Islandsk fårehund

Islandsk fårehund (eller islandshund) er en gjeterhund av nordisk spisshundtype. Den er litt under middels stor, med oppstående ører og krøllet hale.

Islandsk fårehund bilder

Islandsk fårehundIslandsk fårehund

Fakta om Islandsk fårehund

Islandsk fårehund

Den islandske fårehunden er livlig,vennlig, nysgjerrig og modig. Bevegelsene er energiske, frie og lette, og rasen er særdeles seig og utholdende. Den har utpregede driveinstinkter, men interesserer seg mindre for å jage og den er derfor en utmerket gjeterhund. Den er også en god vakthund uten å være skarp.

så mosjonskrevende som de store brukshunder er rasen ikke, men man skal ikke glemme at den i virkeligheten er en brukshund, aktiv og intelligent. De fleste Islandske Fårehunder liker å gjø. Det er en del av deres utadvendte, sosiale natur. En kan derfor ikke forvente en fullstendig stille hund, men hunden kan likevel læres opp til å holde munn.

Rasen egner seg til familier i alle aldre, også for pensjonisten som setter pris på gode spaserturer er den ideelle kamerat. Rasen kan også brukes i hundesport, som feks agility og Lp.

Les mer på islandshunden.no (Norsk Islandshundklubb)

Erfaringer med Islandsk fårehund

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Islandsk fårehund

MC sier: Jeg og sambo har en flott gutt på 10 mnd idag :) Han er kjempeflott,bjeffer en del om han blir alene i leilighet eller bil, men har blitt mye flinkere på og bjeffe på folk/biler/hunder ol (var ekstremt i starten), alltid gla i tur (kan godt være på 4 turer på en dag og fremdeles være superglad for og gå på en 5te). Vi fikk han 7 mnd gammel, og har jobbet mye med han. Hadde ingen erfaring med eid hund før, men har gått veldig bra ;) Veldig fin "av" knapp inne, men har trent litt på det. Har vært mye sykemeldt, så lite tur, men han har blitt veldig flink. Har også blitt veldig flink til og gå tur i band, trekker nesten ingenting nå! Gruer meg nå som puberteten kommer sigende .. Men en flott rase, som jeg kan anbefale til folk som er glad i tur og lett lydighet.
04.01.2013

agusta sier: jeg komer fra island og hade en den var søt og beit aldri.
22.05.2011

Mina sier: Det er veldig forskjellig hvordan man oppdrar en hund..For den islanske fårhund er det viktig å lære hann godt i starten. Noen sier å de bjeffer mye men den som jeg har hatt med å gjøre gjør det ikke...bare kjempe snill (trekker ikke i båndet),våken og søt!
21.05.2011

David sier: Passer en slik en i påska. Den er snill og rolig, så lenge man er innendørs. Men har problemer med å ta den med på tur. Det er vanvittig med gjøing og bråk når vi skal ut døra (så mye at det blir veldig lite tur:(. Og så trekker den ekstremt i båndet, har problemer med å "gå fint". Ellers er den veldig flink og lydig, men det er altså synd at den stresser så enormt, spesielt under starten av turen.

Noen som har tips?

Mvh.
30.03.2010

Charlotte sier: Hei =D
Aahka: Islandsk fårehund er en egen rase, så bildene på viser riktig rase. Den kan du få i både korthåret og langhåret og den er godkjent i alle farger. Men den kalles nok ikke Collie... For det er en egen rase; Collien kommer opprinnelig fra Island, men ble ført til Skottland og videreutviklet der på 1800-tallet. Selv om Collien opprinnelig kommer fra Island, er den en av Storbritannias eldste raser, siden den ble utviklet der. Rundt 1870 startet britene å reinavle rasen, etter at dronning Victoria skaffet seg rasen. Men det var ikke før flere tiår etterpå at Collien ble berømt, då ”Lassie – filmane” begynte å bli laget
05.01.2010

sigrid sier: dæm e bare søtest: )
skal ha en om noen uker nå kansje:)
02.03.2009

Aahka sier: Islandsk fårehund eller også kalt Colli, er en trivelig og glad hund. Kjempefin turkamerat. Dette er jo også en gjeterhund som absolutt er egnet til dette formålet. På Island brukes den flittig. Sjøl har jeg brukt den i reindrifta.Den er klok og forstandig og så smiler den. Vår Islandske Colli var faktisk ikke så lik de det er bilde av her. Han var en trikolor, og for meg ser det ut til at hundene på bildene her er mye mer korthåret.Denne hunderasen har tykk under ull, den kan godt ligge å la seg snø ned og nesten umulig å få den gjennom bløt hvis du skal bade den. hvis hunden skulle bli gjennombløt vil det bli veldig vanskelig for den å holde seg over vannet.Vi har hatt Islandshund i 12 år, og trivdes veldig godt med han
02.01.2009

Din kommentar om Islandsk fårehund:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Islandsk fårehund var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase