ADVARSEL: Les dette om Klikkertrening

Klikkertrening er en måte å trene hunder på som har blitt svært utbretd. Du kan prøve selv, og alt du trenger er en liten boks som lager en "klikke"-lyd.

Klikkertrening er en treningstype for hunder (men som også har blitt benyttet på elever i det norske skoleverket!). Denne klikkertreningen skal gi en skaks positiv forsterkning til hunden, og målet et at hunden etterhvert skal tenke selv hva den skal gjøre.

For klikkertrening så bruker man en liten boks som lager en "klikke-lyd", og det er meningen at hunden skal assosiere denne klikkerlyden med det den gjør bra. Klikket vil fungere som en slags belønning.

Du trenger faktisk ikke bruke denne boksen som lager selve klikket i klikkertrening. Denne lyden skal fungere som en forsterker i treningen, og er ingen nødvendighet til enhver tid. Man kan også bruke andre lyder i stedet, for eksempel ved å si "flink bisk", men det krever en konsistent toneleie og for at lyden skal bli den eksakt samme hver gang benytter man heller en lyd som er konsistent for hver gang.

ADVARSEL: Før du i det hele tatt tenker på å starte opp klikkertrening med hunden din bør du sette deg grunding inn i hva dette dreier seg om. Du kan oppnå svært gode resultater med klikkertrening, men det krever at du har kunnskapen på plass først.

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase