Perro de presa canario

Presa Canario er en stor molosser-type hunderase. Kalles også Perro de presa canario.

Perro de presa canario bilder

Perro de presa canarioPerro de presa canario

Fakta om Perro de presa canario

Perro de presa canario

Perro de presa canario regnes som en god vakthund. Den kan være litt krevende å trene, og mange anbefaler den derfor ikke som førstegangshund.

Mange presaer bor i familier med barn og andre dyr. Den er foreløpig ikke så veldig utbredt i Norge, men øker i popularitet.

Perro de presa canario har en klubb i Norge, presacanario.no.

Perro de presa canario lovlig i Norge

Hunderasen Perro de presa canario er tillatt å eie i Norge og er lovlig på lik linje med andre tillatte hunderaser.

Perro de presa canario har av mennesker med et utrent øye blitt forvekslet med typer hunder som omtales som pit bull terrier, selv om dette er to vidt forskjellige typer hunder. En pit-bull er en terrier, en Perro de presa canario er en molosser. "Pit bull terrier" er heller ingen hunderase, men en gruppe hunderaser. Amerikansk pitbull terrier er derimot en godkjent hunderase.

Erfaringer med Perro de presa canario

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Perro de presa canario

torehund sier: Ble uprovosert angrepet av 2 dogo i sommer. Eierne greide ikke holde de tilbake i første omgang. Da den første angrep vår jack russel fulgte den andre på. Hadde ikke eierne hengt seg rundt halsen på de hadde det endt fatalt.Reddet så vidt livet til vår hund takket være rask reaksjon. Da angrep den andre samboeren min. Dette skjedde et sted med mange mennesker og all løp vekk i redsel. 4 voksne mennesker i kamp m disse var sjanseløse. Heldigvis greide eierene og få en viss kontroll selv om den ene prøvde å angripe igjen senere. Min hund satt v fot. Ikke en lyd eller forvarsel om angrep. Skremmende. Disse skulle nok aldri ha en slik hund.
18.08.2014

Fittetryner sier: Må le av alt dette PISS preiket har 3 dogo canario 1,5 år 4år og 5år og 2 barn på 9mnd og 4,5 år de leker sammen hvor eneste dag som bestevenner! Er mye krefter i hundene men de ser forskjell på barn og voksne når jeg selv leker med dem er jeg ganske sjangse løs men har selv lagt opp til dette! (Positivt) for de som vil komme og ta seg til rette uten lov. Det er en perfekt familie hund med masse selvtillit og trofasthet! At noen blir bitt eller angrepet av pitbullen mallossere kommer fort frem men det har jævlig mye med usikkerhet og gjøre fra menneske som kommer mot! Jeg anbefaler på det sterkeste og kjøpe en dogo i stede for en liten teppepisser som gneldrer på alt og alle av erfaring! Chihuahua dax tibbe osv er det samme som søppelkonteinere! Pisser deg ut av huset biter de små kjefter hele dagen Og Golden retriver som er (verdens beste) bet min 4 år gamle jente når hun skulle kose den forsiktig på hode i byen... Ingen snakker om slikt bare de som (ser) farlige ut er det BULLSHIT!
26.07.2014

Knøttet sier: Har en Presa på 8 år som er en fantastisk familiehund. Det er en hann som har vært med min datter på skolen hver uke i et år,der hun har "fordypning i hund",hun er 16 år og hunden lyder hennes minste vink. Den har havnet i bråk på skolen to, tre ganger, da er de andre som ikke har passet/ holdt avstand med sin hund. Den er veldig knyttet til oss, men også glad i familie/ venner som er ofte innom, men er ikke interessert i mennesker som vil hilse på han langs veien. Møter vi hunder i "vårt" kvartal er han veldig kjapp til å gi beskjed om at "detta er mitt området", men dersom vi går andre steder slapper han mye mere av. Tidligere har jeg hatt Grand danois, Dobbermann og småhunder, Jeg vil sammenligne han med de GD`ene jeg har hatt, men en hund med større vaktinnstinkt hjemme. Av og til gjør han som en her tidligere nevnte, hopper mot de han møter og det kan være ubehagelig. Dette skjer når det beg.å bli skumring,så det spørs om ikke det er synet som beg.og svikte. Jeg vil absolutt anbefale denne rasen, men du bør ha styrke til å holde de igjen dersom hunden skulle prøve seg på andre. Han sloss med en middels hund, han angrep, den andre heiv seg på ryggen, vår satte tennene i halsen på den andre og markerte tydelig, men slapp og vi fikk skilt hundene. Han viste dermed at han var en helt vanlig hund og gjorde "alt etter boka" Han kunne lett drept den andre hvis det var det han var ute etter!Han er med oss på det meste, han har vært ut i robåt og går løs sammen med hestene, det er eneste gangene jeg ser det er han som føler seg liten:)
07.07.2014

En som har hund fordi jeg elsker det!:) sier: Har hatt en Dogo nå i 6mnd, og han er 1 1/5år nå. Han bjeffer aldri på andre hunder eller mennesker. Han fungerer meget bra med barn. Ikke kasterert men har ingen problem med andre hannhunder for det. Han er stortsett glad i alt og alle. Går for det meste uten bånd, uten noen problemer. En stor kooseklump egentlig, som er glad i å se på Animal-planet. Men klart vil man ha en hund bare fordi den er søt, så burde man ikke ha hund i det hele tatt. Den trenger noen enkle men klare grenser akkurat som alle andre hunder. Idotiske hunder er stortsett skapt av idotiske eiere. Hunden blir som eieren! Skyld for guds skyld ikke på hunden, eller hunderasen!!!!!
08.01.2014

Christine sier: Hei! slenger meg inn her jeg.. Har ikke lest alt, men har bare et par spørsmål :) Hva vil det egentlig, i praksis, si å sosialisere en hund? Ta ham med på hundetreff? Besøke familie og venner?

Jeg ønsker meg veldig en presa, og ønsker virkelig å gi hunden den rette trening og være en god hunde-eier. Tror ikke det finnes noen "treff" rundt her jeg bor der en kan sosialisere hunden sin med andre. Hjelper det å gå mye tur -la den hilse på hunder som kommer forbi...?

Og når det gjelder mennesker, er det da å bare la den være sammen med foskjellige mennesker ofte? :)

Håper dere har tid å svare :)
10.05.2013

Presa paradokset sier: "Det er ikke mange voksne menn som kan stå imot et angrep fra en større hund, uansett rase"

Det er nettopp det som er problemet. Enkelte hunder er så fysisk sterke at om det kommer ut av kontroll så er det nærmest ustoppelig inntil kontroll gjenopprettes. I tidsrommet hvor hunden går amok kan alt skje, og det viser seg gang på gang at det er alt for mange som anskaffer seg raser som presa, schæfer, dobbermann, rottwiler, ja selv "uskyldige raser" som golden retriever og border collie.

Paradokset til presaen er at det er kanskje en av de mest muskelsterke hundene som finnes, og det appellerer til folk som aldri burde hatt hund i utgangspunktet. På samme måte som at de "råeste" automatvåpen appellerer til folk som aldri burde eid våpen.

En presa i riktige hender er like trygg som et automatvåpen i riktige hender. I feil hender derimot... da er ingen trygge.
20.03.2013

Odd Arne Hansen sier: Til alle dere som klager over hunderaser, i dette tilfelle Presa/Dogo; Alle hunder, sett bort fra "rotte"hunder er potensielt farlige... Hund krever tid og anstrengelse. Folk som ikke kan se dette er ikke skikket til å ha hund, uansett rase. At en Presa Canario kan gjøre mye skade på kort tid er helt sant, men det samme kan sies om Dobermann, Rottweiler, Schaefer, you name it.... Det er ikke mange voksne menn som kan stå imot et angrep fra en større hund, uansett rase. Alt avhenger av trening og oppdragelse.
19.03.2013

Petrus i Nesbyen sier: Har en presa canario på 8 måneder. Den bet en jogger som kom brått på han i skogen. Av og til gjør den utfall mot syklister og biler langs veien. Jeg oppdrar den veldig bestemt, konsekvent og kjærlig, men bruker ikke vold. Men jeg er engstelig for at den skal angripe andre. Hjemme er den veldig elskelig. Vi gjerne ha svar fra erfarne eiere.
18.09.2012

Ida sier: Jeg har en nydelig dogo canario hannhund som er 2.5 år nå veier 53 kg. Jeg fikk han omplassert som et år. Hadde aldri tenkt å få meg hund men denne hunden trengte meg så jeg tok den inn, han har vært en engel fra starten og nå har vi begynt å trene for alvor sammen, han lærer og skjønner veldig mye. Vet egentlig ikke hva denne siden var om men må få tilføye at det er en stor hund med mye kjærlighet til mennesker og spesielt barn, mye respekt for denne rasen. Og jeg har aldri sett en hund leke bedre med andre, så forsiktig. Føler meg veldig trygg med han, han har absolutt passet godt på meg.
15.07.2012

cw sier: til flatcoatedretriever:

Ja men det er ett individ av mange.... Kjenner mange presaer jeg også NOEN er snille andre IKKE...


Har dere seriøst ikke noe nyttig eller saklig å si her inne?? Sånne sider som dette skulle vært forbudt. Sånne sider er provoserende...
09.07.2012

flatcoatedretriever sier: Det er flaut å lese disse påstander om "mordmaskiner" osv. Jeg kjenner en Dogo Canario tispe på 60 kg, kunne sikkert ha rivd meg i to men det er snill som et lam! Aldri noen gang vært aggresiv! Når jeg kommer på besøk kan jeg ligge i sofaen med det digre droget oppå meg og kose! Veldig ålreit rase:)
08.07.2012

cw sier: Sitter her å leser alt dere har skrevet.. Det er mye snakk om "farlige mennesker=farlige hunder".

Tror du/dere virkelig at hvis man er en "god" hundeeier (hva nå enn det må bety) kan få hvilken som helst hund/rase til aldri å bli aggresiv???

I mine øyne så vil jo det si at dere mener at denne såkalte "gode" eieren kan overstyre det naturlige instinktet i dyret som forsvarslyst, kamplyst, jaktlyst osv osv.

UANSETT hvor "god" hundeeier du er så klarer du aldri det! MEN du kan lære å kontrolere det til en VISS grad.
07.07.2012

linn sier: allederemenneskermed fordomer,ærfaring er kanskjenoe man bør ha førman kommermeduvitne kommentarer, pinelige kommentarer mye av dette, bodd ispania med fem glade dogo hanner med glade katter og barn i samme hus og bakgård. bikkja som event fløy på noen var den lille chiuavaen,sorry veit ikke riktig skrive måte, nordmenn er veldig ofte fordommsfulle og ofte uvitende.
11.06.2012

Dogo sier: Det er riktig alt som Kjetil sier... Det som er veldig viktig med denne rasen hvis du skal ha
Den som familie hund er å ikke drive med noe som helst bite arbeid (dra kamp med fille/pinne f.eks) dette trigger bare hunden.

Vi har en dogo som fungerer ganske bra,finnes ikke aggresiv i det hele tatt
Varsler når det kommer folk men ikke mer en det,logrer med halen å synes alt er bra.

Den går løst på tunet hele dagen å synes livet er bare topp,men jeg må si at den har uvante krefter
Så det er viktig å ha kustus på dyret.

Ungen vår på 6 år leker med han som bare det. Og det går veldig fint,andre unger er det her
Nesten hver dag også.

Er på hunde banen 2 ganger i uken å sosialiserer med andre hunder det går også bra,men han er ikke blitt 2 år enda så det spørs hvordan det går når han blir eldre

Hadde jeg bodd i leilighet ville jeg ikke hatt en dogo..
28.05.2012

Kjetil sier: Dere som forsvarer rasen på død og liv, er dere tilbakestående? Ja det er en flott hund med rett trening og en KYNDIG eier. Men noen løker skaffer seg en slik hund fordi "den er tøff" uten å ha noen erfaring, det er DET som gjør en hund potensielt farlig.

Eier du en slik hund så er den kjempelojal og snill mot deg og din familie, MEN du må kunne annerkjenne at den kan være farlig for utenforstående. Hunden din er et dyr og du vet aldri 100% hvordan et dyr vil reagere. Er du blind for dette her bare fordi du er glad i hunden din så er du ikke skikket til å eie en slik hunderase. Kjøp deg en puddel istedet!
21.03.2012

Miesin sier: Hei Christian ...

Jeg sitter og skumleser nedover her og rister på hodet over uvitne nordmenn ... :/

Blir noen ganger flau på enkelte personers kommentarer... Hvis man ikke er mer intr ... eller nyskjerrig til å høre fra dem som KAN rasen .. burde de kanskje heller lese norsk ukeblad spør du meg!!

Det er like nyttig ;)

Jeg er selv STOLT eier av verdens flotteste PRESA hannhund!!

Han er imoport fra Spania ... og kan ikke sammenlignes med noen!!

Han kan være litt skarp ovenfor fremmede .. men dette er han trent til i Spania ... Han var nesten to år da han kom hit.

Jeg ser absolutt ikke på dette som noen ulempe, da dette er en av egenskapene i rasen ...

Noe annet jeg liker veldig med denne typen hund, er hvor lite interesse de har av andre enn sin egen familie ..

Kan til nød snuse litt ... men bryr seg ikke ...:)

Det er helt topp ..

Jeg liker ikke hunder som skal slikke og hilse over hele bordet når det kommer besøk! Da vil jeg heller ha en hund som gir to bjeff, og går og leggger seg på plassen sin ... og overlater besøket til oss (=


Vi har hatt rasen i mange år, og vi var vel nr 2 i norge som fikk denne rasen ... Det er verdens beste hund, og den har kommet for å bli i vår familie ..

PS - jeg har 3 barn, og hunden og barna er verdens beste venner ...!!!!

Hilsen meg ;)
07.03.2012

Christian sier: @ Stian Olsen:

Da nærmer vi oss tre år med stormskritt, og kan gi følgende erfaringer med min:

- Helt fri på HD/AD
- Hatt sin første "sykdom" (ørebetennelse :)
- Enda roligere og mer "satt" en for et år siden.
- Blir 8 uker gammel i hodet med en gang han treffer andre hunder, jeg liker å tro det har med aktiv sosialisering siden han kom til meg å gjøre.
- Er blitt en meget lydig og hengiven "mordmaskin" ;)

Oppdaterer igjen om ett år jeg - har fortsatt absolutt null lyst å omplassere / kvitte meg. Det er tross alt min bestevenn. Om noen har flere spørsmål rent praktisk om DC/PC er det bare å komme med de.
05.03.2012

perro sier: Hvis du spør en dogo oppdretter i Spania, som registrerer hundene i FCI, så sier han at dogo og presa er samme rase. Hvis du spør en presa oppdretter i Spania, som registrerer hundene som presa, IKKE i FCI, så sier han at han absolutt ikke vil ha noen ting med dogoen og gjøre, og at det er to forkjellige raser, og at de overhodet ikke vil at sine hunder skal bli sammenlignet med dogo. De vil ikke engang ha besøk av folk som driver med dogo.

Har selv besøkt en presa-oppdretter som har sagt dette til meg. Så kanskje vi burde la dem bestemme om det er to raser eller ikke? ;P er tross alt de som har skapt rasen....?

Både presa og dogo er gode familiehunder som fungerer bra med barn.
08.01.2012

Gentle giant sier: Jeg er helt enig med de fleste her inne som sier alle hunder kan være aggressive! Etter min erfaring er det som oftest de mindre hundene som er det.

Så godt som alle de små hundene i vårt nabolag går helt av skaftet når de ser gutten vår, men han gir dem ikke en gang et blikk!

Men han har vist aggresjon, jeg var i hundeparken en gang når han var 4 måneder. Da kom det en voksen amstaff inn i parken og angrep to andre hunder, han ble revet bort av min valp, løftet opp i luften og var SJANGSELØS! Han har aldri vist noe aggresjon ellers, men om en kamp bryter løs river han tak i den "skyldige" omgående.
08.12.2011

janita sier: hei. har et par smp ang dogoen. jeg lurer på og anskaffe meg en slik herlighet, men blir skeptisk og usikker når jeg leser dette her. jeg har en datter på 3 år og har hørt fra kennel at dette ikke er et problem. hva mener dere?
21.11.2011

Linda sier: DC og PC er SAMME HUND!! Spanskene ble jo så irriterte når IFC godkjente denne rasen, men ga den navnet DC. Og de er LOVLIGE i norge. Det er fem raser som er forbudet: 1) Pitt bull 2) Tosa 3) Dogo Argentino 4)Fila Brasileiro 5) Tjekkoslovakisk ulvehund. DC er flotte familiehunder, og som ALLE ANDRE RASER trenger den en god oppdragelse og sosialisering.
News flash til alle tullingene her med fordommer mot denne rasen; Det er Golden Retriver som ligger høyest på listen over de huderasene som biter og skader flest barn! (Ikke noe stygt ment om rasen. De er flotte disse også). ALLE hunder kan bli farlige, og dette er HUNDEEIEREN sin feil. Stort sett ihvertfall. Skaff dere fakta om hunderasen før dere sier noe. Dere frematår bare som uvitende.
14.10.2011

Basseralle sier: Man bør ikke ha fordommer pga utseende. Men å kalle en puddel farligere enn en PC er tullprat. Konsekvensene av et bitt er selvsagt mye større om en PC skulle bite. Har forøvrig selv blitt bitt en gang. Av en schæfer. Min springer spaniel tispe har også blitt bitt en gang, av to schæfere.

Ingen raser burde være forbudt, men enkelte mennesker skulle forbys å eie hund.
29.09.2011

ole. sier: Hei.

Har vært og besøkt noen som har disse hundene.

Min erfaring var bare positiv,det var ingenting
som tilsier at dette er noe agresive hunder.

når jeg kom inn på gården sto de rolige og logret
med halen.og var veldig kontakt søkende.

Men det er sikkert ikke noe problem å få disse
aggresiv i rette omstendigheter som alle andre hunder.
05.06.2011

meg sier: Først kan vi begynne med Presa eller Dogo. Det er nå avklart i den spanske kennel klubb at dette er samme rase. De kommer fra samme opphav, men tok 2 forskjellige retninger. Men heldigvis har de sett nå at dette har bare startet strid og uenghet i miljøet. Så nå er det regnet som en og samme rase og den endelige standaren vil avgjøres nå. Folk som sammenligner denne rasen med pitbull har desverre ikke så mye erfaring med hun og vet ikke så mye om hva de snakker om. Så det er ikke vits å bry seg om. Det er to vidt forskellige raser og går faktisk ikke under samme gruppe en gang.
Jeg har selv 7 Dogo/Presa Canario. En rase som har vært i familien siden 2001. Har veldig god erfaring av rasen og har ingen negativ ting å si om dem. Har selv vært opdretter av elghunder tidliger og vil si fra erfaring at de er mye kvassere strie hunder. Men alle hunderaser er farlige, det er rovdyr som vi tar med oss i hus. Dette er noe som alltid vil gi en kontrast som kan være farlig. Riktig trening og oppvekst for hunden er vesentlig, og ingen friske hunder er født agresiv. Vi har ofte besøk av fremmede her hjemme og har aldri hatt noe som helst problem. VI har 2 hanner og 4 tisper her hjemme nå og alle lever som i en flokk. Veldig fasinerende og se hvordan hunder lever og fungerer i flokk. Jeg har forståelese for frykt ovenfor denne rasen hos mennesker. De er store, overlegne, muskuløse og har ett sterkt uttrykk. Men da er det viktig å sette seg ned å lære om rasen gjerne reise til noen som har peiling på rasen, opdrettere eller andre seriøse mennesker. Dette er ofte mennesker som har ett ønske om at du skal ha en positiv erfaring med hunderasen og vil da vise deg dette. Dette er i hvert fall noe man bør gjøre før man uttaler seg. Og for dere som dømmer rasen her utfordrer jeg til å gjøre dette. Men husk, besøk noen seriøse mennesker. Dette er vesentlig.
04.06.2011

Christian sier: @ Stian Olsen:

Nå er vi da akkurat passert to år på min, og jeg har så absolutt ingen planer om å legge min bestkompis ut for bortplassering på Finn.

Eneste forskjellen fra 1 år kontra 2 år, er mye mer kropp - litt mer vekt, og en til dels roligere hund. Har fortsatt hatt 0 episoder av uønsket art med verken hunder (tisper, hanner, valper) eller mennesker. Og vi sosialiserer med
andre hundevenner minimum to ganger i uken.

Jeg kan bare dele min erfaring, som førstehund, og jeg har sett på han og tenkt "mordmaskin?" og FLIRT i to år nå. Han passer på meg, samboeren min og sønnen min (2 år), men har aldri gjort dette overdrevent.

Ergo: Om du setter deg SKIKKELIG inn i hundehold, og dedikerer deg til å skape en fin og balansert hund - er Presa'en en FANTASTISK hund. Ja - den ser litt stor og tøff ut, men det gjør meg virkelig INGENTING :)

Dette er fakta - og min erfaring, har nå oppdatert årlig med erfaringer, og skal ta neste oppdatering når vi passerer 3 år :)
(ønsker alle som tenker på PC som et mulig familiemedlem alt vell - det GÅR bra, så lenge du har hue på rett plass).
16.04.2011

ole sier: ok. det er uansett en hund, hund er hund.
rett trening til rett hund = god hund..
(snil eier snil hund)
jeg henter meg dogo eller presa eller hva dere
kaller den, jeg skal kalle den for jølle.
Jeg viste ikke hva dette var for noe før nå i
sener tid,synes jølle bikkja var så kul at jeg
bare må ha en.
skal ta med den på tur i skog og mark
og med andre hunder.
også skal den være mye med unger,
skal så langt det lar seg gjøre la den gå løs.
Jeg mener en hund som er til fare for folk ikke har livets rett,selvfølgelig skal den forsvare eieren,men det er da vel ikke dermed sagt at den
skal glefse etter alt den ser.
Hvis den viser agresjon mot folk som ikke viser
truende atferd blir de evige jakt marker neste stopp.

Åsså en ting til,problemet med disse hunde rasene
er vel ikke at de bare er skarp,,,
Det er kanskje ikke den gjennomsnitlige tur/bærplukkeren som skaffer seg en hund som
ser ut som noen har kastet den ut av ett fly...
sint eier sint hund,,, eller???
jeg synes stygge hunder er kul,derfor jølle.
04.04.2011

Perro sier: Denne artikkelen omhandler presa canario og ikke dogo canario...

Er mange av dem som sier de har en presa canario som egentlig har en dogo canario. hvorfor ikke bare være fornøyd med den rasen man har, istede for å late som om det er en annen rase ;P
03.04.2011

Snatch sier: har selv en Boxer jente på 9 år og en staff (engelsk)på 6 år og ei perro de presa på 1 år.Av min erfaring til nå er att staffen er vrangest av dem alle (stahet) .Og den med best gemmyt er Presaen uten tvil,Boxeren er en 2 plass. Men jeg har tid og krefter og ei kone som er kjempeflink med dyr generelt og det er det viktigste ,, god tid og krefter/stahet og dyretekke,, Er selv utrolig lei folk som ikke kan la oss være i fred når vi går tur peker og spør om helt latterlige ting som de har lest i medianorge. PS bestevennen og lekekameraten til våres Presa er Border collien til naboen, de er ute og leker flott sammen.
31.03.2011

MISS! sier: DC er en flott rase og jeg har lang erfaring med denne rasen og mange andre raser. det som gjør denne rasen farlig er farlige mennesker som er helt innkompetent når det gjelder hunder!! enkelt og greit!!
diskuter til dere spyr.. jeg har uansett rett! farlige mennesker/= farlige hunder!
28.03.2011

ole sier: Takk for svar.

har aldri hunden ute uten oppsyn,nå er det ca en km
til nærmeste nabo.

he he,får vel tenke litt på dette.
01.02.2011

Yngve, Trondheim sier: til Ole
hehe, hvis du vil ha en hund som ikke går til angrep på folk har du nok valgt feil rase. Det var jo nettopp et av målene med avl av denne rasen. Selvfølgelig er det eieren som avgjør hvordan hunden blir og alt det der, men la oss nå ikke være så naive å legge alle hunderaser i en og samme bås. Dette er tøffe hunder som gledelig beskytter eiendommen din, og jeg vil nok tro at din datter vil være trygg (men alltid under oppsyn i nærheten med hunder selvfølgelig, uansett rase). Du former selv hunden som sagt, men alt til sitt bruk, du velger ikke schæfer til fuglejakt, og ikke en mynde til forsvarshund..

En venn av meg måtte gå inn å forsvare fuglehunden sin fordi en presa gikk til angrep. Dette er en robust voksen mann, og den gang tilfeldigvis med en pinne for hånden, men noen bitt i armer og ben ble det likevel, så ikke helt bra ut nei. Tør ikke tenke på hva som ville skjedd hvis en ungdom, kvinne eller et barn hadde vært i hans sted... mot en presa som virkelig går inn for å angripe, ville ikke gått bra.

Ikke få inntrykk av at jeg ikke liker rasen, for jeg liker de fleste hunderaser, men har ikke noe til overs for hundeeiere som ikke tar ansvar, skal man ha presa og tror de har fått seg en helt vanlig hund, for det er det ikke akkurat!!

Ikke uten grunn at de beskrives som en av de tøffeste hundene i verden... Jeg har sett hvor sterke og farlige de kan være om eieren ikke har kontroll, vi snakker schæfer x4!!

Presaen- flott hunderase, men passer så aldeles ikke for alle. Det er mine erfaringer.
31.01.2011

ole. sier: ja ja. har bestilt meg dogo som vi skal ha på gården.
har en datter på 4 år, må innrømme at jeg vurderer
hele greia etter å lest alt dette her.
det er ikke noe artig hvis noen skulle bli kvestet
ordentlig.
har vokst opp med schæfer.

alle mine hunder har gått løst ute.

jeg vil ha en hund som ikke går til angrep på folk
eller unger som kommer gående opp bakken.

er dette mulig med en dogo.

Selvfølgelig med rett miljø trening.
31.01.2011

Ja, jøss... sier: Til Ellen Petersen.
Det er aldri, og da mener jeg ALDRI en hund skyld om den biter et menneske. Det vil alltid være et menneskes skyld. Kanskje ikke den som blir bitt, men som regel eieren.

Tydelig at du ikke bare har mangel på kunnskap om rasen, men om hunder generelt sett. Så jeg foreslår at du ligger langt unna hele diskusjonen
06.01.2011

pjokk sier: Så en presa for første gang i mitt liv her om dagen, må si at det var et imponerende syn! Forstår godt de som synes den ligner en pitbull (på steroider) selv om det er en helt annen rase. Bruttalt schvær ass, og den var ikke fullvoksen engang! Den virka rolig som skjæra på tunet, men hvis den skulle bli litt småamper ville jeg foretrekke å være i en annen by. Men vanvittig flott det var den.
04.10.2010

Jessica sier: første presaen var en fantastisk, rolig, selvsikker og laaaaat hund! utrolig flott!!! dessverre ble han påkjørt og døde momentant....
fikk ny, og den er heeelt motsatt, rett og slett adhd, og fullstendig gira.
Dessverre tålte han ikke en advarsel fra shæferen min og gikk rett på. 3-5 sekunder og shæferen fikk 19 sting og indre blødning i øyet av trykket fra bittet i hodet.
Vi har nå kjemisk kastrert presaen og han må bære munnkurv inne frem til vi kan stole på han til å ikke gjøre det igjen. Det er ingen tvil om at denne rasen forårsaker STOR skade på kort tid, MEN han unngår så godt han kan ALLT av krangel, og vil bare leke hele tiden.
Jobber med det at han må ta et nei for et nei. Shæferen er en gjeterhund med et innavlet behov for kontroll og ro på flokken, derfor har vi en utfordring foran oss, men vi tar den på strak arm, disse hundene er barna våre.
Jeg har 2 shæfere (gutt og jente) og kjærestenn har presa. Hadde de vokst opp sammen hadde det nok aldri smelt, men 2 hanner og ei tispe er uansett en utfordring, enda min shæfer er kastrert, er han ingen tispe.
Man SKAL ha kunnskap om disse hundene, full kontroll, og man må forstå ansvaret man har ved å ha en slik hund. Tro meg, jeg har blitt skreket til, skjellt ut, overfallt og mer pga mine 2 shæfere som aldri har harmet en flue, jeg VET det er dritt når folk skal "belære", men dessverre er Presaen en hund som har en enorm smerteterskel og kort lunte. Den har et noe annerledes kroppspråk og man MÅ kunne lese den. Godt at vi var der dagen det smalt og reagerte så kjapt, ellers hadde det nok gått verre til.
Uansett er alle raser fra pit bull til presa, shæfer og chiuaua flotte hunder. Er ikke deres feil, men vår. MIne har bodd i by og sosialisert fra valpestadiet, mens presaen har bodd på gård og ikke lært å kommunisere med andre hunder, så dette er IKKE presaen sin feil, men vi som må ta i et tak og sørge for at han får omskolering.
24.09.2010

Evey Hammond sier: Eieren er alfa omega
En god eier, en god hund
En usikker eier, en uskikker hund

Ignorante mennesker skulle ikke hatt unger engang

(og for å henge med på svadaet: jeg har 2 barn og tre hunder - og jeg må si at den som er "vanskeligst" er en mest godtatte familiehunden - fuglehunden. Det virker som andre hundeeiere også erfarer dette, dog det er selvfølgelig unntak fra regelen)
26.07.2010

presa sier: Det er bare tull og sammenligne presa canario med pittbull. en pittbull er en ganske liten terrier, en presa canario er en mellomstor molosser. de som kjenner til diverse raser ser nok forskjellen.. Presaen har blitt avlet fram hovedsakelig som vakthund! Historien dens er ganske lik historien til rottweileren, som også har blitt brukt som vakthund og kvegdriver.
så det blir like dumt å sammenligne presa og pittbull, om å sammenligne rottweiler og pittbull... bare for å ta et eksempel...

en presa canario er en vakt hund som trenger mye sosialisering og miljøtrening, og en konsekvent og rettferdig eier. Men de er kjempegode familiehunder, og veldig trofast mot sin eier.


de som ønsker mer info om rasen burde gå til www.presacanario.no og melde seg inn på forumet som det linkes til der.


dogo canario og presa canario har mye av samme bakgrunn, men er ikke samme rase. dogoen er godkjent i NKK (FCI) og presaen er godkjent i NHL (UKC). Det er feks ikke mulig å omregistrere en presa til dogo, så nei, det er ikke samme rase! de har også fokrjellige rasestandarer, og noe forkjellige raser som ligger bak.
I Spania (der begge rasene opprinnelig kommer fra) er det helt klart skille mellom disse to rasene. Og her i Norge har vi en egen klubb for presa og en annen klubb for dogo...
21.07.2010

tress sier: Har selv en presa canario på 7mnd. Litt skeptisk på fremmede og andre hunder. Men det er kun min egen feil, da han har blitt for lite sosialisert. Jobber hardt med saken nå, å håper at han blir balansert. Men til dere som disser ned disse hunderasene, det er IKKE hundens feil, men EIERENS! Å i avis artikler, hvor ofte står det grunnen til angrepet? Det ligger ALLTID noe i bakgrunn for ett angrep. Min angrep far min for ikke lenge siden..grunn-han lå ved siden av meg spiste på ett bein, far bøyde seg mot&pratet, hunden følte seg truet&knurret som advarsel.."smarte"far knurret tilbake&stirret i øynene. Da gikk det som det gikk. Hunden kjente ikke til far så godt, derav angrepet. Jeg kan gjøre hva jeg vil. Men man skal ha respekt for fremmede hunder uansett. Dette er en hund som er avlet på å vokte å beskytte sin familie, å han er en helt fantastisk hund! Så til dere som prater negativt, lær dere om hunders attferd&respekter de.Holde dere unna, for hunden min vil nok heller ikke hilse på dere! Tar gjerne mot tips ang dressur til han?
06.06.2010

miss IRRITERT!! sier: Synes det er trist å lese hvordan mennesker har fordommer mot enkelte hunderaser!De bikkjene som angriper/dreper har som oftest en slik atferd fordi dens omsorgsperson har sviktet grovt. Det spiller ingen rolle hva slags hund det er,fra en 2,5 kg gneldre"katt" til en 65 kg presa, de har veldig ofte blitt oppdratt slik. Folk ser på rottweilere,presaer,pitbuller osv som "farlige" hunder fordi veldig mange av samfunnets "lowlife" tror det gir status å skaffe seg sånn type hund. De brukes som våpen i kriminalitet og som fortjeneste for kriminelle. Det er noen jævla idiotiske folk som fester seg til det de leser om at "hund bet kvinne til døde", men driter totalt i den delen der hvor det står om at eieren til hunden har slått,sultet,sparket,elsjokka og torturert hunden for å lære den å drepe andre hunder slik at vedkommende skal tjene penger og få respekt! Disse hundene har et forbanna ufortjent rykte som farlige fordi de er store,stolte og psykisk sterke,og blir brukt som våpen og fornøyelse for mennesker totalt blottet for empati og medfølelse. De er like flotte familiehunder som en labrador så lenge man viser hunden hvor dens plass er og behandler den rett!!
07.05.2010

Stian Olsen sier: Christian.. Snart 1 år? Å alt som blir sagt er bare svada? Bikkja di er jo bare en valp i huet mann! Gi han et halvt år, eller 1 år til... Tenker bikkja di ligger på Finn. Dogo Canario, selges eller gis bort grunnet mangel av tid. Hehe.. Hvorfor tror du så mange Dogo Canarioer gis bort/selges når de runder 2 år? Spør en vilken som helst vetrinær ang. adferd på Dogo Canrio. Ihvertfall mest sannsynelig.DOGMAN, ja, det er en Molloss, men faen a? Er du treig i toppen? Du sier les om rasens histrie? Hva er så denne Mollossen avlet frem av? IDIOT! Dogo Canario er en fantastisk hund. Men ser ikke helt grunnlaget for å ha en hund som er klar for å drepe inntrengere/eller lignende, i Norge. Si akkurat hva dere vil om rasen, jeg kjenner selv flere som er eiere av Dogo Canario. Og de vil ikke nøle med å angripe en de ser på som en trussel mot hus og familie.. Å en Dogo C. setter definitift spor etter seg. Påstår du at om en Dogo Canario flyr i tottene på en Rotweiler fks? At Rotweileren har en kjangs i helvete? Nei!! Selvfølgelig ikke.. Hvorfor.. JA, nei.. Det kan du lure på, det er jo bare en kjempestor hund som er helt lik en PitBull Terrier proppfull av muskler uten ett gram fett på kroppen, og en kjeve som kan knuse stein.. Men! Det ser bare sånn ut...... :) Den er kjempesnill og finnes ikke farlig i det hele tatt!??? Sort er hvitt, og hvitt er sort... Men for all del, forby enkelte hunde eiere, ikke raser!!!!
12.04.2010

tricky sier: dette er ustabile hunder,slike hunder og pitbuller er avlet til og drepe.
02.04.2010

tricky sier: dette er ustabile hunder,slike hunder og pitbuller er avlet til og drepe.
02.04.2010

IRRITERT sier: ja jeg blir også provosert av å lese fordommene til folk her inne - ikke bare her.men alle rasene som noen sinne har vært uttalt i media.

Jeg FATTER ikke hvordan folk kan uttale seg slikt. Nå er jeg ikke en hundeeier (enda - vil veldig gjerne ha) men til og med jeg vet forskjell på fantasi og virkelighet!! Les igjennom de rasene her inne som på et eller anna vis har fått medias stygge argusøyne på seg. Hva finner du?? Jo - folk som mener "FORBY MORDERHUNDER, LIVSFARLIGE HUNDER SKAL UT AV NORGE, JEG VET BEST FOR JEG LESTE VG SIST FREDAG..bla bla bla" Vel,har dere lest historikken til Labrador og Golden Retriever f.eks?? De "snilleste" hundene i hele verden har også drept skadet å spist av folk...å kamphund? Det skulle til og med en ape fått av en puddel. Nei,hold meningene deres for dere selv å la VANTE hundefolk håndtere hundene som er så farlige!! Hamstre er kansje best...eller???
19.03.2010

Cato sier: Word! Har 2 presa canarioèr selv. begge er ukastrerte hanner. bestekompisser og går flott med andre hanner(så lenge det ikke er EN ANNEN AGRESIV HUND)selv da flyr de ikke i tottene på bikkja, fordi jeg har gjort det riktig! kan gå med de løs midt i byen. beste hundene i værden! de tar livet med ro.det finnes ingen hunder som er agresive av natur. bare oppdra dem på riktig måte, så går alt bra. men selvfølgelig kan det gå dårlig hvis en idiot som foreksempel Ellen Petersen skaffer seg en Presa canario! Folk som slenger dritt om en hunderase, serlig komentarer som at rasen er livsfarlig, forteller bare at de ikke har peiling på emnet HUNDER i det hele tatt. og burde holde seg laaaaangt vekk fra sånne diskusjonsforumer som dette. og burde absolutt aldriiii skaffe seg en hund! Biaaaaaatch
13.03.2010

May sier: Blir rett å slett målløs av å lese alle fordommene enkelte mennesker har av doggo canario - og andre liknende molossere.
Hva slags rettigheter har dere til å henge ut disse rasene? Er det fordi media ofte omtaler ett hundeangrep på menneske med at det uten tvil MÅ være et "digert livsfarlig morderbeist av en pittbullterrier eller en rottweiler!!"
Idioti!!! Dette er verdens mest trofaste hunder og en av grunnene til at tilliten til dem er mye større hos en doggo er fordi de er selvsikre og overlegne. De hvet de er sterke og gidder rett og slett ikke utfordre andre (selvfølgelig dersom de ikke blir direkte provosert og truet) og overser heller en liten gneldre bikje som tror de har noe å stille opp med.
Vil tilslutt bare nevne at småraser av hund er ihvertfall uberegnelige og biter OFTE!!! - men det er vel en litt for "LITEN" story siden hunden ikke har det utseendet som en "skummel" hund må ha...
Kjenner ei som hadde en mini puddel, den var sosialisert, vokst opp med barn og hadde fått alt den har trengt som valp og voksen, men den var ikke til å stole på i det hele tatt, jeg var livredd når jeg hadde mine barn med når de begynnte å gå bort til han for å leke/kose med han, han knurret og glefset og den beit flere voksne og ett barn (ikke mitt) som måtte til legen.
Hvet dessuten at collier kan være aggresive og ikke fullt ut til å stole på - dette hvet jeg for mine foreldre har hatt to collier etter hverandre.
Alle disse såkalte familiehundene er ikke ett hakk bedre enn en pittbull eller en annen stor rase (molosser) -ifølge statistikker er det "såkalte" små og vanlige familiehundenene som angriper mest.

Jeg har god kjennskap og til store hunder som Amstaff, Amerikansk pittbull og Berner Sennen. Jeg har også god kjennskap til Puddel, collie, schæfer og retrivere......
-Nå skal jeg skaffe meg ny hund og i mitt hjerte og mitt sinn er jeg ikke i tvil.... Dogge canario. -Grunnen er jeg vil ha en hund jeg kan stole på - enn en hund som jeg ikke kan stole på. Store hunder har SELVTILLITT
11.02.2010

dogmann sier: fyf## dåkk skriv mye piss!!
trur ikke at noen av dåkk.
har læst rasns historie.
jør d!! dogoen e en molosser!!
30.01.2010

dogmann sier: fyf## dåkk skriv mye piss!!
trur ikke at noen av dåkk.
har læst rasns historie.
jør d!! dogoen e en molosser!!
30.01.2010

Christian sier: Må få legge til litt erfaring her.. leste bla disse kommentarene før jeg kjøpte min Presa for snart et år siden. Og jeg må helt ærlig si, det er _MYE_ svada her!

Min er snart et år, og er oppe i 56 kg. Noe særlig større blir (håper jeg :) - tuung!) ikke den. Jeg har hatt fullt fokus på sosialisering og trening siden dag 1, og dette var min første hund.. Nå går dagene bare fortere og fortere, til sommeren skal vi begynne treningen for å godkjent han som redningshund. Det har gått over ALL forventning. Lettlært, tålmodig med min sønn som er 2 mndr eldre en han, snill med ALLE - dog han bryr seg kun om de nærmeste. Ukjente får et lite snus, før han konsentrerer seg om oss (flokken) igjen.

Dogo Canario og Presa Canario diskusjonen lar jeg ligge, men fakta er at de har forskjellige rasestandard. Forskjellige farger, osv. DC er godkjent i FCI, mens PC er ikke.

Vaktinstinktet til min er heller labert, han er raskt alert på lyder og fremmede, men har aldri overdrevet dette til mer en et "boff", men noe supersensitiv livsfarlig beist vil jeg ha meg frabedt :) Har tilbakevist mange med han, og synd det er så lett for "Ellen Petersen" og andre å slenge mye ubegrunnet drit på nett, når det hadde tatt meg fem min å snu meningene deres.

Mvh Christian.
10.01.2010

sørlandet sier: hei, seer dette tar helt av, har hatt dogo lenge, også hatt pitbull, deen siste er mer aktiv, men kan ikke sammelingnes dogo. skal dere ha en tøff hund, kjøp en fuglehund eller annnet, for en dogo er en snill og kjær familie hund som vokter familien og eiendommen din, og ligger i sofaen og seer tv, hilsen en dogo eier.
men til slutt vil jeg anbefale og kjøpe en dogo utenlands, ps en dogo som veier 75 kg er feitttt
01.11.2009

yyyn sier: Det Kjerstin skriver var nytt for meg. Interessant. Litt rart igrunn at Norge da har forbud mot amstaff og ikke mot Dogo Canario, hvis det er en forvokst "pitbull". Begge kan vel være farlige hunder hvis det blir lagt opp til det.
31.10.2009

Kjerstin sier: El Perro De Presa og Dogo Canario er forsåvidt nøyaktig samme hund! Bare andre land som krangler om hva man skal kalle rasen, I Spania er det Presa som brukes, I Europa ellers og resten av verden ville man ikke akseptere denne rasen med navnet Presa Canario fordi det betyr hunden som biter seg fast, og DET gjør den, derfor kom man frem til og omdøpe den til Dogo Canario istedet. Dette er kjent for og være den TØFFESTE hunderasen som NOEN gang har eksistert. Denne rasen er LOVLIG i Norge. Har selv venner som har denne rasen og driver opdrett registrert i Norsk Kennel Klubb! Det stemmer at denne er rasen er kjent i verden som den Spanske kjempe PitBullen. Det er jo forsåvidt da også en stor del av krysningen i denne Rasen.
30.10.2009

Jhonny sier: ehh, ja.. Stemmer det hun Ellen sa men, jeg har også selv en dogo canario og det finnes ikke en tvil i verden om at han vil kunne rive av deg begge armene dine uten det minste problem. I andre land bli denne hunden kalt den Spanske kjempe Pitbullen! Jeg har sel Dogo Canario og jeg har et barn. Dette fungerer greit. Denne er FULLT LOVLIG I NORGE! dette er en gjenskapning av Alanoen Man krysset Amerikansk PitBull Terrier/Great Dane/Dogo Bordeaux/American Bulldog/Americaan Staffordshire TerrierNapolitansk Mastiff mfl. og man fikk Dogo Canarioen! Dette er en hund som KREVER UTROLIG med sosialisering og KONSENKVENT daglig og rutinemessig trening, Og en MEGET hunde kyndig eier med STORE kunnskaper om Vokter/Kamp/Forsvars hunder. Har man dette fungerer disse UTMERKET! har man ikke dette LAR MAN VÆRE og skaffe seg en hund av denne rasen. Det er en HELDAGSJOBB, hver dag, hele uken, hele året, fra DAG 1! Men for all del har du dette ønsker jeg deg LYKKE TIL! :) Du vil ALDRI finne en mer TROFAST hund i hele verden! Mvh lykkelig Dogo Canario eier.
30.10.2009

Elise sier: Kjære Ellen Petersen. Takk, du ga meg en god latter.
Alle hunder kan drepe et menneske, og de fleste raser har gjort det. Rottweiler, doberman, Irsk Ulvehund (som regnes som en utrolig snill hund og ikke aggressiv i det hele tatt) og alle andre hunder på størrelse som gjør det mulig å holde et menneske nede har drept. Du er en idiot for å si det mildt.
Jeg har selv to Perro de Presa Canarioer og de får leke med mine små barn når som helst. Jeg har aldri møtt hunder som godtar så mye av barn før, det er helt utrolig. Jenta mi satt og dro den ene i øret og munnen her om dagen, ganske hardt, og hunden rykket ikke engang før jeg tok løst grepet og den tuslet av gårde. Det er nydelige hunder så lenge de oppdras rett, og de er veldig lojale, derfor har de blitt brukt som kamphunder noen ganger. De vil kjempe til døde for de som de er glad i.
21.10.2009

Ellen Petersen sier: Hold disse hundene ute av Norge. De er farlige.

Disse hundene vokser til 70 kg, og er ofte brukt til hundekamper. En eier ga en slik hund et bad da det eksploderte, og den drepte kvinnen.

Det samme rase drepte en San Francisco kvinner i 2001, og eieren ble dømt og sendt i fengsel. Saken ble kjent at de to eierne var advokater, som rase hundene å vokte meth labs for en arisk narkotika gjengen, og henga seg til den forbudte seksuelle handlinger bestialitet. Hendelsen skjedde da hunden nuzzled en jente i skrittet, skjøv hun den bort, og hunden eksploderte og drepte henne.
03.10.2009

presapassion.com sier: den opprinnelige presaen ble brukt som vokter på gårdene, de tillintetgjorde villhunder, og de hjalp slakteren med håndtering av kveget.

man bør ha kunnskap om store raser når man kjøper presa, og en presa krever klar grensesetting og en stabil eier. det er en sterk og dominant rase, så man bør ha god kontroll.

men de er flotte familiehunder, og veldig gode vakthunder.


www.presacanario.no

her står det om rasestandar og historie + det ligger en del bilder der. :)
21.09.2009

layer sier: de er jo lovlige
23.07.2009

hør på det jeg sier: Ja Presa Canario er lovlig ja. Det sies at dersom man blir angrepet av en presa som er trent til det, så er man sjanseløs..?!

Jeg synes dette er flotte hunder og vil gjerne vite mer om den.

Har lest at de ble avlet til å vokte kveg. Er det riktig at de også har blitt brukt til å angripe og å sloss med kveg, i menneskers regi?

Har lest mange steder at man må være svært erfaren for å oppdra en presa. Hvor erfaren må man egentlig være, er den vanskeligere å oppdra enn andre molossere?
19.06.2009

Anonym sier: Perro de Presa Canario ER LOVLIGE i Norge, på lik linje med Dogo Canario. Nå har norske Norges hundelandsforbund forkortet NHL godkjent Presaen som egen rase. Dogo Canario og Presa Canario er to forskjellige raser. Skillet mellom disse hundene er vekt, høyde og farge. Et annet skille er Utstilling. Dogoen bli kalt showhund, presaen vakthund.

Anglias: Hvordan kan du si at dette er monster utgaven av pitbull? Har du hilst eller møtt på en Presa? Synes jeg du skal ta den sure fi*** di en annen plass før du kommer med fordommer.

Bailout: Nei, den regnes ikke som pitbull. Presa Canario og Dogo Canario er molossere som Rottweiler. Dogo Canario blir ofte kalt Mastiff pga at de ikke har maksvekt i rasestandarden. Pitbull er en terrier, ikke molosser.

Jeg eier 3 presaer. 2 tisper og 1 hanne. 1 født i norge, 1 i spania og 1 på teneriff.

Gå inn på www.presacanario.no . Der finner dere mye nyttig informasjon.
16.06.2009

anglias sier: Perro de presa canario er ikke lovlig i norge nei, takk og pris. Folk er redde for pit bull, de små rottene. Dette er monster utgaven.
28.05.2009

bailout sier: Dogo Canario er vel fortsatt lovlig i norge. eller regnes den som pit bull. forsøker å finne ut av dette men det står ikke noe om det. kan dere finne svaret?
12.05.2009

Din kommentar om Perro de presa canario:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Perro de presa canario var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase