Karelsk bjørnehund

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Karelsk bjørnehund. Du kan også legge inn egne erfaringer om Karelsk bjørnehund.

Karelsk bjørnehund bilder

Karelsk bjørnehund

Erfaringer med Karelsk bjørnehund

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Karelsk bjørnehund

Mor sier: Jeg har tre Karelere. To tisper og en hann. Intelligente og snille hunder, men de trenger en erfaren og tydelig leder. De trenger også sosialisering og dressur fra de er små. De går fint sammen med barn og er veldig glad i folk, men ikke så glad i andre hunder. Du må vite hva du går med i bånd når du går med en kareler. De trenger ikke å hilse på alle. Jeg har tidligere erfaring med grå hund og jamthund og forskjellen er ikke så veldig stor, men Kareleren er litt heitere. De liker seg best ute og trives dårlig i leilighet. Gode vakthunder og jakthunder. De knytter seg veldig sterkt til eieren/lederen sin og gjør sånn sett veldig forskjell på familiemedlemmer, men dette er likt de andre elghundrasene. Lett pelsstell utenom i røyting. Frisk rase med få sykdommer. Forøvrig er de vel som andre hunder, det du legger ned av arbeid i de får du igjen.
08.10.2014

Bjørn L sier: Da jeg var noen mnd gammel fikk vi en Karelsk Bjørnehund (tispe), og som barn flest var vel ikke jeg den greiste mot henne men hun var aldri noe som kan kalles for "hevngjerrig" eller slem eller lignende, alltid vært leken og elsker kos, vokste opp med denne hunden og har mange gode minner, hun bjeffet kanskje litt vel mye på folk men det var for hun ville hilse! Jeg er nå 17 og Laika som vi kalte henne forlot meg da vi var 15år begge to, min beste venn til nå i livet, alltid trofast, snill og like glad i kos!
Når jeg får meg fast jobb og plass å bo skal jeg garantert ha en ny Karelsk Bjørnehund! Anbefales sterkt, men må være litt streng slik at lynne blir i orden! :)
01.09.2014

Hanne sier: Vi har en guttebass av rasen Karelsk Bjørnehund. Han er veldig typisk rasen sin, sta og egenrådig. Han er en fabelaktig jakthund, og legger hele sjela si til nesen og sporet.
Dette er ingen nybegynnerhund, da det krever god hundeforståelse på slike tasser. Han vi har er aldri aggressiv, har aldri hørt han knurret, hverken på de "uhells"valpene han stelte i stand, mot katta, tispa vår eller niesa vår på 4 år. Han er lojal, men likevel veldig "glemsk", som jakthunder flest.
Disse hundene lukker ørene fort når de får snusen på noe, som feks. ei mus, elg eller kanskje en annen hund. Ellers er de verdens snilleste, selv om de kan virke litt brutale.
05.06.2012

Tess86 sier: det er en hund som må ha en erfaren eier. De er sta og kan fort bli sjalu. Det er ikke en rase for folk med små barn, men det kan gå bra hvis de lærer seg det fra valpe stadiet.
Bestemoren min han en sånn og den er ikke glad i småbarn/barn.
06.03.2012

Kristina sier: Noen som kjenner til oppdrettere i møre og romsdal??
Kontakt meg gjerne på kristina.u.92@hotmail.com
19.02.2012

Anita sier: Man skal ikke ha noen hund inne på et kott,uansett str og gemytt.
Jeg har selv en kareler,men han er blandet med spetz...det er det ingen som ser for han har både utseende og gemyttet til karelern.Han blir 4 år til våren,supergutt...han er vanvittig snill og leken.Men en ting kan jeg si,jeg måtte kastrere han da han var litt over året...han la ofte opp til bråk med andre hunder og det kan jeg ikke ha noe av når jeg selv har mange venner med hund.Men etter kasteringa ble han en ny gutt,lager ALDRI bråk...kommer overens med alle hunder og andre dyr,snill med barn,ikke så glad i mas...da går han bort,men det har han rett til...er flere hunder med oss på tur tar han seg mer enn gjerne en tur aleine :) Alltid på vakt er han og,og lettlært. Men jeg skaffer meg aldri en lik rase igjen,for modig rase...men heldigvis så er jeg tøff av meg.
13.02.2011

sl sier: Har en kareler på 7 måneder. Er en utrolig fin og sosial familiehund som går godt sammen med vår svarte elghund. Manglet ikke på advarsler da vi skulle kjøpe kareler, men nå har han sjarmert alle "skeptikere" i senk.
Han er glad i folk og leker med alle hunder som kommer i hans vei. Men er imponert over hvor rolig han er. Kommer vel i "tenåra" etterhvert så da får man se om grunndressuren sitter :-).
23.01.2011

Dodge6 sier: her er en adresse i breivik i salten:

http://krokslettkennel.com/index.php?name=seksjon
13.01.2011

kai sier: hei

lurer på om det er noen såm vet om nån oppdrettere i nord norge av karelsk bkørne hund?
05.02.2010

Silje sier: Hei

jeg kjøpte min Karelske bjørnehund i 1992 og den ble 15 år!!!
dette var min første hund å hadde jeg vist hva jeg gikk til hadde jeg aldri valgt denne rasen. Jeg var 15 år og synes den var såååå søøøøt.... (galskap)
men når det er sagt, så var det en hund som var stabil og trygg på seg selv. (til tider veldig trygg på seg selv!) var aldri aggressiv mot mennesker, kunne overlate han til hvem som helst, kjente eller ukjente spilte ingen rolle bare han hadde mennesker rundt seg. Han hatet å være alene og "bodde" i bilen når jeg var på jobb, sommer som vinter og trivdes med det. var rolig i hus og han lekte ikke mye, ikke en gang som valp. Når jeg kastet pinner til han, så han på meg med et dumt blikk... Å fortsatte sin snusing i sitt tempo.
det som var negativt med han, var at med andre hannhunder ble det BESTANDIG SLOSSKAMP å han sloss til den andre hunden ga seg.
Men han var en knall god jakthund på elg, helt fantastisk! (jeg jakter ikke, så når han så stolt hentet elg til meg var jeg vett skremt)
Så jeg kan av personlig erfaring si:
* God jakt hund
* Trygg på seg selv
* Meget sta!!!
* Egentlig lett lært, "men orker ikke å vise det."
* Liker å være sammen med menneskene sine
* Ikke god vakthund (voffet kun på andre hunder)
* var vant til barn i alle aldre og var superflink!!!

Men min hund var den beste av alle.
Savner Antanas
21.09.2009

bjørn sier: Dette er store og imponerende hunder. Karelsk bjørnehund er selvstendig, modig og ivrig, men nærmest asosial i sin atferd. Den kan være aggressiv og er en god vakthund. Disse hundene krever rikelig med mosjon og er ikke noen hund man skal ha inne på et kott.
10.02.2009

kgholt. sier: karelsk bjørnehund er en kjempefin familie hund.
Di er meget stille rolige å snille til barn.
jeg har hatt ei tispe av denne rasen en del år til bake,kunne tenke meg å skaffe meg en ny,
Kareler.De er meget gode til elg jakt åer en go tur kammerat.Jeg er mye alene å vil ha en ny hund.
jeg er ikke i tvil om hvilken hund det skal bli.
Valget er enkelt KARELSK BJØRNEHUND er valget.
01.01.2009

Din kommentar om Karelsk bjørnehund:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Karelsk bjørnehund var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase