Labrador retriever

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Labrador retriever. Du kan også legge inn egne erfaringer om Labrador retriever.

Labrador retriever bilder

Labrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retrieverLabrador retriever

Erfaringer med Labrador retriever

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Labrador retriever

Bettis sier: Har en labradorhann på litt over året. Han har vært veldig aktiv hele veien, noe som har krevd mye tålmodighet og trening for å justere energien i riktig retning. Har ikke oppdratt han med kjeft og hardhet, men vært rolig, bestemt og konsekvent så godt jeg har kunnet. Ikke alltid like lett;). Er veldig glad for det i dag. Han(og ikke minst jeg!!) har fremdeles mye å lære, men han har blitt mye roligere og lettere å ha med å gjøre. Han er godlynt, er veldig glad og han er verdens beste turkamerat. Alt i alt en herlig hunderase med mye energi og personlighet!

Det jeg hele tida har hatt i bakhodet, er noen kloke ord fra ei venninne av meg: Vi må være snille med dyra våre, for vi er de eneste de har".
29.05.2013

Åsne sier: Hei!
Jeg og min familie har hatt 3 labradorer til sammen. De to første hadde vi for 13 år siden, og i 2010 kjøpte vi verdens nydeligste valp. Det som er veldig synd med labrador er at når de blir kastrert (dette er nok for de aller fleste hunder) legger de seg på seg mye fortere enn de som ikke kastrert. Vi kunne hvertfall aldri i livet ha en bedre hund enn labrador. Vi angrer hvertfall ikke.

Så om noen vurderer å kjøpe labrador eller ikke, DERE KOMMER IKKE TIL Å ANGRE!
23.04.2013

Hegna sier: Hei!
Lurer på hvor lenge jeg må være hjemme med Labrador valpen før han kan være hjemme alene noe timer?
12.03.2013

Liv sier: Er eier av Labrador Retriver, stor hannhund på 40 kg. Stor for rasen og kraftig , ikke overvektig! Veldig snill og glad hund, elsker barn og elsker å leke tiltross for at han nå er 5 1/2 år. Kjempefin turkamerat . Trenger flere turer hver dag. En av turene bør være minst på 2 timer. Siden Labradorer har lett for å legge på seg, må man være nøye med mat og ikke gi noe utenom. Da må et av måltidene reduseres. Matrasjon pr dag deles i to måltider. Veldig egnet som familiehund.
22.10.2012

Super Labrador-Forskeren sier: Hei,Labradorer er verdens beste raser skal få en om 9 dager jeg er ikke allergisk men hvordan kan man få dem til å slutte å gomle i seg alt den ser?
01.03.2012

Helen sier: Kan Labradorer fortbite ? Er de lette å trene ?
Jeg får meg snart en Labradorvalp ,Puddel og Golden. Passer de rasene bra sammen ??
15.11.2011

Sissel sier: Har hatt litt forskjellige hunder, men har nå min første labrador, svart tispe på litt over ett år. Har aldri ledd så mye av og med en hund noen gang som henne, hun sprer godt humør! Hun vil gjerne engasjere seg litt i overkant mye i alt og alle, så vi trener en del på å være "likegyldige" og tåle at noe skjer uten at hun deltar... Ellers super hund for en vanlig mosjonist og fin å trene hverdagslydighet med.
18.10.2011

labbetus sier: Vi har en svart hann på 52kg - ikke tjukk i det hele tatt, men har helt siden han var liten vært hyppig tatt med på lange fjellturer og er flott og muskuløs. Vennlig hund overfor alle tobeinte og stort sett også alle firbeinte. Med jevnstore hannhunder kan det av og til bli litt mannjevning, men i utgangspunktet vil han unngå bråk. Det er skikkelig gøy når han møter andre av samme rase - det virker som om de har noe felles i form av humør og glede, som bobler over bare de får anledning til å leke litt. Det blir sjelden det samme i møte med andre raser av en eller annen grunn. Min erfaring med denne hunden og andre jeg tidligere har hatt (ikke labradorer) er at hundene er en refleks av hvordan de blir behandlet - er man vennlig overfor hunden og lar den få være i aktivitet blir resultatet som oftest en harmonisk hund som man har glede av. Labradoren kan jeg helt klart anbefale og vi har ingen dårlige erfaringer med hunden. Han liker oppmerksomhet, men er rolig bare han får nok mosjon og er en ypperlig turkamerat. Flink til å gå med kløv, men elsker å hoppe ut i vann med eller uten kløv, så det meste har en tendens til å bli vått. At det er forskjell på svart, brun eller gul tviler jeg litt på, selv om vår svarte passer greit til beskrivelsen av svarte ved at han liker å være aktiv.
14.10.2011

Noen sier: Labforsker:
Vi har en brun en. Er ikke spesielt individualistisk anlagt eller opptatt av eksteriør:)(måtte bare) Kan varmt anbefale en brun en. Vår lille tispe er aktiv og godlynt. Elsker kos og turer i skogen, og VELDIG glad i mat. Kjøkkengolvet har aldri vært så rent som det er nå. Hver smule som skulle falle ned der blir plukket opp.
03.10.2011

Ewen sier: Labforsker: Helt klart, viktig å skille mellom korrelasjon og kausalitet også her, men inntil man forsker seriøst på dette vil påstandene kun være basert på spekulasjon og synsing.
26.08.2011

Labforsker sier: Når det gjelder sammenhengen mellom farge på bikkja og egenskaper, ser jeg at følgende påstander går igjen på ulike nettsider:

- De gule er late
- De svarte er best på jakt
- De brune er stae og egne, ustabile og utsatt for sykdom

I diskusjonen rundt dette er det noen som avfeier sammenheng mellom farge og egenskaper som vrøvl og myter, mens andre underbyggger påstandene med utsagn som "jeg traff en labrador i forrige uke, som var brun, og den var ikke sta, så dette stemmer ikke!"

Uansett: Det som først og fremst er med på å prege en hunds egenskaper, er eierens egenskaper. Jeg lurer på følgende: Kan det være en sammenheng mellom hvilke type hunde-eiere som foretrekker hvilke hundetyper. For eksempel:

Gul: Foretrekkes av familier med små barn + par over 60, som skal ha tur og kosekamerat. (Derfor blir de ofte late og feite)
Svart: Foretrekkes av unge og aktive + jaktinteresserte (Derfor blir de ofte gode jakthunder)
Brun: Foretrekkes av individualister OG personer som er overdrevent opptatt av eksteriør (og me dette utgjør markedet for målrettet og derved sykdomsframkallende avl av brune sjokoladelabbiser)

Så, til dere i labradormiljøet, kan eneventuelt sammenheng mellom farg og egenskaper forklares på denne måten. Jeg kjenner for få labradorer og eiere til å trekke noen konklusjoner, overlater det til dere... vær så god!

Jeg spør om dette fordi vi vurderer å kjøpe brun labrador (fordi den er så fin).
26.08.2011

Mina sier: jeg liker labradorer og har en gutte labrador den er den snilleste hunde i hele jorden JEG ELSKER LABRADORER !!!!!!! :D
22.05.2011

Testosteron Labbe sier: Har en Labrador hanne 3 år. Super snill. Men han har en filosofi overfor andre hann-hunder. "slik dere er mot meg, er jeg mot deg". Han er bare med på lek å morro. Er det noen kjekkasser så smeller det ! Han er lydig og flott ellers. Har enormt med energi og er en smart hund. Han er veldig "valpete" enda og det er faktisk begynt å bli litt slitsomt. Er en barnslig rase med mye liv å glede. Veterinæren mente det var forskjell på sorte og gule og at sorte kunne virkelig vise seg som " en av gutta i gata" og det er min erfaring også. valper og tisper får gjøre hva dem vil med han og han reagerer ikke på det.Han tror han er en av barna og vil ha kos fra dem nesten hele tiden.. :)
18.04.2011

tuppen sier: Har ei labradortispe på 3 1/2 år, sjokoladebrun. Min første labrador. Hun er en aktiv dame, vi holder på med lydighet som både hun og jeg liker, har prøvd oss litt på spor som også er en aktivitet som falt i smak. De er jo kjent for sin gode nese. Må inrømme at jeg er litt overrasket over hvor krevende hun har vært, hun lærer fort men kan også få egne ideer helt plutselig, finner da på noen sprell som ikke alltid passer inn. Det er som det står lenger opp på siden her, man må ha humor :-) og tålmodighet.(gjelder vel de fleste hunderaser det) Er nok ikke av den roligste typen men veldig snill. Er nysjerrig og vil gjerne hilse på alle hun møter. Veldig glad i henne :-)
22.02.2011

Malap sier: Labradoren er en herlig rase og jeg ville ikke vært foruten. Det er i utgangspunktet en livsglad og lettlært hund. Men som flere også har nevnt her, så er det både arv og miljø som spiller inn. Så det blir feil å si at alle Labradorer er "sånn og sånn". Man skal behandle de med respekt og spille på lag sammen med hunden (som med alle andre), man skal veilede de og være konsekvent. Når man har en hund skal man ikke tenke på dominans og undertrykkelse, men foreldreskap og veileding (man slår ikke ungen sin, man skal ikke skrike til den, og det gjør man heller ikke med hunden sin! Man forklarer/viser hva som er "rett og galt").
Min Labrador tispe på 3 år er den første Labradoren min og hun er helt herlig. Men riktig nok var det mye jobbing med henne når hun var rundt 6 mnd til 1,5 år. Det er ingen hund for late mennesker. De trenger mye stimuli både fysisk og psykisk for å trives. Jeg vil anbefale det til de som vil ha en glad og veldig "fysisk" hund (viser tydelig hvor glad den er og kan bli litt i meste laget for noen) men som også vil være aktiv med den. Jenta mi får 2-3 timer tur om dagen i tillegg til mental stimuli. Passer meg og min livsstil perfekt! : )
21.09.2010

christine sier: Mente Grosser schweizer sennenhund, ikke berner sennen ;)
31.07.2010

christine sier: Hei Agnethe!

Labradoren egner seg bra til både skiturer og kløv, men hadde jeg vært deg så hadde jeg titta litt på jakt labradoren. De er mye slankere enne de "vanlige". (det er disse jakt labradorene som blir brukt i politiet og forsvaret). Når det gjelder kulda så kan det bli fort kaldt hvis dere skal raste en times tid i 20minus men da er det bare å putte på han et dekken. Det slipper du hvis du kjøper deg en toller. Den har jo litt mer pels:)chow-chowen hadde jeg droppa var jeg deg.. de er litt for tunge og klumpete til lange skiturer..

Men hva med en korthåret vorsteher? Eller en berner sennen? De passer ypperlig til det du beskriver :)

Håper det hjalp litt :)
mvh Christine
31.07.2010

Agnethe sier: Hei

Jeg er på utkikk etter ny hund til meg og familien min. Har hatt Pyrineer i 11 år og deretter en Newfoundlender som jeg dessverre måtte sende til de evige jaktmarker nå i mai. Utrolige hunderaser begge de jeg har hatt og savner de veldig mye.
Hadde tenkt å ta en pause fra livet som hunde-eier, men etter drøyt to måneder uten hund så merker jeg at det ikke er noe for meg..
Jeg vurderer nå Labrador, Chow-Chow eller Nova Scotia Toller Retriever.
Vi er en ganske aktiv familie med en hytte på fjellet og en i skogen, samt at vi bor rett ved Østmarka i Akershus. Går en del på ski og oppholder oss mye utendørs hele året.
Hvordan er labradoren når det gjelder kulde, og skiturer (kløv og trekk)?

Håper noen der ute kan svare meg.
Tusen takk på forhånd
31.07.2010

TheNotoriousT sier: Jeg har en sort Labrador Retriever på 6 år.
Han er BARE søt og snill, god som dagen er lang. Har aldri hatt noe som helst problem med han!
Han underkaster seg andre hannhunder og er helt vill etter tispene.
Min aller beste venn i hele verden!
Denne rasen vil jeg anbefale ALLE som vil ha en rolig, snill, god, men også smart og arbeidslysten hund.
28.06.2010

Stine Fredriksen sier: Før det første: Drit i hva Frank F skriver, han gjør det bare for å provosere.

Når det gjelder agressive laber, så er det fullt mulig å få det. Alt avhenger av eier. Det er desverre noen "slapphendte" oppdrettere der ute som selger valpene sine til rått og råte, og mange som skaffer seg en lab tror de får en sindig og rolig hund uten å anstrenge seg for mye. "Barna har jo så godt av å omgåes dyr." Da er problemet at hunden ofte blir barnas lekekammerat og all mentaltrening og sosialisering md andre hunder blir ikke-eksisterende.
Vi var usikker på hvilken rase vi skulle velge. Er oppvokst med golden og var i grunn fast bestemt på å velge det, men så bestemte vi oss for å nullstille oss fullstendig. Vi las en del bøker om hunder, var på utallige utstillinger med alle typer raser og snakket mye med andre som hadde hund (inkl. oppdrettere.) Det tok oss 4 år før vi bestemte oss for labrador. Noen vil vel si "en gang retriever alltid retriever" - og det kan muligens stemme. Men det viktigste man må huske på når man skal velge rase, og hund generelt, er at ALLE er forskjellige! Labradorer ER ikke sånn eller sånn - men det er typisk for rasen at de utvikler seg sånn eller sånn. ALT står på deg som eier når det kommer til oppdragelse og hva du vil ha ut av hunden din. En ting er avl, en annen ting er miljø.

Så at noen kan oppleve agressive, dominante eller nervøse labradorer tviler jeg ikke et sekund på - men kast gjerne et ekstra blikk på eieren da:) Og ikke la èn dårlig erfaring ødelegge hele ditt syn på denne rasen som man kan oppdra og trene til å bli helt fantastisk! De har det i seg, det gjelder bare å få fram det beste i hver hund!
05.06.2010

annlaug sier: Mine foreldre hadde ein svart labrador som blei 13 år. Den mest fantastiske snille hund ein kan tenke seg. Mine tvillingsønner hadde ein god kamerat. I morgen skal ein av gutane henta seg ein valp. Svart Labrador selvfølgelig.
15.04.2010

malin sier: Frank Fagersand høres ikke frisk ut.synd det er så mye møkka mennesker som har hund.er så mange som aldri burde hatt det.hjertet mitt blør for alle dyrene som har det vondt.hvem kan være dyrenes talerør hvis de blir mishandlet.forferdelig at det finnes så mye dritt av folk der ute.hadde likt å gjort det samme mot dere.ta vare på dyra deres eller klar dere uten..
22.12.2009

Nina sier: Har en flott hann som er tre år gammel. Kommer fra et lite svensk opprettog er min tredje retriver. Har flotte bruksegenskaper bevart - det betyr en trygg, psyisk sterk og tilpassningsdyktig hund.Er sta, trenger mosjon, og stimuli for å trives. Videre en eier som har humoristrisk sans og even til å takle en hund med aktiv adferd og glede.Ikke en hund for sofaslitere, men turglade mennsker som gir hunden det den trenger for å trives.Det betyr ca 2 t pr dag med turer +++.
03.12.2009

Hundevant sier: Frank Fagersand, du er ikke kvalifisert til å ha hund. Få deg en psykolog mann. Hunden kan rehabiliteres, og det kan nok du også hvis du får deg hjelp.
04.10.2009

Frank Fagersand sier: Hei.
En venninde til min sammboer har en fin Sort Labrador, den har hunn fodt for noen uker siden og den er 8 maaneder gammel og vert aaverlatt mestedels faar sei selv. Her i Spania vor vi bor er mentaliteten for hunner svert annerledes enn norge. I dag naar jeg tok hann i oret efter hann ikke lod bet hann mei og jeg fikk raseriutbrudd og loftet hann efter orene. Har haft shefer under min oppveksk, sort elgehund finskestover mm. Alldrig er jeg blitt bitt. ser faar mei att mann aaverlater ett barn til sei selv og begjynner barneoppdragelsen ved 14 aars alder. Er det mulig og faa til denne hunnen eller er det faar sent. Denn lyder mei elendig og gaar egene veier va gjor jeg vor sterkt skall dett reageres, faar mei er dette sertilfelle, glad faar raad
03.10.2009

Anonym sier: har en stor fin labrador på 2 år, livsglad, lydig å veldig gla i mat.. Lærer fort, er veldig hjemmekjær, fin familiehund. angrer ikke på at jeg valgte å kjøpe hann.. det er stor forskjell på vekten på labradorene, den jeg har er 43 kg, hann er ikke overvektig bare kraftig bygd..
23.09.2009

Johan Bjørn sier: Eg leiter etter ny hund, etter at eg måtte gå den tunge vegen til dyrlege med min kjære shæfer. Sidan eg bur i elilegheit i tredje etasje no, bør eg prøve å finne ein som ikkje er så stor som shæferen. Ser i omtalen av labrador retriever øverst her at dei skal vege 25-30 kilo. Det tillet eg meg å stille meg spørjande til. Mi shæfertispe var relativt liten av vekst, og slank. Ho vog 36-38 kg, vegd på klinikken si hundevekt. Innbiller meg at labrador retriever er kraftigare bygd?
13.06.2009

Kakemonster sier: Jeg kan avkrefte dette, det er bare en overdrivelse. "alle" labradorer er snille og rolige, og faktisk ganske smarte. Men som hos mennesker er det et veldig sjeldent tilfelle der labradoren er kjent for å plutselig "klikke" og bli aggresiv, som jeg bør si igjen, det er veldig sjeldent og er sikkert bare en 1% sjanse. Min labrador er bare snill og søt! :D
27.04.2009

labrador sier: Jeg digger labradorer. Labrador hunder er helt unike. Det var en labrador som hadde hovedrollen i filmen om Marley & Me... bra film :)
06.04.2009

hundeelsker sier: Hei. Jeg har hatt labrador i snart ett år. Det er en kjempesnill hund, med mange fine personligheter. Den er virkelig en fantastisk familiehund!
08.02.2009

RP sier: Har vært borti mange labradorer, og de har vært helt fine utenom en:)
Det kommer ann på eieren åssen bikkja blir.
Er man veldig positiv og ikke så altfor stresset, så er det noe der.
For mennesker i dag er for det meste stresset, og det smitter over på hunden, noen tilfeller er det som ikke er helt som de skal, og det kommer mye av åssen de hadde det som veldig små valper..
Jeg har passet mange bikkjer, og de labradorene jeg passet var snille, men en var ikke helt som den skulle, og den kunne ikke være sammen med andre bikkjer, men den var snill mot meg og eieren.
Det gjelder åssen man oppdrar dem, og at de er "med" en hele tiden og at de får den trimmen som de skal..
De kan bli nevrotiske hvis de ikke blir sosialisert.
Sånn er det med alle hunder.
De er veldig sosiale hunder etter hva jeg har erfart.
Håper dette var til noe hjelp:)
Ikke alle er like vet du:)
28.12.2008

Karin Sunde sier: jeg har nå labrador for tredje gang, har hatt to svarte og har nå en sjokoladebrun. De er fantastiske hunder, jeg er sosialarbeider, og en av disse brukte jeg aktivt i jobben min, den var den beste miljøarbeideren både i forhold til voksne og barn,den behøvde ikke så mye trening på dette, det virket som han forsto hva det hele gikk ut på. Alle hunder kan bli aggresive m.m., det meste av dette kommer helt an på eieren, ikke hunden. Det gjelder også avlsforholdene, de tobente har ødelagt mye der.
Labradorene mine har vært helt flotte, men de har også hatt et godt stell, blirt elsket og respektert og tatt hensyn til. Skal en ha hund må en nok forsake en del, det er et valg en må ta om en skal bli hundeeier.Denne rasen er i utgangspunktet en svært godlynt hunderase, så er det opp til eier og oppdra den til å fortsette med det. Ellers har jeg masse jeg kunne sagt, men uygangspunktet er svært viktig, så må eier lære lederrollen.
09.12.2008

Line sier: Opprinnelse og alder

Utrolig nok så har ikke navnet labrador noe med opprinnelsen å gjøre. I dag er de fleste kynologer enige om at rasen har sin opprinnelse fra Newfoundland i Canada. Den fikk imidlertid sin endelige utforming på begynnelsen av 1900-tallet, først etter at den kom til Storbritannia. Britene krysset også inn andre raser. Trolig nedstammer også labradoren fra såkalte St. John's-hunder, som en gang levde på Newfoundland.

Rasen ble godkjent av The Kennel Club i 1903, og den første raseklubben, British Labrador Club, ble stiftet i 1916. Det fortelles at det skal har vært en labrador (på besøk) i Trondheim alt i 1908, men det var først etter andre verdenskrig at nordmenn fattet særlig interesse for rasen. I dag er den imidlertid en av våre mest populære tamhundraser.


Utseende, anatomi og fysikk

Labrador retriever har en kraftig og muskuløs rektangulær kropp med bred rygg. Den er en stor og meget energisk hunderase. Skallen er forholdsvis bred, ørene hengende og forholdsvis bredt ansatte, og halen kraftig ved roten og middels lang. Pelsen skal være kort og tett og uten krøller, og gir sammen med underullen vannavstøtende løsning. Pelsfargen er ensfarget sort, lever-/sjokoladebrun eller gul. Gulfargen kan variere fra kremfarget til nærmest reverød. En liten hvit flekk i brystet er tillatt.

Hannene blir gjerne 56–57 cm i skulderhøyde, mens tispene blir 54–56 cm høye. Vekten varierer gjerne fra ca. 25–35 kg, avhengig av kjønn og type.

Det finnes fortsatt linjer av labrador retriever som avles primært med tanke på jakt. Denne er gjerne litt mindre og slakere enn de hunder vi vanligvis ser, men skal ellers være lik. Det hevdes at disse linjene ikke er like arvelig disponert for sykdom og fedme.

Labradoren har søte og kloke øyne ikke langt fra hverandre. Snuten er også lang.


Bruksområde

Labradoren er en svært allsidig hunderase, som har blitt meget populær p.g.a. sitt vennlige og stødige vesen. Den er en glimrende familiehund, men den er også en meget attraktiv brukshund. Rasen som sådan blir mye benyttet som førerhund for blinde og svaksynte, hjelpehund og terapihund. Den har også en meget godt utviklet luktesans, og benyttes derfor ofte som narkotikahund og ettersøkshund.


Lynne og væremåte

Leverfarget labrador retriever (valp)Labradoren ser alltid ut til å være blid og fornøyd. Den har et rolig, men svært energisk vesen og er kjent for å være svært menneskekjær. Rasen regnes også inn blant de hunderasene som har størst forutsetninger for å bli en god og stødig familiehund for en barnefamilie, men man må aldri glemme at også labrador er et rovdyr. Rasen er kjent for å være glad i mat og trenger en god del mosjon for å trives og ikke bli overvektig. Som sådan trenger den også psykiske utfordringer for å bli en harmonisk hund.


Annet

Rasen er gjerne svært glad i vann og blir ofte dyktige svømmere. Dessverre er de også dyktige på sølepytter og slikt, så man må regne med litt renhold.

Rasen er arvelig disponert for hofteleddsdysplasi (HD) og albuleddsartrose (AA). Mange mener også at rasen er arvelig disponert for fedme. Ørebetennelse og øreeksem forekommer også, gjerne av at labradoren er så glad i vann.
22.11.2008

Fremtidig labrador hundeeier sier: Jeg synes labradoren er flotte hunder på alle måter og har vurdert å skaffe meg en. Ble lett skeptisk da jeg kom over en omtale om labrador retriver der de skriver at den *brukte* å være en av de sikreste og mest hengivne hunderasene, men at det ikke er slik lenger. Nå er labradorene nevrotiske og hyperaktive, eller dominante og aggresive. Det fine temperamentet til en labrador kan ikke lenger bli tatt for gitt heter det i artikkelen. Det stemmer ikke i det hele tatt med det bildet jeg har av labradoren. Kan noen vær så snill avkrefte dette?
24.10.2008

Din kommentar om Labrador retriever:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Labrador retriever var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase