Italiensk mynde

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Italiensk mynde. Du kan også legge inn egne erfaringer om Italiensk mynde.

Italiensk mynde bilder

Italiensk mynde

Erfaringer med Italiensk mynde

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Italiensk mynde

Ranveig sier: Jeg har en IM tispe på og hun har lært seg at når jeg sier "gå på do" da er det bare å løpe å gjøre fra seg i en fart. Uansett om det er storm ute så gjør hun fra seg. Hun er også en frisk hund jeg aldri har hatt problemer med når det kommer til sykdommer og hun har en sterk hundemage som tåler alt av hundemat/snacks. De tåler mye mer enn det ser ut til men selvfølgelig alt med måte. Min IM er stor for rasestandaren. Hunden min elsker kos og oppmerksomhet, lærer triks med en gang og bor stort sett under et pledd eller tre ;) Dette er rett og slett en utrolig enkel rase å ha. Når det kommer til min hund så bjeffer hun kun på store svarte hunder, ellers ingen bjeffing. Men jeg roste henne hver gang det ringte på døren og hun var stille, det funket for oss :) Perfekt førstegangs hund spør du meg :)
16.04.2013

Åse sier: Jeg har en IM på snart 5 år. Alle snakker om at det er så vanskelig å få de husrene. Enten er min hund spesiell lett eller så er andre vanskelige.
Han var helt husren etter 3 uker. Har hatt et uhell etter det. Han hadde diare og jeg var på jobb så han hadde ikke noe valg stakar. Han har kun vært hos veterinæren ( foruten vaksine) 2 ganger å det da med samme "sykdom" som nå viser seg å ikke være en "sykdom, men bruk av hunder i avl som ikke skulle vært brukt. Han har da fått en arvelig defekt :-( Men lever godt enn så lenge.Min IM er STOR så han ble aldrig brukt til utstilling da han er hele 48 cm høy. Men en hærligere hund skal jeg nok lete lenge etter. Han røyter, on noen venner som er alergisk reagerer litt på han, så det er ingen allergi fri hund som mange påstår. Men allergivennlig da de ikke reagerer på samme måte som med andre hunder. Vil ikke bytte han bort mot noe i hele verden, men blir nok min siste IM da jeg er redd jeg kommer til å samenligne min neste med han jeg har nå
23.11.2011

Theresa sier: Mistet min lille IM for en stund siden og savner henne virkelig! Hadde også problemer med å få henne til å tisse ute, men til slutt lærte hun seg å bruke en tissekasse av og til i løpet av natta :-) Det beste hun visste var å kose under teppet sammen med familien. Problemet med denne rasen er at de lett kan få brudd. Det skjedde med min lille hjerteknuser. Vi prøvde å redde henne men det var en for komplisert brudd.
Dette er en rase jeg anbefaler, MEN husk å skaffe deg en god forsikring på hunden. Du vil trenge den. Mynder er veldig sensetiv mot smerte, så de må oftere en tur til veterinæren enn andre hunderaser..
29.10.2011

Ane sier: Italiensk mynde er en snodig, liten sak. De er små og tynne, men tror av og til at de kan fly. De må passes på slik at de ikke tar noen dristige hopp. Ellers var min mynde veldig kosete. Han ELSKET varme og hadde fast plass under bordet, ved varmovnen. De elsker å være i aktivitet og løpe, men er ikke så glad i snø og kulde.
De røyter lite eller ingenting.
Kjempeflott hund med kjempeflott personlighet!
10.07.2011

Bente sier: Jeg har ei myndeblanding. Ligner mest på mynden i utseende og oppførsel. Men, er det mynden som er skal bjeffe. Ble fortalt det idag. Hun har virkelig trang til å bjeffe. Jobber hver dag med det, Hun er 7 år og jeg har hatt henne nå i 2,5 mnd. ;)
27.05.2011

Current sier: Du kan custom-designe klær/seler til hunden sin hos www.shaiiya-salmaker.com!
14.06.2010

Natalie sier: Hvor finner man klær og seler til IM?
12.02.2010

Marianne sier: Italiensk mynde er ikke røytefri, og heller ikke allergisikker, MEN den røyter noe mindre - eller det virker slik pga. de korte hårene den feller. Det er mulig at om man er allergisk så vil plagene være noe mindre med en Italiener, men selv har jeg en mor som reagerer veldig på min tispe. Min hund har reagert veldig positivt og stolt/fornøyd på at jeg roser henne opp i skyene hver gang hun gjør fra seg ute uansett vær. Samtidig sier jeg "gå og tiss" når hun luftes, slik at hun kjenner sammenhengen, og vet hva hun skal. Nå har hun ikke gjort fra seg inne på lenge, så skrytet av henne har virkelig hjulpet.
22.11.2009

4327 sier: Hunden er en perfekt turkamerat da den kan gå i mange timer i strekk, men er også fornøyd med korte turer. Pga det korte pelsen fryser den ofte om vinteren og trenger genser. Men den korte pelsen har andre fordeler slik som at rasen ikke lukter hund og den er allergisikker og røytefri. På den negative siden er den vanskelig å få stureren spesielt om vinteren. Selv om den vet at det er galt å tisse inne gjemmer den seg slik at den ikke blir oppdaget med en gang. Den tisser også på forlabbene sine pga rasens spesielle anatomi. Hunden er svært sosial og glad i kos og oppmerksomhet.Den er barnevennlig og en perfekt byhund med ett godt lynne.
04.11.2009

Henriette sier: Ingen. Men interressert i å kjøpe en hund av denne rasen.
23.02.2009

Din kommentar om Italiensk mynde:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase