Engelsk setter

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Engelsk setter. Du kan også legge inn egne erfaringer om Engelsk setter.

Engelsk setter bilder

Engelsk setterEngelsk setterEngelsk setterEngelsk setter

Erfaringer med Engelsk setter

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Engelsk setter

Joachim sier: Hei!. Jeg vurderer en engelsk setter som en familiehund, uten og jakte. Og hvordan er den som førstegangshund? Kan man ha en renraset engelsk setter uten og jakte med den, og også uten at man får kjeft av jaktfolk, pga at man ikke jakter med den?. Og er det mange oppdretere som selger til folk som ikke jakter? Dette er en hunderase som jeg har passet før, men har aldri eid hund selv før, jeg er bare 16 år, om ca 2-3 års tid blir det kanskje hund på meg. Men grunnen til at jeg skriver her er og høre om det faktisk går ann og ha en sånn hund som bare familiehund da?. Jeg har også tittet på Gordon setter og Irsk setter. Men har mest lyst på Engelsk setter!. Jeg har også vurdert Gordon setter, så det sår mellom Engelsk setter og Gordon setter. Er det lette og oppdra? Håper noen kan svare meg på dette:). Vet at mange kommer til og si at jeg ikke burde skaffe meg en setter, dersom man ikke skal jakte med de. Jeg mener selv at en setter kan trives uten og gå på jakt, dersom den får nok mosjon og akvitet hver dag!. Det blir noen år til jeg skaffer meg hund, fordi jeg må vente til jeg flytter hjemmefra!. Har sett på MANGE raser, har mest lyst på en fuglehund!. Så om dere mener jeg burde skaffe meg en annen hunderase, så kom med forslag, ikke kom med forslag om småe hunderaser. Jeg vil ha en hund med litt størelse på!. Vet at engelsk setter er en populær rase blant folk som ikke jakter, men jeg mener at den kan ha det utmerket uten jakt også. Har funnet ut at det ikke er så mange seriøse oppdratere som ikke selger til folk som ikke jakter.
10.06.2013

Siri sier: Jeg har en engelsk setter som nå er 12 1/2 år. I tillegg til å være en fantastisk turkompis er han utrolig lettlært, intelligent og skjønn å ha i hus. Fra han var valp har jeg trent han på å gå mye løs der det har vært mulig. De siste årene har han hatt en tendens til å stikke av, men er aldri lenge borte.

Han har vært ekstremt tilpasiningsdyktig og vært med meg fra jeg fikk han mens jeg var student til jeg stiftet familie og han ikke lengre var verdens midtpunkt. Dessverre har han aldri blitt helt god til å gå pent i båndet, men han har så mange andre gode egenskaper at det har vært underordnet.

I utgangspunktet var han tenkt som jakthund, men viste seg å være skuddredd, så hos meg har han vært en familiehund og selve inkarnasjonen på pur glede. Må signere de andre her om at dette er en myk hund, man trenger ikke være brå og hard for å oppdra dem. Tvert i mot, positiv forsterkning og mye ros har vært nøkkelord i oppdragelsen. Den krever rolige og snille eiere for selv å bli rolig. Og de røyter noe inni hampen. Ikke er han særlig glad i å være alene heller, så om en vurderer engels setter bør man ikke basere seg på at den skal være alene hjemme lange dager, den vil helst være sammen med flokken sin og få masse mosjon (sykkel, ski, joggeturer, etc), hjernetrim og kos!
09.04.2012

forskning.no sier: Den engelske setteren er blant hunderasene som i verste fall risikerer utryddelse, fordi blant annet sibirsk husky og chihuahua er blitt mye mer populære. For første gang figurerer den engelske setteren på listen til UK Kennel Club over sårbare hunderaser. Statistikk fra de siste ti årene viser en kraftig nedgang i registreringer av nye valper i England innenfor denne rasen.
27.01.2012

Mari sier: Vi har nå to nydelige engelsk settere. Hun ene er 6 år, og hun andre er nå 1 år. De har fantastisk gemytt og er strålende på jakt og turer. Engelske settere trenger som oftest mye mosjon. Det er viktig å være glad i å gå lange turer og trene mye dressur. Hun på 1 år har vært svært krevende og bitt istykker alt det går ann å bite på inne, men hun begynner å bli roligere både inne og ute. Begge to elsker å løpe, men er kjempe flinke til å gå i bånd. Begge har absolutt ingen anelse av aggressivitet og er veldig snille mot familien, barn og andre hunder.
Må si at engelsk settere er helt fantastiske.
04.12.2011

Sara sier: Engelsk settere er fantastiske turkompiser. Kan snørekjøre med dem om vinteren, men hvis du også skal få gått på ski må turen vare en stund, for han trekker lenge før han begynner å bli sliten:) Er gode familiehunder, rolige innendørs.Men hvis du ikke skal jakte bør man være obs på mye kjeft fra jaktfolk. Hadde min i 15 år som trenings og turkompis, men vurderer blandingshund som neste for å unngå all den negative oppmerksomheten.
09.08.2011

Mari sier: Engelsk setters er en fin og en veldig kjent hund
07.06.2011

jeg sier sier: de er veldig sterke
21.03.2011

Tinka sier: Familien min hadde en Engelsk setter i 12 år. Han var verdens koseligste hund, og elsket mennesker. Vi hadde også to katter, som vi fikk etter han, og han ble vandt til de ganske fort. Han trakk oss barn på ski og passet på oss om natten da vi var redde! :) Alltid blid og positiv og jeg tror aldri at han var aggressiv, noen gang.

Han var på jakt hver høst, og det finnes nok ingen blidere hund enn det han var etter jakten. men jeg merket da jeg ble eldre og familien min hadde det veldig travelt, og vi ikke fikk tatt så mange turer med han, at han ikke hadde det så bra..(selv om han alltid var glad) Han hadde det best da vi var på fjellet og var aktive.
07.03.2011

Kimmeinne sier: Vi har en ettåring som heter Vindølas trym og han er kjempe snill. Han har aldri bitt noen eller gjort noen noe vondt.
Men , han stikker av men, kommer alltid tilbake. og han er veldig glad i og bite i tilg og trekke på ski.
Skal dere ha en engelsk setter må dere passe på at dere har gode oppretere og vær forsiktig.
De kan bli lett ødelagt pga kjefter mye og ikke rop. Du må være streng men, trenger ikke og slå.

Når de er valp er de helt umulig og ha i hus.
De tar alt du har og biter det i stykker( liker sko )
Men, når de begynner og bli voksne som vår er de rolige og ligger ofte og sover eller ligger i fanget ditt(litt stor og ha i fanget)
og de trenger mye morsjon. De tilpasser seg ganske godt, men er du dårlig og gå tur blir de late. (det er best og ha den i god form)
Vi går tur med hunden minst to turer på en halv time hvær dag og da blir han veldig rolig og ha inne.
14.01.2011

Kalle sier: Dessverre er det vakre utseendet og gode gemyttet et tveegget sverd; disse egenskapene gjør engelsksetteren populær også blant folk som ikke jakter. Noe som er meget uheldig for en jakthundrase.
16.11.2010

Gerhard og Niko sier: Har en 4 årig eng setter gutt. Den er utrolig sprek og kan løpe opp til 100 km døgn uten å bli nevneverdig sliten. Har brukt den også som tekkhund på langrenn og terreng sykkel, men ikke lenger enn maks 10km resten får han gå fritt. Løper selv veldig mye da jeg deltar i 2-3 maraton hvert år.En mer entusiastisk jogge kompis får du ikke. Uansett tid på døgn uansett vær, når joggeskone kommer på har du en hoppendes glad hund som venter ved utgangsdøra. Hvis du skal tilbringe mye tid ute i naturen med hunden anbefaler jeg å skaffe en GPS da vet også du hvor din kompis er og ikke bare han. Han er veldig flink å holde kontakt ute i naturen og er innom hver 10 - 15 minutt. Er meget kosesyk og positiv til sine omgivelser. Kan være til tider noe for mye vakthund når folk går forbi huset nattestid. Elsker å bjeffe på de som kommer med posten og som henter søppel men når du slipper han ut så er det bare oppmerksomheten han vil ha og en klapp. Eneste problem er å få han til å gå i bånd. Så kort sagt denne hunden trenger en som elsker å være ute i naturen hver dag minst en time. Sofagriser kan bare glemme en slik hund.
hilsen NIKO og Gerhard
23.03.2010

trulte sier: Vi har hatt 3 Engelsksettere i løpet av 18 år,og har veldig god erfaring med denne rasen.
Det krever at du liker å være i aktivitet selv,helst daglig,men det trenger ikke å være de lange turene hver dag.Men det er viktig for denne rasens humør at den får mosjon og mental stimulans.Våre hunder,alle 3,har vært fantastisk rolig hjemme dersom de har fått sine daglige turer.De har vært vant med å være i bur,uten at døren til buret har vært igjen.Dette har vært en trygg plass for hundene,der de også har funnet ro fra våre småbarn.Med mye jobb og trening med hunden i dets første leveår,er mulighetene store for å både få en flott jakthund og en hund som fungerer godt hjemme,noe som også er viktig! Lykke til til fremtidige Engelsksetter-eiere :-)
19.03.2010

Anonym sier: Min bestemor og onkel hadde engelsk setter.. Bestemors hund var mor til min onkel's hund, og jeg koste meg med begge hundene når jeg var der på besøk :-) I likhet med bl.a breton som vi og har hatt i familien, er d lett å bli glade i, og jeg har hatt mange fine stunder med hundene!
07.02.2010

Hundevennen sier: Min bestemor og onkel hadde engelsk setter.. Bestemors hund var mor til min onkel's hund, og jeg koste meg med begge hundene når jeg var der på besøk :-) I likhet med bl.a breton som vi og har hatt i familien, er d lett å bli glade i, og jeg har hatt mange fine stunder med hundene!
07.02.2010

Christine sier: Hei!

Vi er på utgikk etter en engelsk setter valp, vi har tidligere hatt engelsk setter og vil nå gjerne ha det igjen! :) hvis noen vet om noen som skal selge så ta gjerne kontakt.

Kan garantere mye mosjon, jakttrening og kos!

christine90@hotmail.com
13.11.2009

Jonis sier: Familien min har tenkt på å kjøpe engelsk Setter, men det er noen ting vi lurer på... Selvfølgelig er settere energiske av seg men hvis den får den mosjonen den trenger så vil den være rolig inne? Er den lærevillig/lett å jobbe med med tanke på dressur og lydighet? Hvor mange "lange" turer i uka trenger en setter? Vi jakter ikke men er mye på tur på fjellet både på vinteren og sommeren, og vi er glad i å gå turer.
Setter pris på svar :)
29.09.2009

Marthine sier: Engelsk setter er en elegant hund som fortjener de beste eierne de kan få!
Man kan også bruke en setter som familiehund og turhund. Man trenger ikke bruke dem som jakthunder. Vi har ei tispe på 3 år som ikke har blitt brukt i jakt og hun klarer seg fint uten:) Men hun elsker å være ute å løpe
25.04.2009

Silje sier: Engelsk setter er hovedsakelig hvit med enten svart eller brunt mønster, eller begge deler. Det er en jakthund, med fugler som hovdedområde. Vi har ei tispe på seks år som er utrolig hengiven og glad i alle mun møter. Hun elsker oppmersomhet og vil hele tiden kose. Men hun er svært sosial, og liker ikke å være alene. Da gråter hun ofte. Hun bjeffer endel og "snakker", men dette er stort sett for at hun er glad. Hun sier godt ifra hvis det kommer noen. Hun elsker å leke og løpe rundt. Hun har alldri vært agressiv mot noen, selv om vi ikke har hatt små barn i huset før nå i det siste. Hun takler dette bra, vil bare snuse også er hun fornøyd. Ikke sjalu på den lille. Hun er ikke så glad i andre hunder, men dette er sikkert siden vi ikke har mer hunder enn henne. Blir veldig usikker og sikler en del når hun møter andre. Kan dessuten sikle litt ellers også, men det er ikke hver dag. Engelsk settere er langhårete, så de røyter endel med mindre matmor eller far er flinke til å børste henne ute.
Engelsk settere er glad i turer, og krever en del mosjon. Blir veldig ivrige og bør dresseres til å gå i bånd uten å dra, siden de er ganske sterke når de oppdager f.eks. en fugl. Vår stikker av når hun får sjansen, så vi må alltid passe på at ingen slipper henne ut uten å ta på båndet. De er utrolig raske, og blir ofte borte på et blunk! Men hun kommer alltid tilbake, selv om det tar litt tid. Men en alle tiders familiehund for en aktiv og kanskje jaktinteresert familie.
01.02.2009

Din kommentar om Engelsk setter:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Engelsk setter var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase