Jamthund

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Jamthund. Du kan også legge inn egne erfaringer om Jamthund.

Jamthund bilder

Jamthund

Erfaringer med Jamthund

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Jamthund

Skogstroll sier: Ønsker en jamthund uten å jakte. Er jeg på bærtur eller vil dette gå fint? Skal selvfølgelig være aktiv
26.08.2017

Frank sier: Til deg som sier at jemten ikke har like stor jaktlyst som Gråhund, du har nok ikke vært i skogen sammen med en god jemte. de er unike jaktmaskiner som er utholdende og sterk på alle måter.
25.05.2014

Frank sier: Til deg som sier at jemten ikke har like stor jaktlyst som Gråhund, du har nok ikke vært i skogen sammen med en god jemte. de er unike jaktmaskiner som er utholdende og sterk på alle måter.
25.05.2014

Bjarte sier: Heisann,

eg jakter hjort å til tider elg. Og skal vil ha ein jämthund med gode linje. Nokon her som kan anbefale ein kennel som drive med gode jaktlinjer ?

Brukte Dachs i fleire år, kjempe god hund til jakt generelt. Men sleit litt i dei bratte fjella. Og sidan eg skal bruke hunden som ettersøks og jakt kompis så har eg bestemt meg for jämthund.

håpar på nokon gode tips.
28.04.2013

SAKO sier: Har jaktet både med jamthund og med grå hund. Min mening er att det blir feil og si att den ene er mye bedre enn den andre. Både grå og jamt er første klasses jakthunder både som bandhund og løshund. Som familiehund ellers på året fungerer de også utmerket..
15.12.2012

1029 sier: jamthund er ikke i nærheten av norsk grå..se prøve resultat over hele norden Mr tullball. så lei av å høre på folk som skal si at jamt er det helt store og grå er på vei ut
14.07.2012

tullball sier: å basere uttalelser på at jamthund er treg og lite jaktlyst på den hunden man har i stua blir for dumt. Vitner bare om utrolig lite bevissthet omkring hund. Min jamthund sto med elg siden hun var 6 måneder og har stått med det siden. Masse jaktlyst. har en kompis meg en gråhund, og denne står sporadisk med elg nå... etter 7 år. Betyr det da at jeg bør si at jamhund er veldig mye bedre og med mye mere jaktlyst enn gråhund? Nei, det blir for dumt.

Og avle jamthund som ren kosehund som noen sier de skal? jaja, er ikke første jakthundrasen som blir ødelagt av det da i allefall. Skjerpings
25.06.2012

Blink sier: Har ei Jämthundtispe på 2,5år blir brukt som løshund. Men hun er veldig forsiktig når hun kommer i kontakt med elg som stopper, har rett og slett litt vankelig for å lose. Har noen erfaring med dette?Jeg jakter mye og MÅ ha noe som virker.Er det håp??
02.10.2011

Bjørn sier: helt enig!jamthund har ikke like stor jakt lyst som norsk elghund grå.
11.08.2011

Daniel sier: Jamthund er brukans der det er masse elg.i store terreng der det er lite elg må du ha grå hund som henger på elgen om den reiser.virker ikke som jamthunden har ikke like stor jakt lyst som elghund grå. men alt til sitt bruk...
06.08.2011

Daniel sier: Jamthund er ikke i nærheten av elghund norsk grå.
05.08.2011

jamta sier: jeg har en jemthund, han er nå 4 og et halvt år. heter Varg :-) han hadde sin første elglos da han var 8mnd, og jeg kan med hånden på hjertet si at om hunden ikke loser før den er 5, da er det dårlige linjer den kommer fra. men som andre her sier, så er jemt. den beste familiehunden, og den er jo helt fantastisk lettlært på lydighet, det eneste jeg fortsatt sliter litt med er å bryte losen, men jeg tar ikke det så tungt. han er jo fantastisk. men en ting folk må tenke på er at jemthunden kan få epilepsi anfall. min fikk det første anfallet natt til 14 april 2011, og to natt til 15 april 2011, han går nå på medisiner, og vi håper dem hjelper slik at han slipper dette. han har ikke hatt anfall etter start på medisiner. bank i bordet for det. Det er helt forferdelig å se på, men vi vet at hunden dør ikke av anfallet, men blir noe sliten etterpå. men utover det, så vet jeg ikke om andre sykdommer hos denne rasen.
men ønsker du en hund som liker skogen og jakt, samtidig som du vil ha en helt enestående fantastisk familie hund, så er dette rasen å gå etter, men bruk NKK, da er du sikra at du får en hund som yter, og har gode gener. venlig hilsen jemthund frelst
19.04.2011

jonny sier: kor mye koster en jamte skal brukes til hjorte jakt har en i balstrand son driver med jamthunder
27.03.2011

Anonym sier: hei jeg har en jamthan på 3 år godt kjent ettesøks hund er preget på hjort den var 9 mnd når den var godtkjent vi har funne dyr der andre har friskmeld dyret og koggen har funne de litt arbeid er det jo men 16 ettersøk er alle dyra funet avliva hunde er leken og snill hund den skal passe på alt er super med små unger så jamten kan vere en ordentlig stue gris får håpe eg får ha han i mange år geir hansen
16.03.2011

Halleberry sier: Njaaa.. trenger ikke å være dårlige linjer for det. Her hvor vi jakter er det flatt og veldig lite skog (Høyfjell). Det er ikke bare å stoppe en elg i slikt terreng, derfor en blodtrimmet jämt med lange ben og ikke en bitteliten grå som ikke har en sjans når storoksen setter fart.

Vi hadde besøk hit nordover av en champion fra Trøndelag hvor den visstnok holdt elg i timesvis i de tette dalene og skogene. Vel, den hadde ikke noe å gjøre her.

Så 3 timer i 1,5 års alderen? Du "Elglos" har nok ikke jaktet på elg andre steder enn i tettskog hvor skuddmuligheten byr seg kanskje på noen jorder.
30.11.2010

elglos sier: Hei jeg har 2 jemter selv,jakter elg å bjørn med ca 80-100 dager i året, en jemt som ikke loser på elg 3 timer ved 1,5 års alder er av dårlig linjer! før i tiden sa man 3 år før den virkelig fungere,men dette er det avlet på så den er tidligere ute nå en for 10 år siden.
folk som ikke jakter bør ikke ha jemt da dette er en fullblods jakt hund.
di som selger til folk som ikke jakter er dem som driver useriøs oppdrett bare for å tjene penger da jemten som regel får store kull.
la denne fantastiske hunde rasen få være i elg skogen å ikke ødlegg den i en sofa !!
28.11.2010

Christina sier: Hei:) Vi hadde en Jämthund som døde i september 2010. Hun var verdens beste hund, kosete og leken, aldri sint. Hun het Stella. Men så døde hun pga. at hun fikk i seg rottegift. Hun var også en ''bløder'', som vil si at hun hadde noe galt med blodet. Hun manglet blod - plater, og det fikk ikke stanset blødningen. Òg, det rare, var at ''søsteren'' hennes, altså ei tispe fra det samme kullet, fikk også i seg rottegift, og hun døde også! Så det syntes vi var veldig merkelig, egentlig altfor tilfeldig. Hva synes dere??
11.11.2010

Halleberry sier: Jämten er utrolig leken, og kommer mye seinere i jaktmodus enn Gråhund. I begynnelsen jakter den på alt, særlig spurver og mus. Vår Jämt ga ikke skikkelig los på elg før den var 5! Så tålmodighet må til. Men når den først har kommet i skikkelig jaktmodus, er det noe av det klokeste du kan jakte med som har 4 bein. Altså, den skjønner at elgen må til eieren for at elgen skal falle. Og kommer du ikke i posisjon, så driver den elgen mot deg!
20.04.2010

Ole sier: Emilie.

Ja klart du kan. Hunden er en kjempe fin type hund som ikke nødvendigvis bør brukes som jakthund.

Vi har jamt selv å skal drive med oppdrett av denne type hund.
Både for de som jakter og de som vil ha en familiehund. Jamten er også en god trekkhund.

Klart du må være aktiv for dette er en hund som trives godt med å være i aktivitet.

Ta en tur innom hjemmesiden min..Står en del om denne type hund der..:)

http://www.123hjemmeside.no/Veltakennel
05.02.2010

Anonym sier: Personlig ville ikke jeg solgt en hvalp til en som ikke jakter. Men det finnes sikkert de som gjør det.Disse hundene er elgspesialister, og er fokusert på elg. Man kan, i enkelte tilfeller, få overtatt en hund som ikke fungerer i elgskogen.
Men hvorfor kjøpe jamte, om det ikke er for jakt?
Det finnes så mange andre raser å velge mellom.
07.01.2010

Emilie sier: Kan man ha en jamthund selv om man ikke jakter? Men at man er aktiv med dem?
21.12.2009

mayen sier: Jamthund er svensk elghund. Norsk elghund grå og jamt var for noen tiår tilbake, regnet som 2 varianter av samme rase, og ble bedømt sammen på utstillinger.
Jamten er noe større enn gråhunden...og har, etter min mening et større bruksområde utenom jaktida...dvs kløv, snørekjøring, dra pulk osv.
Jamten kan være litt senere utviklet jaktmessig enn gråhund, men dette er veldig individuelt, og i dag regnes de som likeverdige jakthunder.
Dette er en reinspikka brukshund, og skal ikke selges som selskapshund! De er fantastiske familiehunder når de for utløp for sin voldsomme energi...og de holder gjerne 5 dager i strekk i elgskogen, hvor de virkelig er i sitt ess.
Gråhunden og svart elghund er også meget bra familiehunder..gamle fordommer henger fortsatt i..til tross for at flere og flere elghundeiere er flinkere til å sosialisere og miljøtrene elghundene sine, og det ikke lenger avles på de sinte individene.
Elghund hanner (jamt og grå)kan være en utfordring, men er man flinke med sosialiseringa, går det som oftest bra.
16.11.2009

snuppa sier: til ugla:
jamthund er en elghund... men er på en måte mer familie vennlig enn grå eller sort elghund :)
06.11.2009

ugla sier: er det noen fellestrekk mellom jamthund og elghund. Synes de minner veldig på hverandre i oppførsel og utseende.

noen eiere med synspunkter?
17.05.2009

silje og torstein sier: Vi har en jamt på snart 3 år
den er fantastisk godlynt. Barn kan gjøre hva de vil med han. Det finnes ikke noe form for aggresivitet, Han heter Loke og lever opp til navnet, utrolig smart han gir det valpeblikket til folk slik at han kan få kos. Vet akkurat hva han må gjøre for å få sympati slik at folk skal gi han det han vil ha å det er kos og kjærlighet får aldri nok.Som dere har sikkert skjønt til nå er han utrolig kosesyk:)
veldig lett å dresere, vi fikk han når han var et år gammel.Kunne ingenting, ikke sitt, dekk eller noen av de enkle kunstene så vi fikk jo han når han kom i ungdoms alderen men alikavel var han ikke vanskelig å dresere. Det eneste vi har slete med er innkallingen, men den har kommet seg veldig,.. hehe
han hører bedre nå enn noen gang. tror det er dette jakt instinktet som slår til:)...
han er værtfall den perfekte familie hunden, selv om de sier at jamten og ulven sjeler bare et gen, .merker man det ikke.
Han er ikke av den dominante arten, alltid snill med alle hunder og mennesker.
så passer ikke som noen vakt hund desverre:P kan jo hende han koser tyven ihjel da:P


Men får dere som er jakt intereserte kan det ta tid får at de skal ta en riktig god los. de sier at de skal komme til i 3 års alderen. så får håpe det kommer til å gå bra i år

PS!!!!!!
Loke er forresten med i en film som kommer til høsten 2009. Som heter barnevandrerene.
den må dere se. loke er ikke med i mye av filmen men med på samme sett som morten harket og aylar lie.hehe
03.10.2008

Din kommentar om Jamthund:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Jamthund var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase