Mops

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Mops. Du kan også legge inn egne erfaringer om Mops.

Mops bilder

MopsMopsMopsMopsMopsMopsMopsMops

Erfaringer med Mops

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Mops

jan sier: Vi har nå hatt vår Mops i 7 år. kjøpt i fra Svergie.
Som alle Mopser er den veldig `flink` med å si i fra hvis noe unormalt skjer feks, mennesker på tur med hund.
Helsemessig så har vi måtte operere øynene da det var hår i fra øyelokket som kom inn på øyelinsen. Dette kan også forekomme hos mennesker.
Eller så snorker han og koser seg vær eneste dag. Med litt hjelp til klapping når han sier i fra.
Verdens snilleste dyr med en personlighet som er umulig å slå. Topp rase..
31.10.2017

Tove Mellingen sier: Jeg elsker mopsen,jeg har hatt 2 stykker Siri og Mimmi.Siri ble 9 år og Mimmi ble 10 år.Mitt hjerte er knust da begge døde av hjertefeil.Mopsen har en personlighet som er helt unik.Mimmi Siri og jeg hadde vårt eget mopsespråk,masse kos masse kjærlighet.mange oppdrettere er totalt useriøse og holder skjulte sykdommer fra ny eier selv med god helseattest.Mimmi kjøpte jeg i Båstad i Sverige og da vi kom hjem til 0slo,Mimmi var da 8 uker så får hun epelepsi med kramper og mangel på luft,vi dro rett til vetrinær,tok røntgenbilde,og det var skade på hjernen,så måtte Mimmi gå på Fenemal tablett for og roe det hele ned.Er mopse kjøp blitt profitt for de som avler opp mopser.Ja mener jeg når mopsen ligger på til salgs på Finn til kr.20.000 meningsløst.jeg har selv kjøpt Mops angrer ikke.men oppdretterne må besinne seg,det er dyreplageri og avle opp mopser bare for stort pengesalg.Jeg er glad jeg fikk skrevet dette her.mopsen og alle dyr har en soleklar rett til god helse,ett dyr hund eller katt hest osv skal IKKE lide fra DÅRLIGE SPEKULATIVE OPPDRETTERE
28.08.2016

William sier: Hei til alle her. Vi har en mops på 4 år. Det er den mest fantastiske hunden vi har eid noen gang og vi har hatt tervuren, rotvailer og japansk spisshund før. Mopsen vår elsker å gå turer enten det er på gangvei, kyststien eller skog/fjell. Den er ekstremt lojal og elsker både to og firbente, krangler aldri med noen.Proppfull av selvtillit som den er.den elsker å være der du er. Om morgenen når jeg skal i dusjen spretter den opp for å være med på badet hvor den ligger på gulvet og venter til jeg er ferdig med morgenstellet. Men ja om sommeren på varme dager blir den tungpustet etter 2-3 km.Så det er noe vi må ta hensyn til. Men det gjelder en hel del andre hunde raser også. Den elsker å bade/svømme i sjøen og det er en fin ting å gjøre for å kjøle den ned om sommeren. Vi har flytevest til vår som vi bruker når den skal bade fra svaberg for. Eks.På høst/vinter/vår derimot (+10 grader og lavere) kan den fint gå 12-15 km uten antydning til tungpusthet eller andre problemer. Mopsen er rett og slett en fin hund for familien og skal selvfølgelig bestå som rase. Men oppdrettere må være seg sitt ansvar bevist og søke helse og funksjonalitet som mål for avkom, ikke utseende. Dette som generell oppfordring til alle oppdrettere for det er ikke bare mopsen som har blitt offer for feil fokus i avl.
21.08.2016

Ronnyronny84 sier: Mopsen har eksistert i flere tusen år , da mener jeg ikke svart mops. Er ikke en rase noen bare har mixa sammen de siste åra , skal vi begynne med raseutsletting av alle dyr som ikke har det helt 100% optimalt? Da bør vi f.eks begynne med å utslette isbjørnen? Syk debatt dette . Mange mennesker som ikke burde videreføre sine gener også? , mennesker med astma, allergi , ryggplager, suggersyke, fedme, ostoporose, , ikke bare å utslette raser !!
19.08.2015

Torstein G. sier: Avl på mops = Idioti

Ja, det er et likhetstegn der.

Les artikkelen: Mennesket, hundens verste venn av Anne Woldmo for å forstå.

Utdrag:

Vi har latt hunder som er nervøse, har separasjonsangst, er aggressive, og andre som absolutt ikke burde føre sine gener videre, fått gjort nettopp det.

Resultatet er at vi i dag har hunder som er syke fordi de har arvet grusomme sykdommer fra sine foreldre.

Norsk Kennel Klub har økonomiske interesser i at avlen får fortsette slik som i dag.

http://www.nrk.no/ytring/mennesket_-hundens-verste-venn-1.11937001

De som driver med avl på mops er idioter, og det finnes mange idioter i NKK.

Til de som sier at det er andre raser som er like ille ute å kjører.. argumentasjonen er så lattelig at det ikke finnes ord. Som om man skulle sagt; Jeg mishandler bare ETT av barna mine, det er andre som mishandler ALLE barna sine.........................

Ett ord:


I D I O T E R
21.09.2014

Linn sier: Hvorfor kritisere så veldig?
Aldri hatt noen problemer med min mops henne er fire år! Ingen av valpene heller.
Min er fra Sverige foreldrene Latvia, far til valpene fra Polen. Så ingen her kan garantere at alle mopsene er innavl! ?!? Hva er det for noe og si helt seriøst? Hva med andre raser som parres i Norge? Mopsene er aktive!! Men liker også og kulen. Min er med på alt! Elsker fiske turer og skogturer, man må kunn være forsiktig om det er veldig varmt eller kaldt. Hallo liksom... Men messet dere bedre inn i det. Kan få låne min for å se at dette er en frisk hund! Tror dere hadde lukka munnen om dere hadde lært de og kjenne.
12.08.2014

agnes sier: jeg ble utrolig overrasket over å lese om alle mopsens helseplager og utilstrekkelighet. jeg importerte en mopsevalp fra England i 1960. da var vi 6 registrerte mopseeiere i Norge. meg selv hadde ingen helseplager med min, hadde et veterinær besøk da en katt hadde klort øye hans. han elsket å dra på tur på scouter på fanget mitt på baksetet og gikk tur i mark og fjell i timevis. videre kjente jeg en familie med mops som var frisk og oppegående og det samme med et vennepar i England.det negative var røyting og for de som ønsket å avle, var det kjent få valper og vanskelige fødsler. en herlig, morsom hund med godt humør. vi må ha vært veldig heldige med våre hunder eller har rasen forandret seg.
05.02.2014

Rikke sier: Hei igjen! Det går helt fint og bruke halsbånd på en mops, nå må dere ta det med ro! Kanskje være litt forsiktig med helstrup, som ikke løser seg for ut igjen. Men går aldeles fint med halvstrup og vanlig halsbånd. Jeg bruker kun dette, og har aldri brukt sele. Dersom mopsen din har unormalt utstikkende øyne, så kan man vel være litt mer forsiktig. Har ingen erfaring med dette, men de skal heller ikke ha så utstikkende øyne at det kan være et problem, så for all del, vær nøye med å sjekke ut oppdretter og stamtavlen.

Skal hente min første mopse gutt om 14 dager og gleder meg masse! Alt er gjort klart hjemme, så nå kan han bare komme :) Kommer nok til å kjøpe sele til han etterhvert, for det er nok best og gå tur med eller på ski, da han kanskje blir gående og dra litt. Men til vanlig bruk, har jeg halsbånd. På utstilling kan man jo heller ikke bruke sele. Jeg syntes halvstrup er best på mops da det ikke sitter for stramt, og heller ikke sklir over hodet (de er jo tros alt store i nakken i forhold til hodet).

Mops er ikke spesielt mer syke enn andre hunder. Jeg vil si at store raser har større sjanse for å bli syke. Kanskje ikke i forhold til øyne og nese, men i fohold til hofteproblemer, tarmslyng, kreft, hjerteproblemer osv. Det finnes selfølgelig alltid unntak.

Mops kan derimot få tannstein (som alle raser), dette kan ha noe med at de er korte i kjeven, og ikke gnager og tygger like mye på ting som en rase med spiss snute. Noen gode tyggekuler som forhindrer tannstein og litt pussing av tenner bør gjøre susen :)
29.01.2014

Pugs not drugs sier: Hei, pannen til mopsen har et kinesisk tegn i pannen, som betyr prins. Mopsene er den aller snilleste hunderasen på jord (den er opperst på topplista av snille hunder!!!!). Slutt å si mopser er syke, hva har de gjort? Hvorfor diskriminerer dere mopsene? Før i tiden ble mopser brukt som hoffhund i Nederland. Halen til mopsen ble brukt til å sende brev med, haha.
22.01.2014

Mopser blir lett over vektige sier: Hei, en hann mops skal veie 7-10 kg, og en hunn mops skal veie 6-8 kg. Når de blir overvektige, er det lett å få hofteproblemer. Mange mopser blir født med skjeve kneskåler, og det er i en grad fra 0-4. Hvis mopsen din ser ut til å halte, gå til dyrlegen og ta røgtentegn.
22.01.2014

Mops e best! sier: Mops er en hund med kort snute, men øynene kan ploppe ut. MEN, øynene til en mops kan kun falle ut hvis de har halsbånd rundt HALSEN, så ALDRI bruk halsbånd rundt halsen, kun rundt magen. Mopsene kan bli født med skjeve kneskåler, så da må du operere!
21.01.2014

marevens sier: Huff, ble deprimert av og lese alt dette. Vi har fått en tre år gammel mops tispe på for. Verdens snilleste, søteste osv. Hun har hatt ett valpe kull for ca 8 mnd siden og jeg håper eierene ikke setter ett til på henne. Hun går fint med katten, meg og barna. Går en tur om dagen og hun virker glad og fornøyd.hun er veldig kontakt søkene, vil ligge inntil oss og være med hele tiden. Vi har blitt veldig glade i henne så jeg håper noen kan si noe positivt om rasen for vi vil så veldig beholde henne men tror det blir veldig trist for oss hvis hun blir syk så ung:( håper noen kan gi keg råf.
15.01.2014

Mopsedame sier: Har dere sett artiklen som nettopp er lagt ut på VG over hunder som er mest hos dyrlegen? Mops er ikke en gang på denne!! Så her er det visst mange hunderaser og ta stilling til.

Og jeg blir ganske irritert over innleggene jeg leser. Jeg har en mops, og jeg tror ikke han kunne vært stort lykkligere enn det han er; svært aktiv, glad i alle mennesker og hunder, og ikke minst svært glad i kos. Hadde jeg sett at det var plager som plaget han, da hadde jeg aldri kjøpt denne rasen.

Men når du kjøper en mops, må man også være klar over alt som medfølger. Hunden kan få problemer, men om en eier har lest seg opp så er de ikke vanskelig å unngå. Vær flink med pelsstel, lufteturer, ikke for mye mat, pass øyne og ikke minst være flink med hygiene. Så får du en svært fornøyd hund. Slik det er med alle hunderaser.
18.09.2013

Mopsemann sier: Flott innlegg dette Rikke :)

Vi har hatt lille mopsen vår i 4mnd nå, litt kort tid til å si noe om evt heleplager, men så langt virker den vertfall som en helt frisk valp.
Den har til og med fått seg en rotweiler som bestevenn og leikekamerat, en 2 år gammel gutt som fortsatt oppfører seg som en valp hver gang vi går på tur forbi huset hannes. Når vi går forbi der og han er ute på altanen så hopper han opp og piper, klynker og bjeffer, og mopsen vår svarer med samme mynt og gjør ALT han kan for å komme seg opp og hilse på :)

Var skeptisk til rasen når madammen bringte den på banen, men etter å ha fått den i hus er jeg ikke lenger i tvil.

Det eneste jeg kan si som er negativt som er med VÅR hund vertfall, er at han snorker som ett uvær, og er veldig "klengete", så det kan bli litt irriterendes. Men hver gang vi har vert ute av huset så blir han verdens lykkligste når vi kommer hjem, og da blir alt verdt det :)
15.09.2013

Rikke sier: Blir egentlig ganske sint når jeg leser alle kommentarene om at oppdrett av mops er dyreplageri og at rasen i bunn og grunn ikke burde eksistert. Hvis dere tenker dere godt om, hvor kommer egentlig hunderaser fra? Jo, alle hunder stammer fra ulven, og hvordan har vi da fått så mange forskjellige raser som vi har idag? Ganske enkelt er alle raser litt etter litt avlet frem ved forskjellige "defekter" hos en ulv. Så hver eneste rase i verden er jo da egentlig "defekt", eller hva?

Selv er jeg så heldig å ha en tante med mye erfaring når det kommer til hunder og ulike raser. Hun har drevet med hund siden hun var liten, og hatt mange forskjellige raser. Nå har hun bla. en 11 år ung mops, som lever herrens glade dager med 3, snart 4 andre hunder (andre raser). Han har aldri hatt noen problemer siden han ble født, og har kun vært til dyrlege for vaksiner og obligatoriske sjekker om man kan kalle det, det.

Jeg skal snart kjøpe min første hund, og er ikke i tvil om rase, jeg skal ha en mops! Jeg har brukt laaaang tid på å finne ut rase som passer for meg, og lest det som leses kan, sett det som sees kan, og pratet med en del som har erfaring med rasen fra før.

Dette er hva jeg har å si om rasen:
Mops er en veldig tilpassingsdyktig rase. Enten om du trives på sofaen eller helst vil ut på tur, opp i fjellet, ut på vannet, eller hoppe i fallskjerm, you name it mopsen er med.
Mops er egentlig en slik rase som tilpasser seg din livsstil, så dersom du ønsker en aktiv mops, må du bare ta den med fra starten, og gjøre dette til normalen for mopsen din.
Det er også en rase som går veldig fint med andre dyr og andre hunderaser. De har mye kjærlighet å gi både til mennesker og andre dyr.
Mops har veldig ofte øyekontakt med eieren sin, og dette er et godt tegn på lydighet. "Hva skal vi nå? Skal jeg så her? Skal jeg gå? Du bestemmer"
Ved første øyekast tenker kanskje mange at dette er en tjukk, lat liten sak. Men tingen er, at mopsen kan være ganske så aktiv. De hopper og spretter, er veldig lekne, men har også et godt sovehjerte.

Når en skal finne riktig kennel, tenker jeg det er viktig å ha god kommunikasjon med eierne. Lære litt om deres tidligere hunder, medisinsk historie, gemytt, og hvordan de håndterer sine hunder. Kennel eierene er ofte mer enn villig til å gi deg all den kunnskapen du vil ha. De som faktisk driver en "serisøs" kennel, som dere kaller det, ønsker nemlig det beste for sine hunder på veien videre, og kan ofte være mer kritiske til nye eiere enn du er til de. De ønsker mer enn gjerne å følge veien videre, bli oppdatert på hundens liv, og faktisk være en del av det som etter mange år med oppdrett har blitt en storfamilie.

Tilbake til min tantes mops, eneste jeg kan si på helsen hans nå, er at dersom han ligger lenge i en stillig, kan han bli litt stiv i bena når han reiser seg igjen. Men det er kun snakk om de første meterne han går, og hallo...han er jo tros alt blitt en eldre mann. Han leker fortsatt i ny og ne, selv om han ikke har vært en spesielt leken hund noen gang egentlig. Han holder seg ung med 3 andre hunder i hjemmet. Han blir helt vill når han skjønner vi skal på tur, men liker best å tisse på verandaen når det er mye snø ute. Merket også at på de varmeste dagene i sommer, så ville han helst ligge i skyggen eller ta et bad, enn å gå tur. Solet seg litt kun etter at han hadde svømt.

Ellers er mops en hund som lager litt snorkelyder (langt fra den eneste rasen som gjør det).
De har røyte perioder, men kosthold kan også ha en stor betydning. (Når de først røyter, røyter de mye). De har veldig tett pels, så det kan ta tid å tørke de etter et bad (dette er spesielt viktig om vinteren). De klarer seg fint alene mens du er på jobb, men elsker deg ubetydelig masse og forfølger deg som oftest når du kommer hjem igjen.

Når det gjelder øyne, så ja, mopsen har store øyne, men de skal faktisk ikke stikke så langt ut som du ser på mange bilder. Mange andre raser er faktisk minst like ille her. (Chihuahua f.eks)
I Norge ser jeg langt flere pene mops enn i andre land. Det er viktig å vaske folden dems over nesen så den ikke blir sår, dette gjøres lett med en våtserviett, og da har de det tipp topp.
Aldri hørt at øynene på en mops kan falle ut, da må i så fall enkelte hunder ha blitt avlet med ekstremt utstående øyne (noe de ikke skal ha). Anbefaler halvstrupe eller sele som bånd.

Dere som er så i mot rasen, dere har mye å lære...

Beklager langt innlegg, men følte jeg måtte gi min mening. Gleder meg i allefall til jeg får min mops :)
14.09.2013

Chris sier: Herregud, så mye piss om mops skal eksistere eller ikke. Trodde dette var en side for å dele erfaringer og stille hverandre spørsmål? Noen her med virkelige fritidsproblemer!!

Har en blanding av mops og fransk bulldog. En nydelig hund med god personlighet. Han er bare 13 mnd, fremdeles valpete, veldig sosial og litt vel masete til tider. Derfor lurte jeg på om noen har noen tips om mental stimuli i forhold til akkurat denne spesifikke rasen? Er lei av at han går løs på våre ting som feks hageputene.
03.08.2013

nanett sier: ..... har lyst på hund igjen har hatt 3 schæfere før...etter å ha lest alt dette !! tror jeg jaggu d blir en MOPS !! :) gledes :) noen anbefalinger om oppdrett i Trøndelag?
15.07.2013

Anonym sier: Jeg kan forstå tankegangen din Tore. Men hvor mange mopse kenneler er det du har besøk? Hvor mange kull har du fulgt opp gjennom valpetiden til den var blitt voksen? Har du noen konkrete tall å komme med fra norge, og ellers i europa over hvor stor prosentandel av mopser som faktisk blir så syke som du skal ha det til?

Mtp den tonen som kritikerene her inne har brukt, så er det ikke så rart at vi som eier mops blir forbannet. Jeg skal ikke påstå at ALLE mopser er 100% friske. Men da må dere vere såppas velvillige å si at ikke 100% av alle mopser er syke heller. Jeg skal ikke forsvare oppdrettere, for jeg vet godt at finnes mange useriøse som ødelegger for resten.
Men samtidig finnes det heldigvis mange seriøse som elsker rasen og hundene sine. Og Tore, i siste avsnittet ditt så går du faktisk til indirekte personangrep på folk som enten planlegger å skaffe seg mops eller har fått seg mops.
"Å støtte videre avl av dennerasen er å støtte dyreplageri og ufattelige dimensjoner av smerte blant fremtidige generasjoner av hunder."
JEG HATER dyreplageri og dyremishandling.
Mopsen min, er 100% frisk og fikk BARE ros av ALLE som jobbet på vetrinærkontoret sist han var inne.
16.06.2013

Tore Bakken sier: Jeg er enig med forrige kommentator i at personangrep ikke hører hjemme i denne debatten, det er handlingen som er tema for diskusjon her. Jeg er overhodet ikke interessert i å rakke ned på dra andres personlighet. Å kritisere en avlspraksis kan likevel ikke karakteriseres som et personangrep, men kritikk av en handling.

Dyreplaging er umoralsk og uetisk, og mopsavl er per definisjon dyreplageri satt i system. Jeg vil ikke gå så langt som å kalle enhver mopsoppdretter verken dyreplager eller umoralsk. Handlinger kan tross alt tilskrives ignoranse og uvitenhet.

Den samme tankegangen mange mops-eiere forsvarer infiltrerer også andre rasemiljøer. Et angrep på mops er derfor mer enn angrep på en rase. Det er kritikk av en tankegang og en praksis som gjennomsyrer mange hundemiljøer. Man skal riktignok lete lenge etter miljøer der sannhetsfornektelsen og ignoransen er større enn i mopsmiljøet, og det er derfor naturlig at debatten utspiller seg nettopp her.

Ser man på mops tidlig på 1900-tallet, vil man oppdage at hundene hadde mye lengre ben, snuten var av en helt annen verden enn hva som er idealet i dag. En helt annen hund, men selv disse hundene var på sett og vis fortapt og dømt til et annenrangs hundeliv i kraft av anatomien.

Mops i dag er intet mindre enn en obskur konstruksjon fanget i sin egen anatomi. I prosessen med å avle friskere mops må generasjoner av mops først lide seg igjennom et smertehelvete, og eksperimentets gode intensjoner undergraves av det faktum at det er fullstendig moralsk uforsvarlig.

Lenge leve uvitenheten, verden vil bedras. Å støtte videre avl av denne rasen er å støtte dyreplageri og ufattelige dimensjoner av smerte blant fremtidige generasjoner av hunder.

Stopp galskapen!
10.06.2013

Anonym sier: Mopsens opprinnelse regnes å stamme fra asia. Og er en GAMMEL rase. Sorte mopser kom til japan i rundt år 900. Til europa antaes det at den kom rundt år 1500 til nederland og frankrike. Siden tilgangen på hunder på denne tiden her var lav startet arbeidet med avl av den mopsen vi kjenner i dag, i England rundt 1800tallet. Joda, det var sikkert brukt innavl, men kom her nå nevn EN jævla renraset hunderase som det IKKE er brukt innavl på for å i starten. Jeg tror du kommer til å slite...

Men, for dere som klarer å se vekk fra disse hardbarka motstanderene som skal trekke andres personlighet ned i driten, sjekk denne siden her. http://www.hundefeber.no/hundebloggen/hunderaser/mops/mops.html
Her står det du trenger å passe på mtp rasebestemte sykdommer.
Jeg for min del er ikke interessert i at folk jeg ikke kjenner, aldri har møtt, og som ikke vet en dritt om meg, skal sitte der å leke tastaturtøffing og kalle meg for uetisk, umoralsk, dyreplager og det som værre er bare fordi jeg har en mops som jeg elsker.
10.06.2013

Anonym sier: Så hvor kom mopsen som nå er i England fra? Opprinnelsen er den samme for alle mops. Hvordan tror du man klarer å lage et slikt freak of nature om det ikke hadde vært en høy grad av innavl? Fornektelse av sannheten er tydeligvis dere veldig glad i. Mops er tull
01.06.2013

Anonym sier: Det du må tydeligvis får trykt inn i den ekstremt tjukke skallen din Linn, er at denne studien fra BBC som dere er så jævla glade i å trekke frem, er fra england, ett land som har veldig strenger, regler på dyreimport. Dette gjør det veldig vanskelig å innføre nye dyr og på den måte få utvidet genpoolen... Makan at det skal gå ann å vere så jævla innsnevra...


Her i Norge er det ikke like strengt med import, og det er ganske vanlig å bruke hunder fra utlandet slik at vi har en MYE større genpool enn i england...

Sånn, da håper jeg vi kan la den forpulte BBC dokumentaren dø en gang for alle, for den er ikke relevant for NOEN andre enn di som bor i England... GREIT?
01.06.2013

Linn sier: Jeg kommer med faktapåstander, hva med å tilbakevise disse i stedet for å komme med insinuasjoner og meningsløse utspill?

Miljøet rundt mops driver en aktiv fornektelseskampanje. Når man prøver å ta opp temaet med meningsmotstandere får man tilbake sånne-som-deg-burde-ikke-få-lov-til-å-formere-seg-argumentet. Det sier jo litt om hvor seriøst dette er.

Uetisk hundeavl må stoppes. Det er et omfattende prosjekt men hvorfor ikke starte der problemet er tydeligs: mops, cavalier, engelsk bulldog, pekingeser? Dette er avl ute av kontroll, satt i system av psykopatiske rasestandarder blottet for all dyrevelferd. Skjerp dere! Det er helt absurd at vi i vår tid skal la millioner av rasehunder lide på grunn av dette syke eksperimentet.

Den kritikken som kommer frem på denne siden og mange andre steder på nettet er underbygget av fornuftige argumenter og er godt dokumentert. Prøvde å legge inn noen linker men fikk feilmelding men det er ikke så vanskelig å søke seg frem til disse kildene selv.

An investigative documentary carried out by the BBC found significant inbreeding between pedigree dogs, with a study by Imperial College, London, showing that the 10,000 pugs in the UK are so inbred that their gene pool is the equivalent of only 50 individuals. "Pedigree dogs plagued by disease". BBC News. 19 August 2008. Retrieved 26 December 2009.
31.05.2013

Anonym sier: LATTERLIG... Syns ikke du Linn skal få lov å avle videre på dine gener, og at din slektslinje skal få lov å dø med deg, så slipper vi at du spawner flere dømmendes mennesker, for dem er det nok av her i verden...
30.05.2013

Linn sier: Problemet er blodlinjen generasjoner tilbake. Innavl er svært utbredt blant mops det vet du men ingen snakker om det, hjelper ikke om foreldrene kommer fra forskjellige kull, går du nok generasjoner sååå skal jeg love deg at den moppen du har er et produkt av innavl.
30.05.2013

Anonym sier: innavl??? umulig, min mops er da ikke innavlet. den har en far og mor som kommer fra to forskjellige plasser i lande
30.05.2013

Linn sier: Mops er intet mindre enn innavlede dyr gjennom generasjoner, på toppen av det hele en latterlig rasestandard,,,, Morsomt og tragisk, jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte :-(((((((

Motstanden mot denne rasen er enorm, noe dere selv kan finne ut om dere søker på nett. Ja, jeg mener vi skal se ned på folk som har denne absurde ideen om å videreføre avl på inavlede dyr!!!!!!!!!!!!!! "Hvordan kan du PYNTE deg med en mops da?" Du mener utseendet ikke var avgjørende for ditt valg av rase? Hva var det da som appellerte til deg?? Det andre positive hos mops kan du finne hos andre hunder også, uten å få med en masse ulemper på kjøpet.

It is unbelievable that we need invasive surgery just to repair the basic needs of the dog. Breathing is the most basic need and this is no way acceptable from any ethical point we have today.
- DR OECHTERING

Leading vet calls for pugs and bulldogs ban because the pedigree dogs often struggle to breathe, Blocked airways: A veterinary professor has claimed pugs find it difficult to breathe because of their flat noses

..Pugs – Please let them die out ---I am very, very against these breeds of dogs.

People for centuries bred dogs for an amusing, cute appearance, not realizing the enormous health effects of creating such deformities. In this day and age, an animal like a Pug would not be allowed to exist. People would be outraged that anyone would deliberately breed dogs for deformities that seemed “cute”.

If it were up to me, I’d allow these dogs to die out and go extinct. Note, im not saying lets kill the living ones, i mean allow the breed to die out and realize the enormous mistake we made in creating these breeds in the first place.
30.05.2013

mopsemann sier: Vi var til vetrinæren med mopsen vår idag, fikk ikke høre noe annet enn skryt. Han har bra snute, øynene sitter tettere og lenger inn i skallen, og han har god pust.

Og nei, etter å ha lest på denne siden er, så er "utrydding" ett korrekt og presist ord å bruke. Når folk her sier at en må slutte å avle på rasen og la den dø ut, så er det vel nettopp det di vil.

Og du Linn, makan til respektløst. Hvordan kan du PYNTE deg med en mops da? En fullvoksen mops er for stor til å drive å bære rundt i ei veske hele dagen. Du er vel kanskje en av di som springer rundt på pelsfarmer og slipper dyra ut i det fri i den fantasi om at dyra kommer til å leve lenger enn den første vinteren.


Dette kommer til å bli mitt siste innlegg, for dette gidder jeg ikke å sitte å kaste vekk tiden min på. Når det er såppas mange her inne som har fortalt at di har friske hunder, med dere NEKTER plent å respektere valgene andre folk tar, så kan dere jaggu dra til helvette. Forbanna tullinger.
30.05.2013

Linn sier: Noen pynter seg med en mops, andre kler seg i revepels. Samme sak. Motbydelige folk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Æsj og æjs
30.05.2013

Anonym sier: Okkkkk,,,, hvem skal man høre på? Veterinærene som fraråder å anskaffe mops, eller oppdrettere som sier løp og kjøp? Eller de som rett og slett er hjernevasket, i mangel på bedre ord. Hvorfor har jeg blitt frarådet å kjøpe nettopp denne rasen fra TRE forskjellige veterinærer? Hvorfor ser jeg dokumentarer på TV der nettopp mops-oppdrettere blir kritisert, og hvor rasen blir dømt nord og ned? Rasestandardene som de motbydelige folkene i diverse nasjonale kennelklubber får gjennomslag for er fortsatt patetiske, de er bare endret litt slik at man kan glatte over med fine argumenter i debatten. Fra et biologisk og økologisk perspektiv er ikke begrepet "utrydde" riktig eller presist her. "Opprydding" hadde derimot vært et bedre ord. Vi har brukt mange tusen av år på å skape hundene, og nå skal vi stå passive å se på at noen egoister ødelegger de på få generasjoner? Jeg er ikke så bekymret for mops egentlig, det er en nisje med ustoppelig galskap. Det som bekymrer meg mer er hvordan ellers friske hunderaser som fremdeles har en praktisk funksjon ødelegges, alt fra border collie til schæfer, all ære til de stakkars oppdrettere som prøver å gjøre noe godt her i verden, men de er for få og kampen er allerede tapt i det øyeblikk en rase blir "populær". Mops er et håpløst tilfelle, å anskaffe seg en slik hund er ikke bare et moralsk problem, de som roper høyest om at dette er friske hunder kan ikke være særlig frisk i hodet selv.
30.05.2013

mopsemann. sier: slutt å dekk til utsagnene deres med fine ord. Det dere er ute etter, er å utrydde rasen. Og er det en ting mennesker er flinke til, så er det vel nettopp det å utrydde raser...

Og jeg har aldri "friskmeldt" hele rasen i mine utsagn, jeg brukt di eksemplene som jeg har brukt for å prøve å si at kennelen jeg har brukt, avler FRISKE hunder. Hva andre oppdrettere gjør kan jeg ikke svare på. Kennelen "min" bruker vertfall ikke hunder med di korteste snutene, største og mest utstikkendes øyner, og tisper som føder normalt.

Og ser ut som jeg gjenta meg til det kjedsommelige for at dere kritikkerer skal forstå det. Jeg har sagt at når du først har funnet en kennel som ikke driver å avler på syke dyr, så prøv å få kontakt med tidliere kjøpere slika du kan få vite om tilstanden på demmers hunder.

Jeg er og imot at en skal avle på hunder som er så flate i ansiktet at øynene er det som stikker lengst ut, og naser med minimale nasebor. Men jeg sitter vertfall ikke her på min høye hest og ber folket vere med å støtte opp om å utrydde en hel rase.
30.05.2013

Tore Bakken sier: Karine, ditt fornuftige endog utopiske bidrag var å ta utgangspunkt i friske hunder ved hundeavl. Hvorfor du da mener vi skal rose noen som avler på mops fremstår da for meg som en gåte og en selvmotsigelse. Mops er en mislykket konstruksjon, og dette avlsprosjektet bør skrinlegges til fordel for hunderaser som har en mer lovende fremtid.
30.05.2013

Karine sier: Tore Bakken har et poeng, men jeg savner noen konstruktive løsninger.

Til mopsemann vil jeg si; Hvorfor skal man ta utgangspunkt i en syk eller anatomisk upassende konsstruksjon med genetiske defekter for å forme bedre hunderaser i fremtiden? Hva med å starte med de rasene som i dag har minst problemer og de beste forutsetningene, og fortsette hundeavl på de? Dette er nok vanskelig å gjennomføre i praksis, og krever drastiske tiltak og modige politikere, dessuten er det langt viktigere saker å ta tak i for politikere, så jeg deler Bakkens bekymringer om at situasjonen ikke vil bli bedre med det første.

Jeg er likevel litt mer positiv til bedring, som mopsemann sier så har standardene endret seg i riktig retning, hvilket vil gi friskere hunder på sikt. Her er det likevel mye rom for forbedringer. Dersom gode beslutninger skal bli tatt fra øverste hold, må vi hundeeiere si klart fra om hva som er greit.

Jeg synes også oppdrettere av mops får ufortjent mye kritikk. Det finnes ansvarlige mops-oppdrettere, og om vi skal beholde denne rasen i fremtiden, hvilket jeg ser som svært sannsynlig, så vil jeg heller rose de som gjør en god jobb med oppdrett, og piske de som ikke gjør det.

Mer fokus på uansvarlig avl er på sin plass. I tillegg vil jeg råde alle til å være kritisk til valg av hunderase, snakk med veterinærer andre fagfolk, ikke bare oppdrettere med særinteresser for en bestemt rase. Når du til slutt har gjort et rasevalg, finn en ansvarlig oppdretter. Å kjøpe fra useriøse er ofte billigere, og ventetiden kortere, men for all del; motstå denne fristelsen!
30.05.2013

Tore Bakken sier: Å "utrydde" er et dramatisk ord. Det gir for meg negative assisoasjoner hvor man griper inn i naturen og dreper alle individer av en bestemt art.

Kritikken mot mops som rase handler ikke om de enkelte individene, det er ikke et angrep mot hundene deres, men et kritisk søkelys mot selektiv avl. Når det gjelder mopsen, så har den ikke alltid vært så anatomisk upassende som den er i dag, den hadde lengre snute før, og beina var ikke så korte, standarder endres og grensene presses.

Ja, selvfølgelig skal man slutte å avle på mops. Uten tvil! Og ja, det samme gjelder engelsk bulldog, og mange andre raser. I en perfekt verden vel å merke. Å stoppe avl av alle raser som skaper unødvendige lidelser er det eneste etiske riktige, desverre er jeg ikke håpefull til en slik endring kommer til å skje. Uheldigvis har jeg ennå til gode å diskutere etikk med en mops-eier uten at debatten sporer av.

Mops er en konstruksjon, hvilket gjelder alle hunderaser, men mange raser er konstruert på bakgrunn av funksjon, der utseende kun har vært sekundært. Mops er kunstnerisk eksperiment, et estetisk uttrykk for menneskelig egosime, intet mindre, der hundenes anatomiske trekk og genetiske defekter ikke tas hensyn til.

Den enste måte å avl mops med god samvittighet er gjennom et effektivt selvbedrag.

For all del, vær glad i mops-hunden din, og snakk om de positive sidene også, men om du bare tenker tanken å sette valper på den eller bruke den i avl, skal du se deg i speilet først.

Dere kan ikke drive med kirsebærplukking når man skal diskutere hundevelferd. Vi kan snakke om positive effekter av åndedrettsproblemer, ikke-praktisk anatomi, eller genetiske disposisjoner for kreft også, for de finnes vel om man vil vri og vende på alt. I enkelte saker veier de negative sidene riktignok så mye mer, og det hersker ingen tvil om hvor fokuset bør være.

Mopsemann skriver: "Jeg har selv snakket med ett par stk som har kjøpt mops fra samme kennel som meg, og 2 av disse har samme far som min, den ene er snart 3 år gammel, den andre er 1 år gammel. Ingen av disse viser noen som helst tegn til sykdom eller plager."

I fremtiden, kan du også spare dere for å bruke enkelte individers tilstand som et bevis på hele rasens helsetilstand. Dersom en kennel lykkes i å produsere friske individer som lever et langt og lykkelig hundeliv, er jo det vel og bra, selv om flaks eller tilfeldigheter ikke kan utelukkes. I spørsmålet om mops bør videreføres som rase, diskuteres rasen som helhet. Du kan ikke friskmelde en hel rase basert på at noen få individer på 1 til 3 år er friske, de har akkuratt begynt sitt hundeliv.

Jeg vet det er vanskelig å innrømme egne feil, men det må da være bedre enn å leve en livsløgn på rosa skyer :/
30.05.2013

mopsemann sier: Ja, men da tar vi å utrydder en hel rase da... og når vi først er i gang, så tar vi med oss Engelsk Bulldog, Fransk Bulldog, egentlig alle raser som har kort snute. Og hvorfor stoppe der? Når vi først er i gang med det humanitære arbeidet, så kan vi likegodt utrydde Cavalier'en og... Sikkert flere hunderaser som skulle vert utryddet og, men kommer ikke på noen flere nå så sent...


Nei, det som er latterlig her, er folk som sitter og kritserer folk som kjøper en spesifikk hunderase. Joda, hunder med kort snute er mye mer utsatt for spesielle typer problem enn andre hunder med "normal" snute. Men det er ikke nødvendigvis ensbetydende at raser er syk.
Nå er det og komt endringer i rasestandaren som setter retningslinjer for at disse hundene her IKKE skal ha kortest mulig snute og mest mulig rynker. Og med videre avl, så på hunder med lenger snute og mindre ryker vil mye av "probleme" bli mindre og mindre.

Ett av di største problemet jeg har sett med mopsen, er at eiere ofte ikke gir hunden nok aktivitet, og gir den i tillegg for mye mat. Mopsen legger lett på seg, og det har denne hunderasen VELDIG lite godt av. Så det er viktig med rett mengde med mat og nok trening.

Og som den personen over her skriver, og som jeg også har skrevet; Finn en seriøs oppdretter, når du har funnet en du føler du kan stole på, hør om du kan få kontaktinfo til tidligere kjøpere av hunder der slik at du kan få deira erfaring om hunder fra den aktuelle kennelen. Har den hatt flere hunder med mye sykdom og plager bør du kanskje finne en annen kennel. Og sist men ikke minst, finn ut om det er brukt innavl.

Jeg har selv snakket med ett par stk som har kjøpt mops fra samme kennel som meg, og 2 av disse har samme far som min, den ene er snart 3 år gammel, den andre er 1 år gammel. Ingen av disse viser noen som helst tegn til sykdom eller plager.

Greit nok at mopse eiere kanskje ikke vil høre på kritikken, men døra svinger faen meg begge veier. Og dere som er mest kritiske er jaggu like lite til å ta til dere di positive sidene.
29.05.2013

Anonym sier: Det blir feil å generalisere alle eiere av mops, men jeg er fullstendig enig i at de negative sidene til denne rasen burde bli mer fremhevet.

Hvorfor ikke bare være åpen om dette? Det er helt klart at oppdrettere er i en selgerposisjon, og tjener penger på dette. Selv om det ikke nødvendigvis er mye penger å hente, vil man i det minste dekke noe av utgiftene til hobbyen. Jeg vet forøvrig om tilfeller der folk tjener flere hundretusen i året på hundeoppdrett. Husk at oppdrettere kan ha en skjult agenda, være naive og/eller ha mangelfull innsikt. De er til syvende og sist selgere.

Objektiv informasjon om mops-rasen er nærmest ikke-eksisterende blant oppdretterne selv. Budskapet: Vær kritisk!
18.05.2013

Rasjonell sier: Mange her har et filter som gjør det umulig å nå frem, er jeg redd.

Det er forskjell på å utvikle raser som har bruksegenskaper, og raser som kun har utseendet som fremste egenskap, mopsen skal være en skjønn liten sofahund, og er designet til å være en munter kamerat til tross for alle dens feil og plager.

Rasens alder betyr ingenting ift om videre avl er moralsk riktig. Vi har hatt slaveri i mange hundre år. Det betyr ikke at det er moralsk riktig.

At andre raser også lider betyr heller ingenting ift om videre avl er moralsk riktig. Nå diskuterer vi mops, ikke andre raser. Andre land tillater undertrykking av kvinner. Skal vi også tillate det hos oss?

Det som betyr noe er å forstå virkeligheten. Vi diskuterer mops ut i fra et dyrevelferdsperspektiv, ikke noe annet. Er det riktig å avle videre på en rase som helt klart har store helsemessige problemer?

Å ikke eie en mops frarøver oss ikke retten til å kritisere videre avl av rasen. En som ikke er slavedriver og som aldri har personlige erfaringer med slaver kan likevel kritisere slaveriet.

At du har sett en lykkelig mops betyr ingenting. Jeg har studert hirstorie og vet at mennesker har vært lykkelige i de verst tenkelige omstendigheter. Selv i konsentrasjonsleirene. Det rettferdiggjør imidlertid ikke umoralske handlinger.

Din hundevalp beveger seg som en hvilken som helst valp sier du? For det første er det en anatomisk umulighet, og for det andre er det vanskelig å forutse hvilke plager en voksen hund vil få.

Er du heldig vil du få en frisk mops som lever et normalt langt hundeliv, og er du en statistisk "normal" mops-eier kan du fortsette med å spre det gode budskap om hvor fantastisk disse hundene er. Statistikk er ikke relevant for mopsefolket dessverre.

Det moralske riktige er å avslutte avl på mops. De som eier denne rasen og som promoterer den burde skamme seg.

Til opplysning arbeider jeg som veterinærassistent, og det er ingen hemmelighet at mops er en rase med store problemer. Argumentene fra mopseiere her anser jeg som ugyldige. Dere nekter å ta inn over dere sannheten. Selve anatomien gir grunnlag for plager hos hundene deres. Ja, hundene deres kan være lykkelige.

Vi kan fortsette å avle frem enda mer bissarre raser, med enda verre helseplager og enda mer unaturlig anatomi. Hundene vil fortsatt kunne være lykkelige, selv med enda flere plager. Men vit at alle plagene dere ser i deres hund som er årsaket av anatomi og genetiske predisposisjoner er menneskets verk.

Å kjøpe en mops er å støtte avl på denne rasen, hvilket er en forkastelig praksis, og en umoralsk handlig som ingen rasjonelle og informerte mennesker kan forsvare.

Før dere prøver å belære andre, bør dere kanskje vurdere å fremheve alle negative sidene ved mops? Det er ikke få.

Om du nå likevel skal vurdere å kjøpe en mops, og ignorerer alle moralske forhold vedrørende din avgjørese, så bør du begynne å spare penger til veterinærkostnader allerede nå.

Til dere som avler mops: Utrolig om dere sover godt om natten. Det minste man kan forlange er fullstendig åpenhet om alt det negative ved denne rasen.
18.05.2013

mopsemann sier: Trine, Har du personlig erfaring med mopser som har vert sykere enn andre hunder? Eller har du bare sett noen skrekk eksempel på youtube?

Og forresten, hvor mange hunderaser er IKKE avlet frem av mennesker for å frembringe en eller flere særegne egenskaper. Er vel ett fåtall tamhunder som er naturlige, siden stort sett ALLE raser stammer fra ulven.

Hadde mopsen min hatt dårlig helse så ville den vel ikke sprunget rundt ute på bøen her som en hvilken som helst annen hundevalp vel?

Og ja, å håpe på en saklig debatt er for mye å forvente når folk med NULL personlig erfaring om rasen skal komme og uttale seg. Med så mange svar her fra folk som har hatt mops i mange år uten problem deler sine erfaringer, så skulle en tro at det betydde noe. Men neida, bedrevitere med null kunnskap skal komme å spy utav seg sin "kunnskap" om en rase som er flere hunder år gammel.
18.05.2013

Hva med dyrs rettigheter??? Trine sier: Poenget er vel at den som virkelig gjør sin research om mops vil finne ut at det er helt uforsvarlig og uetisk å støtte videre avl på rasen. Det gjelder selvfølgelig ikke bare mops, men flere andre raser også. Når det er sagt er dette et skrekkeksempel, og det forbløffer meg at så få mops-eiere er villige til å innse dette.

Vi skal huske på at dens utseende er unaturlig og avlet frem av mennesker, ikke skapt av naturen. Denne rasen ble avlet på bakgrunn av utseende, ikke funksjon. Nå tror jeg ikke vi kommer langt i denne debatten, de som har bestemt seg for at denne rasen fortjener å eksistere klarer ikke å legge sine egne følelser til side og se det hele fra et rasjonelt perspektiv. Skulle gjerne diskutert dyrevelferd med disse folkene, et begrep som mange ikke forstår.

Vi ville reagert med avsky om foreldre anvendte genmanipulering for å få barn med bestemte atributter som flate neser, bare fordi det var pent å se på i noens forskrudde foreldres øyne.

Alle ville vært enig i at det hadde vært uetisk. Hvorfor synes noen det er greit å avle frem misfoster av noen hunder? Her skal man avle frem sofahunder som skal være pene å se på, koste hva det koste vil. Det er en mange tusen år gammel tradisjon som ikke vil ta slutt med det første, men det rettferdiggjør ikke praksisen.

Dyrevelferd er ikke første prioritet for de som avler mops, ei heller for de som kjøper mops. Enten er dere lite reflekterte, eller så nekter dere å ta innover dere sannheten.

Å håpe på ærlighet i denne debatten er nok å håpe på for mye.
14.05.2013

mopsemann sier: Kjenner jeg blir forbanna av å lese en alle innleggene her som KUN har til hensikt å rakke ned på rasen.
Dere som kun snakker om hvor syke dissen hundene er, har sikkert null personlig erfaring om rasen, og snakker KUN utifra skrekkhistorier dere har hørt.

Jeg og min samboer har i ett års tid planlagt å skaffe oss hund, og fikk for 2 uker siden en nydelig liten mopse valp fra en seriøs oppdretter. Vi gjorde mye research i rasen, og selv om den har potensiale for en del "særegne" problem, så valgte vi allikevel en mops. For etter å ha brukt ett år på å bestemme oss for hvilken rase var det veldig klart at ALLE renraset hunder har potensiale for å bli syke.

Det som er viktig når en har bestemt seg for en mops er å sjekke ut omdømmet til oppdretterene. Ikke bare snakk med oppdretteren, men prøv å få tak i folk som har kjøp hunder der tidligere. Når du har funnet en oppdretter som du stoler på, så sjekk ut familielinja til hundene, er det brukt innavl så styr unna. For det er innavlen som gir syke hunder.

jeg kan vertfall gi min anbefaling til kennel Larentia på Sandnes. Dette er ei dame som har drevet med mops i mangen år, og avler ikke på hunder med kortest snute, størst mulig øyner og mest mulig rynker. Vi fikk ei lita mappe sammen med hunden der vaksineboka og ekstra chip-id lapper til bruk i hundepass ol, og stamtavla kom i posten ett par dager etterpå. Og hun tar "bare" 15000kr for en valp.

Så alt i alt, er du på utkikk etter en mops, så ta skrekkhistoriene med en klype salt, gjør din research skikkelig, så skal du nok se at mopsen ikke er noe verre en andre hunderaser.
14.05.2013

lillian sier: Mops er meir eit vesen! Eg har hatt forskjellige hundar igjennom 40år, men mopsen har forundra oss, ein hund som har gitt oss mykje glede,utruleg morosam å ha i hus, .Alltid glad, alltid obs, om kva vi no skal! og alltid parat til å delta. Mopsen vår har vore frisk sidan fyrste dag, den elskar å ligge i fanget,og er veldig glad i å kjøyre bil.Den gir glede til alle som den treffer! Det er det beste vi har gjort nemlig å kjøpe MOPS,!
02.04.2013

Rita sier: Hei, skulle noen som er ute etter en mops valp kontakte meg på ritadiggins@gmail.com for mer informasjon og bilder.

Bare 2 valper er igjen, og de selger billig. takk
18.03.2013

Louise sier: Mopsen vår er veldig glad i å gå på tur - så lenge de ikke regne - og har aldri bitt eller kommet i trøbbel med en annen hund eller et barn. Kansje et lite matvrak men hun er veldig kosete.
28.02.2013

Truls sier: Fikk ein mopsegutt i 2003 da han var 2 år. Den måtte avlivast i 2006 på grunn av kreft.
Fikk mopsegutt nr 2 i 2009 og den blei avliva i 2011 på grunn av hemivertebra, ein skjelett-sykdom.
Skal aldri mer ha mops, syk hunderase. Veldig søt, snill og god men utrolig syk.
Har flere venner som har mops og noen av mopsene har våre hos vætriner 3 ganger i løpet av 1-2 år... Ikke alle da men noen.

Har nå fått ein chinese crested.
20.02.2013

Søta sier: Vi har en mops på snart 11 år. Hun ble kneoperert når hun var 1 år og har siden ikke vært syk en eneste dag. Hun er verdens herligste hund :-)
19.02.2013

ye ye sier: www.mopsen.no

Dere kan jo spørre de som faktisk har peiling på rasen.
For det er tydelig at det er mange her som over hodet ikke aner hva de snakker om. Det er synd at bedrevitere som ikke har noen form for erfaring skal komme med sine synsinger og slenge så mye drit om en så fantastisk rase. Jeg vet vertfall godt hva jeg snakker om, jeg har selv mange mopser. Jeg har hatt mops i snart 10 år og har aldri, ALDRI hatt noen problemmer med noen av mine. Til og med gamlingen min er med på turer på fjellet og leker som en valp på 8-9 mnd med de andre. Så om dere ikke har peiling på en rase så klapp heller igjen.
02.02.2013

Trine sier: Unicorn: Mopsen er ein syk hunderase, FORDI den er 0% naturlig. Den er menneskeskapt. Den er laga for å bli søtest mulig, liten og flattryna. Overvektig og pusteproblem. Mops, engelsk bulldog og andre flattryna hunde og katteraser er de sykeste, unnskyld men sånn er det bare dessverre.
13.12.2012

Unicorn sier: Dere som kritiserer MOPS-feiler skikkelig,på nesten alle punkter.
Hvis man tar hunder generellt-det måtte være hvilken rase som helst.
Så har de alle-sine problemer,les schæfer,retriver,store selskapshunder.
De har alle-HD-ører-øyne-epelepsi-skellet problemer.
Det som irritere enormt-er dommerstanden fra nkk,i samarbeid med store oppdrettere-(de fleste dommere-er selv oppdrettere)
Fremelsker en standard,som gir syke hunder.
Det er snart ikke et forsikringselskep,som vil ha noe med rasehunder å gjøre-pga sykdom og tidlig dødelighet.
Profitten bestemmer tydeligvis alt.
Dere oppdrettere-hunden skal bli et nytt familiemedlem i en ny familie,som vi vil beholde lenge.
Hundeoppdrett-pr i dag,virker for meg-som en pelsdyrfarm-der profitten bestemmer alt-det er fryktelig synd.
Og til deg med prisen på mops-vi betalte 22000-kr.
12.12.2012

drammen sier: Hei, søsteren min har en mops som blir 7 år. En fantastisk søt og god liten , svart dame. Søstern har fått diagnosen ME, og har vært sofaliggende nå i 9 uker. Hedda, som hunden heter, bor hos meg( bror) men vi trenger nå en annen løsning. Det ønskelige er å finne noen som kan ha Hedda til eieren er på beina igjen. Det litt vanskelige er at vi ikke veit hvor lang tid det tar. Kjenner du noen personer som ønsker å ha en liten , svart, fantastisk snill, god, kosete, omsorgsfull mops i en periode? Om du har noen forslag, så kan jeg treffes på 93420112, og jeg bor i Drammen.
Bilde ligger på min fb-side. med vennlig hilsen
Hakon Kristoffersen

..
12.12.2012

Knut sier: Dyrevenn

Jeg har 2 mopser (tisper) på 3,5 år.
Mops er en utrolig sosial og rolig rase (når de blir voksne vel å merke :) Som stort sett blir glad i alt og alle- med riktig sosialtrening fra valpestadiet av.

Ikke alle mopser har dårlig helse, men veldig mange har det.
Det man kan bidra med selv når man skal anskaffe seg en mops er å velge valper med sunnere trekk enn sine arts frender. Man kan unngå å velge den valpen i kullet med flatest nese parti, og heller se etter en valp med en nese som går litt utover (det er snakk om 1-2 cm, men disse små cm har veldig mye å si).

Den første mopsen jeg skaffet meg er veldig typisk mops- har flat nese, og puster veldig dårlig når det er varmt, kaldt og når den blir veldig glad eller leker med ball etc. Dette er ikke noe særlig å høre på når du er glad i hunden din.(jeg får vondt hver gang)- Hunden er utrolig aktiv og elsker å være med overalt, men det er kjedelig at den ikke puster normalt.

Den andre mopsen jeg gikk til anskaffelse av er litt atypisk mops, den har et lite neseparti (ca 1,5 cm utover) og har ingen problemer med pusten i det hele tatt,og har rett hale( Jeg visste ikke hva jeg skulle se etter når jeg kjøpte den første).

Man kan spørre oppdretteren om foreldrene har hatt patella problemer eller hofte problemer og unngå å kjøpe valper av disse. Avler man på slike hunder er man ingen seriøs oppdretter og disse dårlige genene blir ført videre til valpene, ikke bare er det negativt for hunden i form av smerte, men kan også bli veldig dyrt for eier etter hvert, pga stor slitasje på ledd osv, som fører til skyhøye veterinær regninger.

Det vil alltid være genetiske variasjoner innenfor en rase, og vil man ha et dyr som skal ha det godt, så kan man velge de friske individene. Da hjelper man også til å fremme de sunne individene.

Ser man feks en mopse valp i et kull med rett hale og et lite snuteparti er det et sunnhetstegn og man burde heller velge denne fremfor de med krøllete hale og flatt ansikt, (krøllen på halen kommer visstnok av en deffekt i ryggraden).

De fleste mopser røyter også MYE. De sorte mopsene røyter mindre enn de lys fargede, dette er pga de lyse har underpels.
Man kan redusere røytingen en del ved å bade de med en god hundesjampo og balsam hver 14 dag og tilsette en spisesje omega 3 olje i tørrforet daglig. Et bra tørrfor også viktig.(Oljer motvirker tørr hud som forverrer røyting).Å gre de med en god børste eller furminator daglig reduserer også røytingen betraktlig.

Mops er en liten rase som også lett kan få tannstein, derfor er det viktig å forebygge dette ved å lære hunden å pusse tenner fra tidelig alder av. (Micro fiber tann klut som du kan tre utenpå fingern funker utrolig bra, da mopse munnen er liten og trang) Det får du kjøpt i dyrebutikken, bare å skylle av etter bruk. Det er bare å gni forsiktig i 5-10 sekunder på de bakre hjørnetennen som er mest utsatt.
Det er også viktig at de har godsaker å gnage på, feks grisehale, da dette også forebygger tannstein. (Ufoktet tørrfor bidrar også til å motvirke tannstein)

Veldig mange mops føder ikke ungene sine selv, men må ta keisersnitt. Dette er heller ikke noe bra, og går som regel i arv til valpene. Mopser har stort hode når de blir født og mange tisper har for liten åpning og får ikke ut valpene sine. (Da kan både tispe og valper dø, hvis man ikke har samarbeidet og planlagt med en veterinær på forhoånd)

Finn en oppdretter som har mops som klarer å føde på naturlig måte.

En annen ting man kan tenke på er at mops som regel har ganske store øyne, og siden de er litt flate i snutepartiet i tillegg er de ikke noe særlig å ha med i skogen med grener osv stikkende ut på stien, da disse lett pisker borti øynene og kan gi rifter/skader på øynene. Da er det bedre å gå på områder uten for mye buskas og lave trær.


Man kan gjøre mye selv for å få en sunn og frisk hund.
Og det er også viktig å finne en rase som passer livsstilen man selv lever.

Lykke til :)
26.11.2012

Susanne sier: Alle har rett til sin egen mening..men syns likevel man burde uttrykke den på en respektfull måte,og å si at oppdrett av mops er dyreplageri, og at mops burde dø ut er veldig respektløst..
Jeg fikk en herlig mopsejente for noen mnd siden, og mener ikke at jeg er noen ekspert på område, men at noen skal syntes at hun aldri burde bli født syns jeg er litt drøyt.. Flere som har møtt på henne har sagt at "det der må være verdens lykkeligste hund" så hvordan kan det være dyreplageri da? Det kan skje vonde ting med ALLE, både mennesker og dyr, har man ikke rett til å leve uansett?
Og hun er en liten gledesspreder som blir helt gal av lykke hver gang hun får treffe på noe nytt med puls=P og ikke bare da.. men hver gang hun får løpe fritt i skogen, hver gang jeg har vært ute av synet hennes i 5sek og kommer tilbake..hver gang hun får godbit for å ha gjort noe bra.. hver gang hun får øye på et håndkle.. livet hennes er fullt av lykke, og hun sprer mer en gjerne den følelsen videre til alle i nærheten.

Jeg er fullstendig klar over at mye kan skje og det er bra at folk skriver på div forumer hva man må være obs på (selv om det er stor mangel på saklige kommentarer om akkurat det).. hun kan dø 9 år gammal etter et liv fullt av sykdom.. på samme måte som alle andre levende skapninger, alt av liv har en viss risiko, det er det som gjør det så dyrebart=) man kan ikke annet enn å satse og håpe på det beste..noe bra får alle parter utav det uansett=) og hunden min er awesome!

Men det er viktig å være obs når man kjøper mops da=) helst se bilder fra slektslinjen osv.. være sikker på at kullet er godkjent av nkk for jeg tror ikke det blir det med mindre både far og mor til valpen er testet for genetiske sykdommer. Jeg er veldig fornøyd med oppdretteren jeg kjøpte min hund fra fordi de brukte mopser der øynene sitter godt på plass inni hodet, så trenger nok ikke være noe redd for at de kommer til å trille ut med det første=P

En annen ting å tenke på om man vil ha mops er at de har et UTROLIG energinivå som valper.. jeg ble skikkelig overrasket der, for er vandt til border collier.. kunne ikke reise meg fra sofaen uten å ha ett lite krapyl hengende langt oppe på buksebenet=P og satt jeg iro var ørene mine, håret mitt og nesen min under konstant angrep.
Hadde ganske lyst å sende hun tilbake de to første ukene da jeg var helt alene med henne i tillegg, og katten min hadde nok gitt meg full støtte i den saken=P.. men det kom seg rimelig fort når jeg klarte overbevise henne om at jeg er et pinglete vesen som ikke tåler sånn hard medfart=P og når pus fant ut at han ikke trengte flykte hver gang hun kom løpende mot han, så nå er hun er fryd å bo med
31.10.2012

Tobben sier: Nybakt mopsemamma, jeg er tidligere eier av mops og din kommentar er i overkant naiv.

Hvordan skal folk få sannheten om mops hvis de ikke leser det noen steder først?

Rasestandard hos NKK er for tilbakeholdende ift helsetilstanden hos mops. Jeg vet ikke om norske mops er verre enn i andre land, men det jeg vet er at det står ille til hos norske mops! Min mops døde alt for tidlig, og levde med større helseplager fra valpestadiet.

Jeg vet sannheten er vanskelig å svelge, men rasen lar seg ikke redde. Avl av mops er uetisk.
Noen valper og kull er uten helseplager hele livet, men det er ikke representativt for rasen. Har sett litt for mange tilfeller av mops med helseplager til at jeg lar meg overbevise av slikt.

Lukter profitthungrige mops-oppdrettere på lang vei her inne!!

Ikke tro alt dere får av informasjon fra oppdrettere av denne rasen, i mine øyne finnes det ingen seriøse kenneler som avler mops.
01.10.2012

Nybakt Mopsemamma sier: Poenget mitt er vel at alle som skal kjøpe seg en hund leser om den rasen de ønsker og er da inneforstått med de plagene de ulike rasene KAN ha. Og ifølge mange av innleggene ovenfor, som er skrevet av mopse-eiere, så virker mye av kritikken av rasen noe overdrevet. Det hele kokes ned til at noen liker rasen, og andre ikke.
01.10.2012

Kristin sier: Så du nybakt mopsemamma synes man skal tie stille om alle de plagene en mops har?
Mopsen passer kanskje perfekt for dere, men dette dyret er avlet frem av mennesker til å få det eksakte utseendet som den har, og det gir den mange problemer. Andre raser har også helseproblemer, men en del problem med mopsen ligger i selve anatomien, og det går på bekostning av dyrets velferd.
Vi er faktisk ganske mange som mener at avl på mops er dyreplageri. Jeg vil ikke gå så langt som noen her å si at å anskaffe mops betyr at eieren er egoistisk, men uvitende kanskje. Hvorfor avl på syke dyr fortsatt tillates er vanskelig for meg å forstå, men så er det jo mye ondskap vi mennesker rettferdiggjør.
01.10.2012

Nybakt Mopsemamma sier: Jeg syns det er dumt at det står så mye negativt om mopsen på dette forumet. Jeg og min samboer får en mops i slutten av oktober. Kom inn på dette forumet for å finne info om passende aktiviteter og andre tips fra andre som har denne rasen. Både jeg og min samboer har fått med oss all den negative omtalen mopsen har fått og det tror jeg de fleste har. Syns det er dumt og leit at når er man er på jakt etter info så er mye av det man finner inne på dette forumet drittkasting. Det er helt greit at folk mener at det er dyreplageri og what not, men dette er da et forum hvor folk skal kunne så info om rasen og kunne lese positive ting med rasen. (og folk flest som skal kjøpe seg hund har da jo lest og undersøkt, så det om sykdommer de kan er da noe folk vet)

Jeg har ikke stor erfaring med en liten rase, da jeg er vant med Gordon setter og Irsk setter for det har min familie alltid hatt, og de har da også helse problemer. Jeg tenker som så at jeg vil heller ha en hund/rase som passer mine behov som hunde eier, istedet for å kjøpe en hund jeg ikke kan tilfredstille. Jeg er ikke kjempe aktiv og da ville det blitt feil av meg å gå til anskaffelse av en hund jeg ikke håndtere på riktig måte og derfor vil jeg heller ha en hund som kan være hjemme med oss og en hund vi kan ta med på besøk osv.. Det viktigste er vel at man velger en rase man man vet man kan gi sitt beste til. Og en rase man føler er riktig for hva det man skal bruke den til. Min far har jakthund for han går på jakt, en gjeter har gjeterhund osv.

Mopsen passer perfekt for vår livsstil, og vi gleder oss masse til den lille flytter inn. Vi vil gjøre vårt beste for at han skal trives hos oss å ha et sunt og godt liv. Og det er da det viktigste.

Er det noen som har erfaring med en ny valp og to voksne katter? Hvordan introdusere de på best mulig måte?
01.10.2012

JMV sier: Nå har jeg lest mye negativt om Mops, men også plukket opp mye som har gjort at jeg bestemmer meg å gå for en Mops.

Helt fantastisk dyr. Passer meg utmerket som første hund.

Jobber stort sett på dagtid og etter hva jeg har lest klarer den seg fint hjemme alene noen timer. Noe treningsnarkoman er jeg ikke så det blir gåturer i byn og noen ganger terreng. Har man hund så gir en den pleien og omsorgen som trengs. Om det er verdt 10-15.000,- Ja det vil eg påstå. Det blir som et familiemedlem.

Jeg er ikke i det minste tvil. Det blir innkjøp av Mops for min del :)
26.09.2012

Dogs 101 sier: Joda mopsen er ein syk hund.
Grunnen er at den er menneskeskapt. Det er ikke noe naturlig med denne rasen.
Hadde den blitt satt ut i ein ørken hadde den dødd ganske fort, mens ein husky hadde fått seg hjem f.eks... Mopsen er flattryna, som gjør at den får ofte pusteproblem om den blir opphisset, for varm osv...
Den blir fort overvektig. Øyene kan poppe ut om du drar i båndet...
Mops er ein av verdens sykeste hunder men søte er dei jo såklart.
04.09.2012

Stolt Mopsemamma sier: Uff, stakkars folk! Spesielt Karin,du må jo slite noe veldig! Synes fryktelig synd på deg, som har så mye sinne og hat i deg. Må jo være forferdelig sliten og deprimert! Du kunne nok hatt godt av å skaffe deg en liten venn. Kanskje en Mops? Da hadde du fått nok fysisk trim, og psykisk trim. Og ledd mye i løpet av dagen av alle rare påfunn. Hatt en å kose med, og en som alltid fulgte med deg. Du hadde lært å bli tålmodig og rolig. Fått sjels ro. Å fått din beste venn, som alltid er der for deg. Som alltid er klar til å gjøre ting og lære nye ting. Som elsker deg høyest av alt! Å du hadde lært å elske noen høyere enn deg selv.. D hadde nok vært bra for deg! Sett at mopsen er som andre raser. Ikke noe friskere eller sykere. Mopsen vil som regel elske å gjøre d du liker å gjøre! Liker du å sløve på sofa'n og se på tv, da vil han gjøre d også. Liker du deg i marka og fjell. Og gå lange turer, da vil han d også. Liker du å hoppe fallskjerm, ja da vil han like d også!! Man sier at hunden er som eieren, å d er så sant som d er sagt. Har aldri hatt noe helseproblemer med mopsen min. Han elsker å løpe fort, gå lange turer og leke. Ble selvfølgelig roligere når han ble voksen, men absolutt ikke noe latskap der i gården! Men han liker også å ligge tett ved meg når jeg sitter på sofan. El oppe som hodepute;-) Som sagt, ikke noe problemer med ledd, øyne, hjerte, rygg, pusten el hva var d som skulle være feil med?? Men jeg hadde en Cavalier King Charles spaniel, og han hadde hjerteproblemer, leddprobl., pusteproblemer og ryggproblemer.. Å han var absolutt ikke tykk. Fikk masse trim. Men alikevel fikk han masse plager stakars.ble bare 8år.. Så problemer kan d bli for alle raser. Akuratt som oss mennesker. Noen blir syke, selv om di er sunnheten selv! Nei, å skrive såå mye stygt om mopsen er bare tull! Ja di kan få problemer, men d kan alle raser!! Dere får heller prøve å bokse, meditere el.l. Så får dere ut aggresjonen deres der! Istedet for å kaste dere over ett uskyldig dyr, som er verdens snilleste, søteste, rareste og elskverdigeste! Hør på folk som har mops, som har erfaring og vet hva di prater om. Ikke folk som har lest div dritt på nettet. Av folk med store psykiske problemer, som bare vil lire av seg hat og sinne.. Mopsen er og blir en kjempe fin rase med sine positive og neg sider. -D værste med Mops, er at den røyter noe sinnsykt!! Iallefall fawn og sølv. Så man blir flink til å støvsuge;-) Men d gjør jeg gjerne, for mopsegutten min:-)
04.09.2012

Monica M sier: Og ja, jeg synes det er flott at rasens helseproblemer kommer opp, for den saks skyld, kunne vi laget en liste :) Og det burde det være på alle hunderaser. Når det er sagt, er faktisk oppdretterne ansvarlig etisk fra NKKs side og kun avle på friske dyr. Viss man ser på eldre bilder av mopsen, vil man se en slankere og lettere utgave med lengre snuteparti og mindre krøll på halen. Og ja, "Karin" har bodd i England jeg også. Men jeg synes det skikkelig skummelt at du definerer rasen som dyreplageri! Fikk faktisk litt lyst til å legge ut min veterinærs omtale på min hund, for der var faktisk ikke NOE negativt!For hun har disse gamle trekkene! Hun er ingen feit liten lat tass som knapt puster eller er. Så når jeg velger å avle på henne, så er det for å bedre helsen til den rasen vi har, ikke forverre den! Og ja, jeg er enig met vet.assistent som forteller at en person som har hatt mops i 3-5 år ikke har kunnskap om rasens reelle problemer. De kommer nemlig med alderdommen, og de er desverre ikke lette å oppdage i "ung" alder. Jeg velger å avle på tispa mi, fordi jeg elsker gemyttet til rasen, personligheten og vesenene disse hundene er. Jeg har funnet en hund som passer perfekt inn i vår livsstil og vår familie. Hunden min er kanskje ikke typisk i forhold til bilder jeg ser over alt, hun er en slankere type, 5-kulls hund etter keisersnittfrie foreldre, besteforeldre etc, hun kommer fra veterinærerklærte friske linjer, ingen resp.problemer eller lignende, og så sier du at jeg ikke skal avle på dette fantastiske eksemplaret fordi rasen generelt faktisk har helseproblemer? Er det ikke da heller viktigere at jeg faktisk avler på tispa mi, slik at vi får friskere eksemplarer innad i rasen?? Det var et poeng, men i England i følge BBCs dokumentar, kan alle mopser ca 20 000 spores ned i 50 eksemplarer.. Jeg har ikke nordiske linjer i hunden min en gang, nettopp derfor føler jeg det er viktig å få genene hennes inn i genpolen her oppe. Og jeg synes faktisk avlsarbeidet på mopser i Norge drives av bevisste og kompetente mennesker. Jeg kjenner ikke alle, så det er med fare for å dra alle under en kam, og det vil alltid finnes useriøse oppdrettere. Men kanskje definisjonen på seriøse oppdrettere burde endres, fra dem som følger et plettfritt ytre, til dem som velger å avle på sykdomsfrie dyr og fremmer rasens helse fremfor utseende?
Jeg har hatt mange hunderaser, og har til enhver tid flere hunder på en gang. Jeg har avlivet både scæfer og golden pga kraftig HD, jeg har måtte avlive dobermann pga hjernesvulst, vi hjelper til med omplassering, og jeg har hatt omplasseringshunder av x antall raser som har hylt av smerte fordi de ikke har klart å reise seg opp fra gulvet pga HD! Vi har hatt kattunger vi har måtte håndmate fordi nesen omtrent har vært avlet bort! Poenget mitt er, at vi som mennesker har noen perverse ideer om hva som er pent og ikke pent på dyr, og lenge har vi avlet kun med det i mål og mening, jEG KLANDRER like mye raseklubber som standard. Men nettopp derfor er det så viktig at vi ikke avler på syke dyr! Samtidig synes jeg det er spesielt at vi har veterinærer i Norge som ikke er strengere med oppdrettere før avlsgodkjenning. Vi har hannhunder i avl i Norge som ikke en gang kan vaske seg bak.. Dette er jo IKKE bra! Jeg kunne tenke meg at vi innførte en type vandrende helseattest med avlshundene våre. Et dokument som til enhver tid fulgte hunden og informerte tispeeiere eller den som avler om avlsdyrenes reelle helse. Jeg vil vite om hannhunden jeg bruker faktisk har pusteproblemer og blir operert når han blir 8 år, jeg vil vite om han får øynene operert når han er 12, og jeg vil ha et felles register, slik at jeg vet om eventuelle valper etter min hund har helseproblemer, og jeg vil ha veterinører med meldeplikt i et slikt register om det er misstanke om at en hund med helseproblemer brukes i avl.. Men per i dag finnes ikke et slikt register... Jeg tror heller ikke at et slikt register vil kunne oppstå.. Jeg vil ikke bare ha det for mopsen, jeg vil ha det for alle hunderaser i Norge..
Men jeg synes det er feil å si at vi skal la raser dø ut. Helsemssig er det ingen hunderaser som ikke har problemer. Jeg vil likevel fremme at oppdrettere faktisk har ansvar! Og om man faktisk elsker denne rasen så mye som jeg gjør, så velger man friskere dyr i avlen, fremfor poengsummene i ringen. Jeg vil ha dommere som er mer helsebevisste ved utstillinger, og jeg vil ha strengere veterinærer før fullverdige helsesjekker godskrives og klargjør tispene og hannhundene for avl..

Jeg ELSKER mopsen min. Jeg kan ikke se for meg et liv uten denne hunden. Dette er faktisk min beste turkamerat som er med på tur hver dag, denne hunden ligger og slyer seg sammen med meg når jeg har vært på nattevakt, den er med ut og leker med barna mine, den sier fra når det kommer villt fremmede, jeg klarer ikke la være å le når hun tigger om å få dusje, og jeg synes det er deilig å ha en hund som jeg ikke må legge for mye pelsstell i. Det er ingen grenser for merkelige sitte eller liggestillinger, og det er noe spesielt når man ser henne sitter på gulvet med jentungen mens jentungen forklarer om prinsessedukkene sine og hunden faktisk ser ut som den følger med og snuser på alt hun blir tilbudt. Jeg valgte mopsen som hund på grunn av de personlighetene hver mops har. Jeg leste MYE negativt om mops, egentlig bare negativt. Og alle venner jeg har, var særdeles negative til rasen, fordi de hadde jo hørt så mye negativt etc. Det er ikke EN av dem som ikke hadde tatt hunden min på dagen om de hadde fått lov. Det er ikke EN av dem som hadde sagt nei til å ta inn hunden min om det hadde skjedd noe med meg eller mitt. Og det er et mareritt viss jeg har vært borte en weekend uten å ta med hunden, når noen andre har passet henne, for de vil bare ikke gi henne tilbake.
28.08.2012

Monica Myrseth sier: Jeg kjenner at jeg tenner på alle plugger når jeg leser mye av det som står her. JAda, mopsen er en rase som er utsatt for mange helseproblemer, men det er jammen det oppdretters ansvar å ikke avle på de "syke" dyrene! Til informasjon til noen besservissere lenger opp, jeg har faktisk en stykk mops, UTEN løse kneskåler, UTEN respirasjonsproblemer, UTEN å være født ved hjelp av keisersnitt, og UTEN andre helseproblemer. LORD BEHOLD; I HAVE A HEALTHY DOG!! OG JEG skal sette valper på henne, med VELDIG god samvittighet, fordi jeg faktisk er av de oppdretterne som IKKE bruker syke dyr.Og jeg synes det er FREKT å si at man ikke skal avle på mopsen, for viss besservissere gidder å snakke med en veterinær, eller GIDDER Å LESE LTT, så vil dere se at schæferen, golden retriever, labrador, spanieler, ALLE raser har rasespesifikke hesleproblemer. DET BETYR IKKE at alle hundene er syke!! Og ja jeg vet om halen.
Og når jeg faktisk har hatt valper hos meg i mellom 8 og 12 uker, med alt av vaksiner,tur, miljøtilvenninger, helsesjekker,spesialfor, oppfølging av mor og valper, hygiene og pass, samt har brukt all min tid på de valpene for at nye eier skal få en registrert,frisk, sosialisert og glad valp, da tar jeg gladelig 16 til 20 000 for en valp, med GOD samvittighet. For jeg vet jeg har en rase som ikke er masseprodusert, som får et begrenset antall valper, og med frisk tispe og hannhund, og jeg ønsker å fremme rasen. Det er en grunn til at mopser omtrent aldri omplasseres, det er en fantastisk familiehund, og en fantastisk følgesvenn i livet. Jeg ha jobbet med andre hunderaser i 20 år, og uansett hva som skjer, så er dette rasen for meg og min familie!
28.08.2012

Mormor sier: PS! Glemte å fortelle at jeg har fått min nuværende Mops fra Snowpug kennel, en meget seriøs oppdretter og fantastisk til å følge opp sine valpekjøpere.
06.08.2012

Mormor sier: Selvfølgelig er det mange negative ting å si om Mopsen som det også er å si om andre flatsnutete raser, eks. Fransk bulldog som sliter med de samme problemer som Mopsen, nemlig respirasjonen. Men slett ikke alle får disse problemene . Jeg hadde min første Mops 1984 og hadde glede av å få ha den i 16 år. Den hadde ingen problemer, var i alle år en trofast følgesvenn i skog og mark så vell som på lange fjellturer. Nå har jeg også Mops som har tatt opp arven etter min gamle hva turer angår. Hun elser å gå på tur, har vært med siden hun var 9 uker, da i egen sekk. Har også hatt Fransk Bulldog, men henne var jeg ikke like heldig med. Hun døde tidlig grunnet sine respirasjonsproblemer. Operasjon hjalp henne ikke. La oss være realistiske her og innse at hunder med flate snuter, enten det er Mops eller annen rase,ofte kan få problemer med resp. som hunder med lang snute ikke har. Dette har også de seriøse oppdrettere innsett og forsøker å avle kun på de "friske" hundene.Skulle ønske at folk som ikke har hatt Mops selv sluttet å tillegge Mopsen tåpelige tenkte problemer. Holder man Mopsen slank og godt trent så har du også en frisk og rask og kjempegod turkamerat i mange mange år. Noen skriver også at det er gode penger i å selge Mopsevalper noe jeg ikke har det minste tro på. Tenk hva det koster å reise rundt på utstillinger for å få frem de beste Mopsene, og hva det koster i vet. utgifter for den enkelte valp før levering? Veterinærutgifter på avlstispene. Tror ikke oppdrettere sitter igjen med mer fortjeneste enn at det kanskje holder til for og utstillinger og knapt nok det. Mye misunnelse ute å går når det kommer til snakk om penger.
06.08.2012

Jonas sier: Her er linken til Animal Planet`s Dogs 101 episode om Mops.
http://animal.discovery.com/tv-shows/dogs-101/videos/pug.htm

De sier på ingen måte at det er vanlig at øynene popper ut slik som Karin påstår. De sier at det kan skje, om man klemmer hardt rundt halsen på den, eller bruke kvelehalsbånd og drar hardt i båndet - Akkurat som at noen mennesker kan få diabetes og de får for mye sukker spesielt i ung alder. Diabetes er ikke vanlig, men muligheten for å få det er der. Eller om du trodde at "The eyes will pop right out at you" betydde at øynene bokstavelig talt vil sprette ut, så tar du feil. Et ord kan bety mange ting på engelsk, og i den sammenhengen betyr det at øynene er veldig iøyefallende.

Du nevner flere ting du hevder de sier på den videoen, men det er jo bare tull.

Du sier at mopsen har en lang liste med sykdommer? Vel, tipper vi mennesker har en liste som er mye mye lengre. I tilegg står vi i konstant fare for å få allergier, kreft, cøliaki, hjerteinfarkt, barn kan dø helt uten videre(krybbedød), osv. Vil du derfor at alle mennesker også skal dø? Og i likhet med en mops (etter det jeg har hørt/lest) så får vi i gjennomsnitt en svært liten brøkdel av alle de sykdommene som finnes.

Jeg skjønner meg ikke på dere som bare har stygge ting å si om mopsene. Hva vil dere frem til? å skremme folk fra å kjøpe mops? Folk flest hører heller på noen som har hatt rasen, og som har erfaringer, enn dere som kaster ut påståelser uten mål og mening. Jeg synes at dere skal skrive et brev og sende det til Jens Stoltenberg i stedet for å syte alle muligens ting her.

Hadde mopsene hatt det så galt som dere skal ha det til, så tror jeg de ville sagt i fra. I tillegg ville vetrinærer sagt i fra.
16.07.2012

Cathrine sier: Til Masvva og andre som er nysgjerrige på rasen:
Har en gutt på tre år som er frisk som en fisk. Vært hos veterinær èn gang og det var pga forskifte. Han ble litt dårlig i magen. Veterinæren kjente på muskulatur og hadde full eu-kontroll som han besto med glans. Sterke ledd og fine muskler. Han får 2 ml apotekets tran i en sprøyte rett i munnen hver morgen etter frokost. Han var noe tørr i pelsen og røytet mye, men tranen har gjort han veldig godt og han røyter veldig lite etter at vi begynte med dette. Ellers er jeg opptatt av vekten hans og han har aldri vært overvektig.

Han spsite mopsefor fra royalcanin fra jeg fikk han til han var ca 1 år. Da begynte han å få vom av kylling, storfe etc. Han elsker vom! Ellers er han veldig kresen og takker pent nei til både kylling og leverpostei. Tennene er uten spor av tannsten. Han bjeffer sjelden, knurrer aldri og er veldig sosial. På sommeren går vi fjellturer på ca 3 timer i slengen. Har med vann på en flaske til han som han får med jevne mlmrom.
Vi var på valpekurs med han da han var ca 6 mnd. Meget lettlært, gjør det meste for frysetørret leverbiter (kjøpes hos veterinær).

Tok han med i storby, på landevei, på jobb og på biltur fra han var liten. Er ikke redd noen og er veldig lydig. (Bortsett fra å komme på innkalling; min feil som ikke har trent nok på det, men han går aldri lenger enn 20 meter når han er løs, og stikker aldri av). Bader han ca. en gang pr mnd, skikkelig kos for han-får såkalt mopsegalskap når han blir tørket med håndkle og tar da gjerne en psykorunde i huset med bakparten ned og bånn gass. Mopser kicker av en eller annen grunn på å bli tørket..

Han digger å se på tv og da spesielt pingviner eller hester;)

Han er vannvittig flink på å følge flokken. Når vi går med flere hunder og de snuser i grøfta litt for lenge, biter han i båndet deres og forsøker å få de til å få opp farta!


Kjøpte min fra Kennel Lulubelle. Det ligger i Buskerud. De er seriøse oppdrettere med fokus på sunn avl.

*Dette ble mye skryt, men poenget er at jeg har god erfaring med rasen og er ikke i tvil om at jeg har en sunn og fornøyd hund.

PS: Han har myye personlighet og er en skikkelig humørspreder!
03.07.2012

Masvva sier: Kjære mopse-eiere :)

Jeg og min mann, har nå blitt enige om at vi ønsker oss en hund, og da spesiellt en mops. Har ikke orket å lese alle innleggene her, for eg blir litt motløs av alle kommentarene. Men det jeg lurer på, hvor i Rogaland har de seriøse oppdrettere? Hvor kan jeg gå for å få best mulig informasjon? Hvor viktig er det med ett " hundekurs" før en blir eier. Min mann har hatt to hunder tidligere, og god erfaring. Jeg selv, har ikke eid en hund, men vært nært knyttet til dem hele livet.
25.06.2012

Mopseier sier: Jeg sitter her å leser om mops, men kjenner ikke igjen noe av det som blir skrevet.
Jeg har to mopsetisper, mor og datter.
Mor er 13 år, og har aldri hatt noen av disse "defektene" dere så pent beskriver.
Datter blir 9 i år, og har heller aldri hatt noen problemer. De er til dyrlege 1 gang i året, og hver gang "nydelige eksemplarer av rasen, helt frisk".

Og Lucy.. Du kan ikke dra alle under hatkammen din.
Har selv hatt hund hele livet, og av de 4 andre rasene jeg har hatt, kan jeg med hånden på hjertet si at for meg, finnes det ikke en annen hund jeg har hatt mer glede og morro med, enn jeg har hatt med mopsene mine.

Dette gjelder alle. Ikke dra hele rasen under en kam. Du har utskudd og sorte får i alle raser, sånn er det dessverre.

Såklart får folk høre om de negative sidene. Og jeg var selv veldig skeptisk. Og hvis fremtidige mopskjøpere vil lese om det negative, kan de bare klikke seg inn her ser jeg, for her var det jaggu meg mye tøys og tull.

Men da kan vel jeg skrive noe positivt om mopsen, og om mine personlige erfaringer med rasen.

Fantastiske turkamerater! F.eks: hver påske, går vi et renn i romsdalen på 1,2mil. De er med hele veien, og jeg går på ski.
Utrolig sosiale, og veldig glade i barn.
De blir veldig knyttet til eieren sin, så mopsen egner seg dårlig til å bytte eier.
de er på veldig "PÅ" når de er på. Med veldig "av" når de er av. Så det er lett å få de med på lek og moro, og lett og roe dem ned igjen når det er tid for å slappe av.
Personlig har jeg ikke hatt noen helseproblemer, med mine mopser. INGEN, på 13 år.
Utrulig tålmodige vesen, og snill som dagen er lang.
Lett å trene, så lenge du har godbit.

Jeg er utrolig fornøyd med mine to, og de gir uttrykk for det samme:)
19.06.2012

Lucy sier: Ja jeg ville aldri skaffe meg en mops. Sant som vet.assistent sier: Det kommer jo ikke bare an på seriøse oppdrettere når mopser generelt blir født med defekter. Øyne som lett spretter ut av posisjon, ryggprobl etc. Og hyperaktive inne, pusteproblemer etc..Det er uetisk å avla fram slike dyr med problemer. Alle mopsene jeg har sett har vært feite, overvektige og peser hele tida!! Hundeeiere jeg har snakket med valgte mopsen fordi de ikke trengte å gå lange turer med den. Ser ikke sjarmen med slike overvektige hunder med så mange problemer. Hadde de ennå sett litt søte ut hadde jeg forstått det litt. Ikke er de sosiale når de møter folk, slik mange andre hunder er heller. Ser derfor ikke poenget med å ha en mops. Skaff heller en mer sosial hund som du får mer glede av!
06.06.2012

veterinærassistent sier: Til Lotte, tror nok majoriteten av negative kommentarer her er genuine. Det er mange som deler vår bekymring for det uetiske og egoistiske aspektet av hundeavl. Dessuten sprer du villedende informasjon med ditt innlegg.

Du skaper et inntrykk av at bare dersom "oppdretter er seriøs" så vil man kunne få en sunn og frisk mops. Slik er det faktisk ikke, dette er noe jeg og mine veterinærkolleger har forstått for lenge siden. Selv om mops ikke er den mest tallrike rasen her i min kommune, er den en overrepresentert pasient hos oss.

Vi skal for all del gi den beste behandling til de mops som finnes, men det er ikke feil å spørre seg hvor mange flere slike dyr vi skal avle frem.

Enhver mops blir født med defekter, dette er noe som ligger til anatomien til rasen. Jeg har ikke engang tall på hvor mange mops jeg har møtt som har fått ødelagt øyet på grunn av arvelige sykdommer eller rett og slett fordi øyet er plassert i en så sårbar posisjon på hodet.

Keisersnitt er den vanlige praksisen når mops-tisper skal føde. Dette også på grunn av anatomiske abnormaliteter. Vi har en oppdretter her som utad går for å være en "seriøs oppdretter". Kan trygt si at det ikke er tilfellet, og de mops-oppdrettere jeg har snakket med er de mest trangsynte og egoistiske menneskene jeg har møtt, dyrevelferd må være et fremmed koknsept for disse folkene.

Jeg kritiserer ikke folk for hvem de er, men for det de gjør. At Lotte friskmelder en hel rase på bakgrunn av en 2 år gammel mops er nesten tragikomisk. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte av slikt, du kan komme tilbake hit om ett år og si det samme da. I løpet av de 3 til 5 første årene vil du nok uheldigvis forstå hva jeg har forsøkt å formidle her.

Til dere som har tenkt å kjøpe mops, vil jeg bare rådere dere til å være ekstremt skeptiske og kritiske.

Majoriteten av all informasjon om rasen som finnes på nett er satt ut av oppdrettere som har kommersielle interesser i rasen og eiere som har følelsesmessige interesser i rasen. Veterinærer og hundeeksperter har satt søkelys på problemet før, men nasjonale og regionale kennelklubber har for mye autoritet og makt til at sannheten virkelig synker inn hos folk.

Resultatet er at mange hundeeiere ender opp med store veterinærregninger og en svært syk hund.

Dessverre har dyrevelferd og etisk avl fått mindre prioritet, samtidig som rasestandard får økt betydning. Det spesielle utseendet til mopsen appelerer til enkelte, men man må tenke på individenes velferd først mener jeg. Alt annet er bare egoistisk og tragisk.

Ansvaret må begynne et sted. Hundeeiere må være kritiske til valg av rase. Mops er ikke den eneste rasen med defekter, men rasen er for meg et symbol på intet mindre enn grotesk hundeavl.
16.02.2012

Lotte sier: Alle dere som skriver så stygt om mopsen, er dere misunnelige eller? Misunnelige på våre fantastiske, trofaste, lykkelige venner og familiemedlemmer?
Har selv mops, kjøpt av en seriøs oppdretter på østlandet. Han er snart 2 år og har hittil ikke hatt et eneste problem. Han er i bedre form enn vår 9 år gammle husky noen gang har vært. Han er tøff, snill, morsom, ja hund med mere personlighet skal du lete lenge etter! De fungerer kjempe bra med barn, er ikke sjalu eller aggresive. De er lekne, glade og utrolig hengivne:)
Jeg pleier sjelden å skrive innlegg på forumer, men nå ble jeg så utrolig provosert. Dette er latterlig. Til dere som ønsker dere mops og bor på østlandet, det arrangeres mopsetreff en søndag i måneden på Ekebergsletta, ta dere en tur dit og hør med de som FAKTISK har erfaring med mopsen, ikke alle de latterlige synserne på internett.
15.02.2012

Hei :D sier: Mopsen passer veldigt godt med store hunder! Faktiskt så har eg lest at dei passer best med store hunder en små. Så kan du ha andre dyr også eg har ein mops snart to år, og er veldigt aktiv.
12.02.2012

Aina sier: Hei.

Jeg har i flere måneder leitet etter en liten firbeint venn og jeg falt pladask for mopsen. Men jeg har en tendens til å få allergiske reaksjoner fra hunder med kort pels, hvordan er mopsen i forhold til det? Vil ikke kjøpe en hund jeg ikke kan ha i mange år fremover.
Også lurte jeg på hvordan den går overens med andre hunder, spesielt de som er større? Er jo en kjent sak at mange små hunder ofte ser seg selv som mye større. Og hvordan det ville ha blitt hvis jeg om noen år kjøper en hund til, er den av den sjalu typen?
10.02.2012

Svein Tore Nilsen sier: Jeg forstår det Karin sier.
Jeg tenker litt på en beskrivelse jeg leste av rasehunder av doktor Sandra Swart fra det historiske universitet i Stellenbosch.
Ifølge henne er hunder "sosialhistorie som kan bjeffe", eller som hun sier "en hund er en pelsbylt med tenner, arvelige egenskaper, sosiale symbolikker og kulturelle attributter."
Det er en interessant måte å se rasehunder på. Mops er rett og slett et perverst dyr og et symbol på et tragisk stykke sosialhistorie.
09.02.2012

Karin sier: mopse'elsker sier: "så dere som har noe negativt å si, la være å bringe det opp her som folk leser hvor bra mopsen er"

HAR IKKE FOLK RETT TIL Å FÅ VITE OM DE NEGATIVE SIDENE VED EN RASE FØR DE BESTEMMER SEG FOR HVILKEN HUNDERASE DE SKAL VELGE? Ikke hvis mopse-elskere som deg skal bestemme!!

Ja du er en av de som mener man ikke skal la folk få vite sannheten? Sannheten kommer for en dag!! Det er ikke så kult å være mops oppdretter i England lenger, og jeg kan love dere at trenden kommer til Norge også, de skal få mange stygge blikk fremover, når folk forstår hva de driver med. Psykopatiske dyreplagere, eller bare slik som deg som velger å klamre seg fast til en illusjon om hvordan de ønsker at verden skal være, fordi de ikke vil se virkeligheten som den er. Mopstilhengere er flinke til å spamme internett med propagandaen sin, og det er ikke så mange andre som gidder å bry seg her i landet, men slik er det ikke i England, der har folk forstått hva som er virkeligheten. Organisert dyreplageri.

Jeg velger ikke rase ut fra alle de positive ting folk forteller om hunderaser, de som kun sier positive ting om en rase snakker 99,99% bullshit. Det er noe negativt ved alle hunderaser, og da vil jeg gjerne vite hva disse tingene er. For noen raser er de negative sidene så mye mer fremtredende enn de positive, det er kun de som har forelsket seg i rasen som ikke klarer å vektlegge riktig, koste hva det koste vil, så skal man ha en mops, det å skaffe seg en mops er å støtte opp om videre oppdrett på rasen, og oppdrett på rasen er dyreplageri.

Jeg tror de fleste oppdrettere innerst inne vet hva de driver med, men det er ikke alle eiere og førstegangskjøpere som gjør.

Jeg skulle heller sett at folk var flinkere til å snakke om de negative sidene ved alle raser, fordi det da ville blitt mindre hunder til omplassering, færre hunder måtte bøte med livet fordi folk ikke visste hvilken hunderaser de gikk til.

Mops er en verstingrase, dyreplageri, og jeg ser også at det er mange her som er enig med meg i at denne rasen aldri burde eksistert.

Det finnes anti-mops sider på facebook, det er ganske mange som begynner å forstå alvoret, så neste gang du kommer med den der "la oss fokusere på det positive" bullshittet dit så kan du kanskje begynne å se virkeligheten. Trangsynt er ikke riktig ord, dere mops folk ser det dere vil se, og ikke verden slik den er.

Støtt mops oppdrett hvis dere støtter organisert dyreplageri.
09.02.2012

Karin sier: Jeg er veldig, veldig mot mops som hunderase.

Folk har i århundrer avlet hunder for å få et morsomt, søtt utseende, uten å forstå de enorme helsemessige effektene av å skape slike misdannelser. I disse tider ville et dyr som en mops ikke få lov til å eksistere. Folk ville bli rasende om at noen bevisst ville avle nye raser med misdannelser fordi de syntes det var søtt.

Hvis det var opp til meg, ville jeg la disse hundene til å dø ut og gå utryddet. Misforstå rett, jeg sier ikke at jeg vil drepe de levende mops som finnes i dag, men jeg mener at rasen skal dø ut slik at vi kan gjøre opp for den enorme feilen vi gjorde da vi skapte disse rasene i første omgang.

Mops rasen er perverst deformert. Den har et grotesk kort ansikt. Visste du at det er VANLIG at øynene faller ut på mops?! Øynene er så langt ute i øyehulen at det faktisk har skjedd, og det skjer visstnok ofte ifølge den dokumentaren jeg så på Animal Planet (Dogs 101 serien). Misdannet snute betyr livsvarige pusteproblemer og ekstremt forsterket potensiale for heteslag i varmt sommervær. De lemlestede luftveiene gjør det risikabelt å bedøve dem når de besøker veterinæren. De fleste av disse stakkars dyrene kan ikke engang føde uten bistand fra veterinær.

Jeg har bodd i England og har sett hva som har skjedd med rasen der, og det er ikke noe pent syn. Skal love dere at det ikke er stort bedre i Norge, faktisk værre men de norske oppdretterne av mops er så skrupelløse at de gjør alt for å undergrave sannheten!

Oppdrettere av mops er ONDSKAPSFULLE og tenker kun på hva DE vil ha, ikke på hvilke lidelser de påfører disse dyrene. Hvor er forresten dyrevernere i denne saken, de er vel for opptatt med å ødelegge norsk fauna ved å slippe burmink ut i det fri, hva vet vel jeg.

Leddproblemer er et annet alvorlig problem hos mops, listen over alvorlige sykdommer er laaaang og jeg snakker av erfaring siden jeg har arbeidet på et veterinærkontor i London!

Hjernen har også så mange problemer, rasen har faktisk fått en egen sykdom oppkalt etter seg, Pug Dog Encefalitt (PDE).

Den "søte" halen er et annet resultat av bevisst avl, som gir den en misformet ryggrad og eskalerende problemer som følge av misformingen. Promping er også et "problem", men det skyldes et større problem som er at ganen kan stenge seg når de løper på grunn av enda en misforming den trange munnen på innsiden nedover mot halsen, dette ble også snakket om på Dogs101 på Animal Planet.

Å avle frem slike hunderaser med det "søte" estetiske utseende er bare et trist testament til menneskets nærsynthet. La oss ta til vettet å mops og andre tilsvarende raser dø ut!

Hundeoppdrettere som avler mops er totalt uansvarlige og burde blitt sperret inne for sine psykotiske handlinger. Det er FEIL det de gjør, innerst inne vet de det, men de er bare for opphengt i disse dyrene, tenker bare på seg selv og de vet det, men fortrenger sannheten fordi de liker disse små "søte" skapningene.

Så forferdelig søte synes jeg de ikke er, men det er heller ikke poenget. Dette er dyr som blir født uten en rettferdig sjanse, fordi vi mennesker har skapt de slik. Ikke akkurat skapt i Guds bilde, ikke at jeg tror på Gud, men i naturens bilde da, dette er UNATURLIG, så se å våkne opp folkens. Hvis dere er imot dyremishandling så må dere for all del ikke støtte oppdrettere av mops.

Noen oppdrettere avler kun for å tjene penger, men i dette tilfellet er alle oppdrettere like skrupelløse, fordi MOPS er en syk hunderase, uansett hvor mye godt du prøver å gjøre i avlsarbeidet så vil du ikke få en frisk hund!! Like håpløst som å avle med en flokk innavlede rottwilere i håp om å skape en belgisk fårehund, det skjer bare ikke...

LA MOPS RASEN DØ UT. STOPP DYREPLAGERIET. LA NORSKE OPPDRETTERE AV MOPS OG NORSKE EIERE AV MOPS HUNDER FÅ HØRE SANNHETEN. DETTE ER DYREPLAGERI.

Har skaffet info om flere mops oppdrettere, lydopptak fra telefonsamtaler fra folk som averterer mops i avisene (oppdrettere), og jeg nøler ikke med å legge ut den informasjonen jeg har dersom oppdretterne snart ikke tar ansvar. Skammelig, finner ikke ord....

Håper dere som driver med dette sover godt om natten, stakkars mennesker alle sammen som støtter opp om at denne rasen skal fortsette å eksistere.

Oppdrettere har skapt et misfoster, og jeg er sikker på at vi kommer til å ta til vettet etterhvert, men det kan ta tid. I mellomtiden skal jeg gjøre mitt for å gjøre det så ubehagelig for oppdretterne som mulig, på lovlig vis, ved å få folk til å forstå hva de faktisk driver med, enten det er penger eller psykopati som styrer det hele. Psykopater hele gjengen!!
09.02.2012

Mugwai sier: Jeg blir veldig bekymret når folk har så sterke negative meninger om rasen.

Hvordan kan jeg vite om "oppdretteren har sunne hunder? De vil vel antakeligvis ikke legge mye vekt på de syke hundene sine. Jeg har fått inntrykk av at kenneler som har vunnet mye priser og har utstillingshunder er oppfattet som "seriøse" men jeg vet ikke om en utstillingshund nødvendigvis er en sunn hund. Kan jo hende de kun blir utstilt en kort periode i livet sitt osv.. Jeg skulle gjerne funnet en oppdretter som driver med agility og har veldig fokus på sunnhet i rasen.
05.01.2012

Tommy sier: Vi har ei mopsefrøken på 3 år. Hun er veldig kos, og elsker små barn og de tre kattene vi har. Med rett trim så er ikke overvekt noe problem med mopsen, verre med oss eiere. Pusteproblemer har vi heller ikke sett eller hørt noe til, men litt "hurtig" pust om sommeren.
05.12.2011

Malin - mopselsker sier: Jeg er ei jente på 16 år som har veldig lyst på mops. Har lenge hatt lyst på hund, og endelig har jeg overtalt det siste familiemedlemmet.
En mops ser ut til å være den perfekte rase for familien min, men jeg lurer på om jeg er avhengig av tideligere erfaringer for å kunne være den perfekte eieren for en mops?

Har noen positive erfaringer med spesielle mops-kenneler?
21.11.2011

anonymius sier: hei! vurderer å kjøpe mops, men hørt at den slever ekstremt mye, og hvor stor blir mopsen? please svar :)
27.09.2011

Mopsevenn sier: Min mops er nå 14 mnd, og bortsett fra å få med seg lus fra valpekurset har hun ikke hatt noen fysiske plager. Hun er rolig og harmonisk inne, fantastisk med barn og andre dyr, og et fyrverkeri på tur. Hun går 7-8 km tur hver dag uten problemer og blir ikke spesielt tungpustet dersom det ikke er veldig varmt ute.

Tispa mi er nå alene hjemme når vi er på jobb, dette er helt uproblematisk. Som regel vekker jeg henne når jeg kommer hjem fra jobb. Hun er absolutt ikke overvektig. Jeg har aldri hatt liten hund før, men fordi jeg bor i sentrum av Stavanger i en leilighet valgte jeg det denne gang.

Man skal være obs på hvilken oppdretter man velger. Mitt råd er å bruke tid på dette. Sørg for å sjekke ut valpens stamtavle, besøk oppdretteren, få se både tispa og valpene.
14.08.2011

jonathan sier: Hallo! Jeg er student, boende i en ikke altfor stor leilighet, men har veldig lyst på en liten romkamerat. Hvordan vil en mops klare seg med så "liten plass"? Turer blir ikke noe problem, er ute og aktiviserer selv nesten hver dag, og her kunne jeg også trengt en kompis. Men jeg lurte på hvordan mopsene takler vinteren? Har lest at de er glad i romtemperatur, og det er jo vanskelig med tanke på norsk vinter. Håper på svar og tips. Hilsen jonathan
10.08.2011

Karina sier: ch: Jeg gjorde det gradvis, men nå får hun det kun tørrfor. Det går bedre nå, så det var nok den andre maten som forårsaket magesjauen som du nevner i innlegget ditt. Takk for tipset mht annen hundemat.

Baileys og mammaen: Det kunne vært kjempekoselig å gå på tur sammen,men jeg må dessverre selge mopsejenta mi da jeg har testa positivt på pels. Astmaen min er ganske lei, var ikke klar over at hun røyta så mye. En annen ting er at hun har en tendens til å bite,såkalt valpebiting sier de. Hun er ganske intens på det området. Jeg har ikke overskudd og krefter til å gi henne det hun trenger av aktivitet.

Eneste negative er røytingen. Men etter et bad er det mye mindre. Børster henne hver dag etter tur, da kan en også oppdage flått, som ikke er så kjekkke. Pusse tenner er også greit å venne seg til, da kan en forebygge tannproblemer senere.
15.07.2011

ch sier: Hvorfor gi annen mat enn tørrfor da? Det er jo skreddersydd til hundene ;) Hvis du skal fore med noe annet enn tørrfor anbefaler jeg deg vom og hundemat (fåes kjøpt hos durebutikker). Grunnen til at hunden din har fått løs mage er fordi den sikkert kun har fått tørrfor og når den da får noe annet så reagerer magen veldig på noen hunder.. Skal man bytte for eller tilsette noe så må det gjøres gradvis.. Tenk hvis en vegeterianer hadde plutselig fått kjøtt etter mange mnd.. da hadde det samme skjedd.. :P

Lykke til :)
14.07.2011

Karina sier: Når bør en begynne med annen mat enn tørrfor? Når bør en begynne med annen mat enn tørrfor for mopser og valper generelt?

Min valp har fått løs mage, til tider noe vannaktig. Kan gå et par timer mellom hver økt. Har begynt å gi henne litt middagsmat for små hunderaser, kan det være årsaken til magesjauen? Kan noen svare meg på dette?
14.07.2011

Batman sier: For å si det sånn, av meg og min mops, så er det jeg som har dårligst luftveier og er latest - og jeg er hverken lat eller har spesielt dårlige luftveier. Han er verdens mest sjarmerende lille hund og jeg skjønner ikke hvordan noen kan ha noe vondt å si om de!
12.07.2011

Karina sier: Jeg har en mopsevalp på 5 mndr, tispe. Hun er husren og sover hele natten. Lærte seg tidlig til det.

Det jeg sliter med er å gå på tur og at hun hopper opp og biter. Det gjør hun mye ellers også. Det er nok en form for lek,men vet ikke hva jeg skal gjøre for å få orden på det. Noen som har noen gode råd? Det er en flott hund, men må få plukket denne unoten av henne. Hilsen en nybakt mopsemamma.

Amalie: Hvis du tenker på å anskaffe deg mops og tenker på å ta den med deg til sydlige strøk, så kan jeg fortelle deg at mopser ikke tåler varmen så godt. De får fort heteslag. Hunder bør ikke være hjemme så lenge som 5-6 timer om gangen,det er for lenge for en hund. Mops krever ganske mye, iallefall det første året. Lykke til med ditt valg. Hilsen Karina.
12.07.2011

Dingo sier: Samtlige som tenker på å anskaffe seg en mops bør i det minste ta en titt på BBC's program om oppdrett av rasehund. (Finnes på nettet og Youtube).
Her får du endel usminkede sannheter om dens helsetilstand som følge av såkalt "seriøs" avl. Bare det faktum at man avler på dyr med så mange defekter gjør at ingen oppdretter av denne rasen kan betegnes som seriøs.
12.07.2011

JMA sier: Blir litt skremt av de innleggene lengre opp men vil jo da vertfall finne en seriøs kennel. Hvor er beste plass og lete? Har sett på Finn men er ikke mange å velge mellom.

Har hørt at øyne kan sprette ut hvis den får for mye press rundt halsen eller lignende, men er dette noe som kan unngås med å finne en hund fra en ordentlig plass? er det noe som følger med dårlig avel, slik som mange andre ting kan?
15.06.2011

Amalie sier: Jeg har selv veldig lyst på mops og det høres ut som en hund som passer utmerket til meg og min familie.
Men det er alikevel spørsmål som jeg lurer på og jeg håper jeg får svar på:)
-Klarer den seg selv 5-6 timer om dagen?
-Det er mange katter i nabolaget, så hvordan behandler den dem?
-Har lest at vi må gå tur med valpene på natten slik at de ikke tisser inne, er det sant?
-Vil den trives med mange barn rundt seg?
-Burde vi/jeg være hjemme de første ukene med valpen?
-Noen skriver at den fort kan få sykdommer, andre skriver at de har hatt sin mops i 16år! Vis det ikke er noen sykdommer i familien kan det vel ikke opstå så mange sykdommer?(på valpen)
- Vi er ofte i Sør-Frankrike og pleier oftest og fly bort. Men har hørt at mopsen kan få pusteproblemer når det er veldig varmt rundt seg, er det en hund vi kunne tatt med oss?
Håper virkelig at noen vil ta seg tid til og svare på spørsmålene:)
27.03.2011

lyst på mops sier: Har lest alle kommentarene og blir bare mer sikker i min sak på at det er mops jeg vil ha, men ser det er viktig å finne en god oppdretter. Hvilken oppdretter har du fått din hund fra "mopsemamma" ?

blir veldig glad for svar :)
19.12.2010

trine sier: Jeg kaller mopsefrøkna mi for "lykkepille på fire bein". Og det er ikke tull. Før jeg fikk henne var jeg innlagt på sykehus 25% av året pga bipolar lidelse, etter jeg fikk henne, ikke en eneste gang! Veslejenta er endelig en medisin som virker. Hun er alltid glad, alltid med på det som er gøy, grei størrelse til å ha med overalt også fordi hun er liten og søt og ikke oppfattes som truende av noen, i tillegg til at hun liker alle og aldri knurrer eller bjeffer, og dette er typisk for rasen. Hun har egen fanclub i borettslaget og vi får stadig besøk av barn som vil leke med henne. Raper høyere enn de sjeldne boffene hun kommer med og det er kun for å gi beskjed om at vi får besøk og når vaskemaskina begynner å sentrifugere :) Mops er hunder med masse personlighet som det er lett å like!
15.12.2010

Mopsemamma sier: Jeg har selv en mopsehann på snart et halvt år. Mopser bjeffer lite, de syter lite, sover hele natta uten å vekke deg, krever lite stell, men er alltid klar til å bli med deg på tur! Min mops er veldig glad i "senga" si. Det er et stort bur med store puter, et teppe og masse leker. Han rydder selv inn lekene sine i buret når vi er ferdige å leke og går selv inn i buret for å legge seg når han er trøtt.

Når du kjøper mops må du være klar over at de er veldig hypre i begynnelsen. Da henger det gjerne på beinet ditt og hopper og spretter HELE tiden. Vær klar over at dette roer seg etter hvert når hunden har slått seg til ro i sitt nye hjem.

Det er svært trist at mopsene har så trange luftveier, i fremtiden hadde det vært fint om man fikk avlet fram mopser med litt mer snute. Selv om min hund er "frisk som en fisk" så vet man jo at de har noen problemer. Derfor igjen, kjøp av en seriøs oppdretter der du kan spørre om hundens historie, sykdom i familien osv.
15.12.2010

Sofie sier: Jeg har selv en mops, og har hatt den i ett og et halvt år. Han har gitt meg så utrolig mye glede, latter og kjærlighet! Han er lydig og hører nesten alltid på meg(npr han ikke vil terge mamma litt med å være sta da:P).

Jeg ser faktisk det at min mops er mye snillere og lydig enn mange andre hunder; han kommer når jeg roper, hører på meg, starter aldri en fight mot en annen hund(og har aldri vært i en). Han er rett og slett fantastisk! Og jeg er 16 år og har lært han alt. Til tross for at jeg aldri har hatt en hund før gikk det lekende lett, og det har jeg lest er fordi mopsen er klok og liker å lære.

Ja, selvfølgelig kommer det noe minus ved rasen, men det gjør det vel med alle raser? Han opererte hoften sin da han var 7 mnd. Men dette gikk strålende! Han snorker hele tiden(noe jeg absolutt elsker!) og kan av og til få litt pustebesvær, men det går fort over:)
25.11.2010

solemio sier: Det er en kjennsgjerning at mopsen og en del raser sliter med arvelige sykdommer. Det er helt opp til oppdretterne å ta ansvar for alle disse rasene det gjelder og velge å avle på friske dyr. Skotsk hjortehund var for en del år siden mye rammet hjertelidelser. Oppdretterne her har tatt ansvar og i dag er rasen friskere enn på lenge. Men kanskje er det lettere å få til med en rase som aldri avles pga popularitet. Her er det ikke snakk om å tjene penger, da skotsk hjortehund er lite etterspurte... Dessverre vil nok mange raser som er populære slite med oppdrettere som avler på syke individ.. Og arvelige sykdommer kan man ikke trene eller slanke bort, dessverre...
19.10.2010

Debris sier: Jeg ville gått så langt som å si at seriøse oppdrettere av mops finnes ikke. Denne rasen har en anatomi som ingen hunder er tjent med, bare menneskelig egoisme som gjør at vi har slikt dyr. Betale 20.000 for en mops er galskap spør du meg.
18.10.2010

Anonym sier: Ja, en "seriøs oppdretter" tar godt betalt for en mops. Dette vet også mange useriøse oppdrettere, og de legger seg derfor på en pris som reflekterer at de selger kvalitet (men det gjør de jo ikke). Jeg mener, ikke bruk pris som eneste indikasjon på kvalitet.
18.10.2010

trine sier: En seriøs oppdretter tar 18-20000.
18.10.2010

lillemei sier: Hva er normal-pris for en Mops. Jeg blir litt usikker på hva jeg skal gå for. Er det normalt at noen tar 15000, men andre tar 20000?
17.10.2010

trine sier: Når det kommer til sjukdommer: Alle raser har sine plager og spesifikke ting man må passe på. Men om man ser på gjennomsnittlig levealder på en hund, kommer mops høyt på lista. Det skjer lite avliving av denne rasen, de dør vanligvis en naturlig død av alderdom mellom 12 og 15 år. Er man en ansvarlig eier og holder dem i form med mosjon og fornuftig kosthold, samt det stell de trenger, forbygger man mye. Mopsen krever svært lite stell. 2 min hver dag + kloklipp annenhver uke, så er du i havn.

Alle har hørt skrekkeksempler om mops. Men det har vi også om schafere, settere, retrivere og andre populære hunder, uten at man dermed generaliserer ut fra det. Min påstand er at mopsen er like sunn som noen annen hund. Bare den blir tatt godt vare på, og det fortjener den, er nemlig verdens beste og mest lojale venn :-)
12.10.2010

trine sier: Mopsen kan helt fint være hjemme alene, da ligger den og sover og har det veldig bra. Det er ikke unormalt at de sover opp til 18 time i døgnet, den har ikke vondt av å gjøre det alene :) Men når du er hjemme vil den helst være med deg over alt. Hvis du forlater rommet spretter den opp selv om den tilsynelatende sover og følger etter deg. Stikker gjerne hodet inn i dusjen til deg for å sjekke at du har det bra ;o)Mopsen liker alle mennesker, barn og dyr, jo flere som er glad i den og gir den kos, jo lykkeligere er den og den er snill mot alle. Men den elsker eieren sin over alt på jord og knytter seg veldig til deg.

Hunden min synes det er topp å gå på tur og vi er gjerne ute i 2-3 timer i finvær. Ekstra stas er det når hun kan få gå løs, og mopsen går aldri langt vekk fra eieren sin. I tillegg har de null jaktinstinkt, så det er enkelt å slippe dem. Må alltid pakke sekken i siste sekund, for når jeg finner fram den vet hun hva som er på gang og blir helt vill, traver i skytteltrafikk mellom meg og døren og vil ut.

Samtidig er det ikke en rase som krever mye mosjon, men da må du passe på som en smed med foret så ikke de blir feite. En halvtimes tur om dagen, i tillegg et par korte tisseturer, holder i massevis om ikke du har tid eller det er dårlig vær. Mopsen er nemlig ikke særlig glad i å bli våt og lengter hjem når det striregner. Men med mindre mosjon trenger de mer aktivisering inne, energien må ut uansett, hvis ikke finner de på (sjarmerende) ugagn. Da lærer jeg hunden min triks inne på stuegulvet. En mops gjør nærmest hva som helst for en godbit og liker å måtte bruke hodet! Men kan av og til være skrekkelig sta og "glemme" alt de har lært. Da er det bare å gi seg og vente til tussebygen går over. Når du starter igjen neste gang er alt i orden og bare moro. Hunden min kan f.eks. vinke hadet, gi High Five og legger labben over snuten når jeg sier at noen "stinker". Bikkja mi er helt i 100 av glede og iver når hun skjønner at vi skal leke slik.

Håper dette innlegget kan bidra til å gi et positivt og realistisk bilde av hvordan det er å ha en mops :-)
12.10.2010

Anonym sier: Min første hund var en Mops og hun levde i 16 år, frisk som en fisk. Verdens enkleste og skjønneste hund. Kjempesprek også. Var med meg over alt til fjells og til sjøs, i skog og i mark. Mye negativt skrives om mopsen, men får du en Mops fra en seriøs oppdretter så er de ikke mer syke de enn andre. Har akkurat måttet avlive min Franske bulldog som jeg kjempet for å få frisk i 6 år, flere operasjoner, spesialkost, tabletter og kremer og ja you name it, han var syk han. Nå venter jeg på en ny Mops og gleder meg vanvittig.
14.09.2010

Ch sier: Fremgangen i å kjøpe seg en valp: (det gjør hvertfall jeg)

1. RING rundt, snakk med forskjellige oppdrettere og fortell dem hva du er ute etter i din valp. Feks utstilling, lydighet, agility, bruks osv..

2. BESØK de oppdretterne DU syns høres mest interresant ut og som passer deg og virker mest seriøse. Besøk helst flere! (da får dere sett fra forskjellige linjer)

3. SE PÅ dyrene oppdretterene har hjemme. Syns du de var fine? Er de friske? Gemyttet, hvordan er det? Valpene tar etter foreldrene, husk det!

4. SPØR oppdretteren om sykdom, hd, ad osv osv. Er greit å vite litt om "sykdoms historikken" til rasen sånn at dere er forberedt.

5. DRA på utstillinger og snakk med mennesker som har den rasen du ønsker. På utstillinger er det også mange oppdrettere.
10.09.2010

JBKRG sier: Samboeren min og jeg har lyst på mops, men ble litt i tvil etter vi leste disse innleggene.. Det viktigste for oss er en sunn og god hund! Er det noen seriøse avlere (grøsser av ordet) i Norge? Og er det noe spesielt man skal tenke på når man får seg en liten mopsetass?
09.09.2010

ch sier: Stamtavle og reg beviset skal du jo få med deg når du henter han da.. Får du ikke det så er det useriøst. Du betalte ikke på forhånd? man skal alltid betale for valpen når man henter de da de er 8uker gamle. Noen tar depositum hvis du skal holde av en men det er maks 2000kr.
14.08.2010

Lilli sier: Jeg har kjøpt mops! Det viser seg at kennelen på dokka er USERIØS! Det er også UMULIG å få kontakt med dem etterpå. " Stamtavle og reg i NKK " føler med, ,MY ASS! Han var ikke en gang rek i NKK, og stamtavle finnes ikke! Så, jeg anbefaler dere å holde dere unna mopsekennel i dokka... totalt useriøst. Heldgivis har jeg hvertfall fått en kjempesnill mops! Han er hyper så dagen er lang, hater å være alene, og elsker masse kos. Snorker gjør de også ;)
14.08.2010

Kine sier: Vet ikke om jeg skal tilfredstille de som ønsker seg tilbakemelding på negativ omtale av mopsen. MEN kan ikke la være. Det vil alltid være motsetninger i hundefolket og "din" rase er hjerte nærmest. Jeg har vært så heldig å ha fem mops, og har de sammen med andre store hunder som storpuddel og golden, mine erfaringer er at mopsen skaper god harmoni i en flokk. De lager aldri trøbbel men er glade og livlige hunder. Jeg har vært på mopsetreff hvor vi slapp 45 mops på et jordet og de lekte og løp sammen uten noe "knuff". Uansett om noen mennesker av manglende viten uttaler seg om helse til rasen, vil jeg si glem ikke at det er sykdom hos alle raser, urolige og rolige hunder. Jeg har møtt mange flotte hunder i mitt liv, med flotte eiere. Så har jeg møtt mindre flotte hunder, men da har eierne vært dertil ikke egnet for dyrehold. Hunden kan være menneskets beste venn og mennesket kan være hundens værste fiende. Ha en flott mopsedag!
11.08.2010

Bea3 sier: Jeg har 4 mopser, jeg jogger nesten hver dag med de 4 kilometer, pluss at de er meg på alle turer ut som vi er, alt fra skogsturer, fisketurer, ski, osv.. De elsker og være med på tur, men de er og glad i å være hjemme.
Leste lenger opp her at noen måtte tvinge mopsen med på tur, der kjenner jeg meg ikke igjen. Når jeg kler på meg uteklærne, så uler mine hunder, og er meget klar for trim. Og mine hunder får ikke pustebesvær når de springer.

Jeg konkurere også i agility og eksteriør, og har vunnet masse premier, så i tilllegg til å være inenfor rasestandaren, så vil jeg påstå at de faktisk er friske også.. For det virket på noen lenger opp her i debatten, at alle mopser som var innenfor rasestandaren var syke indivit, stemmer overhodet ikke..

Er utrolig fornøyd med mopsen, vil nok ALDRI skifte rase. En mere hengiven og morsom rase skal man lete lenge etter, den kalles for hundeværdens klovn, og det passer godt til den. Og en komentar til de som menere at oppdrettere skor seg godt på oppdrett, det koster mye å få frem gode dyr, utstilling koster, dyrlegeregninger koster, vaksinasjoner, chipper, ormekurer, valpepakker osv osv... Listen er lang over utgifter før en valp kan selges, tror nok vinninga går opp i spinningen...

Jeg har hatt 2 schæfere, 4 border collier og 3 norske lundehunder før, og vil si at mopsen er ikke mere syk enn andre raser. Border collien fikk plager med øynene, og hoftene, schæferen hadde HD, lundehund fikk IL, så som det heter: "Det blåser en vind alle retninger".

Så til dere som har lyst på mops, lykke til i letingen på å finne en fantastisk venn.
21.03.2010

iselin sier: Jeg er helt enig me Tina og Humle.. alle raser har sine helsefarer! skal vi slutte å avle hunder generelt pga at de fleste tisper opplever å få livmorinfeksjon i løpet av sitt liv? noe som kan være dødelig...

For å ha en frisk hund, samme hvilken rase, så kreves det trim, rett kosthold, gjevnlig kontroll hos dyrlege og mye kjærlighet, og ikke minst lydighetstrening.. sammensetningen av dette gir deg en lykkelig og frisk hund, og risikoen for alvorlige sykdommer synker drastisk..

Det styggeste man kan gjøre mot en hund er å la den bli overvektig, det er på samme nivå som dyremishandling –dette fører som oftest med seg sjukdommer, plager, smerter og i værste fall død..

Jeg har aldri opplevd en mops som ikke vil på tur, da er den i såfall "opplært" til det av eierne..

Og skal man ha Mops, så kjøp av seriøse opdrettere.. ikke gå etter pris, men kvalitet.. på denne måten støtter man heller ikke skadelige former for opdrett

Hilsen hundevenn
10.02.2010

Humle sier: Det er mange rasebetingede problemer med rasen, ja, MEN norske oppdrettere (de seriøse vel og merke) jobber hardt for å avle på sunne linjer og få bukt på disse problemene. Syns det er drøyt å kalle mopsen for den sykeste rasen, og påstå at det er dyreplageri å avle på de. I alleste dager, hvor mange mops har dere selv møtt? Eller er det kun basert på eksempelvis pedigree-dokumentaren på BBC og andre skrekkeksempler? Er så grusomt med slike fordommer.

Alle raser sliter med sitt, men mopsen har de siste årene vært spesielt utsatt pga høy etterspørsel og små kull som ikke klarer å tilfredstille etterspørselen. Da blir resultatet smugling av div. valper (spesielt populære miniatyr)uten stamtavle som man da ikke har noen kontroll på hvem foreldredyra er osv. Har også vært store problemer med innavl i England fordi de har så strenge importregler, at det er vanskelig å få inn nye linjer(og det er disse engelske mopsene BBCdokumentaren er basert på).

Jeg har selv ei lita mopsejente på 3 mnd som er heelt fantastisk. Hun er som valper flest med MASSE energi. Hun elsker å løpe, leke og sove med fjeset i halsgropen min :)Hun har forresten slektninger som er 15 og 17 år gamle :)

Litt langt innlegg, men måtte få ut litt aggresjon mot disse fordomsfulle bedreviterne som alltid har noe å si bare Mops blir nevnt! :)
22.01.2010

Tidligere mops eier sier: Tina, innlegget ditt består av motsigelser fra ende til annen. Selvsagt finnes det andre raser som også er syke, men mopsen stiller i en klasse for seg selv. Tina er kanskje en mops oppdretter eller en hengiven eier og tar selvfølgelig rasen i forsvar.. Jeg mener man bør endre rasestandard for veldig mange hunderaser, ikke bare mops. Det hjelper ikke mops hunder at schæfer eller grand dianos også har problemer... Du tar jo ikke innover deg noe av det som er vesentlig her... Har sett flere eksempler i Norge på mops som har elendig helse, eller fått ødelagt øyne etter tur i skogen eller hvor som helst pga det spesielle hodet og pga posisjon til øynene, det er bare ett av mange problem som gjelder ALLE mops hunder. Du skriver at mops kan gå like lange turer som hvilken som helst annen hund, det kan de jo ikke!
06.10.2009

Tina sier: kjære sydolf: skal vi da slutte å avle på elghund? på pommeranian, malamut, husky, vel... jeg kan fortsette ganske lenge.. da er vel Schaferen verre hvor noen faktisk har problemer med å gå pga ryggen? hva med å sjekke fakta, dette er faktisk ikke pga defekt ryggrad... dersom en ryggrad er defekt vil den ikke kunne fungere normalt og det gjør mopsen sin. Ryggraden til mopsen er svært lik andre rasers ryggrad (se langt bort fra schafer her).

Pusteproblemer: igjen boxer, cavalier og en hel mengde mastiffraser... ja mopsen har det nok den også men det har også en retriver om den er for feit! mopsen er ikke mer plaget enn andre med dette så lenge man holder en hund i god form!

Mopsen kan gå like lange turer som hvilken som helst annen hund, men må tenke praktisk. Man kan ikke ta en liten hund med på sykkeltur som oftes, de har korte bein og dermed tåler de ikke turer som en setter gjør, ei heller i skogsterreng i flere timer. men det gjør da heller ikke en Grand danios, pga de lange beina?(tarmslyng etc)Mopsen min er ofte med i skog og mark, faktisk også fjellturer, men må bæres noen steder, men det må man med et barn også som har for korte bein til å krype over stein og stokker!! Hun går opp til tre timer hver dag og stortrives. En liten lur på sofaen og hun er i fyr og flamme igjen.

Hudfolder: Sharpei er nevnt, men hvorfor mopsen nevnes her i det hele tatt skjønner jeg ikke, hva med mastiffer? napolitansk mastiff har da vitterlig MYE mer hengehud enn andre hunder..

og kjære marte; nei det er ikke god butikk for oppdretterne, somregel koster det mer med registrering, vaksiner utstyr mat etc enn hva hunden selv koster om man avler. Vedlikehold av kennel, regnskap... mopser får dessuten ikke så mange valper som en feks dalmatiner får så NEI DET ER IKKE GOD BUTIKK! prisen bestemmes av markedet og popularitet, og ikke minst mengden valper...

Som det også nevnes her, mopsen er på lik linje med alle andre raser når det kommer til problemer... den KAN få en del, men det kan også andre raser få.er noe som kalles allergibarn, dette tilfellet blir blåst opp og plutselig har ALLE MASSE problemer. Trist å høre at altfor mange har stygge fordommer... jeg er for at det bør kontrolleres og legges fokus på at oppdrettere av mops ikke avler på flates mulig nese eller størst øyne slik at disse unntakene blir fjernet.. men de fleste oppdrettere her i landet vil ikke ha disse problemene, og det er heller ikke det som er "korrekt" i følge NKKs rasestandard.

blir kvalm av å lese innleggene til alle dere som sluker alt dere leser rått så lenge det er negativt om en rase dere har bestemt dere for å ikke like. tror dere virkelig at folk ønsker å ha en hund de risikerer å bruke 10 000 kroner på i vetrinærregning kun fordi en hund er søt?

Sier ikke at mopsen er feilfri men det er vel ingen hunder..
06.10.2009

Tidligere mops eier sier: Jeg synes ikke mennesker skal være så egoistiske å videreføre avl på mops. Dette på grunn av de arvelige sykdommene og helseproblemene for denne rasen.

Oppdrettere av mops tenker bare på å produsere hunder som passer rase standard (og på penger for de tjener bra på å selge mops!!). De nedprioriterer dyrs velferd. Egoistisk! Jeg skulle gjerne hatt et svar fra en oppdretter som tør å forsvare seg og sin kennel.. De vet det er egoistisk men de fortsetter bare forde de liker rasen, de tenker ikke på at mange av hundene vil få helseproblemer....
05.10.2009

einar sier: Snill som dagen er lang. Flott hund og så kan den ikke brukes til noen verdens ting bortsett fra kos
28.09.2009

binderdondatt sier: Nayru en hund som får pusteproblemer når den blir opphisset og som må tvinges på tur er ikke frisk? Mops er avlet for å være søte i nons øyne. organisert dyreplageri på høyt nivå.
14.05.2009

Nayru sier: Dere som sier at mopser er syke hunder, er vel ganske syke selv.. dere har nok aldri hatt en mops uansett, så dere har ikke så mye å si.

Jovisst, en del av dem har en del pusteproblemer. Men det kan fort gjøres noe med. Dette kommer som regel bare når hunden blir veldig opphisset, og så fort den har roet seg ned, blir den normal igjen. Hvis den sliter veldig mye, kan man gjøre en enkel oprasjon på den, og hvis du har forsikring, går oprasjonen ofte på den.

Vi har en tispe på 4 år, og hun er helt nydelig! Hun elsker å sitte i sofaen og sovner på fanget vårt. Hun trenger ikke så veldig mye mat, for hun kan bli ganske tykk veldig fort. Hun er også ganske lat, så av og til må vi "tvinge" henne på tur.. ;)
14.05.2009

marte sier: Prisen på mops hvis du kjøper i Norge er på rundt 15000 kr.
God butikk for de som avler. Mops har mange "defekter". du må påregne ekstra utgifter til lege..
24.04.2009

eivind sier: hvis du er en sann hundevenn kjøper du ikke en mops! disse stakkars dyrene er syke, alle sammen. rasen burde ikke eksistert, og eksisterer bare fordi noen er egoistiske nok til å avle slike hunder. tenk på hundenes beste, ikke på rasestandard eller utseende. dyra er syke!
22.04.2009

Sydolf sier: Å betale dyre dommer for en mops, er galskap! Vi snakker vel om en av verdens mest plagede hunder når det kommer til sykdom.

Den spesielle snurren på halen kommer av defekt ryggrad! Kneskålene bake har en tendens til å hoppe ut av ledd. Den har så kort snute at øynene står i fare for å bli ødelagt om den skulle komme borti noe.
Den har så mye bløtvev i munnen/halsen at den får store pustebesvær når den blir opphisset og kan svime av (for lite luft)

Jeg hadde tenkt meg veldig godt om før jeg betalte penger for en syk hund.
23.03.2009

Minni sier: Hei. Jeg har en mops, 3 år. Den er vant til å være mye hjemme for seg selv, og det går helt fint. Det som er viktig er at du er hjemme hos hunden de første ukene etter at du har fått den. Det er veldig viktig, hvis du vil ha en trygg hund.
09.02.2009

Torill Ingeborg sier: Har hatt en mopsvalp i ca. 1 måned. En koselig valp helt til melketennene begynner å klø, men det er likt for alle valper. Den største forskjellen fra andre raser jeg har hatt er hvor vill hun er etter mat! Tigger så det er vondt å se når vi mennesker spiser noe hun ikke får. Vi skal selvfølgelig dressere henne fra dette, men så vondt å se hvor lyst hun har på mat selv om hun nettopp har sin spist sin valpeporsjon med tørrfor. Ikke rart denne rasen har lett for å bli tykk, det er hard å si nei til en mops.
26.12.2008

Line sier: Mops er en hunderase med ukjent opprinnelse, men forskere mener at den er av orientalsk rase og stammer fra den kinesiske pekingeseren. Den svarte mopsen "dukket opp" på 900-1000-tallet i Japan. Den ble brukt som hoff hund i blant annet Nederland, og kom så til Nederland med sjømenn og spredte seg derfra til resten av Europa. Mopsen regnes for å gå bra sammen med andre hunder. Rasen har mange alvorlige helseproblemer.
21.11.2008

Din kommentar om Mops:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Mops var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase