Irish terrier

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Irish terrier. Du kan også legge inn egne erfaringer om Irish terrier.

Irish terrier bilder

Irish terrier

Erfaringer med Irish terrier

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Irish terrier

Kristin sier: Vår irske terrier er nå 15 mnd. Hun er sporty og morsom og leken ute, men krever ikke timevis med tur. Inne er hun rolig. Hun ligger mange timer i strekk helt rolig under pulten min på jobb. Hun er fremfor alt en familiehund og vil være med der det skjer noe. Elsker barn og er veldig tålmodig med dem. Elsker å treffe andre hunder og leke. Er vennlig innstilt til fremmede hunder, men er den andre hunden agressiv, så svarer hun på tiltale... Hun kan være sær i matveien, men vi har funnet det som fungerer av hundefor etter hvert. Man må ha humor og tålmodighet når man dresserer en IT. Oppdragelsen baserer seg på tillitt og positiv kontakt med eieren. Den er smart, men må se poenget med det den skal lære. Ellers har en IT den perfekte størrelse, ikke for stor ikke for liten. Grei i leilighet og ikke minst: den røyter ikke! Vi kunne ikke vært mer fornøyde!
17.06.2013

Linn sier: Fine hunder, men de er ikke så veldig vanlige? Kanskje det er bra da, siden popularitet er det som ofte ødelegger en bra hunderase? Noen som vet om og kan anbefale gode oppdrettere av irsk terrier i norge?
30.05.2013

Dina sier: Har på følelsen av at irsk terrier er ein skjelden rase, er det sant?
Noe jeg bare har funnet på selv men jeg har sett to irske terriere i hele mitt liv og eine er fra Danmark og den var kjempesøt:-) Den var veldig flink med apport og jeg og vennina mi fikk kose med den og den likte oss veldig godt.:-D
28.07.2012

bartehund sier: Nå har vi hatt irsk terrier i 5 år, en valp, gutt og ei tispe som kom til oss som voksen.
Vi har ikke hatt noe problem i møte med andre hunder, eller andre dyr. De elsker barn, unger, husets katter og gnagere. alle folk. Kresne er fremmedord for dem. De spiser alt de kommer over, om det er grønnsaker, frukter, menneskemat eller gnagermat, eller hundemat.
De stikker ikke av, de er rolige inne med aktive ute. Men hannen krevde mye hjernetrim, tispa er fornøyd med å observere alt som skjer rundt seg.

Irsk terrier er med på alt som skjer, om det er agillity, freestyle, lydighet, spor, jakt, utstilling, ski, sykkel, bade.
En valp må vennes til vann, barn, andre dyr fra dag en. Irsk terrier er en frisk rase, men som alle andre individer kan sykdom også forekomme på denne rasen. Vær kritisk med valg av oppdretter.
Som med alle andre raser.

Irsk terrier fungerer utelukkende på positiv forsterkning, med vennlighet gjør den alt. Er du i dårlig humør kan den trasse.
Den kan være sta, men med vennlighet kan man snu på det. Man bør være kreativ.
En irsk terrier blir din beste venn, går deg rett inn i hjertet og der forblir den.
Det er ikke en hund for alle, men for de rette.
12.08.2011

Luna sier: Vår tispe er 2.5 år. Elsker barn, andre hunder, er svært lett å oppdra, stille inne og aktiv på tur. Dette er vår første hund og vi har ikke hatt noe problem med henne. Kun glede, masse betingelsesløs kjærlighet og fine stunder.
16.10.2010

Luna sier: Vår tispe er 2.5 år. Elsker barn, andre hunder, er svært lett å oppdra, stille inne og aktiv på tur. Dette er vår første hund og vi har ikke hatt noe problem med henne. Kun glede, masse betingelsesløs kjærlighet og fine stunder.
16.10.2010

Anonym sier: Vi har nå hatt Irsk terrier i 8 år. Vi kjøpte henne samtidig med (en uke før) en Briard. Begge var tisper på ca 8 uker. Dette har gått fantastisk greitt. Tror at Irsk terrier er en rase som må ha nok oppmerksomhet og aktivitet. De trenger mosjon både for hode og kropp. Irske Terriere er normalt ikke glade i andre hunder, men aksepterer de greitt. NB: Vår tispe elsker imidlertid sin Briard-veninne, og passer på henne når andre hunder er innpåslitne. Mht mat; leste om den kresne Irske terrieren her. Det mååå være unntaket. Vår hund, og alle andree vi kjenner av samme rase er nemlig matvrak. De er kjent for dette; de pleier sjelden å tigge ved bordet, men straks man sier takk for maten og reiser seg opp, er de på pletten. Forlatt mat er terrierens eiendom, dermed basta. Vi har som sagt en briard, som overhode ikke ter seg slik. Heller ikke var dette noe tema da vi hadde Belgiske fårehunder før. Det er kun en Terrier-issue. De kan sloss, om nødvendig med livet som innsats, for en skarve brødskalk. Men dette skjer aldri i forhold til folk (selv ikke små barn, holdt mat er forbudt mat). Vi er fryktelig glade i vår lille Alice, og forstår godt hvorfor rasen dukker opp i media fra tid til annen, hvor de har vært små helter i forhold til å redde sine folk, ofte på bekostning av egen sikkerhet. Tilnavnet som engeskmenn bruker på rasen er The Daredevil (våghals; med livet som innsats), er dekkende. Vil også fortelle at vår hund fikk introdusert småbarn i livet sitt da vi fikk ei lita jente på 2 år inn i familien. Da var hundene våre 5 år. Begge to aksepterte, og ikke minst inkluderte, jenta med en gang som et fullverdig familiemedlem. Alice var den som først "åpnet hjertedøra" på dag 1. Briarden var litt mer engstelig, men begge omtales nå av jenta som "mine beste venner". Mvh Vigdis
14.06.2009

Anders Andersen sier: Etter å ha eid 2 boxere i til sammen 17 år ble det en stor overgang da mor ville ha irsk terrier.
Dette er en advarsel.
Irsk Terier er ikke for førstegangs hundeeiere. Her bør du ha talent og erfaring. Vår tispe ble da 13 år og var den eneste i sitt kull på 6 som fikk leve livet ut.
Vår største negative opplevelse var at hun likte ikke unger og dette var helt nytt for oss. Hun aksepterte, ja, men likte de ikke.
Helt nytt for oss var at hun var veldig kresen på hva hun spiste, boxerne åt alt som lignet mat.
Men har du talent og erfaring så er dette en passe stor hund, lett og ta med seg, lett å få i badekaret eller dusjen når en kommer møkkete hjem etter tur.
Som boxerne brukte vi ikke bånd på tipa vår, hun ville helst bære båndet sitt selv. Hun måtte ha en oppgave av ett eller annet slag, da var det greit. Hun var veldig selvstendig og til dels dominerende ovenfor andre hunder. Andre hunder fikk ikke komme inn på vår tomt. Vi hadde naboer med hunder. Hun stakk aldri av noe sted, gikk langs tomtegrensa og holdt seg innenfor den. Irsk terrier var en artig hund på mange måter, men en hund for folk med erfaring.
23.11.2008

Din kommentar om Irish terrier:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Irish terrier var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase