Grand danois

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Grand danois. Du kan også legge inn egne erfaringer om Grand danois.

Grand danois bilder

Grand danoisGrand danoisGrand danoisGrand danois

Erfaringer med Grand danois

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Grand danois

Kjell-Arild sier: Hallo alle sammen.
Jeg har hatt Grand Danois siden tidlig 80-tall.
For alle som lurer er det en av de mest lojale hunder som eksisterer. Lettlært, og de aller fleste har iboende gener om rundering av storfe. De jager ikke, men samler flokken. ;)
De aller, aller fleste GD er behagelig og lettlærte. Med stor iver etter å jobbe både i spor og med kløv på fjelltur. Snørekjøring på snø er noe de virkelig liker sålenge det ikke er skare som de går igjennom. Slikt føre skal de IKKE ut i med sine bein.
På fjellet med kløv er de fantastiske. Har du vært konsekvent - ikke nødvendigvis streng - får du en fantastisk venn og kamerat som sjelden viker fra din side.
Med konsekvent mener jeg at du skal aldri la hvalpen komme opp i sofaen eller senga om du ikke vil ha den der som voksen. Ta den gjerne på fanget så lenge du orker, men de færreste setter pris på å finne 60.70-80 kilo hund i seng og sofa med tiden. ;)
Det er en forholdsvis tander rase å oppdra. Kan bli veldig skeptisk og redd de underligste ting, men da kreves det tålmod av deg som eier.
Kan nevne en episode fra min første GD-tispe: Vi hadde en fast tur vi gikk hver kveld. Etter noen måneder sto det en veiarbeidsbukk med roterende gult lys på i vår løype. Vi brukte trekvart time på å passere den. Den var virkelig "livsfarlig". :D
Så tålmod er en vesentlighet, sammen med masse kjærlighet og konsekvente regler.
Barnevennlig som få. Lydige som få når de vet hva de skal lystre. Sier du STOPP, så skal hunden vite hva du mener. Det tar ikke så lang tid å innøve dette om det brukes på tur, og du stopper. Da sier du STOPP, og det blir en regel for hunden.
Du får stort sett den hunden og venn du vil med en GD.
Dessuten vil jeg påpeke at det er en raskt voksende hund som trenger rett kost og vitaminer i oppveksten. Det er livsnødvendig, så slurv ikke med foringslista du får fra oppdretter.
Sist vil jeg bare nevne at mine hunder alltid har måttet vente på Værsågod når de får mat. Det har hos meg/oss i allefall resultert i hunder som aldri har forsynt seg selv fra bord, benk eller for den del knabbet isen til barna vi har møtt.
Lykke til! :D
21.01.2016

Joachim sier: Hei.
Kan man ha Grand Danois som førstegangshund?
Men burde jeg da gå for tispe eller hann hund da?
Jeg vil bruke hunden mest som turhund og familiehund, og klarer den og være med på lange fjellturer? Er den lett og oppdra? Er det i det hele tatt noen oppdrettere som selger til førstegangseiere?.
01.03.2014

dogge sier: Har en Merle hann på 19 månder sterk som en okse.. siden også han er glad i andre hunder, men ikke alltid får lov å hilse, kjøpte jeg meg et "snute band". Men jeg må jo si til de som tenker på denne hunden som første gang hund.Les og lær mye om hunde rasen først.
20.12.2013

BigBug sier: En spurte tiligere om GD sikler. GD skler MYE etter å ha spist. Så her hjemme bruker vi å sitte klar med en hånduk til å tørke han rund munnen.
Og gran danois trenger klær ute om vinteren i hvertfall etter passerte -10 grader. Men jeg bruker å ha på han et dekken når vi skal være lenger en time ute i snø/kaldt vær vell å merke på vinteren.
29.12.2012

Pat sier: Jeg lurte bare gjerne på fra tidligere innlegg, de personer som mater ham med rått kjøtt, hvor det kan kjøpes. Betaler heller 1000,- mnd for frisk mat enn elendig mat. Hvis noen har et godt tips til hvor jeg kan kjøpe dette, hadde det vært veldig greit å vite. Samt hvilke tyggebein de kan spise, om svine ryggmarg er for lite? Det pleier min mor å kjøpe til hunden.

Vet allerede veldig mye om hund, hatt hund tidligere og har en hund på deling med min mor. Men det er hennes hund. Vi vil ha en stor, kosete, snill, smart, loyal og evt. beskyttende hund noe GD alt innfrir.
16.12.2012

Mime sier: EN NY GD.
Vi har bestemt oss for GD nr.4. Det er 6 år siden vi mistet den siste. Det var slik sorg i huset, da tassene ikke lenger hørtes, at vi ble enige om at vi neppe ville orke en slik sorg en gang til.
Heldigvis er det slik at alle de gode minnene etterhvert trenger seg på, når sorgen omsider slipper taket. Det har nok ikke gått mange dagene mellom hver gang, en eller annen GD opplevelser og undelige GD innfall, blir tatt frem. Vi minnes og ler stadig over en kaffikopp. Husker du?? Var det der?? Hvem var med på den turen??

Mye i vår families felles historie, er knyttet til GD 1,2 eller 3.

Når bestemmelsen nå er tatt om å skaffe en ny firbent venn, våkner nye forventninger og en enorm glede for det som ligger foran.
Hvordan vil hun være? Vil hun være lik noen av de andre tre? Noen egenskaper har man likt ekstra godt.

Livet er deilig når man kan legge seg inntil myk hund og ser inn i snille øyne.
28.05.2012

Fullstappet sier: Eneste negativt er at den dør etter 10 år.
5 år er heller ikke uvanelig. Elelrs nice hund.
Har ein tetten år gammel grand danios. Vætrineren min sier at det er svært skjeldent at ein så stor hund blir så gammel.

Han får ein fjelltur om dagen og Royal canin hundefor. Pluss så har han ein kooikerhund venn og 5 kattevenner:-)
26.05.2012

Henriette sier: Hei, jeg er en jente på 16 år som vil ha en grand danois når jeg flytter ut som er om ca 3-4 år.I en leilighet(nederste etasje) eller et hus, men ikke for liten, og med hage. Jeg skal flytte sammen med en venninne så vi betaler halvparten hver og da kan vi få bedre "hus" (begge vi har tenkt å skaffe oss grand danois). Har tenkt å kjøpe en bil med stort bagasjerom også. Men når jeg flytter ut da så studerer jeg. Skal ta utdannelse 5 år etter jeg først flytter ut, men går det ann å ha en grand danois om jeg går på skole fra morgenen til 2-3 på dagen? Jeg kan jo ha en jobb ved siden av?
10.04.2012

maya sier: Til dere som forer en grand danois,husk at man må velge det mest næringsrike som finnes. Mye fett og protein,pluss litt fiber. Uansett alder,så skal de ikke ha skrinne,billige fortyper. Jeg anbefaler vom og hundemat el Norwegian polar.Jeg har en valp på 4.5mnd,han veier nå 50 kg og er 68 cm høy. Jeg bruker litt proplan performance itillegg som strø over maten.Min valp spiser snart to kg med mat til dagen. voksne kan komme opp i 4 kg i døgnet. Vil du at gden din skal bli sulten,så gå ut og mosjoner den sliten.Skal garantere dere at den apiser,husk å gjøre det hver dag og flere ganger til dagen. Da får dere en hund som spiser,hvis ikke så er den sjuk:)Grand danois er ikke noen gneldrebikkje.Husk også at den skal hvile ca en time etter mat.
07.03.2012

GDpro sier: En grand danois blir mellom 79 og 92 cm høy. Mellom 50 og 80 kg. Mosjonsnivået er middels. Må børstes en gang i uka.
04.12.2011

Odin sier: Hei! Jeg har et spørsmål til alle grand danois eiere. Jeg lurer på om en grand danois sikler mye?
Bør de bruke klær om vinteren?=-)
Jeg håper på svar forholdsvis kjapt:-)
04.12.2011

Thea sier: Jeg har veldig lyst på en GD ganske snart også, men lurer på en ting. Det er om denne rasen bjeffer eller varsler mye?
04.12.2011

Anja sier: Hei! Jeg tenker på å kjøpe hund, men har ingen erfaring, forutenom det jeg har lest meg til. Vil dere anbefale GD som en førstegangshund?
29.09.2011

Maren sier: Jeg har en grande på 9 år. Han er verdens beste venn og turkamerat. Ikke minst er han herlig å ha i hus, da han stort sett ligger på sine faste plasser i huset. Helst vil han ligge tett inntil deg, og mang en morgen har jeg våknet opp med en brummende hund ved min side. Kan han sitte på fanget ditt gjør han gjerne det. Kan virkelig anbefale denne rasen. MEN, det er alltid et men. På grunn av sin store størrelse er det VIKTIG med trening og dressur. Du vil ikke ha en 80kg virrehund! I tilegg vil jeg fraråde å ha en grande i et hus med mye trapper. En Grande er litt som en ku. Den går greit opp en trapp, men ned igjen kan by på utfordringer. Da særlig om det er trapper med "hull" mellom trappetrinnene. Vi må bære vår grande ned trappa når vi er på besøk hos mine foreldre som har en slik trapp. Det måtte vi med de to forrige grandene vi hadde også.
I tilegg har vi erfart at pass av en Grande ikke er lett og oppdrive. Selv om vi har en meget dressert en, som tar kommandoer,som er lett å avbryte(vi går alltid med vår fri), er det sjelden noen som vil ha dette store "beistet" med på tur. Og skal vi på besøk til noen, forsikrer de seg ofte på forhånd om at vi lar hunden være igjen hjemme. De har jo blitt så allergiske! Mange småbarnsforeldre er i tilegg nøye på at vi holder hunden i bånd og gjerne at den sitter når de passerer. Merkelig at disse barna er livredde for hund! Den røyter også noe voldsomt, og hårene må ofte fjernes med pinsett, da de "syr" seg inn i klærne.

Grand danios er som sagt innledningsvis verdens beste, men vurderer du å skaffe deg en, må du være forberedt på "ulempene" de medfører og elske dem like mye for det som for den fantastiske hunden den er! EN gang en Grande, alltid en Grande!
30.08.2011

heioefv sier: awrad : TIL DE SOM HAR LYST PÅ GD : Det er rett og slett en dum hun som er søt og glad hele tiden, har nesten alltid obertaket på lek. Den er vennelig og snill! Den trenger trening fra dag 1 og etter noen måder er den fin og lydig ( Om du har trent den riktig ) Du kan også ta et spesielt GD dressurkurs i åttjaln i tromsø om du trenger hjelp. Den går overens med alle hunderaser og har blitt testen i hundegård meg Pitbull, Staff og andre kraftige hunderaser, finner god tone og leker forsiktig med de dden skjønner at disse hunderasene er muskuløse. De kan fint leve med andre hunder og bli gode venner med dem . Den kan være skeptisk mot hunder før den har snust på dem. JEG KAN AMBEFALE DEN RASEN ! Den er sosial , trenger mosjon regelmessig og trenger masse kos ! De har litt kortere levetid som 10 år , noen blir 4 eller 5 år eldre også !!! LYKKE TIL
25.03.2011

msm sier: hei..jeg har en utrolig snill og god gd tispe på snart 2 år..ho går fint sammen med både andre hunder og katter..og elsker barn!
problemet er at ho trenger ett nytt hjem på grunn av persjonlige grunner...ho er veldig kosete og tilltsfull..kan noen hjelpe meg??
23.03.2011

Findus sier: Jeg hadde ikke vært redd for å ha hundene sammen.Jeg har en herlig gul Gd på 6 år. For et halvt år siden fikk vi dverg puddel valp. De går veldig godt overens! Har aldri vært redd for at valpen skal bli knust.
Lykke til!
23.03.2011

Kate B. sier: Min nydelige Grande er nå 19 mnd gammel...
Han veier pr i dag 54,6 kg, og er 80 cm høy, over skuldrene!

Han heter Tyson, og er "panter"-sort.

Og så sier jeg TUSEN TAKK for svar til "DoDo" ;-))

Han klarer ikke å roe seg nok, til at jeg tør å slippe min lille Malteser løs sammen med han :-(
Labbene kommer umiddelbart, uansett hvor sliten han er!

Jeg er såpass heldig, at jeg kan ha med meg min Grande på jobb!!!
Tyson og jeg er på jobb ca 200 timer pr mnd, så det lille vi er hjemme med Malteseren, får dem heller bo i hver sin etg. i huset!

Klem fra oss.
28.02.2011

Lene sier: heisann hoppsann :) Jeg har en gul hann på 20 mnd, veide han sist uke å han veier kun 60 kg, jeg forer han vel strengt talt mer enn jeg skal oxo. tenkte kanskje prøve apetitt en periode . Noen som har erfaring med dette foret ?
30.01.2011

DoDo sier: En GD "labber". Sånn er det.
Du har sikkert fått presentert dine to hunder for hverandre nå, hvis ikke haster det veeldig!

Labbene er store, så pass på når de skal hilse på hverandre. Sørg for at GDen bare får lov til å hilse når han er HELT rolig. "Bøller" han, eller blir for ivrig, kan du fjerne ham litt fra situasjonen til han roer seg, og starte på nytt. Tror han tar tegninga ganske kjapt. :)
25.01.2011

ppt sier: har noen dansk herregårdshund?
13.11.2010

Kate B. sier: Hei.
Jeg har nettopp kjøpt meg en Grande på 16 mnd, en hanne som heter Tyson.
Han sto annonsert på Finn til kr 8.000,-, og jeg forelsket meg med èn gang. Så ny bil ble kjøpt inn, så han har mer en stor nok plass nå.
Tyson er "Panter"-svart, med hvit sløyfe i brystet.
Jeg fòrer med Ekanuba valpefòr, og han er glad i tyggebein.
Han er nogenlunde lydig, men selvsagt valp enda, og til tider aktiv!
Men jeg er såpass heldig, at han kan få være med meg på jobb, så han sosialiserer seg med kollegaer samt beboere.
Av erfaring vet jeg at ELG-BEIN er tryggt å gi hunder, for dem splintrer seg ikke opp. Bare et svar til noen som lurte på dette med hunder og bein...
Men - jeg har en liten malteser tispe på 2 år!
Disse to har IKKE hilst enda, for jeg er redd for at Tyson skal bruke LABBEN på henne, og da er hun "ferdig" :-(
Er det noen som har et tips??????
30.10.2010

Elise sier: Sosialisering og miljøtrening er veldig viktig for (nesten) alle raser, men spesielt når det er snakk om så store og sterke hunder som GD.

Flere hanner sammen anbefales generelt ikke, men du har størt sjans for å få det til å funke om det er stor aldersforskjell. Jeg anbefaler på det sterkeste å IKKE anskaffe en hann til nå om du har en på 10 mnd. Jeg kan nesten garantere at det blir trøbbel når den minste kommer i puberteten og begynner å utfordre den eldste.

Hvis man skal ha to eller flere så anbefales det å ha enten 1 hann + tisper, eller bare tisper. Noen raser er unntatt fra denne regelen, men med GD så pleier det å funke bra. Men det er som store individuelle forskjeller, det må man ha i bakhodet.

Destruktive hunder = hunder som kjeder seg eller lider av separasjonsangst. Mao. hunder trenger oppmerksomhet og få brukt hodet sitt. I tillegg til mosjon så klart. Det finnes mange fine aktiviseringsleker man kan få kjøpt til dette.
03.10.2010

1morebogen sier: Til Malin. Grand Danois er ikke den største hunderasen, bare nr 2. Det er Irsk Ulvehund som er den største rasen. Men det hender at en GD blir sykt stor og havner i Guinness rekordboka. Da er den støre en Irsk Ulvehund. Men dette gjelder få og enkelte hunder.

Til Tigerpuz.
Min erfaring med GD er at den kan tygge på det meste, men om du tar i fra det han ikke får tygge på og gir han noe han kan tygge på, så lærer dem raskt. GD er en smart hund som tenker og bruker hode.

Til pita.
Dette kan variere. Min GD er snill med alt og alle, til og med med dominante hannhuder. Han kommer og klager til meg om han føler ubehag. Men vet om en GD hanne som ikke kan være blant andre hannhunder. Så mitt råd til deg er. Sosialiser hundene så tilig så mulig, med hanner og tisper. Da lærer hunden fra lek hvordan han skal være sammen med andre hunder.

Alle hunderaser treng trening av lydighet. Og det er smart å trene fra første dag. Første bud vil nok være å bli husren. Hvor mye og lenge en kan trene varierer fra rase og hund, alt fra 10 til 30 minutt er normalt for en hvalp å trene før den blir sliten. Men når hvalpen blir sliten i hode, da er det nok trening for denne gang og han treng en pause. Når hunden er sliten mister den fokus og det blir travelt og trene. Da er det best å ta en pause, for en sliten hund gidder ikke å lære og du vil bare slite unødig.
23.09.2010

Guro sier: Shay Carl som er en populær vlogger på YouTube har vlogget hver dag i over ett år, og de har en grand danios på 7 år som heter Malachai. Han er kjempenydelig, veldig rolig og barnevennlig! De har 4 unger, fra 6 1/2 år til 1 måned, og hunden er like rolig. Vloggen er: www.youtube.com/shaytards.

Her er også et bilde som uttrykker hvor rolig og snill han er med unger:
http://twitpic.com/24ks1w
14.07.2010

pita sier: Dere som har hannhunder, hvordan er de mot andre hanner? Er det mye problemer med kjønnsaggressjon? Jeg kunne ikke tenke meg et digert beist på 80 kg som krangler med andre hunder... Har hatt ei tispe (blanding av grand danois og mastiff, og hu var lite hyggelig i møte med andre tisper). Kunne godt tenke meg en grand danois som neste hund, men vil gjerne unngå slike problemer da jeg jeg har flere venner og familie med hund. Håper noen kan svare:)
06.06.2010

Malin sier: Dette er den største hunderasen og den er diger!
05.06.2010

Tigerpuz sier: Jeg har en hann, gul grand danois på 10 mnd, parret han forrige uke med en tigret tispe på 20 mnd, helt rått å se på. Vi vurderer en kjempe til, så blir det valper på tispa velger vi nok en valp isteden for pengene..må bli hann da. Må sies att vi har 2 små barn å 2 fulltidsjobber. Hermann som grandisen min heter er en skikkelig gnager, å bamser, puter, sko, veggene her er ødelsgt, igår beg han på sofan,, huff!! Men dette vil han vel vokse av seg fårn håpe.. noen som har erfaring med 2 grand danois????
04.04.2010

Eivind sier: 1morebogen: Spennende innlegg igjen fra deg! Jeg kjenner til at det finnes mennesker som sverger til råmat diett også, selv rått kjøtt og råe animalske produkter. Har hørt folk hevde de har kurert alvorlig sykdom ved å gå over til slik diett også. MEN: Kanskje ikke like nyttig for oss som har vært vant med å grille/steke/koke mye av maten i ganske mange tusen år.
21.01.2010

1morebogen sier: Ja glemte å legge til at en hund aldri skal spise:
Druer og rosiner: skader nyrene, ingen vet helt hvorfor.
Løk: skader hundens immunforsvar ved å bryte ned celler.
Sjokolade: Inneholder et stoff som kan ta livet av hunden.
Bein som begynner på "f" (fisk, får, fugl ol de risper opp hunden innvendig)eller kote bein er NEI-mat.
Noen nøtttyper, så bare ikke ta noen kjangs.

Les mere herhttp://www.amerikanskbulldog.no/index.php?option=com_content&view=article&id=46:raforing-om-hunden-fikk-velge-selv&catid=34:ernaering&Itemid=56

Fordeler som rapporteres ved foring av rått kjøtt:
Mer energi
Bedre muskelmasse
Lite og luktfri avføring
Skinnende pels
Mindre veterinærutgifter pga analkjertler og tannsten
Mindre destruktiv tygging hos valper
Skittavstøtende pels
21.01.2010

1morebogen sier: Det er sunn fornuft og erfaring, blandet med dokumentert forsking/gjetting. Du kan lese mere om temaet her http://www.123hjemmeside.dk/Riesenschnauzer/2547570

Litt klipp og lim fra linken:
Hundens fordøyelse er innrettet på at den i hovedsak skal spise rått kjøtt, rå bein og innmat, animalske råvarer. Kroppen vil dermed nyttiggjøre seg næringsstoffer fra slike råvarer langt bedre enn fra vegetabilske råvarer.

I naturen er maten alltid rå, og hundens næringsopptak er dermed tilpasset dette. Rå mat passer utmerket til hundens fordøyelse som har de rette enzymer for å fordøye og ta opp næringsstoffene i slik mat.

Varmebehandling av animalske råvarer reduserer næringsstoffene og gjør dem vanskeligere tilgjengelig for hundens fordøyelse. En del nyttige enzymer forsvinner og bein blir nærmest ufordøyelig når de kokes eller stekes. Kokt/stekt bein skal ikke gis til hund!!
21.01.2010

Eivind sier: hei 1morebogen, det var et interessant innlegg du kom med der, spesielt det du skriver om rått kjøtt til hund, har aldri tenkt over det.
Av ren nyskjerrighet: Vet du om noe dokumentert forskning på området som tilsier at dette er bedre, eller er det bare sunn fornuft og egne erfaringer som gjør at du forteller dette.
21.01.2010

1morebogen sier: Eg har en herlig GD gutt på ca 4år. Han er rolig, elsker barn og andre dyr, både store og små :-)

Han er lett å trene, og det var gjort på null komma svish å lære han å gå fint ved min side uten bånd/kopling. Han er så klart nysgjerrig på andre hunder og katter, men holder seg ved meg uansett om den andre hunden bjeffer og jamrer seg ;-)

Så eg vil si at det er en smart og lærevillig rase. Men ikke den beste til å holde kommando som å sitte stille til du sier det er greit å gjøre noe annet.

Så svar på noen tidligere spørsmål:
En GD koster normalt mellom 8-12000kr.

En GD treng en del mosjon/trening siden den har høg metabolisme. Men treng ikke så mye trim/aktivitet som mange mindre hunder. rundt 2 timer med gå tur er fint for en voksen GD. Den får og trim når du trener med den, og når den får styre på egenhånd. GD'n er flink til å roe ned på aktiviteten om den føler det er nok. Vær påpasselig at den ikke får for mye trim før den er utvokst, ca 3 år. Fordi i vekst fasen er det viktig at beina og muskulaturen får utvikle seg ordentlig. Om den får for mye trim/aktivitet i vekst fasen kan det føre til hofte og ledd problem. Ikke tren for mye agility (lydighet)første året, da det kan bli for mye for hunden å tenke gjennom, og da blir den mentalt sliten. Tenker du legger merke til det når hunden har fått nok. Da blir den bare vanskelig å trene. Så ikke bruk mere en 10 minutt i slengen 2-3 ganger daglig. Det holder i masse vis første året.

En GD treng ikke ett stort hus å boltre seg i, den kan klare seg fint i en ok leilighet. Men god plass innen hus og i hagen er ett stort + så klart :-)

Når det gjeld mat så anbefaler eg Vom & Hundemat nr 25. Det er sekker a 20kg, pølser fra 500g til 5 Kg. Når det er sakt så er det rått kjøtt blandet med fisk. Den treng da 2 måltid om dagen ca 30Gram pr kilo hund. Så mellom 1,8 til 2 kilo kjøtt for en voksen GD på ca 70 kg. Husk å tine og gi kjøtt som har romtemperatur, IKKE kjøleskap kalt. Kalt kjøtt senker hundens kjerne temperatur og kroppen kompenserer med å forbrenne maten for raskt for å få normal temperatur i kroppen. Anbefaler rått kjøtt til alle hunder, fordi alle stammer fra Ulv og er kjøttetere. Pellets eller tør for om du vil er ok, men inneholder for mye grønsaker og aske.
Min hund tåler ikke pellets, da får han bare løs mage.

Når du får vite at rått kjøtt er det beste (min mening) så tenker du nok pris. Men ikke få hetta. Det er ikke så dyrt som det høres ut. Eg kjøper ca 3 sekker på 20Kg i månen betaler da litt over 900kr. litt over 300kr for 1 sekk a 20Kg. Det koster ofte 5-800kr for 15Kg tørrfor. Så det blir ikke mye ekstra for at hunden skal leve godt.

Det blir sakt at en GD lever mellom 6 og 9 år. men med rått kjøtt kjenner eg en som har hatt en GD som ble 17år gammel. Noe å tenke over, tenker eg.

Har dere spørsmål om GD og hund generelt så spør gjerne meg på "e-lobor@online.no" så skal eg svare så godt eg kan. Er ingen hunde ekspert men vet litt. Så om eg kan hjelpe hunden du ønsker ett godt liv, gleder det meg :-) Holder på å lage en web side med hunde forum, og gler meg til den er ferdig.
21.01.2010

hundeelsker sier: trenger GD mer enn 2 timer med trening/mosjon?
31.12.2009

To1995 sier: Et lite tips til de som har grand danois, når det er sommer og det er varmt ute bør du ha en våt/fuktig håndduk med deg ut. Grand danois har veldig tynn hud, og viss den ligger for lenge ut i sola kan hjernen koke. dette er et tips jeg fikk av min onkel siden at jeg skal ha en hund seinere :)
22.12.2009

Lotte sier: Hvor mye koster en grand danois til vanlig? Har alltid ønsket meg en stor, men rolig hund:)
18.08.2009

GB 19 sier: Glemte også å fortelle at denne rasen er utrolig rolig av seg, har hatt dobermann og blandings hunde før, men når jeg fikk denne tispa som jeg har nå (Grand danois) da trodde jeg at det var noe galt med henne, men neida, var bare det at jeg ikke var vandt med en så rolig rase :)
03.06.2009

GB 19 sier: Jeg har også en Grand danois, det er en utrolig snill og rolig tispe på 7 mnd :) Elsker den hunden!
03.06.2009

daniel bie sørensen 10 år sier: Den er barnevenlig og liker å lære nye triks trenger mosjon og liker og leke med andre hunder.Grand danois er en leken rase men den er ikke voldelig når den leker med andre hunder grand danois er en bra familie hund grand danois er herlige
28.02.2009

Molle sier: Jeg har en gul Grand danois. Han er rolig og elsker barn. Det er et lite problem, og det er at når han ser andre hunder på tur blir har veldig glad og begynner å dra.
Men utenom det så er han er han herlig!
16.02.2009

Din kommentar om Grand danois:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Grand danois var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase