Norsk lundehund

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Norsk lundehund. Du kan også legge inn egne erfaringer om Norsk lundehund.

Norsk lundehund bilder

Norsk lundehund

Erfaringer med Norsk lundehund

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Norsk lundehund

Sunndal sier: Jeg har også lyst på en lundehund, men finner ingenting/ingen på Internett som selger lundehund valper. Kunne noen langt ut link hvis noen finner noe?:)
16.08.2014

Amalie sier: Jeg har så lyst på en lundehund, men finner ingenting/ingen på Internett som selger lundehund valper. Kunne noen langt ut link hvis noen finner noe?:)
23.06.2014

noen sier: Jeg lurte på, hvis Norsk lundehund er sterke? Hvis de for eksempel er på tur og drar i båndet, er det en hund å anbefale da? Har hatt en blandingshund som vi ikke klarte å få den til å gå ved siden av en, som var ganske sterk. Vi måtte dessverre gi han vekk. (andre grunner i tillegg)
03.01.2014

Lundeblanding sier: Har hatt 2 blanding lundehund, begge var/er verdens beste hund/venn. Dere som vil ha een snill og lydig hund som elsker å gå tur bør skaffe en slik, den første bjeffet sjelden, den vi har nå bjeffer aldri
17.08.2013

Lumuja sier: Hvordan er rasen når det gjelder vann hater de å bade eller liker de det klem fra en som likte denne rasen perfekt for hva min mann å jeg er ute etter. Liker den å leke å søke etter ting.
22.05.2013

Lund sier: Har veldig lyst på en hund til og har lett mye på nette til jeg kom over denne lille skapningen! Har en chihuahua fra før, tror dere at det blir ett problem?
03.04.2013

Undersøkende sier: Vi vurderer å skaffe oss Norsk lundehund, men jeg er veldig opptatt av å være sikker på at dette er en rase som passer til oss. Hvis ikke, må vi velge noe annet. Pga jobb og skole vil hunden måtte være alene hjemme på dagtid. Den vil selvsagt få luftetur morgen og ettermiddag (etter jobb) og deretter en lang og god tur på kveldstid. Hvor lenge/antall timer er det forsvarlig at hunden er alene hjemme på dagtid? Hvordan løser dere andre dette i praksis ift jobb etc? Takknemlig for svar.
03.04.2013

Bjeff sier: Kan tenke meg Lundehund.
Jeg er en rolig, voksen person som bor alene så svært lange turer tviler jeg på at det blir ofte... Jeg bor på landet så det blir mulighet for den å løpe fritt til tider...
Er det mulig at den kunne trives i en slik situasjon ?
03.01.2013

Ann Therese sier: Har veldig lyst på lundehund. Skal nok ordne seg når søstra mi får valper på sin lundehund.
Er den lett å oppdra? Eller bieffer den mye? Hunden til søstra mi sin hund Bjeffer ikke da men jeg vil ha Andreassen synspunkter også.
31.12.2012

Meg sier: jeg har to lundehunder og de er utrolig hengivende og har ett fantastisk lynne... de er fornøyd med den mosjon de får løpet av dagen uansett hvor mye eller lite det er
23.11.2011

Kent Ole sier: Vi mistet vår lille tispe denne påsken (2010) men nå er vi klar for en ny hund. Denne gang ønsker vi å prøve en hannhund. Som flere sier her, så virker det som de ikke vet hva bite betyr, og er så snill som en hund kan bli. Lundehunden knytter stramme bånd til familien sin, som sagt, den er et flokkdyr! Jeg skal aldri ha noen andre rase en lundehund. Rett og slett for at de er unike og utrolig vakkre. Jeg stemmer lundehund som nasjonalhund og som den peneste hunden i verden. Hundene brukes også som jakt og ettersøkshund på storviltjakt. Etter min mening er dette en Nr.1 hunderase.
05.12.2010

Lillian sier: Jeg har en lundehund på 1 år. Hun er tålmodig, livlig og ikke minst var hun lett å oppdra. Superflink på innkalling (tror det gjelder for de fleste lundehunder da de liker å holde seg nær eieren). Bjeffing på folk og dyr var det mer av når hun var liten valp og gikk igjennom "spøkelsesfasen" som er en vanlig fase for hunder. Nå bjeffer hun hvis hun ser at noe diffust beveger seg i kveldsmørket, men den skjønner jeg ;)
Hvor mye mosjon hunden trenger er litt hvordan man selv legger opp til det som eier. Går man man lange 2timersturer hver dag vil hunden naturlig forvente seg det.
En lundehund kan godt gå kortere turer, men er glad i en skikkelig lang tur også.
Anbefaler å sjekke ut nettsiden til Norsk Lundehund Klubb; lundehund.no Der er det masse informasjon om rasen, forum og kontaktinformasjon om dere skulle ønske å snakke med noen. Fantastisk klubb, som virkelig brenner for den sjeldne rasen :)
14.10.2010

:) sier: Er eier av en lundehund som ble omplassert til oss da han var ca år, som nå begynner å bli bra mange år siden. Har aldri opplevd noen form for problemer! Finnes ikke agressiv ogbingen negativ oppførsel heller. Snill, rolig og tålmodig - man skulle ikke tro at han vet hva det å bite vil si. Utmerket med barn tilstede også. Har ikke et ekstremt mosjonsbehov, men er alltid lykkelig over å få være med på turer! Absolutt en hund å anbefale.
30.07.2010

$AkkuratMeg$ sier: Kusinen min har lundehund, den er veldig snill, men bjeffer når den ser folk eller dyr(og andre ting); altså litt ofte. Men de er veldig snille.
12.05.2010

Egil sier: Ida, jeg har hørt lundehund skal være svært vanskelig å oppdra (på verdenstoppen?!). Dette er altså noe jeg har lest og hørt fra flere kilder på internett.

Er det flere som kan bekrefte at lundehund som hunderase er lett å oppdra?
30.11.2009

Ida sier: Dette er en fantastisk hunderase! Har hatt min siden jeg var tretten, i syv år. Den var lett å oppdra, og utrolig hengiven, oppmerksom og kjær ovenfor eieren. Særegen personlighet og veldig uttrykksfull. Har et herlig gemytt. Den krever ikke veldig mye mosjon vil jeg si, men er enig med nille i at den elsker å gå tur! Eneste negative jeg kan si om den er at min er ikke overbegestret for andre hunder som er veldig nysgjerrige eller impåslitne, da blir hun litt usikker, og setter de på plass hvis de ikke tar hintet. Ellers så bjeffer hun litt når det kommer folk, men ikke noe utenom det. Lundehunden har jo også noen rariteter som er ganske artige, som at de har ekstra tær på poten, er veldig tøyelige i leddene, og kan lukke ørene sine på en spesiell måte for å unngå å få jord i dem. Dette kommer av at de opprinnelig ble brukt til å hente lundefugler.
30.11.2009

nille sier: Lundehund er ikke en rase som krever som krever spesielt mye mosjon, men den elsker å gå tur og er en veldig utholdende turkamerat.
27.11.2009

Håkon sier: har en blanding av lunde hund:)
08.10.2009

Håkon sier: har en blanding av lunde hund:)
08.10.2009

Victori@ sier: hvor mye morsjon trenger den?
hvor mange timer?
06.09.2009

julenissen sier: lundehund er verdens mest sjeldne rase !
den er best.
15.08.2009

@krøll sier: jeg har vudert lundehund som neste hund hva bør jeg være obs på?
24.07.2009

elias sier: Den krever mye mosjon.
18.01.2009

Din kommentar om Norsk lundehund:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Norsk lundehund var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase