Grønlandshund

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Grønlandshund. Du kan også legge inn egne erfaringer om Grønlandshund.

Grønlandshund bilder

GrønlandshundGrønlandshundGrønlandshund

Erfaringer med Grønlandshund

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Grønlandshund

E Fredriksen sier: Mange vrangforestillinger her ja. Er selv så heldig at jeg har en grønlender her i huset.Det er verdens snilleste hund. Om noen en dag får denne hunden til å røre et hår på et menneske vet jeg utrolig godt at det ikke var ufortjent. Og ingenting er mere stas enn barn.


Men det sagt er ikke dette en rase for hvem som helst. Krever mye tålmodighet, klare regler og høyt aktivitetsnivå.

Alle raser kan ødelegges av feil eiere. Grønlendere inkludert.
05.01.2016

fersk grønlandshund eier sier: Jeg er ny grønlandshundeier, og er meget fornøyd så langt. Har kun 1 hund og har tenkt å bruke henne til å snørekjøre på ski, trekke pulk, bære kløv og som god turkamerat og godt selskap for meg og familien! :) Det jeg har erfart til nå er at det er en veldig selvstendig hunderase. Det er viktig å være konsekvent og sosialisere hunden (spesielt med tanke på at jeg kun har 1 hund er det viktig at hun regelmessig får treffe andre hunder). De har også veldig sterkt jaktinnstinkt, så det er viktig å ha kontroll over hunden.
Hunden er bare helt skjønn, og jeg gleder meg til hun blir større og til vi kan dra på lengre turer :) Min hund er veldig lettlært. Så lenge jeg har mat på meg, så gjør hun det jeg ber henne om ;)

Det er også viktig å få med jo mer tid du bruker på hunden, jo mer får du igjen for det

Evi: Om du ønsker grønlandshund så ta kontakt med en oppdretter. Prøv å google "grønlandshund kennel". Eller så kan du ta en titt på: www.polarhund.no
04.11.2011

Evi sier: Hva er prisen for disse hundene?
Prøvd lenge å finne det ut nå.
Foresten noen som selger dem? ............................
06.10.2011

Evi sier: Hva er prisen for disse hundene?
Prøvd lenge å finne det ut nå.
Foresten noen som selger dem? ............................
06.10.2011

Thirsken sier: VBN53: Flokken ruler... ;)

Har selv ikke erfaring med grønnlands, men siberian. Konsekvent & Trim er nøkkelordene :D
23.07.2011

haha sier: ålol
05.12.2010

VBN53 sier: Som sin herre så hans hund.
Hvilke hunder ønsker eieren og hvilke forutsetninger har vedkommende & hunden for å få et maximalt utbytte av hverandre? Kanskje skulle det vært et slags "egnetsertifikat"??
Vi har hatt fra 2-12 grønlandshunder i familien siste 29 år-sammen med 3 barn % barns venner mvennersvenner, dachser og foxterrorrer!Ville før stolt på en grønlender enn en av småhundene. Det er imidlertid viktig å kjenne sin hund, dens fortrinn/begrensninger og sosiale anlegg. Det er farlig å kategorisere uansett tema. Jeg vil påstå at grønlandshunden er en menneskevenn, instinktiv jeger og en alltid truende fiende for sdin nærmeste i flokken. Hvem er så flokken????????????
29.10.2010

tuila sier: man kan inportere fra grønland ja.
22.09.2010

TAH sier: bertilsen, du tar feil. Grønlandshunder er sikkert ikke hyggelige å krangle med, men den som får en grønlandshund til å krangle, har definitivt gjort noe feil.
Og til de som har interesse for å finne ut mer om rasen: Søk dere frem til informasjon som ikke er subjektiv og døm etterpå. Grønlandshunden er ikke en hvermannshund, men for spesielt interesserte. Akkurat som Grønlandshunden trenger mosjon, trenger den også klare grenser og konsekvent oppdragelse (noe som gjelder alle andre hunderaser også).
Jeg har aldri blitt skremt, eller bitt av en Grønlandshund, men derimot av "snille" hunderaser som går for å være godt egnet for småbarnsfamilier.
07.09.2010

Kjetil H sier: for noen fantastiske hunder! er det lov å importere hunder fra grønnland? jeg ønsker å starte oppdrett med denne hunderasen men er usikker på hvordan det er med import ?
18.01.2010

sleddogs sier: jeg har hørt mye negativt om kjøtere som o bertilsen:)hehe... alltid noen som har hørt noe ettellerannet..har selv malamutter og huskyer men har aldrig hørt noe galt om grønnlandshunder..
30.11.2009

svarbard 1269 sier: helt enig med snowfighter der!!! har selv vokst opp med grønlansdshund fra jeg ble født. naboens retriever er ti ganger verre enn min, når sant skal sies så er det eieren som har ansvaret.. men fra vi hadde våres første grønlandshund, har vi aldri sett en hund som har vært mer stabil og trygg på seg selv. fins unntak med hunder med psykiske lidelser OL. men da er den syk. og grønlandshunden er ikke den hunden som sliter mest med det psykiske. største problemet med grønlandshunder er hoftedysplasi. en frisk grønlandshund med snille og litt erfarne eiere er og kan bli en kjempe familiehund, krever utrolig mye mosjon!

det er det erfaringen JEG personlig har. andre er sikkert både enig, og totalt uenig. delte meninger.
25.10.2009

snowfigther sier: til bertilsen.
det er noe av det dummeste jeg har hørt,på hvilket grunnlag kan du påstå noe sånn. kjenner du til rasen? driver selv med polar hunder derblandt grl hund. å det jeg kan si med sikkerhet er at bedre familie hunder får du ikke, visste du at de polare rasene ble først avlet som varme for små inuiit barn. ja det er drapsmaskiner det...
24.06.2009

o bertilsen sier: jeg mener nå at grønnlandshund er den farligste rasehund. denne rasehund er den som har mest felles arvemasse med ulv som ikke er et egnet kjæledyr. et forbud mot grønnlandshund hadde vært på sin plass.
12.05.2009

Siri sier: Minst 25 forskjellige hunderaser har vært involvert i angrep med døden til følge i løpet av de siste 20 år(på verdensbasis). En av disse rasene var en pomeranian, skal vi forby alt som heter pomeranian også? Skal én uansvarlig hundeeier ødelegge for alle de som er ansvarlige?

Alle hunderaser kan potensielt drepe et barn, og det var tilfeldig at det var grønlandshunder som hadde så dårlige eiere at de lot dem løpe fritt rundt i nabolaget uten tilsyn. Det som skjedde for noen år siden var virkelig tragisk, men det var eierens feil og ikke hunderasen.

Alle hundeeiere har ansvar for å holde god kontroll på hundene sine, og dette gjelder alle hunderaser.
12.05.2009

o bertilsen sier: det var grønnlandshunder de var de kjøterne som har et barns liv på samvittigheten. egner seg som sledehunder av ansvarlige hundeeiere men sørg for guds skyld at de holdes under kontroll. hva med å forby alt som heter grønnlandshund? hørt mye negativt om disse kjøterne.
11.05.2009

Din kommentar om Grønlandshund:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Grønlandshund var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase