dette er bak mål.
mange hundebitt er hverken eierens, eller hundens feil, men barnet som kaster stein, barn som blir bitt er ofte like stor del foreldres ansvar som hundeeiers (noen ganger bare hundens, feil, noen ganger bare barnet.)

hvis vi skal fjerne alle skarpe kanter i samfunnet må vi sette skumgummi på alt vi har, det er så mange farer her i verden at hunder generelt ikke engang gir utslag på skalaen.

de som er villige til å oppgi frihet i bytte mot sikkerhet, fortjener ingen av delene.
ingen raser skulle vært forbudt, et forbud hindrer ikke kriminelle fra å skaffe hundene uansett (kanskje det har noe med at de er kriminelle å gjøre?). hvis bare kriminelle anskaffer hundene er det klart de får et dårlig rykte. personlig foretrekker jeg rottweilere, men synes noen pitbuller er meget vakre (cesar milans "Daddy" er en). og at ansvarlige *frie* mennesker skulle få anskaffe seg hundene lovlig, men skulle jeg få lyst på en pitbull ville jeg gjerne bryte patetiske "barnevakt-lover" uten å få skyldfølelse, og jeg ville oppdratt og trent hunden til å bli en fin, kjærlig og lydig hund.

vi *trenger* ikke hunder, og siden de kan drepe burde vi likeså greit forby de. ikke sant?

vi *trenger* ikke biler, og siden de tar mange flere liv enn hunder burde vi forby de og.

vi *trenger* ikke mobiltelefoner heller, og noen idioter tror de forårsaker kreft til tross for at vitenskapelige studier ikke støtter det (lignende situasjon på mange måter), så da kan vi bare forby de også. er jo ren logikk? alt som kan være en potensiell fare for barn og kvinner (som tydeligvis er mye viktigere og mer verdt enn alle andre) burde rett og slett forbys og drepes hvis det er levende.

nok en gang: "de som er villige til å oppgi frihet i bytte mot sikkerhet, fortjener ingen av delene."
28.10.2009

Anonym sier: alle dyr har tenner sier nå jeg.
de kan brukes likt alle sammen. om det er til og spise eller bite.

om dere også legger merke til at hunder har en vane med og bite litt i hverandre når de leker,
dette er da ikke farlig uansettt om det er en liten eller stor hund, mange hunde eiere blir kjempe redde når man hører sin lille valp eller hund pipe under an lek og tror med en gang at dette var ren slossing.

tull og vas.

det er en beskjer fra den hunden som piper om at nå må du roe deg ned,
de lærer av hverandre. som vi mennesker lærer av hverandre.

dyrenes liv er mere brulate enn mennesket,
men av ett faktum fori de da ikke kan snakke og gi beskjed.

knurrer biskja de er det ikke fordi den skal angripe,
men forde den skal gi deg beskjed om at du får holde deg unna.

hunder gir beskjed før ett bitt skjer. sånt gjelder alle dyr. om ikke mennesker.

gir vi en beskjed og den beskjeden ikke lydes, blir vi forbanna, noen værre enn andre--

hunder.
gir de en beskjed som ikke lydes, blir de forbanna,
noen værre enn andre.

sånn er naturen.

dette må dere bare akseptere.
uansett hvilken hunderase dere mener er værst.

dere som kaller dere hunde elskere.

hadde dere vært det.ville dere akseptert alle hunderaser-.

dere ville gitt de en sjansje før dere hørte på all media og ting på youtube som ikke altid kan stoles på.

helt utrolig. dere busrde være flaue over og kalde dere hunde elskere.

fysj og fysj
28.10.2009

Jeanette .en riktig hundeelsker sier: herregud for noe hyklerier.
PITT-BULL ER BARE DRIT FARLIG.
vett dere hva. det dør flere i bil ulykker væær bidige dag .enn at noen dør ved ett pittbull bitt.
desuten. jeg ser flere pomeranian som er agrisive enn hva en pitt er,
min søster hadde amstaff( som blir satt i samme katogori)
med to barn.
eldste sønn fikk denne rasen i bursdags gave. minste datter kom etter rasen kom inn i familien.
det var ikke snakk om noen antydning i agrisjon i det hele tatt.
da er det snakk om at denne lille jenta satt på ryggen hans og brukte han som hest.
hva denne såkaldte farlige rasen gjorde var og logre med halen og gi hun en skikkelig rund vask i hele tryne så hun fikk pigg sveis.

jeg skjenner til utrolig mange med alle slags rasehunder.
jeg skal inrømme at jeg har sett både farlige og utrolig snille søte hunder.

jeg har selv blitt biti av en hund. dette var en dobbelmann.
jeg var to og grunden til at bittet oppsto. var rett og slett fordi jeg stakk fingeren i øye pån.
er man ikke obs på hva barnet gjør mot biskja. er det ikke rart det blir ett bitt.
den må jo kunne forsvare seg selv.
denne amsatffen søsteren min hadde. ble fagtisk rund bitt av en rottwieler.
dette var da en rott som hadde en eier som da var uansvarlig og ikke mindst useriøs.
i parken rett ved meg, hvor jeg går tur med min egen hund, er det en shefer som har bitt nærmere 3 andre hunder i løpet av dette halvåret.har også vist agrisjasjon mot mennesker.
jeg har ei venninde som har en sheuaua som er den mest agrisive hunden jeg noen gang har møtt. er ikke mulig om la min valp hilse uten at den glefses etter han. andre menesker tør ikke hilse fordi denne da er helt umulig.
enste grunden til at denne pitt-bull rasen blir sett på som farlig.
er fordi den blir mer markert enn hva andre hunder kan bli.
det betyr ikke at den har mer muskler eller at den er farligere.

min hund (valpino italiano) har lekt mye med denne pitt bull rasen.
ingen skade skjedd.
blanco elsker disse faktisk fordi de er like lekene uansett hvor gamle de blir.(rom regel)
jeg har en venninde med denne rasen. han elsker unger og mennesker i det hele tatt.
han er iveri etter kos hele tiden og på julaften løp han rundt med nisse lue på,

hallo.

denne rasen er like søte og snille som farlige som alle andre hunder.


det kommer helt ann på hvordan man faktisk oppdrar hunden din.

la oss si u oppdrar ungen din som en drittunge og en masse morder.
dette vil ungen din da bli fordi hun/han ikek skjenner til annet.

dette gjelder også dyr.

jeg vet da også om katter jeg som har drept unger.

dyr generelt kan være farlige.

dere må virkelig gi dere.

jeg synes denne hunde rasen er nydelig, jeg har møtt både snille og slemme. og ALT kommer til eieren uansett hvilken hunderase det gjelder.

patetisk synes nå jeg!!!!!!!
28.10.2009

Nikko sier: Idun, da burde du kanskje gjøre noe før den bikkja river barna dine i filler. Hvis det er en hunderase som er disponert for slikt så er det den hunden til naboen din.
17.10.2009

Idun sier: Jeg HATER naboens pitbull. Han har innrømmet ovenfor mannen min at den er den rasen. Den er skummel! Knurrer på stien der ungene går til skolen....huff for en dritthund!
16.10.2009

rek sier: herregud hvordan kan folk prøve å ta bort disse vakre og lojale hundene.
15.10.2009

Ninni sier: De useriøse gir seg aldri, sjekk bare denne siden hvor eieren påstår at dette er en blanding mellom staffordshire bullterrier og boxer (se i bildegalleriet av hunden): http://www.mittdyr.no/dyr/9083/

Holder det ikke at staffordshire bullterrier nesten ble forbudt da amstaffen ble det, nå skal disse drittfolka ødelegge for "the nanny dog" (staffordshire bullterrier igjen), og ta med seg boxeren i samme slengen. Den bikkja på de bildene er f*** ingen blanding mellom boxer og staffordshire bullterrier!!!
14.10.2009

Shootas sier: Naboen min er en dyktig hunde eier å har hatt hund i alle år. han har hatt en pitbull i 2 år nå å en dag så rev den seg løs fra eieren å sprang rett inn i naboens hage å angrep naboens 6 mnd gamle goldenretriver. den har også gått løs på en anne nabo sin hund.

greit at pitbuller er normalt sett snille med mennesker men det er andre hunder den trigger på å da kan det fort bli gjort til en ustabil hund.

ikke misfårstå meg, jeg syns pitbull er en UTROLIG fin og flott hund men jeg ville ALDRI hatt en i nærheten av meg
26.09.2009

Peter sier: Folk her inne kommer med uttalelser på grunnlag av noen få eksemplarer. Jeg har antagelig møtt flere hundre pit bull type hunder i mitt yrke og det er ikke stereotyp eiere - lavpannet muskelbunt eller kriminell - som er de eierne som utgjør den største trusselen for omgivelsene. De kan har trent hundene til å bli et livsfarlig våpen, men de håndterer også hundene sine som om det er et livsfarlig våpen. Problemet er eiere med samme instilling som noen her inne, som ikke erkjenner at det er forskjell på hunderaser. Eventyrfortellere som bare ser det positive i rasen. Uansvarlige og naive drittsekker. Det er disse menneskene man skal takke for at en rekke pit bull raser nå er forbudt i Norge.

En pit bull kan ikke likestilles med en chiwawa, og heller ikke med de fleste andre hunder av samme størrelse. Rasen har et særpreg og må behandles deretter.
21.09.2009

Birgitte sier: Jeg er helt oppgitt. Jeg mangler neste ord fordi jeg er så skuffet over dere lite informerte mennesker. Det er IKKE NOE GALE MED HUNDEN. DET ER EIERNE. F**N så lei dere nå. Det er som å snakke til en vegg.

Alle hunder trenger en sterk eier, de liker det og blir lykkelig av det. Denne hunden har masse muskler og ser tøffe ut, men se dem inn i øynene,, de er mye mer imøtekommende og rolige hunder enn alle de små aggresive gneldrehundene som puttes i vesker og går med menneskeklær ( igjen eierne ). Jeg liker ikke å si negative ting om andre hunder, men prøver å få frem et poeng som kanskje gjør at dere forstår!!! dere må forstå hvor slitsomt det er når DERE som ikke har peiling fortsetter å ødelegge for en snill og god familiehund. HUNDEN ER IKKE FØDT OND. Det er hjerneløse eiere som former hunden som en valp til å bli farlig. Hunden vet ikke annet. TENK DERE FOR F**N Om
20.09.2009

Anonym sier: Dere som skriver så mye negativt om pittbull har tydeligvis aldri møtt en, dere må ikke tro alt dere leser i aviser eller ser på tv.
Hvis pitt er en tikkende bombe som kan gå av når som helst så må jo det også gjelde labrador også, det er de som biter flest mennesker i norge og sånn var det også før forbudet mot pittbull kom.
Hvis man skal være sikker på at noen aldri skal bli bitt av hund så må man forby alle hunde raser.
18.09.2009

Daddy sier: Helt enig. En aggressiv, redd eller utrent Kongepuddel, Dachs eller Golden er farligere for et barn enn en balansert Pit.

Å, så gøy det hadde vært om Pitbullen ble lovlig her som i de fleste andre land. Da kunne vi alle vist medias saueflokk her verdens kuleste og snilleste hunder.

Sterke - Ja.
Lydige - Definitivt
Lojale - Så absolutt
Farlige - Akkurat som Schæfern ved siden av om eiern er dust.
11.09.2009

anti BSL sier: Hei ! er selv eier av "pitbull" og har hadt de i over 10år, har hørt så utrolig mye Dritt om disse rasene i alle år men må si jeg ble overrasket over de første komentarene her, "monster" som en kalte de fårr, og "utrydd alle" som en annen sa, må si det er utrolig hvordan folk tenker !!

Mine hunder har ALDRI knurret til et menneske- ALDRI !!

AmPitBullTerrier er avlet i hundrevis av år på "ikkeAggresjon" mot mennesker, vil si det ikke er mer stabil rase, pga avlet på psyke i alle år

Vi tillater de aller fleste Vakthunder og de er jo avlet får å vokte og "angripe" mennesker og veier jo mye mye mer, så ser ingen logikk i reglene

En Mastiff på 70kg eller en pit på 20kg hva er farligst får et menneske??
05.09.2009

airezgirl sier: det er jo e n grunn for att staffen ble kalt the nanny før da. hvis ongene måtte være alene hjemme så satt de staffen, pitten eller amstaffen sammen med ongene. da viste de jo att ongene var trygge. nå er jo ikke det å annbefale med noen hunder da vell å merke. jeg elsker pitten, den er helt herlig, skikkelig kosebamse. jeg har møtt MANGE har møtt flere schefere med agresjonsproblemer mot folk og mennesker. det er ikke rasen dere skal frykte, frykt eierne.
31.08.2009

airezgirl sier: å jeg husker førstegangen jeg møtte en pitt-bull=) å så god den var.. så kjerllig å leken=) en voksen hanne på 3,5år helt fantastisk=)den kom å snuste meg i øret å i hele annsikte før den bestemte seg for å gi meg en skikkelig runnvask. hehe. en helt fanntastisk hund. har også møtt andre og hjerte mitt synker hver gang noen snakker tull om denne rasen. jeg er enig i att det er farliger dersom denne hunden angriper i forhold till en pomeranien. men en rottweiler har god sjangs til å ta en pitt... golden rettriver sto som nr på listene over hunder som biter barn oftest(% i forhold til hvor mange hunder det var i hver rase i amerika)tror ikke pitten var på topp 5 engan. husker jeg rett var scheferen på andre rottisen på 3 osv. jeg lever etter utrykke det er ikke hunden du skal frykte, det er eieren som er farlig jeg har blitt bitt av en silky terrier en malteser å en husky. har ikke møtt like mange maltesere eller silky terriere som jeg har møtt pitter amstaffer og staff. har aldrig følt meg truet av dem engang.de er jo også utrolig tydelige i kroppspråkt, jeg elsker rasen, att noe så sterkt både fysisk og psykisk kan være så milde å snille hunder. blir rasen noen gang lovelig i norge i jenn så er det 100% sikkert att jeg får meg en sånn. lenge leve pitten!!!!! vil også ha det sagt att jeg også elsker rottiser boxere og molossere generelt. og att jeg vil ha en bitteliten hund også=) har fortiden en blandin mellom pointer husky og vorster=)
31.08.2009

Lise sier: Herregud for noen trangsynte komentarer det er i denne tråden.. Jeg selv vokst opp med en Pittbull terrier i familien, og kan ut i fra det si at Pittbullen er en kjærlig og god familiehund hvis den har en forsvarlig eier som har kunnskap til hundehold. Denne hunderasen er så uheldig at den har blitt brukt som penisforlengere til dumme og uvitende folk som trener de til hundekamper m.m. (og for all del missforstå meg rett her) Dette er et hunde-eier problem IKKE et hundeproblem. Det er like lett å få en dvergpuddel aggresiv (og alle andre hunderaser for den del) som det er å få en pittbull terrier aggresiv..
17.08.2009

Balle Klorin sier: Eneste plassen jeg anser det som greit å ha pit bull/amstaff o.l er i Sør Korea....som hovedrett!!
15.08.2009

Puddel sier: Kort sagt ei møkkabikkje vi overhodet ikke har bruk for.
Mennesker som har behov for å sprade rundt med denne udetonerte bomba må ha komplekser omvendt proporsjonale med selvsikkerheten sin.
15.08.2009

Attilla sier: Jeg har jobbet med hunder i snart 20 år, med samme metoder som "hundeviskeren" og har fortsatt å treffe på en hund som ikke kunne rehabiliteres.

Dessuten, skal si dere en ting jeg, 83% er små hunder, dachs, chiuaua, pomeranian, cavalier king charles, cocker, pinsher etc som er de verste tilfelle med antall og omfang av bitt på barn og andre hunder! så før du dømmer APBT, shæfer, rotweiler etc etc pass deg heller for pyntehunden!

I norge er dachs, jack, chiuaua og golden retriever alene med over 265bitt årlig!!!
shæfer, amstaff, PBT og doberman har ikke engang rundet 15 bitt.(og det er flere av disse "farlige rasene" i norge og på verdensbasis!)

Visste du forresten at en Golden retriever har 1,5 ganger kraftigere bitt enn en shæfer? og at i marocco er de avlet som kamphunder og noe av det beste?? betyr dette av bamseklumpen som har linjer til dette.
06.08.2009

Bjørn sier: Veldig trist å se så mye fordommer, uvitenhet og "kjekksseri".. men samtidig veldig glad for at blandt annet Liv som har kommet med sakelige grunner og argumentasjoner for dette. lett å se hvem som veit hva dem prater om og ikke.

tristeste med det hele er nok at fordommene vinner igjen, uansett hvor mye fakta man får i trynet.
31.07.2009

hundebitt sier: Hvorfor ikke la statistikken snakke for seg selv?I 2008 har DogBite.org samlet følgende tall:

* I 2008 var pit-bull-type hunderaser øverst på listen over fatale angrep på mennesker, med 15 av totalt 23 drap av hund på mennesker i USA. De utgjør bare 2-9% av populasjonen av hunderaser i USA.

* 70% av de fatale angrepene var mot barn på 11 år eller under.

* 39% av angrepene omfattet 2 eller flere hunder.

* 78% skjedde på eierens eiendom.
09.07.2009

Trond sier: Pitbuller er en av de minst aggresive av alle raser mot mennesker. Selv hunder som er brukt i kamper hele livet, viser vanligvis INGEN aggresjon mot mennesker. Hverken eier eller fremmede. Å si at hundene må forbys fordi noen veldig få, og totalt verdiløse rasshøl, misbruker dem er omtrent like intelligent som å si at vi må ha totalforbud mot kniver fordi noen idioter dreper med dem. Jeg har selv erfaring med pitbull, og det er lett å se at de fleste som uttaler seg negativt ikke vet hva dere snakker om. Det bildet media har skapt at APBT er bare bullshit.
01.07.2009

Silje sier: Det er mye riktig i det Camilla sier. Useriøs oppdrett er en trussel for alle hunderaser, men det er eksta ille for raser som potensielt kan påføre mennekser mye skade. Derfor er det også lover mot såkalt backyard-breeding i mange Amerikanske stater, hvor kun sertifiserte oppdrettere har lov til å drive oppdrett på enkelte raser.

Hvor farlig useriøs oppdrett er vises i en link tidligere i denne diskusjonen, som viser et nyhetsklipp der en 7 år gammel gutt hadde blitt drept av pitbull. Denne pitbullen hadde bitt ved to tidligere anledninger, og likevel drev familien oppdrett på den! I tillegg lot de sin 7 år gamle sønn leke med den uten tilsyn! Veldig mange tragedier hadde vært unngått med litt common sense.

Når man anskaffer seg hund av en potensielt farlig rase (som de fleste litt store hunderaser er), er det selvsagt viktig å velge en god oppdretter. Det er nok et fåtall som blir avlet for kamper og "beskyttelse" da pitbuller i utgangspunktet er en rase som er veldig vennlige mot mennesker (også fremmede), men mange er nok mest opptatt av profitt og er derfor ikke så nøye på hvilke hunder de avler på.

Når det gjelder fatale biteepisoder så er pitbuller overrepresentert på statistikkene av flere grunner. Den første er at statistikken føres på "pitbull-type" hunder og ikke enkelte raser som går under begrepet "pitbull". Da burde pitbull-type hunder bli sammenliknet med jakthunder, vakthunder, gjeterhunder osv, men i stedet blir de sammenliknet med enkelte hunderaser innen de forskjellige grupperingene. Hvis man deler antall dødsfall for "pitbull-type" hunder på antall raser som går under denne kategorien (3) så er det ikke værre enn rottweilere og schæfere som er veldig forskjellige hundetyper.

En annen grunn er at opptil 25 andre hunderaser ofte forveksles med pitbull, og når noe alvorlig skjer er folk raske til å dømme hunden som en pitbull fordi de på forhånd har hørt mye negativt om den i media. Mange alvorlige hendelser hvor hunden har blitt identifisert som pitbull har i ettertid vist seg å involvere en helt annen rase. Media er ikke noe bedre i Norge, som man kunne se nå nylig hvor en 8-åring ble angrepet av en "Rottweiler". Hunden var 50% Golden Retriever og 50% Rottweiler, men hver eneste avis omtalte den som kun "Rottweiler" fordi det engasjerer folk mer når en såkalt farlig rase angriper igjen.

En grunn kan også være at mindre gode hundeeiere blir tiltrukket av disse rasene på grunn av ryktet de har fått gjennom media. Alle hunder må oppdras og sosialiseres riktig, men jeg mener det er ekstra viktig for hunder som er potensielt farlige. Derfor mener jeg at man burde ha lisens for å få eie hund, slik at for eksempel personer med narkotika- eller voldsdommer ikke får eie en hund over en viss størrelse f.eks.

Italia har nylig forkastet listen over farlige hunder da det ikke fantes vitenskaplig grunnlag for å hevde at enkelte hunderaser er farlige. De har i stedet innført lisens for hundehold noe jeg mener burde vært påkrevd i Norge også. Jeg tror antallet angrep fra hund kunne blitt sterkt redusert med å kombinere forbud mot usertifisert hundeoppdrett og påbud om kurs i oppdragelse og hundehold.
21.06.2009

Camilla sier: Det finnes hundrevis av eksempler pit-bull som har angrepet mennesker i Europa også, dette er et jo ikke et USA fennomen...

A 75-year-old woman was killed by her pet pitbull Monday. The womans body was found by her son in the house they shared in this northwestern Sardinian city. The pitbull was one of three dogs the woman kept.Unlike in other countries, the pitbull is not banned in Italy but is on a list of potentially dangerous dogs. (italymag.co.uk, juni 2008)

Jeg er sikker på at jeg kan finne mange av andre lignende nyhtesklipp med pit-bull i Europa.
Merk også at Italia har oppført pit-bull på en liste over POTENSIELT farlige hunder.
19.06.2009

Camilla sier: En sertifisert hundetrener i statene med mye hundeerfaring bak seg fortalte at det i mange tilfeller IKKE er eieren som er problemet, men alt for ofte starter problemet med oppdretter. Det er ikke på grunn av dårlig behandling av hundene, men fordi de ikke bryr seg nok om hvilke hunder de benytter til oppdrett, de bryr seg mest om å tjene penger på oppdrett, og alt for ofte brukes to hunder med aggresive tendenser i oppdrett av pit-bull hunder (i USA snakket han om).

Siden pitbull er mer utbredt i USA enn i Norge så er det ikke helt irrelevant å bruke den erfaringen de har der borte.

Sosialisering, hvordan hunden behandles, og oppdragelse betyr noe, men i mange tilfeller vil ikke en pit-bull vise tegn til advarsel før den angriper og disse angrepene kan bli fatale. Pit-bull er ingen dårligere hunderaser men så lenge de blir avlet for beskyttelse, kamper og penger så tror jeg ptoblemet vil fortsette. De som kjøper pit-bull fra en fremmed oppdretter kan få problemer senere, noen blir heldige og får en valp med bra gemytt, men det er bare flaks.

De naturlige instinktene til en pit-bull med dårlig gemytt forsvinner ikke med god trening selv om det kan midlne atferden, det kan likevel ende i en fatal ulykke senere.

Problemet med pit-bull og hunderaser som er antall fatale angrep, ikke antall bitt. Jeg vet også at de mindre hundene er kjent for å bite hyppig, og igjen så handler det like mye om uansvarlig oppdrett som kunnsapsløse eiere.

En typisk feil som mange oppdrettere gjør et at de tenker at hvis en hund er snill mot dem så kan de brukes i oppdrett. Mange som kjøper hund vet ikke hva de skal se etter når de kjøper hund. Møt begge foreldre, få en kompett historikk på hofter og øyer, for noen ganger kan smerter og dårlig syn være det som får en hund til å plutselig endre atferd.
19.06.2009

Gud sier: Eierne er vel lei av fordomsfulle folk som tror at hundene deres er noe farligere enn andre hunder, når de i realiteten er søte, uskyldige familiehunder:) Tviler på at dette er en konspirasjon:P

APBT er jo tross alt bare mellom-store terriere, og det finnes mange hunderaser som potensielt sett er farligere enn APBT, da APBT ikke har sterkere kjever enn andre raser av samme størrelse. Schæfere blir jo f.eks trent av politiet til å angripe mennesker, men det er da få som mener at schæfere er farlige eller aggressive av natur av den grunn? APBT brukes forsåvidt også som politihund i flere land, i tillegg til redningshund og terapihund mm. Huff så forferdelige hunder det er!
19.06.2009

Jesus sier: Har lagt merke til at det er en kampanje på internett der man dekker over den sanne natur til PBT. Klikker på "pitbull kill" eller "very gory pitbull fight" og får en video av noen søte valper. Disse dyrene er ikke til å spøke med.
18.06.2009

han som har drage på damene sier: eg synest dei tamme pitbullene er ganske så søte
05.06.2009

mag sier: til hunde"elsker", er nicket ditt ment som en spøk?? Hvis ikke er du ganske tett... Du kan jo ikke dømme Alle hunder!! Hvis en PBT angriper noen er det forsidestoff dagen etter.. men hva med de andre? det kommer ikke i avisene? For ca en mnd siden så gikk gutten min (3 år), bort for og hilse på en pomeranian som pluttselig klikket og snerret og beit.... men det gikk jo bra, fordi at det var en Pom! Poenget er, Ingen hunder er mer agressive enn andre, det kommer faktisk ann på eierene!! Du kan trene hvordan hund som helst til og bli kamphund, men ingen gidder, fordi at det som oftest er pbt som har kropp og fysikk til det... Har selv en SBT, og ser ofte at andre hunder (raser) bjeffer, knurrer, og drar mot hunden min på en "hissig" måte, men min gjør ikke det? og de han leker med (alt fra pom til mastiff), går alltid smertefritt... hvordan er det mulig da? som du sier er det jo livsfarlige kamphunder? Nei, sjekk opp litt fakta rundt saken, og hør på ekspertuttalelser, for her har du tydeligvis ikke peiling...
Men det er jo morsomt da, at du kaller deg hunde elsker, men samtidig vil drepe alle som ikke er helt etter "dine" standarer....
03.06.2009

Fredrik sier: En pit kan man forme som man selv vil! Vil man ha en rolig og omgjengelig familiehund så blir den nettopp det! Derfor bør man få lisens på hund. Det er ingen menneskerettighet å anskaffe seg ett dyr man ikke kan ta vare på. Man kan ikke glemme at en hund er en hund og at de lever på instinkter. Det er like lett å få en mannevond labrador og chihuahua.
Chihuahua er i utgangspunktet en vakthund og regnes ikke som en spesielt barnevennelig rase (info: http://no.wikipedia.org/wiki/Chihuahua_(hund) ).

Det som har ødelagt pitbullens rykte er kriminelle som trenger beskyttelse eller driver med kamphunder. Slike mennesker bruker pit nettopp pga dens lett påvirkelige psyke og lojalitet overfor sin eier, samt den fysiske styrke.
Min rottweiler (som aldri har vist aggresjon hverken mot mennesker eller dur) kan også bli en drapsmasking om jeg vil det! Tilogmed puddelen til naboen kan blir ganske farlig.

Så hvorfor ikke ha en prøveordning i Norge med lisens for anskaffelse av hund og la pitbullen bli lovlig igjen.
Selvom de er ulovlige er det ikke dermed sagt at kriminelle ikke får tak i dem! Dette må selvfølgelig bli fulgt opp av oppdretter med tillatelse for avl.

Reptiler er også ulovlig i Norge pr dags dato, men anslagsvis finnes det over 100.000 her i landet.
Lover og regler blir brutt uansett.
28.05.2009

Oppgitt over fordomsfulle hundeeiere sier: Her er også en video av en av de mest barnevennlige hunderasene som finnes:

http://www.youtube.com/watch?v=h1LDNaJZpHM

Tviler på at familien skaffer seg en labradorvalp igjen..

Her skulle jeg limt inn et nyhetsklipp fra youtube om en liten pomeranian som drepte en baby, men jeg fant ingen klipp av det siden det ikke er så interessant siden det ikke er en pit bull som angrep. Det får klare seg med en kort notis i lokalavisa:

http://www.igorilla.com/gorilla/animal/2000/dog_kills_baby_los_angeles.html

Familien kommer vel ikke til å skaffe seg en pomeranian igjen..

Media skaper inntrykket av at pit buller er mye verre enn andre ved å slå pit bull angrep stort opp i nasjonale medier, mens angrep fra andre hunderaser i bestefall blir nevnt i lokalavisene.

Og her er en video av pit buller som bare venter på en mulighet til å spise småbarn:

http://www.youtube.com/watch?v=DQ9Te3A17LQ
23.05.2009

Oppgitt sier: Her er en av de mest barnevennlige hunderaser som finnes

http://www.youtube.com/watch?v=fJ65seGlL0A&feature=related

Noe sier meg at de ikke annskaffer seg pitbull igjen, Den likposen de bærer ut her av den 7 år gammle gutten med avrevet strupe er heller ikke mediaskapt.
23.05.2009

Liv sier: Til "hundeelsker": Pitbullterriere er en av de mest barnevennlige hunderasene og har ALDRI blitt avlet frem for å drepe eller være aggresiv mot mennesker. Tvert imot har de blitt avlet frem for å være svært vennlige mot mennesker, og de er derfor svært dårlige vakthunder. De av pitbull terrierne som har blitt avlet for hundekamper har blitt avlet fram for hundeaggresjon og ikke menneskeaggresjon noe som er to helt forskjellige ting! Boksere og mange andre lovlige hunderaser ble også brukt som kamphunder før i tida uten at folk hyler om å forby dem av den grunn. De samme fordommene som rammer pitbull terriere nå, rammet Grand Danois på 70-tallet, Schæfere på 80-tallet og Pitbuller, Doberman og Rottweilere siden 90-tallet. Snart hopper vel media over på en annen stakkars hunderase.

En feil oppdratt hund av samme størrelse kan være farlig for små barn uansett rase, og dersom du vil forby pitbull terrier av denne grunnen må du også ønske å forby alle hunder av samme eller større størrelse. De to eneste som er blitt drept av hund i Norge i løpet av de siste 100 år, ble drept av schæfer og polarhundblandinger og hadde ingen pitbullaner i seg.

Å sammenlikne håndvåpen med hunder er det samme som å sammenlikne håndvåpen med biler. På samme måte som man må ha sertifikat på å kjøre bil, burde man også ha sertifikat på å eie hund(uansett rase), da "uvettig bruk" kan være til fare for andre. Sertifikat på hund ble innført i Italia samtidig med at Italia opphevet sitt forbud mot pitbull (og 15 andre raser) og jeg håper at Norge kan følge etter med en liknende ordning.

Jeg tviler på at du har noe personlig kjennskap til denne rasen eller noe kunnskap om hundens egenskaper og gemytt. Jeg har bodd i USA og møtt mange pitbull terriere som bor hos helt vanlige mennesker og småbarnsfamilier, og de er de mest fantastiske hundene du kan tenkte deg!

I stedet for å kalle ordentlige hundeelskere for naive, burde du kanskje lese litt om karakteristikken til den amerikanske pit bull terrieren fra United Kennel Club (UKC), i stedet for å bite på fordommene du har blitt foret med gjennom media:

"The essential characteristics of the American Pit Bull Terrier are strength, confidence, and zest for life. This breed is eager to please and brimming over with enthusiasm. APBTs make excellent family companions and have always been noted for their love of children. Because most APBTs exhibit some level of dog aggression and because of its powerful physique, the APBT requires an owner who will carefully socialize and obedience train the dog. The breed’s natural agility makes it one of the most capable canine climbers so good fencing is a must for this breed. The APBT is not the best choice for a guard dog since they are extremely friendly, even with strangers. Aggressive behavior toward humans is uncharacteristic of the breed and highly undesirable. This breed does very well in performance events because of its high level of intelligence and its willingness to work."
21.05.2009

Hundeelsker sier: Til Liv - Hvorfor tror du de har avlet frem pbt, er du virkelig så naiv at du ikke skjønner det, du snakker om at alt kommer an på eieren! og ja, i 90% av tilfellene gjør de sikkert det, men hvem tror du kan være innteressert i å ha en sånn hund - små barn og gammle kjerringer.. Hadde du virkelig kunne tatt på deg ansvaret for at pbt skulle bli legalisert her i landet. etter mitt syn kunne vi like godt startet lovelig salg av håndvåpen i alle butikker. Ser for meg senariet når en slik oppavlet på feile premisser stikker av fra eieren og inn i en barnehage eller skolegård - hvem skulle klart å stoppet den? til slutt; ulv, bjørn og gaupe vet vi hvor vi har hen - de går ialle fall ikke fritt rundt oss i gatene, og er heller ikke avlet frem for å drepe.
21.05.2009

Liv sier: Til anonym: Hundekamper er ikke pitbullkultur. Tror du det er pitbullene som vil reise til Sverige for å sloss med døden som følge? Det er kriminelle sin kultur og har ingenting med pitbuller å gjøre. Hadde pitbullen vært utryddet hadde de brukt en annen rase i stedet.

Boxere ble også opprinnelig brukt som kamphunder, men hundekamper er ikke boxerkultur av den grunn. Og selv om en hund er aggressiv mot hunder, så er det ingenting som tilsier at den også vil være aggressiv mot mennesker.

Og som du sier så finnes det et kamphundmiljø i Norge på tross av forbud mot rasen, så forbudet hindrer kun ansvarlige eiere å eie hunden, og gjør samtidig ingenting for å beskytte denne rasen fra misbruk av kriminelle. Hva med å sende inn et anonymt tips til politiet for å redde de stakkars hundene? Det er ikke rasen som er problemet, men ondskapsfulle mennesker!
11.05.2009

Anonym sier: Liv må se lengre enn sin egen nese. Fra min fortid kjenner jeg kamphund kulturen bedre enn mange. Har aldri deltatt selv men i mitt tidligere nettverk var det en som tok turen til sverige med sine kamphunder mange ganger. Ingen kamper slutter før en hund er død. Fyren tjente 50000 en helg i sverige. Penger han brukte på å inportere flere pbt til Norge. Purken gidder ikke å løfte en finger og ingen vil fortelle noe. Purken vet om mye allerede. men de gidder ikke etterforske. Familien min skulle visst få kuttet strupene om jeg sa noe. Det er pit bull kultur.
11.05.2009

Liv sier: Linn og hundeelsker: Hva har dere forstått som Norsk Kennel Klubb(NKK) og hundeeksperter ikke har forstått? Dere er eksempel på folk som IKKE har forstått det!

Pitbuller er ikke noe farligere enn andre hunder på samme størrelse, og er IKKE aggressive mot mennesker.


Nederland og Italia har nylig opphevet raseforbudet mot pitbull fordi forbudet ikke førte til nedgang i hundebitt og fordi det ikke finnes vitenskaplig grunnlag for å hevde at enkelte raser er farlige:


"NKK har ved flere anledninger understreket, både i mediene og i våre egne publikasjoner, det Italia nå trekker frem som det viktigste poenget ved lovendringen - nemlig at det ikke finnes farlige raser, kun uansvarlige eiere!"

Storbritannia ser ut til å snart gå i samme retning.


Les litt andre kilder enn skremselspropaganda fra tabloidene!

Ignorance is a choice..

Og til "hundeelsker": Du mener at hunder er farligere enn ulv, bjørn og gaupe? Og du klager på at folk vil utrydde sistnevnte rovdyr pga frykt, men applauderer utrydding av en hunderase på bakgrunn av din egen frykt? Oh, the irony...
11.05.2009

Linn sier: Hundeelsker! To tommer opp til deg. Noen som har forstått det. Enkelte hunderaser er mer farlige enn andre og det er udiskutabelt.
11.05.2009

Hundeelsker sier: Ulv, gaupe og bjørn skal vi utrydde pga frykt - men den potensielt verste av alle, pitbullen, går fritt (ulovelig) omkring oss som en tikkende bombe - snakk om dobbeltmoral. Avliv alle ulovelige hunder i Norge og gi eierne strenge bøter eller enda bedre - fengselsopphold..
10.05.2009

Mohammed sier: Hvorfor skylde på Bikkja, når dt er eierns feil ????,
Pitbull r en braaa rase, det er bare eierns feeil som gjør at pitbullen får et dårlig ' rykte' ?
Tenk igjennom aa for faen, pitbull , amstaff skulle ha vært fuckings lovlig, fuck politikk fuck alle,


hvorfor er engelsk bullterrier lovlig og ik amstaff de er jo helt like er de ik ?, bare at engelsken r Lavere og amstaffen er høyere ?


tenk igjennom sånt da ?,:)
02.05.2009

Liv sier: Ansvarlig hundeeier: Har du noen kilder som bekrefter at det er 1000 ulovlige pitbuller i Norge? Har aldri sett noen selv, men de er kanskje mest i Oslo. I såfall så er det jo tydelig at forbudet ikke virker.

Mitt konkrete forslag er å innføre lisens for hundeeiere hvor personer med skittent rulleblad(iallfall med dommer som omhandler vold eller rus) ikke kvalifiserer. I Italia har de nå innført hundesertifikat og obligatorisk kurs for nye hundeeiere uavhengig av rase samtidig som de opphever forbudet mot pitbull (og 16 andre raser de hadde på "farlig hund" listen sin). Jeg vet ikke ennå hvordan dette skal gjennomføres i praksis, men dersom det lykkes i Italia kan vi jo kopiere deres modell?
25.04.2009

ansvarlig hundeeier sier: Kan noen som forsvarer disse hundene i det minste komme med et konstruktive forslag til hvordan man kan sikre ansvarlig hundehold for disse hundene? Hvordan skal man sikre at de ikke ender opp i feil hender? Det finnes 1000 ulovlige pitbull i Norge....

Problemet er ikke pitbull hunder i seg selv men at de i noen tilfeller tiltrekkes en spesiell gruppe mennesker som har til hensikt å bruke pitbull som våpen. Pitbull har blitt erstattet med kniv og skytevåpen i USA i ransmiljøer. I Norge er den en populær torpedohund. Hva kan man gjøre for å stoppe slik bruk av pitbull?
25.04.2009

Jøran sier: Bra det er folk som "tror" de har peiling, å gidder å skrive 300 ords innlegg om hunder de ikke har sett eller hatt omgang med.. Pitbull er ikke en farlig hund, d er jo disse thugsa som pryler og plager "kamphundene" sine gjennom hele oppveksten, som skaper nyhetsoverskrifter.
Har selv en Staffordshire Bullterrier, å det finnes ikke mildere hund en den..
25.04.2009

Liv sier: Terje: Dette mener jeg med at ingen raser er farlige:

"Francesca Martini i det italienske helsedepartementet har uttalt at dette er en historisk dag fordi de for første gang har klart å plassere ansvaret hos eieren eller personen som har hunden.

Martini har også uttalt at de tidligere forbudene mot ulike raser ikke viste til vitenskapelig dokumentasjon og at farlige raser ikke eksisterer."

Fra: http://www.nkk.no/nkk/public/openIndex?ARTICLE_ID=5335

i forbindelse med Italias opphevelse av raseforbudet.

Fra samme artikkel:
"Det vil også bli innført korte treningskurs og et spesielt hundeseritifikat for kommende hundeeiere."

Altså skal Italia innføre hundesertifikat for nye hundeeiere, og da synes jeg ikke det er naivt å tro at det også kan gjennomføres i Norge med mange færre to-og firbente innbyggere.
23.04.2009

Liv sier: Anonym: "Vi trenger ikke en ny hendelse her i landet for å ta avgjørelsen." De to barna som dessverre ble drept av hund for noen år siden ble IKKE drept av en pitbull men polarhund/husky-mixer. Ville det ikke da vært mer naturlig å forby husky/polarhundmixer?

Alle hunder KAN potensielt drepe mennesker, og da må løsningen bli å forby alle hunder? De 2 barna som ble drept av hund er forøvrig de eneste dødsfallene pga. hund som er registrert i Norge i løpet av de siste 100 årene! Det er selvsagt 2 for mye, men uhell skjer. Det er vel like mange barn som dør HVERT ÅR når de detter gjennom isen under lek. Skal man forby folk å bevege seg ut på islagte vann av den grunn? Man kan ikke forby alt som potensielt kan være farlig.

Siden det ikke føres statistikk på hundebitt i Norge kan man se på statistikken til andre land som fører slik statistikk selv om det ikke nødvendigvis kan overføres direkte til norske forhold. Nederland fører statistikk over hundebitt, og registrerte INGEN nedgang i antall hundebitt etter at de innførte forbud mot pitbull for 25 år siden. Derfor opphevet de forbudet tidligere i år:)
23.04.2009

Terje Johansen sier: Liv: Det er det som er problemet, regulering. Tror du virkelig det lar seg gjennomføre? Synes det virker litt naivt.
Et forbud er dessuten nyttig SPESIELT i forhold til kriminelle, fordi hunden da kan bli fratatt på stedet.
Hva legger du forresten i at "ingen hunderaser er farlige"?
23.04.2009

Liv sier: Terje: Det er selvsagt unntak fra alle regler, men det er faktisk typisk for en pitbull og bite én gang for så å holde fast(derav myten om at de kan låse kjevene). Hunden det var snakk om i artikkelen hadde også tidligere vist agressiv adferdsel og skadd mennesker, og skulle selvsagt vært avlivet før det gikk så langt at liv gikk tapt. Denne hunden bodde også ute i bakgården til en familie med narkotikaproblemer=tviler på at denne hunden fikk god sosialisering/oppdragelse=eierproblem.

Det er mange hunderaser som er lovlige i Norge som tidligere har vært brukt i hundekamper uten at de er forbudt av den grunn. Hundekamper er allerede forbudt i Norge, og man trenger ikke forby spesifikke hunderaser fordi de kan misbrukes av kriminelle for dette formålet. Og kriminelle kan uansett lett smugle dem inn fra Sverige for å mishandle dem. Og de bryr seg ikke om politiet finner hundene og avliver dem. Det er heller ALDRI noen som har blitt dømt for hundekamper i Norge, så det kan da ikke være et så utbredt problem?

Grunnen til at de er den "perfekte kamphund" er at de er veldig lojale ovenfor eierne sine og vil gjøre alt for å gjøre dem fornøyde. Av samme grunn er de den perfekte familiehund. Det er kun eieren som avgjør om en hund er farlig eller ikke, ikke hunden selv eller hvilken rase hunden tilhører. Derfor så mener jeg helt klart at pitbull skal være lovlig i Norge, men for hundenes del så mener jeg at man burde regulere hvem som eier dem slik at de ikke så lett havner i feil hender. Dette kunne forsåvidt gjelde alle hunder uansett rase, da hundehold er et stort ansvar hvor det burde settes minstekrav i kunnskap rundt oppdragelse og stell for hundens beste.
23.04.2009

Anonym sier: Hund-eller-eier debatten i pitbull saker er ofte avsporet. Om det er eieren eller hunden selv som står ansvarlig for angrepet er vesentlig, men ikke det viktigste. Det viktigste er sikkerheten til mennesker, og spesielt barn. Så lenge noen få pitbull-eiere ikke klarer å ta ansvar, er løsningen strengere hundehold og restriksjoner eller å forby rasen. Å forby hunderasen er urettferdig for alle de som er seriøse, men i praksis er det lettere å håndheve et totalforbud enn restriksjoner.

Problemet i denne debatten er at finns ingen stats om pitbull angrep i Norge, og det blir ofte usaklige argumenter fra begge parter. Det finns ingen offentlig norsk statistikk som viser hvor ofte mennesker behandles for bittskader fra hund, kun dødsfall. Da blir det lett å ta utgangspunkt i de få hendelsene man ser oppblåst i media, selv om det også blir feil. Det er endel stats om pitbull-type hunder (inkludert blanding med pitbull) og rottweiler som en samlet gruppe, og her er det ikke spesielt positive tall. I italia har de et spesialsystem nettopp for denne gruppen, her må disse hundene gå med munnkurv, være i bånd til enhver tid, ha en sikret inngjerding hvis utendørs, og eierne må betale høye avgifter for å få lov til å holde slike hunder.

Ifølge en undersøkelse fra USA står det at Pitbull og rottweiler var de rasene som var hyppigst involvert i de alvorlige tilfellene (dødsfall, der de fleste var barn). http://no.wikipedia.org/wiki/Hundebitt

På mange punkter har Norge vært liberale i forhold til enkelte hunder som er potensielt like farlige som pitbull. To barn har dødd som resultat av hundebitt i Norge de siste årene, det er 2 for mange. Det er likevel ikke noen grunn til å tillate pitbull i Norge for å se om det går bra eller ikke. 1 uansvarlig eier er nok til 1 nytt dødsfall. Vi trenger ikke å tillate rasen for så å finne ut om det går.

I Norge er kinaputter, sprettert og fyrverkeri ulovlig, mens hagle og rifle er lovlig. Selv om sistnevnte gruppe er potensiellt farligere så er det den første gruppen her som medfører flest skader. Selv om pitbull i seg selv ikke er den farligste gruppen av hunderaser så er forbudet fornuftig fordi disse dyra tiltrekker seg noen få idioter som ikke forstår seg på hund. Noen ødelegger for alle, slik vil det alltid være. Det er ikke tilfeldig at pitbull er ulovlige i mange land.

Skadene og dødsfallene disse hundene har påført i andre land er nok til at jeg er villig til å forsvare påbudet mot pitbull til vanlige hundeeiere i Norge. Vi trenger ikke en ny hendelse her i landet for å ta avgjørelsen.
23.04.2009

Terje Johansen sier: Liv, du skriver at pitbull biter bare 1 gang. Det er feil, og et eksempel på dette er artikkelen som stod nevnt under: The child suffered 72 bites when the pit bull, which at 5st 4lb was twice her weight, grabbed her by the throat.

Jeg kan være enig i at media svartmaler pitbull og som en gruppe av hunderaser. Deres agenda er å selge aviser, få flest seere og frykt og overdrivelse er deres redskap.

Pitbull har mange positive egenskaper som har gjort den så populær, men er samtidig den perfekte kamphund - det kan du ikke fornekte. Vil vi virkelig ha slike hunder i Norge?
23.04.2009

Liv sier: Hva med å skrive litt om historien til Amerikansk Pitbull Terrier (APBT) og bruksområder, i stedet for kun å omtale de negative fordommene mot rasen under "fakta"?

APBT er flotte og stabile familiehunder. I en kjent hundekampsak fra USA hvor NFL-stjerne Michael Vick ble dømt til 2 års fengsel for organisering av hundekamper og dyremishandling, ble ALLE 47 pitbullene som ble beslaglagt i saken omplassert som familiehunder. En av hundene jobber som terapihund på et sykehus i USA:

http://www.youtube.com/watch?v=ZyCTcMcULZI
http://www.youtube.com/watch?v=jmBqn9njo_0

(Disse videoene må du gjerne legge ut på hovedsiden om pitbull)

APBT brukes som politihunder, narkohunder, førerhunder, redningshunder og terapihunder i en rekke land.

I tillegg er de som sagt fantastiske familiehunder som må bli lovlig i Norge igjen!

Nederland og Italia har nettopp hevet forbudet mot pitbull fordi ingen hunderaser er farlige. Nederland opplevde ingen nedgang i antall hundebitt i perioden pitbull var forbudt (25 år).

Blame the deed, not the breed!
23.04.2009

Liv sier: Jeg blir så trist og kvalm av alle fordommene som enkelte nordmenn har fått fra media mot pitbuller. Pitbuller har alltid blitt avlet fram til å være veldig menneskekjære! De er elendige vakthunder fordi de blir glad av å se mennesker, uansett om de er fremmede eller ikke:) De har bedre temperament enn en golden retriever, og bedre enn gjennomsnittet av hunderaser. kilde:http://www.atts.org/.

Det er feil at pitbuller dreper flere mennesker enn andre raser på sin størrelse. I statistikken som det refereres til på denne siden, så står "pitbull-type" som egen rase, og det er selvsagt feil. Det er TRE raser som betegnes som pitbull, så dette tallet må automatisk deles på TRE. I tillegg så er det minst 25 andre hunderaser som ofte forveksles med pitbull, og pga medias (og derfor menneskers) fordommer med pitbuller vil de ofte identifisere en aggresiv hund med en pitbull bare fordi den har rett størrelse og ligner litt av utseende. Dersom man skal bruke tallene for "pitbull-type" direkte så må man sammenligne med "jakthund", "vakthund" og "gjeterhund" etc. og ikke mot enkeltraser.

Hvis man skal forby alle hunderaser som KAN drepe mennesker, så må man forby alle! I 2002 ble en baby drept av en pomeranian, men det er det ingen som får med seg for media skriver bare om det dersom det er en av de fryktede "kamphundrasene" som står bak, for det er dét som selger aviser.

"Pitbuller spiser barn og kvinner til middagsmat"? Hvor tett går det an å bli? ALLE hunder er kjøttetere og ville spist mennesker uansett kjønn og alder dersom det ble servert i matskåla med deilig saus.

En pitbull som angriper mennesker trenger ikke å være farligere enn når en schæfer angriper et menneske. En pitbull biter én gang og holder fast (der kommer den latterlige myten om at pitbuller kan låse kjeven fra), mens en del andre raser som f.eks schæfer biter om og om igjen. Hva som er farligst kommer an på hvor man blir bitt.

Amerikansk Pitbull Terrier var den vanligste familiehunden i USA på 1950-tallet, og den fikk ikke dårlig rykte før thugs begynte å bruke den som pynt i ghettoene. Dette er ikke pitbullen sin feil, og skal selvsagt ikke straffes for dette!

Alle hunder kan bli aggresive dersom de mishandles nok, men dette er et eierproblem og ikke et hundeproblem. Tror ikke noen som er imot pitbuller her faktisk har møtt en. Jeg har aldri møtt snillere hunder enn pitbuller, og jeg kan ikke tenkte meg å eie en annen rase. Og jeg er sivilingeniør og ingen narkolanger som driver med ulovlige hundekamper eller trenger den som besyttelse eller for å se kul ut.

Blame the deed, not the breed!
23.04.2009

bergenser 84 sier: fy faen disse hundene er kule!! er villig til å ta risken på å skaffe meg en pit i norge selv om det ikke er lov. sjekk http://www.youtube.com/watch?v=feWfqwcWkvM
18.04.2009

august sier: Ellie, en pitbull som er trent til å drepe er farligere enn en sjefer som er trent til det samme.
17.04.2009

realist sier: pitbull hunderasene ønsker vi ikke ha her i norge. Det er jo ikke media som har gitt disse dyra et forferdelig rykte, men det er folka som eier dem.

pitbull tilhengere må få inn i hodene deres at pitbull hunder er vesentlig farligere enn mange andre hunderaser.

pitbull hunder spiser jo barn og kvinner til middagsmat, det er ikke en overdrivelse engang. det finnes unntak og mange lever et helt liv som en tikkende bombe som ikke går av men det er ikke få pitbuller som eksploderer heller!!

jeg merker at jeg blir kvalm når folk prøver å beskytte denne hunderasen, hvor egoistisk går det an å bli?????????

pitbuller dreper barn og burde aldri fått lov til å leve sammen med folk. send de til dyreparken sammen med andre farlige dyr der man kan se på dem på trygg avstand.

her er et utklipp fra en avis i UK:

The grandmother of a five-year-old girl killed by a pit bull terrier let the animal into her home when she was high on drink and drugs, a court heard yesterday.

Jacqueline Simpson, 45, was on prescription drugs, had been smoking cannabis and had drunk at least four glasses of wine while baby-sitting granddaughter Ellie on New Years Eve.

The child suffered 72 bites when the pit bull, which at 5st 4lb was twice her weight, grabbed her by the throat.

Ellie, whose injuries included 37 wounds to her face, neck and head, cried out for "Nannie" just once before being savaged to death.

stakkars barn, mistet livet alt på grunn av at noen var så egoistiske til å tro at en pitbull kunne være et kjæledyr!!!!!!!!!!!!!!!!

det finnes mange pitbuller ulovlig i norge og våre barn og hunder kan bli det neste offer for kamphundrasen pitbull.......!!!!!!!!

forsvarer du denne hunderasen er du med på å tilrettelegge for aksept av disse monsterhundene.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-479620/Grandmother-girl-mauled-death-high-drink-drugs-opened-door-killer-pit-bull.html
17.04.2009

Ellie sier: Men herregud! Hvor dumme går det an å være?! "Den nå drapssiktede mannen stakk blant annet enden av en gaffel opp i offerets endetarm og slo ham med knyttete never. Han tvang også 17-åringen til å onanere før han kom inn i rommet med en pitbull og sa at offeret skulle ha sex med den."
Ja, f***, les, tror du bikkja ville bli p*** av et menneske? Nei. Pitbuller er nydelige dyr, og om de trenes rett så er de gode hunder. Riktignok er det mange som utnytter styrken deres for penger, som fra de er 7 uker ca trener dem til å angripe andre, hundene kjenner ikke annet og de vet at angriper de ikke blir eieren sur. De er lojale nok til å dø for eieren.
Burde schäfer utryddes fordi de også kan trenes til å bite? Fordi de angriper når eieren sier det? Ja, skal Pitbull utryddes må også schäfer, malanois osv utryddes.
Jævla idioter. Det er akkurat som afrikanere, media stiller de opp som drapsmaskiner som kun gjør dumme ting. Jeg har selv passet flere pitbuller (jeg har jobbet på kennel og alle som er født før 04 skal ikke avlives.) og dyrene var nydelige. Gode i bånd, snille mot andre hunder, omsorgsfulle, og gode mot katter. Så lenge eierne ikke er drittsekker, er hundene gode, men det skriver ikke media om. Du kan ikke dømme rasen uten å ha vært borti _flere_ av rasen.
Om lojalitet er kriminelt, så er pitbullen skyldig. Men den er ikke drapsmaskinen som alle fremstiller den som.
14.04.2009

pitbull hater fra bærum sier: JEG HATER PITBULL!!! Leser dritt om disse møkkahundene hele tiden. Utrydd alt som har pitbull blod i seg.

En typisk pitbull eier dette:

http://www.dagbladet.no/2009/03/29/nyheter/drap/romsas/5529858/

"Den nå drapssiktede mannen stakk blant annet enden av en gaffel opp i offerets endetarm og slo ham med knyttete never. Han tvang også 17-åringen til å onanere før han kom inn i rommet med en pitbull og sa at offeret skulle ha sex med den."
08.04.2009

johanne sier: glad disse hundene ikke fins i norge. for noe søppel! dette er ikke hunder, de er monster avlet for å drepe.
07.04.2009

Din kommentar om Pit bull terrier:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Pit bull terrier var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase