Napolitansk mastiff

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Napolitansk mastiff. Du kan også legge inn egne erfaringer om Napolitansk mastiff.

Napolitansk mastiff bilder

Napolitansk mastiff

Erfaringer med Napolitansk mastiff

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Napolitansk mastiff

Govinda sier: Solskinn. Din kommentar var utrolig hjelpsom. Jeg har i dag en napolitansk mastiff hane på snart 5 mnd, litt sta, men rolig og god.
Takker! :-)
17.11.2013

Govinda sier: Takker Ole!
Jeg går her og lurer på å anskaffe en mastiff, engelsk eller napolitansk og var i kontakt med dama hos "Kennel Dogs of dark" her om dagen, etter anbefaling fra deg, og hun var utrolig behjelpelig. Vi pratet lenge på telefonen og jeg fikk en masse tips.
Det som det henger på hos meg nå er hvilken av mastiff rasene som egner seg best alene hjemme, for jeg kan ikke skaffe en hund som spiser på saker inne, som jeg har lest og hørt at den engelske mastiffen gjør...............ellers er den perfekt.
Det jeg også lurer på er hvem sikler mest? :-)
26.08.2013

Ole sier: den BESTE muligheten jeg kan anbefale for anskaffelse av Napolitansk mastiff er å kontakte Kennel Dogs of dark i Sverige. de har egne kull og er meget behjelpelige med å videresende deg til andre som har hvalper dersom de ikke selv har valper på det aktuelle tidspunktet.De har bl.a.SV.og Norsk vinner og utrolig god greie på rasen. de holder til like over grensen mot Strømstad.går du inn på www.dogsofdark.com finner du mer,skulle du fortsatt være interessert i rasen står også deres tlf.nr der.
24.05.2012

Janke sier: Vi har en Bullmastiff i dag , men hun begynner å bli gammel, også tengte vi på denne rasen da, men er det mulig å få tak i dem i Norge?
18.12.2011

thea sier: fantastisk hund. vi har ein no, og har hatt ei før!
03.05.2011

solskinn sier: Den som hevder en napolitansk mastiff elsker å løpe og gå turer har aldri hatt en napolitansk mastiff. Det har jeg. Mange, og i mange år. Og jeg kan love deg at en nappe er ingen utmerket turkamerat. :-)) Kanskje til postkassen og en runde på 15-20 min, men de har ikke fysikk og utholdenhet til å farte rundt i skog og mark eller løpe ved sykkelen. Gjør man det likevel øker det sjansen for leddproblemer som igjen fører til redusert livskvalitet og forkortet levetid. Skal du har turkamerat, velg en annen rase.

En napolitansk mastiff er en vakthund, og en særdeles god vakthund! Den er hengiven overfor sine eiere, men reserverte og til dels lite imponerte over fremmede. Og ja, de kan være agressive overfor fremmede og folk han sjelden treffer. Å påstå noe annet blir helt feil. Individuelle forskjeller er det selvsagt mange av, og det finnes unntak til enhver regel.

At den trenger mental trening stemmer, men det er uansett en veldig fysisk rolig hund å ha i hus. Helt til de hører en lyd. Da går de fra sovende til full alarm-modus på sekunder. Deres oppgave i livet er å forsvare eier, hus og hjem.

De diskriminerer ikke på lyder og ting å reagere på. Ting, lyder, folk de har sett eller hørt utallige ganger før, reageres det også på. Hver gang! Med de mest ivrige individene kan denne atferden bli veldig slitsom. Å trene det bort er en utopi.

Men vedrørende trening; kast en håndfull godbiter på bakken, det er populært og det sliter dem ut mer enn man skulle tro. Napolitanere er ikke blant de skarpeste rasene, men med trening og masse tålmodighet så holder det akkurat eller så vidt til husbruk. :-)

De sikler. Noen mer enn andre, men velger du nappe så kan du forvente sikkel overalt! Selv når det ikke henger sikker fra leppene så legger de igjen våte merker på alt fra møbler, dørkarmer til din nye rene bukse i det du skal forlate huset. Det er ikke så sjarmerende etter en stund...

De fjerter og snorker, ofte samtidig, og søler når de spiser. Håndklær er en eiers beste venn. :-) De tråkker inn usannsynlig mye søle og dritt, og har en helt egen evne til å generere støv.

Pelsmessig så er det store forskjeller. Noen har en mer oljete pels enn andre, og denne oljen kan lukte litt ubehagelig når man ikke er vant til den.

Vedrørende øynene så stemmer det at de kan ha problemer, men det gjelder oftest Cherry eye. Det er en kjertel som popper opp i øyekanten. Denne må fjernes av veterinær. Obs. den må klippes bort, ikke sys ned, for det funker ikke på nappenes med dere elastiske bindevev. Resultatet blir da gjerne at den spretter opp igjen og man må operere igjen.

En annen ting eiere bør ha i bakhodet er at rasen er kjent for å tåle narkose dårlig.

Til oppsummering: Napolitansk mastiff er en helt unik og fantastisk rase dersom dens egenskaper passer inn i ditt liv og din livsstil. Det er på ingen måte en perfekt hund eller perfekt rase. Definitivt ikke en rase for folk med små barn og et aktivt liv hvor det stadig kommer og går folk i huset. (dette er fremmede sett fra hundens ståsted)

Igjen, det er selvsagt forskjell på individene, noen er mer tilpasningsdyktige og rundere i kantene enn andre, noen mindre. Hvilken type man ender opp med er aldri godt å si...

Personlig ville jeg ikke anbefalt rasen til folk med barn under 13-15, avhengig av barnas modenhet og grad av "hundevennlighet". Vil du ha en typisk stor, snill, "bamsete" og barnevennlig hund så er ikke napolitansk mastiff rasen for dere. Dette er ikke den korthårede versjonen av Newfoundland, for å si den sånn.

Det er en rase for spesielt interesserte som i en viss grad er villige til å tilpasse livet sitt til hundens egenskaper og krav, og dem er det ikke mange av, når sant skal sies.
14.03.2010

Marja sier: En napolitansk mastiff elsker å løpe og gå turer! Utmerket turkamerat, dessuten, trenger den å bruke sin energi og hode for å være rolig og avbalansert hund. Og den snorker. :) Skikkelig. Og er litt slevete. Og kanskje griser litt når den spiser/ drikker vann. Men en perfekt hund ellers.
01.11.2009

malin sier: underbara hundar
08.06.2009

lille my sier: disse hundene kan få problemer med øynene, røde øyne. pelsen er veldig spesiell, god/myk å ta på. Napolitansk mastiff løper sjelden, som oftest går den rolig.ikke noe turkamerat for lange turer.
08.05.2009

Lillian sier: ingen erfaring
09.02.2009

Din kommentar om Napolitansk mastiff:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Napolitansk mastiff var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase