Japansk spisshund

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Japansk spisshund. Du kan også legge inn egne erfaringer om Japansk spisshund.

Japansk spisshund bilder

Japansk spisshund

Erfaringer med Japansk spisshund

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Japansk spisshund

Kjetil Olsen sier: Hei.

Skal kjøpe et bilbur til Japansk Spisshund. Har en tispe 5 mnd nå. Tenkte å kjøpe Proline Falcon small, noen som har erfaring ?
17.01.2016

70 år gammel dame sier: Jeg vil gjerne ha en japansk spisshund, helst en jente uten navn.
Jeg har hatt en japansk spiss hund før, og vil ha en til :-)
Vet noen hvor jeg kan finne en?
14.05.2015

Lino sier: Har en japansk spisshund - han , knapt to år.. Noen som har erfaring med røyteperiode - er ikke så fin når han mister så mye pels ! Hvor lang tid går det før den er tilbake til normalen ?
Ellers er det en fantastisk hund - går turer på 4-5 timer like mye som den elsker å bli kost med.
10.08.2014

Kaizer sier: Hei. Har en skjønn 2 årig liten japaner. Kaizer er den snilleste og lydigste hunden jeg noensinne har hatt! Mange sier at de røyter, som er sant men bare i små perioder.
De skal helst bli børstet 2 ganger i uken. Men ellers lerer de fort, og setter stor pris på regelmessige turer. De er helt herlige hunder og anbefales på det sterkeste.

Hilsen Kaizer :-D
15.07.2014

Bingo sier: Hvordan er det om man jobber 8 timers dager? Kan de vendes til det å være alene så lenge? eller er det for lenge? Kan prøve å ikke jobbe 100% eventuellt. Hvis jeg går morgentur rett før jeg drar og tur når jeg kommer hjem, så en tur på kvelden? Aldri hatt hund før, men har så lyst på en. Og hvor lang tid trenger man ha fri med de fra de er valper, er det 2 mnd ca?:)
16.01.2014

Marion sier: Hei "Fornøyd 21 åring". Hvor kjøpte du valpen din? Er på utkikk etter japansk spisshund selv, vokste opp med en, og nå som 24 åring er det på tide :)
03.04.2013

Fornøyd 21 åring sier: Jeg kjøpt meg japanesisk spisshund for 2 år siden, han var da 3 år å jeg betalte 3000,- med alt av utstyr. han er veldigt lydig å snill, han er dog skeptisk til store mannfolk da mannfolk har skremt han som valp. Dette problemet har jeg trent han mer på å han er mindre skeptisk. Han likte ikke katter i det hele tatt når jeg fikk han å jeg hadde katt, 4 dager tokk det å han å katta lekte ilag. så trening å tilvenning er det som må til. ettervert flyttet jeg å han bodde ilamme 2 ulike rase tisper å 3 katter + 2 fugler. Denne hunden er den beste for de som liker å gå tur å trene en hund som fanger opp nye ting VELDIGT fort. min Chiko blir 5 år i år å lærer fortsatt VELDIGT fort. Anbefaler rasen til alle som spørr.Skal man ha dem som valp så er det jo selvfølgeligt mer jobb med å trening av det grunnleggende men går fort bare du tar deg tid.
14.03.2013

Mari sier: Jeg vokste opp med denne hunderasen og har vært solgt siden da.
Denne rasen er en utrolig fin familiehund. Den er lettlært og veldig kjærlig med sine eiere, for ikke å glemme dens vakre ytre! :-)
Den første japanerne jeg vokste opp med var verdens snilleste. Han var utrolig enkel både som valp og voksen. Bjeffet aldri og var veldig lydig, men kunne derimot være relativt gal etter damer.
Han andre var litt verre som valp og ville helst være sjefen i familien. Etter hvert som han ble litt mer voksen ble han verdens kjærligste. Han er utrolig hengiven ovenfor de menneskene han blir kjent med, går trofast ved siden av eierene sine på tur og elsker å bli kost med :-)
03.03.2013

EM sier: Vi har ei nydelig lita japanerfrøken, lettstelt, kjærlig, lydig, oppmerksom og lærevillig. Hun er nå rundt 9 år gammel og elsker fortsatt å leke og å lære nye ting. Hun er tillitsfull og elsker å bli kjent med nye mennesker. Hun gir et lite boff for å varsle når det kommer besøk. Hun har en spesialsele som vi fester til bilens sikkerhetssele når vi kjører bil, fungerer helt fint selv ved bråstopp. Hun har fast plass i baksetet og elsker å følge med på det som skjer utenfor bilvinduet. Hun storkoser seg på campingturer, campingvogna er hennes andre hjem. Hun er robust og sjelden syk. Hun er svært lettlært, Har kun brukt positiv respons under opplæring. Ikke bruk sint/strenge komandorop og straff under opplæring. Helt unødvendig, og kan gjøre dem uttrygge. Når hun har lært noe sitter det, og man kan gi komandoene med rolig og vennlig stemme. Hun går som regel løs når vi går tur, kommer det biler når vi er på veien stopper hun, setter seg ned ved føttene mine og venter til bilen har passert. På veier med mye traffikk har hun selvsagt på seg bånd. Her bruker jeg en sele som går rundt kroppen, ikke halsbånd. Når hun må ut går hun til døra. Jeg slipper henne ut og hun sier i fra når hun er ferdig og vil inn. Hun stikker ikke av og holder seg rundt huset og i hagen. Hun er selvstendig og klarer seg fint hjemme mens vi er på jobb. Hun har da huset for seg selv og har aldri ødelagt noe mens hun var alene. Kort sagt en fantastisk følgesvenn og kamerat. I røyteperiodene tar jeg vare på underulla og spinner det mykeste garn av det. Garnet er garantert kløfritt og er like mykt og varmt som angoraull.
27.01.2013

Anna sier: På alle spøsmålene dine er det egentlig bare du som har svar på.
Det spørs på hvor mye DU vil trene med hunden. Den er ikke usikker på folk viss den er vant med å ha folk rundt seg hele tiden.
Den kan godt være alene hjemme viss den er vant med det fra valpetiden. Den kan godt gå ilag med katt viss den får trening.
12.01.2013

mulig hundekjøper sier: Vi skal kanskje få hund, og lurer på:
-Vi har hørt at japanske spisshunder kan være mistenksome og usikre mot fremmede. Stemmer dette?
-Kan hunden være hjemme alene på dagen?
-Kommer den overens med katter?
11.01.2013

Bjeff sier: Det skrives at den er en god familiehund.
Kunne den trivdes hos meg som bor alene,
voksen og bor på landet , jobber noen få dager i uken.
03.01.2013

Anna sier: Sefølgelig går det an å ha to hunder sammen. Mange har fleire hunder. Jeg har f.els to norske buhunder og tre lundehunder.
29.12.2012

Melanie sier: 9180
Jeg er 12 år og vil mer en alt i verden få kjøpe en så utrolig nydelig
skapning. Men jeg er nok den eneste som har lyst
i familien. Familuen min er veldig alergiske mot dyrepels,
men jeg skal nok få skaffa meg en når jeg blir større.
Går det an å ha to forsjellige hunder isamen? Som f.e.k Japansk spisshund
og Pomeranian?
28.12.2012

Annikka sier: Lykke til med ny valp i hus! Det blir nok gansje mye moro med ny valp! Har selv to japansk spisshunder, veldig gode nybegynnerhund;-)
07.12.2012

tove sier: Hei. Skal å se på en hund i kveld, ikke langt fra der jeg bor :) Gleder meg noe veldig :) Selvsagt skal den få mye kos og stimulering, mangler ikke på det her i huset :) Dette er vel gjennomtenkt, både for og imot, så føler tiden er inne :) Ha en fin dag :)
07.12.2012

Annikka sier: Tove: Ein hund trenger ikke bare ha tur, men stimulering(Hodearbeid) Og kos. Men ein japansk spisshund elesker tur! Pelsen blir ikke lett skitten, så du slipper å bade den hver gang :)
06.12.2012

Tove sier: Hei, jeg er en dame på 50 år som liker å gå mye på tur, ønsker nå en å gå sammen med, og derfor ønsker jeg å kjøpe en japansk spisshund. Tror dette er en hund som passer for meg, har en venninne som har en, og jeg har forelsket meg helt i den:) Er det noen som har klar for salg?
04.12.2012

Tove sier: Hei, jeg er en dame på 50 år som liker å gå mye på tur, ønsker nå en å gå sammen med, og derfor ønsker jeg å kjøpe en japansk spisshund. Tror dette er en hund som passer for meg, har en venninne som har en, og jeg har forelsket meg helt i den:) Er det noen som har klar for salg?
04.12.2012

Anonym sier: Hei, jeg er en jente på tolv år. Jeg har aldri hatt en hund, men jeg har veldig lyst på en. Jeg har lest masse bøker og regnet ut hva det vil koste. Vi bor i et stort hus med nok plass. Jeg har også masse plass på rommet. Jeg går på idrett 2 ganger i uka, så jeg mener jeg har tid. Tanten min har en Japansk Spisshund og den er jo SÅ lydig! Jeg har lært masse av hun. Pappa sier at han ikke har tid til hund, men det har jo jeg. Jeg har snakket med ham om prisen og jeg tror han syns det var helt OK. Men jeg er litt usikker på om jeg for lov. Jeg vil jo det beste for hunden.

Hilsen Anonym.
07.10.2012

Henriette sier: Jente som har lyst på hund: Og hvem skal hunden når du er på vidergående? Foreldre? Eller skal du ha den med deg?

Men japansk spisshund kan koste opptil 20 000 kroner. Søk på finn.no.
Mange blandinger med japansk spisshund er billigere. Har ein selv:-)
Men japansk spisshund er ein koselig liten hund som KAN bjeffe ein god del. Pelsen er skittavstøtende(Blir ikke lett skitten) Og må gres to-tre ganger i uka. Japansk spisshund kan godt sykle med deg og bli med på fjellturer. Aktiv hund. Anbefaler minst ein halvtime mosjon hver dag.
Men det viktigste av alt om du skaffer ein japansk spisshund. Den kommer til å elske deg og gjøre alt for deg, og du må ha god tid til den:-) Veldig lettlært hund som lever kanskje opp til femten-seksten. Vet som ein bra oppdretter, teddygårde eller freddygården, noe sånt:) år!:-) Lykke til!
07.08.2012

Jente som har lyst på hund sier: Jeg er en jenta på 15, snart 16 år og vurderer å kjøpe en japansk spisshund for mine egne penger, men jeg bor fortsatt hjemme.. Koster disse hundene mye? Jeg har lyst på en hund familien kan ha med på fjellturer, men samtidig en hund som kan ligge på fanget. Er dette hunden for meg? Og vet noen noen kjente oppdrettere som jeg kan kjøpe fra?

Takk på forhånd!
07.08.2012

Vennen min sier: Til jente som vil ha hund: Den blir sånn som eieren gjør den!
Jeg har sjøl ein japansk spisshund som blir med på lange og krevende fjellturer to ganger i uka:-)
Så er pelsen skittavførende, det er jo eit bonus:)
03.08.2012

Jente som vil ha hund! sier: Hvor lange turer kan en japansk spisshund gå? Egner den seg på fjellturer? Og blir den veldig fort utslitt?? Synes de er helt nydelige!
03.08.2012

Bare ta den:-) sier: Den kan leve til 15 år. Min japanske spisshund ble femten år og fire månder:-)
Så det er bare å ta den:-) Husk å å til vetrinær ein gang i året da!!
27.05.2012

Effen sier: Noen som vet leve alder på japansk spisshund? Skal muligens ta over en 7år gammel tispe, men er lite interissert visst den bare har et år eller to igjen...
27.05.2012

Ruth sier: Jeg er vokst opp med fuglehund,men for tre år siden fikk jeg en japansk spisshund. Hun er min beste støtte og ledsager. Ble syk for 7 år siden! Med tanke på at jeg syk og trengte noen som kunne få meg ut av huset og sengen. Fikk jeg min japanske spisshund av god venn! Hunden min har trent opp til bli ledsagerhund( servic) bruke et halv år for at hun skulle bli godkjent! Min japanske spisshund er med meg over alt! Diva fikk to nydelige japansk spisshund valper 20 mai! De nydelige. Det også en flott turkamerat, samt veldig robuste og lærevilig rase! Anbefaler den rasen!
23.05.2012

Marianne Oppedal sier: Hei. Jeg har ein japansk spisshundvalp på 5 mnd. Har en pomeranien også på 5 år. Disse går veldig fin sammen, er blitt bestisser. Japanske er snill, vakker og lærevillig. Den er mye mindre sta enn pommen, Ikke tegn til aggresiv men utrolig gla og glad i eierene. Må få gå på tur. Men tenk nøye om før kjøp. Dette er ikke noe man bare kan sette vekk når man skal noe. Mine hunder er mine barn!!!! men likevel hunder. Er utrolig glad i dem, her dem med overalt hvor jeg er. Dette er et flere års prosjek da de har lan levetid.. Man må gi 100% og man får 200% tilbake
30.04.2012

Maria sier: Hei jeg er 12 år og har en shiba :-) nydelig hund men litt sær men også litt ensom, så jeg har lyst på en japansk spisshund;-) men siden tispa jeg har er litt usikker på andre hunder er dette en fin hund som kan knytte et vennebånd mellom min tispe og seg selv:-) håper på svar. Hilsen nyskjerrig 12åring:-D
22.02.2012

Jente på 13 år sier: Hei ønsker meg en japansk spiss hund og jeg lurer på hvor store blir tisper ca ?
Synes den rasen er helt skjønn
04.02.2012

Jente på 13 år sier: Hei ønsker meg en japansk spiss hund og jeg lurer på hvor store blir tisper ca ?
Synes den rasen er helt skjønn
04.02.2012

Anonym sier: Jeg ELSKER den hunderasen! Japanske spisshunder er fantastiske! Signe: Jeg er ikke sikker på om du har gjort noe galt, men min hund er ikke sånn, og jeg har hatt 3 Japanske spisshunder før og ingen av de var sånn heller.. Men det kommer jo anpå persjoneligheten til hunden. Anbefaler ALLE til å kjøpe en hund ! Koster litt mye, men du får masse kjærlighet!
31.01.2012

Signe sier: Det er mye pent snakk her, men dere har glemt en viktig ting. Når jeg går tur med min 2 år gamle tispe, stopper den når den vil som et esel og vil ikke gå videre. Den trekker konstant til venstre slik at min venstre skulder hele tiden er anspent. Den er også for dominerende for nybegynnere, da den trenger en konsekvent og fast hånd. Hver gang den har vært ute til lufting hopper den som besatt når vi skal hente den.
Hva har jeg gjort galt?
29.01.2012

Anonym sier: Jeg skal kjøpe hund, men har aldri hatt hund før. Er dette en fin hund å begynne med?
Takk på forhånd :)
25.01.2012

PAULUS sier: jeg vil ha en japansk spisshund siden vi går mye turer og trenger underholdning
JEG ELSKER RASEN FINT UTSEENDE
01.11.2011

Evelyn sier: Jeg har en japansk spisshund hann som er 8 år gammel, lydig, snill, veldig glad i familien, hopper og spretter og klynker når kjente mennesker kommer på besøk. den liker å gå tur i all slags vær, bjeffer bare når det ringer på døra, elsker å løpe etter kasteleker, er veldig glad i katter, men trekker seg når katten skyter rygg, den er klok og skjønner når jeg snakker, anbefaler den til nye hundeeiere
15.10.2011

Anonym sier: Har veldig lyst på en slik hund. Så etter en pomeranian helt til denne dukket opp. Mye mer perfekt størrelse på den her
16.08.2011

hunde-elskeren sier: hvor mange ganger i uka/måneden … skal man pusse tennene på en japansk spisshund? er det likt for alle hunder, eller har det noe med rasen å gjøre, hvor ofte man skal pusse dem?
18.07.2011

Anonym sier: Hei. Jeg har en japansk spisshund valp til salgs. det er en tispe og hun er leveringsklar nå.
Vi hadde 3 stk men har solgt de to andre:)
Dette er fantastiske hunder på alle måter. hvis noen er intr så ta kontakt på mail.
ebhalvorsen@hotmail.com eller tlf 95914898
Mvh Berit
05.05.2011

Dina sier: dem sier at den skal være allergi vennlig ;) har to selv ;)
15.03.2011

Egil sier: Er rasen a¨llergi vennlig noen som vet ??
03.03.2011

Josefine sier: Jeg har lenge ønsket meg hund! Og da jeg fikk øye på Japansk spisshund og leste om den så ble jeg forelska! I juli skal jeg kjøpe meg en:) Så hvis noen har noen til salgs rundt den tiden så hadde det vært kjempe fint!
18.01.2011

Tine sier: Har en japaner tispe på 4 år (fikk henne for to år siden), og hun er verdens herligste!! ALLE faller for henne, både utseendet og gemyttet. Hun er utrolig snill og lærevillig (super til agility), bjeffer aldri (bare et lite boff innimellom) og holder seg alltid i nærheten av meg.
Kunne ikke bedt om en bedre hund, og skal alltid ha denne rasen i familien! Anbefales virkelig på det sterkeste!
23.06.2010

no name sier: jeg har så lyst på en japansk spisshund! Jeg er 11 år og bor sammen med mamma i en tomannsbolige, E det dumt og få japansk spisshund da
? ( Dette er kanskje ikke erfaring men...)
11.06.2010

jamasti sier: Japansk spisshund kommer alltid til å være i min familie, er helt forelsket i denne rasen!
Jeg har en herlig Hanvalp tilsags
Besøk min hjemmeside ved interesse
www.jamasti.com
14.07.2009

Elvira sier: Jeg har hatt tre japanske spisshunder til nå, men den elste på 11 år fikk livmorbetenelse og ble skikkele dårli, så alternativet for meg ble avliving for hennes alder. Erfaringen min med denne hunderasen er rolig,lett og oppdra, kan ha med på det meste ,snill og lydig. Mine hunder bjeffer litt når det kommer folk, men gir seg fort. De har tykk pels, men er man flink til og børste de når de røyter, så ungår man for mye hår i huset.
22.05.2009

Marit sier: En japansk spisshund ligger i pris på 10 - 11 000,- som valp. Finner du en unghund/voksen som trenger nytt hjem, så pleier de å være litt rimeligere.
Det er ikke så dumt å ta kontakt med raseklubben for å høre om det er noen som har valper for salg, eller for å få mere innformasjon om rasen.
http://www.japansk-spisshund.net/
29.04.2009

vibeke sier: noen som vet hvor mye det koster ca. for en sånn hund? er veldig interesert i og kjøpe.
18.04.2009

marianne sier: Snill og barnevennlig hund. Liker godt å kjøre bil, lærer lett. Kjempeglad når eierne kommer hjem etter at den har vært alene noen timer.Så og si aldri syk.Grei å ha med på ferie eller besøk. Bjeffer en del, men dette kan reduseres ved oppdragelse.Varm pels som kan være litt plagsom på sommeren, men helt topp på kalde vinterdager.Snøst en del i perioder, pelsen kan da dras av i store dotter.Selvrensende pels, vaskes og børstes av og til.
06.01.2009

Din kommentar om Japansk spisshund:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Japansk spisshund var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase