Malteser

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Malteser. Du kan også legge inn egne erfaringer om Malteser.

Malteser bilder

MalteserMalteser

Erfaringer med Malteser

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Malteser

exena sier: jeg blir så flyforbannet på sånne duster som katastrofe. ingen dyr er stygge, dumme, kjedelige, agressive. dyrene blir som eierene. er eieren-eierene rolige og snille, så blir også dyrene det. så til deg katastrofe. sånne duster som deg. fortjener ikke og ha dyr i det heletatt. og det samme til de som er like negativ som katastrofe. hilsen exena
02.08.2014

hmlooo sier: Jannicke:
Det røde i fjeset er tårer, og man kan kjøpe tear stain eller noe sånt som fjerner dette. Dette er veldig vanlig på hvite hunderaser. Det er vanskelig å fjerne uten noe middel.
01.07.2013

Jannicke sier: Kan noen som er kjent med malteser rasen si noe om å være rødmasket i fjeset, har akkurat fått en malteserjente og hun er helskjønn på alle måter, men virker som hun har renn fra øyne som misfarger "fjes". Vil ta en tur til veterinær med dette, men veldig takknemlig om info/erfaring og tips fra kjennere.
Mvh Jannicke
13.01.2013

Frøydis sier: Til mana: Det finnes oppdrettere i Norge av malteser. Noken til kosehund, andre til utstilling ;) Gå inn på Canis.no og leit etter malteser der! :) Da får dere også opp ein liste med oppdrettere :)
Eller dere kan gå inn på Finn.no og lete. Da gårdene kanskje litt eldre maltesere som ofte er billigere.

Lykke til med ny kvalp! :)
27.12.2012

Mana sier: Hei.
Vi har lyst på en malteser.
vi ønsker en renraset selvfølgelig, men ikke en
utstillingshund.
Vil helst ha en med "skjønnhetsfeil"!

Kan noen hjelpe?
Hvor kan vi henvende oss?
26.12.2012

Heidi sier: Jeg har en malteser jente som er i fra:Lietuvos Respublika, hun er ca:24cm høy og 30cm lang og veier ca:4,5kg
er hun ikke ganske stor til å vere malteser da? Hun er en tispe, hun blir 1år den 22.12.2012
Hun går veldig godt overens me andre hunder, hun er rett og slett bare hærlige...
Men jeg kunne ikke blitt mer fornøyd me malteseren som rase, de er så tillitsfulle og glade...
24.09.2012

Anne-Berit sier: ALLE SOM HAR KJØPT VALP /HUND FRA EN DAME ELLER EKTEPAR I ARENDAL BES SENDE DETTE TIL smuglingarendal@gmail.com DET PRESISERES AT DETTE IKKE VIL FORÅRSAKE NOEN PROBLEMER FOR KJØPEREN, DETTE ER KUN FOR Å SKAFFE EN OVERSIKT OVER HUNDER SOM ER SOLGTE, TIDSPKT FOR KJØP, STED FOR OVERLEVERING, RASE OG HVA DE HAR BETALT. ALLE SOM VET NOE BES SENDE INN TIPS FOR DETTE SKAL BRUKES I VIDERE JOBB FOR Å STOPPE DENNE SMUGLINGEN.
12.09.2012

Bastian sier: Først vil jeg rette noen skrivefeil. den er ypperlig for alergikkere. Det er ikke bare unge tisper som kan stå med rumpa ut i en slik ring med 5-14 hunder, men også eldre hunder. Se gjerne også hvor mor og tanter hun har gemyttet etter plaserer seg i et slikt forsvarsverk.
så over til Elsa. Malteseren legger seg ofte forsiktig oppe på syke kroppsdeler (enten du har slått en arm eller du har en liten bronkitt) til sin eier, og i England mente man i eldre tider at dette var helbredende.
Skjønnhetsfeil. Typiske svakheter i utseendet på denne rasen er halen, tennene, og også swinxer. Spesielt svenske oppdrettere har i all stillhet blandet inn andre små hunderaser med malteseren, for å styrke pels og andre svakheter som benstruktur/tenner. Ei svensk oppdretter ifra Oslo som hadde lånt ut sin hannhund til en av våre tisper (vår tispe var fra en annen svensk oppdretter) prøvde å presse oss til å drepe en hvalp som hadde trekk av annen rase (flekket pels, stående ører, for stor i kroppen, og ikke helt typisk haleføring for rasen). Vi drepte ikke hvalpen, men fortalte ingen at hunden var gitt bort uten papirer til noen i annen landsdel som trodde tispen hadde på egenhånd parret seg med en papillon ifra nabolaget.
16.10.2011

Bastian sier: Katastrofe.
Beklager men det er du som er en katastrofe.
Vi har hatt flere maltesertisper igjennom min oppvekst, og også hatt flere kull (vi har også hatt 2 Samojeder og newfoundlender). Jeg hadde sågar en voksen maltesertispe på studenthjemmet på universitetet, og hele koridoren var glad for lille Cinderella. Dette er ingen stygg hund om du bare er istand til å bruke nok tid på pelsstellet, og helst bruke papiljotter (for å ikke slite pelsen) på den mens den er utstillingshund. Denne hunden var regnet som en meget pen og populær iblant de adelige og kongelige (som Elisabeth den 1ste) i England.
Jeg vil ikke regne den som en pensjonisthund, for pelsstellet krever sin tid hver dag, og gamle som bor alene må regne med å bli syke i perioder. Du kan ikke la små søte nabojenter lufte den, for davil den komme hjem full av dritt,
Pelsen er meget spesiell, for hunden mangler underpels (de stive korte hårene som holder pelsen i struktur) - det forårsaker lett floker, men er ytterlig for alergikkere. Hunden er en typisk enmannshund, og velger ofte matmor/far, men iblant et annet familiemedlem (gjerne da en voksen av motsatt kjønn). Hunden er veldig arogant, og kalles derfor aristokraten i hundefamilien. Hunden trenger meget lite morsjon, og det er her eldre kan verdsette den. Se på en utstillingsmalteser som står i sidepositur. Den er penere enn en hvit mink. Merk at maltesere er litt ulike i utseende, og Norge har hunder som minner endel om de engelske, mens de italienske er mye større og grovere ansiktstrekk.
De fungerer både bra som alenehund, og som flokkdyr. Men skal du ha den som alenehund kan jeg gi et tips for utvelgelse av tispe. Malteserne vil stille seg opp i ring hos oppfretteren for å forsvare seg. De står da med hodene ut og rumpene inn. Husk de har stor pels som skjuler ansikt, og både hodet og halen hever seg litt høyere. Innerst i ringen har de eventuelle forsvarsløse småhvalper. Noen tisper vil stille seg opp med hodet inn og rumpa ut - de holder småhvalpene rolige, og kan bite eventuell angripere imot midten. Disse unge tispene som stiller seg opp med rumpa ut er ofte de minst arogante og dominerende.
Malteseren foretrekker å ha håret foran øynene, men lar du den gjøre det vil hår inn i øynene få dem til å renne. Jeg mistenker ikke malteren til å ha det beste synet i hundeverdenen - uansett om håret er satt opp, eller ikke. Lola, jeg lurer det kan være årsaken til at den bjeffer, men unge hunder har iblant (uansett rase) en såkalt mørkredd-periode hvor de kan bjeffe
16.10.2011

lola sier: Vi har en malteserhund han er veldig søtt og snill, men når jeg er ute å går tur med han bjeffer han mye hvis han ser noen gå forbi, har noen tips til dette hvordan jeg kan få han til å slutte med det. Kjønner ikke hvorfor han gjør dette hvis jeg er i sentrum gjør han ikke det når det er flere folk,, men bare hvis det er 1 person eller når det er barn som løpper...
06.03.2011

Elsa sier: Min malteser er nå Snart 10 mnd. og er ganske vidløftig , må jeg si ! men, jeg elsker henne. Hun liker å sove på brystet mitt. Hun har ikke fått vært ute noe særlig , da det er så kaldt. Har hatt urinveis-infeksjon èn gang, så det skal hun ikke ha mere. Ikke problem å få på henne klær. kan anbefale denne rasen til folk som liker å kose med hunden, og som liker at det er litt fart i den .
24.02.2011

Elsa sier: Jeg skal kjøpe ei malteser-tispe. 5. mnd. som ikke er godkjent for utstilling. (skjønnhets-feil). har sett mange bilder av de, men ikke på nært hold. så, jeg er jo interessert i hvordan de er i huset/daglig-livet. De er så vakre å se til, enten de har lang eller kort pels. Jeg er veldig sent- skal overta den om ikke så lenge.
06.12.2010

katastrofe sier: kjedelige hunder for gamle gubber og gneldrete kjerringer! jeg ville aldri i livet hatt en malteser, for en stygg hunderase!
10.03.2010

karete sier: er veldig søt og rufsete og er veldig renselig og rolig! kan også ha på klær får langt hår men velg selv om du vil klyppe.
03.05.2009

Din kommentar om Malteser:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Malteser var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase