Irish softcoated wheaten terrier

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Irish softcoated wheaten terrier. Du kan også legge inn egne erfaringer om Irish softcoated wheaten terrier.

Irish softcoated wheaten terrier bilder

Irish softcoated wheaten terrier

Erfaringer med Irish softcoated wheaten terrier

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Irish softcoated wheaten terrier

Julia sier: Vi har en hann på ett år og storkoser oss med han :) Han er svært hengiven og leken og veldig glad i kos ! Vi har litt problemer med pelsstell da han ikke er glad i å børste seg. Det har blitt verre etter ferien siden de som passet han ikke orket å børste mer etter tre dager...de gav opp sa de. Resultatet var at vi fikk igjen en hund full av floker som var vonde å børste ut. Noen plasser måtte vi barbere, det var ikke kjekt. Men er det noen som kan svare meg på om pelsen blir litt enklere etterhvert når han bli eldre ? Nå tover den seg etter en halv dag og det er en skikkelig utfordring for han som ikke liker børsting ....og for oss. Vi må være to for å klare det...selv med bord og galge. MEN han er verdens herligst hund
15.08.2011

Jon sier: En herlig og hengiven hund. MEN vær klar over at den har et stort aktivitetsbehov og fremfor alt et stort kontaktbehov. Trives ikke med å være overlatt til seg selv. Har selv en hannhund på 1,5 år og merker stor forskjell på de dagene han bare får "spaserturer" og de dagene han virkelig får brukt kroppen. Når han er med på tur er det pur lykke. Elsker snø og med trekksele går det fint å snørekjøre. Med for lite mosjon blir han rastløs og misfornøyd. Er du stuegris eller lurer på om du har for lite tid, velg en annen hund!
01.03.2011

Beth sier: Elsker denne rasen, kan brukes til mye, vi bruker vår wheaten til utstilling, familiehund og turhund :D rasen krever myyyye pelsstell, vi selv går til en hundefrisør, som klippen hunden slik den skal være.. og som sakt, mye pelsstell, krever at en børste flere ganger om dagen, for å slippe floker, men det er jo bare koselig å stelle hunden.. alltid i godt humør, glad i alle, spessielt de hun har møtt før, så *overfaller* hun de med glede, og det er koselig :D anbefaler hunden til de som har tid til pelstell, til trimming og ikke minst omsorg og kjærlighet til hunden :D
23.01.2011

Mia sier: Har en hann på ca 1,5 år. Han er bare helt super! Alltid glad og elsker å være ute i skog og mark. Går ikke an å være sur og lei når man blir møtt med ellevill gjensynsglede uansett om man har vært borte bare en liten stund:)
Krever endel pelsstell, men det er bare koselig om man er flink og venner hunden til dette fra den er valp. Min hund er veldig tålmodig når matmor tar frem børste og kam. Har ikke raseklipp på han, men mer praktisk klipp da vi er mye ute i all slags vær. Har ikke klippet luggen da, synes liksom ikke jeg kan det, så da har jeg heller satt i en liten hårstrikk:) Var hos hundefrisør de to første gangene han klipte seg. Fikk så tak i klippeskjema og nå klipper jeg ham selv.
Når det er dårlig vær ute blir det ofte litt jobb med dusjing av bena og magen. Gikk til innkjøp av en overtrekksdress som er blitt helt uunværlig! Slipper unna med bare søle på potene når han bruker den.
Jeg er kjempefornøyd med valg av rase, han er helt fantastisk og mammas go'gutt:)
11.01.2011

Maya sier: Vi har en hann, Akiro, han blir 4 år i mars 2011 og er en hærlig hund, alltid glad og blid og elsker å gå lange turer samt leke med andre hunder. Grunnen til at vi valgte wheaten var min alleri, har hatt mange sjæfere før, men måtte gi meg pga allergi. Med Akiro år det helt fint og selv om det er mye pelsstell er det koselig å drive med, Akiro elsker å bli badet, fønet og kammet, han elsker å ligge på fanget å kose. Anbefaler virkelig rasen.
30.12.2010

Ajax sier: Wheatenen min blir fire år til helga! Han er ikke kastrert, og lurer på om det er noe vi skal satse på eller ikke, tror kanskje det er litt for sent nå...? Når en tispe har løpetid blir han veldig stresset og svetter mye, som har gjort at han har fått ørebettenelse.

Vi har prøvd å nappe de svarte hårene i ørene, men på grunn av veldig trange øreganger har vi ikke klart å fått ut alt. Han har slitt med opptil tre ørebetennelser i løpet av to år nå. Det endte med at vi måtte dra til dyrlegen for å fjerne hårene, og etterpå måtte vi starte med en sterk antibiotikakur mot ørebetennelsen...

Men for et humør! de er ALLTID glade! når barna kommer hjem fra skolen blir de overfalt (minner litt om Tiger'n i Tommy og Tiger'n)
Må bare si at ingenting slår en nybadet, nykammet wheatenpels!

I Årdal, i sogn og fjordene driver de med avl av wheaten, men du kan sjekke wheatenklubben sine hjemmesider, der står det sikkert noe om hvor man får kjøpt...
26.10.2010

liker hunder! sier: Jeg har en venninne som har en sånn hund. Den er veldig leken, og søt!
Ønsker meg sånn hund, men det er ikke lett å finne ut HVOR man kan få kjøpt de.... :(
29.07.2010

elsker hunder sier: Min favoritt hund' Jeg har en onkel som har to slike og de er veldig gøyale å leke med!
11.03.2010

Mille sier: Vår wheaten terrier er en snill, leken, lydig og rolig hund. Den er en fin familiehund, tur kamerat og en slaks gårdshund. Det er ikke alle som synest de ser like bra ut på alle bildene, men møter eller rett og slett bare ser en blir du helt forelsket i den nydelige hunden. Denne hunden røyter ikke, men trenger en del pelsstell så for folk som er litt allergiske mot hundehår kan ha en sånn hund som dette(selv var jeg litt allergisk da vi fikk den, men hadde ingen problemer). Det er en veldig glad hund som får gledes utbrud når du kommer hjem eller møter den igjen( selv om du bare har vært å hentet posten. Jeg vil anbefale deg å kjøpe en wheaten terrier, du vil ikke angre vist du gjør det.
Lykke til! =)
29.11.2009

Abella sier: Har hatt ISWT i 12 år og er veldig godt fornøyd med rasen. Som alle hunderaser legges vel mye av grunnlaget det første året, og vi var nok ikke flinke nok (les strenge nok), men har hatt en suveren turkompis, en hund med fantastisk stabil psyke, alltid i godt humør (men tøff) aldri sur! ISWT røyter ikke, men krever en del pelsstell og klipp 3-4 ganger i året. Etter at jeg fikk tak i klippeskjema ordnet jeg klippingen selv. Det gikk helt fint, terrier-looken kom fram! ISWT er veldig lærevillig og elsker utfordringer. Alt i alt en koselig hund og stabil som ikke krever for mye av deg som eier, men er glad i en tur i skog og mark. Lykke til!
12.12.2008

Din kommentar om Irish softcoated wheaten terrier:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Irish softcoated wheaten terrier var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase