Lancashire heeler

Lancashire heeler er en gjeterhund for kveg, opprinnelig fra England. I forhold til dens oppgave er den meget liten, men gjøre en god jobb.

Lancashire heeler bilder

Lancashire heelerLancashire heeler

Fakta om Lancashire heeler

Lancashire heeler

Heeleren er svært intelligent og har et stort forråd av lyder når den "prater" med sin eier. Den er også humoristisk og det er vanlig at den ler ved å vise hele tanngarden. Rasens allsidighet har gjort den meget populær som selskapshund. Både for eldre som vil ha turfølge, og for den yngre som kan like agility og andre aktiviteter.

Heeleren er en glad og positiv hund som kan trives både på landet og i byen. I Norge finnes det ikke mange heelere pr. i dag (august 2001), men rasen er stor i Sverige, med egen klubb og mange aktiviteter.

Lancashire heeler temperament og væremåte

Dette er en hund som er lett å trene, men passer best for familier med større barn eller bare vokse, ettersom den kan føle seg truet av små barn og kan være rask til å bite.

Hengiven ovenfor sine eiere og barn.

Lancashire heeler bruksområde

Opprinnelig avlet for å drepe kaniner og rotter på gårder og rancher, samt å gjete kveg.

Lancashire heeler utseende

Lancashire heeler er en lav og liten hund, men kraftig. Øynene er store og mørke. Ørene står oppreist. Lancashire heeler skal ha kraftige kjever. Halen bæres i bue over ryggen når hunen er i aktivitet.

Pelsen er glatt og i fargene svart og tan, eller svart med noe rødbrune innslag. Hvitt er ikke ønskelig i fargene etter rasestandarden.

Lancashire heeler historikk

Lancashire heeler døde ut, men ble deretter igjen avlet frem til å ligne den opprinnelige kveghunden. Dette var fra og med 1965, og da ble Welsh corgi krysset med Manchesterterrier.

I dag brukes den først og fremst som selskapshund, men noen steder på ranchene i Nord-Amerika har den tatt i bruk med sine opprinnelige oppgaver som gjeter av kyr, kanin-dreper og rotte-fanger.

Erfaringer med Lancashire heeler

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Lancashire heeler

Anonym sier: Jeg har lyst på en, men mamma vill ikke ha hund fordi hun hater å plukke opp/støvsuger hundehår(vi har hatt)
09.09.2012

Cute sier: Søt liten hund:-)
Har den ryggproblemer som dachsen eller andre helseproblem?
Bjeffer den mye?
28.05.2012

Din kommentar om Lancashire heeler:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Lancashire heeler var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase