Laekenois

Laekenois er tilhører gruppen av belgisk fårehunder, og er en strihåret rødbrun hunderase. I dag brukes Laekenois mest som brukshund og familiehund.

Laekenois bilder

LaekenoisLaekenois

Fakta om Laekenois

Laekenois

Laekenois temperament og væremåte

Laekenois er en impulsiv hund, som er skeptisk for fremmede, og på vakt. Den har utrolig mye energi, og passer derfor kun for svært aktive mennesker som har mulighet til å gi hunden nok av utfordringer.

Laekenois bruksområde

Laekenois er som alle belgiske fårehunder utviklet til å være en gjeterhund for sau, og den blir fortsatt brukt til det, men i mye mindre grad enn tidligere. I dag blir den først og fremst brukt som brukshund på andre områder - for eksempel som lavinehund eller politihund. Tervueren og de andre belgiske fårehundene er langt mer vanlige som brukshund, til tross for at Laekenois svært identiske egenskaper.

Laekenois utseende

Laekenois er en sterk og muskuløs hund, noe langstrakt, og en lett kroppsbygning (de veier ikke mer enn 28-36 kilo til tross for at den visuellt ser ganske stor ut). En bred rygg har de alle belgiske fårehundene. Halen bæres ned eller horisontalt ved aktivitet, aldri bøyd eller kromformet som med enkelte polarhunder.

Pelsen er rødbrun, og noe mørk eller grå i ansiktet. Pelsen er lang, og krever litt stell, men det er ikke den mest krevende pelsen å stelle. Den har en god og tykk underull som holder hunden varm.

Laekenois historikk

Opphavet er ukjent. Man antar at kryssning fra gamle mellomeuropeiske fårhunder kan være opphavet til denne rasen. Det kongelige slottet i Laeken fikk sitt navn oppkallt etter seg når den strihårede rødbrune varianten skulle få navn. Laekenois har gjennom alle tider vært den mest sjeldne av de belgiske fårehundene.

Erfaringer med Laekenois

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Laekenois

Anna Nicoline sier: Denne hunden vil eg ha! Har stor erfaring med belgiske fårehunder:)
Må bre finne meg ein gård og få noen kyr først:)
22.09.2012

Belgerdamen sier: www.vajert.se
er oppdretter i Sverige av Laekenois.
Norge har ingen oppdrettere, da det ikke er så mange av de her. I dag tror jeg at det er rundt 5 stk i hele Norge.....

En super hund, med et fantastisk gemytt.
Jeg har 1 av de :) Sammen med både Tervueren og Malinois.
28.12.2011

Oslo hundemann sier: Noen som vet om Laekenois oppdrettere i Norge? Jeg har falt pladask for disse hundene.
17.03.2010

Torill sier: Det står at Laekenois er en noe langstrakt hund, men det er ikke riktig. Det er en kvadratisk hund. Dvs like lang som høy. Pelsen skal ikke være lengre enn 6 cm og den skal nappes.
En sjelden rase i Norge og en utmerket brukshund. Skulle ønske folk fikk øynene opp for denne morsomme rasen.
18.04.2009

JP sier: Er ikke dette den stygge andungen? Hvis det bare er pelsen som skiller de fire belgiske fårehundene så ville jeg gått for groenendael, tervueren eller malinois.
18.12.2008

Nicolas sier: Egenskapene til denne hunden er ikke så annerledes enn de andre hundene etter hva jeg har forstått. Synes de andre belgiske fårehundene ser mer estetiske ut vissuellt så ville hatt en Tervueren eller en av de andre rasene i stedet for denne.
07.05.2008

Din kommentar om Laekenois:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Laekenois var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase