Leonberger

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Leonberger. Du kan også legge inn egne erfaringer om Leonberger.

Leonberger bilder

LeonbergerLeonbergerLeonberger

Erfaringer med Leonberger

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Leonberger

Sissel sier: Jeg har nettopp passet en leonberger, hannhund 5 år, i en uke, da familien (familie av meg, så jeg kjenner hunden godt) var på ferie.
Leon er selvsagt stor, men utrolig snill og jeg vil si - helt ekstremt kjærlig og godlynt. Jeg var vært hans "godteritante" i alle disse årene, men denne uken er første gang vi har vært alene sammen døgnet rundt.
Han tilpasset seg umiddelbart opphold i en leilighet i 3.etasje, selv om han er vant til gård på landet.
Etter nå å ha lest endel erfaringer andre har med leonbergere, har jeg følgende:
1) Pelsen krever mye stell. Ja, ikke bare pels, men klør, poter og ører. Jeg mener dette ikke bare er p.g.a. av utseendet og rent praktisk sett for å ha ham omkring i huset, men også for at hunden skal ha det bra. Ikke minst i varmen om sommeren.
I dette tilfelle får Leon ikke mye pelsstell, og klør og poter er aldri klippet.
Det første jeg gjorde, var å børste pelsen, det gjorde jeg hver dag hele uken. Det var også flere floker innunder bakbena, som jeg måtte klippe av - dvs. det jeg kom til.
Leon sto helt stille og syntes å like å bli klippet. Jeg skulle også gjerne ha gitt ham et bad, men turde ikke da det fremdeles var floker i pelsen, og jeg var rett ikke å få det gjennomtørket.
2) Vi gikk tur tre ganger om dagen, men Leon vandrer ganske bedagelig og maser ikke, så det var koseturer som også passet i tantes tempo!! Det eneste problemet var at han to ganger slet seg og løp på et par andre hunder. Den ene var en bokser, og jeg ble redd. Heldigvis var boxerens eier en sterk kar som holdt dem begge to.
Etterpå lurte jeg litt på om et lydighetskurs ville vært klokt for et så stort og sterkt dyr.
3) Leon er også f.t. veldig amorøs?, men dette er jo en helt naturlig drift. Det har vært mange hannhunder av forskjellige raser i vår familie, og hannhunder vil parre seg. Slik er det nå engang. Men også her er det veterinærer som nevner generelt aktivitetsnivå (leker, samvær med barn...)som en hjelp. IKKE kastrering slik som mange tror. Driftene er endel av hundens natur og kan være direkte ødeleggende å tukle med.
4) Leon var jo på sin egen sommerferie hos meg, så selvfølgelig fikk han mye god mat og ekstra godbiter. Men jeg så jo også at han ikke forstå forskjellen på kjøkkenbenk, sin egen spiseplass eller brettet jeg laget til meg selv. Hvorvidt man kan lære dem til ikke å snuse og spise av mat/tallerkner overalt, vet jeg ikke.

Etter denne uken er jeg for min del kommet til en konklusjon:
- Leon er den snilleste hunden jeg har opplevd. Han krøp rett inn i hjerterota, og jeg savner ham veldig (selv om leiligheten var full av hår og sand etterpå).
- Leon liker ikke å være alene, og det var tydelig at han elsket at vi var så mye sammen.
- Pelsen krever MASSE stell JEVNLIG!!!!! Personlig mener jeg det er dyreplageri å la hunden gå uvasket, ubørstet etc.
Hva med oss mennesker etter noen uker uten hårvask og en dusk........
- Hadde jeg skullet ha en leonberger, ville jeg foruten å oppsøke en spesialist i behandling av pels for en profesjonell behandling og opplæring i vedlikehold, også tatt den med på et eller annet aktivitetskurs sammen med andre hunder.
- Jeg vil ikke anbefale en leonberger til noen som er på jobb store deler av dagen. Ikke bare Leon, men også to boxere og en golden retriever vi har hatt i familien, har ikke likt seg alene. Hunder er flokkdyr!! De trives som en del av en familie, og sammen med andre dyr.

Jeg mener vi skal huske på at hunder er levende vesener som er helt avhengig av hvordan vi behandler dem. De kan ikke snakke til oss, de kan ikke greie seg alene. Det er vårt ansvar å passe på at de har det bra. Og dersom vi tar godt vare på dem, får vi mangfoldig igjen. En venn for livet.
Jeg er plaget av migrene og ble liggende nesten en dag. Leon lå ved min side og rikket seg ikke. Bare slikket meg på hånden da jeg endelig kom meg opp!!

For enslige mennsker i leiligheter er etter min mening mindre hunder enklere å håndtere på en god måte enn store, spesielt en så stor som leonberger. Uansett hvor rolige og snille de er, er det mer problematisk. Tenk også på om man trenger noen til å passe på dem en ukes tid. Det er enklere med små hunder.

Når det er sagt - det ligger en dott fra pelsen til Leon ved siden av meg her, som jeg ikke har hjerte til å kaste. Og ganske snart skal jeg på besøk til familien på gården med wienerpølser i veska........
31.07.2012

Atle sier: Har en omplasserings Leo her på prøve. Har hund fra før og er godt vant. Han er 2 1/2 år gammel, og like snill som han er stor. Ikke et gram med agresjon i denne bamsen.
Problemet er at han ikke har grenser inne. Han forsyner seg fra kjøkken/kjøkkenbenk, og slikker av tallerknene på bordet. Det blir fort en liten utholdenhetskamp, da han ikke skjønner plassen sin, og stadig returnerer tilbake til "åsstedet".
Dette er vår første omplasseringshund. Han har nok bodd mye i bur, noe vi ikke ønsker at han skal fortsette med.
Trenger noen råd fra erfarne eiere i forhold til hva vi kan forvente av læring på en 2 1/2 år gammel Leonberger. Og på hvilken måte vi raskt og best kan oppnå gode resultater for oss alle.
22.07.2012

Annicke sier: God oppdretter:Golden Viking i Molde .Der fikk vi vår utrolig snille Leonberger. Har to katter. Den ene ligger og sover med hunden...Liker alle hunder. Ikke så glad i Schæfer kanskje....men det har gått fint det og. På kennel får han masse skryt, og blir satt sammen med hunder som har dårlig selvtillit eller er urolig..Han passer på! Han er ute alene, stikker aldri av. Rolig, barnevennlig. Utrolig snill!! Ingen vakthund. BLir like glad for alle som kommer! Er alene hjemme når vi er på jobb. Har aldri ødelagt noe. Nå er Hårek snart 5 år. Fantastisk hund!
09.02.2012

Vita sier: PS. Er det noen som har gode erfaringer med noen oppdrettere i forhold til å få en hundevennlig og rolig hund som kan gå en del løs (altså med ikke altfor stort jaktinstinkt)? Skjønner at man må forvente at en valp er en valp, men er jo fint om den blir rolig som voksen med riktig oppvekst og gener som gjør at det er mulig. Håper, håper, håper at noen vil dele, for jeg tror nok likevel leonbergeren er min drømmehund! Har vært borti masse hunder og raser gjennom min jobb og utdanning.
12.01.2012

Vita sier: Hei! Ser det er veldig mange positive kommentarer her. Jeg trodde at leonbergeren var min drømmehund, men kanskje valgte jeg hund fra feil linjer. Jeg oppdro hunden min, satte grenser, sosialiserte og miljøtrente henne, og trente med positive metoder. Jeg prøvde å balansere hverdagen hennes så det ikke skulle blir for mye (stress) og ikke for lite (kjedelig). Det tok ganske lang tid å få henne husren og hun tygde på stort sett alt hun kom over. Jeg kunne ikke ha henne alene med sko før hun var nærmere to år. Hun hadde mye jaktinstinkt, men bjeffet ikke på ringeklokka eller noe sånt. Pga jaktinstinktet var det ikke mange steder det var lett å ha henne løs. Til tross for sosialisering fra tidlig alder ble hun aggressiv mot mange tisper. Hun var veldig selvstendig fra hun var bitteliten og det var vanskelig å nå gjennom. Hun hadde mye energi fra hun var liten, nesten så en skulle tro at hun hadde adhd. Hun roet seg med alderen, men ved tre års alder ble det bare altfor slitsomt å ha henne, siden hun etter hvert ble redd for å være hjemme alene, kunne ikke passere andre hunder (pga utagering), kunne ikke ha henne løs så mange steder, hun slapp ikke andre hunder inn i huset og hun ble liksom aldri den rolige hunden jeg var ute etter. Nå i ettertid ser jeg at hun har to foreldre som også er veldig aktive. Min leonberger var også veldig vanskelig å motivere i trening. Noen som har liknende erfaringer. Ønsker meg en rolig leonberger som kan gå løs og er grei med andre hunder!
12.01.2012

Knut sier: Det skumle med Leonberger, er at man får lyst på en til...
Til Cristine :NEI!! Tror nok ikke at du får en leonberger til å trives der, hvis du da ikke er veldig friluftsmenneske da...
Til Britt : Ja !!
Mer Leoinfo : www.haxeboet.com
09.11.2011

lillebror sier: hei:)har en helt fantastisk leonberger gutt på 8månder:)det er en helt utrolig rase.kjøpe han fra løveriket å er kjempe fornøyd med dem som oppdrettere ,vis man lurer på noe uansett va så hjelper hans og ritha,å de kommer med gode annbefalinger om pels stell og foring:)så nå har vi kjøpt en blåser en kraftig sak ,så nå er det ingen problem med røyting og gjennom våt hund:)så nå er det bare kos og glede her:)
21.10.2011

britt sier: vurderer å skaffe meg en hund..vil ha en stor hund,barnevenlig,rolig og kosete..er detnne rasen en godt valg ??
15.08.2011

christine sier: Hei. Jeg skal kjøpe hund og vurderer en leonberger,men lurer på hva den trenger av omgivelser. Jeg bor i Oslo i en 60 kvadrats leilighet i 5 etg uten heis. Vi bor nærme parken og marka er jo bare en t-bane tur unna. Men er det nok? Vil den trives i en så liten leilighet uten fri tilgang til hage?
27.04.2011

Ellen sier: Leonbergeren høres ut som en utrolig hund. Men jeg lurer på om den klarer seg alene når jeg drar på jobb!? Jeg bor i en leilighet i utkanten av byen og vil gjerne ha en hund til selskap, men jeg jobber og studerer og er derfor ikke hjemme hele dagen. Er en leonberger et dårlig valg da?
25.04.2011

Lilja sier: Til Elin.P: Jeg vet ikke hvorfor du mener det med at hunden Marta beskriver er en Newfoundlandshund, for etter egen erfaring med Leonberger mener jeg at det stemmer ganske så nøyaktig.. De er familiehunder til de grader, men noe jeg så Marta skrev, var at de trengte lite mosjon.. Å det er forsåvidt feil. De trenger en god del mosjon pga de er såpass store å dermed får lettere plager i ben og hofter. Så Marta, jeg synes ikke du skal se bort ifra å skaffe deg en Leonberger når du skal ha deg hund.. Uansett hvordan hund du skal ha så råder jeg deg til å lese om den og hundestell=).

Til syvende å sist, hunder blir som man oppdrar dem fra de er valper.. Så det er helt opp til eier hvordan hund de får ;)
16.12.2010

Lykketrollet sier: Har vokst opp med hunder og vi har huset mange forskjellige raser opp igjennom årene.
Det siste valget falt på Leonberger og det er en helt super fantastisk rase. Min tispe (3 år) er hele familiens og naboenes kosebamse. Hun elsker barn i alle aldre, hester, kaniner, høner og katter, alle er velkomne! Snø er veldig moro og vann er helt uimotståelig. Alt fra små pytter til store vann, alt MÅ bades i :o) Hun har aldri ødelagt eller tygget i stykker noen ting og har vært hjemme alene med tilgang til hele huset fra hun var valp. Det er en veldig lykkelig hund om hun får et par timer tur om dagen, men hun er like rolig og snill om det bare blir en liten tisserunde rundt feltet noen dager på rappen.
Går alltid løs på tur, men er aldri langt unna :o)

Leonbergere sikler ikke, og DET er veldig deilig!

Kan ikke få fullrost denne rasen nok, men allikevel så må jeg ta med de få "ulempene" som er: Det er MYE pels og mye røyting i perioder. Snøen sitter fast i stoooore klaser og er lettere umulig å få av, derfor blir det veeeldig vått inne når dette tiner. Pelsen rommer også masse sand og søle (ihvertfall for oss som er mye på tur). Små raser kan få en kjapp dusj når de kommer hjem, så er dette problemet løst, men en Leonberger er ikke så lett å få vasket skikkelig i en trang dusj. Samtidig tar det en hel evighet før de er gjennomtørre.

Kan varmt anbefales fra en som ikke tar møkkete sokker så veldig høytidelig :o)
23.10.2010

Gigante sier: Har hatt to Leonbergere og kan ikke få sagt nok pent om denne hunderasen. Den er stooor, men veldig rolig, hengiven og har en sterk holdning. En fantastisk familiehund som barna elsker og en god turkamerat. Ettersom Leonbergeren er avlet på vakt fremfor jakt, så holder den seg med flokken/eieren på turer i skog og mark fremfor å stikke av etter andre dyr.
-Behandler du Leonbergeren din med respekt og uhemmet mye kos, så får du mange kilo hengiven og glad hund tilbake...
20.10.2010

Elin P. sier: Marta, hunden du beskriver minner meg mer om en newfoundlandshund. Bare et tips, enda en rase du vil like :)
24.08.2010

Marta sier: Jeg har tenkt å få meg hund når jeg flytter ut (om ca 2/3 år. Da er jeg rundt 19/20). Jeg har ikke hatt hund før, så det hadde derfor vert litt smart med en hund som ikke trenger en eier med så mye erfaring med hunder :p Jeg har helst lyst på en stor hund, og ifølge det jeg har lest og hørt om Leonbergeren, så virker det som en veldig familiekjær hund. Det virker som om den er ganske tålmodig, og vartfall ikke farlig når det gjelder barn. Det at den liker vann er også en positiv ting! Jeg elsker hunder som liker vann :p Og at den er relativt rolig og trenger ca like mye mosjon som jeg har mulighet til å gi den er perfekt! Jeg har heller ikke tenkt å bruke hunden til noe annet enn selskap, og det virker som om den er den perfekte selskapshund. Så til syvende og sist, det jeg lurer på er: er Leonberger en passende hund til en person som ikke har hatt hund før?
24.08.2010

Jenny sier: Leonberger er en kjempefin hunderase for de fleste som elsker hunder etter min mening, jeg har en tispe på 4.år (Freia) selv og det er den beste hunden i verden. Hun er veldig rolig og kjempe snill, det er også en fordel at de kan være veldig sporty vis det er det du vil og gjør det fra starten, men kan også være fornøyde uten å måtte gå tur i løpet av en dag. Jeg kjenner mange andre som har Leonberger som også er veldig fornøyde med rasen, men personlighet og energi er forskjellig fra hund til hund. Det er oppdrettere som prøver å avle frem leonbergere som er mer aktive og har mer energi enn jeg mener de skal ha, liker best den tradisjonelle utgaven som er rolig og snill og den perfekte familie hund. Det er også viktig å få med at de blir hva du gjør det til, men lærer veldig fort. Jeg anbefaler denne hudnerasen til familier og enslige som ønsker et ekstra medlem som er lett å elske, trenger mye kjærlighet, elsker å lære nye ting, men ikke nødvendigvis så mye morsjon.
Lykke til med valget, til valpekjøpere som ser etter den rette rasen. : )

mvh

Jenny og Freia
19.07.2009

Anonym sier: Super flott familiehund. Har leonberger nr 2 nå, en hanne på 75 kg. Ungene bruker han som pute, han ser bestandig på tv sammen med ungene. Forsøker å sitte i fanget, men han er jo litt stor til det. Elsker å gå tur, men trenger ikke lang tur hver dag. De blir veldig preget den første tiden etter fødselen, så jeg anbefaler å kjøpe fra kennel som har dem inne i huset.
Supre hunder fra Løveriket .
Hilde og Leo
07.06.2009

Anonym sier: Leonbergere er noen fantastiske hunder. De er rolige, snille og godmodige. Da jeg fikk min første, var det kun 300 i hele Norge. I rasebeskrivelsen stod det at den elsker vann og at man enten måtte være sterk, eller ha god kustus på den, for å klare å holde den fra å bade i alt den så av vann. Jeg har hatt to stk, og begge hatet vann. Når det er sagt, må jeg også få sagt at den siste jeg hadde, Bamse, reddet min datter fra å drukne!! Det gjorde den helt på egenhånd uten at andre visste at hun var i fare!!
13.03.2009

Anonym sier: leonberger er en rolig rase. den trenger litt trim men det er hva du gjør det til fra den er liten, går du mye med den blir den sports hund hvist du går sånn passe trenger den ikke mye trim. leonbergeren er lett og trene. den har mye pels så den trenger ganske mye pelsstell. jeg liker hundene veldig godt fordi de er så rolige og liker å få kos. den trenger mye omsårg og du må ha tiden så det er viktig at du tenker deg godt om før du kjøper en leonberger. det er en ting du må ikke presse den til og trekke nor når den er ung fordi de kan ofte få håfte plager hvist du presser dem når de vokser.
14.02.2009

Din kommentar om Leonberger:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Leonberger var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase