Flat coated retriever

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Flat coated retriever. Du kan også legge inn egne erfaringer om Flat coated retriever.

Flat coated retriever bilder

Flat coated retrieverFlat coated retriever

Erfaringer med Flat coated retriever

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Flat coated retriever

Hønemor sier: Jeg har hatt en tispe av blandingen Golden Retriever og Flatcoated Retriever, nydelig hund da Flaten var brun. Hun lignet de retrieverene du ser i amerikanske filmer. Snill og god og dypt savnet. Hun hadde tydelig flaten sitt lynne, lærerik og søkende etter utfordringer. Likte å søke i lek etter både gjenstander og mennesker. Bare en ting jeg aldri fikk av henne, bjeffing når dørklokken ringt. Familiekjær og klarte å være alene 4-5 timer etter god opptrening på dette. Jeg skulle ønske jeg kunne finne denne typen hund igjen, så hvis noen vet om valper med denne blandingen av retriever, så ville jeg bli glad!
08.01.2013

Vivian sier: Vi har funnet en blanding som jeg tror og håper vil passe perfekt inn i vår familie. 50% flat og 50% golden. Skal hentes om ca 5 uker :-) Gleder oss stort og både barna og jeg forbereder oss så godt vi kan ved å lese det vi kommer over av valpehold og har såklart meldt oss på valpekurs. Takk for mange fine råd her- vår lille Cash (som han skal hete) skal få godt med både mosjon og mental trening!
18.10.2012

Solelis sier: Mista min Flat Coated Retriever for nokre år sidan berre 2 1/2 år gammal. Han spiste sokker, votter, luer... En treg og uansvarlig veterinær tok ikkje våre signal og Dennis døde i armane mine av forstoppelse. Heilt ufattelig og grusomt.
Min oppfatning av Flat Coated Retriever er at den er svært aktiv, svært glad- kan rive over kaffikopper med halen/ rompa som vrikkar og viftar dagen lang.
Den er vakker, stolt og sterk. Bør vere saman med folk, bør trenes regelmessig med psykiske utfordringer. Har du lite tid , ikkje velg Flat. Den kan mase veldig om den får lite stimuli.
Eg har en Golden retriever no og den er en nedtonet utgave av flat... :)
06.08.2012

Hundeelsker sier: Hei :) vi hadde en hanhund som ble 13 år. Det er uten tvil verdens fineste hunderase og verdens greieste! Det er en perfekt familiehund! Den har aldri bete noen! Kun lekebitt, noe som ikke er vondt. De er utrolig kosete. Vår kunne vi gjøre absolutt alt vi ville med. Du kunne klemme å kysse på den så lenge du ville, og den elsket det og bare sleiker oss:) du kunne liksom klemme den forfra og holde rundt hodet, og den ble aaldri sur! Har aldri opplevd at den ble sur, men den ble veldig lei seg når den måtte være aleine. Den elsket å leke, og det som er så skjønt er at de er valp oppi hodet hele livet. De er faktisk helt gal, men på en positiv måte. Vår lå seg der vi var hele tiden. Nedenfor sofaen ved beina våre. Den hadde ikke noe oppdragelse, men det er da hunden er mest glad. Den fikk ligge under bordet når vi spiste (egentlig ikke av mamma, hahha) men da lusket den seg inn, latet som at den ikke så henne og la seg ved siden av oss. Han sov også i sofaen hver natt. En ting er sikkert, du får mye selskap og mye latter. Den gjør så mye løyent! Og de elsker forresten og bade. Du kan bade og kose med den i vannet også. De går aldri lei kos! :D De er også veldig intelligente. Selvom den ikke hadde oppdragelse, kunne den hente baller, matskålen sin og sko til deg. Den gidde også labb. Skulle du gi den mat kunne du si bli, ligge maten på gulvet, også tok den ikke maten før du sa ta. De er rett og slett gledespredere!! :) de er glad i alle mennesker. Den vi hadde brydde seg ikke litt om andre dyr, men andre dyr var veldig nysgjerrig på han. Når de kom bort, brydde han seg ikke i det hele tatt, lå seg bare ned og hvilte. Vår måttes avlives da:( de blir et familiemedlem som du blir utrolig glad i. Bedre, finere og snillere hunderase finner man ikke. De er som mennesker. Du skjønner de kjempe godt, og du lærer deg å kjenne kroppspråket dere.

Til deg over, så ja, de er kjempe snille med barn. Min nevø på snart 3 tok hunden inn i munnen, men hunden gjorde ikke anntydning til å bite. Jeg er da 16, og har aldri sett en snillere hund!:)
26.05.2012

Marte sier: Er flat en veldig fin familiehund ? Jeg er 12 (blir 13 år) som gjerne ønsker meg hund sammen med familie. Men da jeg vil holde på mest med. Er de snille med barn eller ungdom ?
31.01.2012

Martin sier: Jeg har lyst på flat! Men hat altså en dvergdachs også! :) Tro dere de hadde flydd i hverandre eller noe`? Dachsen jeg har er veldig leken og kosete. Tips?
06.11.2011

Julie sier: Heij fikk meg en hann flatt 3.oktober, veldig rolig men girer seg lett opp♥ bare elsker han vi starter med jakt og utstilling når han blir eldre merker veldig bra potensialer nå. lurer på om noen vil ha han som pappa?☻
05.11.2011

Ebbe sier: Vi har vår første flat nå,og er frelst. :)
Begge har hatt hund hele livet av forskjellige raser,men flatcoaten er den herligste vi har hatt.Det blir ikke noe annet for oss i fremtiden.

I starten syntes vi flaten var litt fremmed i utseende fra andre retrievere,men nå er de verdens peneste ;)
Vi trener spor og bruks med henne,og det elsker både hunden og vi.
Ellers blir det mange turer i fjellet og skogen.
Hun elsker å være med på alt,og er veldig nyskjerrig ;)
En kamerat for livet. Elsker den!
03.11.2011

nysjerrigkari sier: bare lurte på om det er noen flater som har bitt barn ? leste at golden retriever er de som har bitt flest barn. vet ikke om det er fordi så mange har sånne hunder ,, eller kansje andre grunner. men dette er jo så snille og rolige hunder ellers, og de anbefales som familie hunder. litt irriterende at en aldri kan la en hund være alene med barn uansett, men hvis det skulle skje,, hvilken rase kunne man stolt mest på ? Dette var nok et dumt spm.
15.08.2011

Frøya sier: Jeg har en blanding mellom flat coated retriver og border collie. Hun er 10 år og er for meg alt hva jeg ønsker meg av en hund. Glad i mennesker og er alltid blid. Elsker og bade og dykker etter ballen sin. Går hun løs er hun alltid i nærheten, har aldri stukket av. Elsker turer i skog og mark. Er så utrolig glad i henne.
13.07.2011

stephanie sier: hei, jeg har en blanding mellom flat coated retriver og border collie, men jeg er litt usikker på hvordan jeg skal trene han. han blir 2 år i november 2011 og han er ganske vill av seg, hyggelig med svar på stephanieholmqvist@hotmail.com
13.05.2011

Winnie sier: Vår flat er ein omplasserings hund når me fekk når den var 4 år gamal.Den har me trent opp slik at den fungerer bra i dagleglivet. Flat trenger mykje aktivisering, og må trimme hjernen sin kontinuerleg. Den er utruleg lettlært, og smart.Dette er ein hund som helst bør vera med familien så mykje så mogleg.Den treng også å få springe fritt, og elsker å gå tur i skog, og mark. Ingen fare for at den stikker av fordi den er så knytta til familien. Det som få har skreve om er at den elsker alt med vatn frå små sølepytter til bading om sommaren. Flaten vår elsker å bade året rundt, og dykker gjerne under
21.02.2011

Junior sier: Vår flat er hjemme alene vanlige arbeidsdager (8 timer). Det er ingen problem; ligger stort sett og sover. Men når vi kommer hjem så skal det lekes med en gang!

Ellers et trolig fint gemytt og finnes ikke nervøs, men den er litt for sosial - vil alltid være med...

Største ulempe; spiser bæsj og gnager istykker sko
10.12.2010

Christina sier: Har hatt tre flat coated retrivere, to hanhunder og en tispe. Hund nr 1(Doffen) var en kosehund. Utstilling, lett trening og mye kos. Jeg vokste opp med denne hunden, fikk den når jeg kanskje var 5 år. Kunne seriøst pille den på øyet, det er ikke tull. Mer barnevennlig enn dette skal man lete lenge etter. Brydde seg ikke om andre hunder, så enkel i bånd og på tur. Han ble en gammel hund, tungt å måtte si hade. Hund nr 2(Mickey) ble redningshund, fantastisk personlighet. Men litt mer vanskelig i møte med andre hunder, bjeffet og knurret. Flink med barn, men kunne gi fra seg et knurr hvis de plaget for mye. Hund nr 3(Nala) ble også redningshund. Mye lik hund nr 1. Flink med mennesker, og flink i møte med andre hunder(la seg på rygg). Dette er en ideel familiehund, men trenger tur og trening samtidig. Dette er en nytt familiemedlem, uten tvil.
10.10.2010

forhåpentlig vis snart hundeeier ;) sier: hvor lenge kan hunden være alene hjemme?
06.10.2010

forhåpentlig vis snart hundeeier ;) sier: hvor lenge kan hunden være alene hjemme?
06.10.2010

Anja sier: Jeg har en leverfarget tispe på 2 1/2 år som min første hund.
Hun er ikke så veldig glad i være hjemme alene, trives best sammen med familien. Har problemer med at hun ikke trives i buret, siden hun da blir "adskilt" fra familien og forlatt.. Så har nok desverre MYE arbeid framfor meg om hun skal begynne å like buret, så jeg har rett og slett funnet ut at jeg ikke skal bruke det i det heletatt. Og hun klarer seg kjempefint hjemme alene, uten det!
Noe av det beste hun vet, om man ser bort fra turer og hjernetrim, er å være med meg i bilen når jeg skal ut å kjøre. Hun er kjemperolig og sover mye, merker nesten ikke at hun er der.
Hun er kjærlig ovenfor nye mennesker og hilser gjerne på dem når jeg ikke følger med. Alt nytt er kjempespennende, så jeg har rett og slett lært meg å være vant til mye lukting og engasjement når jeg tar henne med til nye steder og mennesker.
Har faktisk klart å lære henne å skille mellom personer ved navn, når jeg spørr henne hvor familiemedlemmene er.
Synes det er litt vanskelig å finne en plass til henne om jeg skal ut å reise. Det er ikke alltid familien min har tid til å passe henne, og siden hun er ganske krevende fysisk og helst vil være med familien, strever jeg med å finne løsninger på hvor hun kan være.

En familiekjær og lettlært hund! Lett å bli glad i.
30.09.2010

ch sier: alle valper gjør dette.. fryktelig irriterende men de vokser det av seg hvis du korrigerer de. Ha de i bånd så mye som mulig for da kan du kontrollere det..
18.08.2010

Flattina sier: Jeg har en flat. Storfornøyd med denne rasen. Det eneste som er noe irriterende er hennes elsk for å spise bæsj. Katt-, høne- og til tider sin egen. Har prøvd forskjellige fòrvarianter, og ser at hun spiser mindre av egen avføring ved bruk av Hills. Noen andre som har erfaring med dette?
18.08.2010

Tobias sier: Verdens beste hund jeg hadde en sån men den døde:-(
16.07.2010

flat sier: Vi har en tispevalp på 4 måneder nå. Hun er heeelt herlig, og vil alltid leke!
Hun lærer ekstremt fort og elsker ... egentlig det meste! Men nysjerrigheten kan bli litt stor innimellom :) Har vel hendt et par ganger at ting har blitt... litt vel spennende. Utrolig flink til å rote er hun i hvert fall :P
Det er virkelig en rase å anbefale for folk som ønsker en aktiv, glad og snill hund!
26.03.2010

Ildsbeth Roos Glomstad sier: nå har jeg min 3 flat.det er også min rase.Ingen problem og aktivisere den,men like viktig og lære den at den skal ikke gjøre noen ting.når min hund gir en bjeffe lyd i fra seg,er det alltid noe hun ser eller noe hun skulle ha hentet men som ligger slik til at hun ikke for tak i den.viktig og kjenne signalene en flat gir i fra seg til meg som leder.Da den er alltid glad og ivrig er det lett og overse,signalet den gir om at egentlig gidder jeg ikke aktivigtet nåFlaten bruker ofte gjesping+hale når den ber om ro.følger man ikke det signalet kommer den fort i rødsonen.flat er voldsomt nyssgjerrig og kan være vanskelig og få kontakt med når den ser noe spennende,da er det viktig som leder og gjøre seg synlig(på en morrsom og krevende måte)enormt flokk avhengig og skjelden stikker av fra flokken.Dette er bare en god og snill rase;))))
08.03.2010

Tulla sier: Har hatt fire flatter.To tisper og to hanner.Herlig gemytt.Energiske, glade, sosiale og kosete.Katt, vel.Alle våre flatter elsket å skremme kattene opp i trærne.Men du verden så masse glede de gav oss.Den skjønneste hund som finns.Den perfekte familiehund.
10.02.2010

milli sier: flatter trenger passe med mosjon, ikke mye ikke lite
de er kjempe fine familie hunder og er enkle og laere opp. jeg har en selv. de trenger ikke mye pels stell, men maa faa daglig mosjon og mat vis den skal trives. tisper kan roemme under loepetid. dette er vanligt saa pass godt paa dem.
29.01.2010

Ingolf sier: Vi har vår første flat-tispe som nå er 9 mnd. Vi har nesten ikke hatt noen problemer med henne til tross for at dette er vår første hund. Hun er ikke masete, men ligger lenge inne og sover om dagen eller kvelden. Hun er veldig sosial og elsker å være med oss eller andre mennesker, og hunder. Hun kan bli litt "deperimert" hvis hun ikke har fått lekt med andre hunder på en stund (2-3 uker) men det er vel fordi vi har vent henne til jevnlig kontakt med andre hunder. Det eneste som er veldig vanskelig for henne, er å være aleine mens vi er på jobb. Vi har fått noen til å passe henne nå, og har øvd masse på å være aleine, men hun takler ikke mer alenetid enn 2-3 timer pr. dag. Da blir hun veldig stressa og urolig/ bjeffer mye osv. Dette er for øvrig det eneste som har vært vanskelig. Hun elsker søksøvelser og gjemsel, amatøragility i stua osv, gå på ski (trekker ikke ennå men skal gjøre det)osv. Ca en times tur pluss litt mental trening er nok pr dag, og en del kos :-)
25.01.2010

Bambu sier: Har nå min flat nr. 2. Det er bare denne rasen for meg! De er helt spesielle, og aldeles herlige. I tillegg til en fantastisk personlighet er flat'en en utrolig vakker og elegant hund. Den er svært intelligent, elsker å løse oppgaver og å samarbeide. Med riktig trening fra den er liten blir ikke flat'en masete. Hjernetrim er viktig. Dette er ikke rasen for den som er borte på jobb hver dag.
20.01.2010

Lin sier: jeg vurderer en flat,men hva anbefales:hann eller tispe?
01.01.2010

lille jeg sier: verdens beste hunderase
11.12.2009

Lille-Meg (7) sier: Jeg ville bare si at Flat Coated Retriever
er kjempe søte å snille. Jeg kjenner en valp og den er kjempe søøt... når jeg blir stor skal jeg også ha en slik hund...
21.10.2009

Eli sier: Hei, jeg har har en flat på tre år som er veldig energisk, snill og elsker å være ute. Dette er en helt fantastisk rase, selv om den kan til tider være litt masete. Vil gjerne ha tips til hvordan min Flat kan bli litt roligere:)
25.07.2009

:) sier: har en flat nå, den er helt nydelig. flaten venner seg til din dagligdagse rytme. om du "skjemmer" den bort ved å gå masse hele tiden, vil den så klart gjøre det, men om du tar den med på en liten tur hver dag kan det være nok, ta med deg hunden din på aktiviteter og du kan se du får menneskets beste venn :)
15.07.2009

Lill-Ann sier: Til dere som ikke har hatt Flat men som vurderer å kjøpe en!
Har hatt Flat siden 1983 og venter Flat nr 7 inn i huset i juni. Det blir bare denne rasen for meg.

Siden jeg til nå har hatt tilsammen 6 Flatter, har jeg litt erfaring med rasen. Fellestrekk på mine hunder:
Glade bestandig; -nesten. Kan bli lei seg om de ikke får være med folk, da de er veldig sosiale.
Ingen av mine Flatter eller Flatter jeg kjenner har vært nervøse, men uten rett trening/oppdragelse kan de bli masete. (Se nedenfor)
Trenger ikke mer mosjon enn andre mellomstore raser, men har veldig godt av mental trening som søk, finne leker, godbiter etc og andre aktiviteter de kan bruke hodet på.
På grunn av rasens aktivitetsnivå, er det nesten et "must" å gå dressurkurs og andre former for dressurtrening. Klikkertrening bruker jeg i treningen og det en treningsform som er veldig morsom for meg og hundene og veldig effektiv. (Så anbefaling: Gå klkkerkurs, da treningsformen må læres for at den skal være effektiv)
Det viktigste for ikke å få en "masete" hund, er å finne "av-knappen". Hunden må rett og slett lære å slappe av. En Flat er alltid PÅ om du lar den få sjansen til det. Da kan den bli masete. Så vær nøye med at når du bestemmer at det skal være ro, så ikke la deg friste om hunden kommer og vil leke e.l. Vær passiv og snu ryggen til eller be den gå å legge seg. Dette er hunder som lett kan bli bortskjemte på aktivitet, hvis du leker med dem hver gang de har lyst til å leke. Så la det være rolige perioder innimellom. Hvis du klarer å være konsekvent med dette, vil hunden for skjønne når det er lov med aktivitet og når det ikke nytter å mase. Da vil den roe seg.
På grunn av at den er glad i aktivitet og er så sosial, er det en lettlært hund som du kan få MYE glede av, uansett hva du ønsker å gjøre sammen med hunden din.
07.04.2009

Cathy sier: Vi hadde en slik hund i 14 år. Utrolig nydelig hund. Hun var utrolig snill, og kjærlig. Vi kunne ha henne gående ute for seg selv, og hoppet på håndtaket på døra når hun skulle inn. Men hun elsket å bli tatt med på tur. Hun var litt aggresiv mot katt, men det tror jeg hadde med fra når hun var valp. At en katt angrep henne som valp. Verdens nydeligste hund, som blir et godt familiemedlem
05.03.2009

Roger sier: Hei, glemte det stiligste; De dykker helt under...Spesielt :-)
04.03.2009

Roger sier: Har min andre Flat. Kjempehunder som er glade og viltre på en herlig måte. De fungerer utrolig godt i familien og er prima jakthunder. Min hund er en "ulv" til å finne fugl inne i kratt, tett skog og kjerr. Har enda ikke mistet eller skutt bort fugl etter at jeg begynte med Flat. Topp hund som anbefales på det sterkeste.
04.03.2009

Hege sier: Syns også at flat coated retriever er en nydelig hund! Vi tenker på å skaffe oss en hund, og har falt helt for flat coaten. Har ikke tenkt å bruke den som jakthund eller fuglehund. Kjenner ikke noen som har den, men får hele tiden høre at det er en veldig krevende hund og trenger enormt mye mosjon. Noen som gjerne vil komme med erfaringer? Veldig interessert!
27.02.2009

anonym sier: de er helt herlige!
24.02.2009

Anonym sier: Dette er verdens herligste hunderase. Har selv en tispe på 10 år. Har aldri hørt henne knurre til noen. Veldig kosete, glad i mat og i å gå på tur.
matmor
11.02.2009

retriver sier: disse hundene liker jeg. Har ikke tenkt å bruke den som jakthund eller fuglehund. Hvordan er flat coated retriever som familiehund, er de ofte nervøse av seg??
04.02.2009

Henriette sier: Verdens herligste hunderase! Sjarmerende, og flott personlighet.
02.01.2009

Din kommentar om Flat coated retriever:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Flat coated retriever var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase