Gordon setter

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Gordon setter. Du kan også legge inn egne erfaringer om Gordon setter.

Gordon setter bilder

Gordon setterGordon setter

Erfaringer med Gordon setter

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Gordon setter

JoLo sier: Jeg har hatt gordon i snart ti år og går mye på jakt. Min gamle tispe er nå 12 år, er i bra form, men kan jo ikke vente å ha henne i evig tid. Så jeg overtar gjerne en voksen gordon, helst ei tispe. Hos meg får hunden det bra, det blir mye friluftsliv i skog og mark året rundt.

tlf 48191441
23.09.2012

Glad i dyr sier: Hei jeg har en kjempe finn gordonsetter på snart 1 år som jeg må omplassere .Er det noen som vil hjelpe meg bor i Drammen tel 46415269.
04.12.2011

Marianne Brenden sier: Hei jeg har en kjempe finn gordonsetter på snart 1 år som jeg må omplassere .Er det noen som vil hjelpe meg bor i Drammen tel 46415269.
04.12.2011

Bjørg sier: Min første gordonsetter døde 11 år gammel av voksende hjerte.Nå er vi i gang med gordon setter nr.2. Han er 8 mndr og er en vakker,snill og vennlig hund.Han har gått i "barnehage" en dag pr. uke fra ca.3mndr alder, for å bli sosialisert med andre hunder og mennesker.Jeg går tur med han i skog og mark ca. 2 timer pr. dag. Min hund er slank,frisk og rask, og veldig glad i andre hunder og mennesker.Det eneste som ikke er helt greit med hunden, er at han skal hele tiden ri på andre hunder, både hannhunder og tisper. Jeg ble derfor anbefalt å foreta en kjemisk kastraksjon på hunden. Det ble gjennomført for et par dager siden.Så gjenstår det å se om det hjelper. Han er uansett en god hund og en suveren tur og jaktkamerat.
30.11.2011

Erlend sier: Jeg har ingen GS, men en ES. Likevel skriver jeg her:) Jeg er 19 år og har vokst opp p med en ES i heimen. Denne setteren har en mor og en far som er meget gode på jakt, friske og raske. Altså en hund med gode gener. Min hund er godt oppdratt, men er aldri brukt til jakt. Hunden har ikke fått rikelig med mosjon, under normalt, men periodevis mye skogsturer og fjellturer. Det har aldri vært et stress i fohold til mosjon og hundem har utviklet seg til en "familiehund". Dyr er tilpasningsdyktige. Min hund er tynn, frisk og rask, veldig glad og sprudlende. Bare som en komentar til mosjon og folk som frykter at mosjon skal stoppe dem i å kjøe rasen. Alt er mulig;) Det skal sies at jeg har tatt et stort ansvar med turgåeing i min eldre alder, i forhold til samvittigheten. Men hunden er i tipp topp stand, bli og fornøyd...
06.10.2011

Bjørg sier: Har Gordon setter nr 5 i rekken (1 jente + 4 gutter). Flotte dyr med absolutt særpreg - ingen "like" individer. Bare så synd at det blir vanskeligere og vanskeligere å komme seg inn på et jaktterreng (med mindre man er stinn av gryn). Hver morgen er det tur (ca 2 t samt lek med en leonberger inkl frokost). Ettermiddags- og kveldstur. Barnebarnet bruker han både som hest til dukkene og leker utstilling. Kjempebra.
Så håper vi på en høst som bringer fugl i sekken.
30.05.2011

Torstein sier: Vi har en snart 3 år gammel Gordon Setter hann, og dette er den ideelle hund for "sporty" barnefamilier som liker å gå turer i skogen og på fjellet.

Han er sprek, klok, litt sta og trenger tydelige meldinger, snill, kosete med små barn og veldig tillitsfull.

Alle hunder har sitt personlige preg som ikke nødvendigvis er typisk for rasen. Det er derfor viktig at man ser an valpen sammen med sine søsken før man bestemmer seg.

Med en Gordon Setter må du like å gå en 15 min. luftetur om morgenen før jobb, derefter litt lek etter jobb, og så en halvtime - times joggetur/sykletur - ihvertfall 5 dager i uken. Klarer du det, får du en hund som er sunn og frisk, glad, og rolig hjemme.
04.12.2010

Torsen sier: Har hatt Gordon setter i over 30 år nå. Min første gordontispe ble 16 år. Fantastisk klok hund. Og vakker,uholdende og hengiven. Aldri agressiv,jaktlyst og fin tolmodig med eier. Den flotte gordongutten jeg har nå er bare 2,5 år- Ikke hans feil at jakterfaringen er spinkel. Det ordner vi def. til høsten ! Og for en trekkhund!
Den forrige fikk hjerneblødning under jakt på vidda(Finnmark) for tre år siden. Var jeg i tvil om hvilken rase jeg skulle velge??
18.07.2010

Venus sier: Vi fikk en gordon setter tispe ca 1 år før jeg flyttet hjemmefra. Den er verdens herligste hund, hun er alltid glad og hengiven mot oss, aldri et minste tegn til aggresiv oppførsel. Det eneste minuset med rasen for min del er at den krever veldig mye mosjon, og helst at man jakter med den.
Hunden vår er veldig sprek, og faren min går minst 1 times ettermiddagstur med henne hver dag i skogen, så hun er rolig og avslappet hjemme. Hun har utrolig livsglede når hun får løpe fritt, og en kjempeflott turkamerat.
En veloppdragen hund, selv ovenfor meg og søsteren min som ikke har vært like konsekvente som faren min. Det er han som hadde henne på dressur, og som er lederen/føreren. Men hun er allikevel lydig ovenfor meg og søsteren min. Vi kan ta henne med overalt, og hun er ikke nervøs eller sky. Hun er ikke så interessert i å bli kjent med nye folk og hunder, som mange andre hunder kanskje er, men ikke fordi hun er redd, hvis noen vil klappe henne står hun rolig og venter til de er ferdige med det.
Dette er en hundetype jeg vil anbefale på det sterkeste og varmeste, men kun til de som er villige til å gi den nok mosjon. Den livsgleden hunden vår utviser når hun får utfolde seg i naturen, bør ingen frata dem. Jeg er på utkikk etter hund selv nå, men jeg vet ikke om jeg er istand til å gi en gordon setter nok daglig mosjon, og det er den eneste grunnen til at jeg ikke velger gordon setter. Ellers hadde letinga vært over.
04.06.2009

jeger sier: ajajaj for noen flotte hunder! Hvis du vil ha en elegant fuglehund så bør du i det minste lære deg mer om denne rasen! Anbefales til seriøse hundefolk og jegere som jakter fugl!
16.02.2009

Din kommentar om Gordon setter:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Gordon setter var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase