Foxterrier

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Foxterrier. Du kan også legge inn egne erfaringer om Foxterrier.

Foxterrier bilder

FoxterrierFoxterrierFoxterrierFoxterrier

Erfaringer med Foxterrier

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Foxterrier

Sofie sier: Ligner på mi ruhåra foxejente Heidi!
Mye likt! Elsker å leke og gå masse turer!
Hun elsker å få løs og snuse på alt!
Hun lyder navnet Wilma og hennes beste venn er ein romersk gatehund som heter Shrek.
Hun er svært lydig men lærte triksene nokså sakte. Hun forsto lite og var ganske urolig. Hatet å sitte stille. Nå som hun er seks år kan hun godt ligge i sofaen og bare relaxe helt.

Hun er ein hund som ligger stille og plutselig er det ein bombe som har sprengt liksom. For da spurter hun rundt om i huset og bjeffer. Og når vi kommr for å sjekke står hun midt på gulvet med tunga hengende ut:) Godjenta til mamma
07.08.2012

Heidi J sier: Jeg har en 4 år gammel glatthåret Fox Terrier (eller Fox Terror som vi liker å si :)) Har hatt familiehund i oppveksten, men dette er min første hund som jeg har hatt alene. Det har gått egentlig veldig greit, men merker at hun trenger en bestemt leder for å oppføre seg ordentlig.

Hun er full av energi og liker å leke..masse masse! Vi går turer litt i ny og ned og leker en del inne. Det har gått veldig fint. Hun har kun gnagd på ei pute med perler når hun har vært alene hjemme, men det er alt. Når jeg kjøpte henne fikk jeg høre fra bekjente at dette var en rase man ikke kunne slippe uten bånd, da den mest sannsynlig ville stikke til skogs og som muligens kunne bli der i flere dager om den fant et hi eller noe lignende.
Ettersom hun har blitt eldre har det gått an å slippe henne på skogstur, siden hun har blitt mer lydig. Det er jo også viktig for oss hundeeiere og stole på hunden..så jeg har nok vært litt feig for å prøve! Man kan ikke regne med å ha en hund som aldri gjør noe galt:)
Hun er ganske lydig, men kan gå litt lang foran oss hvis det kommer andre folk eller andre hunder. Alt i alt går det fint å ha henne løs i skogsterreng.

Hun er litt skeptisk av natur så kanskje dette er noe av grunnen, det vet jeg ikke. Ei venninne av meg hadde en hann Fox Terrier og han stakk ut døra så fort han fikk sjangsen.

Hun er også nysgjerrig...på ALT! Når jeg kommer hjem fra butikken skal hun ned i posen og lukte, hvis jeg har noe i hånden må hun sjekke ut hva det er. Hun skal også være med overalt. Når jeg vasker klær når jeg skal på do!, når jeg skal rydde på boden og lignende. Hun virker som en hund som setter pris på "flokken" og hun liker å være med og i nærheten av meg/oss hele tiden.
Hun elsker i kose i senga..rulle seg rundt, strekke på seg og gni ansiktet mot meg og rundt om i senga. Om vinteren elsker hun å sove under dyna i fotspenna og om morgenen kan jeg våkne med henne ved siden av meg med ansiktet opp av dyna..Hun er så merkelig, men det er den morsomste hunden jeg vet om, og kjenner til:)

Jeg merker hun liker seg i varme omgivelser og på gode tjukke golvtepper. På vinteren liker hun å ligge foran peisen så lenge jeg legger frem et tykt teppe for henne foran.
Når det gjelder barn, kan hun være litt uforsiktig når hun blir oppspilt, men hun har gått kjempefint sammen med et barn i familien helt siden barnet ble født. Barnet er nå år. Det virker som hun vet at hun må være litt forsiktig.

Hun roet seg betraktelig ved ca. 2 års alder og det er litt godt også. Alt i alt en kjemepfin hund:)
07.08.2012

jt sier: Min første hund var en fox terrier-glatthåret.
Den er en svært livlig og glad hund som trenger masse mosjon og stimuli.Ikke noen førstegangs hund.
Den krever en fast hånd, og ikke egnet i familier med små barn.
Krever nesten ikke pelsstell, men røyter endel.
God vakthund!
Rasen er svært uredd og en ypperlig rottehund.Husker en gang den tok kort prossess på en rotte som sto på naboens trapp, det tok nøyaktig 1 sekund så var rotta død!Rasen lever lenge, min ble nesten 15 år, men den var plaget med kronisk furunkulose, måtte jevnlig til vet. for behandlig, tålte ikke fuktighet på labbene.
Den fikk også eplepsi på sine gamle dager.
26.11.2011

Birgitte sier: Foxterrier kommer i flere varianter. Den ene varianten er ruhåret, og den andre er med kort pels. Karakteristisk er de lange bakbena i forhold til forbena, og selvfølgelig den lange snuten. Tricolor har vært vanligste fargekombinasjon her i Norge, men begynner også å få inn flere ginger-farger (ikke svart, men kun brun-hvit i pelsen), har sett noen av disse på hundeutstilling selv om det ikke er så vanlig.

Foxterrier kan godt brukes til jakt på for eksempel grevling og rev, men er for det meste brukt som en familiehund. Skikkelig glade og livlige hunder dette! Perfekt for de som driver med agility/hundesport, for foxterrieren har ekstremt mye energi i seg. Hundenes versjon av duracell kaninen kan jeg trygt love deg. Velger du foxterrier kan du ikke bli skuffet.

Personlig liker jeg utseendet på den med kort pels best (det er det jeg selv har). Ruhåret er også fin, men tror ikke det er så mye forskjell på de to, bortsett fra at pelsen.
01.04.2011

MiMi sier: Bare lurte på vekten og hoyden til denne hunden noen som vet det??
14.09.2009

Robert sier: Det var en Jack Russel Terrier.
28.04.2009

jim carrey sier: var det denne hunderasen jim carrey hadde i filmen the mask? synes den var så søt.
11.02.2009

Din kommentar om Foxterrier:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Foxterrier var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase