Newfoundlandshund

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Newfoundlandshund. Du kan også legge inn egne erfaringer om Newfoundlandshund.

Newfoundlandshund bilder

NewfoundlandshundNewfoundlandshundNewfoundlandshund

Erfaringer med Newfoundlandshund

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Newfoundlandshund

Petter Johan Tuft. sier: Ønsker meg en hanhund igjen. Må være frisk, ikke hd, og god lynt, litt oppvokst, ikke valp. Har hatt han muffens før i 6,5 år og har tipse i familien. Må komme fra seriøse oppdrettere. 91308477 pettertuft@yahoo.no
25.03.2015

NuffeSykJente sier: hie, har ikke lest så mye på siden hær, så er ikke helt sikker på om jeg er på rett plass, men saken er slik; Jeg har vært "oppsesed" med nuffer siden jeg var rund 13 år, og har alltid elsket dyr. Har aldri faktisk eid en hund selv, men lufter en stor litt trassig goldendoodle daglig, og passer en labrador og en korthåret collie rimelig ofte. Jeg fyller 17 snart, og vet jeg er ung, og har alltid egentlig tenkt å vente, men har innsett at jeg vil ha like mye tid til hund mens jeg går skole som mens jeg jobber. Så jeg har begynt å lekt med tanken å faktisk skaffe en nuffe til neste sommer! Men da må jeg ha en rimelig klar ide over hvor mye det vil koste i månden. Jeg har en jobb, men siden jeg går skole tjener jeg ikke allverden. Er det noen som vet omtrent hvor mye som går til mat?
05.06.2014

Anders Utne sier: Anders Utne sier:
Vi skaffet oss den første Nuffen i 1976 som vi hadde i 9 år. Neste anskaffelsesår ble i 1990 med 9 nye års fartstid,og nr 3 ble anskaffet for 8 år siden og døde dessverre nå om lørdagen på grunn av slag med STOR SORG og et Stort tap.
Det finnes ikke noen mere trofaste og kjærlige hunder enn en New Foundlands-hund både til vanns og til lands.
Verdens beste tur-kamerat og en kosete sofagris.

Takk for all hygge og alle kosestunder TASSEN.
26.02.2013

Anders Utne sier: Anders Utne sier:
Vi skaffet oss den første Nuffen i 1976 som vi hadde i 9 år neste anskaffelsesår ble i 1990 med 9 nye års fartstid,og nr 3 ble anskaffet for 8 år siden og døde dessverre om lørdagen på grunn av slag med STOR SORG og et Stort tap.
Det finnes ikke noen mere trofaste og kjærlige hunder enn en New Foundlands-hund både til vanns og til lands.
Verdens beste tur-kamerat og en kosete sofagris.

Takk for all hygge og alle kosestunder TASSEN.
26.02.2013

tor levorsen sier: Jeg har alltid elsket-store hunder!
Les-nuffe,st.bernard,leonberger,pyrineer,irsk ulvehund.
Det er utrolig snille og lettlærte hunder.
Jeg har hatt-st.bern,leon,irsk ulv.
Men felles på mine to siste valpekjøp-fra seriøse oppdrettere-avlives etter 18mnd pga sterk HD.
Det jeg ønsker meg,mest i verden pr i dag-er en brun nuffe!
Det er den vakreste hunden i verden,-i mine øyne.
Men samtidig vil jeg at hun/han lever livet ut(7-10år)sammen med meg-som frisk hund.
Jeg betaler oppdretter med friske hunder-dobbel pris,for å slippe sorgen,m å avlive et familiemedl!-alt for tidlig.
10.01.2013

Annika og Tinka! sier: Glemte å skrive Tinka også i 'navnet mitt'(: Det er så fort gjort:) Har allerde hannen som skal bli pappa til valpene i syne!:)
26.09.2012

Annika Bella og Nerjo. sier: Eg har ein nuffe blanding med Boxer! Herlig hund med mye personlighet!
Hun heter Bella og er 10 år. Har også ungen hennes som er alaskan husky, nuffe //Boxer/Irsk setter blanding. Nydelige hunder selv om unghunden er litt for vilter til tider. Han heter Nerjo og er 5 år. Også har eg sefølgelig ein av hans valper, som han fikk med nabojentehunden. Jenta eg har heter Tinka og er 1 år. Hun er blanding av nuffe/boxer/alaskan husky/irsk setter/østebriks laika og norsk elghund sort. Herlige hunder som ikke gjør ein flue fortred. Når Tinka er 3-4 år skal hun bli mamma:)
26.09.2012

Petter Johan Tuft sier: Mine erfaringer med newfoundlands hund er bare god. Selv har jeg ikke noen nå men min familie har og den går jeg ofte med. De falt for denne rasen etter å ha sett min nuffe han som jeghadde i ca 6 og et halvt år. Min hund var omplassering, 2og et halvt år. Fikk han gratis. Til å begynne med var han urolig, og stresset, og jeg måtte ligge i samme rom om natten. Men det gikk fort over, ca en uke, da lågare i gangen og så jeg gikk opp. Det var den beste hunden jeg har hatt , så tolmodige, snill og menneskevennlig. Hadde han med til byen , noen ganger på sosiale tilstelninger, og etterhvert på bussen. Men det siste var en tivenning, til og begynne med fikk jeg han ikke med inn, på bussen, han var redd og strittet. For mye imot, men etter og ha godt rundt bussstasjonen noen ganger, og etter stjel hadde fått hjelp til å løfte han noen ganger gikk det bra. Fortsatt var det litt skyving, da han så tung og hadde hd. Men da gikk han ivretfall med. Dette bør man tenke på om man ikke har bil. Men det var gøy å ha han på bussen, fikk mye oppmerksomhet. Selv å gå inn i bil villle han ikke først, siden han hadde vært åtte og en halv time i bil, og deretter omplassert. Men etter å ha blitt løftet inn av to noen ganger, så han at de bare bli tur etterpå, og da gikk han inn frivillig, med litt hjelp.børste bordet måtte han også løftes opp på da han var for tung til å komme opp selv, og da måtte vi være to. Når man veier over sytti , har hd, og korte bein, lar det seg ikke gjøre og løfte forbeina opp først. Men bord til å heise opp kan vurderes . Men dette bryderiet var tross alt en bagatell, og jeg vil gjerne ha en slik hund igjen.
15.06.2012

NewfieLover! sier: Hei :o) Pris kommer ann på oppdretter, alt fra 12-17000 her til lands som jeg har sett. Mi nuffefrøken kostet 14000. Pelsstell, beregn good tid på det. Kjøp hundeblåser/føner så slipper du våt hund som får hudproblemer og stinker!
Nå for tiden venter de aller fleste hvit/sorte nuffevalper.
Det er en aktiv hund, som trenger hjernetrim og fysisk trim. Holder på med spor/feltsøk/lydighet og vannøvelser :) Dette med at nuffen er en "lat sofapotet" er tull og vas fra ende til annen. Bruker mi tispe i Vp (vannprøver) kjøpt av oppdretter som ikke holder på med slikt så det kommer ikke ann på kun oppdretter om hunden blir bra i vann, men også (riktig) trening og idividet. Sjekk linjer bakover for sykdommer, hd/ad. Hør gjerne med flere oppdrettere. Her støvsuger jeg hver dag, noen ganger to ganger daglig. Du må tåle sikkel, hår og mye hund, men det er verdt det, for at nuffefrøkna mi er verdens beste hund! :)Det er også lurt å ha et stellebord til hunden, da sparer man ryggen når det kommer til føning og klipping/børsting. Vaske hunden må man også med gjevne mellomrom, så det er lurt å ha plass til hunden i dusjen, eventuelt en annen ordning med varmt og kaldt vann tilgjengelig. Newfoundlandshunden er etter min mening den flotteste rasen, og verdens koseligste bamse! :o)
27.02.2012

Nuffe Elskern sier: Jeg vil svare på noen spørsmål her: Nuffer spiser veldig mye i vokseperioden, riktig att de ikke skal ha for mye mat, da dette ikke er særlig bra for muskler og skjelett på en så stor hund!, men dette vet oppdretteren alt om! Prisen varierer nok litt, der jeg kjøpte min brune nuffe frøken, var de brune noe dyrere (17 000;)fordi det ikke er så mange av dem og hun var etter meget gode premierte foreldre!
Jeg er av den oppfatning, når det gjelder min egen nuffe, som elsker sølepytter, vann og snø...må en børste ofte, for å unngå floker å div. Det kommer vel litt an på hvor velstelt du vil ha din nuffe også da.
24.02.2012

nuffepia sier: Newfoundlandshunder er fantastiske! En ting man bør være forberedt på er at de trenger mye mer aktivitet enn det som ofte står beskrevet. I allefall når de er i puberteten, og puberteten varer lenge hos disse hundene. Min nuffe trengte langt mer aktivitet enn min fars golden retriver, for å ta et eksempel. Veldig sosiale hunder. Jeg har en på fire år nå som har enormt stor personlighet og en intelligens som slår alt jeg har vært borti av hunder. Dog sta som et esel til tider, men vi har fått til alt vi ville av kommandoer med en god dose tålmodighet, skryt og godbiter. Mat er den store lidenskapen i livet, og hvis jeg kommer med en godbit han virkelig elsker så hender det han blir han så ivrig at han gjør alle triksene han kan etter hverandre i håp om at den skal bli hans. hehe :) Men, en må tåle møkk, sikkel og MYE hund. Hvis du gjør det vil du ikke angre og du vil få verdens beste venn i hus!
07.01.2012

Newfiegirl sier: Og noen sier at et Nuffe koster 8 000 til 10 000, mens andre sier at de koster 12 000 til 15 000. Hva er riktig? Kommer det an på hvor man kjøper dem?
31.12.2011

Newfiegirl sier: Jeg har veldig lyst på Newfoundlandshund, og jeg har lest at de ikke spiser så ekstremt mye, noe som er bra for en så stor hund. Men jeg har også lest at man bare må stelle pelsen 1-2 ganger i uka. Men er dette altså ikke riktig? Hvor mye må man egentlig stelle pelsen?
31.12.2011

Sissel sier: Min nuffe er snart 8 år og verdens beste venn, kan ikke bli noen andre typer for oss. ALLE blir sjarmert av de.
snille med både barn og voksne og mot andre hunder.
02.12.2011

VS sier: vet noen om hvor jeg kan kjøpe en new foundlander i nerheten av trondheim?
vil gjerne ha en som ikke er så langt unna. og vet dere noe om prisen?
22.11.2011

ida87 sier: Jeg ønsker meg en nuffe og skal nok kjøpe det til sommeren. litt spent på hvordan det vil gå mellom den og min lille tibetanske spaniel på 3 år. Noen som har erfaring med nuffe og liten hund samtidig?
24.10.2011

Hans sier: Hadde en brun tispe ved navn Buffy, en elskelig hund som døde for ca. 2 år siden. Hun ble 8 år. Jeg kjøpte umiddelbart en ny valp, denne gang ei herlig svart jente ved navn Tinka. Dette er veldig greie og sympatiske hunder, man må bare være litt tålmodig samt ALDRI behandle dem hardhendt. De er også vennlige og inkluderende imot andre hunder, jeg har hatt både St.Bernhard og Bearded Collie samtidig med nuffene og det funket helt fint.
17.10.2011

Nuffe Elskern sier: Nå er min brune nuffe blitt 5 mnd, og jeg anger ikke en dag på att jeg kjøpte meg nuffe. Men det er en ting jeg vil få sagt, DET er masse pelsstell på en nuffe. Skal en nuffe være velstelt og pen, må en børste flere ganger i uka, og det tar tid!
12.10.2011

Veronica sier: Jeg vokste opp med en new foundlander, og snillere hund skal man lete lenge etter!var jo baby når hun var valp, men hun var utrolig barnevennlig, tålmodig, lot oss klatre på henne, falt på henne, og andre ting småbarn gjør, og hun gjorde aldri noen ting. dette er en rase jeg skal ha igjen når jeg selv får barn!
09.10.2011

newfounds frelst sier: forelsket meg i denne rasen da jeg var 12 år..det var mitt første møte med en newfoundlander..aldri kommet til det skriftet å skaffe meg en men vurderer det sterkt..det jeg vil ha er en stor hund..en rolig hund.en barnekjær ..en som ikke krever masse lange løpe turer for å få ut energi nok til å ligge i ro en times tid..er usikker ..men skal jegt ha hund så vil jeg nok falle på denne rasen..er det et godt valg..
15.08.2011

Nuffe Elskern sier: Endelig har jeg fått min etterlengete brune nuffevalp!Den kostet 17 000,- og verd hver en krone!Den er meget sosial, uredd og vil helst være med, der det skjer noe! Det er en del jobb med den, ang pelsen, så ikke kjøp nuffe, om dere ikke har tid til pelsstell! Og ikke minst, den tar stor plass, når den er voksen.
31.07.2011

rose36 sier: tusen takk. jeg har nok bestemt meg for at det blir en nuffe på oss,jeg har forelsket meg helt i rasen.
15.06.2011

rose36 sier: tusen takk. jeg har nok bestemt meg for at det blir en nuffe på oss,jeg har forelsket meg helt i rasen.
15.06.2011

Snurfen sier: Nuffen er en vennlig bamse! Min erfaring er at de er tålmodige og gode. Men de krever en del morson og pelstell. Dette er ikke en hund som bare skal stå i en hundegård. Ta kontakt med Hjerteknuseren kennel. De driver oppdrett av new foundlandshund og driver også aktivt med denne rasen i vann. Kjempe koselige og hjelpsomme folk!! Du kan også ta kontakt med Chiqui bear kennel. Inger har drevet med rasen i en "mannsalder" og er hjelpsom og grei!! Lykke til.
14.06.2011

rose36 sier: jeg har begynnt å vurdere å kjøpe meg en newfoundlands hund. Noen som kan gi meg noen gode råd? hvordan er de mot andre hunder? jeg har en tibetansk spaniel fra før.
13.06.2011

Lille my sier: pris på Nuffen ligger mellom 12 000 og 15 000,-
21.05.2011

Sol sier: Hei. Hvet dere om en renraset voksen nuffe tispe til salgs? Den må være rolig og familievennlig, gå godt med andre hunder, og ha mulighet til å få valper. Helst god stamtavle...?
29.03.2011

ch sier: mellom 8000 og 10000 tenker jeg.. har prisen så mye å si da??
15.07.2010

new sier: hvor mye koster en slik hund?
14.07.2010

geishahøgda sier: Nuffe Elskeren: det ventes brune og svarte nuffevalper etter min brune hanhund i løpet av august dersom alt går etter planen.

Det eneste jeg angrer når det kommer til nuffe som rase er at jeg ikke kjøpte min første nuffe 12 år tidligere ;) det er en fantastisk flott rase.

+ ved rasen: et fantastisk gemytt, rolige, selvsikre, lett tilpasselige, de kan bo ute, glad i vann.

- ved rasen: HD/AA forekommer, våteksem, mye pelsarbeid. Det er ikke en rase for en som ikke er interessert i å børste.
21.05.2010

TB sier: Li, du må gå in på hjemmesiden til klubben, og gjerne ta deg en tur på utstillinger og møte oppdrettere der. www.nnk-newf.com
13.04.2010

Li sier: Hei,

jeg ønsker og komme i kontakt med særiøse oppdrettere av newfoundlands.
Ta kontakt, om noen kjenner vet av noen som skal ha valper- eller omplassering etc.

liaunan@yahoo.no
15.03.2010

Nuffe Elskern sier: Har så veldig lyst på en BRUN NUFFE VALP!! Er det noen som har eller hvet om noen som en sånn valp til salgs?
10.01.2010

vr sier: veldig flink med barn. og elsker vann
14.11.2009

Nuffeentustiast sier: Nydeligste hunden vi har hatt. Fantastisk lynne, et fullverdig familiemedlem. Savne ho hver dag.
22.10.2009

Arne Mathisen sier: Det er bare en ting som kan sies om denne rasen, FANTASTISK.
Jeg har hatt denne rasen i 24lykkelige år.
Det kan ikke bli noen annen rase.
Er uten hund nu, Det var så tungt når den siste nuffen gikk bort.
19.03.2009

1stk newfoundland hund sier: disse er flinke med barn. de er store og som med alle hunder må man være forsiktig å la de være alene med barn men de er en utmerket lekekamerat til barna mine.
06.03.2009

cassandra sier: mest tolmodige og godmodige rasen eg veit!
newfoundlanderen trivest best med flokken og er ekstremt barnevennlig!
NB: mykje pels, du må nok moppe gulvet ein gong om dagen. det må eg!
30.01.2009

Din kommentar om Newfoundlandshund:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Newfoundlandshund var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase