Irsk setter

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Irsk setter. Du kan også legge inn egne erfaringer om Irsk setter.

Irsk setter bilder

Irsk setterIrsk setterIrsk setterIrsk setterIrsk setterIrsk setterIrsk setterIrsk setterIrsk setterIrsk setterIrsk setterIrsk setter

Erfaringer med Irsk setter

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Irsk setter

isk072 sier: Vår irske setter er en omplasseringshund som vi fikk tidligere i sommer. Hans tidligere eier driver aktivt med jakt og siden hunden var skuddredd (og ingen trening fjernet dette) ble det bestemt at han ville ha det bedre som familiehund. Han er 5 år, men er svært leken og ivrig. Han elsker turer, både lange og korte, og er svært behagelig å gå tur med. Han kan være veldig sta, så man må være bestemt i tonen når man skal gi instrukser, men han gir alltid opp til slutt :) Jeg har hatt hund siden barndommen, men aldri opplevd en hund som er så kontaktsøkende og lojal som denne. Også veldig glad i andre hunder, barn og generelt de han møter på. Krever ikke så mye pelsstell akkurat nå, men blir nok mer å gjøre når vinterpelsen kommer. Jeg vet ikke om jeg hadde valgt denne rasen om det ikke hadde vært for at han vi har fått er skuddredd, siden jeg ikke driver med jakt selv, men det har jeg for lite erfaring med til å uttale meg om. En herlig rase med mye å by på!
04.09.2013

Kagivers sier: Vi har en irsk rød og hvit setter - den "opprinnelige" irske setteren. Gemyttet likner veldig på den røde irske setteren, både med hensyn til hva den liker å gjøre og at den blir sent voksen. Vår er en hann på 2,5 år (juli 2013) og er ennå ganske "barnslig". Han er ekstremt kosete, noe som kjennetegner den røde og hvite. Andres erfaringer er at den er en veldig god jakthund, men vi bruker ham mer som turkamerat. Kan være reservert overfor mennesker han ikke kjenner.
27.08.2013

Svein sier: Irsk setter er en fantastisk "kombi-hund". Dyktig og utholdende på jakt, og samtidig en flott familiehund som elsker å leke med både barn og voksne. Den trenger tett oppfølging i "pregningstiden", men når den først har lært noe, sitter det uten ytterligere "vedlikehold". Den skal ha mye mosjon, og elsker aktiviteter som å finne igjen ting du har gjemt. Den er også i sitt ess når den får trekke deg på ski. Blir sent voksen. Mange irsksettere er glad i å svømme, da får de også fin mosjon.
Det er forøvrig ikke riktig som en annen kommentar sier at den
kun kommer i rød/brun, den "opprinnelige" irsksetteren er nå også kommet tilbake til Norge, den er hvit med brune/rød tegninger, ikke ulik en engelsksetter.
12.02.2013

Charlotte sier: Irsk setter kommer alltid i fargen brun/rød.
Den e oftest kreft av alle raser.
Den er veldig aktiv.
Krever mye mosjon.
Krever middels pelsstell.
28.01.2013

Tommy sier: Jeg ser mange kommentarer på alle rasene her inne, men svært få på irsk setter.. hvorfor? Dette er jo en av de flotteste fuglehundene som finnes, på alle måter. Hvorfor finnes det hundretalls erfaringer fra raser som pitbull som er ulovlig i Norge, og så få erfaringer på denne hunderasen som vi absolutt burde sett mye mer av i dette landet?
Er det noen som har irsk setter, og som bruker den til jakt eller familiehund? Jeg vil gjerne lese deres erfaringer..
28.01.2013

sputnik sier: den er søt
20.03.2011

Nobody sier: Denne hunden er ypperlig til familiebruk og elsker barn
19.07.2009

linda sier: -En rase som krever mye mosjon.
-jakt hund(fugl)
-noe mer "barnslig" enn engelsk setter og trenger noe lengere tid til å bli voksen.
-fin vakt hund.
18.05.2009

supermann sier: Dette er en hund som kan fly
08.01.2009

Din kommentar om Irsk setter:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Irsk setter var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase