Koreansk jindo

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Koreansk jindo. Du kan også legge inn egne erfaringer om Koreansk jindo.

Koreansk jindo bilder

Koreansk jindo

Erfaringer med Koreansk jindo

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Koreansk jindo

Sofia Haugan sier: Koreansk jindo er en primitiv hund med et sterkt jaktinstinkt. Den er modig, våken og svært lojal, men gjerne reservert og skeptisk til fremmede. Den er typisk dominant ovenfor andre hunder og kan være territorial. Den må ikke domineres, men trenger en tydelig leder. Den regnes som varsom og snill med egne barn, men barn må aldri overlates alene med slike hunder. Den trenger mye mosjon og psykiske oppgaver for å trives godt. Rasen bør ikke være et førstevalg for annet enn meget erfarne hundefolk.

Koreansk jindo er en meget god jakthund som har en usedvanlig høyt utviklet stedsans. Den er også kjent for alltid å vende tilbake til bostedet, uansett hvor langt unna den måtte befinne seg. Opprinnelig jaktet den villsvin og hjortedyr, men den kan brukes til mange former for jakt i hjemlandet, der hunder med rødlige øyne regnes som de beste jakthundene. Siden koreansk jindo er en urhundtype, er den meget hurtig, energisk og utholdende. Den bruker både luktesansen, hørsel og syn like aktivt når den jakter. I land med forbud mot hetsjakt (som det er i Norge og Skandinavia forøvrig), kan man derfor ikke bruke denne hunden som løshund. Den er imidlertid også en ypperlig ledhund.
Rasen er også en ypperlig brukshund forøvrig, enten som tjenestehund eller innen ulike former for hundesport. Rasen regnes også som en god vakthund. For de rette menneske blir den også en flott familiehund, og ikke minst en spennende og meget sjelden utstillingshund.
03.03.2011

Emilia pedersen sier: så søt finnes de i norske hunde butikker?
28.01.2010

Vicky sier: Hei jeg lurer på om noen forskjellige ting om koreansk jindo som for eksempel:

hvor stor den blir

hvor mye aktivitet den trenger

om den trenger mye pelsstell og hvor mye

og om den kan være fin å ha som sin første hund


jeg blir glad for svar
:-):-)
06.06.2009

vr sier: den er kjempesøt!!!
:-) :-)
04.06.2009

Din kommentar om Koreansk jindo:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Koreansk jindo var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase