Papillon

Papillon er en liten og elegant rase. Den er lett å kjenne igjen med de karakteristiske sommerfugl-lignende ørerne (sommerfugl på fransk er papillon).

Papillon bilder

Papillon

Fakta om Papillon

PapillonUtseende på hund: Det mest karakteristiske utseende på Papillon er dets store ører, som er farget (ikke hvit) silkeaktig hår. Fargen som dekker både øyne, ører og forsiden og baksiden av ørene for å gi den det ideelle sommerfugl utseende. Nese, øye-kapsler, lepper, og pote putene skal være svart.

Krever minimalt med stell: Papillon regnes for å være en rase som krever minimalt stell. Papillons har en fin og myk pels med lange hår. Valper har naturlig nok kortere pels, og "pelsjakken" fremtrer først i voksen alder.

To rasevarianter av Papillon: Det er to varianter av denne rasen, der den enen har helt oppreiste ører (dette er den mest vanlige Papillon i Norge), og den andre varianten har hengende spaniel-lignende ørene (Phalène).

American Kennel Club og Fédération Cynologique Internationale vurdere Phalène og Papillon samme rase.

Størrelse: Høyde: 20-28 cm (8-11 inches), over 11 inches er en feil, og over 12 inches er en diskvalifikasjon fra conformation vis ringen. Vekt: 7-10 pounds (3-5 kg), men de kan også komme til (14 - 16), pounds på det tyngste.

Temperament: Papillon har utseendet til en typisk toy hunderase, men mange eiere vil hevde at deres hunder er «store hunder i miniatyrdrakt".

Noen hundeeiere opplever at deres Papillon er meget stand til å håndtere en tur på flere mil.

Intelligent hunderase Ett aspekt med Papillon som bør nevnes er rasen overraskende atletiske evne. Papillon er svært energiske og intelligente hunder. I Stanley Coren bok "The Intelligence of Dogs" blir Papillon beskrevet som en av de mest intelligente hunderasene, i et utvalg på 8 hunderaser.

Erfaringer med Papillon

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Papillon

Lisa sier: Jeg tror alle hunder kan være noe forskjellig, om de er store eller små. Chihuahuaen går for å være bjeffete og ikke så glad i barn, slik er det antagelig med papillon også, det sies så mye negegativt til tider. Jeg har veldig ofte passet to shihuahuaer i lange perioder, helt fra de var små, når er de 14 år gamle. Mange sa da de ble kjøpt: Nå får du bjeffehunder, som stort sett misliker barn. Men NEI, disse bjeffer IKKE, kun når det kommer noen på besøk. Når de har fått hislt, så er de helt rolige. De ELSKER barn, og spesielt den ene gråter og vil ha kontakt om den ser et barn. Sosial mot ALLE mennesker. De er skeptiske til store hunder, og kan da bjeffe mot dem eller knurre. Når de får hilst på store hunden, er det OK. Og kanskje er det slik med papillon også, de er forskjellige, så spørs det VELDIG på hva de blir vant med. Pass på så små barn ikke driver å bærer de, drar de i halen osv. La småhunder hilse på alle om ikke andre hunder er direkte aggressive.Andre med samme hunderase jeg har møtt, sier også at de IKKE er bjeffete. Noen er det nok og mange ikke. Papillon er svært intelligente hunder og veldig lærevillige. Så skulle det være en hund som bjeffer i utide, så vær bestemt og si NEI/FY i en streng tone hver eneste gang. Vis hvem som er sjefen.
Store hunder kan også virke sinte og veldig bjeffete.
03.01.2017

Camilla sier: Vi hadde en phalene da jeg var liten, og han var aldri noe problem for meg selv om jeg var et lite barn, så at de ikke er barnevennlige tror jeg ikke stemmer. Han var to år gammel da jeg ble født (min søster var 7 da de fikk ham), og jeg var jo "valpen" i flokken visstnok :) Da jeg begynte å gå fulgte han etter meg rundt omkring for å passe på har min mor fortalt, og hvis hun ropte navnet mitt kunne han komme rundt hjørnet, og da visste hun at det var der jeg var. Da han døde kjøpte vi en papillon. (Han fikk en skiveutglidning i ryggen etter å ha gått i trappen i huset i 14 år, så vi ble anbefalt å avlive ham.) Hun var hengiven, og trygg på folk, både kjente og ukjente. Ingen aggresivitet. Bjeffet litt når hun hørte at folk kom på besøk, men roet seg straks de var kommet inn. Jeg tror alt handler om sosialisering. Men som enkelte nevner var det litt problematisk å få henne renslig. Spesielt når hun var alene hjemmme tisset hun ofte på gulvet i gangen. Kanskje hun bare ikke klarte å holde seg så lenge, ikke vet jeg. Spesielt siden det alltid var i gangen, der hun brukte å stå og si fra når hun skulle ut. Men vi la aviser på gulvet og da lærte hun etterhvert å tisse på avisene. Jeg har veldig lyst på en ny nå. Men jeg er redd det blir for mye for den å være alene hele dagen mens jeg er på jobb.
30.09.2015

ida sier: Jeg har en Papillon Hanne på 10 mnd, og har aldri vært borti bedre hund! Han er med på lange turer, leker hele dagen, sover fra 11-8 og er med på alt :) han elsker barn, og blir overlykkelig da det kommer barn :)
20.08.2015

Blabla sier: Min omplassering hater å bli tatt på, børstet, vasket, klipt, gjør fra seg inne, henger fast møkk bak, bjeffer på alt som beveger seg, angriper uten grunn, kan ikke gå i bånd, kan i grunn ikke være på steder hvor man kan møte noe annet som lever. For den blir hyperstressa og nærmest struper seg selv. Angrer på dette.
Den hadde jo bare "ikke helt stueren og litt vrien å klippe klør på'.
12.07.2015

monicaha sier: Er moro å se alt som nblir skrevet både positivt å negativt...må ikke glemme at alle hunder uansett rase bkir som vi lærer å oppdrar dem...ja vist kan en papillon bjeffe mye men det er noe man må ta med i tankene på å anskaffe en småhund da de som regel tror de er store:) å barnevennlig eller ikke.altså som sagt alle blir som vi oppdrar dem å lærer dem...jeg har 6 barn og en papillon en chihuahua og ei katte:) å snillere hunder kan man ikke få....barna mine er 1 år 2 år 4 år 8 år 10 år og 14 år...så hundene her er vante med alt fra å bli kosa med drassa med herja med lekt med og ikke noe tegnt til agresjon o det hele tatt...nå venter vi valper og gleder oss masse...papillon passer til småbarnfamilie som til eldre eller enslig..det er en rolig hind som ikke trenger all verden av trim eller du kan ta den på milevis og den er hva du er:) topp rase med topp av alt:)
21.05.2013

Vilde sier: Heldige du ja...Den ene papillonen har blitt avlivet, bitt en annen hund. Stakkars hunder, er jo skrudd... Igjen, ikke alle men dessverre mange
03.05.2013

Berit sier: Har en papillon-tispe. Den er slett ikke aggressiv, eller bjeffete, som Vilde sier. Verdens mest kosete hund, og blir kjempeglad når vi får besøk! Så det er nok forskjell på papillon, som på andre raser - noen er snille og rolige, andre mer urolige og nervøse. Den går også godt sammen med jenta jeg har, aldri vært noe problem med den og barn. Min hund er også i bur om natten, og trives godt med det. Om den blir usikker, så går den selv inn i buret, og da får den være i fred,men det er sjelden. Verdens flotteste hunderase!
27.04.2013

Vilde. sier: Petrine:

Ok...For det første: Jeg har ALDRI sagt at jeg har en! Jeg har bare kom med en rase som JEG synes er nydelig og dødskjønn.

2. Det kommer an på oppdretter det. Tviler på at noen hadde hatt denne rasen om alle var syke.
Kjenner tre med petit brabancon og affenpinchser, alle er friske og sunne. Alt etter oppdretter.

Dessuten synes jeg papillonen er mer ødelagt. Adri vert borti en mer aggressiv hund. Nei, det er ikke eigerne, da det er sju med samme rase og alle har adferdproblemer med hund og fremmende.
Glefser og bjeffer voldsomt og truende.
Sikkert noen gode invider men sukk...
Søt ja, men litt av et sinne.
09.04.2013

Cayenne 8271 sier: Hei jeg lurer på en ting, min papillon er 14 mnd : Min hund ligger i bur om natten, hun trives kjempegodt. Går selv inn ca kl 22. Når skal jeg la henne få sove i hundeseng siden av vår snille Kleiner Munsterlander :-)
09.04.2013

Petrine sier: Vilde, du Vilde, petit brabancon er, unnskyld meg, et misfoster av en hunderase, hakket verre enn mops når det gjelder sykdommer og misdannelser. Les deg opp om rasen før du vurderer deg, og stakkars deg om du har en slik. Sterke ord, men pekefinger pekefinger til opppdrettere av disse stakkars hundene. Unaturlig utseende, uetisk å avle frem alle disse rasene på grunn av utseende når de er så plaget som de er. Papillon er en rase med få sykdommer og relativt lite plaget sammenlignet med mange av de andre små hunderasene. HUffameg og meg og nei, nei nå, la oss heller bruke denne siden til å diskutere verdens skjønneste hunderase :)))
08.04.2013

Vilde sier: Unnskyld meg men hvor er hunderasen fra Belgia? Petit brabancon? En liten selskapshund fra Belgia. Sorry for å ha brukt en papillon side på en annen hunderase men...
08.04.2013

M sier: Jeg har en papillon gutt som fylte 6 år 24 Mars. Jeg har hatt han i ca 2 år da jeg overtok han fra en eier som ikke hadde tid til han lenger og puttet han i buret hele dagen. Jeg misliker sterkt eiere som har sine dyr i bur, helt forferdelig.Første møtet mitt med han var at han var veldig sky og likte ikke helt at jeg tok på han. Redd når jeg strøk han på visse punkter på kroppen og bet ofte.Det gikk noen timer og han kom nærmere og nærmere for hver gang jeg prøvde og kose med han. Jeg fikk han inn i bilen og den lange turen hjem. Dagene gikk og han kom oftere bort til meg. Han bet meg ikke lenger og lot meg gjøre alt han var redd for i førsten. I dag er han min bestevenn og lyser opp hverdagen min. Føles som om jeg har kjent han hele livet. Båndet mellom oss er veldig spesielt og vet ikke hva jeg skulle gjort uten han i livet mitt < 3 ..
28.03.2013

supermamsen sier: Jeg har en labrador jente,en papillon/puddeljente og en papillongutt.De er verdens beste venner ,både seg i mellom og for meg.når vi går tur i skogen ,får de springe løse.Jeg har en sånn "17.maifløyte" som jeg bruker til innkalling.Da kommer de alle som et skudd,og får selvfølgelig en godbit.Papillongutten vil heller være med labradorjenta enn med henne i sin egen str.Litt bjeffing er det jo selvfølgelig,men vi mennesker er jo heller ikke helt tyst alltid ......
06.02.2013

cato sier: har en 5 år gammel papillon tispe,som er fantastisk,hun er helt sjef,kunne aldri hatt en annen hunderase,jeg og familien har aldri hatt en bedre hund,og vi har hatt labrador,collie,husky osv.
jeg har veldig lyst på valper.
03.02.2013

lena kristiansen sier: har en blanding av papilon og shetlandsshipdog, hun er to år og har et herlig gemytt og en kjempefin personlighet. lurer på om det er noen som har en hann av samme blandingen, tenker på og sette valper på henne. kontakt meg gjerne på facebook.
27.11.2012

Iren58 sier: Har nett fått en Papilon på 7 mnd.Mye bjeffing på både dyr og folk.Sliter mye når han går i bånn,og har fest hele natten vil ikke ligge i bur.Er ute på tur opp til 4 ganger for dagen.Lurer på om eg ikke ikke er den rette hunde mamma for denne rasen;-(Han er jo nydelig fin,men en god rampe gutt;-)Tips og råd ønskes;-)
08.10.2012

BT sier: Må bare få avkrefte at papillon er redd for store katter. Jeg har papillon og en katt på str med main coon. Den finnes ikke redd for katten, så det er med katt og papillon, som med mye annet - tilvenning må til. :)
08.10.2012

chriss sier: Kjøpte papillon for et par år siden og kunne ikke vært mer fornøyd! Hadde aldri trodd at den kunne gi så mye lykke. Går overraskende lange turer, kan ligge i timesvis i sofaen og kose på pelsen! Opplevd at han har bjeffet til barn og vært aggressiv men dette skyldtes at barna var aggressive mot han, og viste en særdeles dårlig oppførsel som å kaste kongler på han osv.. Sånt blir det sint hundeeier av! Ellers har den vært mye rundt barn i familien og aldri vært noe problem. Ingen som blir så glad for at jeg kommer hjem som han! Men vet ikke om det bare er min papillon men får noen ganger inntrykk av at han tror han er et menneske? Feks hvis han ligger i senga har han hode på puta og resten av kroppen utenfor hehe.. Og han "ser på tv" når vi gjør det, går og legger seg når tven skrus av og vi går mot lysbryteren for å skru av. Nusselig å se han late som han kan alt vi kan :)) Dessuten Bjeffer han alltid et par ganger når klokken nærmer seg 14 for da kommer minstemann hjem. Skikkelig rutinert hund altså! Fullstendig klar over rutiner og alt:) Papillon
11.09.2012

Lis sier: Lisa:
Noen seriøse papillon oppdrettere jeg vet om er blant annet:
Chakmanis kennel v/ Laila Grønningen
Kennel Karesinda v/ Irene Galåen
Sneff's v/ Snefrid Wahlberg
Kennel Mon Cheri v/ Mona Braathen

prøv å søk de opp på nett eller facebook :)
14.08.2012

pappa sier: hei! hund skal ikke være alene i mange timer. greit nok med 3-4 timer per dag men ikke mer. Hunder er veldig sosiale dyr og dem mistrives alene.
30.07.2012

Lisa sier: Lurer på en ting,jeg og kjæresten min skal flytt sammen når jeg begynner på 1.vidregående,og vi har veldig lyst på en Papillon ! Lest masse,og lurer på om det kan være en mulighet? tenker i forhold til at jeg går på skole ( helt vanlig skole,og timer ) og kjæresten jobber,så da blir den noen timer hjemme alene hver dag,ville det gå bra? den vil ikke mistrives da? håper ikke det,og det ville vært rart,pga voksene har jo hund og de jobber flere timer hver dag enn jeg går på skole,så jaa? hva synes dere? tenker å få den i sommerferien neste år,så den blir "stueren"? har selv oppvokst med hund,og hatt flere hunder i livet mitt :)


og har dere forslag på serriøste oppdrettere som driver med Papillon? ( renraset )?
17.07.2012

idaa sier: Eg visste ikkje at det gikk an å elske noen så høyt før eg bodde med min elskede pappilon i sommer. Hun er lyset i livet mitt. Utstrålingen - det blikket med ørene og øynene. Dødsskjønt!! Smart hund som eg tror ville gjort mye for å redde liv.
Er litt anspent og hissig rundt katter, men godt forhold til andre hunder. Er nysjerrig og velig leken og viser ikke minst respekt. Selv om pappilonen er liten vet den å bruke kjeften, men lyer om den får beskjed. Kunne sagt så mye fint. Googlet pappilon nå egentlig fordi eg blir så glad då eg tenker på dyr. Ser frem til å treffe min kjære om en måned. Når eg blir voksen skal eg få mange dyr, blant annet pappilon. GLEDER MEG
21.05.2012

Kristine sier: At det var en kommentar her hvor det stod "papillon er ikke en barnevennlig hunderase bare så dere vet det" kommer helt ann på "oppdragelsen". Min papillon elsker barn og deres energi. :)
14.04.2012

kristin sier: Papilloner er supersøte! Jeg hadde en i 17år før han ble for gammel. Beste hunden jeg noen gang har hadd! Så søt, så trofast! Kunne gå uten bånd overalt. Ps) viste du at tsaren av frankrike var så gal etter sine papilloner at når han var på statsmøter hadde han en pyntet silkekurv rundt halsen med sine papilloner sittende oppi :D
05.02.2012

Trine sier: Kan gått anbefale pappilon til dere ja! :-) De gneldrer som sagt litt, å kan bli litt nervøse, ligger litt i rasen, og generelt småhunder..

Men er lærevillige, trofaste generelt snille hunder.. Myeee energi :)
03.02.2012

Anonym sier: hei, vi er en famillie på 2voksne og 3barn (2,6 og7år gamle) og har ønsket oss hund lenge, og sett igjenom alle raser og har funnet ut at en papillon passer oss best. vil ha en kosehund og en hund som er med på turer. dere som har papillon og erfaring med dette, vill dere anbefale en slik hund?
tenkte på en hann hund. til familiehund ikke til utstilling o.l
17.01.2012

Hundevant ! sier: Vi er en familie på 2 voksne, og to barn på 7 og 8 år. Vi har en Phalene på litt over 3 år. Dette er veldig fine barnehunder. Men visst en hund er vokst opp i et rolig hjem med bare voksne, så blir den skeptisk på barn, det er helt naturlig. Vi har hatt med hunden over alt, og den er ordentlig sosialisert. Det er en rase som både er tålmodig og tåler en real lang-tur. De er veldig hengivne, og kan anbefales på det sterkeste. Husk at en hund vil alltid prøve og gjøre sin eier glad, så hundene våres blir som regel et resultat av hva vi selv lager dem til !!
17.01.2012

Anonym sier: Kanskje ikke alle papillon liker barn like mye, men da burde du sørge for at du sosialiserer hunden til det. Som alle andre raser skal barn være rolige rundt en hund og lære dem at man ikke skal late som en hund er en dukke. Og lære barna til hunden gå til dem. Det kalles respekt.
03.01.2012

Trine sier: Jeg har ei pappilontispe på straks 2 år:) En flott hund på de fleste måter.. Er også enig i at de er barnevennlige til en viss grad, men min er litt nervøs ovenfor 1åringen min. Og kan da om hun føler seg "truet" glefse..Altså ikke bite, men si fra..Prøver å ta av henne dette. Og ja, de gneldrer en del. Men det nytter og ta det av de. Hvertfall en del. Hører jeg noen som kommer, så ser jeg strengt på henne, da vet hun at hun ikke skal bjeffe, å klarer det for det meste. Men er ikke jeg i samme rommet er det et salig leven om noen kommer, må liksom ta de på forhånd. Hun elsker også turer, og kan gå veldig langt. Har ikke funnet ut hvor langt enda, da jeg sikkert ikke har gått så langt at hun er blitt skikkelig sliten :) Så dette er egentlig en hund til de fleste behov synes jeg, for de kan gått ligge i sofaen og kose en hel dag også. Også er de ekstremt lærevillige, og lærer FORT! :) Men dette med tissing inne kjenner jeg meg igjen med ja..hun var veeeldig sen, sikkert nesten 1 år...og det var enda litt for mange "uhell". Det var faktisk ikke uhell heller, men med vilje. Men nå ser jeg ikke noe av dette lenger heller:) Røyter synes jeg ikke hun gjør så mye...Selvfølgelig litt, men absolutt til å leve med :) Kan gått anbefale denne hunderasen ja:)
15.12.2011

Kristi sier: Min Phalene er den beste hunden jeg noen gang har hat, han har ikke noe 'ekstra' trim uten om vanlige turer, men han kan gå i times vis, og springer og henger på andre hunder uten problem. han er kjapp og sprek uten at jeg må trene han ekstra. Jeg må si at jeg synes Phalene er en finere rase enn papillon :-D
28.10.2011

C sier: Kan dere som har hatt rasen fortelle hvor gammel deres ble?

Lurer også på om dere orker å dele årsak til bortgang? Min er 5,5 år nå..er det allerede halvveis i livet?
27.10.2011

Anonym sier: Jeg har min andre papillon nå, og han er like herlig som min første. Jeg har aldri før hatt hunder som er så glad i mennesker, og da spesielt barn. De kan kanskje være litt vel entusiastiske for barn som er redd hunder, men jeg har kurert 3 gutter med skikkelig hundefobi med min første, så at papillon ikke er barnevennlige er noe tøv. Det med gneldring er individuelt. Den 1. hunden min var nesten stum, mens den jeg har nå er mer snakkesalig. Begge har likt lange turer, og er så absolutt store hunder i en liten kropp. De må derfor behandles og oppdras på samme måre som store hunder. Lykke til, alle dere som har tenkt å anskaffe deree en papillon, dere kommer ikke til å angre.
13.09.2011

karoline sier: Den er veldig lydig og bjeffer lite og er veldig barnevenlig :)og dei er veldig intelegente kan lære masse triks ! og kan gå mange mil .men trenger masse stell med pels .
31.08.2011

Elinaa sier: Jeg er 14 og har veldig lyst på hund, mange har anbefalt papillon fordi jeg vil ha en liten hund som ikke er spessiellt gneldrette. Jeg har alltid likt dyr og spessiellt hunder
17.08.2011

Nesbua sier: Bare Lurer på en ting. Kjenner noen som påstår rasen har for vane å gjøre fra seg inne og at det er "normalt" for denne rasen??? De synes det er helt greit og lar den gjøre sitt. Har en mistanke om at det er dårlig med lufting og turer i den heimen... Hanhunden er 9 år og har aldri blitt renslig..
30.07.2011

Eier av papillon 12år sier: Papillon kan bjeffe veldig. De elsker eieren sin og kan kose i opptil 3timer i strekk. Papillon einer seg for barn over 8år
29.07.2011

Sissi sier: Jeg har en Papillon-gutt på snart 2 år. Ogvi har de samme erfaringene som de fleste andre her. Vår er en super familiehund og barnevenlig som bare det. Han får ca. 4 relativt korte tisseturer om dagen, og langturer og joggeturer et 2-4 ganger i uken ekstra. Og han elsker lange fjellturer også. Men vi har tydeligvis vært heldige med gneldring som flere kommenterer her. Vår hender det vi hører et lite boff fra kanskje en gang i uka. Vi hadde heller ikke problemer med å få han stueren. Det er ikke mye pelsstell med han, men blir gredd hver dag i røyteperiodene. Vi kjøpte vår gutt av en kennel i Sverige, og fikk beskjed om at han kunne bli for stor for utstilling. Men viskulle ikke bruke han til det, så det gjorde ikke noe for oss. Og han er en stor gutt nå:-) Han veier 5.5 kg. og er egentlig litt for tynn....synes mor da:-)
Lykke til alle dere som vurderer denne supre rasen.
04.06.2011

Anonym sier: de røyter nok ganske mye :p men det er jo bare til å børste de ofte, så blir det ikke så mye hår overalt.
16.05.2011

line sier: Er pappilon allergivennelig hund og røyter den mye ?
12.05.2011

Silje! sier: jeg har 2 papilloner (to gutter) de er så glad i alt og alle! har hatt andre typer også, men papillon er noe for seg selv, de har så sterk personlighet.de er perfeeeeekt! haha. men som sagt to hanner, han ene har enda ikke blitt husrein (han bare tisser inne) men jeg tenker kanskje at han skal markere over lukten til han andre? men har også hørt at det kan ta sin tid å få de husrein.
23.04.2011

Vestlandet sier: Har en phalene hannhund på snart 2 år. Herlig rase. Er sammen med oss alltid, elsker å gå tur. Har aldri hørt han knurre, han er bare snill. Koser i sofaen om kvelden, og om natten sover han i sengen sammen med oss. Kan anbefales på det sterkeste. Verdens beste venn.
01.03.2011

Vestlandet sier: Har en phalene hannhund på snart 2 år. Herlig rase. Er sammen med oss alltid, elsker å gå tur. Har aldri hørt han knurre, han er bare snill. Koser i sofaen om kvelden, og om natten sover han i sengen sammen med oss. Kan anbefales på det sterkeste. Verdens beste venn.
01.03.2011

Lis sier: kjære anonym,leit at du har fått det inntrykket av rasen,for det er langt i fra slik alle papilloner er,men klart som med alle andre raser så er hundene individuelle og enkelte kan sikkert være slik du beskriver,men langt i fra alle ;)
26.02.2011

Anonym sier: Meget bjeffete umulig å gå på tur med den bjeffer på alt og alle best å holde seg hjemme
25.02.2011

Bellamee sier: Hei.
Har en Phalene tispe på 2 år, og med en gang jeg fikk rasen i hus ble jeg solgt.. Hun er så morsom og stråler av pur lykke når vi er på tur, enten om det er snø-fnugg som fanges, eller en kongle å leke med. Selv en kald og tung høst-morgen må man smile og bli i godt humør av disse herlige krabatene. Hun trives godt på tur i skog, på skitur, eller bare en rolig rusle-tur i nærmiljø. På kvelden er det ro og kos som gjelder. Rasen er allsidig, så passer godt for deg som vil trene lydighet, aguility,utstilling,spor, eller bare ønsker en trofast venn. Hun er rolig når hun er alene, og bjeffing kan minimeres med trening. Små hunder bjeffer jo ofte mer, men her i nærmiljø går en haug med Settere henne en høy gang på det området. Jeg har hørt at små raser ofte trenger litt lenger tid på å bli stuerene, men med nok lufteturer, ros og godbiter har ikke vi problemer. Jeg har to gutter som var 5 og 10 da vi fikk henne, og dette har gått helt fint. Som med ALLE raser er det viktig at barnet lærer og respektere hundens grenser, at hundens seng er dens hvileplass-som den skal ha i fred, og at små hunder ikke skal løftes og tvinges å koses med, selv om str tilsvarer en kosehund.Phalenens pels er silkeaktig,lettstelt, og drar ikke mye søl inn i hus. Den er lett å ta med rundt da den ikke tar all verdens plass - det blir med andre ord plass til baggasje ved siden av hundeburet når man skal på tur :) Med denne herlige, trofaste og elegante rasen ser jeg bare ett faresignal, så ADVARSEL: -har man først fått rasen i hus, er det stor fare for at man ønsker en til! Planlegger valper til sommeren, og blir det ei fin lita snuppe i kullet, så blir det endelig en flott og etterlengtet familieøkning her hos oss.
Ved kjøp av Phalene/Papillon anbefaler jeg å se etter valp fra seriøse oppdrettere eller fam., som selger med stamtavle, sunne avlsdyr med attester uten annmerk osv. Ta en titt på hjemmesiden til rasene: www.nppk.no. Jeg kjøpte min phalene fra kennel Mirramiss og er superfornøyd og glad jeg har fått hund fra en så kunnskapsrik, seriøs og hyggelig oppdretter.
Prisen ligger oftest rundt 11-12000.

Lykke til!
05.02.2011

MannyKiwi sier: En kanonhund! Det er den beste beskrivelsen =)
Det er en familiehund, barnevennlig så absolutt. De som sier noe annet har gjort noe fel. Det er en aktiv, atletisk, lettlärt hund som er super til alle hundeaktiviteter. Liker å vise seg fram så det er en super utstillingshund med mye selvtillit. Og veldig lite skjelling/bjeffing i forhold til mange andre småraser. Dette er min erfarenhet av rasen, og jeg tror og håper at de fleste deler denne erfarenheten av rasen Papillon.
03.12.2010

Brita Skog sier: Frodo er omplassert, og akkurat fylt 6 år. vi har hatt han i 3 år nå. Hadde aldri tidligere hatt hund, så vi var litt spente. Mest på grunn av at vi hadde en gammel katt fra før av, en kattunge, pluss en underlat. Kattene var veldig skeptiske og redde til å begynne med, men etter noen uker var de bestekompisser.Kattene følger etter Frodo når vi går tur og er ute å leker.Frodo tok kattene inn i varmen fra dag 1,og han beskytter både de og underlaten. Jeg elsker hunden min selv om han kan være litt bjeffete og masete til tider. Mye roligere etter at han ble kastrert. Han har kjempe mange gode egenskaper og har sterk personlighet. Aktiv og utholden. Glad og leken. Gløgg. Tilpassningsdyktig og uredd. Elsker å være med uansett hvor vi skal. Dere som vurderer å kjøpe rasen bør være klar over at selv om det er en liten hund, så trenger han lange turer bruke seg fysisk og mentalt.
27.10.2010

Lis sier: papillon er en fantastisk rase, jeg og samboeren min har 3 stk :) 2 hanner (5,5 år og 2 år) og en tispe (5 år) livlige,oppvakte,intelligente og herlige :)
Mine papilloner kan godt være med på lange turer :)

til "Mamma som er i tenkeboksen" jeg vil anbefale deg å kontakte seriøse papillon oppdrettere,ikke ta det første og beste på finn.no eller lignende plasser. forhør deg litt rundt,f.eks hvis du er på facebook så ka du søke på papillon og finne noen grupper hvor det er papillon eiere og oppdrettere, og forhør deg litt og hør på anbefalingene :) viktig at oppdretteren man kjøper hund av følger papillon/phalene klubbens avl og oppdretts retningslijer, som f.eks at begge foreldrene er øyelyste og kneleddstestet :) du kan også ta kontakt med papillon og phalene klubben direkte og få dem til å hjelpe deg med valpeformidling http://www.nppk.no/ :)

lykke til med evt papillonkjøp :)
24.10.2010

Mamma som er i tenkeboksen sier: Har vært i tenkeboksen i mange år nå ang hund. Mannen min vil ikke ha, men han er borte store deler av året- så jeg får bestemme. Jeg er selv oppvokst med hund, og har hatt hund hele barndommen- og savner egentlig den hyggen og gleden et husdyr kan gi. Ungene, er 7 og 12 år og vil gjerne ha hund; helst papillon sier de. Tok testen, og papillon kom faktisk opp som ett alternativ til det jeg så for meg. Noen gode ¨råd"! Hvordan skal man gå frem? Vi er en aktiv familie, og en del på tur, så det passer jo oss å ha en hund som takler turer! Hvordan averterer men etter hund, hvor skal man kjøpe, og hvor skal man ikke kjøpe? Hva skal man forresten betale for en slik hvalp??
24.10.2010

Susan.S sier: papillon rasen er veldig glad i mennesker. Jeg har en papillon som er gutt og den er veldig aktiv og hygglig, men trenger å treffe en jente,vi bor i Larvik hvis noen har en jente papillon kan ringe eller sende sms til meg på nr 93879965
24.10.2010

www.lexxa.blogg.no sier: Jeg har lyst på en papillon! Jeg er elleve år og lurer på om papillon passer for meg? Jeg er godt vant med hunder og synes selv jeg er ganske flink. What u think?
16.10.2010

h sier: fin barne venlig hund tenker du å skaffe hund så er det en fin rase. rask lydig tur kamerat:)
13.10.2010

h sier: fin rase men kan bjeffe litt
13.10.2010

silje kasandra sier: de er søte og jeg vil ha en det skal være en gutt ikke jente
30.09.2010

silje kasandra sier: de er søte og jeg vil ha en det skal være en gutt ikke jente
30.09.2010

Anonym sier: Papillon er den fineste rasen i Verden! med dens nydelige ører!! jeg får kanskje en i bursdagsgave!
08.08.2010

Papillondigger:-) sier: Min nydelige papillontispe er snart to år og er en elskbar pelsdott. Har trent lydighet og agility, men pga min form er det lagt litt på is. Spent på hvordan det vil gå når det kommer en baby her i huset om en liten stund. Papillonen min kan gjerne sove på sofaen sammen min og elsker å være ute, så lenge det ikke er regn...:-) Elsker kos og oppmerksomhet!! Jeg synes jeg har verdens beste hund, men det er jo helt objektivt sett selvfølgelig. Hvis noen lurer på om det er en rase med mye jobb, så krevde ho mye i starten. Men nå er ho mye roligere.
07.07.2010

Teresa sier: Må kommentere, "Papillon er ikke en barnevennlig rase". Har hatt papillon som ble 14 år og hadde ham før vi fikk barn. Han elsket barna og har latt de kose og leke med ham, så mye de ville. Barna har selvfølgelig visst at de må være forsiktige pga størrelsen hans.
Vår erfaring er at papillon er en veldig familiekjær hund.
25.05.2010

oda94 sier: har en phalene (er samme som papillon bare uten stå ører) jente på 9måneder som jeg kjøpte for konfirmasjons pengene mine å hun er den beste hunden jeg noen gang kunne ønske meg. kjøpte henne for 1200kr for deg som lurte, men verdt alle pengene. å når det kommer barn blir hun så glad at hun ikke vet hvor hun skal gjør av seg så tror ikke den rasen er den som er minst barnevennlig
02.03.2010

hellas sier: Har hatt Papillon for noen år siden,litt bjeffete,men ellers veldig herlig.
Lyst på en igjen,men hva må en betale for en valp i dag?
27.01.2010

Irma sier: Jeg er uenig i at papillon ikke er barnevennlig. jeg kjenner en som har en gutt på 2 år og en papillon. de trives veldig godt sammen. jeg har ikke lagt merke til noen problemer med dem når jeg møter dem.
13.01.2010

Line sier: Jeg er veldig uenig i at papillon ikke er egnet blant barn. Vi har helt motsatt erfaring. Har en papillonhund på snart 4år, og han elsker barn, og de elsker han. Han er veldig forsiktig, og behandler dem med respekt. Elsker å leke med dem, og stortrives.
09.01.2010

jippi sier: vi har 4 barn og papillon..det har da aldri vært problem...men den trenger å bli stimulert og mosjonert litt...ikke være til pynt ;-))
10.12.2009

Nina sier: Fantastisk herlig rase!! Jeg er selv oppvokst med papillon, hadde henne fra jeg var 3 år til jeg ble 19 år, da vi desverre måtte avlive henne.. Det er 3 år siden, og jeg savner fortsatt den lille energiske superglade pelsdotten! :) Siden jeg var så liten da vi fikk henne, var de vi kjøpte henne av litt skeptiske, men jeg har ikke annet enn positive erfaringer med rasen! Ja, hun var litt sjalu på meg og ikke VELDIG glad i meg den første tiden, men foreldrene mine var strenge på hvordan jeg skulle oppføre meg rundt henne, og senere ble vi bestevenner! :o) Det er virkelig en venn du har for livet!! Nå vurderer jeg og samboeren min å kjøpe oss hund, men vi er litt uenige om hva slags rase.. Jeg gir meg ikke, jeg SKAL ha en papillon (selvom det aldri vil bli lille Happie..) Enig med deg over; Papillon for alle penga!! :o)
09.10.2009

Silje sier: jeg har barnebarnet til vår forrige papillon og han er sååå herlig.. papillon er veldig smart og oppmerksomme, glad nesten hele tiden og kjempe sosial. papillon er en av de herligste rasene jeg vet om.. papillon for alle penga!! :D
27.09.2009

hunde-elsker sier: En veldig barnevennlig og snill hund.
Den kan være litt bjefete me er veldig intlegent og smart hund:-)
23.09.2009

Monica sier: Jeg har en papillon hanne på 4 mnd og han er den nydeligste i hele verden! Blitt så knyttet til han allered. og det er virkelig en stor hund i en liten kropp som setter selv svære dobermann på plass :) Rask og hærlig og lydig og grei. Min bjeffer ikke noe særlig, selvom jeg vet mange rasebeskrivelser nevner de som "gneldrebikkjer". men hender det kan komme noen bjeff hvis han vil si ifra om at her var det noe skummelt. denne rasen lærer så fort og er så morsom og herlig. perfekt rase for de fleste! en "ordentlig" hund uten og være halv meter høy :)elsker de :)
12.09.2009

anne sier: Jeg har to papiloner. Den ene er far til den andre.
Dem er verdens søteste små hunder! Dem følger deg overalt hvor du går, dem beskytter deg til de maksimale! Dem er super lojal, ordentlig spreke hunder og veldig oppmerksomme.
06.09.2009

Turbo sier: Diesel på 26 mnd er den beste kompisen j har hatt siden j gikk på ung.d.sk. for over 20 år siden.han har fjernet masse fysiske og psykiske plager j sliter med etter å ha levd ett tøft liv. for han får m til å le. En pap. forblir valp hele livet. Min vakre,snille hjertevenn Diesel har på røntgen fått påvist innsnevring i puste/lufterøret og j må ta han bort.J har grått i mange uker allerede.Til dere som vurderer å kjøpe papillon:krev røntgenbilde før kjøp.
28.07.2009

maria glørstad sier: jeg har en hund rase er phalene det er en hannhund han er blid og snill han heter bonzo han er tre farget.
29.03.2009

aggi sier: papiloon er så søde jeg hade en før men den er borte nå:( eg savne na hu e jo helt fantastisk eg huske henne enda
17.03.2009

aggi sier: papiloon er så søde jeg hade en før men den er borte nå:( eg savne na hu e jo helt fantastisk eg huske henne enda
17.03.2009

Neuberg sier: Jeg kjøpte meg en papillon for konfirmasjonspengene mine, og hun fulgte meg i elleve fantastiske år. Hun var med meg igjennom tykt og tynt, hadde lett for å omstille seg i nye livssituasjoner( jeg var jo i startfasen av liver selv). Hun ble min lille sirkusforestilling(god til agility), beste venn(leste meg som en bok). Da jeg gikk gravid visste hun at jeg skulle føde, FØR jeg selv gjorde det. Jeg kom hjem på ettermiddagen, og hun var kjempestressa, ville ikke roe seg, og jeg skjønte ingenting før en tolv timer seinere:) da første rie kom. Videre vil jeg dele den fantastiske opplevelsen å komme hjem med baby fra sykehuset. Hun kom løpende ut av huset, mot meg, stoppet to meter unna, før hum løp ut på plenen i store glade sirkler.( vanligvis kom hun rett til beina mine)Og hun var automatisk under babyen i rang. prøvde aldri å komme i fanget mitt når jeg holdt babyen. Når babyen sov, var hun rolig, når babyen våknet(uten å gråte)Tasset hun mellon stuen og soverommet til jeg hentet den våkne babyen. Babyen vokste opp, og jeg opplevde aldri i løpet av de syv årene at hun viste agressjon mot barn. MEN jeg var ALLTID veldig streng på hvordan barn fikk omgåes henne. Man skal respektere dyr, og man skal lære barn og respektere dyr, uannsett art eller rase. ALLE hunder kan bite. Det er ikke rasebetinget. Så mine erfaringer er at papillon ER en barnevennlig hund på lik linje med de fleste andre raser. Tenk og litt på eier, oppdragelse, sosialisering, ikke bare rase... Lykke til alle papilloneiere, og lykke til for deg som leter etter riktig hunderase.
11.02.2009

MB sier: Ser at noen har skrevet at papillon ikke er barnevenlige hunder her. Jeg vil legge til at det må være veldig individuelt fra hund til hund. Jeg har selv hatt en papillon som gikk meget godt sammen med barn. De er veldig lekne og livlige, og siden den er liten av størrelse går de veldig godt overens med nettopp barn. Men dette kan selvfølgelig avhenge av hva både hunden og barnet er vant med.

Ellers er papillon en herlig hund, som blir din aller beste venn umiddelbart. De blir ekstremt knyttet til sine eiere, og min papillon viste aldri en agressiv side. Denne rasen anbefaler jeg på det sterkeste.
21.01.2009

Miley sier: Papillon er en aktiv,inteligent,trofast,pen,sjarmerende,barnevennlig og en god vakthund. Min 10 år gamle jente har ansvaret for mine 2 papilloner, som er utrolig læringsdyktig, veldig lydig og litt bjeffete.Bjeffete hunder er ofte gode vakthunder.Tror meg papillon er en stor hund i en liten kropp. Han setter store hunder på plass.
08.01.2009

hundeeier sier: Dette er små akrobater. Jeg har hatt en papillon og de er utmerket til agility. De kan holde følge på en lengre fjelltur hvis de er trent godt.
24.11.2008

Malin sier: Papillon er ikke en barnevennelig hunderase bare så dere vet det :-)
08.10.2008

papillon eier sier: Denne hunderasen er veldig morsom. Har hatt to eksemplar av rasen og de er fine turkamerater. Navnet sitt har den fått på grunn av de store sommerfugl-aktige ørene (papillon = fransk for sommerfugl). Kunne sikkert skrevet mer, men kort fortalt: en sann venn, lett å trene i lydighet, og aktiv. Redd for store katter!
10.08.2008

Din kommentar om Papillon:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Papillon var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase