Eurasier

Eurasier er en FCI godkjent hunderase som ble skapt ved klyssavl av spisshundraser som wolfspitz, samojedhund og chow-chow.

Eurasier bilder

EurasierEurasier

Fakta om Eurasier

Eurasier

Rasen ble skapt i Tyskland fra omkring 1960, med kryssavl mellom flere spisshunderaser fra Europa og Asia, derav navnet eurasier.

Hunderasens utseende: Eurasieren er en middelstor spisshund med ulveaktig , kilformet hode. Den har vist seg å være en ideell familiehund p.g.a. sitt rolige vesen og passer bra inn i alle hverdagslige situasjoner og er en fin hund for førstegangskjøpere. Den krever daglig mosjon.

Den treffende beskrivelsen av Eurasieren er at den er tilpasningsdyktig, intelligent, oppmerksom, rolig og avbalansert. Den er selvsikker og har høy irritasjonstålmod. De bjeffer sjelden, og jaktinstinktet er heller ikke utpreget. Eurasiere trives ikke som kennelhunder, de knytter seg nært til familien og liker ikke å skifte eier. Som den perfekte familiehund elsker Eurasieren barn, men kan være reservert mot fremmende Dette innebærer at hunden kan rygge og ikke ville ta kontakt med fremmede mennesker. Den får derimot ikke være nervøs, aggressiv eller ekstrem mistenksom. Gjennom å la den få treffe ulike mennesker og venne den til ulike slags miljøer holder man tilbake denne egenskapen og får den åpen og tilgjengelig som hund.

Eurasieren har lett for å lære, men er ingen typisk brukshund. En finner likevel Eurasiere innenfor både agility, spor- og lydighetstrening, og den kan gjerne brukes til køv og snørekjøring. Med sin robuste helse og sitt ukompliserte vesen, sin tilpasningsdyktighet og sin trofasthet er den et verdifult familiemedlem.

Alle farger utenom hvit, hvitflekket og leverbrun er tillatt.

Hannhunden: 53-60cm. 23-32kg. Tispene: 48-56cm. 18-26kg.

En Eurasierpels krever ingen større behandling. Børsting noen ganger i måneden. Pelsen tover ikke. Faller sin pels 2 ganger i året, og røyter da ut hele sin underull.

Erfaringer med Eurasier

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Eurasier

Nysgjerrig sier: Jeg vuderer å kjøpe en Eurasier men jeg lurer på ca. hvor mye den koster som valp? Setter stor pris på svar:)
02.02.2015

milla sier: Jeg har ønsket meg eurasier lenge. Men jeg lurer på hvor masse en eurasier koster som valp? Jeg har lest masse forskjellig om den, og den passer meg ganske godt. Men er det sann at at jeg ikke kan være borte fra den mer en 10 timer? Da passer det ikke for meg å ha hund
18.11.2014

Aurora sier: Vi har en høne og en hane selv (veeeldig tammen) som går løst i hagen ofte, og mange løs katter i nabolaget blir dette et problem for hunden ?
Far og mor er på jobb til ca fire i hverdagen og jeg er på skole til 2, har mange treninger i uken osv, men vi vil gjerne ha en hund, (for aller første gang) som passer hverdagen vår og liker å bli klappet ikke bjeffe og kan vere med meg på en løpe tur en gang iblant. Dere som har hatt euresiar, hvordan synest dere denne hunden passer ?
24.08.2014

Kamilla sier: Hei! Jeg og kjæresten min fikk oss en liten eurasier hann med navn Bayaz (passer meget godt) for knappe 3 uker siden. Kjæresten dro på sjøen tirsdag og skal være der en månde. De første dagene sendte jeg han mange meldinger om at han ikke fikk lov til å etterlate meg alene med en gal valp flere ganger! hehe. Jeg har de siste dagene begynt å forstått han mer, og nå elsker jeg han mer og mer. Valpen er ivrig, bitete og obsternasig (sliter veldig med "kom" selv om jeg trener flere dager i uken, men så har det bare gått 3 uker så kan vell ikke forvente så mye!) men utenom det så er han verdens beste venn. Han elsker folk, men rygger litt unna andre hunder om de bjeffer mye. Eneste gangene jeg har hørt han bjeffe er når han ser speilbildet sitt, og når han får øye på ting inne i huset som kan virke truende (koppen jeg hadde attmed sengen inatt var IKKE populær!) heheh. Han lærte seg sitt, fot og ligg på noen dager, så kan ikke si annet enn at han er veldig smart!

Henriette:
1) De røyter to ganger i året, da røyter de vekk alt, pluss "ullen" under, så blir en del støvsuging da, men utenom det røyter de ikke.
2) Hunder er vanedyr, så det spørs hva du venner de til, men gåtur hver dag er ganske viktig, den kan fort kjede seg en dag uten, men jeg tror ikke det er krise om du en dag ikke orker eller har tid, men da er det viktig du har gjerde i hagen så han kan gå å være der. (jeg får vell mye pes for dette av personer som mener at hunden skal ha gåtur hver dag! men det får bare våge seg)
3) Jeg har passet to fugler siden mandag, og Bayaz bryr seg ikke om de i det hele tatt! Men ja, mega god førstehund! (har en tibetansk spaniel som jeg fikk for ett år siden som var fire år , så det er ikke min første, har også vokst opp med hunder) men jeg vil alikevell si at dette er en god førstehund, og enda bedre om dere er to!
4) Nei, som sagt lenger oppe så bjeffer han i ny og ned om det er ting han finner truende, men utenom det så er det veldig lite lyd!

Og til dere som snakker om hjemme alene trening, så har det seg sånn at Bayaz går å legger seg på rommet med en gang jeg er vekke mer enn 5 min! (har bare prøvd maks ti enda, dont worry :-))
07.07.2013

henriette sier: Hei! jeg og kjæresten vurderer sterkt å kjøpe oss en hund! vi har sett litt på englesk bulldog, men eurasier virker også interesant! har noen spm som jeg ønsker å få svar på!

1) røyter den?
2) trenger den masse mosjon? hver dag i uken, eller kan den være litt inne en dag, og ute den andre dagen?
3) Dette blir den første hunden våres, vi har fugl. Passer de sammmen og er det en fin førstehund?

4) lager den mye bråk osv?
23.04.2013

anabella (alva) og bestisen sier: Hei,gudforeldrene mine har en eurasier tispe som heter Anabella i kennelen (alva) utenom. Kjempe trivelig hund men litt rampete.
22.03.2013

Arnt Petter sier: Hei Wenche: -Så du påstår at du må være erfaren hundeeier for å skaffe deg en Eurasier når det står i alle andre skrifter at den passer veldig godt som førstegangs-hund? -Er selv førstegangs eier (eller ikke eier enda. -I research periode), men har vokse opp med hunder rundt meg (både Engelsk Settere, Buhund og Elghund), men dette er jo selvsagt veldig lenge siden. -Har veldig lyst på hund selv nå, og er derfor inne å sjekker ut denne rasen nå. -Noen som kjenner meg/oss mente denne rasen passet oss perfekt. -Ser også du skriver leder her nå og ikke "erfaren" hundeeier. -I stand corrected.

Uansett; en veldig fin rase dette som man må vurdere utifra egne ønsker og tilplassninger etc.
07.02.2013

Bjeff sier: Ikke hund selv, men vi hadde hund da jeg vokste opp og har vært en del på gården hos broren min mens hans hunder vokste opp, men som sagt - ingen selv ...
06.01.2013

Wenche sier: Eurasieren vil trives hos deg :) Men det handler om erfaring. Har du hatt hund før? Min erfaring tilsier at ein eurasier skal ha ein erfaren leder.
03.01.2013

Bjeff sier: Jeg kunne tenkt meg Eurasier, men bor alene. Ville Eurasieren trivdesi en slik situasjon , bor på landtet og arbeider noen få dager i uken.
03.01.2013

Kate Blixrud, Bjørkelangen sier: Hei alle sammen :0))
Jeg er en dame på 42 år, som virkelig har falt for denne rasen!!!
For flere år tilbake drev med med oppdrett av Schæfer, har hatt Collie, Leonbergere,Riesenschnauzer, Border Terrier, og pr i dag har jeg en diger sort Grand Danois (hanne), samt en Malteser (miniatyr hund) .

Så jeg vil kvalfisere meg selv som en god hunde eier, men absolutt nok kunnskap til hundehold.

Utover dette, så jobber jeg som miljøarbeider, og har med min Grand Danois på jobb helè tiden ~ så jeg er superheldig!!!
Min lille Malteser er mye hos sin "fostermor", eller hjemme med min mann,som endog er 50% ufør.

Desverre lever ikke ikke en GD så lenge, og min er allerede 3,5 år. Han har altså akkurat blitt "voksen"...

Jeg skal uansett ha meg en Eurasier som min neste hund,ETTER min Grand Danois, men kommer til å bruke LAAAANG tid på å finne "riktig" oppdretter av Eurasier, og ikke minst det fargevalget jeg ønsker, på denne flotte hunden!

OG TIL DERE SOM JOBBER FULLT;
kan dere ikke ta med hunden på jobb, og lurer på om det er greit at den er hjemme ALENE i ca 9-10 timer;
SKAFF DEG KATT!!!!!

mvh
kate@blixrud.no
22.12.2012

Erren sier: Jeg har nettopp skaffet meg en eurasierhann, som nå er 10 uker. Han er nydelig og alle jeg møter sukker beundrende. Han er allerede kjempeflink på å komme på innkalling, og bedrer seg med fremmede hunder, voksne og barn. Men dette er sosialisering man selv er ansvarlig for. Er du flink å ta hunden ut og hilse på nye mennesker og hunder, og venner den til å bli håndtert av andre, får du en rolig, fin hund som ikke er livredd andre. Jeg har inntrykk av at denne hunden blir så god som du gjør den. Oppdretteren jeg var hos hadde to tisper inne som var veldig rolige og kom og hilste på oss. De la seg tilogmed på ryggen og lot oss klø dem på magen.

Hva angår oppdrettere av rasen for de som ønsker å kjøpe en, er det bare å ta jobben i egne hender. Det blir litt dumt å legge ut forespørsler her og forvente at en oppdretter skal ta kontakt. Jeg søkte på nett og sjekket alle kenneler jeg fant. Sendte sikkert 15 mail til forskjellige folk og hørte med dem. Fikk etterhvert svar fra noen få og skaffet meg gutten min deretter. Prisen ligger på 13 000 som inkluderer ormekurer, første vaksine, mikrochip og godkjenning fra NKK m.m. Dette er prisen å betale for en sunn og god hund fra en oppdretter som kan sakene sine.

Jeg er kjempefornøyd! Men for dere som aldri har hatt hund før, advarer jeg om det er en del jobb, jeg trodde jeg var forberedt, men jeg tok feil. Med masse hjelp fra to romkamerater, familie, venner og oppdretter, får jeg til valpetiden som student, men vær klar over hva dere begir dere ut på. Ellers er det bare å kose seg med denne vakre, rolige rasen (valpen så langt er ganske vilter, men det er valper flest)
31.10.2012

Kristina sier: Sygnelinn: Synes ikke du burde begynne å blande raser uten at du har god peiling på avl og sykdommer. Altfor mange usæriøse oppdrettere som avler i hytt og pine for at hundene skal bli "søte"....

Selv er jeg veldig interessert i denne rasen, har akkurat begynt å lære om den og synes d er kjempe spennende! Noen som vet om oppdrettere i møre og romsdal? Har utrolig lyst å finne ut mer om denne praktfulle hunden, og ikke minst omgås med den før jeg bestemmer meg for kjøp :)
02.08.2012

Ingunn sier: Kan en eurasier være med på løpeturer og skiturer i treningsstempo ofte? Eller blir det litt mye for den?
28.02.2012

Sygnelinn sier: Min eurasiertispe er snart to år gammel, hun er litt liten i forhold til standarden, 18kg. Jeg har aldri hatt hund før, men er kjempeforelsket i henne, hun er bare helt fantastisk herlig! Hun bjeffer aldri, lukter ikke, har moderat trimbehov, men elsker turer og å leke med andre hunder, hun er litt reservert overfor fremmede, men i motsetning til beskrivelsene har hun jaktinstinkt, og kan godt finne på å streife. Lydighet er ikke hennes ting, men det kan like gjerne vere min feil. Hun står i løpestreng om dagen når vi er borte, og kan gjerne be om å få komme ut i strengen selv om vi er hjemme, eller hun legger seg på sofaen med oss og koser. Jeg vurderer å krysse henne med en japansk spiss, og tror at det ville bli verdens søteste blanding. Synspunkt?
27.01.2012

dyre pigen sier: skikkelig søte ass jeg tror jeg tar den jeg leter etter en hund som er sporty og leken og en som folk blir sjokka av men den hunden kjønte jeg måttes gis bort den bodde jo i et forferdelig sted hallo se på soffen og huset det er et dårlig sted for en så søt hund
11.01.2012

Storfamilen sier: Vi ønsker oss en fam. hund og falt på en Eurasier.Lest og fuglt med på bloggen her om den,og er bare blitt mer og mer overbevist om at det er hunden for oss!!Aldeles vakker og skjønn!!!Men er det noen som kan si hvor på Østlandet det finnes oppdretter på slike og hva koster de pr valp og hvor mye koster de i mat pr mnd??? Har aldri før hatt hund,så fint å ha litt peil før en gjør alvor ut av det:)Hunder fortjener kun det beste når en først skal til anskaffelse av slike flotte dyr!! Håper noen kan svare meg !!!!
20.10.2011

ame sier: Jeg har ei Eurasiertispe som er 8 mndr nå. Hun er fantastisk snill, spesielt mot barn. Blir aldri irritert, så vi føler oss veldig trygge (har tre barn selv)Hun er allerede ganske lydig og jeg kan ha henne lør uten at hun stikker av.

Det vi må jobbe mer med er at hun er reservert mot fremmende, hun kan komme bort og hilse, men trekker seg gjerne unna hvis de vil klappe og kose (og det vil folk, rasen er utrolig vakker!).

Vi vil gjerne ta henne med på utstilling, og da kan hun få trekk for dette. Er det noen som har erfaring på hvordan det kan bli bedre? Blir det bedre med alderen? ( hun var faktisk verre før..)
19.10.2011

kawa sier: Vi har en 2 år gammel Eurasierhann og er meget fornøyd, Den er VELDIG kontaktsøkende og liker ikke å være alene. Dette har vi løst ved at jeg tar lunsjen hjemme, ungene kommer også tidlig hjem fra skolen. Ellers har vi en katt som er inne sammen med den på dagtid. Den eter lite mat selv om vi varierer kosten og tilsetter noe godt i maten. Når vi er på ferietur lar vi mennesker som hunden kjenner og er fortrolige med passe den. Likevel er den så nært knytet til familien (flokken) sin at den går bemerkelsesverdig mye ned i vekt når vi er på ferie – neste år satser vi på bare en uke borte. Den bjeffer når det kommer fremmede inn på eiendommen aldri ellers. Den er VELDIG snill mot andre mennesker og dyr og trekker seg alltid unna hunder som bjeffer eller er aggressive. Daglig skryter folk av hvor fin og rolig den er. Vi har sjelden hunden i bånd selv om vi bor i en by. Den er meget lydig og kommer alltid på anrop faktisk holder det med et knips så er den der. Den er ofte i hagen men stikker aldri av. Den bryr seg overhode ikke om katter, sauer, hester og kyr – i vinter hoppet et rådyr rett foran oss uten at han gadd å bry seg.
29.09.2011

bea80 sier: Er det noen som kan anbefale meg et oppdrett i midt-norge? Har leita litt på nett,og det ser ut til å være 2-3 i sør-trøndelag. Blir glad for å høre personlige erfaringer!
07.09.2011

beate80 sier: Er det noen som kan anbefale en kennel i midt-norge som driver eurasieroppdrett? Jeg ser det er 3 forskjellige i sør-trøndelag/møre-området. Blir velig glad for å høre personlige erfaringer!
07.09.2011

libe80 sier: Jeg og familien på fire bor i trøndelag,og har fallt helt for eurasiern. Er det noen som har en spesiell oppdrett å anbefale i trøndelags-området? Vet det er 2-3 forskjellige fra sør-trøndelag til Møre. Fint å få høre personlige erfaringer.
06.09.2011

eursier sier: Noen som vet hva det koster og ha en eurasier i mnd?
vurderer og kjøpe:-D
25.06.2011

minimams sier: Nå har vi hatt vår eurasier tispe i 2 mnd. Hun er bare helt otrolig. Hun er en trygg og rolig valp som lærer fort. Vi ha ikke erfaring med hund fa før. Vokser fort, har nå passert 14 kg. Hun er nok litt mammajente men det kommer nok av at jeg er mest hjemme på dagtid. Vi har vært mye hjemme i starten og vent henne gradvis til å være jemme alene. Vi har katt også men det er ikke noe problem. Kan ikke tenke meg et liv uten hund nå altså. Pelsstell og negleklipping går kjempegreit. Dette er virkelig en hunderase å anbefale.
05.06.2011

Lovedogs sier: Kan du ha en eurasier hvis du er alene? At du liksom er alene i huset? Bare du og hunden?
28.05.2011

Anonym sier: Koster det mye penger i mnd med en eurasier ?
30.04.2011

minimams sier: Vi er i den heldige situasjon at vi om ca tre uker skal få hjem eurasiervalpen vår. Vi gleder oss masse. Vi har ikke hatt hund før men tror at dette må være den optimale familiehunden. Dagene går alt for sakte men heldigvis er oppdretter flink til å legge ut nye bilder av valpene. De er bar så skjønne. Nå skal vi hilse på valpene for første gang og kanskje finne ut hvem som er vår av alle tispene i kullet..Heldigvis vil oppdretter hjelpe oss der da.....
19.03.2011

Eurasieroppdretter sier: Eurasier kan gjerne være med på toppturer om den er trent til det, akkurat som alle andre raser. Jeg har 4 Eurasiere og en Toller, alle er med på de samme turene. Vi går timesvis i fjellet. Flere av valpene jeg har selgt er med stor iver med på turer der de kan både trekke og bære kløv. Men det som er fint med rasen at du må ikke dra på timeslange turer hver dag. Avpass det etter ditt behov. Men selvsagt, hunder er vanedyr. Venner du hunden til at den får lange turer hver dag, så vil den etterhvert forvente det og kunne bli rastløs om det ikke skjer.
15.03.2011

Eurasier venn sier: Hei hundeelskern. Vil ikke annbefale Eurasier på toppturer, selv om den er veldi glad i turer så har den et middels aktivitetsnivå. Vil heller ha valgt en samojed eller en polarhund.
04.02.2011

hundeelsker'n sier: Hei:) Er det noen som har erfaring med euraiser og toppturer? jeg vil ha en hund som jeg kan ha med på skiturer i fjellet. Liker denne hunden å løpe? hvilket aktivitetsbehov har denne rasen?
29.01.2011

voff voff sier: Har en Eurasier hann på 1 1/2 år og den er nok betydelig høyere enn chow chow og labrador. Den har også en mye kaftigere kroppsbygning(ca 30 kg). Det er nok stor variasjon på disse hundene. Min hund er ekstremt aktiv og har også sterkt vaktinstinkt med mye bjeffing. Men aldri nervøs eller reservert mot fremmede som kommer på besøk. Nesten for glad i folk og da spesielt barn. Kan bli litt for mye da han blir litt overivrig i lykkerusen. Det er kloke hunder, men av og til gjør de kun det som de selv vil så det kreves MYE tålmodighet.
24.01.2011

Nati sier: Med tydelig spisshund mener du...? Ikke for å være frekk men er bare nysgjerrig på hva du mener ;-)
Kan beskrive min tispe;
: Hun er skrekkelig glad i folk, og da spes. unger. Kan ikke få hilst nok når det kommer besøk.Bjeffer ALDRI når hun står ute i bånd, men kan syte litt når vi drar og hun må være hjemme alene (er en treningssak) Er en racer på innkalling, og har aldri stukket av, hun er mye løs utfor huset. For å være helt ærlig så finner jeg ikke noe negativt å si om hunden min, bortsett fra at det er MYE pels å støvsuge når hun røyter, hehe.Om det er flaks eller godt oppdrett eller hva som gjør det vet jeg ikke..
22.01.2011

monka sier: ja sammen ligne med en schæfer er deff feil..denne rasen er ca ikke større enn en allminnelig chow chow,BK eller labrador høydemessig,men veier skjelden mer enn 23-30kg på en voksen hannhund...så de er ikke så store..flotte hunder,men det er tydelig spisshund i dem:))
02.01.2011

geir sier: samenlingne med en schæferhund i størelse er vel feil?schæfer mankehøyde 65 og 40 50kg
30.12.2010

voff sier: Er det noen som selger eurasier bilig og ikke 12 000!

Send mail til: helenehalvorsen@hotmail.com
14.12.2010

Guzz sier: Vi kjøpte Eurasiervalpen vår i Trøndelag, den kostet 12000. Eurasier er i størrelse som en stor schæferhund vil jeg si. Men kraftigere og mer muskuløs enn en schæfer:)
Vår valp er alene hjemme når vi er på jobb og ungene på skole. Det går helt fint. Han trives best i buret sitt i gangen. Selvsagt er han i fyr og flamme når vi kommer hjem og slikker og er hoppende glad:)
20.09.2010

ch sier: Til Cam:

De ligger sikkert på rundt 8000 tenker jeg.. Men ring en oppdretter! Da får du vite svaret ;)
28.08.2010

Cam sier: vurderer å kjøpe en eurasier i fremtiden, hvor mye koster en valp?
25.08.2010

Maja sier: Kan Eurasieren sammen lingnes med en aen hund i
størrelsen?
f.k.s en Collie?
27.07.2010

signe sier: noen som selger valper? hva koster en valp. signe_425@hotmail.com
21.07.2010

KH sier: Denne rasen er helt skjønn. Jeg har veldig lyst på denne rasen. Vi er en familie på 6.
11.07.2010

gry sier: Jeg har en eurasiertispe som er 6 år . Hun er den perfekte hund. Snill, smart,vakker og lett å oppdra med mye ros og litt tålmodighet. Jeg er mye sammen med hunden min når jeg har jeg ikke er på jobb og tar henne med nesten overalt . Dette setter hun stor pris på . Eurasier liker ikke å være mye alene. Den vil ikke like seg særlig godt på kennel eller i omgivelser den ikke kjenner. Hun jager gjerne ekorn og katter hvis hun har sjans og gir beskjed med "bare litt" bjeffing hvis et er noe som kommer på besøk.
06.07.2010

Ano sier: Dette har noe med hva hunden er vant til. Du kan starte med små tidsrom der den er alene (ca. 10
min), og kanskje neste gang 20 min osv. Jeg mener at det er hva du selv gjør med hunden som skaper "rasen". Lykke til :D
23.06.2010

Mona sier: Jeg synest denne rasen er helt fantastisk men har hørt den ikke liker å være hjemme alene, så hva gjør alle dere som har fulltidsjobb? Da er man jo ikke hjemme på 8-10 timer?
20.06.2010

Nati sier: Eurasieren er en fantastisk hund. Jeg har en tispe som elsker alle mennesker, hun blir veldig glad når vi får besøk. Hun boffer ikke engang, men tar logrende imot alle som kommer. Fins altså ikke sky, som jo er "typisk" for rasen. Hun bjeffer heller aldri, gir bare litt lyd når hun synes hun har vært lenge nok ute. Elsker å trene og lære nye ting, og hun lærer fort! Jeg har hatt andre raser før, og det eneste negative jeg har å si er at det er dumt at jeg ikke oppdaget denne rasen før!! Men; det må også sies at jeg har vært heldig med oppdretter, OG jeg har sosialisert denne hunden veldig godt. Selvskryt hehe. Men det er viktig med god sosialisering.
28.05.2010

$AkkuratMeg$ sier: Jeg har en Eurasiervalp som er ti uker nå, så vi har hatt henne i ca 2 og en halv uke. Vi har også en katt på ca 9 (menneske)år. Katten er ikke veldig intressert, men vil helst vekk fra hunden(katten min har alltid vært slik), men hun prøver ikke å klore valpen eller noe sånt. En ting dere kan gjøre er å ha de i to forskjellige rom en stund(kanskje 1 uke?), og så, etter en stund, tar de og bytter rom. På den måten vil de få luktet på luktene til hverandre og da bli litt vant til hverandre. PS: Valpen kan være litt nysgerrig og vil kanskje møte katten, men det kan hende at katten da vil det motsatte. LYKKE TIL!
12.05.2010

Erle sier: jeg har ganske lyst på en Eurasier, men jeg har katt, går det bra?
06.03.2010

Trond sier: randnord let litt blandt oppdrettere så vil du nok finne noen. Fins oppdrettere mange steder i landet. Lykke til ;)
22.02.2010

randnord sier: Lurer på om det finnes valper til salgs?

randnord@gmail.com
14.02.2010

Jeanette sier: Min bror har en hund som er blanding av elghund og chow chow. Veldig lik Eurasier må jeg si :) eneste forskjellen er at Eurasier har enda mere pels virker det som:)

Nydelig hund. Kunne tenkt meg en sånn selv.
Noen som har valper til salgs?
evt send mail på j_w_pede@msn.com
19.01.2010

priv sier: Har ei Eurasier tispe på 3 år.har hatt Tervueren og blandinger før.HUN er bare hærlig.Litt av en klovn,"prater" veldig mo vi har vert borte litt.klarer seg fint alene,ingen problem å ha med seg ,er veldig rolig.har nok jaktinstingt på naboenes katter og fugler i hagen,men holder seg på eiendommen.Sier klart i fra til andre hunder om de er for innpåslitene,men er ingen kranglebøtte.Liker klapp og kos men er ikke klengete.Men legger seg helst ned der du er.rolig og trygg på andre dyr når hun er blitt vant til de.Jeg reagerer på hunder som avgir hundelukt,men ikke på min Eurasier.Så Eurasier blir nok min neste hund også
09.10.2009

mathilde sier: Hasse; Ang. allergi; da jeg fikk permen med stamtavle og annen ifo på min hund var det også en artikkel om allergi der. Eurasiern er tydeligvis holdt for å være allergivennlig, for enkelte, selv om den ikke promoteres som en "allergihund". Jeg har selv moderat hundeallergi og har aldri fått et eneste symptom av min hund. Border collie, labrador etc. tåler jeg derimot dårlig. Minimal røyting og fettfri, selvrensende pels er veldig positivt for mange allergikere, så eurasier behøver ikke være et dårlig valg for din familie.
08.09.2009

Tutta sier: Vi har en ett år gammel Eurasier-hann. Ypperlig familiehund og passer godt inn i vår familie som har en 10-åring og baby på 3mnd.

Er det en liten familiehund du ønsker så er kanskje ikke Eurasier riktig rase, vår hannhund er nå 30kg og alle vi treffer syns han er stor (men utrolig fin). Vi har også allergi i familien men allergikeren har heldigvis ikke reagert når han har vært her på besøk, han reagerer på andre hunder, jeg kan allikevel ikke si at Eurasier er en allergi-vennlig rase.

Vi er utrolig fornøyd med vår Eurasier. Han er leken men tidvis litt lat. God turkamerat men ingen marathon-løper. Sta men lærevillig og har en utrolig personlighet. Litt rampete innemellom men det hører vel med når man har valp.

Rasen skal visstnok være sterkt knyttet til sin familie men reservert ovenfor fremmede. Vår hund derimot virker svært kontaktsøkende også ovenfor fremmede. Han elsker kos men kan også fint være hjemme alene i noen timer uten problem.
08.08.2009

Hasse sier: Vi er ein stor familie som ønsker ein snill liten familiehund, Men det er alergi i familien, er Eurasier ein hund å satse på da? Eller er det andre hunder som likner på denne rasen, for denne hunden var fin.
20.04.2009

Tilla sier: Jeg har en eurasier hannhund. Hadde tidligere berner sennen, så det er liksom sammenlikningsgrunnlaget.

Om eurasiern kan man si at det er store variasjoner innad i rasen når det gjelder gemytt. Noen har tendens til å være nervøse, selv om det ikke gjelder alle. Men hos de fleste er det en del stress, selv om det ikke ligger oppe i dagen som hos en border collie.

Rasen er sammensatt av chow chow, samojed og keeshond, så det sier seg selv at det blir litt vokting og varsling når det kommer folk etc. Men ingen vedvarende bjeffing, kun BOFF.

Min hanne har vokst opp med to barn under 5 år, og han er suveren med dem. Han elsker dem og behandler dem som sine egne. Er vi på skogtur vet han akkurat hvor de er til en hver tid, og henter dem hvis han syns de går for langt bort. Han er veldig rolig inne, og finnes ikke skvetten og stressa ifht. høye lyder, bråk etc. Men det tror jeg kommer av at han er vokst opp med barn.

Han er vant med å være mye løs og går aldri langt unna, kommer på innkalling. Roer seg fint alene hjemme og har vært alene opp til 10 timer uten probemer. (Men det kommer kanskje av at han stort sett er lite alene og er ikke redd for å bli forlatt).

Super med andre hunder, har et herlig nyansert hundespråk og er veldig vennlig og leken md begge kjønn. Men eurasierhanner generelt har en tendens til å mislike andre hanner, har jeg hørt.

Negativt; det eneste jeg finner negativt med eurasiern er at den er en spisshund og har typisk spisshundgemytt. Dvs. gif fullstendig f mange ganger og bryr seg ikke om å gjøre eier til laks med mindre det passer den selv. Kontakt er noe man må jobbe mye med, altså samspillet med eier. Der føler jeg ikke at jeg har fått NOE gratis, og det er selvfølgelig slitsomt. Likevel tar den det igjen ved å være fantastisk lettlært og SMART. Denne hunden lærer ting 10 ganger fortere enn mange andre raser, og det gjør også at den går fort lei under trening. Så ikke rekn med lange økter ;)

Ellers en super rase. Dog stor og sterk og med egne meninger, så den er nok ikke for alle. Det er mye hund dette, og det sier jeg som har hatt berner altså :)
01.04.2009

Anonym sier: Denne rasen fikk jeg vite om for første gang her om dagen. Den tiltaler meg virkelig. Jeg har en Sheetlands sheepdog fra før. Noen som har prøvd de rasene i lag? Hadde vært kjekt å høre.
13.03.2009

Elena sier: Min onkel og tante har nettopp skaffet seg denne hunden. Veldig vakker hunderase. Veldig ordentlig og leken. Ikke minst er den kosete :)

god familie hund ja :)
23.02.2009

Hallo sier: Hei. Jeg har hørt at denne hunderasen er en ypperlig familiehund. Stemmer det?
04.02.2009

Julie sier: Jeg trodde disse hundene var små som en pomerian, helt til jeg så min første Eurasier på en hundeutstilling.. fikk meg et lite sjokk da.. Søte hunder.
18.12.2008

Din kommentar om Eurasier:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Eurasier var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase