Pekingeser

Pekingeser er en hundrase som ble avlet i det gamle Kina for å ligne utseendet på løver og drager.

Pekingeser bilder

Pekingeser

Fakta om Pekingeser

Pekingeser

Man trodde opprinnelig at pekigneseren kunne skremme bort onde ånder. Dagens pekignesere er utsatt for alvorlige sykdommer.

Vurderer du en pekigneser? Se denne dokumentaren først, slik at du vet hva du kan forvente av sykdommer hos denne hunderasen.

Erfaringer med Pekingeser

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Pekingeser

mor til Jolly sier: Vi har en liten pekingeser-jente. Hun er fire år, og hun valgte oss da vi var og tittet på valper. Hun er veldig selvstendig, og har et heftig temperament. Rasen skulle ikke passe som familiehund, men det gjør hun så visst. Hun sier fra hvis veslejenta, som også er like gammel som henne, skulle være plagsom. Da snapper hun i lufta med glefset og knurrer. Da går ungen vekk.Men, de to kan også leike i timesvis, eller bare være sammen ved siden av hverandre ute i hagen. De er jo vokst opp sammen, og kan nesten snakke i lag. Pekingeseren vår heter Jolly. Det er hun ved både navn og natur. Hun er morsom og snill, leiken og full av humør. Hun har hatt problem med at hår har vokst inn fra øyekarmen et par ganger, men det tok dyrlegen seg av. Hun hadde også øreverk da hun kom til oss fra oppdretteren, men den ble hun fort kvitt. Jolly bor i en familie med fem mennesker og hun som eneste hund. Hun liker ikke kjøpehundefor, men liker godt middagsmat. Noen storspiser er hun ikke, og vi må oftest mate henne for at hun skal synes det er hyggelig å spise. Kan godt si at foringsutgiftene er null. Litt tran får hun jo, men det får jo ungene også. Grønne hundebein fra dyrebutikken er godt, så de er vel det eneste ekstra hun koster i matveien. Det sies at denne hunden strever med at det blir for varmt for dem, men Jolly liker å ligge foran vedovnen og titte inn i flammene. Om natten ligger hun sammen med oss i senga. Blir det kaldt, kryper hun inn under dyna. Det er en ting en må være klar over, hvis en skal ha denne type hund, og det er at hvis du skal gjære den inn hagen din- må du ta visse hensyn. Vi har det slik at hun får gå fritt ut og inn fra huset: Hun graver på døra når hun vil inn og ut. Ute er det hage, gjerde og port. Men, hun har rømt noen ganger, for hun er så liten at vi har måttet tette ekstra gjerdet med hønsenetting! Heldigvis har hun navnesmykke rundt halsen med telefonnummeret til mor rundt halsen, så vi har alltid fått henne tilbake.Vi har hatt hund i magen år, men maken til hund som Jolly- det har vi aldri hatt.
21.04.2016

Nelenna sier: Ser at Shih Tzu over her blir omtalt som en rasemed mye sykdom.Jeg har nå hatt 4 Shih tzu i 4 år- ingen som helst sykdom eller veterinærbesøk.En har litt med tennene som kanskje må ordne(for mange),men ellers friske hunder med et utrolig flott lynne!
05.04.2013

Binky sier: I BBC-dokumentaren Pedigree Dogs Exposed vises (hvis jeg husker riktig) en Crufts-vinnende Pekingeser matadoravl-hann som var blitt operert for patella. En annen matadoravl-hann, av rasen Cavalier King Charles, hadde blitt testet for en arvelig sykdom, syringyomelia, som eieren nekter å opplyse om resultatet av. Begge hundene ble brukt i avl i ettertid.

At enkelte hundeeiere er eller har vært lykkelige eiere av f.eks. Pekingesere som ikke har hatt helseproblemer - eller som "kun" har slitt med øyeproblemer - betyr ikke at rasen som helhet er sunn. Hvis oppdrettere avler med hunder som de vet har helseproblemer, så går lidelsene ofte i arv via foreldrehunder som virker friske. Og hemmeligholdte lidelser finner man ikke ut av ved hjelp av en stamtavle.

Det er da også derfor den britiske kennelklubben har bl.a. Pekingeseren som rase under særskilt observasjon. Fordi de ser at avlen har gått over stokk og stein, og at noe må gjøres.
21.03.2012

Pekingeser sier: Ps Pekingeser finnes i flere typer og fasonger, ikke bare den ekstreme som di fleste ser når di søker på peke på nettet. Har peke slik som den orginalt så ut først,lik en tibbe men bare med nese vingen som skiller di. like lang i kroppen og bena.En topp hund på alle måter. Di ekstreme med nesen inn i huet og bena på tverke er det ikke mange av og disse har problemer gane og ganglag men ikke alle.Har hatt dobermann og fugle hunder i flere år og har hatt flere feil på di en pekingeserne,alle mine pek har blitt veldig gammle.Den som levde lengs ble 17 og di fleste har blitt godt over 12 år,ikke mange raser som kan skilte med. Men så tar vi ikke vaksiner vært år eller propper i di av tørr for fra verken rema 1000 eller vetrinærer. Har peke med pels som jeg nesten ikke trenger å bruke børste på men også noen som jeg må børste nesten dagelig. Så pels stell er som på di fleste raser. Øya spretter heller ikke ut bare du ser på dem heller som enkelte tror.
26.02.2012

AK sier: Det finnes problemer i alle raser.. hvis man forventer og etterspør testing og fokus på helse, og om valpekjøpere setter seg inn i hva de bør vite, kan man finne fine sunne hunder i alle raser. Noen problemer kan ikke forutsees, men man kan gjøre sitt for å finne sunne individer.

Helt riktig som det sies, at det ikke lages statistikker for blandingshunder, derfor er det lett å si at de er friskere. Jeg tror ikke det stemmer, og jeg synes IKKE det er greit å produsere blandingshunder.

Ansvarlige oppdrettere har stort fokus på helse, og mye kunnskap om helse for sine raser. Valpekjøpere må forvente det, og styre unna de som ikke tar helse på alvor.
18.02.2012

krissyeiler sier: Pekingeser er en kjempeflott hunderase. Såklart de kan få sykdommer, men med en ordentlig stamtavle så kan du sjekke om slekta har blitt testet eller fått sykdom. Og du VET på forhånd hvilke sykdommer du må være obs på. Det er det som er så kjekt. Og det er det stamtavler er til for ikke bare resultater. I Norge har vi kvalitetsbedømming det har de ikke i USA. Det vil si at hunden må være frisk i tilegg til å være pen for å vinne i ringen. Med en event. blandingshund så stiller du tomhent i forhold til dette og du vet heller ikke med sikkerhet hva du får ut av hunden eller hvordan den blir. Verken helsemessig, gemytt eller størrelse/pels osv,osv.. Blandingshunder kan få akuratt de samme sykdommene en rasehund kan få, men det føres såklart ikke noen statestikk over dette så da sier de at blandingshunder er "friskere" slik som i filmen over her...
05.02.2012

Turid sier: Jeg har nå jobbet med hunder av alle raser i over 30år. Det og si at en hund ikke snorker er tullprat. En hund som holder munnen igjen og puster gjennon nesen ( om den er flat eller lang)uten og åpne munnen har ikke problemer med luftveiene.
At en hund peser etter lek og trening er helt normalt.
Alle raser med store øyne er utsatt for skade!!

Det er ikke påvist patella hos noen av de seriøse oppdretterene av peking i Norge!
02.07.2011

Synnøve sier: Min favoritthund er Pekingeser,har hatt det i vel 25 år. Så her ligger mitt hjerte varmest. Veldig synd at det så lett ble øyeskader,det hadde vi ofte. Jeg har ingen hund nå,synes det er så trist når de blir borte så jeg vet ikke helt om jeg orker det flere ganger. Jeg savner veldig mine små søte hunder,Sussi,Buster og Kjell. Er veldig glad for alle fine år vi fikk sammen
25.05.2011

siri sier: Jeg har hatt pekinger i mange, mange år og kan med hånden på hjerte si at jeg ikke har hatt Patella på noen av mine hunder og når de er sagt. Er de veldig viktig og ikke parre på noen raser som har fått konstatert patella, uansett i hvilken grad.
De er veldig farlig og ta alle hunder under samme kam.Dårlige tenner og pusteproblemer kan fåre komme på noen linjer, men ikke alle. De er viktig og sjekke at linjene er sunne.
Og de er mange seriøse oppdrettere som får mye pes for noen rett og slett bare skal tjene penger på valpene og driter i sunne linjer.
28.08.2010

Linn sier: Ingen brakykefalisk(kortsnutet neseform) raser er friske, de er avlet på misfostre.
Det er ikke normalt at en hund snorker, som de fleste ekstreme brakykfaiske hunder gjør, hadde det vært en f.eks schæfer snorket hadde den fått heftig overhaling av veterinæren og eier.

Brakykefaliske raser har ofte også problemer med tennene, de er skjeve og sitter over alt i munnen.

Ettersom øyene sitter så utstikkende på en peking kan den enkelt komme til å skade øynene. i tilleg renner øynene nesten konstant, noe som kan føre til soppdannelse.

Peking er som andre små raser også utsatt for Patella luxasjon.

De har flotte personligheter, men ender desverre i mange tilfeller opp med smerte og lidelse for disse hunden pga måten de er avlet.

Håper alle som har hunden eller tenkt til å få seg hund ser filmen Pedigree dog exposed!!
29.07.2010

Skylar sier: pekingersere er nydelige, de som mener noe annent vet ikke hva dem snakker om^^
23.06.2010

kina sier: De kan få puste problemer. Kan være alvorlig. ellers er de en veldig fin hunderase.
24.08.2009

AMALIE sier: HEI JEG HAR 4 PEKINGER OG HAR HATT PEKING I MANGE
ÅR.
JEG HAR IKKE HATT NOEN SYKDOMMER PÅ NOEN AV HUNDENE JEG HAR OG HATT,MEN DET ER MANGE USERIØSE
OPPDRETTERE PÅ MARKEDE, SÅ JEG ANBEFALER OG HØRE
DEG LITT RUNDT VISS DU VIL SKAFFE DEG EN PEKING.
TA KONTAKT MED NKK ELLER NORSK MINIATYRHUND KLUBB.
DETTE ER EN HÆRLIG RASE SOM MANGE KRITISERER FOR OG VÆRE LATE. MEN PRØV OG "FANG" EN PEKING SOM IKKE VIL BLI "FANGET".
PEKINGEN ER EN HUND SOM ER LEKEN,SNILL MOT ANDER DYR OG SOM ELSKER FAMILIEN SIN. NOEN SIER AT PEKING IKKE ER EN BARNEHUND, DENNE RASEN KAN JEG ANBEFALE PÅ DE HØYESET, MEN ALLE SMÅ HUNDER ER LITT SKJØRERE ENN STORE. DET ER INGEN PROBLEM SÅ LENGE FAMILIEN HAR DETTE I BAKHODE.
DE HAR IKKE NOE MED GEMYTTE PÅ HUNDEN OG GJØRE.
24.05.2009

solblomst sier: okey, hvis du vil ha en syk hund så er dette hunden for deg. Dokumentaren Pedigree dogs exposed bekreftet det jeg allerede visste.

Toy hundene jeg ikke ville hatt pga plager og sykdom er Shih tzu, Lhasa apso, Mops, Malteser, Cavalier king charles spaniel, hørt littavvert om disse hundene. Ikke engang Chihuahua, de er så skjøre. Litt bedre med hunderasene Papillon eller Pomerian, de er ikke like plaget.
17.04.2009

Din kommentar om Pekingeser:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Pekingeser var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase