Picard

Picard, kalles også for Berger Picard, eller Picardy Shepherd er en sjelden rase som nesten ble utryddet etter andre verdenskrig.

Picard bilder

PicardPicardPicardPicardPicard

Fakta om Picard

Picard

Berger Picard er en livlig hunderase med intelligent personlighet. De er følsomme og selvsikre i gemyttet, og reagerer gjerne raskt på lydighetstrening. Picarder kan være litt sta og reservert overfor fremmede, og krever derfor mye sosialisering i løpet av de første to årene av sitt liv.

Picard er en energisk hund, og er hardarbeidende, våken, lojal og god med barn (men ingen hunder bør være overlatt alene med små barn). De trives best når de har en jobb å gjøre, og man må huske på at dette først og fremst er en brukshund.

Picarden har en beskyttende natur, hvilket gjør at de kan bli gode vakthunder, uten at de har et overdrevet vokterinstinkt av den grunn.

Disse hundene ble nesten utryddet etter både første verdenskrig og andre verdenskrig, og er fortsatt en relativt sjelden rase. Men det er en meget sjarmerende rase som for all del fortjener oppmerksomhet.

Har du erfaringer med en berger picard ønsker vi innspill fra deg!

Erfaringer med Picard

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Picard

Leif sier: Berger Picard er etter min erfaring en artig, men krevende hund, særlig de første leveåra. Bruker lang tid på å bli voksen, og trenger tålmodig innsats mtp sosialisering under hele oppveksten. Aggresjon og mistroiskhet kan forekomme som i alle raser, men kanskje noe mer utbredt i denne enn i en del andre raser. Veldig rolig og stødig atferd etter å ha nådd voksen alder.

Picarden er lærenem og trenger å bruke hjernen. Han er også selvstendig, ikke utprega "eager to please", men han samarbeider gjerne når han skjønner poenget eller belønningen er bra:). En hunderase for de som ikke er redde for å jobbe litt med hunden sin, og som ønsker en rase som knytter sterke bånd først og fremst til sin eier/familie.

Trenger en del morsjon (noe helt annet enn små lufteturer.
27.08.2012

Vilde og Dixie sier: Min Berger picard som heter Dixie er VERDENS BESTE HUND!
Hun er så leken og snill atd et er helt utrolig!
Hu forstår så mye og man ka gjøre det man vil med henne(Men sefølgelig, ingen får være stygg mot henne) Hun vjeffer aldri, hun kan ikke bjeffe! Når hun hører ein hund bjeffe ordentlig prøver hun å herme,men mislykkes "Uff,uff, off,off!"
Ikke særlig høyt heller....

Hun er verdrdens værste vakthund! Når noen kommer inn ser hun så vidt på dem og snorker vidrere. Latskaps hund.

Vi går på tur 4 timer hver dag, greit da, ingen latmanshund men hun er godt sliten når vi er hjemme(Av og til) Noen ganger kan hun tenke seg å jage dei tre kattene våres litt rundt slik at dei og får litt mosjon. Hun går løs hele dagen og har alsri stukket av på sine 10 år.
Har min onkel sluppet løs sin schnauzer hadde den føket av sted og aldri komt hjem, det skjedde ein gang(Ehhm ehm, 3) Og han klarer ikke å få bikkja si tilå være i hagen.
det lærte Dixie på 2 uker..... Verdens beste hund, ska snart få meg ny valp med søstra mi:-) Kan ikke vente, nydelig hund
19.06.2012

Wikipedia sier: Hentet fra engelske Wikipedia, oversatt til norsk så språket er som det er...

Berger Picards grunn av mangel på over avl er en relativt sunn, sykdomsfri rase. Hofteleddsdysplasi er kjent.

Berger Picard er en mellomstor, muskuløse hund, litt lengre enn høy med en bustete men likevel elegant utseende. Deres ører er naturlig oppreist, høy-set og ganske bred ved basen. Brynene er tykk, men ikke skjerme sine mørke frank øyne. De er kjent for sine smil. Deres naturlige halen når normalt til haseleddet og bæres med en svak J-kurve på tuppen. Deres værbestandig pels er hard og skarp å ta på, ikke overdrevent lenge med en minimal underull. Coat farger faller i to farger, fawn og brindle med en rekke skygge variasjoner.

Avlet for å arbeide på markene, Picards er veldig atletisk og velte deg i trening. En god del av øvelsen er derfor et must for denne rasen. Ellers kjedsomhet vil vike for destruktiv doggie atferd og ubehøvlet lek. De liker svømming, løping ved siden av en sykkel, og fine lange turer. Den Berger Picard gjør en utmerket jogging følgesvenn. Rasens intelligens og følsomhet har gjort det stadig mer populære i hundesporter som agility prøvelser, Tracking og lydighet og artisteri og Schutzhund , Flyball og lokker coursing , Fransk Ring Sport og gjete arrangementer. herding instinkter og utviklingspotentiale kan måles ved nonkompetitiv gjete tester. Berger Picards stiller grunnleggende herding instinkter kan trenes til å konkurrere i gjeting forsøk.

Tenkte å være den eldste av de franske Sheepdogs, ble Berger Picard brakt til Nord-Frankrike og Pas de Calais, i det niende århundre av frankerne.

Enkelte eksperter insisterer på at denne rasen er knyttet til mer kjente Briard og Beauceron , mens andre mener den deler et felles opphav med nederlandske og belgiske fårehunder. Selv om Berger Picard gjorde en opptreden på den første franske utstilling i 1863, gjorde rasen rustikke utseende ikke føre til popularitet som en utstillingshund.

Den avlsdyr av Berger Picard, ble desimert av herjinger verdenskrig og andre verdenskrig. Med sin befolkning konsentrert på gårdene i nord-østlige Frankrike, redusert skyttergravskrig i Somme rasen til nær utryddelse.

Den Picards lettstelt og mellow, men rampete, temperament har startet rasen tilbake på bedringens vei. Likevel sine tall er fortsatt begrenset, selv i sin hjemland. Som nevnt tidligere, i dag i Frankrike er det ca 3500 hunder og i Tyskland ca 500 av denne rasen. I dag er det ca 300 Berger Picards i USA og Canada.

Den Berger Picard ble anerkjent av United Kennel Club 1. januar 1994. I 2006 ble Berger Picard Club of America dannet for å beskytte og fremme rasen i USA. Den Berger Picard er registrert i Foundation Stock Service of American Kennel Club siden april 2007. Den 12. oktober 2011, valgte The American Kennel Club i Berger Picard Club of America som den offisielle forelder klubben, som rasen beveger seg mot full anerkjennelse. I februar 2012 møte i American Kennel Club styre, styret stemte for å flytte Berger Picard i Diverse konsernet virkning fra 1. januar 2013.

Den Berger Picard (uttales 'Bare-ZHAY Pee-CARR') eller Picardie Shepherd er en fransk hunderase av gjeterhund gruppe raser. Disse hundene nesten ble utryddet etter både første verdenskrig og andre verdenskrig og er fortsatt en sjelden rase til denne dag. Denne hunderase er folk-orienterte, lojal, og kan gjøre en god familiehund hvis skikkelig sosialisert tidlig i livet. Produsentene av 2005-amerikanske filmen Because of Winn-Dixie brakt fem Picards over fra Europa ("Scott", "Laiko" og "Tasha" fremført i filmen). Treneren ønsket en hund som lignet scruffy mutt på den opprinnelige bokas omslag, men trengte flere som så like, slik at produksjonen kunne fortsette uten problemer, så han bestemte seg denne sjeldne purebred hund fra Frankrike. Det er denne rasen rustikke mutt-lignende utseende som har hindret det fra å være raskt popularisert og utnyttet i USA med filmen utgivelsen, slik det har vært skjebnen til enkelte andre raser. Folk er ofte lurt til å tro "Winn-Dixie" er en blandet rase. Som enhver hunderase, er det Picardy Shepherd ikke for alle, og mye tanke må viet til å velge riktig hund. Ettersom flere Picard valper er importert til USA fra Frankrike og andre land, er det viktig at eiere og fremtidige oppdrettere fortsatt ansvarlig, de vil avgjøre skjebnen til denne rasen i USA. I 2006 Berger Picard Club Of America ble dannet for å bidra til å fremme og beskytte denne rasen.
18.06.2012

Din kommentar om Picard:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Picard var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase